kubissimo 22.10.04, 09:54 co bylo a nie jest nie bierze sie w rejestr niemniej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=16064987 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo Re: Idol 3.33 22.10.04, 10:00 och jej napisalem Idol zamiast IDOL :/// ja niegodny.... co do Brodki to nie wiem o co chodzi. jakis maly balagan sie zrobil, a to wszystko przez to, ze ona sobie jakies dziwne strategie wymyslila :/ nadal nie rozumiem opcji z dwoma krazkami :/ dzis miala byc od rana w jakims radiu (jakims radio?), ale ja nie slucham radia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Idol 3.33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:32 Na poczatku donosze, ze wyraz radio juz sie odmienia :) wiec w radiu ;) No wlasnie i co z druga czescia Albumu Brodki??? Tak czulam, ze zostaniemy brutalnie nabici w butelke ;)))) Kubu zbrukales IDOLA... Ty... Ty... brzydki wrogu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Brodka - "Album" 22.10.04, 17:14 Z "Albumem" Brodki jest dokladnie tak jak podejrzewalem ;-) Czyli - premiera 25 pazdziernika (najblizszy poniedzialek) i bedzie na nim 14 kawalkow: 01. Help Me Make It Through The Night 02. Libertango (I've Seen That Face Before) 03. It Ain't Over' Til It's Over 04. Spinning Wheel 05. They Say I'm Different 06. Iner City Blues (Makes Me Wanna Holler) 07. Chil Out 08. Ten 09. My 10. Dziewczyna mojego Chłopaka 11. Nazwij Go jak chcesz 12. Cosmo Feat. Liroy 13. oN 14. Dream Natomiast na Vol. 2 (premiera rowniez w poniedzialek) znajda sie: 01. Help Me Make It Through The Night 02. Iner City Blues (Makes Me Wanna Holler) 03. They Say I'm Different 04. Spinning Wheel 05. Nazwij Go jak chcesz 06. Cosmo Feat. Liroy Czyli na Vol. 1 + Vol. 2 w stosunku do pelnego "Albumu" zabraknie "Chill out" oraz "My". Tyle przynajmniej mozna sie dowiedziec na bmg.pl ;-) Jednak mialem nosa, ze nie kupowalem Vol. 1 i zdecydowalem sie poczekac na pelny "Album" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock 30 Ton! ;-) 23.10.04, 15:12 cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=5810829&PHPSESSID=dee1bd152672214a2855d997c0831acf:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Missy Dąbrowska 23.10.04, 20:49 dochodzę do wniosku, że z Ani Dąbrowskiej rośnie nam polska Missy Elliott bo szczerze mówiąc powoli tracę rachubę w ilości cudzych płyt z jej kompozycjami, tudzież przez nią szlifowane trochę to dobrze i trochę niedobrze pozostaje czekać, że na nowej płycie Missy będzie jakaś kompozycja Ani D. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Idol 3.33 24.10.04, 10:51 muzyka.interia.pl/wywiad/arch?str=0&idw=1514 niestety, Brodka może sobie wydawac dorosle plyty, ale w wywiadach widac, ze bardziej jest dzieckiem niz dorosla osoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Pechowy dzien 26.10.04, 00:35 Najpierw stracilem godzine w poszukiwaniu wiadomej plyty, niestety nigdzie nie moglem dostac, jesli juz cos mieli, to tylko Vol. 1+2, a tego to ja nie chce :-( Wieczorem byla jakas gala w Polsacie i widzialem Brodke jak spiewala na zywo "Dziewczyne...", niestety trafilem na sama koncowke :-( Bu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Pechowy dzien 26.10.04, 12:55 Big - Twoim zdaniem to bylo "na żywo"? Brodka poszła z taśmy, "wykonując" dwa utwory Ten i Dziewczynę... A na klawiszach udawał, że gra sam DJ Adamus :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Pechowy dzien 26.10.04, 13:27 W rogu ekranu pisalo "na zywo", ale slyszalem tylko ostatnie 2 zdania z drugiej piosenki, wiec nie wiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Pechowy dzien 26.10.04, 19:33 Wracajac do "Albumu" - to jakas zmowa chyba i celowa zagrywka BMG, bo nigdzie nie moge dostac pelnej plyty, za to wszedzie jest Vol.1 i Vol.2. Obszedlem 4 dobre sklepy muzyczne, kilka Empikow, pare Media Marktow i nic. Nie chca moich pieniedzy to nie. Sciagne sobie z sieci :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Pechowy dzien 26.10.04, 19:41 ja wlasnie zasysam tak w ramach prezentu urodzinowego :D a ten brak w sklepach moze oznaczac jedno: poszedl caly naklad tak na pniu powinienes sie cieszyc :D Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Pechowy dzien 27.10.04, 14:27 Gdy spytalem to podobno po prostu "nie dowiezli" :-P Skad zasysasz? Zassales? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Pechowy dzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:05 No wlasnie kubu... Zassales calosc, bo mi brakuje cos kolo 9 MB i jakos nie widac, zeby znalazla sie reszta :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Pechowy dzien 27.10.04, 15:58 tez mitego brakuje, ale spokojnie istnieje ktos, kto to ma, bo wczoraj w nocy caly paseczek byl niebieski poczekajmy znowu, az sie zaloguje, a wtedy go zaatakujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Pechowy dzien 27.10.04, 16:31 Chyba sciagacie z tego samego zrodla co i ja ;-) Mam przeczucie, ze jak sciagniemy to sie okaze, ze to nie Brodka tylko Broda i nie Monika tylko Joszko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Pechowy dzien 27.10.04, 21:18 hehe cudnie :) jak dzis bylem w xero to w radiu Monika strasznie krzyczala, ze nagrala plyte oj oj to sie nazywa krzykliwa kampania :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Pechowy dzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:20 Byleby to nie bylo wiele halasu o nic :] P.S. Moj pasek zrobil sie granatowy, wiec jest nadzieja ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Pechowy dzien 28.10.04, 02:12 mam Brodke i nie zawaham sie jej uzyc :) a ze generalnie jestem mily, to nie tak od razu ja usune z emulowej partycji (a zazwyczaj usuwam), coby caly swiat mogl dociagnac w spokoju :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo ojacie 28.10.04, 02:26 Brodka spiewa Shirley Bassey :)))) ale jak milo przekombinowane generalnie pozytywnie, choc nie bez wpadek jutro poslucham na BARDZO GLOSNO i bedzie wiecej wrazen :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: ojacie 28.10.04, 12:53 Chetnie poczytam o tych wpadkach, bo ja jak zwykle mam problem z ich odnalezieniem ;-) Ogolnie rzecz biorac "Album" mi sie bardzo podoba. Obawialem sie troche duetu z Liroyem, ale nieslusznie, bo wyszlo naprawde ladnie. Covery sa dobrze dobrane i swietnie zaaranzowane oraz wykonane (b.dobry angielski, to co u innych polskich wokalistek spiewajacych po ang. razi tu po prostu nie wystepuje), a polskich nowych kawalkow nie musi sie Monika wstydzic, wszystkie sa na poziomie. Swietny debiut! "A nie mowilem?" ;-))) (patrz dyskusje od pazdziernika '03 do lutego '04 w poprzednich watkach) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: ojacie 28.10.04, 14:06 nie no ja wiedzialem, ze nie ma co liczyc na rzeczowa dyskusje, bo przy Brodce tracisz jakikolwiek obiektywizm. swoja droga to naprawde ciekawe, ze akurat ona tak na Ciebie dziala jak napisalem ogolne wrazenie bardzo pozytywne, ale jest do czego sie przyczepic plusy: - they say i'm different swietnie zaaranzowany kawalek. fajnie zaspiewany, zdecydowanie najlepsza piosenka na plycie - help me get through the night ladne otwarcie plyty. swietnie zaspiewane - ten nie wiem czy to kwestia osluchania sie z tym singlem, ale naprawde jest fajny. chwilami irytuje mnie tekst, ale naprawde doceniam to, ze nie jest o jajecznicy :) - it ain't over 'till it's over wlasciwie to samograj, bo ten kawalek chyba trudno spsuc. no ale mozna go zrobic mniej lub bardziej fajnie. brodka zrobila bardziej :) - dream kolejny fajny cover, ladne wyjscie z plyty. spokojne, wyciszone - spinning wheel jak pisalem wczesniej fajnie zaaranzowany. ja lubie wszystko to, co nosila shirley bassy ;))) - dziewczyna mojego chlopaka fajne muzycznie i ogolnie taki spoczko kawalek -chill out wplywy dabrowskiej :) i lekki posmak uli dudziak - nazwij go jak chcesz ok kawalek, ale od moniki sa chyba tylko skrzypce i glos. reszta to 100% dabrowska Dwa ewidentne wypelniacze: - inner city blues mily kawalek, ale jakos bez wiekszych emocji - on dokladnie tak samo. jedyny plus to skrzypce (czy to nie jest motyw z PEOPLE?) a teraz kilka minusow - liebertango koszmar jakich malo. ohyda i paskudztwo. wyrzucone wszystko co ladne w oryginale, a w zamian wstawione same ohydniki w najczystszej postaci. cytujac phoebe z "przyjaciol": tak smakuje zlo - my okropnie banalny kawalek. swietna ilustracja do tego co kiedys mowila nosowska, ze majac do wyboru napisanie durnej piosenki o milosci, albo nie pisanie, wolalby nie pisac - cosmo liroy musialc byc bardzo zdesperowany :/ motywacji moniki chyba nie zrozumiem. efekt koncowy - koszmarek. tfu tfu do tego nie do konca mi sie podobaja bebny na tej plycie jakies takie strasznie gluche :/ niepokojace jest to, ze mimow szystko lepiej sobie poradzila z coverami, niz z wlasnymi propozycjami. no ale moze drugi album bedzie bardziej autorski i to w zadawalajacym stopniu ;) a ze mi sie podoba moze swiadczy, ze zastanawiam sie, czy nie wyslac kolezance na urodziny koleznka anglojezyczna, jak wiekszosc plyty, wiec moze sie jej spodoba :) a moze nie, ale jak nie sprobuje to sie nie dowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: ojacie 28.10.04, 15:44 > ja wiedzialem, ze nie ma co liczyc na rzeczowa dyskusje, bo przy Brodce > tracisz jakikolwiek obiektywizm. Przesadzasz ;-)) Nie wyczules tej delikatnej nutki ironii w poprzednim poscie? ;-) > swoja droga to naprawde ciekawe, ze akurat ona tak na Ciebie dziala Solidnie na to zapracowala ;-) > plusy: > - they say i'm different > swietnie zaaranzowany kawalek. fajnie zaspiewany, zdecydowanie najlepsza > piosenka na plycie Najlepsza to moze nie, ale na pewno wyrozniajaca sie, bo jako jedyna jest naprawde szybka i ostra. Wlasnie to jest jedyne czego mi tak naprawde na tej plycie brakuje - wiecej takich ostrych i szybkich kawalkow. Najwyrazniej jednak trafilismy na "koncowke okresu ostrej Brodki", a poniekad szkoda, bo po tym kawalku widac, ze nie powinna z takiej muzyki rezygnowac, bo ma potencjal. > - help me get through the night > ladne otwarcie plyty. swietnie zaspiewane Zgadzam sie ;-) > - ten > nie wiem czy to kwestia osluchania sie z tym singlem, ale naprawde jest fajny. > chwilami irytuje mnie tekst, ale naprawde doceniam to, ze nie jest o > jajecznicy :) Osobiscie tak sie juz osluchalem, ze mam dosyc na pol roku, ale ludziom jak widac nadal sie bardzo podoba, bo w RMFie na liscie jest to bodajze najstarsza obecnie propozycja (ponad 40 dni na liscie) i nadal zajmuja czolowe lokaty (np. dzis jest pierwsza ;-)) Zreszta jakie radio bym nie wlaczyl tam Brodka, nawet w Trojce ja czesto graja, wczesniej na liscie widzialem tam tylko Dabrowska oraz Flinte (i to nie z kawalkiem z wlasnej plyty, a z tej skladanki "Ladies"). Brr, dobrze, ze mam w aucie radio z mp3 ;-) > - it ain't over 'till it's over > wlasciwie to samograj, bo ten kawalek chyba trudno spsuc. no ale mozna go > zrobic mniej lub bardziej fajnie. brodka zrobila bardziej :) Mnie sie oryginal zawsze tak dosyc srednio podobal, natomiast po wykonaniu Brodki spodobal sie bardziej, nadal jednak nie jest to moim zdaniem nic nadzywczajnego. > - dream > kolejny fajny cover, ladne wyjscie z plyty. spokojne, wyciszone Jednak otwarcie zdecydowanie lepsze :-) Bardziej nastrojowe, Dream po kilku razach jest "meczace", byc moze trzeba to po prostu odpowiednio dawkowac ;-) > - spinning wheel > jak pisalem wczesniej fajnie zaaranzowany. ja lubie wszystko to, co nosila > shirley bassy ;))) Mnie tez sie podobac, ten kawalek moglby od biedy kandydowac do drugiego szybkiego na plycie, no i jest po prostu zwyczajnie niezly. > - dziewczyna mojego chlopaka > fajne muzycznie i ogolnie taki spoczko kawalek Ten mi sie najbardziej z polskich podoba z Vol.1. > -chill out > wplywy dabrowskiej :) i lekki posmak uli dudziak A ten z kolei to nie wnosi kompletnie nieczego na ta plyte, Dabrowska moglaby miec jednak nieco mniejszy wplyw ;-) > - nazwij go jak chcesz > ok kawalek, ale od moniki sa chyba tylko skrzypce i glos. reszta to 100% > dabrowska R'n'B z wysokiej polki. > Dwa ewidentne wypelniacze: > - inner city blues > mily kawalek, ale jakos bez wiekszych emocji Poniekad sie zgodze, poniewaz ten kawalek jakos najmniej zapamietalem i nie czulem potrzeby do niego wracac. Moze po n-tym przesluchaniu cos w nim odkryjemy? ;-) > - on > dokladnie tak samo. jedyny plus to skrzypce (czy to nie jest motyw z PEOPLE?) Tu sie nie zgodze - mi sie ten kawalek podoba, z jednej strony na poczatku prosta niby-ludowa w miare prosta melodia, przyjemne dla ucha skrzypce (chyba jednak to nie z PEOPLE), ale potem jest niebanalne, nieoczywiste, nieproste rozwiniecie. Po pierwszym przesluchaniu mialem wrazenie, ze cos tu nie gra tak jak powinno, ale po ktoryms razie tak obrana wizja tego kawalka przypadla mi do gustu. > a teraz kilka minusow > - liebertango > koszmar jakich malo. ohyda i paskudztwo. wyrzucone wszystko co ladne w > oryginale, a w zamian wstawione same ohydniki w najczystszej postaci. cytujac > phoebe z "przyjaciol": tak smakuje zlo :-))) O tym kawalku juz pisalem wczesniej i nie bede sie powtarzal, znasz moje zdanie :-) Najlepszy kawalek z Vol.1 :-) I zaden francuski raper tego nie zmieni ;-) > - my > okropnie banalny kawalek. swietna ilustracja do tego co kiedys mowila > nosowska, ze majac do wyboru napisanie durnej piosenki o milosci, albo nie > pisanie, wolalby nie pisac Najprostszy muzycznie (melodia) kawalek, przywodzacy na mysl raczej starawe juz melancholijne kompozycje Chojnackiego z duetu z Piaskiem, ale mimo to ma swoj klimacik i nie jest wcale taki banalny. Tego typu kawalki zawsze sa narazone na stanie sie "kolejna durna piosenka o milosci" i zapewne nie tylko Ty bedziesz go tak postrzegal, dla mnie jest tu jednak ukryte drugie dno, glownie przez osobe wokalistki ;-) > - cosmo > liroy musialc byc bardzo zdesperowany :/ motywacji moniki chyba nie zrozumiem. > efekt koncowy - koszmarek. tfu tfu O tym tez juz pisalem :-) Wiesz przeciez, ze sie absolutnie nie zgadzam ;-) Ciekawe poniekad, ze nawet w takim kawalku w tle przewijaja sie skrzypce, czyzby Brodka chciala je uczynic swoim znakiem rozpoznawczym? W sumie malo kto w Polsce wykorzystuje skrzypce jesli o muzyke bardziej popularna chodzi, wiec ma szanse... > do tego nie do konca mi sie podobaja bebny na tej plycie jakies takie > strasznie gluche :/ Moze to wina tych MP3, jak kupie oryginal to zdam relacje jak sie to sprawuje ;-) > niepokojace jest to, ze mimow szystko lepiej sobie poradzila z coverami, niz z > wlasnymi propozycjami. Zawsze tak jest :-) > no ale moze drugi album bedzie bardziej autorski i to > w zadawalajacym stopniu ;) Podoba mi sie takze za to, ze kazdy utwor na tej plycie jest inny. Po pierwszych taktach rozpoznaje juz kazdy kawalek. Wiele plyt ma z tym problem, nawet b.dobra plyta Ani Dabrowskiej tak miala niestety. Oczywiscie z czasem i z osluchaniem problem znika, ale jednak ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: ojacie 28.10.04, 17:05 Podoba mi sie takze za to, ze kazdy utwor na tej plycie jest inny. Po pierwszych taktach rozpoznaje juz kazdy kawalek. Wiele plyt ma z tym problem, nawet b.dobra plyta Ani Dabrowskiej tak miala niestety. Oczywiscie z czasem i z osluchaniem problem znika, ale jednak ;-) ciekawe, ze to byla jedna z tych rzeczy, o ktorej zapomnialem napisac :))) ze polskie kawalki wlasciwie sie zlewaja w jeden. niestety i prosze, nie mow, ze MY ma drugie dno to piosenka jak wydmuszka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: ojacie 28.10.04, 17:53 Coz, masz prawo do swojego zdania... ale nie bluznij! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: ojacie 28.10.04, 18:10 Jeszcze jedno ;-) > polskie kawalki wlasciwie sie zlewaja w jeden. niestety Dobra, ktore konkretnie? "Ten" myslisz z "On" ? Czy moze "My" z "Dziewczyna..." ? A moze "Cosmo" z "Nazwij go..." ? No to czekam z niecierpliwoscia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE To jeszcze ja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:50 Ja tak globalnie sie wypowiem, ze Monika ma w sobie potencjal i nie zostanie zapamietana jako wykonawczyni piosenki o jajecznicy. Albo ona albo ktos w wytworni wyciagnal nauczke z wyczynow dwoch pierwszych "Idoli", a moze razem... W kazdym razie bardzo dobrze sie stalo. Plyta jest do posluchania i to nie raz :) Zdecydowanie na plus wiekszosc coverow (z wyjatkiem spapranego dokumentnie Libertango), ale jak wiadomo najbardziej lubimy te piosenki, ktore juz znamy ;))) Polskie utwory momentami faktycznie sie zlewaja w jedno (wstep do "Dziewczyna..." i "On"), ze smutkiem skonstatowalam tam rowniez istnienie potworka w postaci duetu z zalosnym pajacem Liroyem. Nie wiem czy celowo tak skonstruowali plyte, ze dzieli sie na covery i "wlasne" kawalki Moniki. W pierwszej grupie zdecydownie moj nr 1 to "They Say I'm Different", w drugiej "Dziewczyna mojego chlopaka". To ja tyle mialam do powiedzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: To jeszcze ja :) 29.10.04, 12:17 no zobacz Bigrocku w kwestii Libertango 2:1 Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: To jeszcze ja :) 29.10.04, 12:35 > w kwestii Libertango 2:1 Przeciez wypowiedz YANE to w 99,9% kopia Twojej wypowiedzi :-) Zreszta mnie to nie dziwi, juz podczas trwania Idola mieliscie czesto podobne zdanie, ale i tak zawsze przeciez racje mialem ja ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: To jeszcze ja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:45 A to juz nie mozna miec podobnego zdania? Ale Ciebie to nikt nie przekona ;))))) Zreszta bardzo przepraszam, ale juz po Vol. 1 pisalam, ze mi sie to nie podoba - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=16064987&a=16233623 :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: To jeszcze ja :) 29.10.04, 12:48 tjaaaa bo tak naprawde to my z yane mamy spisek antybrodkowy :))) a za punkt honoru przyjelismy krytyke utworu Libertango :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: To jeszcze ja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:22 Zeby rozwiac jakiekolwiek watpliwosci... Potwierdzam slowa kubu :] Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock roznice 28.10.04, 18:23 Czy tylko ja zauwazylem pewne roznice w niektorych kawalkach z Vol.1 w stosunku do tych samych kawalkow na pelnym Albumie? Np. pusccie sobie Libertango od 1:25 - zupelnie inny podklad i w ogole kawalek jest dluzszy o prawie 30 sekund. Ktos jeszcze cos takiego zauwazyl ? Ciekawe czy podobnie zrobili z kawalkami z Vol.2. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: roznice 29.10.04, 14:03 "They Say I'm Different" tez jest troche inne niz te co bylo u Wojewodzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo DżiDżi 28.10.04, 14:10 rozmowa z kolega, ktoremu wyslalem dwa kawalki Brodki Help Me get Through The Night i They Say I'm Different rozmowa po przesluchaniu kubu (13:41) prosze posluchac Brodki kubu (13:42) i wypowiedziec sie choc troche pozytywnie greebo (13:42) pierwsza ladna greebo (13:43) druga mi sie nie podoba nic a nic greebo (13:43) przeladowana kubu (13:43) e tam kubu (13:43) wlasnie druga lepsza kubu (13:44) ale rozumiem, ze przy Twojej inklinacji do nudziar wolisz pierwsza greebo (13:44) nie no druga jest po prostu do dupy obiektywnie greebo (13:45) pierwsza tez nie jest niczym wybitnym greebo (13:45) ale druga jest meczaca i nudna greebo (13:45) i ma fatalny poczatek greebo (13:45) potem jak juz czlowiek sie przyzwyczai do rzepolenia i kiepskiego wokalu jest lepiej, ale niewiele greebo (13:45) tonie w elektronice, kiepskiej jakosci greebo (13:49) ale to chyba nie spelnia kryteriow 'choc troche pozytywnie' kubu (13:49) no coz kubu (13:49) kolejna zmarnowana perla greebo (13:49) :) greebo (13:49) na pewno znajda sie wielbiciele Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: DżiDżi 28.10.04, 15:47 To jakis znaffffca? ;-) Swoja droga spotkalem sie juz z podobna opinia. Ale od hiphopowcow. Metalom z kolei wydaje sie zbyt malo ostra. Inne gatunki mlodziezy ciezko w dzisiejszych czasach spotkac, chociaz jesli mi sie to uda to nie omieszkam poinformowac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: DżiDżi 28.10.04, 17:09 nie wiem czy znawca po prostu kolega o gustach bardziej wyrafinowanych niz masowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: DżiDżi 28.10.04, 21:00 akurat greebo bylby ostatnia osoba, ktora mozna o pozerstwo osadzac serio serio Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: DżiDżi 29.10.04, 01:51 Nie znam, wiec nie oceniam ;-) Znam jednak sporo osob, ktore odzegnuja sie rekami i nogami od muzyki bardziej popularnej udawajac przy tym wielkich znawcow ;-) Ja tam nie ukrywam, ze interesuje mnie wlasciwie kazda muzyka, byle dobra w moich oczach, nawet jesli nie przypadnie mi do gustu. Na dobra sprawe nie trawie jedynie dwoch gatunkow... disco polo + odmiany (jakies biesiady etc.) oraz polskiego hiphopu, tego nowszego niz ~5 lat (wczesniej to byl wlasciwie rap... heh a jak czasem slysze, ze Sistars to hiphop to zalamuje rece, bo co mam robic :-/). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: DżiDżi 29.10.04, 10:26 nie no ponad 1/3 ich plyty to hip-hop (po wlosku sie mowi Ip Op, jest tez Ałs i Ard Rok), wiec na pewno to hip hop :))) swoja droga to szkoda Brodka wybrala Liroya, i wyszla Noc Zywych Trupow, zamiast postawic na jaks mloda krew :/ Sistars, Łona, Tede, Chicks, Wlodi, czy moj ulubiony Fisz (no ale to juz inna polka, nie jestem pewien, czy fisz mialby ochote na duety z dziewczynka z idola) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Pechowy dzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:05 I to jest sluszny krok. Ide w Twoje slady :] Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: Pechowy dzien 26.10.04, 22:37 Witam :)) Jak juz possiecie, dajcie upic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Flinta w "Mamy cie!" 31.10.04, 21:45 Widzieliscie? Poplakala sie bidulka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo 4 Bigrock 08.11.04, 00:35 z zaprzyjaznionego bloga: Byłem przekonany, że Monika Brodka w piosence 'ten' śpiewa w refrenie: 'gdy zamknąłeś drzwi, cerata i ił' . Zachodziłem w głowę, co ma cerata i il do drzwi, ale odkryłem ze to jednak jest "gdy zamknąłeś drzwi, zegar dalej bił". Dykcja ma znaczenie :> :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: 4 Bigrock 09.11.04, 14:43 Skad to? Bo autorowi najwyrazniej trzeba zasugerowac co najmniej mydlo i wode ;-) A co do dykcji to ja tylko w dwoch momentach z calej plyty mialem watpliwosci co slysze. Sam koniec "Dziewczyny" ('nieba', myslalem ze tam jest 'niego' :-)) i z tego kawalka z Liroyem "chce byc, z kims kto dojrzal by mnie miec", nie wiem czemu ciagle tam slysze "chce byc, z kims kto dojrzal we mnie mnie" :-) Polska jezyk trudna jezyk, z angielskimi tekstami jest jakos duzo prosciej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Idol 4 ? 14.12.04, 14:43 Witam po przerwie :-) Idol 4 chyba juz od nowego roku w TV. Przydala sie ta przerwa, oj przydala. Dzieki temu znowu mam ochote poogladac tego troche ;-). A widzieliscie jak sobie Brodzia radzi na Popliscie? 72 razy na liscie (ponad 14 tygodni) i nadal sie trzyma. Drugi singiel zapewne dopiero jak wyleci z tej listy pierwszy, bo RMF wyznacza pewne reguly gry ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: Idol 3.33 03.01.05, 16:57 miałam już się nie wypowiadać ale ręka swędzi...;) co Wy na to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=18947772 Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: Idol 3.33 09.01.05, 15:21 oj ja tylko tak podrzuciłam temat (i wątek do góry;) a oczekiwałam raczej rzeczowej dyskusji o niewątpliwym osiągnieciu Brodki jakim jest nominacja do Paszportu Polityki w końcu nawet Ani Dąbrowskiej nie było to dane a sadząc po tym że nominowane ksiązki zwykle chce przeczytać dużo osób które wcześniej o ich istnieniu nie miały pojęcia to pewnie na płyty też tak działa ale skoro "szkoda klawiatury" ... w takim razie na razie (do lutego zapewne;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Idol 3.33 12.01.05, 16:17 www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/01/02/66_file.jpg Brodka na Paszportach Polityki swietnie ubrana, zle umalowana to mowilem ja, Jarząbek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Idol 3.33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 18:30 1. a. Brodka miala fajne ubranie, ale gdzies tak z 10 lat za stare dla niej ;) A kiepski make-up to chyba raczej kwestia oswietlenia w jakim bylo zrobione zdjecie. b. Promuja nowy singiel Moniki "Dziewczyna mojego chlopaka". Czy to trafny wybor??? Jak dla mnie nie, ale ja sie nie znam na tym ;) 2. To kiedy bedzie ten 4 Idol? Bo powoli popadam we frustracje telewidza majac jedynie wybor miedzy discovery i bbc prime ;))) 3. Robiac szybki przelot przez dostepne mi kanaly napotkalam program (nie wiem jaki i jaki to w koncu byl kanal), w ktorym E. Zapedowska stwierdzila, ze laureaci dwoch pierwszych 'Idoli' nie zawojowali rynku przez zla polityke wytworni (czyt. BMG), a zmiana tejze polityki wplynela na sukces jaki osiagnela/osiaga Monika. To tyle ode mnie... Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Idol 3.33 12.01.05, 20:47 ad 1.a. dlaczego za stare? a mi sie podoba. taka lekko mroczna. nie wszystkie charakterne nastolatki musza wygladac jak Avril ;) ad 1.b. kawalek fajny, a do tego autorski, a nie cover, wiec fajnie zastanawiam sie czy w radiach to poleci w calosci, czy zrobia radio mix z wycietym wstepem na skrzypcach, bo to zbyt ambitne ;))) ad 2. ponoc w lutym, ale nawet na stronie oficjalnej nie ma zadnych dat :/ ad 3. no i wlasciwie nie powiedziala ani zadnej nowosci, ani nic z czym mozna by polemizowac. dziwne tylko, ze BMG nie wystarczyla wpadka z Alicja, zeby wyciagnac wnioski i musieli jeszcze utopic Krzyska, ktory chyba tez nie mial zadnej sensownej kampanii i zniknal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Idol 3.33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:15 I nie daj Boze zeby wygladaly, bo ja Avril i jej muzyki nie lubie jakos ;) Monika w pierwszym momencie spodobala mi sie, a potem jakos uderzyla mnie powaga i "dostojnosc" tego stroju na niej ;))) Nic nie ucieli. Dzieki temu skrzypce moze stana sie atrybutem Brodki, jak fortepian towarzyszy (prawie) zawsze Alicii Keys ;] Ano nie powiedziala nic odkrywczego o czym nie wiedzielibysmy, ale wazne, ze jako "uczestnik" tego programu wyrazila taka opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Idol 3.33 12.01.05, 21:22 French & Saunders zrobily serie skeczy o nastolatce stylizowanej na Avril i jej matce cudowne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Idol 3.33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:29 Wierze na slowo, bo jakos nigdy mnie AF nie wciagnelo ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Monika z Liroyem... 30.01.05, 12:07 ...w Stratosferze. Widzieliscie? ;-) Szkoda, ze tak jak wszyscy pozostali i oni "dawali czadu" z playbacku :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Monika z Liroyem... 30.01.05, 12:08 W dodatku nie wiem czemu napisalem tego posta w tym watku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Idol 3.33 16.01.05, 03:38 rusza 16 lutego muzyka.interia.pl/info/infid/581847 zabawne, ze wedlug tego newsa idola wybieraja jurorzy znaczy sie nie bedzie smsow? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Wywiad z Bródzią 21.01.05, 15:01 muzyka.onet.pl/mr,1211060,1,425,artykul.html ;-) Idol IV w TV juz za 4 tygodnie. Cieszycie sie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Wywiad z Bródzią 21.01.05, 15:32 pytanie: "Wielu krytyków twierdzi, że Twoja płyta jest tak doskonała, że aż zbyt dobra jak na polski rynek fonograficzny." mistrzostwo swiata!!! w zadawaniu pytan w zasadzie kazdemu mozna by zadac takie pytanie czy to wisniewski czy patrycja Markowska czy czy jakiejs tam madarynie. Wniosek jest taki ze w Polsce dobre plyty sie nie pokazuja i nie pokaza tylko dlatego ze sa dobre he he he... oj jak radosnie jest przeczytac taka durnote :D Niemniej jednak gratulacje dla Moniki ze jej sie udalo wydac "za dobra" plyte na polskim rynku. Tak na marginesie to chcialbym sie dowiedziec ktorzy to sa ci "krytycy"? Bigrock czy maczales w tym palce? Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Wywiad z Bródzią 21.01.05, 16:52 Niestety, nie maczalem w tym ani jednego palca. No chyba, zeby za takowe maczanie uznac uznac moj niewatpliwy dar przewidywania, ktory w MoniceBe pozwolil mi ujrzec pierwszego calkiem udanego zwyciezce Idola juz w pazdzierniku '03 ;-). Niektorzy do dzis nie moga przelknac tej piguly ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Wywiad z Bródzią 21.01.05, 17:14 pigula przelknieta zaraz po ogloszeniu wynikow, przeciez w koncu to tylko telewizyjne show :) a koledze gratuluje daru przwewidywania i mysle ze nie pomyliles sie rowniez co do przyszlej kariery panny MonikiBe tylko boje sie ze talent MonikiBe jest zbyt wielki jak na polski rynek muzyczny i z tego pokretnego powodu moze czekac ja male rozczarownie ktore to skrzetnie ukrywa w ww wywiadze. Aha no i zeby nie bylo ze jestem zlosliwy ja naprawde zycze Monice Brod-ce(ka) sukcesu... jakikolwiek mialby on byc Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Wywiad z Bródzią 21.01.05, 19:37 Nie ma co sie rozpisywac niepotrzebnie, bo poki co nie ma tak naprawde jeszcze nad czym (kim) ;-) Wazne jest tylko to, ze Monika nie zostala zjedzona na starcie jak przeszlo rok temu wieszczyla wiekszosc komentujacych, wrecz przeciwnie, calkiem niezle wypadla i po tym roku wyglada to obiecujaco. Jakkolwiek uwazam, ze ZACHWYTY sa mocno przesadzone, to jednak naprawde mozna sie tylko cieszyc, ze przynajmniej ona nie dala sie zmarnowac, a dzieki temu miec nadzieje, ze w przyszlosci pokaze nam sie ze swojej malo eksponowanej jak do tej pory, stricte artystycznej strony :-) Bede na to czekal z niecierpliwoscia, a w miedzyczasie poogladam sobie Idola IV, tam tez mam juz paru ciekawych faworytow (glownie faworytek ;-)), ale o tym poki co sza! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: Wywiad z Bródzią IP: *.chello.pl 23.01.05, 23:27 eeeeee dlaczego Ty wiesz wiecej? to nie fair :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: Wywiad z Bródzią IP: *.chello.pl 23.01.05, 23:25 bozesztymoj glos z zaswiatow :))) milo Cie widziec :) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Monika odmawia... 23.01.05, 23:08 Witam :) Monika odmowila .. ;) www.se.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=1587&news_id=41152&scroll_article_id=41152&layout=1 &page=text&list_position=1 Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Monika odmawia... 24.01.05, 14:01 I bardzo dobrze! :-) vipnews.pl/!__octopus_front/article.php?category=4&article=1246 Odpowiedz Link Zgłoś