lakszmi 20.03.04, 16:38 Tak... I to przez Szczepkowską... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koko Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 16:43 ...o czym napisala na swojej stronie - www.krystynajanda.net - kilka dni temu. nie ekscytuj sie tak lakszmi bo ci zylka peknie! Odpowiedz Link Zgłoś
lakszmi Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 20.03.04, 17:07 Droga koko-dak-a-ja-owszem-a-ja-tak, nie pare, tylko przedwczoraj, to było po pierwsze, po drugie - nie wszyscy mają obowiązek czytać strone KJ, po trzecie w końcu - tobie pękła już ta najwazniejsza, w mózgu, powodując trwały uszczerbek na zdrowiu psychiczno-intelektualno-umysłowym, pisz natychmiast podanie o przyznanie renty inwalidzkiej! :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Aktorka aktorce.......felietonem IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 20.03.04, 18:08 www2.gazeta.pl/obcasy/1,25365,1960305.html Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 22.03.04, 09:37 wylać obie i po sporze ! po za tym to temat na chyba inne forum Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 20.03.04, 18:29 lakszmi napisała: > Tak... I to przez Szczepkowską... Regularnie czytam "Wysokie Obcasy".Od deski do deski! Nie czytam tylko feletonów Szczepkowskiej, jest dla mnie pretensjonalnym babskiem z aspiracjami do bycia aktorką najwyższych lotów. Nigdy nią nie będzie. Link podany w tym wątku doprowadził mnie do felietonu o reklamie, mam prosbę: pani Joanno niechże sobie pani daruje dobre rady dla pani Krystyny Jandy i próbę oceny jej postępowania, to takie pretensjonalne i śmieszne w pani wykonaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzynka Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 20.03.04, 19:04 Dziennik Internetowy Krystyny Jandy, 18.03.2004, www.krystynajanda.net > Wczoraj za zebraniu artystycznego zespołu Teatru Powszechnego, wybieraliśmy > Radę Artystyczną Teatru. Zgłoszono jako kandydatkę na członka Rady, między > innymi panią Joannę Szczepkowską. Przed głosowaniem wstałam i wyjaśniłam > kolegom, że Joasia od jakiegoś czasu, szkaluje mnie i obraza poza teatrem, > używając do tego między innymi łamów Gazety Wyborczej. Że nie mogę pozwolić > żeby osoba, która działa publicznie, jawnie i świadomie przeciwko mnie, > decydowała w jakimkolwiek stopniu o moim życiu zawodowym, a jako członek Rady > Artystycznej mojego teatru, ma takie uprawnienia. Powiedziałam zespołowi, że > jeśli zadecydują, że Joasia wchodzi do Rady, ja niestety będę musiała opuścić > zespół. W tajnym głosowaniu, większością głosów, koledzy zadecydowali, że > pani Joanna będzie w Radzie a ja mam odejść. > Ten teatr był moim domem i rodziną, przez piętnaście lat." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 21:37 Do bm-ki. Joanna Szczepkowska jest aktorką najwyższych lotów. Co by nie powiedzieć, to najważniejsze ze nie traktuje swojego zawodu w sposob handlowo- biznesowy. I jakoś nie zauważyłam żeby w jakikolwiek sposób narzucała się światu. Robi swoje. Wielką aktorką jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 20.03.04, 22:58 Gość portalu: Ain napisał(a): > Do bm-ki. Joanna Szczepkowska jest aktorką najwyższych lotów. Co by nie > powiedzieć, to najważniejsze ze nie traktuje swojego zawodu w sposob handlowo- > biznesowy. I jakoś nie zauważyłam żeby w jakikolwiek sposób narzucała się > światu. Robi swoje. Wielką aktorką jest!!! To tylko Twój subiektywny osąd, podobnież jak i mój. :-)Takie nasze prawo do posiadania własnego zdania na dowolny temat i Bogu dzięki że obie umiemy je sobie przyznać. Zapewne ja i Ty, znajdziemy poparcie wśród innych, nie zmienia to jednak mojego spojrzenia na Joannę Szczepkowską. Dając sobie prawo do wartościowania innych, wystawia siebie na podobne niebezpieczeństwo.Pozostanie dla mnie aktoreczką z aspiracjami do bycia aktorką a co najgorsze, do pouczania co aktor może a czego nie powinien robić.Przyznasz że to rodzaj narzucania się światu, prawda? Przyznaj Ain, że to także nieco śmieszne i pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerber. Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.chello.pl 29.03.04, 22:01 JAK ZESPÓL TEATRU POWSZECHNEGO ŚMIAŁ SPRZECIWIĆ SIĘ pani K.J. Postawiła im warunek "albo NIE WYBIERAJĄ J.Sz. albo ona K.J. odchodzi z Teatru". I ci niewdzięcznicy odważyli się głosować !!! i jednak wybrać J.Sz. !!! NIESŁYCHANE, sprzeciwili się ŻĄDANIU "wielkiej aktorki". To przykre jak osoba lubiana przez znaczną część widzów wypowiadających się na forum - okazuje się osobą arogancką w stosunku do swoich Kolegów. Myślę, że ta sprawa będzie swojego rodzaju "nauką" dla środowiska aktorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfinx Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.core.lanet.net.pl 20.03.04, 23:04 Też czytam Wysokie Obcasy i felietony Szczepkowskiej, choć ten dodatek adresowany jest do piękniejszej połowy ludzkości. Nie zauważyłem nic pretensjonalnego w jej tekstach. Nie też śledzę konfliktu tych aktorek. Ale zapamiętałem wypowiedź Krystyny Jandy sprzed chyba 15 lat w jakimś wywiadzie zamieszczonym nie pamiętam w jakiej gazecie. Byla wtedy "na fali" po filmach Człowiek z .... Ujęła to skromnie mniej więcej tak: ...jestem kobietą luksusową !. Jest niezłą aktorką ale drażni mnie jej przesadna egzaltacja, przerysowana ekspresja i ma chyba jednak zbyt wielkie mniemanie o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 09:30 do bm-ki. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Poczytaj dziennik p.Jandy,te sentencje na początek i mam wrażenie stałe lekcje wychowawcze dla narodu. Nie nam oceniać co naprawdę się stalo w teatrze, na świat wywlekła to p.Janda. Dla mnie J.Szczepkowska wielką aktorką jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friko Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 01:25 www.krystynajanda.net/?selected=1&action=showDetails&id=1298 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidzka Dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 06:23 Nie bede wypowiadac sie na temat Pan kazdy z Was ma jakas swoja racje. Prosze mi jednak wyjasnic dlaczego wobec tego koledzy z teatru po wystapieniu Pani Jandy zaglosowali WIEKSZOSCIA GLOSOW za powolaniem p.Szczepkowskiej do rady teatru wiedzac ze jest to jednoznaczne z odejsciem p. Jandy? Wszyscy sa zazdrosni? A jesli chodzi o reklame Tantum Verde jest beznadziejna i bez jakiejkolwiek szkody mozna bylo zamiast p. Jandy wziac kogokolwiek. Produktowi by to ani nie pomoglo ani nie zaszkodzilo a kosztowaloby mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Dlaczego? 22.03.04, 09:19 Gość portalu: telewidzka napisał(a): > Nie bede wypowiadac sie na temat Pan kazdy z Was ma jakas swoja racje. Prosze > mi jednak wyjasnic dlaczego wobec tego koledzy z teatru po wystapieniu Pani > Jandy zaglosowali WIEKSZOSCIA GLOSOW za powolaniem p.Szczepkowskiej do rady > teatru wiedzac ze jest to jednoznaczne z odejsciem p. Jandy? Wszyscy sa > zazdrosni? > A może Szczepkowska była po prostu najlepszą kandydatką,a konflikt dotyczy tylko i wyłącznie obu pań jest ich sprawą prywatną i chyba nie powinien stanowić o sprawach zawodowych.A może faktycznie wszyscy są zazdrośni?Myślę że i tak nie znamy i nie poznamy całej prawdy.Zresztą mnie to całe publiczne wylewanie pomyj już zaczyna wkurzać.W końcu co mnie ma to obchodzić.Pani Szczepkowska potrafi pisać fajne felietony,ale niestety jeżeli są one jej prywatą to już nie są fajne.Redaktorzy z Wysokich Obcasów IMO powinni zwrócić jej na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amanda Re: Dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 10:02 slyszalam, ze kiedys sie pobily w garderobie o jakis szczegul, szminke czy cos takiego /Szczepankowska z Janda/, podobno wlosy lecialy z glow i ubrania poszly w strzempy...niby takie damy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:20 Ludzie. czy nie mowi wam nic to. ze zespol nie zyczy sobie Jandy, Jak mozna lekcewazyc odczucia kolegow, obrazac sie za to, ze inni nie uwazaja cie za autorytet. Czy to nie jest sygnal, ze trzeba sie sobie samemu przyjrzec uwazniej, Na pewno kazdy inteligentny czlowiek by tak zrobil, Ale nie Janda, Wszystko jedno jaka jest aktorka / dla mnie to kompletna amatorka/, ale z pewnoscia nie jest to czlowiek subtelny, samokrytyczny ani dojrzaly emocjonalnie, Pani Szczepkowska padla 9 nie pierwszy raz/ jej ofiara. Nie chce nikogo obrazac, ale jestem pewny, ze zeby moc poznac sie na kunszcie J. Szczepkowkiej potrzeba pewnego wyrobienia, subtelnosci. Jest to znakomita aktorka o wielkim warsztacie, przejdzie z pewnoscia do historii teatru polskiego. Moze i Janda tez, ale to juz z innej przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recznik Burza w szklance wody IP: 62.181.161.* 22.03.04, 13:46 W swoim felietownie, Szczepkowska bardziej nabija sie ze scenariusza (i to dowcipnie !) tej glupiej reklamy, niz z Jandy. I slusznie, bo ten uliczny magik zostal pozbawiony "chleba" przez reklamowane paskudztwo Tantum Verde. Reklama jest beznadziejna, zwlaszcza ze kobieta grana przez Jande odchodzi rozbawiona po pachy, jak ktos kto blizniemu wykrecil glupi i krzywdzacy kawal. A Janda prywatnie zrobila z tego krucjate przeciw swojej osobie. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.a2000.nl 22.03.04, 11:56 Obiektywnie rzecz biorac Janda w swoim zyciu zawodowym ma na koncie wiecej doskonalych rol i spektakularnych sukcesow niz Szczepkowska. Szczepkowska na pewno osiagnela mniej i ma powody zeby "sie wyzywac"i byc zazdrosna. Teraz poszlo jej o te reklame i ze teraz moze bezkarnie latke przypiac i szkalowac, nawet zyskujac poparcie (bo wystep Jandy w reklamie byl kontrowersyjny i wiele osob ma jej to za zle). Na tym jedzie Szczepkowska. I nie wierze jej, ze do "Wyborczej" nie dostala sie przez znajomosci. Pare lat temu bylo glosno, ze kreci z Michnikiem. Nie wiem czy to nadal aktualne, ale tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolkien Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.janet.waw.pl 08.04.04, 21:01 obiektywnie ma więcej bo jest niezwykle nastawiona na autopromocję,ale czy doskonałych ,oto jest pytanie.O jakim szkalowaniu tu mowa.To co na końcu napisałaś to gorzej niż magiel. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 22.03.04, 16:34 Jakby nie było, to jest wielka strata dla Teatru Powszechnego, bo większość chodziła tam "na Jandę", tak, więc szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: tantuum verde IP: *.acn.pl 22.03.04, 22:52 bez wzgledu kto bedzie je reklamował to się odczepcie od tego specyfiku bo nim dziecko wyleczyłam,bo 2 miesiącach koszmaru i latania po lekarzach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 217.153.35.* 23.03.04, 10:41 Do recznika: reklam z głupimi scenariuszami jest pod dostatkiem. To, że Pani Minoderia Szczepkowska nabija się właśnie z tego, w którym występuje nielubiana przez nią "koleżanka" z teatru, to niby przypadek? Nie żartuj. Żenadą jest właśnie udawanie, że Pani Egzaltacja Szczepkowska "przypadkiem" wzięła na warsztat tę reklamę. A na żaden spektakl z Panią Kombatantką Głoszącą Uprzednio Upadek Komunizmu Szczepkowską na pewno nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recznik Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 62.181.161.* 23.03.04, 13:34 A jednak jest to zenujace. Felietonista ma prawo pisac, o czym chce, bo takie jego prawo, a ironia - bardziej lub mniej zjadliwa - jest nieodzownym atrybutem felietonu. Scenariusz reklamy jest glupi i ma taki "brzydki" moralnie wydzwiek - jakby syty burzuj naplul zebrakowi do kapelusza, a ze dodatkowym smaczkiem jest udzial w niej gwiazdy polskiego filmu i teatru... Felieton Szczepkowskiej jest dowcipny, ale nikt by na niego nie zwrocil uwagi, gdyby nie urazona duma Jandy i eksponowanie jej w internecie. Zenada jest tym wieksza, ze obie aktorki bardzo cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 217.153.35.* 23.03.04, 14:03 No, nie żartuj. Jak to - nikt nie zwróciłby uwagi? Na tak dowcipny felieton?! Wszak perła to rzucona przed wieprze! A poważniej: to nie jest pierwszy występ Pani Usteczka w Ciup Szczepkowskiej skierowany przeciwko udziałowi aktorów w reklamie. Onaż sama pryncypia w tym temacie głosiła jakiś czas temu w GW. Ciężka sprawa, bo i Gajos i Machalica i Janda - trzeba będzie teraz w Powszechnym zatrudniać tylko aktorów z zakazem wystepu w reklamach. Oczywiście głupich, bo w eleganckich i moralnie "ładnych" to i pewnie Pani Jakże Zdolna Felietonistka Szczepkowska wystapić miałaby ochotę. Nawiasem mówiąc, ciekawe jak się zachowa dyrekcja teatru? Ciekawe czy ma w ogóle coś do powiedzenia? W repertuarze 5 sztuk z Jandą, 3 z Panią Pisarką Szczepkowską. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: control Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 14:24 A ja myslę, że Jej Wielkość Janda da sie ubłagać i zostanie w Powszechnym. Na razie jest w skladzie zespołu. Myslę, że to wy bardziej sie ekscytujecie paniami aktorkami niż one. Wśród aktorek (zwlaszcza starzejących się) tego typu "konflikty" to norma. Trzeba jakos zwracac na siebie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 18:34 Zdaje się, że sezon w teatrze zaczyna się jesienią a po odejściu aktorzy jeszcze występują w tych przestawieniach, któe były grane wcześniej. Aktorka tej klasy co Krystyna Janda nie odejdzie w środku sezonu. A co do reklamy - to rolę kobiety podającej pastylkę mogłaby zagrać trzeciorzędna statystka. Zaangażowanie aktorki z nazwiskiem musiało sporo kosztować, ale czy się zwróci reklamodawcom? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: control Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 20:28 Gość portalu: P-77 napisał(a): Zaangażowanie aktorki z nazwiskiem musiało sporo kosztować, ale czy się zwróci reklamodawcom? Wątpię. P-77 o to to Ty już się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 217.153.150.* 24.03.04, 11:46 Wszystkich wielbicieli Jandy odsyłam do jej najnowszej kreacji Męskie-Żeńskie, czy coś w tym rodzaju. Obejrzałam tylko pół odcinka i uważam to za wielką lekcję cierpliwości. Jest marną aktorką, zdarzyło jej się dostać nagrodę w Cannes na fali mody na Polskę i Solidarność, ale od tamtej pory cokolwiek by robiła gra ciągle tą samą role: rozwrzeszczanej, egzaltowanej baby... A Szczepkowska to klasa sama dla siebie. I chyba bez manier gwiazdy, na jaką kreuje się Janda, że przypomnę jej książkę "Gwiazdy mają czerwone paznokcie" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 217.153.35.* 24.03.04, 11:59 Znawczyni talentów, jak cytujesz, to cytuj dokładnie, bo tytuł książki jest inny. A o Jandę jestem spokojny. Niech się teatr martwi o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 217.153.150.* 24.03.04, 14:53 Najwyraźniej teatr też się nie przejął, skoro tak postąpiono mimo wyraźnego szantażu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 217.153.35.* 24.03.04, 15:05 Aha. Czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.swipnet.se 24.03.04, 18:36 Teatr otrzymuja dotacje od panstwa.Na wplywach z kasy nie zalezy teatrowi.Podobnie jak zdanie widzow jest Teatrowi obojetne. Szczepkowska rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 25.03.04, 09:23 W dzisiejszej Wyborczej na drugiej stronie jest notatka n/t.Tylko ciekawe jest to że zaprezentowana jest tylko wypowiedź pani Szczepkowskiej,wypowiedzi Jandy nie ma.Wydaje mi się że dziennikarz aby nie być posądzonym o stronniczość powinien spytać obie strony konfliktu o zdanie a nie cytować fragment felietonu Jandy i 'niewinną' wypowiedź Szczepkowskiej.Nie jestem ani po stronie Jandy ani po stronie Szczepkowskiej ale to co pisze Gazeta to wyraźne faworyzowanie tej drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 10:13 Janda na swojej stronie pisze, że nie rozmawia z mediami i życzy dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 25.03.04, 10:18 Zajrzałam na jej stronę i faktycznie,jest jak piszesz.Ale dlaczego Gazeta o tym nie wspomniała?Ciekawe BTW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 25.03.04, 10:38 Co by nie mówić ,każda z nich ma obecnie darmową reklamę w mediach swojej twórczości.Janda-"Męskie-Żeńskie" a Szczepkowska swojej książki "Fragmenty z życia lustra".Może właśnie o to chodzi(sic!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Brednie IP: 149.156.213.* 29.03.04, 17:04 Janda jest dobra aktorka, choc ma maniere, ktora niestety przenosi na rozne kreacje. Kiedys bylam na jej maratonie: Dietrich, Valentine i Callas. Troche sie rozczarowalam. A Marysia jest coraz lepsza. Nawet jestem zaskoczona jej coraz lepsza gra. W ostatnim spektaklu z Peszkowna byla dobra. I nie pcha sie wcale we wszystkie przedsiewziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 193.111.166.* 25.03.04, 11:38 sprawa ma dwa zasadnicze wątki, na które jak widzę nie zwrócił nikt dotąd uwagi: 1) Szczepkowska kreuje się na arbitra etyki w środowisku aktorskim... to śmieszne... 2) Janda zwracając na to uwagę i robiąc szum wokół sprawy pokazuje, że nie ma klasy i że uwagi Szczepkowskiej rzeczywiście moga kogoś dotknąć innymi słowy obie panie zamias div i gwiazd okazały się awanturnicami rodem z magla Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 25.03.04, 16:45 Troche przesadzasz gosciu. Pani Szczepkowska ostatnimi czasy dosc czesto napada, niby kulturalnie na p.Jande. Mysle, ze i czlowiek z klasa mialby tego dosc, chociaz uwazam, ze klasa akurat tu nie ma nic do rzeczy. Jedna i druga dobra aktorka, mysle. Coz, GW nie moze inaczej, przeciez to Szczepkowska u nich pisze, wiec jest jednostronna, niestety. Wielka szkoda, ze jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paź Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.04, 22:37 Fakt, wyborcza jest w tym temacie wyjątkowo wybiórcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:32 GW. nie ma tu nic do rzeczy. Joanna Szczepkowska nie jest osoba, ktora zabiega o swoje interesy gdziekolwiek, niczego nie zalatwia, nikomu sie nie podlizuje, nie uzurpuje sobie roli primadonny /do tego obrazonej jak K.J./ Oprocz tego, ze jest znakomita aktorka. felietonistka. poetka, pedagogiem /uczyla w PWST i byla oblegana przez studentow/ to jest czlowiekiem skromnym, rzetelnym, ma klase. No, ale to albo sie ma, albo jest sie...Krystyna Janda A moze Janda nie wytrzymala cisnienia w teatrze. Czy to, ze zespol jej sobie nie zyczyl o niczym nie mowi... Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! 26.03.04, 11:04 A mnie sie wydaje,ze Szczepkowska od dluzszego czasu jest obrazona na wszystko. Cierpi. I daje temu wyraz w roznych artykulach. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Agencja towarzyska and Machajski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:41 GW. nie ma tu nic do rzeczy. Joanna Szczepkowska nie jest osoba, ktora zabiega o swoje interesy gdziekolwiek, niczego nie zalatwia, nikomu sie nie podlizuje, nie uzurpuje sobie roli primadonny /do tego obrazonej jak K.J./ Oprocz tego, ze jest znakomita aktorka. felietonistka. poetka, pedagogiem /uczyla w PWST i byla oblegana przez studentow/ to jest czlowiekiem skromnym, rzetelnym, ma klase. No, ale to albo sie ma, albo jest sie...Krystyna Janda A moze Janda nie wytrzymala cisnienia w teatrze. Czy to, ze zespol jej sobie nie zyczyl o niczym nie mowi... Odpowiedz Link Zgłoś
kaprysia Re: Agencja towarzyska and Machajski 26.03.04, 12:19 Janda to zmanierowane rozkrzyczane babsko, które gdzie się da wpycha siebie i swoją córunię. Czas na emeryturę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Agencja towarzyska and Machajski IP: *.a2000.nl 29.03.04, 20:12 Tak Szczepkowska nie zabiega, nie podlizuje... Wystarczy, ze kreci z Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recznik zenada coraz gorsza... IP: 62.181.161.* 30.03.04, 14:05 Moje uczucie niesmaku, spowodowane zenujaca awantura miedzy dwiema swietnymi aktorkami (zreszta, byc moze sama awantura jest podsycana przez media), poglebia sie w zastraszajacym tempie przez prostacki poziom dyskusji na tym forum. I tylko teatru i kultury zal... PS. Reklamy moga byc glupie i madre, z dobrym i obrzydliwym przeslaniem (vide : m.in. cala kampania Media Markt). Nie wiem, czy gwiazdy maja jakis wplyw na scenariusze reklam. Faktem jest, ze uwazam "produkcje" Tantum Verde z K.Janda w roli glownej za nieudana. I basta ! Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: zenada coraz gorsza... 30.03.04, 23:47 Ja lubię i cenię obie Panie (choć po reklamie i awanturze panią Jandę nieco mniej). Mi się wydaje, że p. Szczepkowska uderzyła w slaby punkt, tzn. udzielanie się reklamie przez aktorów. Robią to dla kasy i tak naprawdę chyba się tego wstydzą co pokazuje reakcja pani Jandy. Jak zobaczyłam, że i ona się wzięła za reklamę to ręce mi opadły. A pani Szczepkowoska jako osoba, która nigdy się nie splamiła tym procederem ma prawo skrytykować poczynania kolegów po fachu, ilekrć Englert to robi jakoś nikt się nie oburza.A po p. Szczepkowskiej trudno powiedzieć, że jest osobą, która za wszelką cenę chce być na swieczniku. Kiedy nie miała propozycji filmowych zajęła się pisaniem i nie wiem czy nie jest to porównywalne z tym co robiła jako aktorka, ja sobie cenię. A ja z wielkiej fanki p. Jandy chyba powoli przechodzę do obozu jej przeciwnków, naprawdę chyba kasa jej już padła na mózg, skoro za takie głupie reklamy się bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: zenada coraz gorsza... IP: *.gl.digi.pl 31.03.04, 12:29 Było to dawno, dawno temu gdy Joanna Szczepkowska oglosiła z dumną miną koniec komunizmu, jakby to ona przyczyniła się do zmian ustrojowych, zarozumiałość i buta przez Nią przemawia i przemawiała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: zenada coraz gorsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 00:51 Janda mogła zabrać swoje buciki, szmineczki, włoseczki i wyjść z teatru, wtedy jak myślę wzbudziłaby litość. A po tym dość hormonalnym zachowaniu straciła sympatię wielu ludzi. Moją na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudolf Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.04, 19:14 I chwała Bogu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: K. Janda -nie wszystko złoto co się świeci.... IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 05.04.04, 19:20 polityka.onet.pl/162,1156767,1,0,2443-2004-14,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_t DO PANI JANDY... 05.04.04, 21:39 Czytałam niedawno, że Isaac Singer pracował przez ponad 30 lat w nowojorskiej gazecie, a kiedy zmarł, nikt z redakcji nie przyszedł na jego pogrzeb. Czy nie dało Pani do myślenia, że po 15 latach pracy w teatrze, nikt z zespołu nie stanął w Pani obronie. Bo mi to dało do myślenia bardzo wiele ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: DO PANI JANDY... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.04.04, 23:30 A co się stało ze stroną p. Jandy? NIe mogę na nią wejść.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: DO PANI JANDY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 01:32 Właśnie, co z tą stroną? Teraz będzie płatna, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawcio Re: DO PANI JANDY... IP: 217.153.150.* 06.04.04, 09:30 No chyba rzeczywiście musieli Jandy nie lubieć w tym teatrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: DO PANI JANDY... IP: 217.98.49.* 06.04.04, 10:23 Ma Pani asolutną rację. Dobrze, że jeszcze istnieją ludzie potrafiący bez emocjii, trafnie obserwować i oceniać fakty. A faktem jest, iż Pani Janda realizując samą siebie gotowa była (i jest) deptać innych. Pani JANDO niech Pani otworzy OCZY! Jest Pani zwykłym człowiekiem nic a nic nie lepszym od Pani Szczepkowskiej. To nie Pani wina, że jest Pani mniej utalentowana. Prosze sie już tak nie miotać - nie wypada ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulster Re: DO PANI JANDY... IP: 80.51.83.* 06.04.04, 16:22 mniej utalentowana od pani Szczepkowskiej????????!!!!! :O bzdury, sytuacja towarzysko-zawodowa sprawiła, że pani Janda posiadająca duży temperament dała się podpuścić "koleżance", jak każdy ma swoje wady (ja też jestem narwana więc mogę to zrozumieć)(po za tym nerwy w sytuacji walenia się życia zawodowego są chyba zrozumiałe). Natomiast wydaje mi się, że ten sam temperament jest nieodłącznym elementem jej osobowości artystki charyzmatycznej. Ocenianie jej jako aktorki przez pryzmat wydarzeń w życiu osobistym uważam za pomyłkę. pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: DO PANI JANDY... IP: 217.153.150.* 06.04.04, 16:38 Jednym sie podoba M.Wiśniewski z ich Troje, bo pewnie nie oceniają go przez pryzmat życia osobistego, a innym Anna Maria Jopek. Rzecz gustu i nie ma o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulster Re: DO PANI JANDY... IP: 80.51.83.* 06.04.04, 17:27 dziwne porównanie rozumiem z tego, że lubisz słuchać wykonań Anny Marii Jopek bo pochodzi ze znanej rodziny, ma fajnego męża i jest ciepłą i miłą osobą w wywiadach, a nie dlatego że Ci się jej piosenki podobają? zastanów się pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friko Re: DO PANI JANDY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 23:14 Ciekawe rzeczy w tym artykule w "Polityce". Czyżby rzeczywiście ten wizerunek Jandy jako osoby wrażliwej miał być tylko imidżem egocentrycznej paniusi (vide Jolanta Kwaśniewska) ? Czy naprawdę nasza subtelna Krysia jest w życiu arogancką Jandą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiret Re: DO PANI JANDY... IP: *.waw.pl 08.04.04, 20:52 i owszem mniej.Charyzmatyczna Janda,charyzmatyczny Lepper.No właśnie coś w tym jest.Kwestia czy Janda gra rolę czy jest tylko sobą.Bo w tym drugim wypadku trudno mowić wogóle o aktorstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulster Re: DO PANI JANDY... IP: 80.51.83.* 08.04.04, 23:26 no cóż, pewnie mam zły gust. Zaskakuje mnie porównywanie Jandy do Wiśniewskiego czy Leppera, ale ostatnio często się słyszy te nazwiska, może stąd te proste zestawienia. Szczepkowska urocza, z klasą, wybitna aktorka, intelektualistka, moralizatorka, osoba wpływowa i opiniotwórcza, pisarka, felietonistka itd. Janda, no cóż, z tego co czytam samo zło. Ale talent albo się ma albo nie, a jego potwierdzeniem są wyniki. Jest kilka polskich filmów, które przeszły do historii światowej kinematografii i w co najmniej czterech z nich zagrała główną rolę Krystyna Janda ( Człowiek z marmuru - mój ulubiony, Człowiek z żelaza - nominacja do Oskara, Przesłuchanie - nagroda Jury najlepsza rola kobieca Cannes dla K. Jandy, Dekalog - te przyszły mi do głowy jako pierwsze ). My tu żyjemy w naszym małym polskim piekiełku i czasem trudno nam oddzielić prywatne animozje i zawiści od pracy, dlatego wydaje mi się, że obiektywniej oceniają nas obcy. Moje wypowiedzi były reakcją na posądzenie pani J. K. o brak talentu, a która z pań ma “szlachetniejszy charakter” nie wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: DO PANI JANDY... IP: 217.98.49.* 11.04.04, 12:12 Co Pani wypisuje vel.ULSTER ???? Jak podpuścić koleżance ??? Przecież Ona (Szczepkowska) nic nie zrobiła. Aktorzy chcieli ją wybrać i tyle. Wyrażnie widać, że jest Pani zaślepiona miłością do Krystyny J. Zastanawiam się czy sama K.J. nie pisze tu swoich opinii zatruwając swoją ZEPSUTĄ osóbką dyskusję na forum :). CZAS NA EMERYTURE DLA ZMANIEROWANEGO BABSZTYLA !!! Teatr tylko na tym zyska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulster Re: DO PANI JANDY... IP: 80.51.83.* 11.04.04, 13:27 witam Panie Wiktorze > Jak podpuścić koleżance ??? Przecież Ona > (Szczepkowska) nic nie zrobiła. Aktorzy chcieli ją wybrać i tyle. jak Pan dorośnie to może Pan zrozumie co to znaczy manipulowanie ludźmi Mimo, że jak Pan to ładnie określił "pisząc tu swoje opinie zatruwam swoją zepsutą osóbką dyskusję na forum" nie jestem Krystyną Jandą ( wolałabym być Anną Dymną ):D czy nie jest Pan przypadkiem Panią Szczepkowską?;) pozdrawiam kasia aha, proszę sobie darować odpowiedź, już wiem co Pan o mnie myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: DO PANI JANDY... IP: 217.98.49.* 11.04.04, 18:50 A witam Pani Kasiu! Otóż niesłusznie Pani mniema, iż wie co o niej myślę, ponieważ nie znam Pani i nie mogę nic powiedzieć! Jak widać jednak Pani jest jasnowidzem, co wszystko zresztą wyjaśnia. Jak widać jednak dobrze Pani zna sposoby manipulowania ludźmi - pewnie ze sporej praktyki. Dlatego też pewnie usprawiedliwia Pani postępowanie K.J. - nie widząc w niej nic zdrożnego. Taka dyskusja więc jest bezcelowa - Pani NIGDY nie przyjmie do świadomości żadnej krytyki niezgodnej ze swoimi poglądami. Aha jak dorosnę to też będę pokazywać język, jak też - symbolicznie - Pani czyni. W sumie to powinienem Panią przeprosić za porównanie Pani do K. Jandy, co niektóre osoby mogły by uznać takie porównanie za szczególnie obelżywe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulster Re: DO PANI JANDY... IP: 80.51.83.* 11.04.04, 22:56 to nie miał być język tylko uśmiech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.waw.pl 08.04.04, 21:03 nie przez Szczepkowską ,ale z powodu pychy.Tak p.Janda osobą pyszną jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: 217.98.49.* 12.04.04, 10:51 Tak, Pyszną, Zadufaną i wpatrzoną w Siebie. Miejmy nadzieję, iż słowa krytyki dotrą do Pani Jandy! Człowiek zawsze może się zmienić. Może zacznie zauważać i doceniać innych. A tego akurat Nam Polakom bardzo brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anga Re: Krystyna Janda odchodzi z Powszechnego! IP: *.chello.pl 12.04.04, 12:05 Skończyła jak Lis. Obydwoje dobrzy i niezastąpieni, a nikt już nie mógł z nimi wytrzymać. Lisa cenię za profesjonalizm, a Janda, jest wiele lepszych aktorek, nie potrafię zrozumiec, dlaczego tak każdy ją lubi, pretensjonalna, zadufana w sobie baba. Odpowiedz Link Zgłoś