Dodaj do ulubionych

YCD czas zacząć

02.03.11, 21:39
Co prawda największe emocje będą w programach na żywo, ale już pierwsze relacje przekonały mnie do nowej prowadzącej, Patrycja Kazadi, atrakcyjna, energetyczna dziewczyna w wieku zawodników, to był dobry pomysł:)
Obserwuj wątek
    • kira_koslin Re: YCD czas zacząć 02.03.11, 22:16
      jaka to muzyka była, puszczona tuż przed występem Bzyka, ktoś wie?
      • morgen_stern Re: YCD czas zacząć 02.03.11, 22:42
        Jak na złość zapomniałam nazwy zespołu, ale na teledysku są piszczące panny a la lata 50-te i kolesie są w zielonych sweterkach - chyba dobrze kojarzę :)

Kazadi ok, Michał (?) - ten ubrany na szaro chłopak tańczył przepięknie, a przepuszczenie panny z klubu nocnego mnie zadziwiło. Mam gdzieś ten klub nocny, po prostu taniec był słaby, ale może się nie znam. Reszta mnie nie powaliła.
        • setorika Re: YCD czas zacząć 02.03.11, 22:56
          morgen_stern napisała:

> Jak na złość zapomniałam nazwy zespołu, ale na teledysku są piszczące panny a l
          > a lata 50-te i kolesie są w zielonych sweterkach - chyba dobrze kojarzę :)

czyżby The Baseballs?
          >
          >
        • kira_koslin Re: YCD czas zacząć 02.03.11, 22:57
          > Jak na złość zapomniałam nazwy zespołu, ale na teledysku są piszczące panny a l
          > a lata 50-te i kolesie są w zielonych sweterkach - chyba dobrze kojarzę :)
          >

Cholera tak na youtube nie znajdę:DDD

ale dzięki, chociaż nazwa piosenki>
          -
          dum spiro, spero
          • ankas4 Re: YCD czas zacząć 02.03.11, 23:22
            Kazadi ok , Piróg jakis filozof sie zrobił-drazni mnie tym, oraz Kinia,która jak juz cos powiedziala to z sensem,ale te jej miny,podrygiwania...nie wiem ,nie wiem, i jak nie lubie Marczukowej tak szczerze przyznaje ,ze była tak bezbarwna, tak malo narzucająca sie ,ze az najlepiej pasująca do oceniajacych/ No ale moze Kinia sie wyrobi.Trzymam za nią kciuki, bo lubie ją za to,ze daje rade sama z córkami.
            • menisk Re: YCD czas zacząć 02.03.11, 23:34
              Miałam nadzieję, że Kazadi będzie się mniej wydzierać niż Rusin, niestety jest jeszcze głośniejsza od tamtej. Rusin zaś wydała mi się w nowej roli irytująca. No i nie daruję jej walnięcia "mi się podobało". Wstyd.
              • upychacz Re: YCD czas zacząć 10.03.11, 23:07
                UWAGA:
                CELOWNIK => KOMU się podobało? MI
                BIERNIK => KOGO to nie obchodzi ? MNIE
                Wstyd.
                • roman.w.ogrodzie Re: YCD czas zacząć 12.03.11, 11:32
                  upychacz napisał:

> UWAGA:
                  > CELOWNIK => KOMU się podobało? MI
                  > BIERNIK => KOGO to nie obchodzi ? MNIE

>>Zaimek ja ma dwie formy celownika: akcentowaną mnie i nie akcentowaną mi. Na początku zdania używa się tylko tej pierwszej, np.: „Mnie to daj” (ale „Daj mi to”). Formy mi można też użyć na początku zdania składowego, po spójniku, jeśli pada na niego akcent: „Robię tak, jak mi się podoba”. <<

poradnia.pwn.pl/lista.php?id=5375
                  > Wstyd.

No, też - na Twoim miejscu - nie byłbym z siebie dumny.
            • mozambique Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 15:24
              Trzymam za nią kciuki, bo lubie ją za to,ze daje rade sama
              > z córkami.

łaaaaał, naparwde jedyna biala rozwiedziona kobieta w Europie z dwojgiem ślubnych dzieci

naprawde jestem pod wrazeniem , łaaaaaaa.....
              • bursztyn9 Re: YCD czas zacząć 04.03.11, 09:03
                mozambique napisała:

> Trzymam za nią kciuki, bo lubie ją za to,ze daje rade sama
                > > z córkami.
                >
                > łaaaaał, naparwde jedyna biala rozwiedziona kobieta w Europie z dwojgiem ślubny
                > ch dzieci
                >
                > naprawde jestem pod wrazeniem , łaaaaaaa.....

i dlatego musimy słuchać jej głupawego śmiechu od DDtvn do wieczora.
                Dać jej medal , ale nie katować nas
                Teraz juz rozumiem Lisa
            • anka_cyganka35 Re: YCD czas zacząć 04.03.11, 13:57
              no naprawdę przy 20 tys alimentów samodzielne zajmowanie się dziecmi to nielada wyczyny. pomnik jej postaw.
      • amourpropre Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 00:26
        kira_koslin napisała:

> jaka to muzyka była, puszczona tuż przed występem Bzyka, ktoś wie?
        >

Madcon - Beggin'
        • dzidzia_bojowa Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 07:07
          A może to Outcast i "Hey ya"?
          www.youtube.com/watch?v=PWgvGjAhvIw
          • morgen_stern Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 09:20
            No właśnie o Outcast mi chodziło.
        • black_magic_women Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 09:02
          amourpropre napisała:

>
          > Madcon - Beggin'

www.youtube.com/watch?v=QNApjQ28YEg
      • manim Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 13:37
        Przed wsytępem Bzyka była piosenka pod tytułem "Beggin" w wykonaniu zespołu MADCON (cover pioseni z lat 70.)
    • vayacondios Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 09:52
      Kinia zdominowała żiri, i jeszcze nie wiem czy mi się to podoba. Jakaś taka sztucznie podekscytowana, Kazadi lubię i w roli prowadzącej ją widzę, daję jej "kredyt zaufania" :))
    • aguszak Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 10:51
      Nikt ze startujących do castingu w Gdańsku mnie nie powalił, no może poza jedny b-boyem, który przekwalifikował się na współczesny - to tak, ten gość wymiata :-) a poza tym osobowościowo też mi się podoba, jest kompletnym, poukładanym nie tylko tancerzem, ale i człowiekiem.
      Jak na razie nie mam zastrzeżeń ani do jury. No, może poza tym, że wydaje mi się, jakby przewodniczenie przejęła Kinga, ale może tak być, że na każdym z castingów kto inny ma głos decydujący - zobaczymy, jak będzie dalej... Egurolla jakiś taki wyciszony...?
      • spacey1 Re: YCD czas zacząć 03.03.11, 15:09
        tak, Michał tańczący taniec współczesny był bezkonkurencyjny. ma w sobie coś magnetycznego i chociaz trudno wyrokować po pierwszym odcinku castingowym cokolwiek, to wcale bym się nie obraziła, gdyby wygrał cały program :)
      • kubissimo Re: YCD czas zacząć 04.03.11, 10:01
        ja uwazam, ze koles byl tylko ciut powyzej przecietnej. Jego linie nie zachwycaly, ale samo polaczenie modernu i breaka calkiem udane. No i chlopak sam w sobie calkiem sympatyczny.
        Poziom samego castingu bardzo niski.

na Foxie niedawno zaczela sie szosta edycja amerykanskiego YCD. Nawet nie da sie porownac poziomu tych dwoch programow.
        • aguszak Re: YCD czas zacząć 07.03.11, 11:42
          kubissimo napisał:
          > na Foxie niedawno zaczela sie szosta edycja amerykanskiego YCD. Nawet nie da si
          > e porownac poziomu tych dwoch programow.

Oglądałam powtórki, właśnie na Fox'ie, 5-tą edycję i byłam powalona różnicą poziomów, a ta 6-ta ma podobno ją przebić - też oglądam, bo chcę się przekonać :-)

Mam sentyment do polskiej edycji i lubię tę naszą, choć słabszą wersję, więc będę śledzić równoczesnie! :-D
          • kubissimo Re: YCD czas zacząć 07.03.11, 15:00
            5 byla rewelacyjna!
            chociaz nie jestem zachwycony ani finalowa czworka, ani ostatecznym werdyktem. Ja bym widzial w finale Kaylę, Janette, Brandona i Jasona lub Kupono (pomimo wielkiej sympatii dla Evana). A walka o tytul powinna sie rozegrac miedzy tymi dwoma dziewczynami. Tak byloby najsprawiedliwiej :)

6 ogladam, w sumie mozemy sobie tu podyskutowac w osobnym watku. w tym tygodniu ruszaja finaly i licze na duzo ognia :)
            • aguszak Re: YCD czas zacząć 08.03.11, 12:38
              Chętnie, z Tobą zawsze, z resztą już od czasów Idola chyba :-)
              Zaczniemy więc od piątkowego odcinka, kiedy poznamy finalistów - może będziemy mieli jakies pierwsze typy...? Ja tylko żałowałam, że nie przeszła dalej ta tancerka towarzyska, zjawiskowa dziewczyna (Ukrainka chyba?), która tak cudnie poprowadziła tego krampera, choć uważam, że chłopak i tak ma talent i umie zaskakiwać umiejętnością przyswajania nieznanych sobie stylów tańca.
              Co do poprzedniej edycji także żałowałam żywiołowej i doskonałej pod każdym względem Janette oraz Kayli, choć Jannine uważam także za zjawiskową tancerkę :-)
              • kubissimo Re: YCD czas zacząć 08.03.11, 22:58
                no to widzimy sie w piatek albo - bardziej realistycznie - w sobote rano :)
    • argentea Re: YCD czas zacząć 04.03.11, 15:09
      Wymiana Muchy na Kingę Rusin super. Rusin nie sili się na promowanie swojej osoby, nie udaje, ma prawdziwe wmocje na twarzy, jest naturalna. Kazadi też ok - naturalna, energetyczna, dobry kontakt z uczestnikami. Egurolla niesmaczny, jak stary satyr przed występem tancerki z night-clubu.
      • dona.a Re: YCD czas zacząć 04.03.11, 19:42
        argentea napisała:

> Egurolla niesmaczny, jak
        > stary satyr przed występem tancerki z night-clubu.

Błysku w oku nie ukryje, ale wydaje mi się, że wie iż widzowie postrzegają go jako śliniącego się do seksownych tancerek, więc nie wychodzi z konwencji,
    • koza_w_rajtuzach Re: YCD czas zacząć 07.03.11, 12:31
      Hmmm... Wymiana prowadzącej jak najbardziej na plus, Kazadi lepiej się nadaje do tej roli niż Rusin. Jest naturalna i pełna energii.
      Skład jury także na plus. Rusin nie boi się wygłaszać opinii, często pierwsza zawiera głos i mówi konkretnie co jej się podoba, a co nie. Fajnie, że dali jej szanse i może wykazać się jako jurorka. Pazurowa była bardzo ostrożna w swoich opiniach, bała się, że reszta się z nią nie zgodzi i zresztą Mucha mimo, że wyszczekana, to widać także nie miała odwagi pierwsza zawierać głos. Uważam, że Rusin jest pierwszą jurorką, która nie odstaje od reszty jurorów.
      • kira_koslin Re: YCD czas zacząć 09.03.11, 22:19
        Ten skład jury chyba najbardziej mi odpowiada. Jakoś tak fajnie ich się ogląda. Kinga moim zdaniem o wiele lepsza niz Pazurowa i Rusin. I jakoś prównując ich do składu X Factor to tu mam lepsze wrażenia.
        • dona.a Re: YCD czas zacząć 09.03.11, 22:35
          kira_koslin napisała:

> Kinga moim zdaniem o wiele lepsza niz Pazurowa i Rusin.

Myślę, że chodziło ci o to, że Kinga Rusin jest lepsza od Weroniki Pazury i Anny Muchy:)
          • ankas4 Re: YCD czas zacząć 09.03.11, 22:52
            Nikt mi sie dzis nie podobał, prócz tego chłopaka z innej planety:), swietnie tanczył, swietny wydaje sie rowniez z charakteru.

Kinga jest swietna,nie byłam przekonana po pierwszym odcinku, teraz juz jestem, jest sobą, troszke krzykliwa, troszkę pajacująca,ale to na plus, bo autentyczna w tym co robi, i faktycznie najbardziej pasuje do reszty,mysle,ze dlatego,bo zna sie b.dobrze z Michałem i Egurolla tez jest jej bliski. Nie obawia sie przy nich zartowac, ani dyskutować, dobra jest!
            Kazadi tez swietna, Michał jakis zmanierowany wydaje sie byc, ale moze to tylko wrazenie, Egurolla bez zmian,ok!
            • kubissimo Re: YCD czas zacząć 09.03.11, 23:11
              Kinga jeszcze dosc nierowna. Ma fajne momenty ("Rozmnazaj sie!"), jak i slabsze (kiedy z rozbawieniem starszej cioci chciala jeszcze raz "cziki cziki riki tiki"), ale generalnie daje rade, chociaz merytorycznej wypowiedzi chyba nie mozemy sie po niej spodziewac. Ale w roli ozdoby jury chyba z dotychczasowej trojki pan sprawdza sie najbardziej.

uczestnicy tacy sobie. Podobal mi sie Kuba (chociaz serwowanie juz na dzien dobry opowiesci o ubostwie - i to na tle wypasionego domu - nie jest moim zdaniem najlepszym poczatkiem). Troche nie chce mi sie wierzyc w to jego 16 lat, bo ani nie wyglada, ani nie brzmi, ani nie tanczy jak 16-latek :)
              Fajnie, ze wrocila Miska (szkoda, ze zamiast niej wtedy wzieli Jadzke).

Milym urozmaiceniem moga tu byc Alek i (chyba) Pawel (znaczy sie elektryk), ale nie wiem czy dadza rade w innych technikach.

Ruda Ania nie zrobila na mnie wielkiego wrazenia.

I to chyba tyle :)
              • jodipiku Re: YCD czas zacząć 10.03.11, 12:09
                Zgadzam sie, Rusin jest najlepsza jurorką w zderzeniu z Pazurą i Muchą.Naturalnie, wesolo,nie czuje sie rezyserowania jak w przypadku Muchy...Na prawde jestem mile zaskoczona.Odcinek ciekawszy niz pierwszy.Usmialam sie w kilku momentach bylo na prawde zabawnie.Michal Pirog troszke przygasl....jakby...drazliwy jakis...Egurolle lubie, ten jego wzzzrok....Kuba mi sie podobal, co prawda te 16 lat nie chce uwierzyc i po co historyjka z ubustwem i rodzenstwem???to tylko moze mu zaszkodzic....o Misce tez filmik..no i po co????to od razu daje jakis obraz a lepiej poznac uczestnikow w czasie gdy juz zostana zakwalifikowani do 16stki.jest ok, o wilee barwniejsze jury niz w x faktor...tam Maja i Mozil troche sa spięci i powazni....Kuba jest dobry, no ale z Chylinska byl lepszy...
        • aguszak Re: YCD czas zacząć 10.03.11, 15:22
          Ja mam jakieś takie przeczucie, że ktoś się wziął za reżyserowanie jurorów (to, co poniekąd wyczuwam w niektórych zachowaniach wersji amerykańskiej, którą emituje telewizja FOX). No po prostu Egurolla nie zachowuje się, jak Egurolla (np. kiedy wstał i zaczął mówić wprost do Piróga, co w stylu, że "...chłopak jest świetny,a Ty go wysyłasz na dogrywkę, a możemy mu dać bilet i jechać dalej...". Także Piróg nie był nigdy taki zmanierowany, jakby chciał być bardziej gejowski, niż jest w rzeczywistości ;-) no, sorki, ale takie mam odczucia. Może się kreuje na kształt choreografa z amerykańskiej YCD Tyce Diorio, który nota bene, ma być choreografem dla naszych rodzimych uczestników w Casablance?
          • ankas4 'jestesmy biedni,bo spłacamy raty 3 tysiaki za dom 10.03.11, 18:20
            Tak,tak wlasnie mysle o tym uczestniku,który mowil o biedzie, i o tym,ze jako jedyny moze realizowac swoje pasje ,bo nie ma kasy na innych...sorry,ale jak nie ma kasy tzn,ze nie ma co jesc, a nie,ze nie ma na lekcje tanca... to jest normalnie obrazanie ludzi ... i jeszcze w tle nowo wybudowana chata... no sorry...nie mam kasy...bo rodzice splacaja 3 tysiaki miesiecznie za dom' mnie nie przekonują...a wrecz zawstydzają...
            • morgen_stern Re: 'jestesmy biedni,bo spłacamy raty 3 tysiaki z 10.03.11, 22:00
              Ależ was ten dom zakłuł w oczy.
              • kubissimo Re: 'jestesmy biedni,bo spłacamy raty 3 tysiaki z 11.03.11, 08:02
                mnie na pewno nie zakul, bo kasa jest jedna z rzeczy, ktorych nikomu nie zazdroszcze. jak ludzie ją maja, to dobrze. Mnie tylko rozbawila sprzecznosc przekazu i obrazu. Brakowalo tylko lexusa na podjezdzie ;)
    • nnike Niestety, tu też oszukują! 11.03.11, 01:14
      Podobnie jak w "Bitwie na głosy", gdzie Czerwony i Natasza wstawili do rozgrywek swoich ludzi.
      Tu oszukuje Egurrola:
      www.fakt.pl/Skandal-w-quot-You-Can-Dance-quot-Ten-elektryk-to-instruktor-w-szkole-Egurroli-,artykuly,98197,1.html
      Czekałam na ten program, ale w obecnej wersji nie mogę go oglądać.
      Kinga peroruje na poważnie, jakby zjadła wszystkie rozumy, Patrycja jest nieszczera do bólu i jeszcze ten przekręt z "elektrykiem".

DNO!!!
      • kubissimo Re: Niestety, tu też oszukują! 11.03.11, 08:06
        i znowu przypomina mi sie amerykanska edycja, gdzie jedna z jurorek (Debbie Allen) wycofala sie z oceniania dopoki w jednej z edycji tanczyl jej byly uczen. Nie chciala, zeby ktokolwiek zarzucil jej stronniczosc. U nas tradycyjnie Egurrola wpycha do programu swoich ludzi i udaje, ze w zyciu ich nie widzial (a promowanie baaaaardzo slabiutkiej Ilony w zeszlej edycji bylo wyjatkowo zenujace). No ale reka reke myje :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka