Dodaj do ulubionych

CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałością...

IP: *.demo.pl 02.12.04, 22:02
Z pewną taką nieśmiałością podszedłem do pomysłu: CO Z TĄ POLSKĄ na żywo z
Kijowa. Skoro Polsat "sypie się" co krok pod względem technicznym np.
w "Wydarzeniach" to co dopiero w godzinnym programie ??? Ale na razie nie
jest źle a Lisowi chyba choć przez chwilę przypomniały się wydania FAKTÓW
robione spoza studia TVNu...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc IP: *.chello.pl 02.12.04, 22:29
      Dzis znowu dobry program Lisa. Ciekawe rozmowy, relacje.
      Program wyjazdowy ale w swietnym stylu. W takiej formule naprawde sie sprawdza.
      • Gość: miśkowska Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: IP: *.chello.pl 02.12.04, 22:32
        Bardzo dobry, świetnie się ogląda. Lisa mi jednak brakuje w Faktach, choć dziś
        to tak jakby oglądało się Fakty wyjazdowe.

--
        Pomarańczowa rewolucja
        • Gość: kobuz Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: IP: *.tvp.pl 03.12.04, 12:56
          Program w porządku. Drobnych błędów w realizacji w takich warunkach nie da się
          uniknąć. Bardzo duży plus za rozmowy ze stroną Janukowicza, choć widać było że
          Lis patrzy na nich z przymrużeniem oka. Zresztą u nas w Polsce modne jest
          bycie "pomarańczowym", a polskie media niestety z góry źle oceniają obóz
          Janukowicza, i tym samym - jego elektorat - nie dając im głosu do wyrażania
          własnych poglądów. Tylko Juszczenka, i tylko on jest w porządku, reszta to
          komuna, przeżytek, itp. itd. Reasumując - brak bezstronnego spojrzenia na
          sytuację na Ukrainie. Próbował to Lis, i brawa mu za to.
      • Gość: karo Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc IP: *.chello.pl 03.12.04, 11:35
        Program OK. Ale realizacja tragiczna. Pewnie Posatu nie było stać na wysłanie
        swojej ekipy i program realizowali Ukraińcu. Zresztą realizacja s studiu, to
        najsłabsza strona programu Lisa
    • Gość: sss Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 02.12.04, 23:06
      musze sie zgodzic,
      zwykle nie przylaczam sie do chorku wielbicieli lisa ale dzis bylo ok
      pokazanie roznych stron sporu,dosc dobra realizacja..
      milo sie ogladalo,ale koncowke przegapilem wybralelem debate na tvp 1 dzis byla
      jak dla mnie bardzo ciekawa
      • Gość: inka Lis - the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:16
        Nie jestem wielka fanka Lisa, ale dzisiejszy program był bardzo dobry, chyba
        najlepszy z wszytskich dotychczasowych programow Co z Ta Polska i tak sobie
        pomyslalam ze to odejscie z TVN to na zle mu nie wyszlo a wrecz przeciwnie bo w
        swoim autorskim programie potwierdzil tylko swoja klase, pewnie zgarnie nagrode
        Press dla najlepszego dziennikarza- tak obstawiam.
        • Gość: argonauts Re: Lis - the best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 00:44
          brakuje mi poweru i dziennikarskiego pazura Lisa. Ale moze w funkcji prezesa
          programowego tak trzeba?
        • Gość: Gosia Re: Lis - the best IP: *.chello.pl 03.12.04, 17:00
          A ja mysle ze tej nagrody nie dostanie dzieki TVN-owi i TVP, juz oni wszystko
          zrobia, zeby jej nie dostal.
    • Gość: jaszczomp Fox jest zwierzęciem telewizyjnym i częściej IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.04, 01:01
      powinien ruszać tyłek zza biurka.
      Dziś był w swoim żywiole.
      • Gość: Klem Re: Fox jest zwierzęciem telewizyjnym i częściej IP: 195.245.217.* 03.12.04, 09:52
        Ja tam w żywiole go nie widziałem. Widziałem go za to w brunatnym swetrze
        siedzącego półdupkiem na poręczy fotela czy kanapy w "zwykłym, ukraińskim
        domostwie". Nie wiem o czym mówicie. Naprawdę. Na siłe mogę mu zaliczyć in plus
        fakt dopchania się do Juszczenki na Pl. Niepodległości i zadanie trzech pytań.
        Trzeba mieć jak mniemam dużo powera, żeby się tam do niego z mikrofonem i
        kamerka dobrać. Tyle. Co z tą Ukrainą?
        • Gość: Klem Re: Fox jest zwierzęciem telewizyjnym i częściej IP: 195.245.217.* 03.12.04, 09:55
          Sorry! Jeszcze jeden plus!
          Nie miał Tom na głowie placka po zbójnicku polanego skwarkami, tylko normalna
          dość fryzurę. !!! :)
          • Gość: Otiss Re: Fox jest zwierzęciem telewizyjnym i częściej IP: *.parkiet.com.pl 03.12.04, 10:57
            Program był świetny! Lis jak za dawnych TVN-owskich czasów rewelacyjny! Ma ode
            mnie duży plus.
        • ko_bie_ta Re: Fox jest zwierzęciem telewizyjnym i częściej 03.12.04, 12:09
          Forumowicz Klem zarzucił Lisowi że siedział w swetrze na poręczy kanapy
          w „zwykłym ukraińskim domostwie”. Nie wiem co krytykujący miał na myśli, czy
          źle że Lis siedział w brunatnym swetrze, czy źle że na poręczy kanapy, czy może
          źle że w „zwykłym ukraińskim domostwie”? Mnie na przykład interesuje co mają do
          powiedzenia przeciętni Ukraińcy siedzący w sowich „zwykłych domostwach” i nie
          wyobrażam sobie aby Lis przyszedł do nich jak gwiazda z zachodu w garniturze
          Hugo Bossa! Miało być swojsko, domowo i serdecznie i tak właśnie było. To
          kolejna zaleta Lisa, że ma wyczucie sytuacji i potrafi odnaleźć się w każdych
          warunkach. Wczorajszy program był bardzo dobry.
          • Gość: Klem Re: Fox jest zwierzęciem telewizyjnym i częściej IP: 195.245.217.* 03.12.04, 12:22
            Kompletnie niczego nikomu nie zarzucałem. Nie dostrzegłem tylko jakoby Lis
            znajdował się w dziennikarskim żywiole. Dostrzegłem tylko, ze znajduje się w
            swetrze...
            pzdr
    • zbychooo Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc 03.12.04, 11:13
      W takiej formule jak wczoraj widzieliśmy, Lis sprawdza się chyba najlepiej,
      faktycznie widać było że jest w swoim żywiole. Mnie też przypomniały się dawne
      Fakty i jego relacje z różnych ważnych wydarzeń dla naszego kraju, ten facet w
      mikrofonem w ręku na żywca nadający z odległych miejsc jest dużo bardziej
      wiarygodny niż ten siedzący w eleganckim garniturze na skórzanym fotelu w
      studiu.
      Program był ciekawy i faktycznie pierwszy raz zobaczyłem twarze ludzi
      popierających Janukowycza i usłyszałem ich argumenty – to duży plus dla Lisa,
      do tej pory nikt nie zainteresował się „drugą stroną” sporu.
    • Gość: Kir Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 11:54
      Przyznam wam rację, program był ciekawy, i dobrze dynamicznie zrobiony. Lis
      mniej gwiazdorski, bez fryzu za to przygotowany.
      Mam jednak niedosyt - zabrakło drugiej strony, zamiast miec kamery w Kijowie i
      po gwiazdorsku przskakiwac spojrzeniem z jednej w drugą lepiej by drugą ekipę
      np z Gawryluk wysłał do Doniecka albo Charkowa i mógł pokazać drugą stronę -
      też ludzi, w biedniejszych domach (sześć lat temu Donieck wygladał jak Górny
      Śląsk w latach 30 XXw), albo obdrapany Krym.
      To że się dopchał do Juszczenki mnie nie zachwyca, za to nie pokazał tła - tego
      jak wyglaa życie w Kijowie poza manifestacjami - wystarczyło przejść sie
      ulicami i zapytać ludzi którzy nie biora udziału, zapytać policję czy są jakieś
      fakty pobicia, jak wyglada bezpieczeństwo w mieście.
      Gdy przepytywał panią German mam wrażenie że miał pytania na kartce i nie byl
      się w stanie poza te pytania wysunąć. Ona mówi że biją jej dziecko a on nic.
      Za to plus że rozmawiał bez tłumacza.
      • ko_bie_ta Re: CO Z TĄ POLSKĄ 03.12.04, 12:11
        Gość portalu: Kir napisał(a):

> Przyznam wam rację, program był ciekawy, i dobrze dynamicznie zrobiony. Lis
        > mniej gwiazdorski, bez fryzu za to przygotowany.
        > Mam jednak niedosyt - zabrakło drugiej strony, zamiast miec kamery w Kijowie
        i
        >
        > po gwiazdorsku przskakiwac spojrzeniem z jednej w drugą lepiej by drugą ekipę
        > np z Gawryluk wysłał do Doniecka albo Charkowa i mógł pokazać drugą stronę -
        > też ludzi, w biedniejszych domach (sześć lat temu Donieck wygladał jak Górny
        > Śląsk w latach 30 XXw), albo obdrapany Krym.
        > To że się dopchał do Juszczenki mnie nie zachwyca, za to nie pokazał tła -
        tego
        >
        > jak wyglaa życie w Kijowie poza manifestacjami - wystarczyło przejść sie
        > ulicami i zapytać ludzi którzy nie biora udziału, zapytać policję czy są
        jakieś
        >
        > fakty pobicia, jak wyglada bezpieczeństwo w mieście.
        > Gdy przepytywał panią German mam wrażenie że miał pytania na kartce i nie byl
        > się w stanie poza te pytania wysunąć. Ona mówi że biją jej dziecko a on nic.
        > Za to plus że rozmawiał bez tłumacza.

Z choinki się urwałeś? Gawryluk od dawna nie pracuje w Polsacie.
      • ariwederczi Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc 03.12.04, 12:28
        Gawryluk już nie robi w Polsacie!
      • Gość: widz Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 21:34
        >Gdy przepytywał panią German mam wrażenie że miał pytania na kartce i nie byl
        >się w stanie poza te pytania wysunąć.

To zapewne był warunek strony Janukowycza, że ma jasno określone granice
        dziennikarskiej dociekliwości. Pewnie inaczej by z nim wogóle nie chcieli
        rozmawiać. Niestety ci co mają coś na sumieniu już tacy są

>Ona mówi że biją jej dziecko a on nic.

Nie chcę iść za daleko, ale coś mi się wydaję, że to bzdura. Szkoda, że nie
        dodała, że ojciec Juszczenki nie mordował Polaków w Wołyniu

>Za to plus że rozmawiał bez tłumacza.

Plus także ode mnie
        • Gość: widz Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 21:35
          Przepraszam miało być

Nie chcę iść za daleko, ale coś mi się wydaję, że to bzdura. Szkoda, że nie
          dodała, że ojciec Juszczenki mordował Polaków w Wołyniu
    • Gość: Widz Co z tą Ukrainą? IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.12.04, 12:37
      Dlaczego program o tytule "Co z tą Polską" wyjeżdża na Ukrainę? Może co program
      to zmieniać tytuł?
      Co z tą Ukrainą?
      Co z tą Albanią?
      Co z tą Słowacją?
      itd...

Widz
      • zbychooo Re: Co z tą Ukrainą? 03.12.04, 13:03
        Gość portalu: Widz napisał(a):

> Dlaczego program o tytule "Co z tą Polską" wyjeżdża na Ukrainę?

Gdybyś oglądał ten program, to wiedziałbyś dlaczego, Lis wyjaśnił to zaraz na
        początku programu.
        A tak na marginesie, czy uważasz że dla Polski powinno być zupełnie obojętne Co
        z tą Ukrainą?
        • Gość: Widz Re: Co z tą Ukrainą? IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.12.04, 14:19
          Czy to jest forum Polityka? Nie oglądam Lisa więc nie wiem co wyjaśnił.

Widz
          • zbychooo Re: Co z tą Ukrainą? 03.12.04, 15:19
            Gość portalu: Widz napisał(a):

> Czy to jest forum Polityka? Nie oglądam Lisa więc nie wiem co wyjaśnił.
            >
            >
            > Widz

Taaa... najlepiej krytykować program którego sie nie oglądało... bardzo mądre
            podejście.....
    • Gość: Agfa Re: CO Z TĄ POLSKĄ dziś: Z pewną taką nieśmiałośc IP: 81.15.254.* 03.12.04, 15:58
      Program był świetny, urozmaicony, ciekawy - widać było pasję Lisa. Oglądalam to
      z dużą przyjemnością. Poza tym - Lis rewelacyjnie wygladal, chyba dzięki temu
      deszczowi...;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka