Dodaj do ulubionych

X Factor (13.03)

14.03.11, 14:47
Zadnych komentarzy? Mnie najbardziej zaskoczyl ten skromny chlopak spiewajacy Toma Jonesa. Myslalam ze jakis cudak bedzie, a ten ma glos jak dzwon! Laska ktora sie tak jury zachwycalo (ta co spiewala What a Wonderful World) moim zdaniem nic specjalnego...
Obserwuj wątek
    • nioma Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 14:51
      ten program to straszna nuda, nie da sie go ogladac dluzej niz kilkanascie minut
      byle jakie prowadzenie, jury - jakas totalna pomyłka, wszystko nijakie i wtórne
      • kubissimo Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 14:54
        z tym jury to bym tak nie przesadzal, bo IMO tylko 1/3 jest nietrafiona.
        Ale cos w tym jest, ze program jest nudny. przynajmniej jak na razie.
    • kubissimo Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 14:54
      chlopak byl niespodzianka, ale jakos nie widze go w roli gwiazdy.
    • princessofbabylon Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 16:58
      Ja oglądam z przyjemnością, tyle że z reklamami przeginają. Czekam co będzie dalej, jak będą odcinki na żywo. Brytyjską wersję lubiłam obejrzeć, więc tutaj też liczę na fajną zabawę :)
      • xemxija Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 19:51
        Ja ogladam glownie dla Czeslawa. Wlasciwie tylko dla Czeslawa:)
        Wiec mi to nie wadzi, co tam sie na scenie dzieje, chociaz wydaje mi sie, ze program jest strasznie krotki, bo co Czeslawa pokaza, to juz zaraz daja napisy koncowe i ja sie nie zdaze ponapawac. No i jeszcze Michal Szpak mi sie podobal, ciekawe co z niego wyrosnie.
        • anonimowa_melancholiczka Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 20:09
          Michał Szpak ma ciekawy głos, ale nie podołał do końca piosence Niemena, w pewnym momencie nie potrafił odpowiednio "wyciągnąć" skali. No i raziły mnie te jego piruety na , generalnie nie mam nic przeciwko ruchowi scenicznemu, ale Boże drogi- nie do takiej piosenki. Trochę przerost formy nad treścią moim zdaniem. Choć z facetów to na razie on jest najbardziej charakterny, reszta to jakieś sierotki;)
          Z babek najbardziej podobała mi się ta, jak to określił Powiatowy, "Pyza" śpiewająca "Crazy". Nie rozumiem zachwytów jury nad tą trójką wyjących siostrzyczek, to było chaotyczne i kiepskie.
          Ale i tak najlepszy jest Czesiek<3
          • kelle1986 Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 21:14
            No wlasnie, siostrzyczki byly strasznie irytujace:/
          • xemxija Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 22:03
            Te piruety Szpaka ja odebralam jako przejaw "emocjonalnego haju" a nie wypracowanej w pocie czola choreografii. Co prawda, jakbym zobaczyla Szpaka w wykonie tego samego utworu i z tymi samymi piruetami, to juz byloby to grubymi nicmi szyte...
            • pomme Re: X Factor (13.03) 16.03.11, 15:36
              bosz xem kopa lat:-)))
              ja x factor ogladałam tylko raz i wiecej nie obejrze bo nie mam TV a ten raz był u rodziców, ale Szpaka pamietam. Dla mnie ciekawy gosc i chyba dał rade ( nie znam sie albo mi sie podoba albo nie) nie podobał mi sie natomiast nadmiar ekspresji przejawiony w choreografii jego członków wszelakich. Przeszkadzął mi w odbiorze
              • xemxija Re: X Factor (13.03) 16.03.11, 20:46
                Matko przenajswietsza, gora z gora!!!:))
                Jak to nie masz telewizora?? Co sie stalo? Wybuch byl, czy komornik, czy co?:))))
        • princessofbabylon Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 20:16
          Czesława mogę oglądać, bo słuchać się go nie da ;)
          • setorika Re: X Factor (13.03) 14.03.11, 22:01
            no właśnie, połowy wypowiedzi Czesława nie rozumiem, trochę się plącze chłopak. POlska język trudna być, chociaz musze przyznać, że miejscami jest to urocze. Maja rozczarowuje mnie coraz bardziej, nie ma nic do powiedzenia poza przymiotnikiem "energetyczny"
            Ach, jak mi brakuje Chylińskiej! - i emocje były i ciekawe, barwne opinie ...
            • nie.bede.inna Re: X Factor (13.03) 16.03.11, 21:03
              Byłam ciekawa Pani Mai. Wydawało się, że pewnie jest niegłupia, chociaż zazwyczaj stoi w cieniu swych sławnych podopiecznych. Jej wygląd napawał optymizmem. No i... Maja przemówiła. Nooo trudno nazwać to co mowi przemówieniem. Rzadko wypowie jakieś okrągłe zdanie. O oryginalności spostrzeżeń w ogóle nie ma mowy. Jak wyżej setorika zuważyła, "energetyczny" dominuje, generalnie nędza językowa. Maja to naprawdę słabe ogniwo tego jury i programu ogólnie.
              • kubissimo Re: X Factor (13.03) 16.03.11, 21:36
                Stoi w cieniu? Chyba inaczej rozumiemy ten zwrot. Ta kobieta od lat wpycha sie przed obiektywy i kamery :/ Znasz inna menedzerke, ktora by istniala w mediach na rowni ze swoimi klientami?
    • mag_may Re: X Factor (13.03) 17.03.11, 10:31
      Jedyne, co jestem w stanie powiedzieć o Mai, to to, że jest niesamowicie podobna do Edyty Herbuś. Jako jurorka tego typu programu w ogóle mi nie odpowiada, jest bezpłciowa, beznamiętna, flaki z olejem i nuda.
      Czesława wielbię i ubóstwiam, dla mnie jest jedyną atrakcją tego programu. Jego sposób mówienia jest boski, btw ja nie mam problemu ze zrozumieniem go, a i tak byłoby najlepiej, gdyby mówił po duńsku - efekt w sumie ten sam, bo z tego, co czytam to i tak nikt go nie rozumie jak mówi po polsku, ale jak cudownie to brzmi...;)
      Kuba - jak Kuba, żadnego powiewu świeżości, żadnej nowej jakości. W dodatku się powtarza, ten tekst do uczestnika, o tym ile kosztuje produkcja jednego odcinka i że to dobrze wydane pieniądze - na niego, był już w MT.
      Kuźniar - hmm... wiele kobiet się nim zachwyca, ale ja nie oglądam TVN24 więc nie wiem czemu. Nie pojmuję zachwytów nad nim, w programie jest na razie taki.... transparentny.

Ogólnie sam program - wtórny do bólu, zbyt wyreżyserowany, zbyt wyczywalna formatowość na każdym kroku, co sprawia wrażenie sztuczności. Nie znoszę, jak pokazują twarze jurorów w trakcie występów, bo dla mnie to tylko kwestia odpowiedniego montażu w celu manipulacji widzem. Może się rozkręci w dalszych etapach, na razie tak samo nudny jak i jego jedyna jurorka. Nawet występów za bardzo nie pamiętam.
      Całkowitym przeciwieństwem jest "Must be the music" - ciekawy, zabawny, zaskakujący, odkrywczy, wciągający, jury - najlepsze od czasów Idola, Maciek Rock... Ale to temat innego wątku.
      • kubissimo Re: X Factor (13.03) 17.03.11, 10:50
        do Herbuś? Mnie przypomina modelke, ktora teraz okleili pol Warszawy w celu promocji jakiegos push-upa firmy Intimissimi:
        modowo.pl/wp-content/uploads/2011/03/INTIMISSIMI-SUPER-PUSH-UP_small.jpg
        w pelni podzielam zachwyt Czeslawem (zreszta juz kilkuletni) oraz rozczarowanie cala reszta. To dosc nietypowa sytuacja, ze wypasiony TVN przegrywa z przasniejszym Polsatem, ale moim zdaniem wlasnie to widzimy (chodzi mi o sam produkt, a nie jego ogladalnosc).
        • spacey1 Re: X Factor (13.03) 17.03.11, 17:57
          zresztą bardzo apetyczna ta modelka, wkurzająca strasznie ;)
    • siuil_a_run Re: X Factor (13.03) 20.03.11, 21:37
      mnie po nudnym zeszlotygodniowym odcinku, z ktorego nie zapamietalam nikogo, dzisiejszy odcinek przywrocil nadzieje na to, ze finaly na zywo moga byc ciekawe :) podobala mi sie dziewczyna, ktora spiewala Queen, bardzo fajna tez Norah Jones ;) i zachwycili mnie dzis panowie: chlopak z Plocka i ten ostatni, siedemnastolatek z kedziorami. po prostu och i ach, a ochy i achy mi sie rzadko juz zdarzaja w tych programach w wersji nadwislanskiej ;) gosc od Careless Whisper pod dzwiekiem, ale ladna barwa. dziewcze, ktore spiewalo Bjork - troche za duzo dziwnych rzeczy robila z glosem, a malo spiewala, ale ciekawa jej jestem, troche przypomina mi Diane Vickers z brytyjskiego XF trzy sezony wstecz.

na razie brakuje mi grupy, ktora by mnie pozamiatala - te dziewczyny, na ktorych punkcie jury oszalalo tydzien temu, na mnie nie zrobily szczegolnego wrazenia. smiem nawet przypuszczac, ze w wersji brytyjskiej daleko by nie zaszly. no, ale tam poprzeczka dla grup jest baaardzo wysoko, to jest generalnie zawsze najslabszy punkt kazdego sezonu, grupy musza starac sie piec razy bardziej, zeby zapasc w pamiec i zachwycic publicznosc. zazwyczaj w sezonie jest maksimum jedna, ktorej udaje sie zajsc dalej niz pierwsze dwa odcinki live. a juz zespolowi zenskiemu udalo sie to chyba raz. brytyjska publika nie kocha girlsbandow ;) bardzo jestem ciekawa, jak to u nas bedzie wygladalo.

w ogole XF ogladam glownie przez sentyment dla brytyjskiej wersji, i dla Czeslawa ;) ale jesli nastepne odcinki beda takie, jak dzisiejszy, to sie pewnie wciagne.

a o Polsatowskim programie ciagle zapominam, cholercia. a chcialam ogladac oba i sobie porownywac.
      • siuil_a_run Re: X Factor (13.03) 20.03.11, 21:39
        o masz, kurde, juz watek na dzisiejszy odcinek powstal, po licho ja sie tu produkuje :D ide sie tam skserowac :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka