Dodaj do ulubionych

Prof Monika Płatek O JEZU

02.01.14, 18:30
Nowa gwiazda od wszystkiego , ktora zna się na wszystkim. Jak moze byc profesorem osoba, ktora nie potrafi powiedziec poprawnie jednego zdania po polsku? Czy ona w ogole zna zasady języka polskiego? Kolejny dowod na upadek polskich tzw profesorow
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Prof Monika Płatek O JEZU 02.01.14, 19:12
      Kto to? Kiedy? Gdzie? O czym?
    • lilith76 Re: Prof Monika Płatek O JEZU 02.01.14, 23:24
      Nie pamiętam, by profesor mówiła coś o jeżu, czy jezu.
      Chyba, że zasady języka polskiego komentujących nie obowiązują.
      • tiresias Re: Prof Monika Płatek O JEZU 03.01.14, 09:49
        wczoraj widziałem Panią Profesor w rozmowie z niejaką Kempą, tzw. Posłanko.
        Skoro mówimy o jakości wypowiedzi to stwierdzam, że w tej dyscyplinie wygrała zdecydowanie Pani Profesor. Może jej zadanie było łatwiejsze z powodu, że PT Kempa po polsku mówi jak Godson aka Boży Syn.
        Dobranoc, serduszka moje
        • kol.3 Re: Prof Monika Płatek O JEZU 03.01.14, 21:03
          Nowa sól w oku prawicy. Dobrze im tak.
          • wacek69 Re: Prof Monika Płatek O JEZU 03.01.14, 23:10
            Sol w oku prawicy... nadal obowiazuje zasada , ze jesli ktos krytykuje np Środę lub Szczukę to automatycznie jest z Radia Maryja? Myslalem ze ten etap mamy juz za sobą, ale jednak nie. Powtórzę więc, po dwukrotnym wysłuchaniu pani prof. Płatek /w TVN24 i TokFM/: bełkocze w jakimś narzeczu przypominającym język polski. Przerażające, ze kogos uczy.
            • kol.3 Re: Prof Monika Płatek O JEZU 04.01.14, 08:54
              Możesz podać konkretne przykłady?
    • eryk.pl Re: Prof Monika Płatek o Trynkiewiczu 10.01.14, 10:46
      marzenia do spełnienia według Płatek - "Może byśmy też spytali jego: co on chce?"

lwww.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15244861,_Smierc_Trynkiewiczowi___Prof__Platek_w_TOK_FM__Blagam.html#BoxWiadTxt
      • toxicity1 Re: Prof Monika Płatek o Trynkiewiczu 11.01.14, 16:40
        eryk.pl napisał:

marzenia do spełnienia według Płatek - "Może byśmy też spytali jego: co on chce ?"

A może nawet - czego on chce?
        Ja dodam - prof. Monika Płatek O MATKO!
    • grek.grek Re: Prof Monika Płatek O JEZU 15.01.14, 15:35
      "Nie potrafi powiedziec poprawnie jednego zdania po polsku. Kolejny dowod na upadek
      polskich tzw profesorow"

żebysmy mieli dowód na cokolwiek, to musiałbyś postarać się o coś więcej niż o
      histeryczną insynuację.

PS : profesor Monika Płatek jest wybitną znawczynią prawa karnego. to jej domena
      zawodowa.

rozmowa na żywo rządzi się swoimi prawami. w takiej formule nawet mistrz mowy polskiej nie będzie w 100 % precyzyjny i gramatyczny w swoich wypowiedziach. zwłaszcza, kiedy cały czas ktoś przerywa, wtrąca się, próbuje zagadać, ewentualnie pokazuje z offu, żeby się streszczać, bo czas nie jest z gumy.

łatwo sobie siedzieć w kapciuszkach przed monitorkiem i pyszczyć, nie znając realiów życia [i telewizyjnych konwersacji].
      • roks30 Re: Prof Monika Płatek O JEZU 16.01.14, 01:08
        Ja nigdy nie lubiłam jej poglądów, ale zmieniłam zdanie po programie fakty po faktach gdzie była z Dziewulskim. Po kilku minutach niestety zaczęłam przyznawać jej rację. Mądra kobieta i jakoś nie zauważyłam żeby miała problem z wysławianiem, a program "leciał" na żywo.
        • grek.grek Re: Prof Monika Płatek O JEZU 16.01.14, 14:25
          obejrzyj Kropkę nad i sprzed 2 dni, gdzie występowała razem z Niesiołowskim.
          pokochasz ją :]
          • pepsic Re: Prof Monika Płatek O JEZU 16.01.14, 20:43
            Ja oglądałam fragment. Wprawie aż tak kochliwa nie jestem, ale faktycznie mądrze, poprawną polszczyzną prawiła. Specjalnie zwróciłam uwagę zainspirowana wątkiem.
            • sabriel Re: Prof Monika Płatek O JEZU 21.01.14, 21:08
              Nie znam jej, oglądałam ją pierwszy raz u Lisa i nie chce już więcej. Mniejsza o język, ale jej poglądy. Jezu, nóż się otwierał w kieszeni. Szkoda, że się o prawa potencjalnych ofiar tak nie martwi jak o tego zwyrodnialca. Baba buja w obłokach, idealistka, niech zejdzie na ziemię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka