Dodaj do ulubionych

XFactor-Michal SZpak

25.04.11, 01:06
Czy kogos jeszcze drazni to "cos"?Co to w ogole ma byc i dlaczego TVN to promuje probujac wciskac ludziom,ze to jest normalne??Rozumiem,ze mozna byc gejem,jestem tolerancyjna w tej kwestii.Ale on?Te dlugie paznokcie pomalowane,zachowanie dziewczyny,caly styl...ewidentnie ma zaburzenia plci i osobowosci-tvn zamiast robic "show" powinno skierowac go do terapeuty...do tego to mniemanie o sobie...mysli,ze jest gwiazda...Nie jest i nigdy nia nie bedzie.Polska nie jest gotowa na takie dziwadla.Wygrac,pewnie wygra i na tym sie skonczy.A glos i talent?Moze i ma,ale co z tego?TVNowi nie chodzi o to,tylko o kontrowersje...
Obserwuj wątek
    • riki_i Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 01:21
      Takie indywidua najlepiej dają do pieca oglądalności. Dziwne, że nie wygrzebali Gracjana Roztockiego.
      • pawel-strzalka Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 10:38
        riki_i napisał:

> Takie indywidua najlepiej dają do pieca oglądalności. Dziwne, że nie wygrzebali
        > Gracjana Roztockiego.

Może bali się że będzie chciał zaśpiewać to: www.youtube.com/watch?v=7mFnFUdftn0&feature=related
    • panna-nikt-online Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 03:30
      Przykład polskiej otwartości, gościnności i szacunku dla wszelkiej inności. Jestem dumna z efektywności i refleksu rodaków, bo nienawiść i prostactwo wylazło z was nadspodziewanie szybko. Z niecierpliwością oczekuję na ciąg dalszy.
      • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 06:47
        panna-nikt-online napisała:

> Przykład polskiej otwartości, gościnności i szacunku dla wszelkiej inności. Jes
        > tem dumna z efektywności i refleksu rodaków, bo nienawiść i prostactwo wylazło
        > z was nadspodziewanie szybko. Z niecierpliwością oczekuję na ciąg dalszy.

A dlaczego mialabym tolerowac cos,co ewidentnie nie jest normalne?Chory chlopak,ktory zachowuje sie i stylizuje na dziewczyne,to nie jest normalne...i zaden TVN nie wmowi mi,ze jest inaczej.Takie zaburzenia sie leczy,a nie pokazuje zeby bylo show...
        • anonimowa_melancholiczka Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 09:18
          A dlaczego mialabym tolerowac cos,co ewidentnie nie jest normalne?Chory chlopak,ktory zachowuje sie i stylizuje na dziewczyne,to nie jest normalne...i zaden
          TVN nie wmowi mi,ze jest inaczej.Takie zaburzenia sie leczy,a nie pokazuje zeby bylo show...

Witamy w Moherlandzie...
          Mnie wygląd Szpaka nie przeszkadza, niech maluje się i stylizuje jak chce. Drażni mnie tylko jego pozowanie na wielką gwiazdę, którą jeszcze nie jest.
        • marajka Re: XFactor-Michal SZpak 17.05.11, 12:08
          A co znaczy NORMALNE? Kiedyś kobieta w spodniach była nienormalna. Krótkie włosy mogły oznaczać, że się zhańbiła.

Jak widzisz kobietę w spodniach, sportowych butach, z krótkimi włosami, prowadzącą samochód, albo studiującą elekteonikę to uważasz, że ma zaburzenia, bo powinna w kiecce i z lśniącymi loczkami czekać na męża z obiadem?

Takie zaburzenia sie leczy,a nie pokazuje zeby
          > bylo show...

To w k.wa nie oglądaj. Ludzie - ale macie problemy. Żyj i daj żyć innym. Każdy ma prawo robić co chce, dopóki nikogo nie krzywdzi.

No ciekawe czy odpowiedz mi co to normalność? To co robią wszyscy? To ja jestem nienormalna - chodzę do kościoła protestanckiego i czytam dużo książek, czyli wyrózniam się spośród 89% katolików i mas nie czytających nawet 1 książki rocznie...
          • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 17.05.11, 12:32
            Jesli dla ciebie to,ze mlody chlopak nosi buty na obcasie,maluje paznokcie i oczy,giba sie i wypina jakby chcial za przeproszeniem nadziac sie na penisa,jest normalne to jestes tak samo chora jak i on.

Jaki to wzor dla mlodziezy??Wypina sie jak rasowa ku... !Po co takie cos pokazywac w Tv i promowac?
            • herrporcupine Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 12:23
              Obejrzyj sobie stare zdjęcia David'a Bowie'go, Michaela Stipe'a oraz dowolnych gwiazd glam-rocka. Sztuka rządzi się swoimi prawami, mimo że zawsze znajdzie się ktoś gderający o sodomie i gomorze.
              • mariaczczi1 Większość tu to takie Maje Sablewskie !! 19.05.11, 12:39
                Gdy wyszedł 1y raz , od razu chciała go zmieniać. Tu popraw , tu zdejmij. Oceniła uczestnika programu po jego wyglądzie i skresliła natychmiast. Po wykonie '' Dziwny jest ten świat '' , powinna się zapaść pod ziemie , chyba , że nie słuchała z wrażenia słów tej piosenki ( ale je pewnie zna ). Do dzisiaj nie potrafi się przyznać , że zachowała się jak moherek. Wiekszość wyje ,że ten utwór Niemena jest WIELKI , ale jednocześnie go nie rozumie. Dla mnie Szpak razem z wyrzuconą Anią Kłys ( miazga ), to zwyciężcy tego programu. Blisko dosyć jest Gienek Loska , a reszta to już przepaść do tej dwójki. I jeszcze jedno. jak Fredi Merkury zaczynał , to ujadających moherów na świecie było więcej.
                • redaktorpajacewicz Re: Większość tu to takie Maje Sablewskie !! 20.05.11, 00:03
                  Tylko że Freddie Mercury trafił do piachu już dobrych kilka lat temu, zabił go AIDS, na którego mocno pracował zaś "ujadające"mohery żyją! Co nie zmienia tez faktu że b..cenię! F.M za jego dorobek artystyczny choć jako człowiek w sensie moralnym to był istotą upadlą...
              • retropercepcje Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 13:04
                > Obejrzyj sobie stare zdjęcia David'a Bowie'go, Michaela Stipe'a oraz dowolnych
                > gwiazd glam-rocka. Sztuka rządzi się swoimi prawami, mimo że zawsze znajdzie si
                > ę ktoś gderający o sodomie i gomorze.

Dziekuje, czekalam na podobny komentarz.
                Nie spodziewam sie tez, ze wniesie on cokolwiek do sprawy, zwlaszcza, na forum Telewizja, co widac na zalaczonym obrazku.
            • gabinet.cieni Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 14:14
              Ja też nie trawię tego gościa. Ale prawdę mówiąc mam to gdzieś. Ludzie są wolni i mogą się zachowywać jak chcą, gdzie chcą i z kim chcą - dopóki nie krzywdzą innych. Nic mi do tego. Ja odpowiadam za siebie, on za siebie.

> Jaki to wzor dla mlodziezy??Wypina sie jak rasowa ku... !Po co takie cos pokazy
              > wac w Tv i promowac?

Idąc tym tropem powinniśmy zakazać transmisji obrad sejmu, nie mówić o kibolach, o niewybudowanych drogach. Czyli wprowadzić cenzurę. Nie tędy droga. A młodzież bierze przede wszystkim przykład z rodziców, a z telewizji dopiero w drugiej kolejności... Jeśli jest inaczej, to wina rodziny.
              • megg76 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 21:40
                dokładnie:)
            • aneta-skarpeta Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 15:08
              tvn nie jest po to aby komukolwiek dawać wzór i uczyć młodzież polską

tvn ma produkowac programy, ktore bedą oglądane, a szokowanie buduje oglądalność i popularnosc- dzieki temu zarabiają, bo taki jest cel stacji

natomast obowiązku ogladania czegokolwiek jak narazie nie ma- nie pasuje Ci? nie oglądaj

ja nie ogladam mnóstwa programów, uważam je za nieciekawe, nudne, głupie itd- ale jak ktos lubi?
          • affera123 Jest cienka granica pom. dziwactwem, a patologią 19.05.11, 17:49
            Ewidentnie chłoptaś robi z siebie pośmiewisko. Jest infantylny i zniewieściały. Zachowuje się jak panienka i uznaje to za dodatkowy atut. A z tą tolerancją dla inności jest tak. Większość psychopatycznych zabójców kobiet zaczynało od podglądactwa, a skończyło się na gwałtach i morderstwach. Ten chłopaczek dziś się przebiera, a co zrobi jutro? Dziwactwa także bywają niebezpieczne. W takiej Holandii na przykład tolerancja narodu doprowadziła do zarejestrowania partii pedofilskiej. Nie odnoszę tych przykładów do tego chłopaka. Niech się przebiera, udaje kobietę itd., ale niech nikt nie mówi, że to jest normalne, bo nie jest. Wystarczy użyć zdrowego rozsądku.
            • sar Re: Jest cienka granica pom. dziwactwem, a patolo 19.05.11, 21:12
              > Ewidentnie chłoptaś robi z siebie pośmiewisko. Jest infantylny i zniewieściały.
              > Zachowuje się jak panienka i uznaje to za dodatkowy atut. A z tą tolerancją dl
              > a inności jest tak. Większość psychopatycznych zabójców kobiet zaczynało od pod
              > glądactwa, a skończyło się na gwałtach i morderstwach. Ten chłopaczek dziś się
              > przebiera, a co zrobi jutro? Dziwactwa także bywają niebezpieczne. W takiej Hol
              > andii na przykład tolerancja narodu doprowadziła do zarejestrowania partii pedo
              > filskiej. Nie odnoszę tych przykładów do tego chłopaka. Niech się przebiera, ud
              > aje kobietę itd., ale niech nikt nie mówi, że to jest normalne, bo nie jest. Wy
              > starczy użyć zdrowego rozsądku.

Takie poglądy jak Twoje doprowadziły do nazizmu i wymordowania kilku milionów ludzi...
              • xioncpb Re: Jest cienka granica pom. dziwactwem, a patolo 19.05.11, 23:52
                1) Do nazizmu doprowadziło olewanie dziwactwa jakim był Hitler przez resztę Europy.

2) Szpak jest denny, tak jak większość gwiazd glam rocka z Bowiem na czele. Freddie Mercury nie był dziwakiem, miał cudowny głos i tworzył muzykę, które nie da się zakwalifikować do żadnej kategorii. Na tym polegał jego dar, że nawet w ciągu jednego koncertu był Królową i rozszalałym rockowcem, śpiewał piosenki ze śpiewakami operowymi i pastisze - żarty muzyczne. Szpak choćby się zesrał nie dorówna Freddiemu talentem, bo on talentu po prostu nie ma. Stara sie więc szokował wyglądem i zniewieściało-pedalskim imagem. Gwiazdą to już jest Gienek Loska, ze względu na swoją pokorę i piękny głos. Szpak - powtarzam - nigdy nią nie będzie.

3) Na dodatek, tolerantyzm jaki u panuje jest przerażający. Jak komuś się nie podoba coś, co co jest zbliżone do gejostwa, dziadostwa i wynaturzeń, od razu jest zjadany przez zwolenników jedynej słuszne religii PolitPoprawności.
                • usz_misiatek Re: Jest cienka granica pom. dziwactwem, a patolo 20.05.11, 09:23
                  ad 1) Nazizm, jako ideologia i nurt polityczny, prezentowany przez dziwactwo jakim byl Hitler i dowodzona przez niego NSDAP istnial, zanim jego nazwisko uslyszal ktokolwiek w Europie. Olewanie go doprowadzilo do wojny, ale nie do nazizmu. Odsylam do ksiazek, ale nie tych z obrazkami.

ad 2) Co do Freddiego pelna zgoda, jednak nie da sie ukryc ze byl dziwaczny - polecam niektore wywiady z nim, dostepne na portalu na litere Y. Lew sceniczny, jakim go znalismy, a Freddie codzienny to dwie calkowicie rozne osobowosci, wierzaj mnie na slowo. Nie zgodze sie co do Bowiego, jakkolwiek mial rozne etapy w zyciu i karierze, to muzykiem jest fantastycznym.

ad 3) Kto jest zjadany? Ja sie poki co doczytalem propozycji nieogladania pewnego programu w pewnej komercyjnej, calkowicie prywatnej stacji telewizyjnej, ktora to propozycja i tak jest wyrazem najwyzszego stopnia kurtuazji w stosunku do osob, ktore cale dnie spedzaja na zagladaniu innym do d...y i pakowaniu sie w butach do ich lozek. Moze wlasnego zycia seksualnego nie maja? Sam moge miec rozne zdanie na temat "gejostwa, dziadostwa i wynaturzeń", co nie oznacza, ze musze sie spalac przez pol dnia na forum ujadajac i dajac wyraz swoim zlym emocjom. Co mnie obchodzi dupsko pana Szpaka? A niech go daje, komu chce, Was to nie boli, przynajmniej nie fizycznie w okolicach kiszki stolcowej. Gosciu ma mnie przekonac swoim wystepem na scenie, mozliwosci wokalne ma niesamowite (co udowodnil w eliminacjach), ale niestety woli nadrabiac pseudowizerunkiem scenicznym, a od strony wokalnej idzie po linii najmniejszego oporu. Taka nasz Lejdigaga. I tyle.
        • beldaroh Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 11:30
          Następnym razem wyłącz telewizor, bądź przełącz program. Tylko juz nie szczekaj.
        • bun01 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 11:50
          Bycie księdzem też nie jest normale, a jednak toleruje się takie dziwadła. Przy zboczeńcach w czarnych kieckach Szpak to pikuś. Dziwny jest koleś, ale głos ma nieziemski, może z Melmak go zesłali?
        • olek_01 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 14:00
          marittkaa napisała:> A dlaczego mialabym tolerowac cos,co ewidentnie nie jest normalne?Chory chlopa
          > k,ktory zachowuje sie i stylizuje na dziewczyne,to nie jest normalne...i zaden
          > TVN nie wmowi mi,ze jest inaczej.Takie zaburzenia sie leczy,a nie pokazuje zeby
          > bylo show...o
          -----
          To ja Ci teraz dołożę do pieca - skoro nie tolerujesz tego co jest ewidentnie nienormalne,to dlaczego tolerujesz swoje aroganckie i napastliwe komentarze ???
          jesteś zaślepiona , zazdrościsz Michałowi i jeszcze
          nawoływujesz do nienawiści !!!
          co Cię obchodzi ,że się ubiera jak kobieta ???
          skoro tyle osób na niego głosowało to oznacza ,że się spodobał jego artystyczny image i Tobie nic do tego ! możesz mieć oczywiście swoje zdanie nawet jakby było najgłupsze na świecie ale nie masz prawa oceniać innych ludzi , po Twojej akcji widzę ,że to Ty
          jesteś chora a nie Michał !:/
        • awatarnumer500 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 17:18
          pojęcie normalności jest rzeczą względną. Zmieniało się rozumienie tego pojęcia, zmienia i będzie zmieniać. Zależy do okresu historycznego i kultury która obowiązuje. Na chorego nie wygląda więc chyba jest normalny; a że nie pasuje to komuś to chu*j
        • megg76 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 20:57
          Nie wiem kim jesteś, ale.... Zapamiętaj jedno nic nie musisz, masz prawo do nieakceptowania inności (tylko czym ona jest?) ale uwagi powinnaś zachować dla siebie. Widzę, że TV i tego typu programy to jakiś procent Twojego świata. Ja się cieszę, że taki "szpak" jest, bo przez to poznaję pewne rzeczy, ale ja lubię poznawać nowe Ty nie musisz, ale nie bądź jedną z wielu anonimowych frustratek. . . Po co Ci to?
        • thorgal_aegirsson Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 22:27
          marittkaa napisała:

> A dlaczego mialabym tolerowac cos,co ewidentnie nie jest normalne?

Ciśnie się na usta pytanie "kto ma decydować co jest normalne?". Ty? Ja? Mój sąsiad? Rada Starszych? Wydawało się, że 20 lat temu z okładem pożegnaliśmy pewien jedynie słuszny pomysł na życie, jak widać nie w warstwie mentalnej.
        • tylkozycie w tajlandii ladyboye nikomu nie przeszkadzają 20.05.11, 10:00
          W naszym kraju być może przez większość jest to postrzegane jako nienormalne.. jednakże w chociażby takiej Tajlandii powszechnie spotyka się na ulicach ladyboyów którzy o sobie mówią że są mężczyznami a noszą spódnice, malują paznokcie i mają mkijaż i nikomu to nie przeszkadza... więcej tolerancyjności dla odmienności.. bo taka napastliwość świadczy o problemach autora..
          • nika_75 Re: w tajlandii ladyboye nikomu nie przeszkadzają 20.05.11, 10:22
            Napastliwość i używanie wulgarnego słownictwa jest dowodem niskiego poziomu kultury, fakt. Ale nie może też dojść do paradoksu polegającego na tym, że nie wolno będzie na forum wygłosić opinii pt. - nie podoba mi się to, co prezentuje sobą Michał Szpak. Tolerancja dla odmienności to także tolerancja dla różnych gustów i upodobań muzycznych i estetycznych.
            Jednak dla mnie, zawsze będę to podkreślać, nie wygląd Szpaka jest denerwujący, ale to, że jest pusty jak wydmuszka, pod jego "osobowością" nie kryje się, ani wybitny talent, ani żadna głębia, ani kreatywność, po prostu nic, choć producenci X-Factor usilnie nam to wmawiają. To jest po prostu marzenie Michała pt. jak mały Jaś wyobraża sobie wielkiego artystę.
            • tylkozycie Re: w tajlandii ladyboye nikomu nie przeszkadzają 20.05.11, 11:49
              Widzisz, oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania. Zgadzam się, że ktoś może powiedzieć "nie podoba mi się Michał Szpak, nie podoba mi się jego ubiór itp.", natomiast odmienną kwestią jest ocenianie.. "on jest nienormalny, jest pusty, nic nie kryje się pod jego osobowością" to już teksty poniżej pasa.. nie znasz go, nie znam go ja, więc go nie oceniam.. mogę ocenić jego zachowanie, wygląd w kontekście czy mi się podoba czy nie, ale nie jego charakter.. Jak dla mnie jest młody i pełen emocji, stąd jego ekspresywność.. nie do końca panuje nad tym, to widać.. ale nie znając go nie powiem, że jest głupi.. Mogę jedynie np. domniemywac, że jego zachowanie może wskazywac na jakieś deficyty w kwestii uczuć i emocji wywodzące się z domu rodzinnego..
              • nika_75 Re: w tajlandii ladyboye nikomu nie przeszkadzają 20.05.11, 11:58
                "on jest nienormalny, jest pusty
                > , nic nie kryje się pod jego osobowością" to już teksty poniżej pasa..

Pisząc to miałam na myśli, że Michał nie ma własnej osobowości artystycznej, a jest pusty jak wydmuszka, również pod względem jedynie artystycznym, bo jego image to tylko opakowanie. Muzycznie prawdopodobnie sam z siebie Michał niewiele może zaproponować..
                I oczywiście że nie mogę go oceniać pod innym względem - prywatnie może być przemiłym człowiekiem, wrażliwym, dobrym. Tego absolutnie nie neguję.
      • sid-the-sloth Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 08:28
        No właśnie, aż jestem zdziwiona, ze dopiero teraz pojawił się obrońca wartości i normalności.:)
      • olek_01 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 14:02
        panna-nikt-online napisała: (...)
        masz rację ,autorkę tematu już znienawidziłem zanim doszedłem do końca ,ale już jej napisałem i uzmysłowiłem ,że źle robi ;-)
    • azza4 Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 07:54
      A mnie wręcz przeciwnie.Drażnił mnie w poprzednich odcinkach a wczoraj z przyjemnością na niego patrzyłam nie mogąc oderwać wzroku.

>Polska nie jest gotowa
      na takie dziwadla.<

Dzięki takim "tolerancyjnym" osobom nigdy nie będzie gotowa.
      • sid-the-sloth Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 08:30
        Ja mam podobnie, chociaż mnie podobał się już w odcinku poprzednim - lubię go w wersjach, kiedy jego zmanierowanie i zachowanie nie gryzie się z piosenką, repertuarem, tekstem.

A że program jedzie na ekscentryczności chłopaka, to inna rzecz.
    • sliwka4 Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 08:50
      A dlaczego telewizja ma go kierować do terapeuty?
      Nie zauważyłam, żeby TVN wciskała ludziom Michała, mówiąc, że to jest normalne, cokolwiek owa "normalność" mogłaby znaczyć.
      Owszem, jurorzy wielokrotnie podkreślali jego ekscentryczność, dwuznaczność seksualną, przerysowanie.
      Z materiałów o Michale wynika, że sam ze sobą czuje się dobrze. I że zna dobrze cenę, jaką się w Polsce płaci za odstawanie o reszty. Rodzina akceptuje go i wspiera.
      Byś go "leczyła" na siłę? Żyj i daj życ innym. Taki jest widocznie. Takie transwestycko przerysowane chłopię z długimi, szczegółowo pomalowanymi paznokciami i okiem kapiącym od makijażu.
      Insza inszość, że w nadmiernej ekspresji i w całym jego entourage scenicznym giną piosenki, przyćmione za każdym razem jego gwazdorstwem.
      Miał rację Kuba, że Michał szybko się przejada i staje się po prostu nużący.
      • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 09:29
        Do wszystkich wielce tolerancyjnych i otwartych:

pl.wikipedia.org/wiki/Transseksualizm
        Jak widac jest to ZABURZENIE PSYCHICZNE,takie samo jak np schizofrenia itd.Wiec nie probujcie tu wciskac,ze jest to normalne.
        • scoutek Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 09:54
          marittkaa napisała:

> Do wszystkich wielce tolerancyjnych i otwartych:

Marittkaa, wykazujesz zero tolerancji i jeszcze brniesz
          daj se siana, złotko
        • antidotumm Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 11:52
          Dziewczę, toć on jest transwestytą, a nie transseksualistą.....

"Do wszystkich wielce tolerancyjnych i otwartych:

pl.wikipedia.org/wiki/Transseksualizm
          Jak widac jest to ZABURZENIE PSYCHICZNE,takie samo jak np schizofrenia itd.Wiec nie probujcie tu wciskac,ze jest to normalne."
    • pawel-strzalka Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 10:35
      Występy ma calkiem niezłe. Ale zobaczymy co zrobi jak trafi mu się piosenka, w której nie da się krzyczeć i wyć. Bo na razie głównie na tym opiera swoje występy. Poza tym jest spore ryzyko, że o ile w X Factor zajdzie daleko, to ludzie jego płyt po prostu nie będą kupować bo uznają, że to taki sam obciach jak Michał Wiśniewski.
      • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 11:48
        Z tym,ze Wisniewskiego plyty akurat ludzie kupowali jak nikogo innego,sprzedal najwiecej plyt w Polsce po 2000 roku.
        • l1k2 Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 15:04
          marittkaa, nawet jeśli Michał ma takie zaburzenie psychiczne, to czy tobie i innym w jakiś sposób to szkodzi? zagraża? Jak ktoś wcześniej napisał- żyć i daj żyć innym.
        • czarnekowboje Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 15:53
          marittkaa napisała:

> Z tym,ze Wisniewskiego plyty akurat ludzie kupowali jak nikogo innego,sprzedal
          > najwiecej plyt w Polsce po 2000 roku.

a to Twój idol? gratuluję :-)
    • sumire Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 17:19
      uwielbiam takie sformułowania. "jestem tolerancyjna, ale".
      • annia251 Michal Szpak- Boy George 30 lat pozniej 25.04.11, 18:07
        Nic nowego - Boy George robil to 30 lat temu. Jest sie czym podniecac? A te oferty wyslania na leczenie - moze zainteresowanemu zostawy te decyzje? Mozecie sie przyzwyczaic ze w takich widowiskach normą bedzie łamanie norm i stereotypów, jesli bedzie tak normalnie jak w TVP1 to taka bedzie kondyncja finasowa stacji. TVN nie ma do roztrwonienia na pensje dyr. z polecenia naszych abonamentów wiec freak im robi show, oglądalniosc, i cene spotow. Jak rowniez to ze o tym(o nim) piszemy:)
        • nolus Re: Michal Szpak- Boy George 30 lat pozniej 25.04.11, 19:30
          byłam do niego pozytywnie nastawiona( w odcinku z występem studyjnym bardzo mi się podobał),ale wczorajszy występ trochę to zmienił - drażniło mnie to zachowanie jakby już był gwiazdą :) też zwróciłam uwagę na wcześniejsze słowa wojewódzkiego i zgadzam się z nim - takie indywidua są zawsze jakimś zagrożeniem, bo na początku ciekawią i wzbudzają poruszenie,a z czasem coraz bardziej męczą i drażnią...
    • lilith76 Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 22:11
      Swego czasu kobiety chodzące w spodniach, krótko obcięte, palące papierosy też były nienormalne. Lepiej, czytanie książek miało doprowadzać ich wątłe głowy do groźnego chaosu.
      Skoro mamy równouprawnienie, to dla wszystkich ;)

Jego pewność siebie drażni i prowokuje do tego by utrzeć mu nosa.
      Nie wiem jednak, czy to dlatego, że bycie pewnym siebie to zło, czy dlatego, że polska kultura wyrosła na skromności, zaniżaniu własnej wartości, wylewaniu żali.
      Szpak powinien opowiedzieć o śmierci babci, smutnym dzieciństwie i rozpłakać się przed kamerą. Niestety, nie uda się mu już zostać 12 letnią dziewczynką.
      • nolus Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 22:20
        hahaha, masz rację :) robienie z siebie biednej sierotki,co to miała ciężkie dzieciństwo w zapyziałym miasteczku,ojca alkoholika,a brak perpektyw i kasy zmuszał ją do mycia kibli w uk to świetna strategia na wygraną, oczym najlepiej świadczy przypadek pauliny papierskiej z "top model" :) to jest w Polsce najlepszy sposób na zdobycie przychylności i sympatii :)

a szpak drażni tak po prostu - już przez sam fakt, że JEST. nie chodzi o pewność siebie, on jest po prostu tym "kolorowym ptakiem"(jak sam o sobie powiedział),a tacy zawsze drażnią. typowy przykład "odmieńca" :-)
        • siuil_a_run Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 22:45
          przesada.

owszem, zawsze sie znajda takie osoby, jak zalozycielka watku, ktore Michal drazni samym swoim istnieniem, ale smiem przypuszczac, ze to jednak margines. a wiekszosc pewnie ma tak jak ja - jego nachalna "gwiazdorskosc" i przerost formy nad trescia (bo niestety, zdolnosci u niego nie nadazaja za mniemaniem o sobie) bylyby tak samo wkurzajace, gdyby mial blezerek w serek i zaczeske albo stroil sie w glany i pieszczoche. jego "image" jest kwestia drugorzedna. to jego megalomania jest irytujaca, jego zdjecie mogloby widniec w slowniku przy hasle delusions of grandeur :/
          • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 23:08
            siuil_a_run napisała:
            > jego nachalna "gwiazdorskosc" i przerost formy n
            > ad trescia (bo niestety, zdolnosci u niego nie nadazaja za mniemaniem o sobie)
            > bylyby tak samo wkurzajace, gdyby mial blezerek w serek i zaczeske albo stroil
            > sie w glany i pieszczoche.

Jestem przekonana, że w blezerku czy glanach nie dotarłby do tego etapu. Cała jego "siła" leży w kontrowersyjnym (dla niektórych) ymadżu i ckliwej historyjce. I na tym może nawet wygrać, bo gawiedź będzie na niego głosować, żeby pokazać jaka jest tolerancyjna i wyzwolona.
    • black-emissary Największa porażka tego programu. 25.04.11, 22:59
      Jego wygląd kompletnie mi nie przeszkadza, nawet jestem w stanie zdzierżyć jego zachowanie, natomiast jego śpiewanie jest dla mnie nie do zniesienia, masakruje każdy utwór za jaki się weźmie. A Polacy przyklaskują, żeby nie wyjść na mohery...
      • ankas4 Re: Największa porażka tego programu. 25.04.11, 23:07
        Załozycielu/zalozycielko ( bo to w internecie nigdy nie wiadomo:)) sam/sama udaj sie to lekarza i to szybko... slabo z tolerancją, choc ją ogłaszasz w swoim poscie wszem i wobec:) smieszne, jak mozna byc małostkowym aby byc tak uprzedzonym do czlowieka ,ktory wygląda inaczej niz większosc. Zauwaz ,ze przy kazdej krytyce Jego osoby- on jeszcze nigdy nie byl bezczelny ani krnąbrny! mozna sie nie zgadzac z tym,ze słabo spiewa, ale ...argumenty ,ze drażni całym sobą ,bo JEST , to ... totalna ignoracja i wielka wielka nietolerancja!
      • black_magic_women Re: Największa porażka tego programu. 26.04.11, 10:16
        black-emissary napisała:

> Jego wygląd kompletnie mi nie przeszkadza, nawet jestem w stanie zdzierżyć jego
        > zachowanie, natomiast jego śpiewanie jest dla mnie nie do zniesienia, masakruj
        > e każdy utwór za jaki się weźmie. A Polacy przyklaskują, żeby nie wyjść na mohe
        > ry...
        Podpisuję się obiema rękami!Mnie ten chłopak,tzn jego image kojarzy się z bohaterem "Śniadania na Plutonie",tak jakby się tego naooglądał;)
        Moi ulubieni wykonawcy,tj Prince,Bowie,Kravitz itd jak powszechnie wiadomo-malują się,przebierają i o zgrozo! noszą obcasy,ale takżę FANTASTYCZNIE ŚPIEWAJA ,TWORZĄ,a Michał niestety śpiewa cieniutko...
      • bun01 Re: Największa porażka tego programu. 19.05.11, 11:51
        Widać, że kompletnie nie masz słuchu.
      • easz Re: Największa porażka tego programu. 19.05.11, 22:09
        black-emissary napisała:

> A Polacy przyklaskują, żeby nie wyjść na mohery...

Taa, to jedyna mozliwosc. Oczywiscie, jasne. No prosze Cie. Imo on sie idealnie nadaje na bohatera takiego programu i na bohatera takiej bajki, jakiej scenariusz pisze mu Tvn&co. Druga bohaterka, to Sablewska;) A kasa plynie wartkim strumieniem, stad poza agresja postu zalozycielskiego, dziwi mnie tez, ze autorke dziwi.

Ten gowniarz ma tyle wdzieku jakiegos, ze nie wiem, jak mozna go nie lubic;)
        Jesli chodzi zas o muzyke, to bym sie moze i wypowiedziala blizej, no ale to przeciez nie jest program o muzyce, wiec po co;)
        • black-emissary Re: Największa porażka tego programu. 23.05.11, 23:15
          Jest to świetne zagrania piarowe, temu nigdzie nie przeczę, wręcz przeciwnie. Bardzo skuteczne i świetne dostosowane do polskich realiów, choć oczywiście jadące na niskich odruchach.
          Wdzięku w tym gó...arzu natomiast nie widzę za grosz.
    • barozra Re: XFactor-Michal SZpak 25.04.11, 23:33
      :))))))))))))) Michal by sie chyba ucieszyl, jakby tu trafil i zobaczyl ile sie o nim pisze! W koncu jeszcze gwiazda nie jest a juz (na etapie castingow!) udzielal wywiadow (ogladalam osobiscie dwa), wiec lepiej niech mowia dobrze lub zle niz niech milcza :D

Mi osobiscie absolutnie nie przeszkadza jego wyglad, wrecz przeciwnie, czym bardziej wariacko tym lepiej, takich ludzi potrzeba do showbizu bez wzgledu na to czy to sie komus podoba czy nie, bo tacy sie najlepiej "sprzedaja". Z jego talentem i glosem, tu bym juz sie zastanowila, nie zachwyca mnie tak jak innych (pamietam, ze po pierwszym castingu bylo mnostwo glosow jaki to wielki talent sie nam objawil, nawet Wojewodzki gadal, ze chcialby miec jego plyte). Obecnie zauwazam, ze ludzie spasowali troche z zachwytami i chyba slusznie. Chlopak jakis potencjal na pewno ma, ale czy taki "wybitny to talent"? Nie sadze. Zycze mu jak najlepiej, choc w Polsce moze mu byc trudno kariere zrobic ( obym sie mylila!). Watek tytulowy jest jakby papierkiem lakmusowym w jakim kraju zyjemy :)
      • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 26.04.11, 12:51
        barozra napisała:
        > Zycze mu jak najlepiej, choc w Polsce moze mu byc trudno kariere zrobic ( obym sie mylila!)

Ależ on na tej właśnie wirtualnej trudności karierę (z)robi! :)
    • nika_75 Re: XFactor-Michal SZpak 26.04.11, 09:27
      UJa trochę z innej Mańki. Uwielbiałam Wojewódzkiego za jego inteligencję, ostry język, cięte riposty, bezkompromisowość..
      Dzięki X-Factor widzę jak źle oceniłam tego człowieka. Mea culpa, mea culpa..
      Wystarczy odpowiednia gaża i prikaz od szefa i pan Wojewódzki głosi peany pod niebiosa na cześć chłoptysia masakrującego niemiłosiernie każdą piosenkę, za to prezentującego niesamowitą głębię "przeżyć" co okraszone zostaje jeszcze podskokami, piruecikami i skłonami.
      Panie Wojewódzki, my naprawdę nie jesteśmy ślepi, głusi i niedorozwinięci. Widzimy co z nami robicie. Poza tym nie jesteśmy aż tak zacofani, że trzeba na siłę pchać nas do wielkiego świata. Potrafimy docenić Wielkie Dziwadła, pod warunkiem, że prezentują nam prawdziwą wielkość. Nie chcemy marnych namiastek, prowincjonalnych podróbek.
      I jeszcze coś - kompletnie mi pan obrzydł po tym jak śmiał pan porównać niesamowicie utalentowanego i charyzmatycznego Kamila Bednarka z Michałem Szpakiem. To już była jawna kpina z milionów widzów.
      • ewa_on Re: XFactor-Michal SZpak 26.04.11, 11:18
        nika_75 podpisuję się pod tym co napisałaś,bo też poczułam się oszukiwana przez Wojewódzkiego,którego lubiłam przez jakieś 30 lat:),mam nawet zachowane artykuły z lat 80-tych które pisywał do Magazynu Muzycznego.Ale dosyć tego wciskania kitu. Również nie przeszkadza mi wygląd Michała,jego zachowanie niestety bardzo,no i mam nadzieję,że jednak nie dojdzie do finału,nie mówiąc juz o wygranej,no chyba,że nauczy się śpiewać,bo na razie to dysponuje tylko niezłym głosem ,no i "góry" wychodza mu niezle,ale to za malo żeby go wychwalać pod niebiosa. Zawiodłam sie tez na Czesławie,ktorego uważałam za realną wartośc tego programu,a tez przyznał,że Szpak już może "pisać swoją biografię".Czyli reasumując moim zdaniem ostatnią osobowością dla której warto to ogladac pozostał Gienek - juz nie mogę sie doczekac na jego kolejne he he wykony;).Dla mnie to absolutne odkrycie,nie słyszałam go wczesniej,wstyd,bo jestem z Wrocławia/
      • fajnyfred Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 23:15
        Mogłabyś łaskawie nie nazywać Michała Szpaka dziwadłem? Bo on ''dziwadłem'' nie jest,w ogóle nie ma w moim słowniku słowa dziwadło(tego słowa używają jedynie nietolerancyjni prawicowcy). Niektórzy z was pokazują jacy są nietolerancyjni i zaściankowi,to jest właśnie wasza polska mentalność.
    • zdzisnadzis Re: XFactor-Michal SZpak 26.04.11, 16:21
      marittkaa napisała:

> Czy kogos jeszcze drazni to "cos"?Co to w ogole ma byc i dlaczego TVN to promuj
      > e probujac wciskac ludziom,ze to jest normalne??Rozumiem,ze mozna byc gejem,jes
      > tem tolerancyjna w tej kwestii.Ale on?Te dlugie paznokcie pomalowane,zachowanie
      > dziewczyny,caly styl...ewidentnie ma zaburzenia plci i osobowosci-tvn zamiast
      > robic "show" powinno skierowac go do terapeuty...do tego to mniemanie o sobie..
      > .mysli,ze jest gwiazda...Nie jest i nigdy nia nie bedzie.Polska nie jest gotowa
      > na takie dziwadla.Wygrac,pewnie wygra i na tym sie skonczy.A glos i talent?Moz
      > e i ma,ale co z tego?TVNowi nie chodzi o to,tylko o kontrowersje...

pieprzysz głupoty..jakie kontrowersje?? proponuje wrócic sie do lat 80 tych i pooglądac troche teledysków..taki wygląd artystów byl na porzadku dziennym( new romantic, Prince itd)..
    • bm_ka Re: XFactor-Michal SZpak 26.04.11, 18:01
      Czy CZŁOWIEK to dla Ciebie "coś"?
      Jesteś tolerancyjna - tak o sobie piszesz- ale "coś" z długimi paznokciami chcesz leczyć bo być może jest innej orientacji niż Ty???????
      Polska pełna jest takich "dziwadeł" jak Ty, takich "cosiów" jak Ty właśnie i dlatego trudno tu żyć ludziom o innym kolorze skóry, innym wyznaniu, innej orientacji seksualnej .... a dlaczego?
      Próbowałaś sobie odpowiedziec na to pytanie? To takie proste: wszyscy jesteśmy ludzmi
      i pozwólmy sobie nawzajem tu żyć tak jak każdy z nas chce.
      Michałowi Szpakowi także, jest jednym z nas.
      • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 26.04.11, 19:50
        A gdzie ja na[pisalam,ze przeszkadza mi jego orientacja?Nie przeszkadza!

A dla mnie jest to COS,bo nie jest to ani facet,ani kobieta,jest to jakas forma istnienia pomiedzy.I to jest chore(poczytaj o chorobach,zaburzeniach psychicznych plci itd).I to mi przeszkadza.I nie musze tego tolerowac i nie wciskajcie tu,ze jest to cos normalnego bo nie jest.Jest to choroba psychiczna.
        • sumire Re: XFactor-Michal SZpak 26.04.11, 20:07
          po pierwsze, to nie jest choroba psychiczna. a nawet jeśli, to nie Twoja choroba. i w tym przypadku rozwiązanie jest bardzo proste, zmieniasz kanał i niczego tolerować nie musisz.

po drugie natomiast, oddzielaj szołbiznesowy wizerunek od czyjejś prywatności - bo to, że ktoś wygląda jak mężczyzna przebrany za kobietę, wcale nie musi oznaczać, że ma zaburzenia osobowości. vide wspomniane przykłady z lat 80.
        • stara_dominikowa Re: XFactor-Michal SZpak 27.04.11, 21:54
          marittkaa napisała:
          > A dla mnie jest to COS,bo nie jest to ani facet,ani kobieta,jest to jakas forma
          > istnienia pomiedzy. I to jest chore(poczytaj o chorobach,zaburzeniach psychiczn
          > ych plci itd).I to mi przeszkadza.I nie musze tego tolerowac

Nazywanie jakiegokolwiek człowieka "czymś" jest chore. I to mi przeszkadza. I nie muszę tego tolerować.
          Chore jest też to, że dajesz innym rady, a sama nie stosujesz się do nich: "a kto ci kazal ogladac? Nikogo tu nie interesuje twoje zniesmaczenie,trzeba bylo wylaczyc". Schizofrenia? Poczytaj o chorobach psychicznych.
          • smutek20 Re: XFactor-Michal SZpak 30.04.11, 15:31
            Chłopak jak przegra to się załamie
            najgorsze jest to , że on już uwierzył , że jest gwiazdą a czeka go bolesne rozczarowanie
        • elgeb Re: XFactor-Michal SZpak 30.04.11, 17:28
          marittkaa napisała:

I to mi przeszkadza.I nie musze tego tolerowac .

Po pierwsze to nie musisz tego ogladac skoro ci to przeszkadza.
          Sprawdz moze w niedzielny wieczor czy talerzyki po kolacji pozmywane.
        • czarnekowboje Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 15:52
          marittkaa - wylewanie z siebie hektolitrów jadu to jest POWAŻNA CHOROBA! zalecamy wizytę u psychoterapeuty, ewentualnie u egzorcysty :-)
    • wendrowczyk Jest śliczna 01.05.11, 10:31
      Michał Szpak to moja dziewczyna i odczepcie się od niej.
    • sadosia75 Re: XFactor-Michal SZpak 01.05.11, 20:36
      Jego wyglad - jego sprawa.
      Ale spiew... no nie wiem. Nie moja bajka ale z tego co widze czy slysze od znajomych to i owszem podoba sie. I chyba o to chodzi? w koncu komus sie podoba.
      Mnie nie musi, w koncu nikt mnie do kupienia jego plyty nie zmusi.
      Ogolnie nie przekonuje mnie. Swoim spiewem. A wyglad jak juz pisalam - jego sprawa.
      Po prostu nie na moj gust.
      • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 03.05.11, 11:13
        sadosia75 napisała:
        > Ale spiew... no nie wiem. Nie moja bajka ale z tego co widze czy slysze od znaj
        > omych to i owszem podoba sie. I chyba o to chodzi? w koncu komus sie podoba.
        > Mnie nie musi, w koncu nikt mnie do kupienia jego plyty nie zmusi.

Problem w tym, że dzięki takim Szpakom, Dodom i innym Rihannom strach radio włączyć.
    • pawel-strzalka Re: XFactor-Michal SZpak 1.05 02.05.11, 09:40
      Kolejny odcinek i niestety kolega Szpak zamiast udowadniać, że potrafi śpiewać, udowadnia że powinien raczej wystartować w programie o szafiarkach na tvn style. Według mnie szykuje się prawdziwe rozczarowanie finałowych odcinków, o ile na początku mogliśmy mówić o wyglądzie Szpaka niejako przy okazji jego śpiewania, tak teraz "śpiewem" rozczarowuje i jedyne co ma do zaprezentowania to te swoje "stylizacje". Podtrzymuję swoje zdanie, że to może być nowy Michał Wiśniewski.
    • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 08.05.11, 20:48
      No i dzis znowu to samo...

Bardzo przecietny glos i talent ale SHOW musi robic zeby to zatuszowac.To denerwujace bo troche nie fair wzgleem innych...powinien liczyc sie spiew a nie glupia otoczka,piora i cekiny...

No ale wygra na pewno ten show...Polaczki musza pokazac,ze sa "tolerancyjni".ze toleruja takie zaburzenia i zboczenia...A ,ze glosuja glownie nastolatki Szpak wygrana ma jak w banku.Pocieszam sie,ze to bedzie wygrana i koniec,bo potem nikt jego plyty nie kupi,dzieci beda sciagac piosenki z netu i po "karierze"

PS ta jego maniera i stylizacje wyjatkowo wku...ce
      • scoutek Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 09:27
        marittkaa napisała:
        > .Polaczki musza pokazac,ze sa "tolerancyjni".ze
        > toleruja takie zaburzenia i zboczenia...A ,ze glosuja glownie nastolatki Szpak
        > wygrana ma jak w banku.Pocieszam sie,ze to bedzie wygrana i koniec,bo potem ni
        > kt jego plyty nie kupi,dzieci beda sciagac piosenki z netu i po "karierze"

bardzo piękne chrześcijańskie podejście do drugiego człowieka
        gratuluję
        • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 11:35
          maritka> inteligencja to Ty nie grzeszysz.
          Jak swiat swiatem, ludzie sztuki odstawali do reszty, byli ekscentryczni, oryginalni, nietypowi, zwariowani itp itd.
          Jak swiat swiatem gromadzily sie bandy nietolerancyjnych głupkow plujacych i szydzacych, tylko dlatego, ze ktos wystawal poza ramki.
          Wysmiewano i poetow i kompozytorow, malarzy, projektantow mody, aktorki etc....
          Mozna wymieniac:
          Van Gogh - totalnie niezrozumiany przez wspolczesnych, ktorzy oceniali go przez waski pryzmat swoich kryteriow estetycznych.
          Igor Strawinski i np Swieto Wiosny - coz to bylo za oburzenie!
          Boy George wylamujacy sie wszelim mozliwym stereotypom
          Dawid Bowie i jego psychodeliczne kreacje sceniczne
          Janis Joplin odrzucona za innosc polegajaca na tym, ze nie byla wiecznie grzeczna i usmiechnieta, tak, jak powinna byc kazda dziewczyna z amerykanskiego miasteczka. Pluli na nia rowiesnicy w szkole, odrzucala rodzina.
          Lady Gaga - najpierw wysmiewana za kreacje sceniczne, szufladkowana a teraz mega gwiazda sprzedajaca ogromne ilosci plyt, dajaca koncerty i rozpoznawalna na calym swiecie.
          Madonna - na poczatku tez sie wszyscy z niej smiali, ze bez talentu, ze spiewac neiumie, ze ubiera sie koszmarnie. Chwile potem tlumy nastolatek nasladowaly jej niechlujny styl, minely lata a Madonna nadal jest w czolowce, jej plyty sie sprzedaja, kasy ma jak lodu a jej twarz i nazwisko jest rozpoznawane na calym swiecie.

i tak mozna mnozyc i mnozyc, wymieniac nazwiska i epoki.
          dla mnie obrzucenie czlowieka epitetami tylko dlatego, ze sie ekscentrycznie ubiera jest przejawem skrajnej glupoty i zasciankowosci. jest synoninem umyslowego pustactwa!
          • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 12:01
            Ciekawe, ze osoby takie jak maritka od razu kłapią o orientacji seksualnej.
            Po pierwsze, kogo obchodzi kto jaka ma?
            Po drugie: jakim cudem pomalowane paznokcie maja byc tozsame z dana orientacja?
            Zobacz na chłopakow z Blinka 182 - wszyscy heterycy a paznokcie pomalowane az miło.
            Zobacz jak Prince sie malował - rowniez heteryk (a do tego na obcasach i w babskiej koszuli z żabotem)
            Dlugie wlosy tez maja byc okresleniem przynaleznosci do danej orientacji?
            Wszystkie krotkowlose kobiety bez makijazu to lesbijki a faceci z dlygimi wlosami to pedały?
            A katolicki Jezus Chrystus? Tez pedał? Nie dosc ze wlosy dlugie to jeszcze w kieckach chodził.
          • nika_75 Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 12:08
            nioma napisała:
            ....
            No właśnie, nioma ma całkowitą rację. Bo gdyby tylko u Michała talent rzucał się tak w oczy jak image, to naprawdę nikt by się nie czepiał. Takie jest artystów święte prawo - wyglądać i zachowywać ekscentrycznie. Za to ich uwielbiamy. Niestety Michałowi do miana wielkiego artysty bardzo daleko - ma potencjał - ale musi jeszcze dużo dużo się uczyć, dużo nad sobą pracować, paru nawyków się pozbyć. Nie rozumiem zupełnie dlaczego jury wbija jemu i nam do głów ze jest arystą kompletnym i skończonym, skoro wszyscy widzimy, że tak nie jest. Chłopak niepotrzebnie popada w samouwielbienie..
            • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 12:27
              a to zupelnie inan sprawa, tez uwazam, ze potrzebny jest ktos kto Michalowi podpowie, pomoze.
              On jest bardzo, bardzo młody, ma prawo nie wiedziec, nie znac sie, zle osadzac, opacznie cos odbierac. On jest przeciez nastolatkiem a pokazcie mi nastolatka, ktory jest wpleni uksztaltowany od A do Z, poukladany, racjonalny i madry, madroscia zyciową.
              Na przykladzie chociazby Edyty Gorniak widac, ze mlody czlowiek gubi sie w zyciu jesli nie ma przy sobie kogos madrego i zyczliwie nastawionego.
              Zobaczcie co sie stalo z cudownym dzieckiem, ksiezniczka pop'u Britney Spears. Pogubila sie totalnie, zaczela szalec, pic, cpac, zaniedbala dzieci, byla na skraju zalamania nerwowego, zachowywala sie kompletnie irracjonalnie (vide zdjecia z jej obciecia wlosow na lyso).

Moim zdaniem przy kazdym tego typu programie potrzebny jest psycholog, ktos kto bedzie potrafil znalezc poziom w tym wszystkim co sie dzieje, pomoc ludziom poukladac sobie rozne sprawy. Taką chwilowa slawa łatwo sie zachlysnac, poddac sie euforii. Potrzebny jest ktos jako przeciwwaga, kto powie o cieniach sławy, kto opowie o tym, ze wiekszosc ma tylko swoje 15 minut a potem jest zapomnienie. Potrzebny jest ktos kto to tym wszystkim uczestnikom uzmyslowi i pokaze, ze brak slawy czy zainteresowania mediow to nie jest koniec swiata.
              Tzw dusze artystyczne to bardzo czesto osoby kruche, nieprzystosowane do zmagan z codziennoscia. Warto o tym pamietac, zeby potem nie czytac o kolejnych probach samobojczych i nie ogladac na plotkarskich portalach kolejnych czarnych workow tak jak to bylo z Britanny Murphy, Ledgerem, Lucy Gordon, Tomem Niconem....
              • siuil_a_run Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 12:47
                w brytyjskim XF jest sztab psychologow. nie wiem, na ile korzysta sie z ich pomocy, ale sa zatrudnieni przy produkcji programu. moze u nas tez kogos maja? choc z jedna sztuke?

zgadzam sie z Toba, tylko ze niewlasciwie zaadresowalas swoje posty - troll tego nie zajarzy, nie ma tego w oprogramowaniu ;) mam oczywiscie na mysli matke-zalozycielke tego watku i paru innych, rownie przesyconych jej pogoda ducha i pozytywnym nastawieniem do swiata ;)
              • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 13:18
                nioma napisała:
                > On jest bardzo, bardzo młody, ma prawo nie wiedziec, nie znac sie, zle osadzac,
                > opacznie cos odbierac. On jest przeciez nastolatkiem a pokazcie mi nastolatka,
                > ktory jest wpleni uksztaltowany od A do Z, poukladany, racjonalny i madry, mad
                > roscia zyciową.

Nie chodzi tu o racjonalność i mądrość życiową, a o ukształtowanie artystyczne, którego Szpakowi kompletnie brakuje. Jest młody (choć nastolatkiem już nie jest), ale to nie jest żadne wytłumaczenie. Jeżeli jeszcze nie jest gotowy to nie powinien się był tutaj znaleźć i tyle.
                A artystycznie dojrzałym w tym wieku być już można, czego dowodem np. uczestnicy obecnej edycji American Idol - będący w wieku Szpaka Casey czy dwa lata młodszy Scotty.
                • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 13:30
                  nie do konca sie zgodze, wydaje mi sie, ze artystycznie czlowiek sie ksztaltuje latami ale to tylko moje zdanie.
                  nie moge sie odniesc do amerykanskiego Idola, nie ogladalam nigdy.
                  • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 13:45
                    Jasne, że się kształtuje przez całą karierę, ale chodzi o to, że już w tym wieku 20 lat można być na tyle ukształtowanym, by to usprawiedliwiało stawanie na scenie. U Szpaka natomiast do tego poziomu jeszcze daleko (o ile kiedykolwiek go osiągnie, w co szczerze wątpię).
                    • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 13:50
                      ale dlaczego?
                      ja odnosze wrazenie, ze chlopak czuje to co spiewa, na pewno ma duzo potkniec, glos nie jest idealny ale czuc w tym spiewaniu emocje.
                      pozostali uczestnicy sa albo bardzo slabi (pani Małgosia) albo totalnie bezbarwni choc poprawni (Ada). Jedynie Michal i Gienek cos wnosza w swoje wystepy.
                      • irmelin Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 14:03
                        nioma...aż się Ciebie boję:-))jakbym swoje myśli czytała:-)zgadzam się z Tobą w 100%
                        • pepsic Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 21:21
                          Z opinią Niomy też mi po drodze, poza uwagami nt. Gienka, tylko dlatego, że program oglądałam po raz pierwszy od deski do deski i akurat na niego nie zwróciłam uwagi. Uważam, że Michał jako jedyny w programie jest wyrazisty, przyciąga uwagę, kamera go lubi i z tych powodów ma szansę zaistnieć.
                          Ps.Talentem tam nikt nie powala:)
                      • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 14:03
                        Cóż, ja tego kompletnie nie czuje. Jego "emocje" są na poziomie telenoweli - przerysowane i sztuczne. Brak w jego wykonaniach "duszy", wszystko jest płaskie i miałkie.
                        • nika_75 Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 14:18
                          black-emissary napisała:

> Cóż, ja tego kompletnie nie czuje. Jego "emocje" są na poziomie telenoweli - pr
                          > zerysowane i sztuczne. Brak w jego wykonaniach "duszy", wszystko jest płaskie i
                          > miałkie.

Właśnie - każdą piosenkę "przeżywa" tak samo: pokazuje jak bardzo boleśnie, do głębi, do trzewi. Przy okazji zupełnie nie przywiązując wagi do tego o czym właściwie traktuje tekst. To nieważne:)
                          Takie to infantylne i pensjonarskie.
                          • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 14:31
                            i doszlismy do sedna: iel osob tyle gustów.
                            ja na co dzien slucham zupelnie innej muzyki, dalekie jest mi to co spiewa Szpak ale tak jak napisalam wczesniej: u niego i Gienka widze emocje. U innych nie.
                            Uwazam tez, ze wygrac program powinien ktos, kogo sie zapamieta, ktos charakterystyczny. Nie bezbarwny chlopiec (kiedys ktos taki Idola wygral), nijaka panienka (A Janosz) czy dziecko o ktorym nikt juz nie pamieta nawet, jak sie nazywalo (Mam Talent).
                            Niech wygrany bedzie wyjatkowy, jedyny w swoim rodzaju, niech wchodzi widzom do glowy i tam siedzi i siedzi...
                            Wszystkim sie nie musi podobac bo to nie o to chodzi.
                            • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 14:45
                              Hahahaha

Odezwala sie NIOMA-znawczyni sztuki ;-)))))

Nioma,smieszna jestes,nazywajac michala "czlowiekiem sztuki" i porownujac go do Madonny,Gagi czy nawet Boya Georga.Zenada.

• sumire Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 14:52
                                o? a w czymże to Boy George nagle lepszy? toż to takie samo indywiduum powinno być wedle Twoich kryteriów ;) makijaż nawet mocniejszy miewał.
                                • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 15:01
                                  W tym ,ze wszyscy predzej wymienieni przez niome mieli jedno,czego Szpak nie ma-TALENT!!!! Dlatego mozna przymknac oko na reszte,np na dziwactwa Gagi,Madonny itp

A u Szpaka z talentem krucho.I tyle.
                                  • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 15:25
                                    a Ty jestes tym wyznacznikiem tak? Ty jestes miarodajnym krytykiem, okreslajacym kto ma a kto nie ma talentu? OK, jak najbardziej masz prawo zeby cos Ci sie podobalo lub nie ale Ty ludzi obrazasz, obrzucasz inwektywami, tylko dlatego, ze wykraczaja poza Twoje waskie i zasciankowe myslenie.
                                    • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 17:20
                                      Wiesz, Nioma, niektórzy u wykonawców disco-polo też znajdują nieprzebrane pokłady talentu... na tym poziomie to jakiekolwiek dyskusje są pozbawione sensu.
                                      Mimo wszystko jednak mam wrażenie, że istnieje jakaś obiektywność. Szpak bardzo spłaszcza utwory, żeby wokalnie im dać rady (posłuchaj jak w ostatnim występie unika dołów), śpiewa cały czas w tej sam sposób, jego technice brak jakichkolwiek niuansów. I choćby już to samo w znaczniej mierze podcina emocjonalny wymiar utworu, tak jak całość jest wykrzyczana tak jest i emocjonalnie "wyrzygana". Oczywiście może ktoś lubić ten styl, ale nie nazywajmy tego proszę talentem...
                                  • sumire Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 16:05
                                    tia. zwłaszcza Madonna ma talent jak ta lala - posłuchaj sobie, jak śpiewa na żywo.
                                    • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 19:46
                                      black> no wlasnie, co nazwiemy talentem? piekny glos jak W. Houston, C. Dion itp czy umiejetnosc przetrwania na scenie przez lata i sprzedaz milionow plyt? oczywiscie w przypadku wspomnianych pan te dwie rzeczy ida w parze ale juz taka Britney Spears czy Kylie Minougue glosiki maja slabiutkie, Madonna wspomniana przez sumire wlasciwie ledwo ledwo spiewa, na zywo to juz jest czasami zenujaco wrecz. Ale caly czas jest w swiatowej czolowce, jej koncerty sprzedaja sie znakomicie, twarz jest rozpoznawalna, nazwisko jest marką. Więc?
                                      Kogo nazwiemy artystą? Jak obiektywnie ocenimy tzw wielkosc artystyczną? Na podstawie czystosci spiewu, na podstawie sprzedazy plyt czy znajomych na facebooku?
                                      Moze to wlasnie Szpak ma wieksze szanse na zostanie kims w swiatku showbiznesu, dlatego, ze jest wyrazisty?
                                      Moze to jest ten sposob na sukces? Ludzie nijacy - jakkolwiek by nie byli utalentowani - na ogol przepadaja, zwyczajnie, w zalewie tysiecy wokalistow nie jestesmy ich w stanie zapamietac.
                                      Nie wiem. Pytanie jest retoryczne.
                                      Szpak to nie jest artysta/wykonawca z gatunku moich ulubionych, nie sadze zebym kupila jego plyte. Nie wiem co swojego by stworzyl.
                                      Bardziej przemawia do mnie zwyciezca Must Be The Music: kapela TWORZĄCA muzyke a nie tylko grajaca cudze utwory ale nadal uwazam, ze wsrod tej grupki Szpak z Gienkiem sa najlepsi.
                                      • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 20:05
                                        Sprzedaż płyt zdecydowanie nie jest miarą artyzmu czy nawet samego talentu, starczy spojrzeć na obecne listy przebojów, by się o tym boleśnie przekonać... :)
                                        Houston czy Dion są nie z mojej absolutnie bajki, ale nie sposób odmówić im wielkich talentów wokalnych i fenomenalnej techniki.
                                        Madonna czy Minogue to z kolei świetne rzemieślniczki-performerki - to co robią robią perfekcyjnie, to też jakiś talent.
                                        Za to Spears to produkt bez większej wartości własnej.
                                        Szpak wielkiego talentu wokalnego (o technice nie wspominając) nie posiada, nie widzę w nim też potencjału na perfekcjonistę z ogromem pomysłów na show, może co najwyżej zostać produktem, o ile ktoś w niego kupę kasy włoży.
                                        Już samo to co piszesz - nie wiem co swojego by stworzył - pokazuje jak powierzchowna jest ta cała jego kreacja. A czy masz jakiekolwiek wątpliwości w temacie tego jaka będzie płyta Gienka? :)
                                        Dla mnie Szpak jest właśnie nijaki pod tymi kolorowymi strojami. Ale to oczywiście świetnie się sprzedaje, więc kto wie, może sukces komercyjny osiągnie. Mnie to przysłowiowa rybka, i tak radia nie słucham, bo się nie da.
                        • siuil_a_run Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 21:27
                          bo to nie sa jego emocje, tylko cos, co jemu sie wydaje na temat tego, jak powinny wygladac emocje na scenie. dowiodl tego dobitnie smigajac piruety do Niemena. on ma na razie wylacznie jakas swoja wlasna wydumana wizje siebie jako artysty i gwiazdora, z zerowym pokryciem w autentycznych emocjach. o talencie nie wspominajac.
                          • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 09.05.11, 23:09
                            Dokładnie tak! Przyznam, że za te piruety miał u mnie przegrabione na samym starcie (choć i wokalnie to było nędzne), a kolejne występy tylko potwierdzały pierwsze marne wrażenie. Chłopak bardzo chce, niestety talentu i wrażliwości nie staje, więc efekt jest właśnie cały taki wydumany i plastikowy. Przerysowana forma, zerowa treść.
                            Jestem mocno zniesmaczona tym jak udaje się go wypromować - kilka tekstów na portalach, jakaś Uwaga i DD TVN i tak to mierny wykonawca wyrasta na faworyta programu, w którym prawie każdy z finalistów jest od niego wielokrotnie lepszy.
                            • nioma Re: XFactor-Michal SZpak 10.05.11, 08:14
                              Ja akurat tych programow nie ogladam, znam Szpaka tylko z wystepow w X Factorze.
                              Tak juz na koniec tylko powiem, ze wszystkie te programy wyrastajace jak grzyby po deszczu nie obfituja w jakies nadzwyczajne talenty bo tez nie o to chyba chodzi. To ma byc show, widzowie przed tv i sprzedaz reklam. A widza przyciagnie postac wyrazista. I taki jest Szpak.

PS Black> polecam anty radio - dzisiaj od rana: Black Sabbath, ACDC i Gunsi - az milo bylo wstawac.
                              • black-emissary Re: XFactor-Michal SZpak 11.05.11, 10:58
                                nioma napisała:
                                > Ja akurat tych programow nie ogladam, znam Szpaka tylko z wystepow w X Factorze.

Ja nawet telewizora nie mam :).

> wszystkie te programy wyrastajace jak grzyby po deszczu
                                > nie obfituja w jakies nadzwyczajne talenty

Nadzwyczajne talenty jak sama nazwa wskazuje są nadzwyczajne, więc nie jest możliwym, żeby w kraju wielkości Polski zapełniły choć jeden finał rocznie :).
                                Wyskakuje ich jednak na tyle dużo, aby programy te miały sens - jeden/dwa talenty na program to jest już bardzo dobry wynik. W XF mamy Gienka (i Cześka :)), to już coś.

> PS Black> polecam anty radio

Niestety za każdym razem gdy ja je włączę leci jakiś szajs :).
    • pieskuba Re: XFactor-Michal SZpak 10.05.11, 11:22
      A ja bym go chciała zobaczyć raz bez tej nieznośnej manieryczności - wypiętej pupki, drobienia nóżkami, przystawionych do twarzy w "nagłym wzruszeniu" paluszków, trzepotania rzęsami, natchnionego dzióbaska i wywróconych lub zmrużonych oczek. Bez tego przerysowania, przez które tak trudno go się ogląda.
    • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 16.05.11, 06:16
      To co zobaczylam wczoraj przeszlo wszelkie wyobrazenia...Michalina Szpak,w szpilkach,z kobiecymi ruchami,gibala sie jak tania ku..wka ku uciesze pryszczatych nastolatek zgromadzonych na widowni.Porazka.
      • monika790 Re: XFactor-Michal SZpak 16.05.11, 11:59
        Zgadzam sie, tez mi sie nie podobalo, zaczelam sie zastanawiac, czy Michal nie chce byc kobieta, czy nie jest kobieta uwieziona w ciele faceta? Troche chyba przedobrzyl z imagem
        • angazetka Re: XFactor-Michal SZpak 16.05.11, 12:00
          > zaczelam sie zastanawiac, czy Michal nie
          > chce byc kobieta, czy nie jest kobieta uwieziona w ciele faceta?

A jesli nawet, to co?
          • monika790 Re: XFactor-Michal SZpak 16.05.11, 12:07
            Nic, po prostu szkoda chlopaka i tyle.Co nie zmienia faktu,ze jego wizerunek sceniczny moze draznic,ja staram sie skupiac na jego glosie.
      • bruno291 Re: XFactor-Michal SZpak 17.05.11, 00:04
        To co zobaczylam wczoraj przeszlo wszelkie wyobrazenia...Michalina Szpak,w szpi
        > lkach,z kobiecymi ruchami,gibala sie jak tania ku..wka ku uciesze pryszczatych
        > nastolatek zgromadzonych na widowni.Porazka.
        Tak to było troche juz niestrawne, wypieta pupa i ruchy taniej Rity Hayworth.I gosc utrzymuje ze jest hetero (kogo to...?)- jesli na takim imagu i tak głebokich wypowiedziach buduje kariere...........
        Tato Kuba po programie zapomni o nim i wyrzuci go na smietnik showbusinessu jak wielu przed nim. To ze ciagle jeszcze robi sobie jaja(lub jajecznice) z Alicji Janosz to chyba tylko efekt pierwszego razu.
    • kelle1986 Re: XFactor-Michal SZpak 16.05.11, 14:01
      Wczoraj to lekko przegiął ale znowu popisał się tym czego ja nie cierpię - mylił słowa i zapominał tekstu. Skoro już pozuje na takiego artystę to do cholery niech przyłoży się do tekstu, szczególnie że Fever to bardzo znany kawałek.
      • piotr33k2 Re: XFactor-Michal SZpak 16.05.11, 14:44
        szpak to tylko plastikowy pozer a nie żaden oryginał ,on tylko gra i nic wicej .oryginał to jest gienek.
        • monika790 Re: XFactor-Michal SZpak 16.05.11, 16:14
          Wydaje mi sie,ze Genek tez raz pomyslil tekst,a pani Malgosia czytala z wachlarza:) To moze tego juz sie nie czepiajmy,fakt, ze Michal juz ktorys raz z kolei
          • piotr33k2 Re: XFactor-Michal SZpak 16.05.11, 16:30
            tu nie chodzi o tekst tylko czy ktos udaje to co śpiewa czy przezywa autentycznie to co spiewa, a szpak to picer i lanser ,ta dupką na scenie też kreci tylko pod publiczke bo to jest teraz takie modne i trendy okazywac wszelaką odmiennośc a on sobie tylko wymyślił taki image żeby było oryginalnie i szokujaco .pozatym szpak wszystko ryczy jak leci i z niego taki prawdziwy rokendrolowiec czy rockmen jak z koziej dupy traba .
    • never_never Re: XFactor-Michal SZpak 17.05.11, 19:12
      proszę już więcej nie karmić tego trolla
    • oservattoreromano Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 11:45
      Chłopak śpiewa rewelacyjnie, natomiast ile jest pod jego klipami wrednych komentarzy, a to jest sympatyczny chłopak, który ma wielki talent. Jego wygląd, prawdę mówiąc, jest szokujący, ale on, odnoszę wrażenie, jest po prostu kobietą uwięzioną w męskim ciele. Jego ruchy, gesty, sposób mówienia są typowe dla kobiety; są jednocześnie bardzo naturalne: typowe dla kobiety-artystki.

Jest w Polsce kilku transwestytów, którzy też przybrali do tego adekwatny image, ale zachowanie ich jest jednak sztucznie i przerysowane, ociera się wręcz o parodię i często budzi niesmak, bo np. publicznie wypowiadają się oni o swoich narządach, twierdząc herezje w postaci, że jest to w ich przypadku damski penis itp - co niekoniecznie musi kogoś interesować.

Ten chłopak natomiast mi imponuje, bo nie narzeka na brak tolerancji - chociaż się z tym brakiem często spotyka, jak sam mówił w wywiadach - w przeciwieństwie do innych, którzy mają pretensję do całego świata za swoją inność.

Jest też kilku polskich aktorów, którzy są gejami. Przyznali się oni, że są nimi i nie mają pretensji o to do nikogo i ja traktuję ich normalnie.

Wkurzają mnie natomiast tacy demonstranci z parad wolności, którzy wykrzykują na demonstracjach różne bzdury, wykonując jednocześnie w sposób wulgarny ruchy kopulacyjne, co, rzecz jasna, nie może budzić aprobaty, a powoduje tylko niesmak. Wszak sfera seksualna to sprawa bardzo intymna i nie może to być wulgaryzowane na ulicy.

Komentatorzy piszący negatywne komentarze pod klipami tego chłopaka kładą wszystkich do jednego worka. I to jest przykre, bo chłopak jest wyjątkowo sympatyczny i na pewno jest uczciwym człowiekiem, a przede wszystkim zdolnym artystą.
    • antidotumm Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 11:49
      Okazuje sie, ze o dziwo, Polska juz dojrzala do takich 'dziwactw'.
      Michal przykul uwage wspanialym wykonaniem piosenki Niemena w pierwszym odcinku, az nam szczęki wszystkim w domu opadły. Wygląd byl (wtedy) drugoplanowy.
      Poza tym: Michal tak ubrany nie przyszedl na interview w sprawie otrzymania posady ksiegowego, tylko na SCENE! - a scena jest w tej mierze bardzo tolerancyjna, wez sobie np. Marylin Manson, czy chocby naszego Michalka Wisniewskiego.
    • shelmahh Michał jest SUPER 19.05.11, 11:55
      heh czekałem tylko kiedy pojawi się taki wątek jak ten. Michał jest sobą, ma super interpretacje utworów, jest w 100% wiarygodny w tym co robi, ma duszę artysty i nie ma specjalnie nad czym dyskutować. Nie wiem skąd jest Pani marittkka ale Michał jakimś specjalnym zjawiskiem nie jest. ot lubi wyglądać jak kobieta. mi to nie przeszkadza, niech robi co chce. to przecież Jego życie nie moje, mi przebierać się nie każe ani nikomu z Was. więc czemu większość wpisów polega na tym, że to on powinien się zmienić?

Szanujmy się nawzajem, podziwiajmy ludzi wolnych, których stać na więcej niż nas. Jeśli Panią Marittkkę tak drażni ten Michał, niech się zgłosi do Xfactora i zobaczymy na co Ją stać ;)))))))))

jak rozumiem MY POLACY wiemy jak powinien wyglądać prawdziwy mężczyzna i np Prince'a, Gerogra Micheala, Boy Georga, Lenny Kravitza i wielu wielu innych i powinni ich po prostu wsadzić do wariatkowa by nikomu nie przeszkadzali. To się nazywa "jestem tolerancyjna ale..."

przecież to nie istotne jak wygląda ale kim jest, co ma do powiedzenia, co potrafi..tylko to nas powinno interesować. reszta to jego kreacja artystyczna siebie samego :]

Curt Cobain też na scenie nosił kiecki i jakoś na zachodzie nikt w to nie wnikał. Po prostu robił dobry Grunge!

Pzdr i życzę więcej otwartości. Inność nam w żaden sposób nie zagraża...
    • maretina Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 12:07
      Tak wielka tolerancja bije od Ciebie, że aż razi po oczach:)
      Po pierwsze Szpak nie jest gejem ( wyłazi tu Twoja "tolerancja", jak ktoś inaczej się ubierze, zrobi coś niestandardowego, to od razu przylepiasz łatkę homoseksualisty), po drugie dziwnie się ubiera, nie lubię jego pomalowanych paznokci, ale uważam, że ma talent i lubię na niego patrzeć i lubię go słuchać:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka