Dodaj do ulubionych

jelenie pokryja

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.02, 17:54
Witam. Zdenerwowala mnie informacja o kontroli NIK w TVP. Mianowicie TVP
zmarnotrawila 48 mln zl w ciagu 3 miesiecy! Jesli polaczyc to z wprowadzaniem
ustawy o lepszej sciagalnosci abonamentu to wniosek jest jeden: TVP calkowicie
olewa telewidzow i nie liczy sie z pieniedzmi, bo po co? Jelenie (czytaj:
telewidzowie) pokryja kazdy wydatek w TVP i jeszcze sie zostanie na pensje
prezesa i innych jego przydupasow. A to co jest na ekranie i tak nie ma zadnego
znaczenia. Mam coraz wieksza ochote wyjeb*ć telewizor przez okno.
wkurzony ale pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jmk Re: jelenie pokryja-szkoda telewizora IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 19:17
      Opanuj nerwy i spokojnie wyrejestruj telewizor, jest tyle ciekawych kanalow.
      Prawdopodobnie wysiadla Ci bateria w pilocie lub klawiatura szwankuje.
      Nowy pilot jest tanszy!
      A jak wyrejestrujesz to za pare lat masz nowiutki, Premia z nieplacenie abona.
      I ukoisz nerwy zmeczone tym ciaglym pamietaniem o terminie zaplaty.
      LSD ma i tak Twoje zlote w D...e, wezma z budzetu, ale oprocz tego telewizora
      bedziesz mial satysfakcje ze juz wiecej nie dales ani grosza.
      Pozdrawiam i zalecam wypiske, ja dzieki temu odlozylem na nowiutki telewizor.
      • Gość: labeo Re: jelenie pokryja-szkoda telewizora IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 00:01
        Gość portalu: jmk napisał(a):

> Opanuj nerwy i spokojnie wyrejestruj telewizor, (...)

Nie wyrejestruje bo nigdy nie zarejestrowalem, chociaz o tym myslalem. Ale nie to
        jest istotne. Poraza mnie hipokryzja TVP, ktora co innego robi i mowi. Do dennego
        programu wszyscy juz sie przyzwyczaili, ale roztrwonienie 48 mln zl, a nastepnie
        uzupelnie tej dziury z naszych pieniedzy i to na sile, przez wprowadzenie
        specjalnych ustaw to przegiecie. Zaplace abon gdy bede wiedzial, ze kazda
        zlotowka z niego zostanie prawidlowo wydana.
        • Gość: greg36 Re: jelenie pokryja-szkoda telewizora IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 00:15
          Oznacza to,ze do konca nie dasz zlotowki na TVP ?
          A za co kupia sobie nowe samochody etc.
          :)))
    • Gość: ija Re: jelenie pokryja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 13:52
      jestem daleki od bronienia tvp
      ale ona tych 48 mln nie zmarnotrawila
      a jedynie wydala niezgodnie z ustawa
      mam nadzieje ze wyczuwasz roznice

aha... jeszcze jedno
      sld-kgb
      • Gość: labeo Re: jelenie pokryja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 22:34
        Gość portalu: ija napisał(a):

> jestem daleki od bronienia tvp
        > ale ona tych 48 mln nie zmarnotrawila
        > a jedynie wydala niezgodnie z ustawa
        > mam nadzieje ze wyczuwasz roznice

I tu jest problem, bo co oznacza w praktyce "niezgodnie z ustawa". To znaczy np.,
        ze na pewne inwestycje nie bylo przetargow lub byly fikcyjne. Przez to wygrywaly
        firmy drozsze i gorsze, a ich jedyna przewaga mogla byc znajomosc prezesa. Druga
        sprawa to wysokie i nieproporcjonalne do sytuacji finansowej premie dla czlonkow
        zarzadu TVP (214 tys. zl). Trzecia sprawa to nierzetelne informowanie telewidzow
        czyli ich olewanie. Jak bys nazwal to jesli nie zmarnotrawieniem pieniedzy? Mam
        nadzieje ze teraz nie wyczuwasz roznic.
        pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka