Gość: sołtysik IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.05.02, 20:54 a teraz bez studiow TVN uczynil z Niego swojego rzecznika ......... ???? Czy to kolejny typ/przyklad elektryka, ktory mogl zostac prezydentem ???? P.S. a ja po studiach i bezrobotny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anita Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.toya.net.pl 13.05.02, 21:00 Nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie BIG BRAWERA :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 13.05.02, 21:02 Witam! Nie przyznawaj się stary, że studiowałeś bo nic nie osiągniesz! Pracownik po studiach często myśli podczas pracy-a to niewskazane! Istotą pracy jest jej wykonywanie a nie myślenie o niej! Spal dyplom-może jeszcze nie jest za późno! PS. Wyślij prezent!!!! *-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 10:40 Widzisz - odpowiem Ci na swoim przykładzie - jestem kierownikiem w polsko- niemieckiej firmie - nie skończyłem jeszcze studiować, ale dla wielu pracodawców wykształcenie wyższe nie jest już zadnym atutem, bo absolwenci uczelni wyższych nie są przygotowani do wykonywania pracy posiadają tylko wiedzę teoretyczną i to wszystko. Ja gdy zatrudniam do swojej filii nowego pracownika to wyszukuję ludzi kreatywnych i myślących, a nie tych z papierkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumma Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: 62.89.77.* 14.05.02, 12:21 To jest charakterystyczna odpowiedź dla szczebla kierowniczego bez wykształcenia. POmyśl trochę: absolwent studiów jest naszpikowany wiedzą teoretyczną, a brak mu praktycznej, bo nie ma doświadczenia. Pracownik bez studiów, jeżeli również nie ma doświadczenia to NIC nie ma. Absolwent, gdy nabierze doświadczenia (wykorzystując przy tym pokłady wiedzy teoretycznej) - staje się własnie świetnym, kreatywnym pracownikiem, natomiast pracownik, który ma tylko doświadczenie - nie będzie umiał dokonać analizy nowej - nie spotykanej wczesniej - sytuacji, bo brak mu bedzie własnie owej wiedzy teoretycznej - taki pracownik bardzo rzadko będzie kreatywny - właśnie prze te braki w wykształceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student najlepiej z 5 letnia praktyka... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.02, 12:41 ... tylko takie ogloszenia widuje... a niby skad ja mam miec ta praktyke ? Mialem na studiach miesiac w zakladzie (wloska) firma ... produkujaca samochody .. i co ? zamiast tego co mialem miec, czyli informatyki, mialem ochrone srodowiska !!! PARANOJA !!!!!!!! dlatego "uciekam" z tego kraju, w ktorym dla absolwentow poswiecajacych lata swego zycia nie ma pracy, a programy typu "Big Brother" swiadcza o tym jaki jest poziom w Polsce... "DLA KOGO W MLODOSCI PIORO BYLO ZA CIEZKIE dla TEGO TERAZ LOPATA MUSI BYC LEKKA".... wiec powodzenia dla ambitncyh absolwentow Zasadniczych Szkol Zawodowych, ktorzy mysla, ze osiagneli wszystko ! Ja wole inny kraj, gdzie zostanie docenione to co osiagnalem, a nie zacofana i bidna Polske ! zludzmi ogladajacymi Big BBROWWWWWERA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M_Kazio Re: najlepiej z 5 letnia praktyka... IP: *.waw.cdp.pl 14.05.02, 12:46 No to "Szczęść Boże" na drogę. Pozdro Mały_Kazio PS. Czasami samemu chcę wyjechać, ale powodem tego nie jest BikBrawer ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: najlepiej z 5 letnia praktyka... IP: *.a2000.nl 14.05.02, 13:17 Czemu chcesz wyjechac? Myslisz, ze gdzie indziej jest lepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student do ALLA.... IP: *.dialog.net.pl / *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.02, 13:42 alez oczywiscie, ze jest i nie jest... Musi sie udac... a jesli sie uda to znacznie szybciej osiagne wiecej tam niz tutaj, w tym zlodziejskim kraju, w ktorym pieniadze znikaja zawsze na szczeblach kierowniczych, a dla szarych ludzi nigdy nie ma.... Dla przykladu.. moj znajomy, ktory wyjechal z kraju okolo 10 lat temu... teraz ma tam swoj wlasny dom, bardzo dobry i wysokiej klasy samochod, stac go na podrozowanie po calym swiecie... a Polske tylko odwiedza, gdyz widzac to co sie tutaj dzieje, nie ma ochoty niszczyc sobie nerwow... Daj przyklad, w ktorym z zachodnich panstw jest tak wysokie bezrobocie.... gdzie jest tak wielki odsetek mlodych ludzi z wyzszym wyksztalceniem, dla ktorych nie ma pracy ??????? a my chcemy do UE ! z czym ...? z ta cala bieda ??? skandal... bede glosowal przeciw... bo wiem, ze Polska nie nadaje sie do tego by zostac przyjeta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: do ALLA.... IP: *.a2000.nl 14.05.02, 14:56 Studencie, To nie jest wcale tak, ze Polska nie ma z czym do Unii i tym podobne historie, bo sytuacja, ktora teraz w jest w Polsce (bezrobocie i bieda), to wynik wymuszonych przez Unie masowych eksportow wszelkiego typu towarow (idz do pierwszego lepszego supermarketu np. budowlanego i zobacz ile z towarow zostalo wyprodukowanych w POlsce - ze swieca mozna szukac i sie nie znajdzie). Unia w tej chwili wykorzystuje Polske i inne kraje ubiegajace sie o czlonkostwo, jak rynek zbytu dla swoich towarow, dlatego na zachodzie bezrobocie jest male a w Polsce ogromne. Ta sytuacja jest wymuszona przez Unie - zamkniecie sie Polski na handel z Rosja i zalanie towarami z zachodu. To pewnie sie zmieni po przyjeciu Polski do Unii, ale wczesniej Unia wycisnie Polske jak cytryne, zeby potem odegrac role dobrego wujka z pudelkiem czekoladek. Taka prawda, wiec nie ma co popadac w kompleksy, jest jak jest i moze byc tylko lepiej. Wejscie Polski do UE to szansa, ze w Polsce sytuacja na rynku pracy sie polepszy i tego nalezaloby ludziom przede wszystkim zyczyc. Unia wymusi rozne standardy, rowniez te dotyczace warunkow pracy, traktowania pracownikow przez pracodawce itp. Na razie jest dzungla i masowy wyzysk czlowieka. Druga sprawa. Z jednej strony masz racje, ze na zachodzie po studiach mozna osiagnac wiecej, ale zalezy po JAKICH studiach. Po informatycznych, technicznych czy ekonomicznych to problem jest mniejszy - a i tak trzeba oprocz jezyka perfect (co nie jest takie proste bo nie wystarczy sie dogadac, jest jeszcze cala masa niuansow, ktore mozna opanowac po dlugich dlugich latach za granica, no i obcy akcent, ktorego nie traci sie nigdy) caly czas udowadniac, ze sie jest dwa razy lepszym niz kazdy inny mieszkaniec. Dlugie lata jest sie traktowanym jak obywatel drugiej kategorii, z "gorszego" kraju, ludzie ciagle wspolczuja i pytaja czy sie bardzo cieszysz, ze jestes w ich kraju-raju. Po kilkudziesieciu takich tekstach moze czlowieka szlag trafic. Trzeba naprawde wiele pracy, samozaparcia, charakteru, no i rezygnacji ze swoich korzeni, ze wszystkiego co swojskie i znajome, do czego czlowiek przywykl i w czym sie wychowal, a czego nie docenia i nie widzi, dopoki tego nie straci. Pieniadze to nie wszystko. O tym rozni znajomi, ktorym sie na zachodzie udalo, w swoich success-story nie wspominaja, ale jest to cena jaka sie placi. Obracam sie w srodowiskach polonijnych to widze ile nieszczescia i depresji wsrod Polonii, ktora mimo tych wszystkich samochodow i domow teskni do najprostszych rzeczy w Polsce, kupuje sobie tam domy, zeby na starosc wrocic i uciekla by z zachodu juz teraz najchetniej, moze byc nawet biegnac piechota z walizka torami, gdyby nie widmo bezrobocia w Polsce i bieda. Tak jest, ale malo kto ma sie odwage do tego przyznac wsrod rodziny i znajomych w Polsce. A w ogole to polecam film "Szczesliwego Nowego Yorku" - swieta prawda o emigrantach. Pozdrawiam Alla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADRIAN Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 13:21 Gość portalu: mumma napisał(a): > To jest charakterystyczna odpowiedź dla szczebla kierowniczego bez > wykształcenia. > ma tylko doświadczenie - nie będzie umiał dokonać analizy nowej - nie > spotykanej wczesniej - sytuacji, bo brak mu bedzie własnie owej wiedzy > teoretycznej - taki pracownik bardzo rzadko będzie kreatywny - właśnie prze te > braki w wykształceniu. he he kreatywność nie zależy od tego czy ktoś już wykuł wszystkie regułki na pamięć tylko od inteligencji której takim jak ty wykształcomnym brakuje. A co do niewykształconej kadry kierowniczej, to o jakim wykształceniu mówisz bo chyba na moje stanowisko to raczej mało kto się załapie, łaczy ono w sobie ekonomię, logistykę i psychologię, jak znasz jakiś kierunek na studiach co połączy te wszystkie elementy to proszę o przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 13:30 > > A co do niewykształconej kadry kierowniczej, to o jakim wykształceniu mówisz bo > > chyba na moje stanowisko to raczej mało kto się załapie, łaczy ono w sobie > ekonomię, logistykę i psychologię, jak znasz jakiś kierunek na studiach co > połączy te wszystkie elementy to proszę o przykład. > czyli jestes kolejnym gościem nic nie umiejącym i nie wytwarzającym żadnego produktu, a zarządzającym ludźmi czy masz już tzw status dyrektorski? pozdr niki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 13:48 Gość portalu: niki napisał(a): > > czyli jestes kolejnym gościem nic nie umiejącym i nie wytwarzającym żadnego > produktu, a zarządzającym ludźmi czy masz już tzw status dyrektorski? > > pozdr niki he he a czy na każdym stanowisku wytwarza się produkt, ja znam perfekcyjnie dwa języki i wiem jak poruszać sie po przetargach, zamówieniach publicznych i pisać oferty przetargowe które są akceptowane przez zleceniodawcę, a do produkcji i innych umiejętności to w firmie mamy pracowników, ale tego nie zrozumiesz bo myslisz ze jak skończyłaś studia to stanowisko z wysoką pensją należy Ci się obligatoryjnie, a te czasy już minęły ... niestety bez takich jak ja inni pracownicy w firmie byliby zbędni bo po co produkować jak nikt tego nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! 14.05.02, 13:53 Gość portalu: Adrian napisał(a): niestety bez takich jak ja inni > pracownicy w firmie byliby zbędni bo po co produkować jak nikt tego nie > potrzebuje > Czy dobrze zrozumiałem - pracujesz w firmie produkującej coś, czego nikt nie potrzebuje, a dzięki Tobie ludzie kupują ten chłam? Jeśli tak, to gratuluję ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki dobrze podsumowane IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 14:06 tak na tym polega jego praca: trafiłeś w sedno; wygląda to tak: ktoś chce fotel (a musi to być przetarg, bo jest to np. Urząd Miasta i operuje pieniędzmi podatników), a on załatwia mu sprzedaż taboretu za taką samą kasę (większą niż normalnie); za zyski (czyt resztę) kupują sobie po fotelu do domu i się kurwa kręci ja też gratuluję ambicji życiowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: dobrze podsumowane IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:10 No tak inteligencji to Ty raczej nie posiadasz zbyt wiele, co udowodniłaś, sfrustriowana kretynko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: dobrze podsumowane IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 14:17 po pierwsze mówiłem już, żem męszczyzna po drugi inteligencja nie ma tu nic do rzeczy; przetargi publiczne do tego się sprowadzają - sory lata współpracy z firmami w całej polsce bez wyzywania bo to nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki pomyłka IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 14:00 po pierwsze skończyłeś po drugie nie sugeruj się nigdy nickami forumowiczów - choć ten jest łatwy do rozgryzienia - odwołuje się do znanej piosenki L.Janerki - bliskiej mojemu credo życiowemu po trzecie jestem architektem i w dupie mam tych co umieją się poruszać po przetargach (często robię im koncepcje i parrzę na czym ich praca polega - nie radzę ciągnąć tego watku), zawsze mogę podziałać indywidualnie: zaprojektowac ławkę, knajpę..........śmietnik pozdr wwszystkie kierownicze stanowiska w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: pomyłka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:08 No właśnie samodzielnie to możesz zaprojektować śmietnik , ale raczej z takich projektów nie utrzymasz rodziny gratuluję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: pomyłka IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 14:14 jesteś kurwa głupi wolę zaprojektować ładny śmietnik, niż do spółki z radą miasta rżnąć ludzi i móc dzięki temu utrzymać rodzinę po za tym zbyt wybiórczo czytasz moje posty; śmietnik był na końcu czyżbyś nie zauważył że wymieniłem również domek; a i ławkę; a ławka plus śmietnik to mała architektura za którą dobrze płacą, ale ty nie znasz takich określeń jak mała architektura; nie lubię takich bezproduktywnych zajęć; którymi się parasz i nie obrazaj mnie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: pomyłka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:17 Gość portalu: niki napisał(a): > jesteś kurwa głupi > nie lubię takich bezproduktywnych zajęć; którymi się parasz > > i nie obrazaj mnie > > pozdr niestety niegdzie nie napisałem co sprzedajemy, a raczej co oferujemy ale to bez znaczenia obrażać Ciebie, raczej polemizując z Tobą uwłaczam sobie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: pomyłka IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 14:29 nie uwłaczasz tylko wymiękasz sory, nie interesuje mnie co sprzedajesz możliwości dobrego kręcenia dotyczą wszystkiego: np. wyposażenia w meble biurowe np. wyposażenia w papier toaletowy czemu nie (wiesz jaki to biznes dostarczać srolki w Brukseli) np. wyposażenia w systemy różnorakie np. zbudowania jakiegoś obiektu sportowego małemu miastu wszystko sprowadza się do tego żeby sprzedać gówno za duże pieniądze (niby niczyje bo państwowe) prywatnemu inwestorowi się to nie uda pozdr i nie jestem sfrustrowany ja mam fajne zajęcie, kreatywne a twoja kreatywność polega na tym żeby np. biedne miasto wybudowało sobie zbyyt drogi basen za kasę podatników i dofinansowanie z ukfis-u.... nie chce mi się tego ciągnąć dłużej i zwracaj się do mnie zgodnie z płcią którą Ci przedstawiłem, a jak nie wierzysz w nią proponuję spotkanie na ubitej ziemi, internet to take miejsce gdzie rzadziaki leczą swoje kompleksy, dlatego warto wyjść czasem na świeże powietrze - może to będzie dla ciebie okazja pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: pomyłka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:33 proponujesz spotkanie na ubitej ziemi, nie mam w zwyczaju szarpać się z deklami ale chyba się zgodzę, jak pofatygujesz sie do torunia zapraszam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: pomyłka IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 14:39 kolega Adrianek stosuje dyskusję negatywną - znowu odniósł się nie do meritum tylko do didaskaliów to jak ty musisz traktować pracowników pozdr i uważaj na bajpasy; wiek może nic nie znaczć, no chyba że masz 19 lat, a wtedy gratuluję - najmlodszy kierownik w Tej Części Polski lepiej odnieś się do meritum sprawy: kto zarabia na przetargach i powiedz co jest nie tak w moim opisie mechanizmów; tylko nie pisz, że upraszczam bo to oczywiste jeszcze raz pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: pomyłka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:49 Oki- nasza firma nie współpracuje z instytucjami państwowymi z kilku wgledów: - złodziejstwo DMU, czyli tych co decyduja kto ma wygrać, - jakoś nie płacą w terminie a na dużym zamówieniu łatwo wyłożyć firmę /ostatnia współpraca z jedną państwową instytucją zakończyła się zapłaceniem za usługę po 11 miesiącach/, - to jest liga kolegów i przetargi wygrywają tylko firmy z danej partii, - po co maja mnie ciągać po sądach gdy sprawa przetargu trafi pod obstrzał dzennikarzy, Aktualnie przetargi są rozpisywane tak iż procentowo ustala się punkty za dane w specyfikacji, czyli np. - cena, - jakość usługi, - referencje, - zabezpieczenie finansowe projektu przez usługodawcę, - doświadczenie na rynku itp Nie wiem dlaczego tak krzyczycie - przetargi kojarzą się z czymś złym ale dla wielu firm te czasy minęły już dawno!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: pomyłka 14.05.02, 14:55 Gość portalu: Adrian napisał(a): > - po co maja mnie ciągać po sądach gdy sprawa przetargu trafi pod obstrzał > dzennikarzy, > Do sądów trafiają bezczelne przekręty (mały da się ukryć...). Czyżbyś miał już doświadczenia z wymiarem sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: pomyłka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:56 doświadczeń brak, i takowych nie przewiduję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunana Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.05.02, 13:38 > chyba na moje stanowisko to raczej mało kto się załapie, łaczy ono w sobie > ekonomię, logistykę i psychologię, jak znasz jakiś kierunek na studiach co > połączy te wszystkie elementy to proszę o przykład. Witam! Służę uprzejmie: Centrum Kształcenia Ustawicznego nr 1, Warsaw, Noakowskiego street 6 phone number 0 48 22 8258921 *-) Odpowiedz Link Zgłoś
mawyr Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! 14.05.02, 13:48 Gość portalu: ugugunana napisał(a): > > > chyba na moje stanowisko to raczej mało kto się załapie, łaczy ono w sobie > > > ekonomię, logistykę i psychologię, jak znasz jakiś kierunek na studiach co > > > połączy te wszystkie elementy to proszę o przykład. > > > Witam! > > Służę uprzejmie: > > Centrum Kształcenia Ustawicznego nr 1, > Warsaw, Noakowskiego street 6 > phone number 0 48 22 8258921 > > *-) > A a czy tam potrzebna jest matura ? Bo w kadrze kierowniczej to róznie bywa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.05.02, 13:56 > > A a czy tam potrzebna jest matura ? Bo w kadrze kierowniczej to róznie bywa;-) > Wystarczy papier od proboszcza *-) Odpowiedz Link Zgłoś
mawyr Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! 14.05.02, 14:08 Polecam forum : Tropimy Dilberta a tam "Przypadki Dyrektora Buraka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 13:53 jakoś mam dziwne wrażenie że zamiast wziąść się do pracy to kilka osób tutaj potrafi tylko nażekać, wiem że to narodowa cecha Polaków, jesteście strasznie niedocenieni a szef to głupek bo nie daje wam podwyżki, a przecież firmadziała tylko dzięki wam, a może tak pomyślicie kiedyś czy faktycznie jesteście tacy niezastąpieni, bo w 99% na wasze miejsce wpasuje się każdy inny. Nie macie pojęcia co to jest odpowiedzialność za decyzje a wasza praca polega na przesiadywaniu i mechanicznym wykonywaniu czynności od 7 do 15. Prawda jest brutalna - to tylko zwykła Wasza zawiść - nic więcej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki dobra rada IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 14:08 uważaj bo Ci od tej odpowiedzialności bajpasy strzelą; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: dobra rada IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:12 Gość portalu: niki napisał(a): > uważaj bo Ci od tej odpowiedzialności bajpasy strzelą; na bajpasy jestem zamłody, ale tobie z zawiści to dym uszami może ulatywać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: dobra rada IP: *.ipartners.pl / 157.25.126.* 14.05.02, 14:25 wiem że zaraz większośc mnie niemalże zglanuje za to co powiem ale w pełni zgadzam się z Adrianem, wyższe wykształcenie nie jest zawsze wyznacznikiem inteligencji człowieka, nie zapomonajcie że istnieje coś takiego jak inteligencja emocjonalna. Naukowcy juz dawno zbadali że największe znaczenie w odnoszeniu sukcesu ma właśnie inteligencja emocjonalna (czyli personalne predyspozycje człowieka )której niestety w szkole nie nabędziecie. Wiedza teoretyczna ,przy braku odpowiednich predyspozycji, poprostu na nic sie zda. Odpowiedz Link Zgłoś
mawyr Re: dobra rada 14.05.02, 14:40 Gość portalu: iwa napisał(a): > wiem że zaraz większośc mnie niemalże zglanuje za to co powiem ale w pełni > zgadzam się z Adrianem, wyższe wykształcenie nie jest zawsze wyznacznikiem > inteligencji człowieka, nie zapomonajcie że istnieje coś takiego jak > inteligencja emocjonalna. Naukowcy juz dawno zbadali że największe znaczenie w > odnoszeniu sukcesu ma właśnie inteligencja emocjonalna (czyli personalne > predyspozycje człowieka )której niestety w szkole nie nabędziecie. Wiedza > teoretyczna ,przy braku odpowiednich predyspozycji, poprostu na nic sie zda. Mam pytanie : czy Twoją wypowiedź można zdefiniować w drugą sronę? Jeśli tak to tylko obie definicje dadzą pełny sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: dobra rada IP: *.ipartners.pl / 157.25.126.* 14.05.02, 14:49 mawyr napisał(a): > Gość portalu: iwa napisał(a): > > > wiem że zaraz większośc mnie niemalże zglanuje za to co powiem ale w pełni > > > zgadzam się z Adrianem, wyższe wykształcenie nie jest zawsze wyznacznikiem > > > inteligencji człowieka, nie zapomonajcie że istnieje coś takiego jak > > inteligencja emocjonalna. Naukowcy juz dawno zbadali że największe znaczen > ie w > > odnoszeniu sukcesu ma właśnie inteligencja emocjonalna (czyli personalne > > predyspozycje człowieka )której niestety w szkole nie nabędziecie. Wiedza > > teoretyczna ,przy braku odpowiednich predyspozycji, poprostu na nic sie zd > a. > > Mam pytanie : czy Twoją wypowiedź można zdefiniować w drugą sronę? > Jeśli tak to tylko obie definicje dadzą pełny sukces. jasne że wiedza teoretyczna jest bardzo ważna ale jeśli nie potrafisz jej wykorzystać to niewielka z niej pociecha. Chciałam tylko zauważyć że nie należy jej przeceniać, jeśli ktoś poczuł się urażony to sorki nie to miałam w zamiarze:D > Odpowiedz Link Zgłoś
mawyr Re: dobra rada 14.05.02, 14:58 Gość portalu: iwa napisał(a): > > Jeśli tak to tylko obie definicje dadzą pełny sukces. > > > Nie doczytałaś do końca :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: dobra rada IP: *.ipartners.pl / 157.25.126.* 14.05.02, 15:41 mawyr napisał(a): > Gość portalu: iwa napisał(a): > > > > Jeśli tak to tylko obie definicje dadzą pełny sukces. > > > > > > Nie doczytałaś do końca :-) hmmmm powiem szczerze że poczytałam sobie dalsze posty pana który wzbudził tyle emocji w tym wątku i zaczynam wątpić czy ten pan to ma. Niestety bardzo łatwo pomylić ie z zadufaniem ale szybko to wychodzoi w rozmowie, niestety pan Adrian powinien troche popracować nad sposobem komunikacji międzyludzkiej, bo z każdym postem ma coraz większe problemy. a jak Ty to widzisz? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: dobra rada 14.05.02, 16:24 Masz rację, że sama wiedza teoretyczna to nie wszystko. Ale z drugiej strony - tzw. "kreatywność" też nie powinna być jedynym kryterium przyjęcia. Gdybym miał do wyboru zatrudnić pracownika z wykształceniem i bez, za to obu bez żadnej praktyki - zdecydowałbym się na tego z "papierami", gdyż wyniesiona wiedza teoretyczna niewątpliwie znacznie pomogłaby mu w praktyce... A Adrian wkurzył mnie tutaj swoim zadufaniem i przedmiotowym podejściem do ludzi, dlatego napisałem kilka ostrych odpowiedzi, może nawet zbyt ostrych... ale sobie na to zasłużył. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: dobra rada IP: *.ipartners.pl / 157.25.126.* 14.05.02, 16:56 mmpm napisał(a): > Masz rację, że sama wiedza teoretyczna to nie wszystko. Ale z drugiej strony - > tzw. "kreatywność" też nie powinna być jedynym kryterium przyjęcia. Gdybym miał > > do wyboru zatrudnić pracownika z wykształceniem i bez, za to obu bez żadnej > praktyki - zdecydowałbym się na tego z "papierami", gdyż wyniesiona wiedza > teoretyczna niewątpliwie znacznie pomogłaby mu w praktyce... > A Adrian wkurzył mnie tutaj swoim zadufaniem i przedmiotowym podejściem do > ludzi, dlatego napisałem kilka ostrych odpowiedzi, może nawet zbyt ostrych... > ale sobie na to zasłużył. Z każdym nastepnym postem Adrian tracił moja przychylnośc, wyszło szydło z worka, de facto to zadufany dupek, zgadzam sie tylko z tym że nie zawsze wyższe wykształcenie jest miernikiem inteligencji człowieka i jego "przydatności" do określonego rodzaju pracy. > Pozdro. Równiez pozdrawiam :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: dobra rada IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.05.02, 14:18 Gość portalu: niki napisał(a): > uważaj bo Ci od tej odpowiedzialności bajpasy strzelą; I całe przedsiębiorstwo w pizdu!!! Przecież Adrian jest niezastąpiony! Wzrośnie rzesza bezrobotnych. Daj spokój stary weź sobie urlop!! No tak tylko kto cię zastąpi? Może ja? Nie bój się nie mam dyplomu! *-) Odpowiedz Link Zgłoś
mawyr Re: dobra rada 14.05.02, 14:26 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > Gość portalu: niki napisał(a): > > > uważaj bo Ci od tej odpowiedzialności bajpasy strzelą; > > I całe przedsiębiorstwo w pizdu!!! > > Przecież Adrian jest niezastąpiony! > > Wzrośnie rzesza bezrobotnych. > > Daj spokój stary weź sobie urlop!! No tak tylko kto cię zastąpi? Może ja? Nie b > ój > się nie mam dyplomu! > > *-) > Tego ostatniego to powinien sie najwięcej bać. Dostaniesz mniej pieniędzy od niego i on traci pracę. To są właśnie oszczędności na kosztach w firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! 14.05.02, 14:27 Gość portalu: Adrian napisał(a): > jakoś mam dziwne wrażenie że zamiast wziąść się do pracy to kilka osób tutaj > potrafi tylko nażekać, Oj, nażekamy, a nawet narzekamy... (Nie matura, lecz chęć szczera...) Żal nam po prostu tych ludzi mających za szefa takiego palanta... wiem że to narodowa cecha Polaków, jesteście strasznie > niedocenieni a szef to głupek bo nie daje wam podwyżki, Nawet 560 głupków - zamrozili mi pensję na cały rok...:-) Wolę robić to, co lubię w budżetówce, niż użerać się w prywatniej firmie z takim szefem, jak Ty... a przecież firmadziała > tylko dzięki wam, a może tak pomyślicie kiedyś czy faktycznie jesteście tacy > niezastąpieni, bo w 99% na wasze miejsce wpasuje się każdy inny. Wobec tego zapraszam! Nie będziesz miał daleko - to samo miasto... Nie macie > pojęcia co to jest odpowiedzialność za decyzje Zupełnie nie mam pojęcia...:-))) a wasza praca polega na > przesiadywaniu i mechanicznym wykonywaniu czynności od 7 do 15. Mechanicznie stukam w tę klawiaturę przez cały dzień... Prawda jest > brutalna - to tylko zwykła Wasza zawiść - nic więcej !!! I to w pięknym Toruniu kierownicze stanowisko zajmuje taki ktoś... Jeśli takich jest więcej, to przestaję się dziwić, że dla tylu inteligentnych ludzi po studiach nie ma pracy, i muszą za chlebem wyjeżdżać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:31 to jedź za granicę tam na pewno zrobisz karierę Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! 14.05.02, 14:43 Już pisałem, że mi się tu podoba... Tylko Ty mi się nie podobasz. Z zaproszenia, jak widzę, nie chcesz skorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.05.02, 14:51 Zaproszenie - a ile Ty zarabiasz, bo kilka firm proponowało mi pracę ale jakoś te warunki finansowe to z innej bajki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! 14.05.02, 15:06 Skoro twierdziłeś, że na 99% potrafiłbyś mnie zastąpić, to wystosowałem zaproszenie... Proponowałbym zacząć od stanowiska portiera, choć wnioskując po Twoich postach w tym wątku, miałbyś niewielkie szanse... Ale menedżer od gównianej nikomu niepotrzebnej roboty to inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.05.02, 15:15 mmpm napisał(a): > Skoro twierdziłeś, że na 99% potrafiłbyś mnie zastąpić, to wystosowałem > zaproszenie... Proponowałbym zacząć od stanowiska portiera, choć wnioskując po > Twoich postach w tym wątku, miałbyś niewielkie szanse... Ale menedżer od > gównianej nikomu niepotrzebnej roboty to inna sprawa... he,he.. podoba mi się Twoje poczucie humoru. Choć może trochę za mało wisielcze. A może jednak powiesiłbyś Adriana za woreczek? (tak na troszkę, na próbę) PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! 14.05.02, 16:26 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > > A może jednak powiesiłbyś Adriana za woreczek? (tak na troszkę, na próbę) > > PZDR. No nie, nie jestem aż takim sadystą... :-) Choć nie radziłbym mu, żeby został moim klientem...;-) Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunana Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.05.02, 14:54 Ten wątek rośnie szybciej, niż rzesza bezrobotnych w RB. *-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki dlaczego IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 15:02 dlaczego RB (czyżby Rzeczpospolita Bigbrawerowa?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: dlaczego IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.05.02, 15:05 Gość portalu: niki napisał(a): > dlaczego RB (czyżby Rzeczpospolita Bigbrawerowa?) Ciepło, ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: dlaczego IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 14.05.02, 15:11 już wiem: Rzeczpospolita Buraczana wygrałem coś?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: dlaczego IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.05.02, 15:18 Gość portalu: niki napisał(a): > już wiem: Rzeczpospolita Buraczana > > wygrałem coś?! > Brawo! Wygrałeś 3-miesięczną praktykę u dyrektora Buraka - Adriana! Gratuluję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: dlaczego 14.05.02, 16:28 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > Wygrałeś 3-miesięczną praktykę u dyrektora Buraka - Adriana! > A jednak nie tylko ja miałem skojarzenie z dyr. B. ...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: dlaczego IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.05.02, 16:57 mmpm napisał(a): > A jednak nie tylko ja miałem skojarzenie z dyr. B. ...:-) TAK! Dyro Burak wytropiony (w zasadzie sam się zdekonspirował) i unieszkodliwiony. Gratuluje Towarzyszu!!! Dobra robota!!! Ale nie spoczywajmy na laurach. Zostali jeszcze dyro Ziemniak, dyro Kartofel itp. Oni mogą być bardziej czujni. Zewżyjmy szeregi!!! Precz z tumanami na ciepłych posadkach! *-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student czlowiek wychodzi na zakupy.... IP: *.dialog.net.pl / *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.02, 18:03 ... a po powrocie do domu patrzy, a tu watek o Panu Andrzeju S. rosnie w oczaacch... zaczelo sie od Andrzeja, a przy okazji mozna bylo poznac zycie paru osob z roznych srodowisk pracy... ciekaw jestem gdyby watek nazwac: "Dlaczego Andrzej S. STUDIOWAL ?" czy wowczas wzbudzil by on tyle emocji :) z serdecznym usmiechem na twarzy pozdrawiam z "burzowego" miasta Cieszyna... bezrobotny inzynier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesia Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.telia.com 14.05.02, 18:21 Polska ma wielu ludzi z wyzszym wykstalceniem lecz malo ludzi utalentowanych. Wszystkie beztalencia sie wyksztalcily, spoczely na laurach i sie madrza. Wot, swolocz akademicka... Dlatego tak bieda. Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal? Widocznie nie potrzebowal. Ksztalcic trzeba ludzi bez ksztaltu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.dialog.net.pl / *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.02, 18:35 > Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal? Widocznie nie potrzebowal. > Ksztalcic trzeba ludzi bez ksztaltu. no wlasnie "wiesia" to co Ty tutaj jeszcze robisz...? juz chyba wyklad sie zaczyna na wieczorowych... uciekaj bo nie zdarzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesia Re: Dlaczego Andrzej S. - NIE - studiowal !!!! IP: *.telia.com 14.05.02, 18:37 ... ksztalc sie, ksztalc bezksztaltna maso! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś