Dodaj do ulubionych

Pytanko ...

IP: *.chello.pl 02.01.04, 19:48
Ci wszyscy, którzy mówili ba - artykułują to także teraz , że rząd J.Buzka to
kres dolny wszystkich afer, niekompetencji urzędników czy wreszcie nieudolne
wprowadzenie trzech - tak przypominam trzech reform ( o dwie za duzo - myślę
o tempie ich wprowadzania) chciałbym zadać tylko jedne pytanko.
Czy podczas wprowadzania Kas Chorych był taki "brothel" jak teraz, czy ktoś
tak jak teraz nic , dokładnie nic nie wie jak zachować się gdy nie daj Boże
zachoruje ?? A wszelkie pytania w tej kwestii do obecnie rządzących pozostają
bez żadnego echa ???Pytanie oczywiście retoryczne. Panie premierze Leszku
Millerze ( bo to pan był bezpośrednim przełożonym Andrzeja Łapińskiego, to
pan zatwierdził "towarzysza broni" pana Naumana na stanowisko Funduszu Leków.
Jeżlei tak ma wyglądać "przywracanie normalności" przez pana partię w życiu
40 milionowegpo kraju, to apeluje do pana a całe społeczeństwo na pewno się
na to złoży - aby zgodził sie pan udać na wycieczkę w kosmos organizowaną
przez Rosjan w ramach programu Sojuz - my to już z nimi załatwimy , aby
podążył pan na krańce naszej galaktyki bezpowrotnie.
P.S Moze pan zabrać swoich najblizszych mam na mysli Marka Pola - a w
zasadzie wszystkich towarzyszy z GTW.

""W demokracji wolno głupcom głosować, w dyktaturze wolno głupcom
rządzić"/Bertrand Russel/
Obserwuj wątek
    • Gość: machiavelli Re: Pytanko ... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 20:16
      Mamy do czynienia z demokratyczna dyktatura.

Glupcy wybrali glupcow.

A potem glupcy sie dziwia,
      ze inni glupcy rzadza.

I tak trwa zdziwienie bez konca.
      Glupiec glupcowi zgotowal ten los.

• Gość: Camille~Pissarro Bez zdziwienia IP: *.chello.pl 02.01.04, 20:29
        Ja do tego ręki nigdy nie przyłożyłem , za PRL'u nigdy nie głosowałem (raz
        poszedłem oddac nieważny głos - obawiałem sie , że nie dostanę paszportu - w
        drugiej połowie lat 80 )a od 1989 nigdy nie głosowałem na dawnych "towarzyszy
        broni".Ale rzeczywiście , czy można liczyc na zmiany w mentalności tego
        społeczeństwa, jeśli znaczna jego część uważa , że nasza Evita nadaje się by
        piastować urząd preydenta RP a Jerzy Jaskiernia zamierza wygrac wybory do
        parlamentu w Strassburgu ??????"Błoto stwarza czasami pozory głebi"/Stanisław
        Jerzy Lec/
        • rolotomasi Re:Ze zdziwienia>Błoto stwarza czasem pozory głębi 02.01.04, 21:21
          Co taki nick ma do mędrkowania i Polaków pouczania
          gdy za PRL był Krzysiem Kolaborelu?
          A teraz z zagranicy pisze po próżnicy :
          O TEJ społeczności i TAKIEJ mentalności
          Co jest? <gościu i J-23 < mącielu
          Popraw się, to będziesz > Przyjacielu.
          • Gość: jureczek Re:Ze zdziwienia>Błoto stwarza czasem pozory g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 15:40
            hmmmmmmmm?????????
    • basia.basia Re: Pytanko ... 02.01.04, 20:19
      Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

to apeluje do pana a całe społeczeństwo na pewno się
      > na to złoży - aby zgodził sie pan udać na wycieczkę w kosmos

On się nie zgodzi. Musimy mu pomóc w decyzji:)
      No i to będzie musiała być cała flotylla, bo
      mamy już uzgodnione 3 parszywe tuziny czekające
      w kolejce do tej ekspedycji:)
      • Gość: Camille~Pissarro Promocja IP: *.chello.pl 02.01.04, 20:41
        Myślę , że przy takiej liczbie Rosjanie pójdą nam na rękę i na pewno
        zorganizują promocję.Milo mi , że na moje pytanie odpowiadają osoby o poglądach
        zbliżonych do moich( mam nadzieje , że nikogo nie uraziłem tą konstatacją ).
        Skierowane jest raczej do takich internautów jak "atak_spawacza",
        antoni_goczał" itp. ( chociaż to może byc jedna i ta sama osoba )
        apoteozujacych w dalszym ciagu posunięcia ekipy L.Millera oraz A.Kwasniewskiego.

Pozdrawiam noworocznie

"Tam gdzie wszyscy myslą to samo, w ogóle niewiele sie mysli"/Heiner Geissler/
        • basia.basia Re: Promocja 02.01.04, 21:18

> Myślę , że przy takiej liczbie Rosjanie pójdą nam na rękę i na pewno
          > zorganizują promocję.Milo mi , że na moje pytanie odpowiadają osoby o
          poglądach
          >
          > zbliżonych do moich( mam nadzieje , że nikogo nie uraziłem tą konstatacją ).
          > Skierowane jest raczej do takich internautów jak "atak_spawacza",
          > antoni_goczał" itp. ( chociaż to może byc jedna i ta sama osoba )
          > apoteozujacych w dalszym ciagu posunięcia ekipy L.Millera oraz
          A.Kwasniewskiego
          > .
          >
          >
          > Pozdrawiam noworocznie
          >
          > "Tam gdzie wszyscy myslą to samo, w ogóle niewiele sie mysli"/Heiner
          Geissler/

Wobec tego pozwól, że się znowu z Tobą nie zgodzę i powiem, że Rosjanie
          raczej darują im resztę moskiewskiej pożyczki, by sobie mogli sami zbudować
          rakietę i udać w podróż międzyplanetarną w nieznane:)
          • Gość: Camille~Pissarro To juz inne czasy IP: *.chello.pl 02.01.04, 21:40
            i mimo , że Putin pragnie przywrócić Rosji jej dawny "blichtr" liczy sie dla
            nich kasa - stąd wspomniane , oferowane cudzoziemcom kosztowne oferty wycieczek
            na orbicie okołoziemskiej.
            O.K mnie nie zależy ,Miller moze zbudowac nawet "perpetum mobile" lub
            epiej "wehikuł czasu" bylebym juz go i tej całej bandy mógł nie oglądać. Co do
            pogladów to nie bez przyczyny napisałem celowo "zbliżonych "do moich a ponadto
            umieściłem także poniższe motto :)))
            "Tam gdzie wszyscy myslą to samo, w ogóle niewiele sie mysli"/Heiner
            Geissler/

• romek.chelmnicki Re: Promocja 02.01.04, 21:34
          Dobrze w kraju to szybko nie bedzie i nie ma na to co czekac. Przede wszystkim
          nie ma wsrod naszej pseudo elity politycznej ludzi gotowych do wprowadzenia
          radykalnych i konkretnych programow ekonomicznych, ktore by polepszyly
          sytuacje gospodarcza. Z prawicy czy lewicy wieje tymi samymi programami. Mowie
          wam, ze jak lud nie wybierze kogos nowego o lepszej jakosci, to szybko nie
          zbudujemy drugiej Japoni. Mozna jedynie liczyc na dobra sytuacje ekonomiczna w
          calej Europie i korzysci plynace z handlu bezclowego i inwestycji
          zagranicznych dzieki UE. Wiem, ze to forum jest pelne eurosceptykow, ale nie
          nalezy robic jakis przewidywan co bedzie za 5 czy 10 lat od naszego wejscia.
          Bo rownie dobrze Niemcy moga nam zakmnac caly przemysl wydobywczy i
          przetworczy i staniemy sie druga Grecja czy Portugalia. Istnieje tez
          optymistyczny scenariusz .... gen. Piatas ruszy z trzema dywizjami pancernymi
          na Warszawe :)) Rzady hunty wojskowej to tylko moje skryte marzenie ... Jedyna
          alternatywa to glosowac na Giertycha i poczekac na efekty. Bo tych wszystkich
          kolesi z AWS czy UW czy PISu, ktorzy przeniesli sie do PO to chyba juz wszyscy
          znamy... Jak towarzysz Miller bedzie dalej, grozi nam prosta pochyla ....
          • Gość: Camille~Pissarro Zmiany IP: *.chello.pl 02.01.04, 22:02
            Nikt rozsądny nie oczekuje , że sytuacja sie zmieni ad hoc.Ale aby zmiany
            nastąpiły musża być podjęte niezbędne kroki , o których pisałem na innym Forum -
            ponieważ mimo naszego - moim zdaniem zbyt kosztownego wejscia w struktury EU
            nikt za nas nie przeprowadzi.

- reforma słuzby zdrowia sie zaczęłą - może była zbyt kosztowna - za wzór brano
            Niemcy a i tam są z nimi ( kasami chirych ) kłopoty - ale aktualnie cofnęlismy
            sie do punktu wyjścia

- reforma emerytalna była i jest na lepszej drodze niz Fundusze emerytalne w
            całej EU -( , której grozi krach, ponieważ jest to bomba zegarowa , która cały
            czas "cyka" z opóźnionym zapłonem - ale u nas ostatnio też są głiosy vide
            W.Kaczmarek , zę nalezy przestać wpłacac kasę na konto Funduszy Emerytalnych

- reforma finansów państwa - to co proponuje J.Hausnera to za mało - "wycięcie
            w pień " do minimum większości administracji i to na wszystkich szczeblach

- wreszcie niezbędna natychmiast reforma w resorcie prawa i sprawiedliwośći

To niezbędne kotwice, które pozwoliłyby na wstępną naprawę kondycji
            Rzeczypospolitej, i nie ma znaczenia kto poza SLD to zrobi - sic!

Co do generała Piątasa, ja akurat byłem w SOR i wiem co to sa rzady hunty -
            pamietam Grecję "czarnych pułkowników" , stan wojenny u nas itd. Przykładów nie
            brakuje , jedyny rozsądnym był gen . Pinochet , który zreformował kraj pod
            względem ekonomicznym a potem oddał władzę .Ale do tej pory komuniści , go
            oskarżają i rzeczywiście w jednym mają racje koszty były duże. Faktem jednak
            jest , że o wiekszośći ciemnych spraw nie wiedział , to jednak decydujac sie na
            taka wolte , bezposrednio za nie odpowiada.

""Tam gdzie wszyscy myslą to samo, w ogóle niewiele sie mysli"/Heiner
            Geissler/

• homosovieticus Re: Zmiany 02.01.04, 23:05
              Pamietasz Camille co Zb.Brzezinski mówił o tempie zmian w Polsce.To bedzie
              żółwie tempo niestety.Przyczyny w sasiadach majacych duze wplywy.
              "I żółw osiagnie cel nawet daleki , jesli przedtem nie padnie,"/ Homosovieticus
              • Gość: Camille~Pissarro Tempo IP: *.chello.pl 02.01.04, 23:14
                Pamietam z zamierzchłych czasów było takie czasopismo sportowe ) jeszcze za
                PRL'u ).
                Zgoda ale na co tu liczyć , jak jeden rząd robi jeden krok do przodu a po nim
                nastepujący 2 a nawet 3 w tył ???

"Nie dobrobyt jest celem ale dążenie do niego "/S.Kisielewski/
                • homosovieticus Re: Tempo 02.01.04, 23:20

> Pamietam z zamierzchłych czasów było takie czasopismo sportowe ) jeszcze za
                  > PRL'u ).
                  > Zgoda ale na co tu liczyć , jak jeden rząd robi jeden krok do przodu a po
                  nim
                  > nastepujący 2 a nawet 3 w tył ???
                  >
                  > "Nie dobrobyt jest celem ale dążenie do niego "/S.Kisielewski/

"Panie nie odpuszczaj im bo wiedzą co czynią"/ homosovieticus
                  • Gość: Camille~ Pissarro Bardzo udana trawestacja IP: *.idea.pl 02.01.04, 23:30
                    ale niemożliwa do spełnienia, za późno - ja bym tylko sobie zyczył aby im
                    zakazano funkcjonować w strukturach władzy państwowej ( wszystkim bez wyjątku,
                    którzy umoczyli w jakiejkolwiek aferze ).Transparentność życia politycznego i
                    silna IV władza to naturalni sojusznicy demokracji.

"Wiedza to władza, brak wiedzy nie oznacza jeszcze braku władzy"/Niels Bohr/
                    • homosovieticus Re: Bardzo udana trawestacja 02.01.04, 23:37
                      Gość portalu: Camille~ Pissarro napisał(a):

> ale niemożliwa do spełnienia, za późno - ja bym tylko sobie zyczył aby im
                      > zakazano funkcjonować w strukturach władzy państwowej ( wszystkim bez
                      wyjątku,
                      > którzy umoczyli w jakiejkolwiek aferze ).Transparentność życia politycznego
                      i
                      > silna IV władza to naturalni sojusznicy demokracji.
                      >
                      > "Wiedza to władza, brak wiedzy nie oznacza jeszcze braku władzy"/Niels Bohr/

Może premierowi Rokicie uda się cokolwiek przyspieszyc i dokonać chociaż
                      odrobinę Glucka rzeczy?
                      • Gość: Camille~Pissarrfo Re: Bardzo udana trawestacja IP: *.idea.pl 02.01.04, 23:49
                        Też liczę na wydaje mi sie jedynych rozsądnych ludzi - przy założeniu , ze będą
                        czujni i nie dopuszczą do siebie róznej maści "chwilowych kooperantów" ( czytaj
                        koniukturalistów czego doświadczyła AWS a obecnie SLD - na tych ostatnich mi
                        akurat nie zależy, bowiem antycypowałem czym te rzady sie będą
                        charakteryzować , jeszcze przed wyjazdem przyszłego premiera L.Millera do
                        Londynu gdzie dał żenujący popis swej wiedzy ekonomicznej - dziennikarze
                        z "Economist'a" ponoć ryli ze śmiechu słuchając tych jego onirycznych wizji -
                        sic !!

Dobranoc

"Istnieją ekonomiczne bodźce seksualne"/J.S.Lec/
                        • homosovieticus Re: Bardzo udana trawestacja 02.01.04, 23:57
                          Rozumiem! dobrej nocki
                          :)
      • capri_corn Re: Pytanko ... 05.01.04, 10:52
        basia.basia napisała:

> Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):
        >
        > to apeluje do pana a całe społeczeństwo na pewno się
        > > na to złoży - aby zgodził sie pan udać na wycieczkę w kosmos
        >
        > On się nie zgodzi. Musimy mu pomóc w decyzji:)
        > No i to będzie musiała być cała flotylla, bo
        > mamy już uzgodnione 3 parszywe tuziny czekające
        > w kolejce do tej ekspedycji:)
        ----------------------------------
        Tak, pomysl popieram ale jak Halber mialby sie nie zmiescic to nie ma sensu:)
    • no-suprises Wreszcie miło poczytać! 03.01.04, 00:37
      Z sensem i bez bluzgów>
      Oby się spełniło to, co dobre!
      • Gość: bez bluzgania Dyktatura socjotechniczna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 12:15
        System funkcjonowania sceny politycznej ma cechy takiego wlasnie tworu:
        dyktatury socjotechnicznej. Dlaczego ?

Na pierwszy rzut oka wydaje sie, ze mamy tutaj do czynienia z demokratyczna
        forma istnienia strutur panstwowych. Po dokladnym przyjrzeniu sie , jak te
        struktury funkcjonuja, widac od razu jak na dloni, ze system ten
        funkcjonuje tylko dzieki zabiegom socjotechnicznym, czyli manipulacji
        swiadomoscia obywateli. A prawdziwej demokracji jest tam tyle , co kot
        naplakal.

Problem polega na tym, jak dlugo taki stan rzeczy sie utrzyma,
        i czy zmiana bedzie miala charakter gwaltowny, czy nie.
        Miejmy nadzieje, ze nie.

Gruzja, Litwa to kraje , gdzie ludzie juz mieli dosc.
        Cale szczescie, ze zmiany sa tam spokojne ( no, prawie spokojne ).
        U nas wczesniejsze wybory, to jedyne wyjscie, nawet nie alternatywa.

• homosovieticus Re: Dyktatura socjotechniczna 03.01.04, 12:28
          Gość portalu: bez bluzgania napisał(a):

> System funkcjonowania sceny politycznej ma cechy takiego wlasnie tworu:
          > dyktatury socjotechnicznej. Dlaczego ?
          >
          > Na pierwszy rzut oka wydaje sie, ze mamy tutaj do czynienia z demokratyczna
          > forma istnienia strutur panstwowych. Po dokladnym przyjrzeniu sie , jak te
          > struktury funkcjonuja, widac od razu jak na dloni, ze system ten
          > funkcjonuje tylko dzieki zabiegom socjotechnicznym, czyli manipulacji
          > swiadomoscia obywateli. A prawdziwej demokracji jest tam tyle , co kot
          > naplakal.
          >
          > Problem polega na tym, jak dlugo taki stan rzeczy sie utrzyma,
          > i czy zmiana bedzie miala charakter gwaltowny, czy nie.
          > Miejmy nadzieje, ze nie.
          >
          > Gruzja, Litwa to kraje , gdzie ludzie juz mieli dosc.
          > Cale szczescie, ze zmiany sa tam spokojne ( no, prawie spokojne ).
          > U nas wczesniejsze wybory, to jedyne wyjscie, nawet nie alternatywa.
          >
          >
          Tak .
          Przyśpieszone wybory albo wybuch niezadowolenia ślepy i nawet krwawy.
          W- wie wszyscy wiedzą gdzie jest zatoka . we wrocławiu równiez .w gdansku
          podobnie itd azdo maleńkiej miesciny.
          • Gość: bez bluzgania Uzupelnienie - Dyktatura socjotechniczna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 12:41
            Moj krotki post to tylko krotka analiza sytuacji biezacej.
            Nie powinienes tego wykorzystywac do swoistej agitacji na rzecz
            jakichs wydarzen. Jestesmy w Europie i tutaj mamy nadzieje pozostac.
            Mnie chodzilo o zrozumienie zjawiska socjologicznego.

Szansa jest w tym, aby zdecydowana wiekszosc obywateli wreszcie zaczela
            myslec SAMODZIELNIE bez wspomagania socjotechnicznego ze strony
            mediow. A media , lepiej powiedziec ich sponsorzy, powinny
            uswiadomic sobie, ze obecny stan rzeczy wymaga rezygnacji z manipulacji
            najlepiej raz na zawsze.

W ostateczym rozrachunku wyjdzie to im na dobre.

Do Siego Roku 2004 !
        • Gość: Camille~Pissarro Re: Dyktatura socjotechniczna IP: *.chello.pl 03.01.04, 17:12
          To wszystko prawda. Jednak pragnę zwrócić uwagę , że społeczeństwo troche
          bardziej wyedukowane tej socjotechnice sie nie poddaje. Przyklad ( mimo , ze
          akurat nie darzę ich pełną sympatią ) Francuzi umieli dokonac stosownej
          korekty , gdy Le Pen w wyborach uzyskał niepokojacą ilość głosów - nota bene
          moze i u nas nalezałoby wybory przeprowadzac w II turach ???
          Kwestia socjotechniki w dzisiejszych czasach jest aż nadto widoczna. Przecież
          nie urągając Brytyjczykom - Tony Blair jedzie na tym samym patencie co
          A.Kwasniewski.Byłem kiedys na spotkaniu w klubie poselskim Ruchu Stu ( Czesława
          Bieleckiego jak , ktoś nie pamieta ) i postawiłem kluczową tezę - dziś ma
          władzę wcześniej czy później ten , kto ma wpływ na media ( wykorzystywanie
          socjotechniki ) - odpowiedź Czesława Bieleckiego była dla mnie zdumiewająca -
          mianowicie , że jemu aktualny stan w tej materii nie przeszkadza ,dodał, iż
          trzeba dbać o własny wizerunek ( chodzić do fryzjera, stomatologa itp ) - nie
          dodał najważniejszego , że trzeba coś soba reprezentować, ponieważ przede
          wszystkim trzeba umieć jasno i wyraźnie artykułować swoje poglądy,opinie czy
          sądy itp. Ale tu nie o to mi akurat chodziło - mianowicie , jeżeli sie nie ma
          wpływu na media ( w okrzepłej demokracji vide UK media państwowe sa niezalezne
          i tak według mnie powinno byc )- mówię o TV państwowej i państwowym radiu - to
          powinno sie dążyć wszelkimi sposobami na drodze prawnej ( Parlament ) aby taki
          stan rzeczy zmienić i wygenerowac taka ustawę , która ustanowiłaby ich pełna
          niezależność.Oczywiście po drodze należałoby odpartyjnić przede KRRiT poprzez
          wprowadzenie naprawdę niezależnych fachowców. A kogóż aktualnie my tam
          mamy :Danuta Waniek ( desant z Wiednia - myślę o doktorantach habilitujacych
          sie w Wiedniu - pewnie cos podobnego jak dawniej WSNPiS Norberta Michty ),
          Włodzimierz Czarzasty - desygnowany tam przez Kwaśniewskiego czy J.Sokołowska -
          specjalistka os kodeksu etycznego Rady - kpina. Od strony publicznej RTV nie
          chcę mówic , bo każdemu sytuacja jest dobrze znana i klarowana - wymagajaca jak
          najszybciej wyłonienia nowego Zarządu i prezesa.

Cała moja nadzieja w tym co powiedział Donal Tusk dziś - mianowicie, że będą
          się przyglądać nowym kandydatom do PO dokładniej a na pewno
          dokonają "lustracji " tych , którzy pełnili juz jakiekolwiek funkcje. Tylko w
          ten sposób mozna , "odłowić ten cały "partyjny plankton" , masowo napływający i
          liczący na perspektywę wszelkich związanych z tym apanaży.Fiszbiny jednak musza
          zostać ustawione rzeczywiście bardzo gęsto.
          Na zakończenie Gruzja i Litwa to według mnie inna historia.W Gruzji trudmo
          byłoby mówić o "qausi demokracji" - tam nie było najprostszych mechanizmów -
          np. rynek prasy i innych wolnych mediów nie jest tak zróżnicowany jak u nas,
          podobnie Litwa. Uważam , że my jesteśmy juz na innej ścieżce rozwoju form
          demokratycznych ( znacznie wyższej ) - a co sie tyczy socjotechniki - musimy
          sobie poradzić -" Ja , pan ,kolega - społeczeństwo" - tzn. poznać ją i sobie
          przyswoić a wówczas te wszystkie sztuczki Tymochowicza nie będą miały na nas
          żadnego wpływu podczas podejmowania wszelkich wyborów .
          Uważam , ze wcześniejsze wybory są niezbędne - w innym przypadku kolejne 1,5
          roku marazmu i dogorywania aktualnej ekipy.L.Miller ostatnio fetyszyzował się
          znakomitymi wynikami wzrostu PKB i snuł wizje jakie to będzie miało przełożenie
          na bezrobocie i stan naszych portfeli i portmonetek.Otóz twierdze , że w tym
          nie ma zadnej zasługi ekipy L.Millera czy A.Kwasniewskiego. To jest wyłącznie
          wynik ciężkiej pracy tych , którzy prowadzą swój biznes i pewnych koincydencji
          ekonomicznych ( wysoki kurs Euro do dolara i PLN ). L.Miller żadnych zasług na
          tym polu nie odniósł, ba więcej po decyzjach Marka Pola ten kruchy wcale nie
          trwały "boom" może sie szybko skończyć.

"Jak swieże są barwy tych , którzy byli w cieniu"/Stanisław Jerzy Lec/
          • Gość: bez bluzgania Re: Dyktatura socjotechniczna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 18:22
            Nie mam czasu na napisanie czegos dluzszego. Z mojego rozeznania wynika, ze
            tylko niewielka czesc spoleczenstwa posiada umiejetnosc krytycznego odbioru
            informacji z mediow "masowego razenia" .

To moze byc 3 do 8 % populacji osob doroslych, a wiec bardzo znikomy
            procent. I na tym wlasnie fakcie statystyczym opieraja swa polityke
            media bedace w rekach konkretnej opcji politycznej. Po prostu, takimi
            jak Ty czy ja nikt sie nie przejmuje. My dla nich nie istniejemy jako
            odbiorcy. Jedyna nasza szansa jest zmiana tych wspomnianych procentow na
            niekorzysc manipulatorow. To jest jednak po trzynastu latach odmozdzania
            bardzo trudnym procesem.

Ale nie niemozliwym. Trzeba wiec cos zrobic. Przynajmniej na tym forum.
            Ktos kiedys uzyl sformulowania: "medialna breja" , nie pozwolmy sie nia zalac.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam.

• Gość: Wanna Daniek z jakim miastem kojarzy ci się film "Chicago"? IP: *.biaman.pl 03.01.04, 18:25
              30 procent Anglików odpowiedziało poprawnie w sondzie na pytanie, o jakim
              mieście opowiada film "Chicago"?
              • Gość: Marian Re: z jakim miastem kojarzy ci się film "Chicago" IP: *.gdynia.mm.pl 03.01.04, 18:38
                z Wąchockiem.
                Dobrze?
      • Gość: Wanna Daniek;) spokój śmierci IP: *.biaman.pl 03.01.04, 12:21
        no safety
        no surprise
        the end
        • nastepca.oszoloma.z.radia.m Ostrzeżenie przed laicyzacją ! 03.01.04, 12:25
          Ksiądz kardynał Ratzinger sprzeciwił się próbom usuwania krzyży ze szkół !!!
          Jeśli chrześcijańskie wartości zostaną usunięte z życia publicznego, będzie
          to oznaczać pozbawienie zarówno polityki, jak i społeczeństwa ich
          najważniejszego źródła, z którego należy czerpać siłę do wspólnego życia w
          pokoju. Takie ostrzeżenie wobec niemieckich polityków i społeczeństwa zawarł
          prefekt Kongregacji Nauki Wiary ks. kard. Joseph Ratzinger w swej homilii
          wygłoszonej na zakończenie minionego roku. Jest ona odpowiedzią na
          oświadczenie prezydenta Niemiec, który opowiedział się za usuwaniem krzyży ze
          szkół.

• Gość: Wanna Daniek uśmiechnij się IP: *.biaman.pl 03.01.04, 17:25
            zgłaszam sprzeciw wobec usuwania wartości chrześcijańskich z zycia publicznego.
            Co innego krzyże.

-----
            The blue bus is taking us
            Driver, where're you taking us?
        • homosovieticus Re: spokój śmierci 03.01.04, 12:46
          Gość portalu: Wanna Daniek;) napisał(a):

> no safety
          > no surprise
          > the end

Podobno nawet swiat powstal od BIG BANG
          wiec moze warto?
    • Gość: robi Re: Pytanko ... IP: *.crowley.pl 03.01.04, 19:25
      No i co z tego wszsytkiego wynika na SLD? Ano, że trzeba kraść szybciej i
      więcej, bo jak tak dalej pójdzie to dotrwanie do konca kadencji wcale nie jest
      pewne. Oj bedzie o czym pisać w tym roku, bedzie...

Pozdrwiam Cię
      robi
      • Gość: Camille~Pissarro Nic nie wynika IP: 194.9.223.* 05.01.04, 08:17
        Oczywiście , że wynika z tego wszystkiego, iz Rząd L.Millera bedzie
        prawdopodobnie dogorywał a w tle będzie sie toczyła enigmatyczna kampania
        prezydencka Joli Kwasniewskiej - no chyba, ze znaczna część społeczeństwa,
        zacznie rozumiec te socjotechniczne zabiegi ( o nich wspomniał jeden z
        inernautów )i % ludzi , którzy na nie sa odporne znacznie wzrośnie.....
        "Wychowywać to znaczy uczynić niewrażliwym na telewizję" /Marshall McLuhan/
    • Gość: Śnieżka Przebrnęłam przez te posty sfrustrowanych ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 03.01.04, 20:48
      domorosłych politykierów - tak, tak, to tyczy Was powyższe bełkoty
      wypisujących - i poszłam spać /wolę krasnoludki - też głupolki, ale
      sympatyczne/.
      • Gość: ksiaze niezlomny Krolewna Sniezka w Madrycie ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 21:06
        Spisz ze wszystkimi krasnoludkami naraz ?
        Podziwiam cie ! Masz kondycje !
        A jeden z nich , to podobno .....
        • Gość: Mr Hyde Re: Krolewna Sniezka w Madrycie ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 00:22
          Ktory , ten z takim duzym ... piorem ?
          Sniezka tez jest niezla, krasnoloudki o tym wiedza.

• Gość: Wanna Daniek Re: Krolewna Sniezka w Madrycie ? IP: *.biaman.pl 04.01.04, 00:24
            Gość portalu: Mr Hyde napisał(a):

> Ktory , ten z takim duzym ... piorem ?

tak, chodziło o Koszałka Opałka. Pani sie tylko bajki pomyliły.
      • Gość: Camille~Pissarro Konkretny przykład IP: *.chello.pl 03.01.04, 21:31
        Bez złośliwości ale po Twoim post'cie widzę , że jeden z interlokutorów miał
        absolutną rację - czeka nas cięzka praca , ba powiedziałbym orka u podstaw .
        ( pewnie "jarzysz" o jaki okres w naszej literaturze chodz ???) Jesteś bowiem
        przykładem tej większości naszego społeczeństwa, która tak łatwo ulega tym
        zabiegom socjotechnicznym.Mam jedno pytanie - czy już jesteś w komitecie
        wyborczym Joli Kwasniewskiej i atakujesz na oślep "po oczach" ? Poza tym jeśli
        nie odpowiada Ci taka spokojna wymiana pogladów , to nie ma nic prostszego aby
        założyć swój wątek i tam opowiadać swoje bajeczki np. Braci Grimm ( tak ja to
        niestety tak czarno widzę ) a nas zostawić w spokoju.Niestety nic pozytywnego w
        swojej wypowiedzi poza sarkazmem nie wniosłaś. Takim jak Ty juz ślicznie
        dziekujemy - pani Hania Bakuła wysyła juz do Ciebie stosowne zaproszenie.

"Słabym pozostaje tylko jedna broń:błedy silnych ""Georges Bidoult"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka