22.10.04, 09:54
co bylo a nie jest nie bierze sie w rejestr
niemniej:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=16064987
Obserwuj wątek
    • kubissimo Re: Idol 3.33 22.10.04, 10:00
      och jej
      napisalem Idol zamiast IDOL :///
      ja niegodny....

co do Brodki to nie wiem o co chodzi.
      jakis maly balagan sie zrobil, a to wszystko przez to, ze ona sobie jakies
      dziwne strategie wymyslila :/ nadal nie rozumiem opcji z dwoma krazkami :/
      dzis miala byc od rana w jakims radiu (jakims radio?), ale ja nie slucham radia
      • Gość: YANE Re: Idol 3.33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:32
        Na poczatku donosze, ze wyraz radio juz sie odmienia :) wiec w radiu ;)

No wlasnie i co z druga czescia Albumu Brodki??? Tak czulam, ze zostaniemy brutalnie nabici w butelke ;))))

Kubu zbrukales IDOLA... Ty... Ty... brzydki wrogu :)))))
        • bigrock Brodka - "Album" 22.10.04, 17:14
          Z "Albumem" Brodki jest dokladnie tak jak podejrzewalem ;-) Czyli - premiera 25
          pazdziernika (najblizszy poniedzialek) i bedzie na nim 14 kawalkow:

01. Help Me Make It Through The Night
          02. Libertango (I've Seen That Face Before)
          03. It Ain't Over' Til It's Over
          04. Spinning Wheel
          05. They Say I'm Different
          06. Iner City Blues (Makes Me Wanna Holler)
          07. Chil Out
          08. Ten
          09. My
          10. Dziewczyna mojego Chłopaka
          11. Nazwij Go jak chcesz
          12. Cosmo Feat. Liroy
          13. oN
          14. Dream

Natomiast na Vol. 2 (premiera rowniez w poniedzialek) znajda sie:
          01. Help Me Make It Through The Night
          02. Iner City Blues (Makes Me Wanna Holler)
          03. They Say I'm Different
          04. Spinning Wheel
          05. Nazwij Go jak chcesz
          06. Cosmo Feat. Liroy

Czyli na Vol. 1 + Vol. 2 w stosunku do pelnego "Albumu" zabraknie "Chill out"
          oraz "My". Tyle przynajmniej mozna sie dowiedziec na bmg.pl ;-) Jednak mialem
          nosa, ze nie kupowalem Vol. 1 i zdecydowalem sie poczekac na pelny "Album" ;-)
    • bigrock 30 Ton! ;-) 23.10.04, 15:12
      cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=5810829&PHPSESSID=dee1bd152672214a2855d997c0831acf:-)
    • kubissimo Missy Dąbrowska 23.10.04, 20:49
      dochodzę do wniosku, że z Ani Dąbrowskiej rośnie nam polska Missy Elliott
      bo szczerze mówiąc powoli tracę rachubę w ilości cudzych płyt z jej
      kompozycjami, tudzież przez nią szlifowane
      trochę to dobrze i trochę niedobrze

pozostaje czekać, że na nowej płycie Missy będzie jakaś kompozycja Ani D. ;)))
    • kubissimo Re: Idol 3.33 24.10.04, 10:51
      muzyka.interia.pl/wywiad/arch?str=0&idw=1514
      niestety, Brodka może sobie wydawac dorosle plyty, ale w wywiadach widac, ze
      bardziej jest dzieckiem niz dorosla osoba :)
    • bigrock Pechowy dzien 26.10.04, 00:35
      Najpierw stracilem godzine w poszukiwaniu wiadomej plyty, niestety nigdzie nie
      moglem dostac, jesli juz cos mieli, to tylko Vol. 1+2, a tego to ja nie chce :-(

Wieczorem byla jakas gala w Polsacie i widzialem Brodke jak spiewala na zywo
      "Dziewczyne...", niestety trafilem na sama koncowke :-(

Bu.
      • dzika_rzeka Re: Pechowy dzien 26.10.04, 12:55
        Big - Twoim zdaniem to bylo "na żywo"? Brodka poszła z taśmy, "wykonując" dwa
        utwory Ten i Dziewczynę... A na klawiszach udawał, że gra sam DJ Adamus :-)))
        • bigrock Re: Pechowy dzien 26.10.04, 13:27
          W rogu ekranu pisalo "na zywo", ale slyszalem tylko ostatnie 2 zdania z drugiej
          piosenki, wiec nie wiem ;-)
          • bigrock Re: Pechowy dzien 26.10.04, 19:33
            Wracajac do "Albumu" - to jakas zmowa chyba i celowa zagrywka BMG, bo nigdzie
            nie moge dostac pelnej plyty, za to wszedzie jest Vol.1 i Vol.2. Obszedlem 4
            dobre sklepy muzyczne, kilka Empikow, pare Media Marktow i nic. Nie chca moich
            pieniedzy to nie. Sciagne sobie z sieci :-P
            • kubissimo Re: Pechowy dzien 26.10.04, 19:41
              ja wlasnie zasysam
              tak w ramach prezentu urodzinowego :D

a ten brak w sklepach moze oznaczac jedno: poszedl caly naklad
              tak na pniu
              powinienes sie cieszyc :D
              • bigrock Re: Pechowy dzien 27.10.04, 14:27
                Gdy spytalem to podobno po prostu "nie dowiezli" :-P

Skad zasysasz? Zassales? :-)
              • Gość: YANE Re: Pechowy dzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:05
                No wlasnie kubu... Zassales calosc, bo mi brakuje cos kolo 9 MB i jakos nie widac, zeby znalazla sie reszta :/
                • kubissimo Re: Pechowy dzien 27.10.04, 15:58
                  tez mitego brakuje, ale spokojnie
                  istnieje ktos, kto to ma, bo wczoraj w nocy caly paseczek byl niebieski
                  poczekajmy znowu, az sie zaloguje, a wtedy go zaatakujemy :)
                  • bigrock Re: Pechowy dzien 27.10.04, 16:31
                    Chyba sciagacie z tego samego zrodla co i ja ;-) Mam przeczucie, ze jak
                    sciagniemy to sie okaze, ze to nie Brodka tylko Broda i nie Monika tylko Joszko ;-)
                    • kubissimo Re: Pechowy dzien 27.10.04, 21:18
                      hehe
                      cudnie :)

jak dzis bylem w xero to w radiu Monika strasznie krzyczala, ze nagrala plyte
                      oj oj
                      to sie nazywa krzykliwa kampania :D
                      • Gość: YANE Re: Pechowy dzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:20
                        Byleby to nie bylo wiele halasu o nic :]

P.S. Moj pasek zrobil sie granatowy, wiec jest nadzieja ;)))
                        • kubissimo Re: Pechowy dzien 28.10.04, 02:12
                          mam Brodke i nie zawaham sie jej uzyc :)

a ze generalnie jestem mily, to nie tak od razu ja usune z emulowej partycji (a
                          zazwyczaj usuwam), coby caly swiat mogl dociagnac w spokoju :)
                          • kubissimo ojacie 28.10.04, 02:26
                            Brodka spiewa Shirley Bassey
                            :))))
                            ale jak milo przekombinowane
                            generalnie pozytywnie, choc nie bez wpadek
                            jutro poslucham na BARDZO GLOSNO i bedzie wiecej wrazen :)
                            • bigrock Re: ojacie 28.10.04, 12:53
                              Chetnie poczytam o tych wpadkach, bo ja jak zwykle mam problem z ich
                              odnalezieniem ;-) Ogolnie rzecz biorac "Album" mi sie bardzo podoba. Obawialem
                              sie troche duetu z Liroyem, ale nieslusznie, bo wyszlo naprawde ladnie. Covery
                              sa dobrze dobrane i swietnie zaaranzowane oraz wykonane (b.dobry angielski, to
                              co u innych polskich wokalistek spiewajacych po ang. razi tu po prostu nie
                              wystepuje), a polskich nowych kawalkow nie musi sie Monika wstydzic, wszystkie
                              sa na poziomie. Swietny debiut!

"A nie mowilem?" ;-))) (patrz dyskusje od pazdziernika '03 do lutego '04 w
                              poprzednich watkach)
                              • kubissimo Re: ojacie 28.10.04, 14:06
                                nie no
                                ja wiedzialem, ze nie ma co liczyc na rzeczowa dyskusje, bo przy Brodce tracisz
                                jakikolwiek obiektywizm. swoja droga to naprawde ciekawe, ze akurat ona tak na
                                Ciebie dziala

jak napisalem ogolne wrazenie bardzo pozytywne, ale jest do czego sie przyczepic

plusy:
                                - they say i'm different
                                swietnie zaaranzowany kawalek. fajnie zaspiewany, zdecydowanie najlepsza
                                piosenka na plycie
                                - help me get through the night
                                ladne otwarcie plyty. swietnie zaspiewane
                                - ten
                                nie wiem czy to kwestia osluchania sie z tym singlem, ale naprawde jest fajny.
                                chwilami irytuje mnie tekst, ale naprawde doceniam to, ze nie jest o
                                jajecznicy :)
                                - it ain't over 'till it's over
                                wlasciwie to samograj, bo ten kawalek chyba trudno spsuc. no ale mozna go
                                zrobic mniej lub bardziej fajnie. brodka zrobila bardziej :)
                                - dream
                                kolejny fajny cover, ladne wyjscie z plyty. spokojne, wyciszone
                                - spinning wheel
                                jak pisalem wczesniej fajnie zaaranzowany. ja lubie wszystko to, co nosila
                                shirley bassy ;)))
                                - dziewczyna mojego chlopaka
                                fajne muzycznie i ogolnie taki spoczko kawalek
                                -chill out
                                wplywy dabrowskiej :) i lekki posmak uli dudziak
                                - nazwij go jak chcesz
                                ok kawalek, ale od moniki sa chyba tylko skrzypce i glos. reszta to 100%
                                dabrowska

Dwa ewidentne wypelniacze:
                                - inner city blues
                                mily kawalek, ale jakos bez wiekszych emocji
                                - on
                                dokladnie tak samo. jedyny plus to skrzypce (czy to nie jest motyw z PEOPLE?)

a teraz kilka minusow
                                - liebertango
                                koszmar jakich malo. ohyda i paskudztwo. wyrzucone wszystko co ladne w
                                oryginale, a w zamian wstawione same ohydniki w najczystszej postaci. cytujac
                                phoebe z "przyjaciol": tak smakuje zlo
                                - my
                                okropnie banalny kawalek. swietna ilustracja do tego co kiedys mowila nosowska,
                                ze majac do wyboru napisanie durnej piosenki o milosci, albo nie pisanie,
                                wolalby nie pisac
                                - cosmo
                                liroy musialc byc bardzo zdesperowany :/ motywacji moniki chyba nie zrozumiem.
                                efekt koncowy - koszmarek. tfu tfu

do tego nie do konca mi sie podobaja bebny na tej plycie jakies takie strasznie
                                gluche :/

niepokojace jest to, ze mimow szystko lepiej sobie poradzila z coverami, niz z
                                wlasnymi propozycjami. no ale moze drugi album bedzie bardziej autorski i to w
                                zadawalajacym stopniu ;)

a ze mi sie podoba moze swiadczy, ze zastanawiam sie, czy nie wyslac kolezance
                                na urodziny
                                koleznka anglojezyczna, jak wiekszosc plyty, wiec moze sie jej spodoba :)
                                a moze nie, ale jak nie sprobuje to sie nie dowiem :)
                                • bigrock Re: ojacie 28.10.04, 15:44
                                  > ja wiedzialem, ze nie ma co liczyc na rzeczowa dyskusje, bo przy Brodce
                                  > tracisz jakikolwiek obiektywizm.

Przesadzasz ;-)) Nie wyczules tej delikatnej nutki ironii w poprzednim poscie? ;-)

> swoja droga to naprawde ciekawe, ze akurat ona tak na Ciebie dziala

Solidnie na to zapracowala ;-)

> plusy:
                                  > - they say i'm different
                                  > swietnie zaaranzowany kawalek. fajnie zaspiewany, zdecydowanie najlepsza
                                  > piosenka na plycie

Najlepsza to moze nie, ale na pewno wyrozniajaca sie, bo jako jedyna jest
                                  naprawde szybka i ostra. Wlasnie to jest jedyne czego mi tak naprawde na tej
                                  plycie brakuje - wiecej takich ostrych i szybkich kawalkow. Najwyrazniej jednak
                                  trafilismy na "koncowke okresu ostrej Brodki", a poniekad szkoda, bo po tym
                                  kawalku widac, ze nie powinna z takiej muzyki rezygnowac, bo ma potencjal.

> - help me get through the night
                                  > ladne otwarcie plyty. swietnie zaspiewane

Zgadzam sie ;-)

> - ten
                                  > nie wiem czy to kwestia osluchania sie z tym singlem, ale naprawde jest fajny.
                                  > chwilami irytuje mnie tekst, ale naprawde doceniam to, ze nie jest o
                                  > jajecznicy :)

Osobiscie tak sie juz osluchalem, ze mam dosyc na pol roku, ale ludziom jak
                                  widac nadal sie bardzo podoba, bo w RMFie na liscie jest to bodajze najstarsza
                                  obecnie propozycja (ponad 40 dni na liscie) i nadal zajmuja czolowe lokaty (np.
                                  dzis jest pierwsza ;-)) Zreszta jakie radio bym nie wlaczyl tam Brodka, nawet w
                                  Trojce ja czesto graja, wczesniej na liscie widzialem tam tylko Dabrowska oraz
                                  Flinte (i to nie z kawalkiem z wlasnej plyty, a z tej skladanki "Ladies"). Brr,
                                  dobrze, ze mam w aucie radio z mp3 ;-)

> - it ain't over 'till it's over
                                  > wlasciwie to samograj, bo ten kawalek chyba trudno spsuc. no ale mozna go
                                  > zrobic mniej lub bardziej fajnie. brodka zrobila bardziej :)

Mnie sie oryginal zawsze tak dosyc srednio podobal, natomiast po wykonaniu
                                  Brodki spodobal sie bardziej, nadal jednak nie jest to moim zdaniem nic
                                  nadzywczajnego.

> - dream
                                  > kolejny fajny cover, ladne wyjscie z plyty. spokojne, wyciszone

Jednak otwarcie zdecydowanie lepsze :-) Bardziej nastrojowe, Dream po kilku
                                  razach jest "meczace", byc moze trzeba to po prostu odpowiednio dawkowac ;-)

> - spinning wheel
                                  > jak pisalem wczesniej fajnie zaaranzowany. ja lubie wszystko to, co nosila
                                  > shirley bassy ;)))

Mnie tez sie podobac, ten kawalek moglby od biedy kandydowac do drugiego
                                  szybkiego na plycie, no i jest po prostu zwyczajnie niezly.

> - dziewczyna mojego chlopaka
                                  > fajne muzycznie i ogolnie taki spoczko kawalek

Ten mi sie najbardziej z polskich podoba z Vol.1.

> -chill out
                                  > wplywy dabrowskiej :) i lekki posmak uli dudziak

A ten z kolei to nie wnosi kompletnie nieczego na ta plyte, Dabrowska moglaby
                                  miec jednak nieco mniejszy wplyw ;-)

> - nazwij go jak chcesz
                                  > ok kawalek, ale od moniki sa chyba tylko skrzypce i glos. reszta to 100%
                                  > dabrowska

R'n'B z wysokiej polki.

> Dwa ewidentne wypelniacze:
                                  > - inner city blues
                                  > mily kawalek, ale jakos bez wiekszych emocji

Poniekad sie zgodze, poniewaz ten kawalek jakos najmniej zapamietalem i nie
                                  czulem potrzeby do niego wracac. Moze po n-tym przesluchaniu cos w nim
                                  odkryjemy? ;-)

> - on
                                  > dokladnie tak samo. jedyny plus to skrzypce (czy to nie jest motyw z PEOPLE?)

Tu sie nie zgodze - mi sie ten kawalek podoba, z jednej strony na poczatku
                                  prosta niby-ludowa w miare prosta melodia, przyjemne dla ucha skrzypce (chyba
                                  jednak to nie z PEOPLE), ale potem jest niebanalne, nieoczywiste, nieproste
                                  rozwiniecie. Po pierwszym przesluchaniu mialem wrazenie, ze cos tu nie gra tak
                                  jak powinno, ale po ktoryms razie tak obrana wizja tego kawalka przypadla mi do
                                  gustu.

> a teraz kilka minusow
                                  > - liebertango
                                  > koszmar jakich malo. ohyda i paskudztwo. wyrzucone wszystko co ladne w
                                  > oryginale, a w zamian wstawione same ohydniki w najczystszej postaci. cytujac
                                  > phoebe z "przyjaciol": tak smakuje zlo

:-))) O tym kawalku juz pisalem wczesniej i nie bede sie powtarzal, znasz moje
                                  zdanie :-) Najlepszy kawalek z Vol.1 :-) I zaden francuski raper tego nie zmieni ;-)

> - my
                                  > okropnie banalny kawalek. swietna ilustracja do tego co kiedys mowila
                                  > nosowska, ze majac do wyboru napisanie durnej piosenki o milosci, albo nie
                                  > pisanie, wolalby nie pisac

Najprostszy muzycznie (melodia) kawalek, przywodzacy na mysl raczej starawe juz
                                  melancholijne kompozycje Chojnackiego z duetu z Piaskiem, ale mimo to ma swoj
                                  klimacik i nie jest wcale taki banalny. Tego typu kawalki zawsze sa narazone na
                                  stanie sie "kolejna durna piosenka o milosci" i zapewne nie tylko Ty bedziesz go
                                  tak postrzegal, dla mnie jest tu jednak ukryte drugie dno, glownie przez osobe
                                  wokalistki ;-)

> - cosmo
                                  > liroy musialc byc bardzo zdesperowany :/ motywacji moniki chyba nie zrozumiem.
                                  > efekt koncowy - koszmarek. tfu tfu

O tym tez juz pisalem :-) Wiesz przeciez, ze sie absolutnie nie zgadzam ;-)
                                  Ciekawe poniekad, ze nawet w takim kawalku w tle przewijaja sie skrzypce, czyzby
                                  Brodka chciala je uczynic swoim znakiem rozpoznawczym? W sumie malo kto w Polsce
                                  wykorzystuje skrzypce jesli o muzyke bardziej popularna chodzi, wiec ma szanse...

> do tego nie do konca mi sie podobaja bebny na tej plycie jakies takie
                                  > strasznie gluche :/

Moze to wina tych MP3, jak kupie oryginal to zdam relacje jak sie to sprawuje ;-)

> niepokojace jest to, ze mimow szystko lepiej sobie poradzila z coverami, niz z
                                  > wlasnymi propozycjami.

Zawsze tak jest :-)

> no ale moze drugi album bedzie bardziej autorski i to
                                  > w zadawalajacym stopniu ;)

Podoba mi sie takze za to, ze kazdy utwor na tej plycie jest inny. Po pierwszych
                                  taktach rozpoznaje juz kazdy kawalek. Wiele plyt ma z tym problem, nawet b.dobra
                                  plyta Ani Dabrowskiej tak miala niestety. Oczywiscie z czasem i z osluchaniem
                                  problem znika, ale jednak ;-)
                                  • kubissimo Re: ojacie 28.10.04, 17:05
                                    Podoba mi sie takze za to, ze kazdy utwor na tej plycie jest inny. Po
                                    pierwszych taktach rozpoznaje juz kazdy kawalek. Wiele plyt ma z tym problem,
                                    nawet b.dobra plyta Ani Dabrowskiej tak miala niestety. Oczywiscie z czasem i z
                                    osluchaniem problem znika, ale jednak ;-)

ciekawe, ze to byla jedna z tych rzeczy, o ktorej zapomnialem napisac :)))
                                    ze polskie kawalki wlasciwie sie zlewaja w jeden. niestety

i prosze, nie mow, ze MY ma drugie dno
                                    to piosenka jak wydmuszka :/
                                    • bigrock Re: ojacie 28.10.04, 17:53
                                      Coz, masz prawo do swojego zdania... ale nie bluznij! ;-)
                                    • bigrock Re: ojacie 28.10.04, 18:10
                                      Jeszcze jedno ;-)

> polskie kawalki wlasciwie sie zlewaja w jeden. niestety

Dobra, ktore konkretnie?

"Ten" myslisz z "On" ?
                                      Czy moze "My" z "Dziewczyna..." ?
                                      A moze "Cosmo" z "Nazwij go..." ?

No to czekam z niecierpliwoscia ;-)
                                  • Gość: YANE To jeszcze ja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:50
                                    Ja tak globalnie sie wypowiem, ze Monika ma w sobie potencjal i nie zostanie zapamietana jako wykonawczyni piosenki o jajecznicy. Albo ona albo ktos w wytworni wyciagnal nauczke z wyczynow dwoch pierwszych "Idoli", a moze razem... W kazdym razie bardzo dobrze sie stalo. Plyta jest do posluchania i to nie raz :)
                                    Zdecydowanie na plus wiekszosc coverow (z wyjatkiem spapranego dokumentnie Libertango), ale jak wiadomo najbardziej lubimy te piosenki, ktore juz znamy ;))) Polskie utwory momentami faktycznie sie zlewaja w jedno (wstep do "Dziewczyna..." i "On"), ze smutkiem skonstatowalam tam rowniez istnienie potworka w postaci duetu z zalosnym pajacem Liroyem. Nie wiem czy celowo tak skonstruowali plyte, ze dzieli sie na covery i "wlasne" kawalki Moniki. W pierwszej grupie zdecydownie moj nr 1 to "They Say I'm Different", w drugiej "Dziewczyna mojego chlopaka".
                                    To ja tyle mialam do powiedzenia :)))
                                    • kubissimo Re: To jeszcze ja :) 29.10.04, 12:17
                                      no zobacz Bigrocku
                                      w kwestii Libertango 2:1
                                      • bigrock Re: To jeszcze ja :) 29.10.04, 12:35
                                        > w kwestii Libertango 2:1

Przeciez wypowiedz YANE to w 99,9% kopia Twojej wypowiedzi :-) Zreszta mnie to
                                        nie dziwi, juz podczas trwania Idola mieliscie czesto podobne zdanie, ale i tak
                                        zawsze przeciez racje mialem ja ;-)))
                                        • Gość: YANE Re: To jeszcze ja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:45
                                          A to juz nie mozna miec podobnego zdania? Ale Ciebie to nikt nie przekona ;))))) Zreszta bardzo przepraszam, ale juz po Vol. 1 pisalam, ze mi sie to nie podoba - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=16064987&a=16233623 :PPP
                                          • kubissimo Re: To jeszcze ja :) 29.10.04, 12:48
                                            tjaaaa
                                            bo tak naprawde to my z yane mamy spisek antybrodkowy :)))
                                            a za punkt honoru przyjelismy krytyke utworu Libertango
                                            :P
                                            • bigrock Re: To jeszcze ja :) 29.10.04, 13:05
                                              Wlasnie! ;-)
                                              • Gość: YANE Re: To jeszcze ja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:22
                                                Zeby rozwiac jakiekolwiek watpliwosci...
                                                Potwierdzam slowa kubu :]
                                • bigrock roznice 28.10.04, 18:23
                                  Czy tylko ja zauwazylem pewne roznice w niektorych kawalkach z Vol.1 w stosunku
                                  do tych samych kawalkow na pelnym Albumie?

Np. pusccie sobie Libertango od 1:25 - zupelnie inny podklad i w ogole kawalek
                                  jest dluzszy o prawie 30 sekund.

Ktos jeszcze cos takiego zauwazyl ? Ciekawe czy podobnie zrobili z kawalkami z
                                  Vol.2.
                                  • bigrock Re: roznice 29.10.04, 14:03
                                    "They Say I'm Different" tez jest troche inne niz te co bylo u Wojewodzkiego.
                              • kubissimo DżiDżi 28.10.04, 14:10
                                rozmowa z kolega, ktoremu wyslalem dwa kawalki Brodki
                                Help Me get Through The Night
                                i They Say I'm Different

rozmowa po przesluchaniu

kubu (13:41)
                                prosze posluchac Brodki
                                kubu (13:42)
                                i wypowiedziec sie choc troche pozytywnie
                                greebo (13:42)
                                pierwsza ladna
                                greebo (13:43)
                                druga mi sie nie podoba nic a nic
                                greebo (13:43)
                                przeladowana
                                kubu (13:43)
                                e tam
                                kubu (13:43)
                                wlasnie druga lepsza
                                kubu (13:44)
                                ale rozumiem, ze przy Twojej inklinacji do nudziar wolisz pierwsza
                                greebo (13:44)
                                nie no druga jest po prostu do dupy obiektywnie
                                greebo (13:45)
                                pierwsza tez nie jest niczym wybitnym
                                ale druga jest meczaca i nudna
                                i ma fatalny poczatek
                                potem jak juz czlowiek sie przyzwyczai do rzepolenia i kiepskiego wokalu jest
                                lepiej, ale niewiele
                                tonie w elektronice, kiepskiej jakosci
                                greebo (13:49)
                                ale to chyba nie spelnia kryteriow 'choc troche pozytywnie'
                                kubu (13:49)
                                no coz
                                kubu (13:49)
                                kolejna zmarnowana perla
                                :)
                                na pewno znajda sie wielbiciele
                                • bigrock Re: DżiDżi 28.10.04, 15:47
                                  To jakis znaffffca? ;-)

Swoja droga spotkalem sie juz z podobna opinia. Ale od hiphopowcow. Metalom z
                                  kolei wydaje sie zbyt malo ostra. Inne gatunki mlodziezy ciezko w dzisiejszych
                                  czasach spotkac, chociaz jesli mi sie to uda to nie omieszkam poinformowac ;-)
                                  • kubissimo Re: DżiDżi 28.10.04, 17:09
                                    nie wiem czy znawca
                                    po prostu kolega o gustach bardziej wyrafinowanych niz masowych :)
                                    • bigrock Re: DżiDżi 28.10.04, 17:52
                                      Albo po prostu pozer.
                                      • kubissimo Re: DżiDżi 28.10.04, 21:00
                                        akurat greebo bylby ostatnia osoba, ktora mozna o pozerstwo osadzac
                                        serio serio
                                        • bigrock Re: DżiDżi 29.10.04, 01:51
                                          Nie znam, wiec nie oceniam ;-) Znam jednak sporo osob, ktore odzegnuja sie
                                          rekami i nogami od muzyki bardziej popularnej udawajac przy tym wielkich znawcow
                                          ;-) Ja tam nie ukrywam, ze interesuje mnie wlasciwie kazda muzyka, byle dobra w
                                          moich oczach, nawet jesli nie przypadnie mi do gustu. Na dobra sprawe nie trawie
                                          jedynie dwoch gatunkow... disco polo + odmiany (jakies biesiady etc.) oraz
                                          polskiego hiphopu, tego nowszego niz ~5 lat (wczesniej to byl wlasciwie rap...
                                          heh a jak czasem slysze, ze Sistars to hiphop to zalamuje rece, bo co mam robic
                                          :-/).
                                          • kubissimo Re: DżiDżi 29.10.04, 10:26
                                            nie no
                                            ponad 1/3 ich plyty to hip-hop (po wlosku sie mowi Ip Op, jest tez Ałs i Ard
                                            Rok), wiec na pewno to hip hop :)))

swoja droga to szkoda Brodka wybrala Liroya, i wyszla Noc Zywych Trupow,
                                            zamiast postawic na jaks mloda krew :/
                                            Sistars, Łona, Tede, Chicks, Wlodi, czy moj ulubiony Fisz (no ale to juz inna
                                            polka, nie jestem pewien, czy fisz mialby ochote na duety z dziewczynka z idola)
            • Gość: YANE Re: Pechowy dzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:05
              I to jest sluszny krok. Ide w Twoje slady :]
              • atamanek Re: Pechowy dzien 26.10.04, 22:37
                Witam :))

Jak juz possiecie, dajcie upic ;)
    • bigrock Flinta w "Mamy cie!" 31.10.04, 21:45
      Widzieliscie? Poplakala sie bidulka :-)
    • kubissimo 4 Bigrock 08.11.04, 00:35
      z zaprzyjaznionego bloga:

Byłem przekonany, że Monika Brodka w piosence 'ten' śpiewa w refrenie: 'gdy
      zamknąłeś drzwi, cerata i ił' . Zachodziłem w głowę, co ma cerata i il do
      drzwi, ale odkryłem ze to jednak jest "gdy zamknąłeś drzwi, zegar dalej bił".
      Dykcja ma znaczenie :>

:))))
      • bigrock Re: 4 Bigrock 09.11.04, 14:43
        Skad to? Bo autorowi najwyrazniej trzeba zasugerowac co najmniej mydlo i wode ;-)

A co do dykcji to ja tylko w dwoch momentach z calej plyty mialem watpliwosci co
        slysze. Sam koniec "Dziewczyny" ('nieba', myslalem ze tam jest 'niego' :-)) i z
        tego kawalka z Liroyem "chce byc, z kims kto dojrzal by mnie miec", nie wiem
        czemu ciagle tam slysze "chce byc, z kims kto dojrzal we mnie mnie" :-) Polska
        jezyk trudna jezyk, z angielskimi tekstami jest jakos duzo prosciej :-)
    • bigrock Idol 4 ? 14.12.04, 14:43
      Witam po przerwie :-)

Idol 4 chyba juz od nowego roku w TV. Przydala sie ta przerwa, oj przydala.
      Dzieki temu znowu mam ochote poogladac tego troche ;-).

A widzieliscie jak sobie Brodzia radzi na Popliscie? 72 razy na liscie (ponad 14
      tygodni) i nadal sie trzyma. Drugi singiel zapewne dopiero jak wyleci z tej
      listy pierwszy, bo RMF wyznacza pewne reguly gry ;-).
    • tamara23 Re: Idol 3.33 03.01.05, 16:57
      miałam już się nie wypowiadać ale ręka swędzi...;)
      co Wy na to:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=18947772
      • bigrock Re: Idol 3.33 08.01.05, 06:32
        Szkoda klawiatury :-)
        • tamara23 Re: Idol 3.33 09.01.05, 15:21
          oj ja tylko tak podrzuciłam temat (i wątek do góry;)
          a oczekiwałam raczej rzeczowej dyskusji o niewątpliwym osiągnieciu Brodki jakim
          jest nominacja do Paszportu Polityki
          w końcu nawet Ani Dąbrowskiej nie było to dane
          a sadząc po tym że nominowane ksiązki zwykle chce przeczytać dużo osób które
          wcześniej o ich istnieniu nie miały pojęcia to pewnie na płyty też tak działa
          ale skoro "szkoda klawiatury" ... w takim razie na razie (do lutego zapewne;)
          • kubissimo Re: Idol 3.33 12.01.05, 16:17
            www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/01/02/66_file.jpg

Brodka na Paszportach Polityki
            swietnie ubrana, zle umalowana
            to mowilem ja, Jarząbek
            ;)
            • Gość: YANE Re: Idol 3.33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 18:30
              1. a. Brodka miala fajne ubranie, ale gdzies tak z 10 lat za stare dla niej ;) A kiepski make-up to chyba raczej kwestia oswietlenia w jakim bylo zrobione zdjecie.
              b. Promuja nowy singiel Moniki "Dziewczyna mojego chlopaka". Czy to trafny wybor??? Jak dla mnie nie, ale ja sie nie znam na tym ;)
              2. To kiedy bedzie ten 4 Idol? Bo powoli popadam we frustracje telewidza majac jedynie wybor miedzy discovery i bbc prime ;)))
              3. Robiac szybki przelot przez dostepne mi kanaly napotkalam program (nie wiem jaki i jaki to w koncu byl kanal), w ktorym E. Zapedowska stwierdzila, ze laureaci dwoch pierwszych 'Idoli' nie zawojowali rynku przez zla polityke wytworni (czyt. BMG), a zmiana tejze polityki wplynela na sukces jaki osiagnela/osiaga Monika.

To tyle ode mnie...
              Pozdrawiam :))
              • kubissimo Re: Idol 3.33 12.01.05, 20:47
                ad 1.a. dlaczego za stare? a mi sie podoba. taka lekko mroczna.
                nie wszystkie charakterne nastolatki musza wygladac jak Avril ;)

ad 1.b. kawalek fajny, a do tego autorski, a nie cover, wiec fajnie
                zastanawiam sie czy w radiach to poleci w calosci, czy zrobia radio mix z
                wycietym wstepem na skrzypcach, bo to zbyt ambitne ;)))

ad 2. ponoc w lutym, ale nawet na stronie oficjalnej nie ma zadnych dat :/

ad 3. no i wlasciwie nie powiedziala ani zadnej nowosci, ani nic z czym mozna
                by polemizowac. dziwne tylko, ze BMG nie wystarczyla wpadka z Alicja, zeby
                wyciagnac wnioski i musieli jeszcze utopic Krzyska, ktory chyba tez nie mial
                zadnej sensownej kampanii i zniknal
                • Gość: YANE Re: Idol 3.33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:15
                  I nie daj Boze zeby wygladaly, bo ja Avril i jej muzyki nie lubie jakos ;) Monika w pierwszym momencie spodobala mi sie, a potem jakos uderzyla mnie powaga i "dostojnosc" tego stroju na niej ;)))
                  Nic nie ucieli. Dzieki temu skrzypce moze stana sie atrybutem Brodki, jak fortepian towarzyszy (prawie) zawsze Alicii Keys ;]
                  Ano nie powiedziala nic odkrywczego o czym nie wiedzielibysmy, ale wazne, ze jako "uczestnik" tego programu wyrazila taka opinie.
                  • kubissimo Re: Idol 3.33 12.01.05, 21:22
                    French & Saunders zrobily serie skeczy o nastolatce stylizowanej na Avril i jej
                    matce
                    cudowne :)))
                    • Gość: YANE Re: Idol 3.33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:29
                      Wierze na slowo, bo jakos nigdy mnie AF nie wciagnelo ;)))
                      • bigrock Monika z Liroyem... 30.01.05, 12:07
                        ...w Stratosferze. Widzieliscie? ;-) Szkoda, ze tak jak wszyscy pozostali i oni
                        "dawali czadu" z playbacku :-/
                        • bigrock Re: Monika z Liroyem... 30.01.05, 12:08
                          W dodatku nie wiem czemu napisalem tego posta w tym watku :-)))
    • kubissimo Re: Idol 3.33 16.01.05, 03:38
      rusza 16 lutego
      muzyka.interia.pl/info/infid/581847
      zabawne, ze wedlug tego newsa idola wybieraja jurorzy
      znaczy sie nie bedzie smsow? ;)
    • bigrock Wywiad z Bródzią 21.01.05, 15:01
      muzyka.onet.pl/mr,1211060,1,425,artykul.html ;-)

Idol IV w TV juz za 4 tygodnie. Cieszycie sie? ;-)
      • bigstrand Re: Wywiad z Bródzią 21.01.05, 15:32
        pytanie: "Wielu krytyków twierdzi, że Twoja płyta jest tak doskonała, że aż zbyt dobra jak na polski rynek fonograficzny."
        mistrzostwo swiata!!! w zadawaniu pytan w zasadzie kazdemu mozna by zadac takie pytanie czy to wisniewski czy patrycja Markowska czy czy jakiejs tam madarynie.
        Wniosek jest taki ze w Polsce dobre plyty sie nie pokazuja i nie pokaza tylko dlatego ze sa dobre he he he... oj jak radosnie jest przeczytac taka durnote :D
        Niemniej jednak gratulacje dla Moniki ze jej sie udalo wydac "za dobra" plyte na polskim rynku.
        Tak na marginesie to chcialbym sie dowiedziec ktorzy to sa ci "krytycy"? Bigrock czy maczales w tym palce?
        • bigrock Re: Wywiad z Bródzią 21.01.05, 16:52
          Niestety, nie maczalem w tym ani jednego palca. No chyba, zeby za takowe
          maczanie uznac uznac moj niewatpliwy dar przewidywania, ktory w MoniceBe
          pozwolil mi ujrzec pierwszego calkiem udanego zwyciezce Idola juz w pazdzierniku
          '03 ;-). Niektorzy do dzis nie moga przelknac tej piguly ;-).
          • bigstrand Re: Wywiad z Bródzią 21.01.05, 17:14
            pigula przelknieta zaraz po ogloszeniu wynikow, przeciez w koncu to tylko telewizyjne show :) a koledze gratuluje daru przwewidywania i mysle ze nie pomyliles sie rowniez co do przyszlej kariery panny MonikiBe

tylko boje sie ze talent MonikiBe jest zbyt wielki jak na polski rynek muzyczny i z tego pokretnego powodu moze czekac ja male rozczarownie ktore to skrzetnie ukrywa w ww wywiadze.
            Aha no i zeby nie bylo ze jestem zlosliwy ja naprawde zycze Monice Brod-ce(ka) sukcesu... jakikolwiek mialby on byc
            • bigrock Re: Wywiad z Bródzią 21.01.05, 19:37
              Nie ma co sie rozpisywac niepotrzebnie, bo poki co nie ma tak naprawde jeszcze
              nad czym (kim) ;-) Wazne jest tylko to, ze Monika nie zostala zjedzona na
              starcie jak przeszlo rok temu wieszczyla wiekszosc komentujacych, wrecz
              przeciwnie, calkiem niezle wypadla i po tym roku wyglada to obiecujaco.
              Jakkolwiek uwazam, ze ZACHWYTY sa mocno przesadzone, to jednak naprawde mozna
              sie tylko cieszyc, ze przynajmniej ona nie dala sie zmarnowac, a dzieki temu
              miec nadzieje, ze w przyszlosci pokaze nam sie ze swojej malo eksponowanej jak
              do tej pory, stricte artystycznej strony :-) Bede na to czekal z
              niecierpliwoscia, a w miedzyczasie poogladam sobie Idola IV, tam tez mam juz
              paru ciekawych faworytow (glownie faworytek ;-)), ale o tym poki co sza! :-)
              • Gość: kubissimo Re: Wywiad z Bródzią IP: *.chello.pl 23.01.05, 23:27
                eeeeee
                dlaczego Ty wiesz wiecej?
                to nie fair :P
        • Gość: kubissimo Re: Wywiad z Bródzią IP: *.chello.pl 23.01.05, 23:25
          bozesztymoj
          glos z zaswiatow :)))
          milo Cie widziec :)
    • atamanek Monika odmawia... 23.01.05, 23:08
      Witam :)

Monika odmowila .. ;)
      www.se.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=1587&news_id=41152&scroll_article_id=41152&layout=1
      &page=text&list_position=1
      • bigrock Re: Monika odmawia... 24.01.05, 14:01
        I bardzo dobrze! :-)

vipnews.pl/!__octopus_front/article.php?category=4&article=1246
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka