Dodaj do ulubionych

koniec The Voice

30.05.12, 19:14
www.wirtualnemedia.pl/artykul/tvp2-rezygnuje-z-show-the-voice-of-poland
mnie tam szkoda. to niezly format, ktory tvp2 położyła, a teraz sie obraza na caly swiat i konczy temat.
Popelniono tu sporo bledow (nietrafieni prowadzacy, irytujace przejscia do green roomu, nachalny product placement, przesadne faworyzowanie pewnych uczestnikow przez pewne jurorki), ale najgorszym pomyslem byla tu pora, bo program skierowany glownie do ludzi mlodych puszczano w sobotnie wieczory. No sorry, ale wtedy duuuzo ludzi ma ciekawsze zajecia niz sleczenie przed telewizorem. Wolalbym, zeby tvp wyciagnela konstruktywne wnioski, ale najprosciej jest cos zlikwidowac i dac w zamian przasne widowisko :/
Obserwuj wątek
    • muza24 Re: koniec The Voice 31.05.12, 11:04

Oglądałam kilka odcinków. I faktycznie szkoda, bo na przykładzie innych tego typów programu widać, że format się jeszcze nie wyczerpał. Co do pory emisji - X-factor, must be the music też były emitowane wieczorem i pomimo tego cieszyły się sporą oglądalnością.

Co do jury się nie wypowiadam, bo widziałam tylko kilka odcinków. Ale... i tak zwróciłam uwagę na faworyzowanie jednego z uczestników przez jedną z jurorek. Więc coś musiało być na rzeczy.

I dość mocno nudne było to, że uczestnicy śpiewali w dogrywkach ciągle te same piosenki.

Dziwi mnie jedno - oglądałam też kilka odcinków "programu z chórami" (nie pamiętam nazwy programu) - dla mnie z kolei ten program to jakieś nieporozumienie. NIe rozumiem jego ideii - ma promować wokalistów, gwiazdy, jurorów?

P.
    • pavvka Re: koniec The Voice 31.05.12, 16:12
      IMO był to najlepszy z talent szołów w polskiej tv. Prowadzący (ci główni tj. Urbański i Mielcarz, bo grinrumy to inna historia) mnie akurat się podobali. Jury - cóż, faworytów mieli (tylko jedni forowali ich bardziej nachalnie, inni mniej), ale co ważne, w porównaniu zwłaszcza z produkcjami TVN-owskimi bardziej skupiali się na muzyce niż na autolansie. No i nie było wyciskających łzy reportaży o trudnym życiu uczestników. Ale co najważniejsze: chyba jeszcze w żadnym polskim programie tego typu nie było tak wielu tak dobrze śpiewających ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka