Dodaj do ulubionych

Top Model, odc.1

07.09.11, 23:23
i jak wrażenia? oglądał ktoś?
ja jednym okiem zerkałam i jakoś tak chyba brakuje mi Magdy Mielcarz, a ta laska która ją zastąpiła jakaś taka sztywna mi się wydała...
Obserwuj wątek
    • anka_cyganka35 Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 09:19
      no z Michałem prowadzaca to dziewczyna z pierwszej edycji.

Ta z Elbląga co opowiedziała straszna historię swojej rodziny - bardzo ładna, Michalina pełen szacunek równie uważam, że super. Ta blondyna mocno zestresowana - hm dziwny wybór twarz faktycznie ładna ale figura no zobaczymy ile jej się uda schudnąć. a i ta co schudła 30 kg śliczna
      • monia515 Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 10:10
        Za Mielcarz nie tęsknię, bo dla mnie w poprzedniej edycji była w ogóle niewidoczna.
        Co do kandydatek:
        1. Dziewczyna z rodziny zastepczej- obiektywnie ładna, zgrabna, ale mnie się nie podoba taki typ urody.
        2. Blondynka z plastyczna twarzą- ok, nad figurą musi popracować
        3 Najładniejsza- ta co schudła 30 kg- śliczna twarz, ładna figura, a do tego artystyczna dusza.
        • koza_w_rajtuzach Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 10:29
          Mi ta blondynka z plastyczną twarzą się nie podobała, nie lubię takiej urody, choć wiem, że na modelkę z taką buzią się nadaje.
          Michalinę przyjęli raczej z litości tzn. kobieta wydaje się być bardzo sympatyczna i ogólnie smutna historia, życie ją skrzywdziło, fajnie wygląda, ale raczej modelka z niej nie będzie.
          Mi bardzo podobała się mama 5-letniego chłopca. Śliczną ma twarz, choć nad figurą rzeczywiście powinna popracować (ale jakbym miała taką figurę to bym naprawdę nie narzekała;)), no, ale ja nie chcę być modelką).
          Ta dziewczyna, która schudła ma ładną twarz i świetną figurę, jedynie nieśmiałość może w jej przypadku być przeszkodą, no i mam obawy, że może robić z siebie ofiarę tak jak Papierska (nikt jej nie lubił, bo była gruba).
          Dziewczyna z rodziny zastępczej - super.
          A tej z tatuażem raczej nie wróżę kariery w modelingu..
    • jednatakaa Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 11:33
      A ja oglądam i załamuję się nad kondycją umysłową kandydatek na top model - jedyny cel: być piękną, znaną i sławną. Współczuję chłopakom, którzy w zbiorze takich dziewcząt będą musieli wybrać przyszłe żony: każda rojąca o karierze modelki i ukrywająca desperację po niespełnionych marzeniach, każda z chęcią bycia "top" i przywiązująca przesadną dbałość o podkreślanie własnego (rzeczywistego lub wydumanego) piękna. Destrukcja zupełna.
      Jak słyszę prośby osób z jury o to, żeby dziewczyny przekonały ich do siebie, a w odpowiedzi one mówią, że udziałem w programie chcą coś sobie udowodnić, to mam wrażenie, że to nie program o modelkach, ale o zakompleksionych i niepewnych panienkach z prowincji, które będą funkcjonować tylko wtedy, kiedy ktoś powie im, że są piękne albo "zajebiste". Dla mnie żenada.
      • kum-nye Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 11:42
        Niestety mogę się pod tym podpisać, wypowiedzi uczestniczek są tak puste i powtarzalne, że aż boli. Ale dodam, że chyba jeszcze większą żenadą są zadania dla uczestniczek wymyślane przez Tyszkę. Nie wiem dlaczego fotograf o takim dorobku i renomie, próbuje nas przekonać, że top model= Playboy.
        Swoją drogą jestem ciekawa czy gdyby wzorem edycji amerykańskich przepytano te dziewczyny chociaż odrobinę ze znajomości świata mody to potrafiłyby cokolwiek odpowiedzieć.
        • notting_hill Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 12:05
          Żenujące było to kazanie dziewczynie, która miała ojca Irakijczyka pokazywanie cycków. Ja się zgadzam, że modelka nie może być zbyt wstydliwa, ciało to jej narzędzie i jest raczej "niewidzialne" w sensie nagości. Ale... łamanie tabu w odniesieniu do tej dziewczyny było zwyczajnie nieetyczne. Zresztą okazało się, że dla niej to tabu było tylko hipotetyczne, bo najwyraźniej dla "kariery" zrobiłaby dużo więcej....

Ja sobie tak tylko poglądowo zerkam na ten program, bo mam nastoletnią córkę. No, cóż, trochę jestem przerażona.To już zresztą było widac w poprzedniej edycji, ale naiwnie myślałam, że autorzy wyciągną wnioski. Ta branża jest, na podstawie tego programu, totalnie przerażająca. A atmosfera ociekająca seksem jest zwyczajnie śliska. Co by nie mówić o purytańskiej telewizji amerykańskiej, imo ich sposób realizacji tematu jest dużo bardziej smaczny. No i jeszcze to, że panowie w tym programie (polskim) jakoś mi się słabo kojarzą z ekspertami od seksowności kobiet, że tak to eufemistycznie ujmę.
          • kum-nye Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 12:09
            Właśnie różnica jest jednak spora pomiędzy realizacją amerykańską a naszą. Tam przesadna seksowność na granicy wulgaryzmu jest zawsze ostro krytykowana. Bo też nie o to chodzi w modzie z wyższej półki.
          • deodyma Re: Top Model, odc.1 09.09.11, 07:21
            dziewczyna, ktora ma ojca Irakijczyka, ladna jest, ale watpie, zebyb dlugo zagrzala tam miejsca.
            beda czepiac sie jej wzrostu a ma chyba tylko 162 cm, jesli dobrze slyszalam.
            Tyszka sie jej wzrostu czepial najbardziej.
    • gocha221 Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 12:12
      A dla mnie najbardziej żenujące były wypowiedzi Korwin: "jesteś totalna".
      To było co najmniej 2 razy, nie oglądałam zbyt uważnie.

Tylko tyle do powiedzenia ma osoba, która samą siebie usiłuje wypromować na guru elokwencji i inteligencji?
      Zarzuca głupotę polskim celebrytom i pewnie ma wiele racji, ale sama niestety udowadnia, że jest celebrytką :)
      Totalnie ;))

Co do dziewczyn, to zbyt wiele łzawych opowieści.
      Mi się najbardziej podobała dziewczyna z 5-letnim synem oraz ex-grubaska.
      Naprawdę ładne.
      Twarz dziewczyny, która ma schudnąć, mi się nie podoba, choć wierzę, że na zdjęciach może wyglądać dobrze. Ale jak ma być fotomodelką, to nie musi się odchudzać, boczki wytnie się komputerowo.
      I teraz o tych jej boczkach: fakt, dziewczyna nie była szczupła jak Ania Rubik, nie była modelkowato-szczupła, ale jak usłyszałam, że ma schudnąć KILKANAŚCIE kilogramów, to naprawdę chwilowo zaniemówiłam.
      Rozumiem, że ma przebić Anię w chudości nóg i wtedy będzie ok??
      • koza_w_rajtuzach Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 15:04
        > nie była modelkowato-szczupła, ale jak usłyszałam, że ma schudnąć KILKANAŚCIE
        > kilogramów, to naprawdę chwilowo zaniemówiłam.

dokładnie, to już przegięcie. Jakie kilkanaście kg? Co najwyżej powinna trochę poćwiczyć, żeby wymodelować lepiej ciało, ale kilkanaście kg mniej, to już przesada.
        • gocha221 Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 15:09
          Potraktowali dziewczynę, jakby ważyła 100kg przy wzroście 1,50m i planowała zostać modelką.
          A na moje oko, to wystarczy jakieś -3kg i ćwiczenia. A dziewczyna jest zwyczajnie szczupła.
          • meeegotka Re: Top Model, odc.1 08.09.11, 17:39
            O tak, gocha21 - 100% racji!
            Korwin-Piotrowska wzbija sie na wyzyny swojej elokwencji z tym "Jestes totalna!" tak jak Krupa: "Jestes zajebista" i Tyszka "Galareta". W ogole to jury jest tak "profesjonalne", ze szkoda slow!
            Z kandydatek na TP najfajniejsza ta od 5 letniego synka - jakas taka inteligentna wydala mi sie sposrod calej plejady nedznie wyslawiajacych sie i na dodatek bardzo ladna. No ale pewnie beda promowac Michaline vel Michala, bo jest "totalna" i "zajebista" - bardzo nie podobaja mi sie te historyjki z przeszlosci. Od razu przychodza mi na mysl lzy Papierskiej :-/
            • gocha221 Re: Top Model, odc.1 09.09.11, 08:28
              Tak, całe jury się nie popisało elokwencją, delikatnie mówiąc, ale od KKP należałoby wymagać więcej i spodziewać się po niej więcej.
              W końcu ona jest alfą i omegą, a cala reszta celebrytek to puste laleczki.
              Po Joannie Krupie za wiele się nie spodziewałam, ona tam jest w roli landrynki z zabawnym akcentem.

Mi też się spodobała mama-modelka.
              Obawiam się, że cała edycja będzie podporządkowana łzawym historiom: samotna nastoletnia matka, sierota, zmiana płci, nielubiana grubaska. Do tego mamy Ukrainkę z wydziarganą nogą i dziewczynę z ojcem z Iraku. Jestem pewna, że dla nich też znajdzie się 5 minut na filmik chwytający za serce. Jedyna bez historii to chyba dziewczyna, która ma zrzucić kilkanaście kg, ale tutaj można pokazać walkę z "nadwagą", a później ew. wychodzenie z anoreksji. I mamy oscarową historię ;)) No a "Uwagę" się na 100% z tego da sklecić.
    • kubissimo Re: Top Model, odc.1 09.09.11, 00:43
      Jestem zażenowany poziomem Tyszki. I cieszy mnie, ze inni jurorzy tez sa tym zniesmaczeni (Wolinski juz nawet tego nie probuje ukrywac).
    • deodyma Re: Top Model, odc.1 09.09.11, 07:18
      tym razem nie wybieraja juz takich zachudzonych dziewczyn.
      chyba krytyka poprzedniej edycji dala im jednak do myslenia, bo jakby nie bylo, to ludzie sie wtedy burzyli, ze kosciotrupy sa gora
      • meeegotka Re: Top Model, odc.1 09.09.11, 10:21
        No i co z tego, ze nie wybieraja "kosciotrupow", skoro tym z NORMALNYMI proporcjami kaza zrzucac po kilkanascie kilogramow - to jest dopiero frustrujace!
    • biala.chmurka Re: Top Model, odc.1 11.09.11, 12:56
      Tak, dziewczyna zastępująca Mielcarz nie radzi sobie. Moze im dalej w las, tym będzie lepiej? Sztywna, wystraszona, gdyby nie było Piróga to byłąby klęska...
      • anka_cyganka35 Re: Top Model, odc.2 14.09.11, 21:42
        matko ta Ania co to było...?
        • zjarany_krasnal Re: Top Model, odc.2 14.09.11, 21:50
          ta z Zabrza była goed (25 l.) :)
          • zjarany_krasnal Re: Top Model, odc.2 14.09.11, 21:52
            sylwia z bytomia wymiata :))))) tzn wymiotła już :P
    • gocha221 odc 2 15.09.11, 11:26
      Wczorajszych dziewczyn właściwie nie pamietam, a przynajmniej ich wyglądu.
      Widać, że dalej idą w łzawe historie i mamy chyba nową Polinę, która jest z biednej rodziny i opowiada o tym od pierwszego słowa.

Miałam szczerą nadzieję, że ostatnia dziewczyna odpadnie, powinna być ukarana za wyjątkową głupotę i "gwiazdorski" styl bycia. Niestety gwiazdorski w stylu tej Joli od konia.

No i chyba doszło do złamania regulaminu, czego w ogóle nie rozumiem. Albo jest regulamin, albo go nie ma. Zachowanie Dżoany i KKP idiotyczne, tak samo jak robienie z 29-latki top modelki (choć dziewczyna ładna).

• meeegotka Re: odc 2 15.09.11, 12:57
        A ja mam pytanie: czemu Korwin-Piotrowska mowiac cokolwiek strzela i zezuje oczami po scianach? Nie rozumiem tej maniery. I jeszcze to skakanie z Krupa i kandydatka - bardzo "stuczne" - jakby powiedziala ta panna z trzy razy starszym od siebie narzeczonym Januszem
        Tyszka - idiota jakich malo - utwierdza mnie w tym przekonaniu od dawna. Jedynie Wolinski jakis taki stonowany.
        A ta Olga Kaczynska - to podobno profesjonalistka z agencji D'vision...
        • deodyma Re: odc 2 15.09.11, 15:10
          > A ta Olga Kaczynska - to podobno profesjonalistka z agencji D'vision...

nie wiem, co to za agencja, ale oni chyba nie przez przypadek wybieraja te dziewczyny...
          a ta niska, co ma ojca Irakijczyka, to podobno MISS SIEDLEC i prowadzila jakis program.
          • paero123 Re: odc 2 15.09.11, 17:18
            allaboutmodels.net/olga-kaczynska-spp/
            img255.imageshack.us/img255/2112/olgatn4.jpg
      • deodyma Re: odc 2 15.09.11, 15:07
        ta 29 latke chyba dlatego wzieli, bo nie bedzie miala oporow przed pozowaniem nago i chyba plusem na jej korzysc byla ta sesja w Playboyu...
        • gocha221 Re: odc 2 15.09.11, 16:35
          A gdyby przyszła 60-letnia, ładna pani, która kiedyś pokazała biust w Playboyu, to też by ją wzięli?

Po drugie top modelki (a ciagle porownują te dziewczyny do Ani Rubik) nie pozują raczej w playboyu, a w Vogue ;)
          Jeśli wprowadzili regulamin, to niech go się teraz trzymają albo zrezygnują i ogłoszą wolną amerykankę.
          • deodyma Re: odc 2 15.09.11, 18:59
            gocha221 napisała:

> A gdyby przyszła 60-letnia, ładna pani, która kiedyś pokazała biust w Playboyu,
            > to też by ją wzięli?

no wiesz, ta jest mloda, nie ma 60 lat i to im chyba chodzi, ze przed obiektywem sie rozbierze.
            no i nie oszukujmy sie, ale wiekszosc tych dziewczyn w programie, miala badz ma do czynienia z modelingiem np taka Kaczynska, ktora siedzi w modelingu od 15 roku zycia i podobno mieszka na codzien w Mediolanie, tylko na casting przyleciala do Katowic...
            • gocha221 Re: odc 2 16.09.11, 09:12
              Ale ja nie mam nic przeciw udziałowi dziewczyn, które coś w modelingu robiły. Mniej lub więcej, bardziej lub mniej udanie.
              Chodzi mi tylko o łamanie regulaminu, który ten program sam sobie wymyślił.
              Czy 29 czy 60 - to jest wiek poza regulaminem. Koniec, kropka :)
    • koza_w_rajtuzach Re: Top Model, odc.1 15.09.11, 18:31
      No to jest w programie nowa Papierska, aż dziw, że ją przepuścili.. taka biedna, mało pieniędzy, rodzice nie mogli jej wszystkiego zapewnić. Sranie w banie, ot i tyle. Dziewczyna z wyglądu z tego co pamiętam nic nadzwyczajnego, średnia raczej.
      Strasznie żenujące było zachowanie tej, co śpiewa, jak powiedziała, że chce się z Tyszką rozmnażać.
      Olga Kaczyńska chyba najładniejsza była. Jedna z sióstr, ta młodsza, też super.
      • deodyma Re: Top Model, odc.1 15.09.11, 19:00
        a mnie ta mloda placzka wkurzyla z lekka, bo co kogo obchodzi jej sytuacja finansowa?
        bedzie mazac sie przy kazdym odcinku i tyle.
        • meeegotka Re: Top Model, odc.1 16.09.11, 08:29
          A mnie sie te ormianskie siostry Kardashian nie podobaly. Jedna byla ewidentnie przy kosci, choc tym razem Tyszka nawet o "galarecie" nie wspomnial - ale mniejsza o to - twarze niezbyt ciekawe.
          I tez zirytowala mnie ta "otwarta", co to chce sie rozmnazac. Taki blazenek
          Juz o placzce nie wspomne - w ogole nie rozumiem sensu wyciagania tych lzawych historii. To juz sie Polakom przejadlo (po Kulawik w MT i Papierskiej) - teraz tylko wpienia.
          • gocha221 Re: Top Model, odc.1 16.09.11, 09:15
            Nie zapominajmy, ze jednak Papierska wygrała (ta kulawik chyba też, prawda?).
            Więc producenci mogą sądzić, że to się sprzeda, dobrze robi na oglądalność itd.
            Jeśli chodzi o urodę, to ta płaczka była raczej przeciętna, w każdym liceum pewnie by się znalazło takich dziewczyn kilka.. Wzięli ją tylko ze wzg na łzawą historie i wyraźną chęć do dzielenia się szczegółami domowego budżetu.
            • koza_w_rajtuzach Re: Top Model, odc.1 16.09.11, 11:26
              Wzięli ją tylko ze wzg na łzawą hi
              > storie i wyraźną chęć do dzielenia się szczegółami domowego budżetu.

Też tak myślę, ale to irytujące jest, szczególnie, że duży procent Polaków ma nie za fajną sytuację finansową i ona nie jest pod tym względem wyjątkowa. Babcia ich wspiera finansowo - w wielu rodzinach tak jest, choć mało kto się tym chwali. Gdy byłam dzieckiem mama co dzień główkowała się jak ugotować coś z niczego i tak było w większości rodzinach, nosiłam ciuchy z lumpeksu ;P i nie idę się żalić do tv, że miałam z tego powodu nieszczęśliwe dzieciństwo :D. Wg mnie to żałosne.
              • gocha221 Re: Top Model, odc.1 16.09.11, 13:57
                Ale właściwie wszystkie TVN-owe programy typu top model, talent show itd na tym "jadą". Niestety.
                Jak nie bieda, to emigracja rodziców, rozwód, przeprowadzki. Jak nie ma nic lepszego to "trauma" (słowo bardzo często nadużywane), bo ktoś był gruby i w LO miał mało znajomych :)
                Aha! chorobliwa nieśmiałość też jest częsta - objawia się przede wszystkim parciem na szkło i licznymi występami na scenie :)))
                • koza_w_rajtuzach Re: Top Model, odc.1 16.09.11, 14:04
                  > Aha! chorobliwa nieśmiałość też jest częsta - objawia się przede wszystkim parc
                  > iem na szkło i licznymi występami na scenie :)))

No właśnie :). Ja jestem nieśmiała i dlatego nigdy bym w tv nie wystąpiła ;).
                  • gocha221 Re: Top Model, odc.1 16.09.11, 14:16
                    Ja jestem raczej w normie nieśmiałości, ale nigdy sie specjalnie na żadne sceny nie pchałam.
                    Mówię tu raczej o akademiach w szkole, bo jak byłam w wieku tych dziewczyn, to nie wiem, czy TVN był :)
                    Do tego trzeba mieć "dyg", chęci, czuć się dobrze, więc w żadne łzawe historie o okropnej nieśmiałości nie uwierzę.
                    Do przejścia się przed jednak sporą widownią w stringach trzeba mieć trochę śmiałości :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka