Dodaj do ulubionych

Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK

20.01.12, 09:35
Nie wiedzialam, ze ta pani wystepuje w pns. Tak jedziecie na Pienkowska, ale Jola jakos wyglada i przede wszystkim WYRAZNIE MOWI! Szczuka wypada strasznie blado i nijako w tym programie, pyta o cos goscia, ale w ogole nie widac zainteresowania w dodatku go popedza. Ludzie... Kto chce to ogladac i dosmyslac sie co ta pani mowi?????
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 20.01.12, 22:20
      Oj, co prawda to prawda: wszystkie panie z telewizji powinny sobie botoksowac buzki regularnie, bo wtedy przyjemniej jest na nich oko zawiesic. Brzydzimy sie naturalnymi zmarszczkami, w telewizji powinien krolowac jad kiełbasiany.
      • ankas4 Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 20.01.12, 22:44
        No ale ja też widziałam dziś kawałek prowadzenia przez Panią Kazimierę i przyznaję szzczerze,ze cięzko było zrozumieć co mówi, a poza tym...ta para prowadzących albo jest jeszcze nie dotarta, albo nie nadaje sie na wspolne prowadzenie. Zwyczajnie przytłaczają sobą gości w rozmowie. Jak ogoądałm ich prowadzenie to się zwyczajnie męczyłam.
        • bene_gesserit Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 20.01.12, 23:40
          ankas4 napisała:

> No ale ja też widziałam dziś kawałek prowadzenia przez Panią Kazimierę i przyzn
          > aję szzczerze,ze cięzko było zrozumieć co mówi, a poza tym

Ano widzisz: ja tez widzialam i nie mialam problemu ze zrozumieniem.

Jak ogoądałm ich prowadzenie to s
          > ię zwyczajnie męczyłam.

1. wez pilota
          2. nacisnij guzik
          3. problem znika, ew. zaczyna sie inny
          ;)
      • deczko Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 20.01.12, 23:00
        bene_gesserit napisała:

> Oj, co prawda to prawda: wszystkie panie z telewizji powinny sobie botoksowac b
        > uzki regularnie, bo wtedy przyjemniej jest na nich oko zawiesic. Brzydzimy sie
        > naturalnymi zmarszczkami, w telewizji powinien krolowac jad kiełbasiany.

ale to jest telewizja sniadaniowa (lekka, latwa i przyjemna), wlaczam, ogladam, ale i slucham. Nie wiem kto jeszcze prowadzi te sniadaniowki, ale co tam robi Kazia Szczuka??
        Dorota Wellman piekna nie jest, ale mowi wyraznie, czasami jest zabawna i doskonale odnajduje sie w tej formule, dlatego przyjemnie na nia popatrzec i przede wszystkim posluchac.
        • bene_gesserit Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 20.01.12, 23:42
          No tak, ale tak poza tym, ze wolisz patrzec na kobiety, ktore nie szczedza srodkow na chemiczne poprawianie urody albo sa Dorotą Welman, to na czym polegaja twoje zarzuty?
          Ja za Szczuka nie przepadam i nie mam jej w wielkim powazaniu, ale watek pt 'mi sie nie podoba, bo wole kogo innego' nie ma imo wielkiego sensu.
          • maniaczytania Bene, 21.01.12, 15:32
            ale w ktorym miejscu Deczko napisala, ze jej sie podobaja kobiety po botoksie? Jej sie nie spodobal sposob mowienia i prowadzenia.
            • bene_gesserit Re: Bene, 22.01.12, 16:52

"Tak jedziecie na Pienkowska, ale Jola jakos wyglada". "Joli" wygląd jest rodem ze strzykawki z botoksem, reszta to logiczny wniosek. Ja mam uczulenie na te gladkie, 'jakoś wyglądające', nieruchome buźki - mam wrazenie, że zamiast zywej osoby mowi do mnie poruszający ustami manekin.
      • mayme Re: bene_gesserit 21.01.12, 20:20
        bene_gesserit napisała:

> Oj, co prawda to prawda: wszystkie panie z telewizji powinny sobie botoksowac b
        > uzki regularnie, bo wtedy przyjemniej jest na nich oko zawiesic. Brzydzimy sie
        > naturalnymi zmarszczkami, w telewizji powinien krolowac jad kiełbasiany.

Bene_gesserit, może i potrafisz zrozumieć Szczukę, ale za to nie potrafisz zrozumieć prostego tekstu pisanego. W którym miejscu autorka wątku napisała coś o wyglądzie Szczuki???
        • bene_gesserit Re: bene_gesserit 22.01.12, 16:54
          mayme napisała:
          > ale za to nie potrafisz zroz
          > umieć prostego tekstu pisanego

Jak zawsze sprawdza sie regula, ze ten wyświechtany zarzut stawiaja ci, którzy sami maja problem tego typu.
          • mayme Re: bene_gesserit 22.01.12, 19:13
            Bene, a dokładniej? Nie masz argumentów, więc rzucasz sloganami. Dziewczyna nie napisała tego, co jej zarzuciłaś. No ale widzę, że wciąż nie rozumiesz i będziesz głupio się upierać, że masz rację.
            :))
            • bene_gesserit Re: bene_gesserit 23.01.12, 15:12
              forum.gazeta.pl/forum/w,14,132555892,132619296,Re_Bene_.html
    • mamalgosia Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 21.01.12, 16:06
      I do tego olbrzymie mniemanie o własnej osobie
    • majaa Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 21.01.12, 16:41
      Już pal licho ten wygląd, ale masz rację, mnie też drażni, kiedy prezenter radiowy albo telewizyjny, tudzież ktoś prowadzący jakiś program sepleni czy ma kiepską dykcję. Jest takie mądre powiedzenie - jak nie potrafisz, nie pchaj się na afisz. Przykładowo, dziewczynka z płaskostopiem czy wadą postawy nie może zostać baletnicą, osoby z dysfunkcją rąk czy wzroku nie mogą być optykami okularowymi itp., itd. Nie rozumiem zatem, dlaczego pracę polegającą głównie na mówieniu proponuje się osobie, która ma z tym spore problemy. Poza tym programy typu telewizja śniadaniowa z zasady mają być lekkie, łatwe i przyjemne, trochę ciekawostek, jakieś porady, ogólnie atmosfera sympatyczna i przyjazna i dla występujących tam gości i dla widzów. Z przykrością stwierdzam, że pani Szczuka nie jest tego typu osobą, która potrafi tworzyć taki klimat. Moim zdaniem porażka.
    • barbasia1 Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 21.01.12, 16:57
      Nie widziałam jeszcze Kazi prowadzącej błache, lub płytkie jak woda w kałuży rozmowy, wstępy do rozmów? w telewizji śniadaniowej, nawet nie mogę sobie jej wyobrazić w roli prowadzącej telewizję śniadaniową.
      Pamiętam, że Kazia znakomicie prowadziła wraz z cudnym profesorem Krzysztofem Kłosińskim TVN-owy program "Wydanie drugie poprawione". Dyskusje o książkach, o literaturze to był jej żywioł, w nich się najlepiej sprawdzała, imo.
      • barbasia1 Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 21.01.12, 16:58
        barbasia1 napisała:

> Nie widziałam jeszcze Kazi prowadzącej błaHe lub płytkie

Sorry!
        • ankas4 bene oj bene!:) 23.01.12, 01:09
          Bene oczywiscie ,ze mogę wyłączyć swój telewizor w kazdej chwili, ale jak ktoś tu mądrze napisał , telewizja śniadaniowa zaistniała, aby... być odprężająca, swobodna, lekka, przyjemna i ...zrozumiała... a w wydaniu tej pary taka nie jest... P,Kazimiera jest świetna jako prowadząca rzeczy troszę bardziej ambitne, i nie chce tutaj obrazić ani telewizji sniadaniowej ani oglądajacych ją , bo sama sie do tego grona zaliczam, ale Kazimiera męczy odbiorcę,i nie chodzi wcale o gladkie lico czy też o osobowość bezbarwną...ale świetnym przykładem jest tutaj własnie P.Wellman wszystko przychodzi jej gładko, rozmowy są lekkie, niewymuszone, a żarty śmieszne, miałam wrażenie, iż podczas rozmowy ,którą prowadziła z gosciem P.Kazimiera ze wspolprowadzącym , ze owy gość czuł sie skrępowany, a ja chciałam aby ta rozmowa zakonczyła sie jak najszybciej , bo czułam się równie skrępowana, być może ta para prowadzących się rozkręci mówiąc kolokwialnie, ale na chwilę obecną jak dla mnie jedno wielkie NIE!
          • bene_gesserit Re: bene oj bene!:) 23.01.12, 15:11
            No widzisz, tylko ze to jest kwestia gustu.

Mnie na przyklad Wellman nudzi, irytuje i wkurza. Uwazam, ze jest dziennikarką co najwyzej srednią, jej sądy wydają mi sie płytkie i oparte na komunałach, a 'ujmujacy' sposob bycia - fałszywy i cokolwiek mechaniczny. Nie mowiac juz o tym, ze w moim przekonaniu kompromituje ją wystep w reklamach oszukańczego jogurtu.

Noi tak sobie mozemy narzekac nawzajem jeszcze dlugo:
            - Mi sie nie podoba pani A, bo ma wady!
            - A mi sie nie podoba pani Be, bo ma wady!
            - Ale wady A sa gorsze, bo ja takich nie lubię!
            - Nie masz racji, Be jest do niczego, bo jej wady są po prostu straszne!

Troche jakbysmy dyskutowaly przewage zieleni nad błekitem, co?
            A uwagi nt wygladu dziennikarzy/rek sa imo zawsze ponizej pasa. Nawet, jesli dotycza twarzy :)
    • boomslang99 Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 23.01.12, 09:47
      Szczuka to medialne dno dna. Nie ma ani dykcji ani inteligencji ani nawet ogłady osobistej. A to że media intensywnie ją promują to już odrębna kwestia. Same sobie tym samym wystawiają świadectwo.
    • wesola_wdoowka Pobudka! 23.01.12, 14:49
      Cokolwiek szczuka zrobi to bene przyleci, obwącha i powie że jadalne. :D

bene to albo sama Szczuka albo zwyczajnie zakochana bidulka.

bene - weź prysznic. zimny. no ile można tak się podstawiać?
      • bene_gesserit Re: Pobudka! 23.01.12, 15:41
        Eee tam, prawdziwy smrod to taki, kiedy korzystajac z tego samego ip zmienia sie nicka i mysli, ze jest sie już niewidzialną, więc mozna bez hamulcow pojechac po kims innym.
        ;)
        • wesola_wdoowka Re: Pobudka! 24.01.12, 12:41
          no naprawdę wstrząsające, teraz naślij na mnie ABW :D

delikatnie mi wisi, że masz dostęp do logów, chociaż ciekawe czy masz go legalnie czy nie, słonko?

czy admini tego forum wiedzą, że masz dostęp? a jak wiedzą to czy zdają sobie sprawę z tego, że to wykorzystujesz do trollowania i grożenia? :)

niemniej teksty o wspólnym ip świadczą, że twoje pojęcie o ip jest na bardzo niskim poziomie... słyszałaś o wspólnym ip w akademikach lub wynajmowanych chatkach?

słonko, ty mi możesz wiesz co, tymi swoimi groźbami... :)
    • deczko Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 25.01.12, 23:17
      Dziwnie ten watek ewoluował. Ale wracajac do tematu. Wyglad- chodzilo mi o wyglad ogolny, a nie o twarz, czy urode.
      Pienkowska, moze wyniosla, ale wyglada naprawde dobrze. Elegancka, uczesana, swietnie ubrana, a Szczuka jak jakas babcia w lichym sweterku, a wiekowo chyba podobne nie?
      Pamietam Szczuke z programu o ksiazkach i tam byla o wiele bardziej odpicowana niz w pns i miala cos do powiedzenia... Telewizja sniadaniowa, a tym bardziej program na zywo to nie jej zywiol. Wypada blado, nijako, nie ma nic do powiedzenia, no i najgorsze, trudno ja zrozumiec. Wiec nie rozumiem jak mozna ja zatrudniac w telewizji sniadaniowej, kto chce ja ogladac i dlaczego ona sama sie na to godzi? Jest calkowicie pozbawiona samokontroli, czy tak dobrze jej placa?
    • l.george.l Re: Kazia Szczuka w śniadanówce? SZOK 26.01.12, 22:22
      Widziałem ją w tej roli raz. Włączyłem Dwójkę nie dla niej, a dla Raczka, który był akurat zaproszony. I powiem szczerze, że Szczuka robiła wrażenie, jakby praca w TVP była dla niej karą, a studio telewizyjne obozem o zaostrzonym rygorze. Wiadomo, że telewizja śniadaniowa jest dla ćwierćinteligentów, ale można podjąć się misji, że z ćwierćinteligenta zrobi się jedną trzecią inteligenta. W tej roli znakomicie się sprawdza - moim zdaniem - Dorota Wellman, i tylko ona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka