Dodaj do ulubionych

XFactor-Michal SZpak

• tsuranni faktycznie obleśny 19.05.11, 12:17
      ale niech promują. Efekt - wyłączam TVN....
      • metall Ano obleśny 20.05.11, 09:08
        Śpiewa może i dobrze - nie mnie oceniać, bo się nie znam, ale mizdrzy się na scenie jak tania prostytutka i to jest w nim - jak napisałeś - obleśne.
    • tanczacy.z.myslami Drag-queen? 19.05.11, 12:22
      Mężczyzna śpiewający / występujący jako kobieta nie musi być transwestytą czy transseksualistą. Takich artystów (artystki?) określa się czasem jako "drag-queen".

A zwolennikom i przeciwnikom pana M.S. polecam film "Priscilla królowa pustyni". :)
      • ksywa Re: Drag-queen? 19.05.11, 13:35
        "Priscillę..." uwielbiam. Najlepsze dla mnie antidotum na doła i "szarość dnia".
        A jednak ... Michał Szpak niech sobie zakłada co chce, zyje jak chce i prezentuje co chce, do mnie nie przemawia, nie kupuję go, bo mnie nie przekonuje, a wręcz odpycha.
        I jeszcze jedna kwestia mi przeszkadza. Ponieważ jest tak usilnie promowany przez "opiniotwórcze" TVN, ponieważ Wojewoda lansuje go jako skończonego, dojrzałego artyste (troszkę niezrozumiałe to dla mnie) to część odbiorców naprawdę czuje się w pewnym sensie zmuszona do takiej jakby hipertolerancji, do uznawania, ze "tak ma być", tak jest ok, a jak myslisz inaczej to jesteś ciemnogród, moher etc. Podczas gdy ja uważam, że owszem tolerancja wobec niego jako człowieka, akceptacja, ze z taką, a nie inną propozycją wychodzi do odbiorców, ale nie jest tak, ze ja go MUSZĘ "kupić", i mam nie widzieć tego co jednak widzę i co mi przeszkadza, bo inaczej jw. Taki trochę dyktat poprawności politycznej w muzyce, w kulturze, sztuce, bo trzeba z obłędem w oczach (i z klapkami na nich) gonić świat i światowe tryndy:-/
      • lilith76 Re: Drag-queen? 19.05.11, 14:11
        Nie nazwałabym Szpaka drag-queen. Tak jak nie nazwałabym drag-king kobiety, która śpiewa na estradzie w garniturze,z krótkimi włosami. To za mało.
        Ważna jest intencja. Jego intencją nie jest dążenie do kobiecości. Do inności tak.
        Szpak jest niedookreślony - ani męski, ani do końca kobiecy, transseksaulsita - nie, transwestyta - nie, homoseksualista - nie.
        Nie wrzuci się go w szufladkę i to niektórych irytuje.
        Kobietom w dzisiejszych czasach, w kwestii ubioru, traktowania swojego ciała wolno bardzo daleko się posunąć w stronę form męskich.

Odnoszę się to kwestii wyglądu, nie zdolności artystycznych.
    • neotehuana Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 14:19
      Trafilam na ten watek przypadkiem, bo telewizji nie ogladam wcale, no i mieszkam poza Polska. Czytam i czytam. Mysle sobie : jak tez Szpak musi wygladac!?
      Otwieram youtube. I widze chlopaczka z dlugimi wlosami z dziecieca buzia plus troche kreacji, ktora jest konieczna na scenie.
      Totalne rozczarowanie. Naprawde nie widze powodow do ekscytacji.
    • archeus_pl Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 14:26
      Ten wpis jest tak durny że aż się na pawia zbiera.I nie wiem co się dzieje.Wczoraj idiotyczny seans nienawiści do gejów ,dzisiaj ten debilizm.Chyba nadciąga nowa naziolska brunatna fala jak ta z 2005 roku.Wtedy też pisuary szalały i każda inność była wroga.Zawsze do autora takich werbalnych ekskrementów mam jedną radę.Wypie...j na Białoruś ,tam będziesz miał(a) cepelię,totalitaryzm i wszystko takie same.Ludzie po ch... wam demokracja?Nie wiem jak w XXI wieku ,może jeszcze kogoś dziwić inny wygląd.Nie wspominając że taki post przypomina to co komuniści wygadywali i wypisywali na temat tzw ."subkultur" w latach 80.Wtedy też drażnili punkowcy,metalowcy,depesze i inne "dziwadła".Był to wygląd i zachowania "niepożądane","antyobywatelskie"itd.Wystarczy jechać do jakiegokolwiek kraju zachodniej Europy .Choćby do takiego Berlina i tam zobaczyć jak ludzie są poubierani.Autorka tego debilnego postu ,dostałaby zawału swojego moherowego serduszka.Pytam się skąd wy się bierzecie?Z nieparzystych kartonów was sklejają?Walczycie o życie nienarodzone a nie potraficie uszanować życia w takiej formie w jakiej jest?To co znaczy wasza ochrona życia?Gówno.Dalej ,niech ta "cosia" zapyta przeciętnego psychologa, co znaczy taka "cosiowa" pogarda dla innego człowieka.To nic innego jak pogarda dla samego siebie.Brak samoakceptacji.Nie akceptujesz innych nie akceptujesz siebie.Proste.Zajrzałem z ciekawości na youtube ,kto to jest ten Michał Szpak.I cóż ,nie widzę tam nic ,czego by już nie było.Kiedyś był taki zespół Dead Or Alive ( przebój You Spin Me Round ) ,każda 12 letnia koleżanka z mojej klasy miała plakat wokalisty tego zespołu i zachwycała się gościem.Później był Marilyn Manson.Bijący rekordy popularności itd.Ten koleś niczym nie szokuje.W cywilizowanym kraju tabun takich by przeszedł i nikt by nie zauważył.A tu.......łapy opadają.20 lat zmian na marne.Peerel bis kwitnie.Obwołajcie tego swojego kaczego Breżniewa na szefa i niech ten kraj się pogrąży.Co za debilizm.Brak słów.
      • alik-w-plomieniach Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 15:59
        > ył.A tu.......łapy opadają.20 lat zmian na marne.Peerel bis kwitnie.Obwołajcie
        > tego swojego kaczego Breżniewa na szefa i niech ten kraj się pogrąży.Co za debi
        > lizm.Brak słów.
        Ty, bez takich! Bo jeśli to się stanie, to ja idę do lasu, zostać partyzantem!
      • nika_75 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 16:06
        Dobrze.. dobrze.. spokojnie, ludzie.. Obrońców Michała też proszę o złożenie broni i wzięcie głębszego oddechu.
        Poza nielicznymi, istotnie mało kulturalnymi wpisami dotyczącymi domniemanych "zaburzeń" Michała, tak naprawdę, większość ludzi tutaj nie atakuje tego człowieka za samo to, że śmie być takim właśnie, a nie innym.
        W dwóch równoległych wątkach - jeden o samym M.Szpaku, drugim o X-Factor - 90% wpisów dotyczy tego samego: tego, że Michał "wykosił" mnóstwo utalentowanych młodych osób - sam nie posiadając takiego talentu. Niestety nie trzeba mieć słuchu absolutnego, aby zauważyć, że często krzyczy zamiast śpiewać, interpretacja też przedstawia wiele do życzenia - on "przeżywa" piosenki w sposób infantylny, pensjonarski wręcz.
        Michał postawił na image. No cóż, było wielu artystów, którzy ozdabiali swoje twarze. M.in. Prince, na którego się tu często powołujecie. Ale makijaż nie może zastąpić geniuszu! Prince wg mnie jest niewątpliwie muzycznym geniuszem.
        A chłopcy z Papa Dance? Oni też stroszyli włosy i malowali oczy. I czy przez to nazwiecie ich artystami wielkiego formatu? Tak?
    • nell35 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 15:42
      Wiele kobiet nosi się "po męsku", a nikt nie posądza je o zaburzenia płci itp. Wszelkie tzw. wzorce, to rzecz umowna. Jeżeli ktoś lubi długie włosy, czy paznokcie to jego sprawa i nikomu nic do tego. Nie wyobrażam sobie, by ktoś wymagał ode mnie noszenia li tylko spódnic i sukienek, bo spodnie nie są kobiece. A co powiesz o wykładowcy z Wrocławia, który lubi spódnice i wysokie obcasy, a nie jest transwestytą (ma zarost).

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/55,35751,5400470,,,,5400065.html
      Więcej dystansu...;)
    • jagger2009 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 16:26
      gwiazdeczko, to "cos" to jest utalentowany mlody chlopak ktory moze zostac ikona muzyki ale niestety nie w 90% zakoltunionej Polsce, i nie patrzymy na to jakie ma paznokcie, stroj ale co sie wydobywa z jego gardla a jest to wspanialy glos bardzo dobry angielski i wielkie mozliwosci aby zmienic standartowy rynek Polskiej muzyki, nikt nie patrzyl jak byl ubrany Jimi Hendrix, Janis Joplin, KISS, Ozzy Osbourne, i wielu ludzi o wspanialym glosie bo to w tym aspekcie sie liczy, a przeciez jak ci to nie odpowiada to nie sluchaj, nie czytaj siedz w swoim zakoltunionym swiatku i udawaj ze jestes szczesliwa
      • metall Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 09:55
        jagger2009 napisała:

> gwiazdeczko, to "cos" to jest utalentowany mlody chlopak ktory moze zostac iko
        > na muzyki ale niestety nie w 90% zakoltunionej Polsce, i nie patrzymy na to jak
        > ie ma paznokcie, stroj ale co sie wydobywa z jego gardla a jest to wspanialy gl
        > os bardzo dobry angielski i wielkie mozliwosci aby zmienic standartowy rynek Po
        > lskiej muzyki,

Ludzie to mają poczucie humoru. :-)

> nikt nie patrzyl jak byl ubrany Jimi Hendrix, Janis Joplin, KISS
        > , Ozzy Osbourne,

Ale zdaje się, że swego czasu KISSom i Ozziemu odwoływano koncerty. Muszę sprawdzić, czy to było w "zakołtunionej Polsce". ;-)

>...i udawaj ze jestes szczesliwa

Taaa, a jak chcesz się dowiedzieć jak być naprawdę szczęśliwą, to zapytaj jagera2009 jak to zrobić. On Ci tolerancyjnie wytłumaczy.
        • thorgal_aegirsson Re: XFactor-Michal SZpak 29.05.11, 10:59
          metall napisał:
          > Ale zdaje się, że swego czasu KISSom i Ozziemu odwoływano koncerty. Muszę spraw
          > dzić, czy to było w "zakołtunionej Polsce". ;-)

Nie musisz sięgać tak daleko. Kilka lat temu w Katowicach odwołano koncert Marylina Mansona. Bynajmniej nie z powodów leżących po stronie artysty...
    • k2i ma być kontrowersyjny 19.05.11, 18:00
      na tym ten interss się kończy, tvn zrobi na nim biznes a potem go wypluje jak pestę z zjedzonego jabnłka, Polska nie jest gotowa na takie dziwadła.
      A jak widać TVNowi chodzi abyśmy tutaj pogawędzili sobie o tym transie, być dzisiaj kontrowersujnym w mediach znaczy istanieć
    • marcin_kkkk Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 19:28
      Po to zeby byl tzw. buzz, który zwieksza ogladalnosc. Nie wazne, co gadaja, wazne zeby gadali i ogladali. Ty jestes jedną z tych owieczek, ktora ulega tym tanim zabiegom marketingowym. Nie jeden z forumowiczow nieskalany plebejskim X-Factor obejrzy teraz z jeden odcinek, zeby sprawdzic o czym ludzie gadaja.
      Rozwiązanie jest jedno: nie ogladać szmatławców typu X-Factor, Bitwa na glosy czy Taniec z gwiazdami.
    • monika_81 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 19:56
      Zastanawiam się jak to jest, że w cywilizowanym kraju (jakim ponoć jest Polska) inność ciągle wywołuje zgorszenie...? Dlaczego tak wielu z nas jest tak bardzo nietolerancyjnymi?
      Wizerunek Michała może mi się podobać lub też i nie, ale nic mi do tego w co się on ubiera czy jak maluje. Nie robi nikomu krzywdy, więc to tylko i wyłącznie jego sprawa.
      Osobiście podziwiam Michała za to, że ma odwagę w naszym moherowym kraju iść pod prąd. Bo jak widać po niektórych komentarzach nie jest to łatwe...
      • jagger2009 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 21:07
        dlatego ze za malo ludzi uzywa mozgu a idzie za tlumem jak owieczki za pasterzem, nie zastanawiajac sie, analizujac czy probojac zrozumiec cos innego od stereotypow, tu wlasnie podziwiam "Szpaczka" za tak mocna osobowosc ze nie patrzac na koltuniarstwo jest tym kim chce byc i darzy do celu oby mu sie udalo choc watpie aby to nastapilo w Polsce,
        • metall Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 09:03
          jagger2009 napisała:

> ... oby mu sie udalo choc wat
          > pie aby to nastapilo w Polsce,

A w jakim kraju by mu się udało?
    • ooota Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 20:11
      Też wydaje mi się, że zmierzamy w jakimś dziwnym kierunku...o co chodzi, co to lub kto to ma być?! Głosem nie poraża a może inaczej - zasłania swój pewnie całkiem dobry wokal przesadzoną otoczką. Przerost formy nad treścią..zresztą podobnie jak z Gagą. Ja osobiście tego nie pojmuje, może jestem za stara, ale wolałabym, żeby moje przyszłe dzieci miały innych idoli.
    • leabela1 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 21:37
      Dla mnie ten/ta (?) Szpak to chora osoba. Nie mogę na nią patrzeć i nie patrzę. Telewizja robi swoją krecią robotę, wodę i papkę z mózgu dzieciom. Ciekawe co będzie z tym światem za kilka lat, pewnie nic dobrego. Dziwakami będą normalni ludzie.
    • kasiunte To nie coś, tylko KTOŚ. 19.05.11, 22:38
      Myślałaś, że się zniechęcę, zgłaszając mój post do moderacji? Otóż nie.
      Michał Szpak to człowiek, a nie żaden przedmiot, więc należny mu jest szacunek. Nie znam go, w sumie nie odpowiada mi jego styl, ale nie musi. Tobie też nie musi odpowiadać, ale jest granica wolności słowa. Granicę wyznacza godność jednostki, a ty ją przekroczyłaś.
      Jak ci się nie podoba jego styl, głos, estetyka, to po prostu nie patrz, nie oglądaj, przełącz na inny program. Ale nie obrażaj człowieka!
      Dodam, że jest to wg mnie naprawdę zdolny gość, ma bardzo dobry głos. I chociaż to nie moja bajka, życzę mu dużo sukcesów!

BTW, od kiedy posty broniące godności człowieka są na GW kasowane?
    • caraluch69 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 22:59
      nie wiem czy wiesz ale cały TVN to telewizja dla idiotów,prosta tandetna rozrywka dla ćwierć inteligentów.Generalnie cała współczesna telewizornia tak jest ale ta TVNowska jest wyjątkowo jałowa.
    • paulucha1606 Re: XFactor-Michal SZpak 19.05.11, 23:30
      nie rozumiem takich ludzi-.- to nie jest "to cos" tylko utalentowany mlody czlowiek, owszem kontrowersyjny ale przynajmniej nie bezpłciowy jak wiekszosc artystow w tym kraju, zobaczy sie go raz i czlowiek zapamietuje a nie, jednym uchem wleci, drugim wyleci. Tylko ten Polska to niestety wciaz zaścianek pełny takich zacofanych ludzi jak autorka tego posta, dla ktorych jakakolwiek odmiennosc jest zla i nie na miejscu. Niby pisze " jestem tolerancyjna " ale w podtekscie jest " skoro juz taki jestes to przynajmniej sie z tym nie obnos" ;/ do terapeuty to sie nadaje ta pani...proponuje przestac sluchac ksiedza R. i otworzyc sie troche na świat bo zyjemy w xxi wieku w teoretycznie cywilizowanym kraju a nie na jakims piep**onym zadupiu...
      • xioncpb Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 00:03
        A gdzie się podziała twoja tolerancja, lewacka szczekaczko?

Są ludzie, którzy wolą słuchać ojca R., żyć na zadupiu i warczeć na dziwadła a la Szpak.
        Na tej samej zasadzie każdy ma prawo obejrzeć Szpakodziwadło w programie X-Factor i wyrazić opinię {a z tą jest jak z dupą, każdy ma własną}, że a) Szpakodziwadło śpiewać nie potrafi, tylko drze ryja, jak wilk do księżyca, b) Szpakodziwadło ma prawdopodobnie zaburzenia psychiczne związane z własną seksualnością c) Szpakodziwadło powinno przegrać program, bo nic pozytywnego sobą nie reprezentuje, quod erat demonstrandum.

Tyle, że zaraz zleci się cala lewicowa hałastra i będzie nakazywać kochać takie coś, bo nie kochać to be, a kochać cacy, zwłaszcza w wielkim "cewilyzowanym" świecie. A co jest cacy w świecie, musi być cacy i tu, bo świat jest piękny i wielki, a zadupie.pl jest małe i brzydkie.

I weź tu z takimi gadaj...
        • paulucha1606 Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 00:13
          jeżeli dla ciebie te człowiek nic nie potrafi to nie warto dyskutowac bo o muzyce wiesz wielkie gowno ;/ sprobuj zawyc tak jak on i dopiero wygłaszaj swoje frustracje...a zaburzenia psychiczne najprawdopodnobniej masz sam/a ...dno ;///
          • xioncpb Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 00:24
            O właśnie o tym mówię.
            Typowy lewacki piesek się rozszczekał...

Może ja po prostu nie lubię wycia? Krosty mi się od tego robią? Uszy mnie bolą? I wolę jak ktoś śpiewa nisko, a nie wysoko. Może znam się na muzyce, bo słucham więcej i dłużej od ciebie, a moimi ulubionymi wykonawcami są inni artyści niż glam-rockowe szajsy? Może cenię bardziej Floydów, Straitsów i Black Sabbath od wszystkich pierdów Davida Bowiego?

Dlaczego odbierasz mi prawo do mojego własnego zdania? Dlaczego odbierasz to prawo autorce wątku, żałosny bolszewiku?

Dno to nazwa miejsca, z którego wypełzłaś.
            • thorgal_aegirsson Re: XFactor-Michal SZpak 29.05.11, 11:08
              xioncpb napisał:
              > Dlaczego odbierasz mi prawo do mojego własnego zdania? Dlaczego odbierasz to pr
              > awo autorce wątku, żałosny bolszewiku?

Dlaczego? Bądź uprzejmy, jeśli pozwolą na to Twoje umiejętności intelektualne, przeanalizować własne posty. Oto konstrukcja. Pozycja 1 - obelga pod adresem innego forowicza. 2 - dosłownie wyrzygane w dowolnej kolejności jedynie słuszne punkty widzenia. 3 - na zakończenie kolejna obelga.
              Jesteś wręcz wymarzonym dyskutantem... Naprawdę. Takim idealnym. Wzorem poważnej rzeczowej polemiki. Mistrzu...! :]
      • metall Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 09:43
        paulucha1606 napisała:

> ... owszem kontrowersyjny

"kontrowersyjny"? Gdzie? Tandeta się z niego wylewa, ale tandeta to nie kontrowersja. Piszę o wizerunku scenicznym, bo na śpiewaniu się słabo znam.

> ...ale przynajmniej nie bezpłciowy

To już spora odwaga napisać o facecie mizdrzącym się jak tania prostytutka, że nie jest bezpłciowy.

Pozdrawiam
    • lambert77 przyznaj lepiej... 20.05.11, 07:33
      ... że zazdrościsz mu wypielęgnowanych pazurów ;). Dziwactwo, zaburzenia, terapie... ty to chyba powinnaś się urodzić w USA w latach 60tych. Koleś jak koleś. Na skali dziwactwa od 1 do 10 nawet nie przekroczył 2. Wygra zobaczymy co będzie później. Nie wróżę mu wielkiej kariery bo to w końcu tylko Polska jest. Jedynym wygranym na tym będzie TVN.
    • ksjp Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 08:58
      Do wszystkich...
      Ma prawo krytykować i nie musi tolerować tego "artysty" jej wybór czyż nie ?
      Wy nie macie prawa odmówic jej zdania bo wtedy też nie będziecie tolerancyjni wobec niej , czyż nie?
      Każda telewizja zrobi wszystko z uczestnikami swoich progarmów tylko i wyłącznie aby tzw. 'oglądalnośc" była wyższa.
      Epatowanie prawem sztuki do wyglądu/stylu kogoś wymyślonego przez stylistów TVN jest troszkę naciągane.
      no i to słowo ...wykon....okropność
    • ooota Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 18:47
      To byli artyści, zaczynali z innego pułapu, nie ma porównania.
      • monika790 Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 22:03
        Przypomnialam sobie, ze jest wspolczesnie taki jeden facet, do ktorego Michala Szpaka mozna by porownac, to Adam Lambert z amerykanskiego Idola, tez sie czasem przebieral,malowal,ma charyzme i niesamowity glos, ale tak sobie mysle,ze jednak Michal jest daleko w tyle za nim, Adam to jeden z najlepszych glosow, jaki slyszalam, a przy tym naprawde skromny facet, czego o Michale powiedziec nie mozna.
        • marittkaa Re: XFactor-Michal SZpak 20.05.11, 22:52
          Jacy wy wszyscy jestescie "tolerancyjni"...No rzeczywiscie...Jak w ogole mozecie porownywac Szpaka do Princea,Boya Geoerga czy Gagi...To swiatowej slawy gwiazdy..Szpak spiewac potrafi,ale jakis wybitny znowu nie jest,probuje sie wybic na swoim zboczeniu i tyle...Ale Polska nie jest na to gotowa(jedno szczescie-tepic dewiantow!!!!!).Pryszczate ,zakompleksione nastki zaglosuja i on wygra(bo chyba nie sadzicie,ze smsy wysylaja dojrzale,ustatkowane osoby?).I na tymsie ta "kariera" skonczy...Niech przeznaczy te 100 tys. na operacje zmiany plci lub leczenie i niech sie cieszy,ze ma.Po zakonczeniu edycji bedzie nowa i TVN zapomni jak zwykle o swojej wygranej gwiezdzie...Czy dzis promuja np Kulawik?Nikt jej juz nie pamieta,to samo spotka Szpaka i dobrze!!!A wy TVNowskie dzieci broncie go dalej...

PS Przegieciem jest z waszej strony porownanie michaliny Szpak do Jacksona...No sorry...Btw,jesli uwazacie,ze jego odcyly sa normalne i porownujecie je do cobaina,Georgea mIchaela itd to zauwazcie jak skonczyly w/w osoby;))
          • meeegotka Re: XFactor-Michal SZpak 21.05.11, 08:48
            George Michael ma sie chyba calkiem dobrze :-)
            • nika_75 Re: XFactor-Michal SZpak 21.05.11, 20:25
              meeegotka napisała:

> George Michael ma sie chyba calkiem dobrze :-)

No chyba nie tak całkiem.. To znaczy zdrowie mu dopisuje, ale z tego co słyszałam, przez te swoje ekscesy jako artysta jest właściwie skończony. Miał być wielki come back, ale znowu jakiś konflikt ze stróżami prawa i... guzik z tego.
          • lambert77 ale co z tego... 23.05.11, 15:12
            ... że Polska nie jest na to gotowa?? To mamy się ciągnąć w ogonie trzeciego świata bo zawsze na coś nie jesteśmy gotowi. A to maszyny parowe a to elektryfikacja czy samochody nigdy nie jesteśmy na coś gotowi. Zamknijmy granice wykopmy ziemianki wróćmy do trójpolówki. Przecież nie jesteśmy gotowi. Szpak to nie dewiant, dziwak itp. Ot chłopaczek próbujący zabłysnąć i się przebić. Czy to jego kreacja ?? Czy to on sam dla siebie wybrał taki styl?? Nie wiem ale krzyż mu na drogę niech mu się wiedzie. Jak wyda coś sensownego może posłuchamy a jak będzie kolejną gwiazdą grającą na otwarciu marketu to trudno.
          • panna-nikt-online Re: XFactor-Michal SZpak 23.05.11, 16:51
            Piszesz w imieniu całego kraju i wszystkich obywateli? To jakaś wypaczona współczesna odmiana romantycznego prometeizmu, czy zwykła megalomania?
            • maciej1909 Re: XFactor-Michal SZpak 23.05.11, 18:12
              Takiego Szpaka mieliśmy już 10 lat temu nazywa się Michał Wiśniewski...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka