Dodaj do ulubionych

Kablówka cyfrowa a analog

24.03.13, 18:44
Witam,

podobno nie powinno się rozgałęziać sygnału cyfrowego jeszcze przed dekoderem, czy to prawda?

Chodzi o to aby na drugim TV oglądać telewizję analogową. Do tej pory przy dekoderze cyfrowym było wyjście antenowe i można było w ten sposób przeprowadzić analogowy sygnał TV do drugiego pokoju. Obecnie przy nowym dekoderze z nagrywarką nie ma wyjścia antenowego. W jaki sposób można przeprowadzić sygnał analogowy na drugi odbiornik TV? Zależy mi na tym aby używać dotychczasowych kabli, nic dodatkowo nie wiercić. Czy jest to możliwe i w jaki sposób to zrobić?
Obserwuj wątek
    • digiman Re: Kablówka cyfrowa a analog 24.03.13, 21:45
      Ja przez długi czas miałem rozgałęźnik przed dekoderem i nie było kłopotu.
      • elde23 Re: Kablówka cyfrowa a analog 25.03.13, 11:52
        Radzę potargować się z operatorem. Miałem podobny problem. Stanęło na drugim dekoderze, za niewielkie pieniądze, a "w pakiecie" znalazł się router bezprzewodowy /wifi w całym mieszkaniu/
        no i telefon/zrezygnowałem z tepsy/. Jest dobrze.
        • elde23 Re: Kablówka cyfrowa a analog 25.03.13, 12:05
          Pisałem pospiesznie, i niejasno. Ten router i wifi to stąd, że chciałem ustawić dodatkowy komputer i drugi telewizor, no i stanęło na tym, co napisałem, a że chciałem to robić jednocześnie - otrzymałem dogodne warunki.
          • aniamulka Re: Kablówka cyfrowa a analog 25.03.13, 17:19
            Ale internet i telefon z kablówki już są. Router do internetu też. Chodzi tylko o analog w drugim pokoju przy wykorzystaniu obecnych i dotychczasowych kabli.
            • elde23 Re: Kablówka cyfrowa a analog 26.03.13, 06:59
              Nie wiem. Chyba tylko operator może odpowiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka