Dodaj do ulubionych

Mam Talent - 6.11

06.11.10, 22:03
Przejście Piotra Lisieckiego z 1 miejsca - TAK TAK TAK, uwielbiam jego głos i jestem za nim całym sercem, mam nadzieję, że wygra ten program, a jeśli nie, to że zrobi chłopak karierę ;)
Wybór jury między Pawłem a duetem akrobatycznym ? Cóż, duet na castingu mnie zachwycił, ale dziś...tak jak powiedzieli jurorzy, było czuć spięcie, nie wiem, mnie się nie podobało. Natomiast Paweł :D cudo ! Moim zdaniem to jakieś nieporozumienie, że nie przeszedł, zresztą takie samo jak tydzień temu z Damianem. Naprawdę uważam, że Paweł zdecydowanie zasłużył na finał, a Wy co myslicie ?
Obserwuj wątek
    • kum-nye Re: Mam Talent - 6.11 06.11.10, 22:09
      Zgadzam się. Sto razy bardziej podoba mi się takie Paweł śpiewający ładnie, radośnie i bez zadęcia niż te małe dziewczynki z rzewnymi pieśniami. Mimo ze jeden i drugi typ to nadwyraz dojrzałe dzieci.
      No ale z drugij strony trochę denerwujące, że final będzie w większości śpiewany.

Piotr Lisiecki ma super barwę głosu.
      • 1maaryniaa Re: Mam Talent - 6.11 06.11.10, 22:17
        no fakt, że finał jak na razie jest zdominowany przez śpiewających, ale w sumie nie ma się co dziwić, jurorzy wybrali baardzo dobrych wokalistów
    • kelle1986 Re: Mam Talent - 6.11 06.11.10, 22:52
      Nie widzę nic urzekającego w piosence francuskiej (blee!) ale muszę przyznać że Paweł jest całkiem uroczy. Mina jego mamusi była nietęga pod koniec, a chłopiec wydawał się nie przejmować werdyktem jury i wydaje się, że po prostu czerpie z tego co robi radość :)

A co do Lisieckiego - cudo :) O wiele bardziej do mnie trafia niż chłopak od reggae, który będzie w następnym odcinku..
      • flojd2 Re: Mam Talent - 6.11 06.11.10, 23:03
        Bardzo cieszę się z przejścia Pawła Lisieckiego. Zdziwiło mnie, że chłopak ma tylko 17 lat. Wygląda poważniej :))

Co do wyboru miedzy 2 a 3 miejscem. No cóż. Zdecydowały względy - nie pozwólmy aby w finalne byli sami śpiewający, dlatego przeszedł duet. Gdyby taka sytuacja miała miejsce wcześniej pewnie dzieciak by powędrował do finału.
        • konopielka80 Re: Mam Talent - 6.11 06.11.10, 23:37
          A ja sie ciesze, ze do finalu wreszcie wszedl duet akrobatow /tancerzy a nie tylko wokaliści...
          Zgodze sie, ze chlopiec jest bardziej autentyczny, przyjemniejszy dla ucha niz te wyjace dziewczynki, spiewajace dorosle piosenki. Mimo to mowie nie piosenkarzom, oni powinni miec nowa edycje Idola.
          Niesamowicie wkurza mnie Foremniak, ktora tylko przytakuje przedmowcom, nie ma wlasnego zdania i plecie glupoty.
          • sid.leniwiec Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 08:53
            > Zgodze sie, ze chlopiec jest bardziej autentyczny, przyjemniejszy dla ucha niz
            > te wyjace dziewczynki, spiewajace dorosle piosenki.

Zdecydowanie racja.
            Co do nadmiaru wokalistów - ludzie wolą śpiewanie niż inne talenty i tyle. Jak dla mnie może być i cały finał wokalistów jeśli są najlepsi, wisi mi to (aczkolwiek zamiast smutnej dziewczynki i kopii Beyonce, wolałabym widzieć w finale np. komika z USA czy chłopaka z kółkiem).
      • sid.leniwiec Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 08:54
        A mnie chłopak od reggae bardzo podobał się na castingu i jestem ciekawa, jak wypadnie (aczkolwiek fakt, Lisiecki chyba bardziej do mnie przemawia).
    • listopadowka2008bis Re: Mam Talent - 6.11 06.11.10, 23:35
      no mi sie ten chlopiec o wiele bardziej podobal niz te spiewajace dziewczynki z poprzednich odcinkow i edycji. Powtarza - przywrocic Idola i zrobic jakis program dla spiewajacych dzieciakow.
    • nnike Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 01:05
      Lisiecki, absolutnie TAK! Ale jak pisałam gdzieś wcześniej, dużym zagrożeniem dla niego może być Kamil Bednarek, jeśli wypadnie tak dobrze, jak w eliminacjach.
    • black-emissary Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 03:20
      * Mocha - dziewczyny wybrały sobie nieprawdopodobnie trudny utwór i poległy na nim w 100%, tego się słuchać nie dało.
      * Iskierka - nuda.
      * The Prisoners - niestety też. Brakło pomysłu, historii, zacięcia. Szkoda.
      * paryski Pawełek - no zdecydowanie jest lepszy od smętnych dziewczynek, jest dziecko urocze i ładnie śpiewa, ale zachwycać nie zachwyca.
      * duet - byli nieźli, ale jednak mistrzostwo to jeszcze nie jest, miejscami niedopracowane.
      * Wushu - jak na dobrym filmie akcji, świetnie się to oglądało.
      * Jim - na castingu mnie specjalnie nie rozbawił, byłam do niego negatywnie nastawiona przed tym występem, a jednak mnie przekonał - było ciekawie, zaskakująco i zabawnie.
      * Lisiecki - tutaj oczekiwania miałam ogromne i byłam pewna, że nie zawiedzie, ale jak się okazało potrafi je jeszcze przebić. To było po prostu genialne, słucham tego teraz w kółko i wciąż zachwyca. Przepiękny głos, niezwykła lekkość i wrażliwość - fenomen. I to jak słusznie zauważył Wojewódzki - na skalę światową. Wkurzyły mnie natomiast próby prowadzących robienia z Lisieckiego idola nastolatek, taki talent na to zdecydowanie nie zasługuje.

Kto poza Lisieckim przeszedł to w zasadzie wszystko jedno, choć osobiście zamiast duetu tanecznego wybrałabym Wushu lub Jima.
    • sid.leniwiec Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 08:49
      Piotr Lisiecki rewelacyjny i do zakochania się, aczkolwiek bardziej podobały mi się jego castingowe występy, teraz trochę kombinował, był mniej naturalny. Ale głos wspaniały, a chłopak świetny.
      Przejście duetu taneczno-akrobatycznego zamiast cudownego Pawła, mogę wytłumaczyć jedynie chęcią wzbudzenia kontrowersji i podgrzania atmosfery przez twórców programu, inaczej sensu to nie ma.
      • princessofbabylon Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 15:16
        sid.leniwiec napisała:

> Przejście duetu taneczno-akrobatycznego zamiast cudownego Pawła, mogę wytłumacz
        > yć jedynie chęcią wzbudzenia kontrowersji

Albo producenci poczytali sobie forum ;)
    • em.haa Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 08:54
      Wystarczy już tych wyjących szczeniaków.
      Dobrze, że nie przeszedł bo to nie konkurs piosenki, a talentów.
      • jodipiku Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 09:42
        Piotr Lisiecki-uroczy, przepiekna barwa glosu, lekkosc spiewania i urok osobisty!!! od eliominacji po wystep polfinalowy chlopa nic a nic sie nie zmienil i nie zanosi sie na to. Jest niesmialy, skromny i uroczy na prawde!!!!!Trzymam kciuki dla mnie ejs NUMBER 1 powinien wygrac bo to jest na prawde talent. Nie wpadl w samozachwyt, jego wypowiedzi a wlasciwie nie wiadomo co odpoweidziec, sa urocze. Powodzenia!

• anmanika Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 09:44
        Tak jak nie trawię dzieci w tego rodzaju konkursach, w szczególności wypychanych na siłę na scene przez nadambitnych rodziców patrz casus pogrzebowego dziecka z 1 edycji, tak ten mały miał wdzięk, był naturalny i widać było, że na scenie dobrze się czuje.
        Jednokowóż dobrze, że nie przeszedł. Niech robi dalej swoje, dojrzeje i świadomie sam na własny rachunek robi karierę. Tylko musi zainwestować w aparat i coś z zębami zrobić.
        • aduerin Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 10:11
          Lisiecki jest okropny! ma ladny glos ale spiewa w amerykanskiej stylistyce sprzed 40 lat, nie da sie sluchac tych jekow!!! Niech natychmiast zmieni repertuar i pokaze, ze potrafi spiewac cos innego niz takie ckliwe jeki.
          MAlego wyslac do dentysty i dac mu pilke do pokopania . dziecko, ktore mowi ze kuuupe kasy jesli wygra przeznaczy na "dalsza edukacje muzyczna" powinno byc wyslane do psychologa. Wytresowane przez rodzicow, sztuczne do bolu. Gdyby powiedzial: kupie sobie pianino, bo lubie grac a za reszte cos tam, mowilby od serca. Recytowanei tekstow poddanych przez rodzicow jest zalosne. Z winy rodzicow oczywiscie, bo dziecko jak samo przyznalo - treserem, pardon, trenerem jest mamusia.
          • sid.leniwiec Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 12:00
            Wiesz, dzieci są różne, poważne i odpowiedzialne nad wiek się zdarzają. Aczkolwiek rzeczywiście czasami to charakter, czasami wpływ rodziców, czasami jedno i drugie.
          • black-emissary Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 15:44
            aduerin napisała:
            > Lisiecki jest okropny! ma ladny glos ale spiewa w amerykanskiej stylistyce sprzed 40 lat,
            > nie da sie sluchac tych jekow!!! Niech natychmiast zmieni repertuar
            > i pokaze, ze potrafi spiewac cos innego niz takie ckliwe jeki.

Mnie się w nim właśnie to podoba, że ma swoje, niepopularne i niemodne klimaty, trzyma się i potrafi je fantastycznie obronić. I oby tylko nie zmuszono go do zmiany repertuaru na bardziej "nowoczesny", bo straci magię.
    • spacey1 Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 10:35
      Piotrek jest fantastyczny! Agnieszka Chylińska miała niesamowite ucho, bo ja w tym duecie nie dosłuchałam się niczego ciekawego, a ona potrafiła wyłowić perłę. Chłopina jest strasznie nieśmiały, ale jak już ktoś to zauważył, ma to swój nieodparty urok. Głos, charyzma, urok osobisty, to cechy, które dają mu na starcie niesamowite możliwości.
      Niestety, ze zdolnymi wokalistami jest jeden podstawowy problem: repertuar! Finaliści idola to świetne przykłady, że na coverach można wypłynąć w takim programie (bo to po prostu są świetne numery), ale potem zderzają się z koniecznością zaproponowania czegoś własnego. I tu zaczynaja się schody. Poradziły sobie tylko Brodka i Ania Dąbrowska i może Wydra, jeśli się lubi taką muzykę. Przykłady Silskiego, Zalewskiego, Uniatowskiego, że wymienię tylko tych, którzy mi się podobali, mówią same za siebie. Nic, pustka.
      Troche się boję o to, co będzie z Piotrkiem, czy nie rozmieni swojego talentu na drobne. Trudno będzie znaleźc utwory na miarę tych, które śpiewa w Mam talent. Ale życze mu wszystkiego najlepszego, bo absolutnie na to zasługuje. I zgadzam się, że jurorzy powinni dac mu spokój z tym tłumem fanek, dla skromnego chłopaka to krępujące i nie powinno być w centrum uwagi. Robią mu krzywdę w ten sposób
      • bez_portek Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 11:38
        z wymienionej trójki Wydra sobie nie poradził, prywatnie dla mnie jest mega rozczarowaniem
        z całą resztą się zgadzam - wypłynąc na coverach jest łatwo, utrzymac status własnym repertuarem cholernie ciężko
        trzymam kciuki za Piotra, na tą chwile jest dla mnie jedynym kandydatem do zwycięstwa tego programu
      • ewulek525 Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 11:48
        Dla mnie wczorajszy odcinek wyjatkowo nudny. Pozwolcie ze i ja wtrace swoje 3 grosze.
        Mocha - dziewczyny wyly jak nie przymierzajac Whitney Huston ktorej nie cierpie wlasnie za zawodzenie
        * Iskierka - poszlam robic kawe bo przysypialam
        * The Prisoners - nie bardzo wiem co ci ludzie tam robia. zarowno wczesniej jak i teraz zieje poprawnym wykonaniem i niczym wiecej
        * paryski Pawełek - ladnie spiewa ale nie przemawia do mnie. Byc moze dlatego ze nie znosze wszystkiego co francuskie (poza jedna rzecza :-) )
        * duet - wycwiczeni cyrkowcy ktorych juz ogladalam w cyrku jak bylam mala. W kazdym to samo.
        * Jim - pomylka jedna wielka. widocznie w Hameryce smieja sie nawet z machania paluszkiem ale ja wole bardziej wysubliowana rozrywke. Wczorajszy wystep koszmarna nuda. Na catingu tez niewiele jak dla mnie potrafil.
        * Lisiecki - kolejny smetnie zawodzacy malolat. Nie wiem czy facet nie moze spiewac czewos lepszego. Jest tyle super fajnych utworow. Chcialabym go uslyszec jak spiewa utwor Bon Jovi "We didn't born to follow" a nie smetnych ckliwych pioseneczkach dobrych dla dystyngowanych panow w poznym wieku. Jeszcze chwile i zacznie spiewac dolujacego bluesa ze zona go rzucila, ze zycie jest do d... i takie inne bzdety. Facet nie ma pomyslu na siebie. I parafrazujac to co rzekl Kuba. "Panie Lisiecki wyjedz z tego kraju i nie smedz wiecej"
        Ewa
        • ewulek525 Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 11:50
          Przepraszam mialo byc Bon Jovi "We Weren't Born To Follow"
        • princessofbabylon Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 15:14
          ewulek525 napisała:

> Jest tyle super fajnych utworow. Chcialabym go uslyszec j
          > ak spiewa utwor Bon Jovi "We didn't born to follow" a nie smetnych ckliwych pio
          > seneczkach dobrych dla dystyngowanych panow w poznym wieku. Jeszcze chwile i za
          > cznie spiewac dolujacego bluesa ze zona go rzucila, ze zycie jest do d... i tak
          > ie inne bzdety. Facet nie ma pomyslu na siebie.

A czy to nie jest tak, że oni mają narzucone kilka utworów i po prostu wybierają jeden, w którym by tam czuli się najlepiej?
        • spacey1 Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 15:20
          nie będę komentowała Twoich ocen, bo z większością sie nie zgadzam. ale co do Wydry, to poradził sobie w swoim gatunku, nie każdy musi to lubić. Mnie denerwuje na przykład.
      • sid.leniwiec Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 12:01
        Jeszcze chyba Tomasz Makowiecki sobie nieźle radzi.
        • bez_portek Re: Mam Talent - 6.11 07.11.10, 12:04
          a tak, zapomniałam o nim, on też
          • konopielka80 Re: Mam Talent - 6.11 08.11.10, 23:43
            Zauważyłam, że wszelkie grupy taneczne, złozone z kilkunastu uczestników przepadają w tym programie. Niewazne co pokazą, wszystkie odpadają...
            Tak wiec ogladajac takie wystepy od razu wiem, ze nie przejdą dalej...
            Lisiecki mi sie nie podoba, dla mnie jest nudny i bezbarwny... Podobnie jak Sabina Jeszka, wyjec które mysli ze im bardziej sie wydrze, da sporo ozdobnikow, tym bedzie lepiej...
            Mnie tez uderzylo to, ze ten chlopiec na pytanie "na co przeznaczysz główną nagrodę"? odpowiedzial z marszu, że " na dalszą edukację muzyczną". Ktos powyzej bardzo madrze napisal, ze 9-latek tak nie powinien powiedziec a ta odpowiedz po prostu wtłoczyła mu do głowy mamusia-treserka. Przykre patrzec na takie wytresowane dzieci, z wielkim parciem na szkło.
            Pozwole sobie umiesci moj wpis zmojego bloga wlasnie na ten temat:
            aspoleczna.pl/?p=675
            Oglądałam dzisiejszy odcinek “Mam talent”. Moją uwagę zwrócił wszechstronnie uzdolniony 9-latek i jego dumna mamusia siedząca na widowni. Czyżby kolejny geniusz, który ma zrealizować niespełnione ambicje swoich rodziców?

Chłopiec nie tylko śpiewa piosenki po francusku i fascynuje się Edith Piaf, ale również uczy się w szkole muzycznej w klasie fortepianu. Jakby tego było mało, uczęszcza na zajęcia z baletu. W trakcie rozmowy przyznaje, że jego trenerem jest mama a tuż po odpadnięciu z programu, zapytany komu chce podziękować, oczywiście wymienia matkę. To nie pierwszy już raz, gdy utalentowane dziecko jest trenowane przez rodzica, który obowiązkowo kibicuje na widowni. Pytanie jest takie, ile z tych dzieci jest naprawdę szczęśliwych z tego co robi a ile ćwiczy, bo tak każą rodzice?
            Nie jest niczym nowym, że rodzice często przerzucają swoje niespełnione marzenia na potomstwo i robią wszystko, aby to właśnie dzieci osiągnęły sukces. Takie dziecko jest trenowane i wychowywane w dyscyplinie, inwestuje się w nie i robi wszystko, aby pewnego dnia osiągnęło wyznaczony cel. Jedno ma zostać lekarzem, drugie aktorem, trzecie ma odnosić sukcesy sportowe a jeszcze inne zagrać w reklamie. Jak to w życiu bywa, jedno osiągnie sukces a innemu podwinie się noga, zawiedzie pokładane w nim nadzieje i być może będzie latami słuchało wyrzutów i pretensji z ust rodziców.
            W ostatnich latach bardzo modne stało się prowadzanie dzieci na castingi, które mają wyłowić młodych aktorów do filmu czy też reklamy. Nieważne, czy dziecko ma talent, czy jest fotogeniczne, dla mamusiek najważniejsze jest, aby się gdzieś załapać, pochwalić znajomym i jeszcze zgarnąć niezłą kasę. Są matki, które hurtowo biegają na castingi, uczą dziecko słodkich usmiechów, mówienia wierszyków na zawołanie i zachowania się przed kamerą. Ostatnio zauważyłam też modę na wysyłanie zdjęć niemowlaków do czasopism, które potem wybierają dziecko na okładkę. Dziecko jest zbyt małe, nie wie co z nim robią, ale za to mama jest szczęśliwa i dumna, bo “niunia” jest na okładce! Pamiętam też konkurs, polegający na umieszczaniu zdjęć niemowlaków na stronie producenta pieluch. Nieważne co jest nagrodą, zawsze znajdą się chętni na to, aby pokazać światu swoje potomstwo. A nuż, jakiś reżyser czy fotograf wypatrzy taką perełkę, która potem zarobi dla rodziców niezłe pieniądze?
            Dziewięciolatek z “Mam talent” doszedł do finałowej dwójki dzisiejszego odcinka, po czym odpadł z programu. Dorosły człowiek ma juz pewne doświadczenie życiowe, nie raz doznał porażki i jakoś potrafi się z nią pogodzić. Ale jak wytłumaczyć dziecku, że odpada z programu, mimo iż wcześniej je chwalono i wynoszono pod niebiosa? Czy mamusia pocieszy dziecko, czy też będzie chodziła nadąsana, bo geniusz odpadł? Dziecko wyczuje rozgoryczenie i złość matki i zacznie obwiniać siebie. Czy warto jest więc pchać kilkulatka do takich programów?
            • jahreshka Re: Mam Talent - 6.11 08.11.10, 23:53
              Zgadzam się z konopielką80 w 100%. Moim zdaniem w tego typu programach nie powinny brać udziału dzieci. Im nie są potrzebne takie emocje, rywalizacja, gorycz odrzucenia itp. Ale durni rodzice z parciem na szkło (czy innym parciem) będą pchali swoje pociechy na scenę. Ach te niespełnione ambicje... Mądrzy jurorzy (a nawet organizatorzy castingów) powinni z miejsca dziękować takim uczestnikom, a szczególnie ich zdrowo trzepniętym opiekunom. Ale niestety - show must go on! Wzruszeni telewidzowie będą przecież wysyłać smsy! A muszą mieć na kogo przecież - trzeba trafić do każdej grupy społecznej...
              Durnota ludzka nie zna granic...
              • 1maaryniaa Re: Mam Talent - 6.11 09.11.10, 19:09
                nie zgadzam się z moimi poprzedniczkami.
                Owszem, były w ciągu tych 3 edycji programu dzieci, które spełniały jakieś ambicje swoich rodziców i było to widać gołym okiem, ale jesli chodzi o chłopca z ostatniego odcinka to myślę, że nie mialo tu to miejsca. Widać, że młody kocha to co robi i że będzie robić to dalej bez względu na to, czy przeszedł czy nie. Mamuska owszem nie miała zbyt tęgiej miny po wynikach, ale czy Wy taką mielibyście gdyby chodzilo o Wasze dziecko ? :P
          • corneliss Re: Mam Talent - 6.11 09.11.10, 22:15
            i Flinta tez do rzeczy :)
    • princessofbabylon Re: Mam Talent - 6.11 13.11.10, 21:51
      Dzieci nie powinny brać udziału w tym programie, bo są za głupie, żeby zrozumieć przegraną! Czy to tak trudno pojąć ich nierozgarniętym rodzicom? Jak nie umie się dziecku wytłumaczyć, że nie zawsze będzie najlepsze, to nie powinno się pozwalać mu na takie występy. Mamy przykład Jędrka, który wcześniej mówił, że boi się, że nie wygra. I teraz jest ryk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka