panatha 06.01.05, 22:17 tak sie zdenerwował ze az lis go musiał uspokajac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olleek Re: OLEKSY wije sie u Lisa 06.01.05, 22:21 Oleksy go ośmieszył.Dwa krótkie zdania i Lis nie wiedział co ma robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oglądam lisa Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 22:29 Ollek, połóż się i wyłącz TV - nadmiar kolorów trochę Ci porąbał w bańce, albo wróć do czarno-białego, który nie będzie Cię rozpraszał w zrozumieniu oglądanych programów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuckas Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.demo.pl 06.01.05, 22:55 Kilka dni temu moj kumpel powiedział mi, że przestał ogladać CO Z TĄ POLSKĄ bo nie mógł spokojnie patrzeć jak z Lisa na każdym kroku iw każdym pytaniu wychodzą jego upodobania i antypatie polityczne. Powiedziałem Mu wtedy, że grubo przesadza. Po dzisiejszym programie mogę napisac tylko jedno: Stary, przepraszam miałeś rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.chello.pl 06.01.05, 22:58 Lis pod koniec zaczal byc milutki dla Oleksego, bo sie przestraszyl ze moze byc odebrany jako stronniczy. I ze nikt z SLd juz do programu nie przyjdzie. To bylo niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt to nie tak 06.01.05, 23:10 Moze i Lis byl milutki, ale to Oleksy przeprosil za to, ze go ponioslo. A wczesniej dobrze sie stalo, ze Lis pozwolil Oleksemu na dygresje wzgledem mlodej reprezentantki siedleckiego "spoleczenstwa". Juz mial Jozefowi powiedziec cos, co by Jozefa zabilo i widac bylo ulge, ze moze sytuacja sie jednak rozladuje. A co stronniczosci to juz od dawna jest powszecnie wiadome, ze Lis sympatyzuje z PO. I nie ukrywa tego bedac na wizji. Sugeruje przy okazji przypomniec sobie to, co robil w Faktach. Gdyby ludzie z SLD mieli sie obrazic, to zrobiliby to juz dawno. "Co z ta Polska" jest zbyt waznym kanalem dotarcia do ludzi, zeby go olac. I Lis o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: to nie tak IP: *.chello.pl 06.01.05, 23:14 Z ostatnim akapitem sie zgadzam, bo w dobie prekampanijnej (ze sie tak wyraze), kazde medium jest cenne jako droga dotarcia do widzow. a ze Lis sympatyzuje z PO choc mi PO jest wzglednie obojetne, nie mam nic przeciwko temu, byleby nie byl za bardzo stronniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kuszacy_witas Re: OLEKSY wije sie u Lisa 06.01.05, 23:08 to Lis sie zdenerwowal bo nie wiedzial co ma zrobic gdy Oleksy odpowiedzial krotko nt Alganowa. Poza tym w oczy sie rzuca inteligentne, zrozumiale i czytelne wypowiedzi i kontrastujacy z tym belkot Krzaklewskiego. No i glupia d... z Siedlec ktora pewnie za te ataki awansuja na szefa kola PiS w sporej dzielnicy Siedlec. Pozazdroscic.. I nie dziwie sie Oleksemu ze poskarzyl sie na formule programu ktory za sprawa bezmyslnej gowniary przerodzil sie w pyskowke i rzucanie bezsensownych sformulowan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.chello.pl 06.01.05, 23:11 Dlaczego uwazasz, ze to bezmyslna gowniara ? To ze nie mowila cieplych slow o Oleksym ? Tego zdaje sie on oczekiwal. Przesadzila ze "spoleczenstwem" ale z pewnoscia mowila o srodowisku, w ktorym sie obraca. Swoja droga Lis powienien zaraz zapytac kogos o opinie z drugiej strony sali. Odpowiedz Link Zgłoś
kuszacy_witas Re: OLEKSY wije sie u Lisa 06.01.05, 23:27 Chociazby dlatego ze mowila w imieniu spoleczenstwa, co jest kompletna bzdura. Drugi wypowiadajacy sie rowniez nie odbiegal od niej poziomem. Od niego wlasnie dowiedzialem sie ze aby poznac poglady spoleczenstwa wystarczy zapytac najblizsza rodzine.. Cudownie i prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.chello.pl 06.01.05, 23:15 Aha i okreslenie glupia d... z Siedlec tez jest nie na miejscu. (Nie jestm z mlodziezy wszechpolskiej, daleka jestem od ich pogladow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wo Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.netten.pl 06.01.05, 23:20 generalnie cały dzisiejszy program to bełkot.nic nowego nie wniósł w omawiane sprawy.oleksy go ustawiał, Krzaklewski przegadał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuckas Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.demo.pl 06.01.05, 23:20 Czy do CO Z TĄ POLSKĄ zapraszona zostanie kiedyś jakaś "normalna" publiczność ??? A może tylko ja odnoszę wrażenie że w każdym programie na widowni zasiadają przedstawiciele partyjnych młodzieżówek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.chello.pl 06.01.05, 23:22 Ja tez czasami mam takie wrazenie. Czemu zawsze zasiada mlodziez wszechpolska albo mlodziez SLDowska. To innej juz nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuckas Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.demo.pl 06.01.05, 23:24 Młodzież Wszechpolska to raczej powinna się zastanowić nad tym, jakie treści pojawiają się w Ich wydawnictwach i na ewentualnych konsekwencjach a nie włóczyć się po TV :) Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: OLEKSY wije sie u Lisa 06.01.05, 23:26 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Ja tez czasami mam takie wrazenie. > Czemu zawsze zasiada mlodziez wszechpolska albo mlodziez SLDowska. To innej juz > > nie ma ? jest jeszcze młodziezówka Samaoobrony - srednia wieku ponad 40 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuckas Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.demo.pl 06.01.05, 23:29 Taaaak... Po aresztowaniu mecenasa Dolniaka Wielki Przewodniczący Andrzej L. wysyła swoich ludzi gdzie się tyko da !!! Byle tylko dobrze mówili o Samoobronie i bronili honoru jej członków :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.chello.pl 06.01.05, 23:29 Hehehe, takiej mlodziezy tez wole nie ogladac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Agent u LISa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:37 Lis , czlowieku nie dawaj sie zagadywac temu Agentowi . Ile dostalem glosow ? pyta Oleksy A jakie to ma znaczenie . kiedy ci ludzie zaglosowali nie majac pelnej informacji o kandydacie do czego jako obywatele maja prawo . Zaglosowali nie wiedzac jeszce ze byl on tajnym agentem . Teraz na pewno nie zaglosuja . Spotykal sie , pisal raporty , donosil na Polakow , swiadomie wstapil do sluzby w agenturze . Jak smie byc wogole jeszce w sejmie ? Jak smie byc wogole jeszce Politykiem ? Czy o to walczyli za solidarnosci zeby komuchy i ruscy agenci rzadzili Polska ? Dekomunizacja Polski z tajnych agentow staje sie coraz barzdiej potzrebna . Jak wogole ozna jej bylo jeszce nie zrobuic , kiedy np na wegrzech iw czechach zrobiono to juz na poczatku ? A ta dziewczyna ladnie mu dogadala ! dziekuje byla moim glosem . Nie wiem czemu z normalnej czesci publicznosci tej ktora buczala na Oleksego , po prawej w studio gdy byli pokazani za siedzacym lisem , nie wiem dlaczego z tych normalnei myslacych ludzi Oleksy TAjny Agent i komunista zrobil Mlodziezowke LPR , Mlodziez wszechpolska ? No mysle ze po to zeby ich osmieszyc . ale to ci sie nie udalo . Normlany Polak wyalpie w chwile kto tu jest ok a kto nie i to napewno nie jest Oleksy . Oleksy powiedzial cos takiego ze to media wydaly na niego wyrok , On jest smieszny coraz barzdiej smieszny niezawisly sad wydaje wyrok a to zero mowi ze to media skazaly go na banicje . Smiech na sali ! Panie MIller myli sie pan , celowo zreszta , dla wiekszosci Polakow Lustacja ma barzdo duze znaczenie . NO po prostu znowu nas oszukuje to zero ! DZis Oleksy "sluzy " Polakom , wczoraj Sluzyl Ruskim . Dziwne ! JAk Olesky ma dosc Polskiej polityki to niech odejdzie Nikt po agencie plakal nie bedzie . JAk mozna mowic ze za AWS bylo wiecej afer niz za SLD ? W dwa lata Rywin ( kontrola nad mediami komuchow ) , Starachowice ( jak dzialallo sld na dole - czyli powiazania z Mordercami i kryminalistami ) ostatni Orlen itd itp , moze ktos pomoze bo sam wszytskich afer nie spamietalem A co o krzaklewskim ! nci ten czliowiek jest smieszny i tyle . gada ze zalezy mu na parwicy u wladfzy a sam publicznie podkopuje jej stanowisko i wiarygodnosc , ach te male wojenki , to ja jestem prawdizwa parwica , ja krzaklewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney CZy ta dziewczyna na pewno byla z mlodziezy Wszec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:42 jestescie pewni ze byla ? bo ja chcialbym wiedzeiec dokladnie mysle ze daliscie sie nabrac na sugestie Oleskego , ktorej to celem sugestii bylo osmieszenie tej dziewczyny jak i tego co powiedziala , przyklad ze Oleksy nie wiedzial co powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: CZy ta dziewczyna na pewno byla z mlodziezy W IP: *.chello.pl 06.01.05, 23:43 Mnie sie wydaje ze to Lis powiedzial o mlodziezy wszechpolskiej, a w koncu wie kogo zaprosil, dlatego przyjelam to za pewnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Re: CZy ta dziewczyna na pewno byla z mlodziezy W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:48 EEE ee nie , pamietam dokladnie zwrocilem na to uwage , to Oleksy pierwszy uzyl okreslenia Mlodziez wszechpolska w stosunku do tej dziewczyny co sie wypowiadala przeciw niemu , ale czy ona naprawde jest z mlodziezy , nie wiem tak samo jak ty ale najwazniejsze Oleksy juz zrobil wzbudzil niechcec do tej dziewczyny poprzez okreslenie jej jako dziewczyny przedstawicielki mlodziezy wszechpolskiej , a wypowiedziala sie barzdio madrze , mysle ze nawet jesli bylaby z mlodziezy to i tak jej wypiowiedz stanowisko jest ok , dla mnie jednak byla po prostu normalna myslaca dziewczyna a jej wypowiedz byla barzdo spojna z tym jej moim wizerunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: CZy ta dziewczyna na pewno byla z mlodziezy W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:38 ponieważ Oleksy jest najbardziej inteligentnym komuchem - to jego starają się za wszelką cenę usadzić, stosując znaną od wieków metodę Talleyranda: "plujcie, plujcie - zawsze coś przylgnie". a durna gawiedź daje się nabierać oczywiście. z tą rozpłomieniona świętą dziewicą polityczną z programu Lisa na czele. nie udało sie zrobić z józka szpiega, to zrobimy z niego kapusia. mniejsza o to, że zarzut jest lipny - on prędzej umrze niż się oczyści: taka w narodzie zaciekłość, taka potrzeba ofiar... ani smutne, ani żenujące. tragiczne po prostu. jutro może być każdy z nas - i nie wybronimy się, bo nauczono gawiedź jednego: nie słuchać pomówionych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mah Re: CZy ta dziewczyna na pewno byla z mlodziezy W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 03:05 co ty gadasz czlowieku jaki lipny zarzut , to chyba sad wydal takie oswiadczenie , to nie jest zadne pomowienie , oleksy donosil to jest czarno na bialym , nie rozumiem czemu ise dziwisz ze w narodzie zawisc do szpiegow i kapusiow ? wg ciebie to normalne ktos dziala na szkode kraju , psuje kraj to co mamy mu jeszcez przyklasnac , oszalales , Olesky donosil i teraz poniesie kare , to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mah Re: CZy ta dziewczyna na pewno byla z mlodziezy W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 03:08 a i jezszce jedno jutro moze to byc kazdy z nas . buhahahahahahahahahah jasne komunisci mysla ze kazdy jest taki jak oni , bo oni mysla ze tylko takie dwulicowe swinie chodza po swicie , wiec trzeba ich wyprowadzac z bledu i pokazywac co dobre a co nie bo oni nie wiedza w szeregach sld poploch teraz , kazdy cos donosil , raportowal wiec teraz tzresa portami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Agent u LISa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:29 > Lis , czlowieku nie dawaj sie zagadywac temu Agentowi . > > Ile dostalem glosow ? pyta Oleksy > A jakie to ma znaczenie . kiedy ci ludzie zaglosowali nie majac pelnej > informacji o > kandydacie do czego jako obywatele maja prawo . Zaglosowali nie wiedzac jeszce > ze byl > on tajnym agentem . Teraz na pewno nie zaglosuja Mylisz się, w październiku 2000 r. zapadł pierwszy wyrok, w którym Oleksego uznano za kłamcę lustrayjnego. Od tego wyroku się odwołał i sąd wyższej instancji uchylił sprawę. Sytuacja Oleksego była wtedy taka sama jak teraz. > Spotykal sie , pisal raporty , donosil na Polakow , swiadomie wstapil do sluzby > > w agenturze . Tego nie wiadomo, wyrok jest nieprawomocny. > Jak smie byc wogole jeszce w sejmie ? Jak smie byc wogole jeszce Politykiem ? Bo sam to powiedział - kieruje się dobrem społecznym a nie własnym. Moze w kontekście upodobania do pełnienia stanowisk to brzmi jak śedni żart, ale też nie sposób nie zauważyć, że pozczególne stanowiska(poseł, premier, minister, marszałek) oprócz prestiżu nie dawały żadnych wymiernych korzści. Przez 15 lat działalności publicznej Oleksego w III RP nic nie słyszeliśmy o jego powiązaniach z prywatny biznesem, posiadanych akcjach (nie licząc akcji Polisy, które kiedyś tam miała jego żona), jego nazwisko nie padało w kontekście większych i mniejszych afer itp. > A ta dziewczyna ladnie mu dogadala ! dziekuje byla moim glosem No cóż, sam sobie wystawiłeś swiadectwo. Pomijając to co mowiła była niewychowana - zwracanie się do kogoś po nazwisku per "panie Oleksy" jest przejawem braku kultury. > Nie wiem czemu z normalnej czesci publicznosci tej ktora buczala na Oleksego , > po prawej w studio gdy byli pokazani za siedzacym lisem , nie wiem dlaczego z > tych normalnei myslacych > ludzi Oleksy TAjny Agent i komunista zrobil Mlodziezowke LPR , Mlodziez > wszechpolska ? Tej części, która była za Oleksym (a która wcale nie musi być młodzieżówką SLD) Lis nie dopuścił prawie do głosu. > Oleksy powiedzial cos takiego ze to media wydaly na niego wyrok , > On jest smieszny coraz barzdiej smieszny > niezawisly sad wydaje wyrok a to zero mowi ze to media skazaly go na banicje . Zgoda, niezawisły sąd wydał wyrok, którego w sensie skutków prawnych jeszcze nie ma Może nie teraz, ale w 1996 roku po aferze Olina wielu dziennikarzy było wobec niego nie w porządku - naprawdę trudno mu się dziwić, że ma uraz. > Panie MIller myli sie pan , celowo zreszta , dla wiekszosci Polakow Lustacja > ma barzdo duze znaczenie . NO po prostu znowu nas oszukuje to zero ! Kim ty jesteś, że wypowiadasz się za "większość Polaków"? > DZis Oleksy "sluzy " Polakom , wczoraj Sluzyl Ruskim . Dziwne ! Wtedy Polska była w sojuszu z ZSRR, dziś z USA. Jak się jest w wojsku wykonujesz rozkazy przełożonych i nie interesuje cię, kto za nimi stoi. > JAk Olesky ma dosc Polskiej polityki to niech odejdzie > Nikt po agencie plakal nie bedzie . Oleksy nie był agentem. Nie każdy kto współpracuje z wywiadem jest agentem. Nawet jeśli rzeczywiście jest kłamcą lustracyjnym to sam tłumaczył na czym polegała jego współpraca. Na wypadek wojny stałby się szpiegiem, bo w tym celu był szkolony. > JAk mozna mowic ze za AWS bylo wiecej afer niz za SLD ? > W dwa lata Rywin ( kontrola nad mediami komuchow ) , > Starachowice ( jak dzialallo sld na dole - czyli powiazania z Mordercami i > kryminalistami ) > ostatni Orlen > itd itp , > moze ktos pomoze bo sam wszytskich afer nie spamietalem A w czasach AWS - afera żelatynowa, historia z komputeryzacją ZUS, teraz jak widać także afera PZU. Do tego panowie Szeremietiew z asystentem - przestępcą, poseł kryminalista Kolasiński. Z drugiej strony - afera Orlenu tak naprawdę nie wiadomo czy nie jest fikcja (pisał o tym Waldemar Kuczyński w "GW", którego trudno posądzić o sympatyzowanie z SLD), a poza tymi sprawami, które wypisałeśjest właściwie tylko sprawa posła Jaskierni i automatów do gry hazardowej. W sumie nie za dużo. > A co o krzaklewskim ! nci ten czliowiek jest smieszny i tyle . > gada ze zalezy mu na parwicy u wladfzy a sam publicznie podkopuje jej > stanowisko i wiarygodnosc , > ach te male wojenki , to ja jestem prawdizwa parwica , ja krzaklewski Krzaklewski wypadł bardo dobrze, właściwie nie wiem czy po rządach PO-PiS-u nie będziemy z nistalgią spominali czasów AWS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
roch_benkovic Re: Agent u LISa! 07.01.05, 10:15 Nie odnosząc się w sumie do żadnego z postów, tylko do pewnych wątków: 1. kogo normalnego w tym kraju, w roku 2005 obchodzi czy ktoś był faktycznym czy tylko domniemanym współpracownikiem jakiś służb? Jakie to ma po latach, tylu latach znaczenie? Jeśli ktoś sie tym podnieca, to oczywiście jego sprawa, ale powinien sie zastanowić czy aby nie pośc do lekarza. 2. jeśli już koniecznie dla kogos może to miec znaczenie, czy Oleksy, lub jakiś inny Bolo był agentem, to warto zauważyć że Oleksego oskarżaja bodaj o współpracę z wywiadem wojskowym. Pomijając wszystkie inne argumenty, tzn czy faktycznie współpracował, czy tylko "dorobiono" mu kwity - współpraca z wywiadem wojskowym ma zupełnie inny cięzar gatunkowy niz z SB. O ile współpraca z SB może byc dla kogos powodem do wstydu, to w przypadku wywiadu wojskowego - niekoniecznie. 3. co do widowni programu. Myśle ze wszyscy szanujący się dziennikarze powinni unikać zapraszania do jakiegokolwiek programu tzw młodzierzy wszechpolskiej. Miejsce chorych jest w szpitalu, ale rozumiem ze z racji takiej a nie innej sytuacji polskiej słuzby zdrowia, kondycja szpitali psychiatrycznych jest opłakana i nie stac ich na przyjmowanie wszystkich pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: Żałuję że Oleksy nie wyszedł 07.01.05, 10:31 Panie Tomku, po co pan tak uspokajał Oleksego? niech by sobie szanowny pan Oleksy wyszedł w trakcie programu, miałby pan skandal jeszcze większy niż z Wałęsą w pierwszym podejściu, panu by to nie zaszkodziło, a wręcz przeciwnie oglądalnośc programu skoczyłaby do góry ;-) Oleksy i tak nie miał nic więcej ciekawego do powiedzenia, a czas stracony z nim mógłby pan wykorzystać na rozmowę z MARYJAnem K. szkoda że tak się nie stało.... Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Agent u LISa! 07.01.05, 10:24 Gość portalu: P-77 napisał(a): >Mylisz się, w październiku 2000 r. zapadł pierwszy wyrok, w którym Oleksego > uznano za kłamcę lustrayjnego. Od tego wyroku się odwołał i sąd wyższej > instancji uchylił sprawę. Sytuacja Oleksego była wtedy taka sama jak teraz. sytacja nie jest taka sama , teraz partia Oleksego ma poparcie na granicy progu wyborczego jakies %5- w 2001 dostali 40% głosów a sam Oleksy w Siedlcach dostał 60 tys. głosów wiec pan Oleksy ( jesli liczyc proporcjonalnie ) dostanie w nastepnych wyborach około 1/8 tego co w 2001 to daje to jakies 7,5 tysiaca głosów - czyli gorzej niz mizernie nawet jak na okreg siedlecki > > Spotykal sie , pisal raporty , donosil na Polakow , swiadomie wstapil do > sluzby > > > > w agenturze . > Tego nie wiadomo, wyrok jest nieprawomocny. To wiadomo ze donosił pisał raporty tak stwierdził sad a czy wyrok jest nieprawomocny to nie ma znaczenia > > Jak smie byc wogole jeszce w sejmie ? Jak smie byc wogole jeszce Polityki > em ? > Bo sam to powiedział - kieruje się dobrem społecznym a nie własnym Oleksy kieruje sie dobrem społecznym HA HA HA - tak samo jak Peczak Miller i Łapinski z Neumanem > nie sposób nie zauważyć, że pozczególne stanowiska(poseł, premier, minister, > marszałek) oprócz prestiżu nie dawały żadnych wymiernych korzści- zwłascza Peczakowi nie przyniosły wymierny korzysci- bo co to za Mercedes bez przyciemnianych szyb >Oleksego w III RP nic nie słyszeliśmy o jego > powiązaniach z prywatny biznesem, posiadanych akcjach (nie licząc akcji > Polisy, które kiedyś tam miała jego żona), jego nazwisko nie padało w > kontekście większych i mniejszych afer itp. zapomniałes o jego bracie czy synku który wykorzystywał swoje nazwisko do prywatnych i szemranych interesów > > DZis Oleksy "sluzy " Polakom , wczoraj Sluzyl Ruskim . Dziwne ! > Wtedy Polska była w sojuszu z ZSRR, dziś z USA, prosze oswiec mnie o jakim sojuszu polsko -radzieckim piszesz bo 50 lat okupaji i upodleniu nie mozna nazwac sojuszem, to Moskwa narzuciła nam totalitarny i zbrodniczy ustrój wiec nie nazywaj tego sojuszem, poza tym jak mozna porównywac Zsrr do usa , dzis mamy partnerskie stosunki z usa moze Tobie sie sie to nie podoba(nie kazdy lubi wolnosc i demokracje) ale nie mozna tych relacji porównywac do relacji polsko -sowieckich > > JAk mozna mowic ze za AWS bylo wiecej afer niz za SLD ? > A w czasach AWS - afera żelatynowa, historia z komputeryzacją ZUS, teraz jak > widać także afera PZU. Do tego panowie Szeremietiew z asystentem - przestępcą, a poza tymi sprawami, które > wypisałeśjest właściwie tylko sprawa posła Jaskierni i automatów do gry > hazardowej. W sumie nie za dużo. (SIC.!!!) nie za duzo mało Ci jeszcze afer, wiem ze Rzad Buzka tez miał Afery ale nie w TAkiej Skali co RZad Millera, poza tym rzad Buzka cos robil przynajmniej przez pierwsze 2 lata (badz co badz 4 wielkie reformy) a miller kompletnie nic nie zrobił tylko doprowadził Polske do moralnego Upadku. >hazardowej. W sumie nie za dużo. ZAPOMNIAŁES DODAC:AFERA RYWINA,AFERA STARACHOWICKA, AFERA JASKIERNI, AFERA Z OSOCZEM , AFERA Z MATACZENIEM PRZY USTAWIE MEDIALNEJ, AFERA Z FRANCUSKIMI RAKIETAMI W IRAKU-KOMPROMITACJA POLSKI, AFERY ŁAPINSKI-NEUMMAN - ILE MAJA NA SZWAJCARCKICH KONTACH?, AFERAZ GLOSOWANIEM NA CZTERY RECE,AFERA PECZAKA,AFERA SZYNALSKIEJI ZAKŁADY ENERGO VIDE DZISIEJSZA WYBORCZA, AFERA ORLENU , AFERA W JELENIEJ GORZE(SIEDZI WICEPREZYDENT Z SLD) AFERA W OPOLU( SIEDZI B.PREZYDENT) AFERA JAKUBOWSKIEJ I CAŁEJ JEJ RODZINKI, AFERA W PLOCKU( FAŁSZOWANIE GŁOSÓW WYBORCZYCH) AFERA W GORZOWIE ( SIEDZI PREZYDENT Z SLD) AFERA Z STELLA MARIS (SIEDZI BARON SLD) AFERA Z KURCZUKIEM( GROZIŁ DZIENNIKARZOM) O INNYCH LOKALNYCH AFERACH Z UDZIAŁEM ESELDOWSKICH DYGNITARZY NIE PAMIETAM wiec sie pytam małoo Ci jeszcze!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Agent u LISa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:41 > sytacja nie jest taka sama , teraz partia Oleksego ma poparcie na granicy progu > > wyborczego jakies %5- w 2001 dostali 40% głosów a sam Oleksy w Siedlcach dostał > > 60 tys. głosów wiec pan Oleksy ( jesli liczyc proporcjonalnie ) dostanie w > nastepnych wyborach około 1/8 tego co w 2001 to daje to jakies 7,5 tysiaca > głosów - czyli gorzej niz mizernie nawet jak na okreg siedlecki Na pewno dostanie mniej głosów niż w 2001 roku, ale nie sposób nie zauważyć, że wtedy też było nieprawomocne orzeczenie stwierdzające spółpracę. > To wiadomo ze donosił pisał raporty tak stwierdził sad a czy wyrok jest > nieprawomocny to nie ma znaczenia Mylisz się, to ma olbrzymie znaczenie. > Oleksy kieruje sie dobrem społecznym HA HA HA - tak samo jak Peczak Miller i > Łapinski z Neumanem Wybacz, ale tylko on naprawdę wie, czym się kieruje. > zwłascza Peczakowi nie przyniosły wymierny korzysci- bo co to za Mercedes bez > przyciemnianych szyb Mówimy o Pęczaku czy Oleksym? > zapomniałes o jego bracie czy synku który wykorzystywał swoje nazwisko do > prywatnych i szemranych interesów O żadnej takiej sprawie nie słyszałem. > prosze oswiec mnie o jakim sojuszu polsko -radzieckim piszesz bo 50 lat okupaji > > i upodleniu nie mozna nazwac sojuszem, to Moskwa narzuciła nam totalitarny i > zbrodniczy ustrój wiec nie nazywaj tego sojuszem, poza tym jak mozna porównywac > > Zsrr do usa , dzis mamy partnerskie stosunki z usa moze Tobie sie sie to nie > podoba(nie kazdy lubi wolnosc i demokracje) ale nie mozna tych relacji > porównywac do relacji polsko -sowieckich Zgoda, że nie można porównywać, ale przynajmniej z zewnątrz wygląda to podobnie. > AFERACH Z UDZIAŁEM ESELDOWSKICH DYGNITARZY NIE PAMIETAM > wiec sie pytam małoo Ci jeszcze!!!!!!!! To co wypisałeś to w większości sprawy lokalne - nic nie ujmując ich znaczeniu a zresztą nie każdy kryminalny proces takiego czy innego działacza to od razu afera. Poza tym Mahoney a ty za nim źle zinterpretował pytanie. Lis nie pytał "czy więcej było afer za rządów AWS", tylko "kto w większym stopniu odpowiada za sytuację w Polsce". I rzeczywiście, pewne złe praktyki jak wpychanie wszędzie gdzie się da swoich ludzi zaczęły się właśnie w czasach rządu Buzka a Miller to tylko twórczo rozwinął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Agent w głowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:54 jak by nie patrzeć - wywiad wojskowy to inna sfera od sbecji. byle głupków do wywiadu wojskowego nie brali. jak w dużej mierze wciąż komunistyczny polski wywiad wojskowy umożliwił Amerykanom ewakuację z Iraku - to był powód do chwały. jak ktoś w takim wywiadzie przeszedł przeszkolenie - to już powód do hańby? cała sztuczka dotycząca Oleksego polega na ustawicznym zaślepionym mieszaniu charakteru tych dwóch odrębnych służb. "plujcie, plujcie - zawsze coś przylgnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Agent u LISa! 07.01.05, 11:18 > Na pewno dostanie mniej głosów niż w 2001 roku, ale nie sposób nie zauważyć, że > > wtedy też było nieprawomocne orzeczenie stwierdzające spółpracę. dla mnie nie ma to znaczenia sad tak stwierdził i tyle a Oleksy nie potrafi sie pogodzic z wyrokiem niezawisłego sadu, Pan Oleksy by pewno wolał by sadY działaly jak w latach 50-tych, wiec mówie Panie Oleksy: TO SE NE VRATI a co do ilosci głosów oddanych na Oleksego w 2001 to Widac tak Miller otumanił ludzi i tyle im naobiecywał ze ludzie nie wiedzieli na kogo głosuja- jak przypomne sobie hasło "przywrócmy normalnosc" - to mnie krew zalewa > Oleksy kieruje sie dobrem społecznym HA HA HA - tak samo jak Peczak Mille > r i > > Łapinski z Neumanem > Wybacz, ale tylko on naprawdę wie, czym się kieruje. za bardzo gloryfikujesz Oleksego, nie mysl ze on jest jedynym niewinnym, moze i go media skrzywdziły ale to sad wydał taki a nie inny wyrok i musiał miec do tego podstawy > zwłascza Peczakowi nie przyniosły wymierny korzysci- bo co to za Mercedes > bez > > przyciemnianych szyb > Mówimy o Pęczaku czy Oleksym? mówimy o Oleksym ale zauwaz ze obaj sa - a własciwie byli- w tej samej parti która kradnie kradnie i nic wiecej, a sam Oleksy stoi na czele tej półmafijnej organizacji > Zsrr do usa , dzis mamy partnerskie stosunki z usa > porównywac do relacji polsko -sowieckich > Zgoda, że nie można porównywać, ale przynajmniej z zewnątrz wygląda to podobnie taaa... z zewnatrz ZSRR tez wydawał sie rajem, zwłaszcza dla socjaldemokratycznych partii zachodnioeuropejskich ktorzy do tej pory sa slepi na to co wyrabia Putin w Czeczenii i na Ukrainie > wiec sie pytam małoo Ci jeszcze!!!!!!!! > To co wypisałeś to w większości sprawy lokalne - nic nie ujmując ich znaczeniu > a zresztą nie każdy kryminalny proces takiego czy innego działacza to od razu > afera. jesli prezydent miasta Opole siedzi w pierdlu to jak tego nie nazwac jak nie aferą to kompromitacja wstyd i hanba dla całego miasta sprawy lokalne czy nie lokalne to jednak pokazuje to prawdziwą działalnosc SLD , pokazuje do jakiego stopnia członkowie sls sa "wrazliwi społecznie' to jest własnie "wyrównywanie szans społecznych" - czyli kazdy z sld kradnie ile tylko sie da > Poza tym Mahoney a ty za nim źle zinterpretował pytanie. Lis nie pytał "czy > więcej było afer za rządów AWS", tylko "kto w większym stopniu odpowiada za > sytuację w Polsce". I rzeczywiście, pewne złe praktyki jak wpychanie wszędzie > gdzie się da swoich ludzi zaczęły się właśnie w czasach rządu Buzka a Miller to > tylko twórczo rozwinął kazdy odpowiada sam za siebie skoro miller doprowadził polske do moralnego i obyczajowego upadku to jest to wina jego jego rzadu i jego partii na czele której stał, skoro rzad millera miał 5% poparcie to jest to tylko jego i wyłacznie wina a co do pana Buzka -110 tys glosów w wyborach do parlamentu europejskiego mowi samo za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Agent u LISa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 11:25 Mimo wszystko mahoney źle zinterpretował pytanie i oczeuję, że przyzna się do błędu. Poza tym - jednak za pierwszej SLD-owskiej kadencji (1993-97) postkomuniści się hamowali, bo zdawali sobie sprawę, że ciąży na nich PRL-owska przeszłość a gdy obejmowali władzę po kadencji AWS-owskiej nie mieli żadnych zahamowań, no bo skoro "oni mogli to my też". Ciekawi mnie dlaczego po pierwszym wyroku w procesie Lwa Rywina nikt nie uważał, że "niezawisły sąd tak stwierdził i należy to uszanować" tylko wszyscy jeździli po wyroku i sądzie ile wlezie. Akurat Oleksy pokazując cytaty z polityków PiS-u miał sporo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Re: Agent u LISa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:27 " Nie mogę się zgodzić np. gdy niejaki mahoney dowodzi, że ta część publiczności, która buczała na Oleksego to ludzie "normalnie myślący" (a więc obiektywni i ni kierujący się sympatiami politycznymi) a inny forumowicz już uczynił, z widza, który bronił Oleksego członka SLD, ba nawet społecznego asystenta byłego marszałka " hem hem :) a dlaczego niby maja oni nie byc okreslani mianem normalnei myslacych ? hę dodam ze ja sam nie pisalem nigdzie ze ta widownia buczaca na oleksego nie kieruje sie sympatia polityczna . Wbrew przeciwnie ja to dobrze widzialem i w takim stylu pisalem ze oni mieli pogaldy polityczne . Co zreszta to ze maja te poglady uwazam za barzdo dobre ! P-77 mieszasz tu pojecia obiektywnego i pogladow politycznych to nawet jest smieszne bo jak ktos mzoe byc i obiektywny i miec poglady polityczne . Poglady polityczne zawsze sa subiektywne inaczej mielibysmy jedne jedyne sluszne poglady polityczne . zaraz chyba juz tak kiedys bylo ? :) Oni sa normalnie myslacy bo zalezy im na wlasnym kraju i w imie tego chca sie pozbyc z zycia publicznego takich ludzi z zla przeszloscia ludzi jak Oleksy , ja tez nie chce zeby rzadzil mna przestepca , Sa normalni bo nie chca by ich ktokolwiek oszukiwal a tak robil Oleksy no gdzie bylo napisane na plakatach wyborczych " Wspolpracowal z sluzbami specjalnymi w PRL " a chyba dopeiro wtedy obywatel glosujacy mialby pelna informacje na temat kandydata chyba to jest lekkie oszukiwanie nie ? sa normalni bo maja calkowite prawo czuc sie oszukani przez Oleksego i cale sld ktzorzy okazali sie aferzystami jakich nigdy ten kraj nie widzial , maja prawo czuc sie oszukani i maja prawo to prawo ( sic ! ) wyrazac , chociazby buczeniem . On jest politykiem i jest na swieczniku , ma byc krysztalowo czysty , mowil przed wyborami ze jest czysty , obiecywal to tamto i okazalo sie ze klamal to jak twoim zdaniem maja reagowac ludzie ? to jest normalne jak reaguja NIE CHCA BYC OSZUKIWANI dalej mowisz : "a inny forumowicz już uczynił, z widza, który bronił Oleksego członka SLD, ba nawet społecznego asystenta byłego marszałka " a widzisz jakie to nie fair bywaja pomowienia , rzeczywiscie w programie nie bylo pwoeidziane ze czlowiek bronaicy oleksego jest z sld jednakze ktos przyczepil mu taka etykietke , na takiej samej zasadzie na jakiej Oleksy przyczepil etykietke mlodziezy wszechpolskiej tej dziewczynie , hm ? no ale to mamy problem bo jako ze przyklad idzie z gory Oleksy dal barzdiej ciala bo on dal przyklad jako Polityk i osoba na swieczniku ( a wiec powinna taka osoba byc przejrzyscie czysta ) i jako taka osoba posluzyl sie chamska generalizacja dalej " Poza tym Mahoney a ty za nim źle zinterpretował pytanie. Lis nie pytał "czy > więcej było afer za rządów AWS", tylko "kto w większym stopniu odpowiada za > sytuację w Polsce". I rzeczywiście, pewne złe praktyki jak wpychanie wszędzie > gdzie się da swoich ludzi zaczęły się właśnie w czasach rządu Buzka a Miller to " a gzdie ja pisze ze to lis zadal takie pytanie ? a co to ja sam jako obywatel samodzielnie myslacy takiego pytania sam zadac nie moge ? sam to pytanie wymyslilem . lub tez rozwinalem jak wolisz ale nigdzie nie pisalem ze to lis zadal takie pytanie to chyba jasne jest ze to ja zadaje to pytanie bo mi sie skojarzylo z programem , bo bylem zbulwersowany ze Oleksy butnie niby nie widzi ze Sld wyrobil 10000 % normy afer w tym kraju i porownuje to do tych powiedzmy 10 % normy za aws mozna zazartowac ze dzieki sld nasze dzieci nie beda juz musialy krasc bedac w rzadzie :) Wiec reasumujac zadnego bledu nie popelnilem nie mam wiec do czego sie przyznawac co najwyzej ty mozesz sie przyznac do tego ze mnie nei slusznie posadziles :) " A ta dziewczyna ladnie mu dogadala ! dziekuje byla moim glosem No cóż, sam sobie wystawiłeś swiadectwo. Pomijając to co mowiła była niewychowana - zwracanie się do kogoś po nazwisku per "panie Oleksy" jest przejawem braku kultury. " TAk dumny jestem z tego swiadectwa , byla wychowana , i barzdo ladnie tzrymala nerwy na wodzy , Poza tym zrozum ja cham w rzadzie ja okrada oszukuje a ona jako normana obywatelka chce zareagowac , normalna postawa obywatelska wybacz ze nie powiedziala " panie juzefie " hihi poza tym oleksy w programie sam wiele razy mowil tylko nazwiskami tylko wiec znowu jakby przyklad idzie z gory , wprowadzil taki styl rozmowy i dziewczyna z publicznosci musiala ja podniesc " Panie MIller myli sie pan , celowo zreszta , dla wiekszosci Polakow Lustacja > ma barzdo duze znaczenie . NO po prostu znowu nas oszukuje to zero ! Kim ty jesteś, że wypowiadasz się za "większość Polaków"? " To dla ciebie lustracja nie ma znaczenia ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 aha to sam juz sobie wystawiles swiadectwo :) KIm ja jestem no patzrac w ten sposob ze jestem jednym z ludzi myslacych w pewien sposob na temat pana Oleksego , wiec ja takich ludzi reprezentuje takze takich co nie maja dostepu do sieci a maja podobne zdanie do mojego , a biorac pod uwage ze jakby nie patrzec glosow ludzi ktorzy sa zniesmaczeni Oleksym obecnie jest o duzo wiecej niz tych co mysla ze to super polityk , wydaje mi sie ze mam prawo powiedziec ze wiekszosc Polakow tak Mysli , Mysle ze gdyby spytac Polakow o ocene Oleksego i jego agentury kiedys a wiec i jego usuniecia sie natychmiastowego w cien polityczny to wiekszosc bylaby za tym ze zrobil haniebnie i powinien odejsc bez szemrania to cos na zasadzie badan obopu nie da sie spytac wszytskich wiec pyta sie jakas liczbe ktora to liczba oznazca spoleczenstwo cale , a potem sie liczy i widzi ze np glosow ze zrobil haniebnie bylo 320 a przeciw powiedzmy dwa wiec procentowo wygalada na to ze ludzie sadza ze zrobil zle , i na tej zasadzie ludzie moga mowic za innych , no bo widza ze tego soebie nie wymyslili ale ze rzezcywiscie wiekszosc tak mysli Lis dopuscil innych innego do glosu co prawda malo no ale mimo wsyztsko sie wypowiedzial i bylo i za olkiem i pzreciw Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: OLEKSY wije sie u Lisa 07.01.05, 12:02 To Oleksy skompromitował się w momencie gdy tak lekceważąco odezwał się do dziewczyny z widowni, panienka! Takie panienki panie Oleksy to też obywatele i one też mają prawa wyborcze, z których świadomie korzystają, a jeżeli pan jeszcze tego nie zrozumiał to najwyższy czas zejść ze sceny politycznej. Elektorat 70-letnich komunistów z każdym rokiem się wykrusza, naturalna selekcja powoduje, że będzie ich coraz mniej, natomiast wyż demograficzny w tym roku pierwszy raz idzie do urn wyborczych i wiele takich panienek czy chłopaczków odda swój głos, ale na pewno nie na pana panie Oleksy na pewno..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 12:18 > To Oleksy skompromitował się w momencie gdy tak lekceważąco odezwał się do > dziewczyny z widowni, panienka! Dokładnie to powiedział "fajna dziewczynka". Za eleganckie to nie było, fakt, ale w pewnym sensie został sprowokowany. > Elektorat 70-letnich komunistów z każdym rokiem się wykrusza, naturalna > selekcja powoduje, że będzie ich coraz mniej, natomiast wyż demograficzny w tym > > roku pierwszy raz idzie do urn wyborczych i wiele takich panienek czy > chłopaczków odda swój głos, ale na pewno nie na pana panie Oleksy na pewno..... W przyszłych wyborach zagłosją po raz pierwszy ludzie urodzeni po 13 czerwca 1986 r. (urodzeni wcześniej głosowali do Parlamentu Europejskiego) - wtedy akurat wyżu demograficznego nie było. Pierwszy wyż był na początku lat 50, drugi 25 lat później (druga połowa lat 70) - ludzie z tego rzutu głosowali np. w wyborach prezydenckich 1995 roku najczęściej na Kwasniewskiego, ewentualnie na Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: OLEKSY wije sie u Lisa 07.01.05, 14:52 Gość portalu: P-77 napisał(a): > W przyszłych wyborach zagłosją po raz pierwszy ludzie urodzeni po 13 czerwca > 1986 r. (urodzeni wcześniej głosowali do Parlamentu Europejskiego) - wtedy > akurat wyżu demograficznego nie było. Pierwszy wyż był na początku lat 50, > drugi 25 lat później (druga połowa lat 70) - ludzie z tego rzutu głosowali np. w wyborach prezydenckich 1995 roku najczęściej na Kwasniewskiego, ewentualnie na Kuronia. > To co piszesz, to nie do końca prawda, lata 80 przyniosły wtórny wyż demograficzny; w wiek rozrodczy weszło wówczas pokolenie wyżu powojennego. Był to tzw. efekt echa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:01 > To co piszesz, to nie do końca prawda, lata 80 przyniosły wtórny wyż > demograficzny; w wiek rozrodczy weszło wówczas pokolenie wyżu powojennego. Był > to tzw. efekt echa. No tak, ale raczej dotyczy to pierwszej połowy lat 80 a nie drugiej, jeśli za apogeum wieku produkcyjnego przyjmiemy 25-30 lat. Pierwsze roczniki lat 80 już też głosowały, podejrzewam że z tych 60.000 głosów jakie dostał Oleksy w Siedlcach sporo to były głosy najmłodszych wyborców a to choćby z tego względu, że 1. wtedy SLD wygrywał we wszystkich grupach wiekowych, 2. Oleksy był na czele listy, więc większość głosów szła na niego 3. na tzw. ścianie wschodzniej z reguły była duża nostalgia za czasami PRL co zazwyczaj przenosiło się z rodziców na dzieci. Podobnie zresztą rzecz się miała z Buzkiem w 2004 roku, to prawda, że zdobył najwięcej głosów do Parlamentu Europejskiego, ale nie można zapominać, że kandydował w najliczniejszym okręgu wyborczym (Śląsk), z listy pierwszego w sondażach ugrupowania i z pierwszego miejsca. Choć ja głosowałem na Grazynę Staniszewską, która też weszła. Z tego zresztą wynika, że kolejna fala wyżu powinna przyjść teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc Re: OLEKSY wije sie u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 12:29 Oleksiak to jedna z bardziej obślizgłych postaci polskiej polityki. Koleś, który kolekcjonuje stanowiska i uwielbia splendor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleksy VIDEO z "fajną dziewczynką" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 16:13 tomaszlis.wp.pl/galeria_zdjecie.html?gid=66911&T[page]=16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: VIDEO z "fajną dziewczynką" IP: *.chello.pl 07.01.05, 17:43 Przypomnialam sobie ten fragment programu. Oleksy byl protekcjonalny wobec tej dziewczyny, ktora jednak trzeba to przyznac byla odwazna, bo to wszystko jej nie zdeprymowalo. Oleksy mial pretensje do Lisa - ale chyba nie sadzil ze Lis nie zapyta o lustracje. Wiedzial jaka jest formula programu - pytania, widownia, ktora wypowiada nie zawsze mile sądy. Musial sie z tym liczyc, ale widac woli by spiewac peany na jego czesc. Lis powinien zapytac kogos z lewej strony dla zrownowazenia. Te slowa Oleksego o "madrych ludziach" tez byly nie fair - co to znaczy ? Ze tylko madrzy ludzie glosuja na niego, a kto glosuje przeciw jest glupi ? Oleksy tu zachowal sie nieladnie a jako polityk powinien byc opanowany. Co do niego samego - jest niewatpliwie typem polityka, ktory wezmie kazde stanowisko, byleby zaistniec. Sprawa lustracji przemawia przeciw niemu, moze sie wypierac ale niestety pisal CHARAKTERYSTYKI innych ludzi dla sluzb, a to juz nie jest dzialanie, ktore mozna pochwalac. I swoja dzialalnosc dla sluzb zatail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romcia.pl Re: VIDEO z "fajną dziewczynką" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 22:11 Tak skompromitowany polityk (dla mnie współpraca z wywiadem na szkodę własnego społeczeństwa to nie jest drobnostka!)powinien cichutko umrzeć w kąciku,a nie obrażać moją inteligencję pozą niewinnej leliji,którą chcą zaszczuć złe media,zła opozycja i paskudny sąd.Co dobrego polityk Oleksy zrobił dla Polski?Dobrze go dzisiaj podsumowali w GW: piastował różne stołki i nic więcej.Takim ludziom mówię NIE (i nieważne czy są z lewicy,prawicy czy centrum). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: VIDEO z "fajną dziewczynką" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:14 Co dobrego zrobił Oleksy? Jako premier sprawnie kierował gabinetem, prowadził prozachodnia politykę zagraniczną, konsekwentnie dążył do członkostwa w NATO. Jako przewodniczący sejmowej Komisji Europejskiej wykonał tytaniczna pracę dla zapewnienia prawidłowego procesu integracji. Z drugiej strony jako marszałek sejmu (za druim razem, bo za pierwszym na ogół był chwalony) zachowywał się żenująco - nawet nie krył, że za nadrzędne uważa intreresy swojej partii i zapewnienie jej kontroli nad sejmem. Osobna sprawa to owa młoda osoba, moim zdaniem niewychowana i chamska. Otóż nie ma to znaczenia, z jakiej jest organizacji, choć biorąc pod uwagę stopień zacietrzewienia jej wypowiedzi jej nazwijmy to umownie "prawicowe" konotacje wydają się oczywiste. Nie mogę się zgodzić np. gdy niejaki mahoney dowodzi, że ta część publiczności, która buczała na Oleksego to ludzie "normalnie myślący" (a więc obiektywni i ni kierujący się sympatiami politycznymi) a inny forumowicz już uczynił, z widza, który bronił Oleksego członka SLD, ba nawet społecznego asystenta byłego marszałka.A może to właśnie on jest nieskrępowanym instrukcjami partyjnymi myślącym człowiekiem. Nie uważam się za sympatyka SLD a Oleksego uważam za postać raczej nieciekawą, ale patrzę na sprawę obiektywnie. To znaczy zdaję sobie sprawę, że ponieważ obecnie każdy, kto nie atakuje ślepo SLD jest uważany za jego sympatyka (choćby przykład znakomitej dzeinnikarki, Janiny Paradowskiej), ale ponieważ w innych sprawach zarzuca mi się na forum klerykalizm jest to dla mnie dowód na niezależność moich poglądów. Po prostu dla mnie jest oczywiste, że np. Zbigniewa Ziobro i Anitę Błochowiak albo Roberta Strąka i Joannę Senyszyn więcej łączy niż dzieli. A co do samej audycji. Nie da się ukryć, że widownię u Lisa tworzą ludzie zaangażowani politycznie. Tak samo jest w programie :"Młodzież kontra" na TVP 3 gdzie członkowie partyjnych młodzieżówek dyskutują z dorosłym politykiem (nierzadko okazuje się, że są gorsi od niego), ale tam przynajmniej wiadomo kto jest kim. Moim zdaniem Oleksy się wybronił a Lis wyłożył. Dlaczego? Lis zaproponował Oleksemu zabawę w słówka - dowodził, że skoro sąd nie tyle stwierdził jego wywiadowczą przeszłość to "kategorycznie" stwierdził to spraw jest większego kalibru. Oleksy trafnie wywiódł, że takie określenia jak "kategorycznie" (a także np.. "stanowczo", "jednoznacznie") poza tym, że podnoszą siłę przekonywania nie mają żadnego znaczenia. Dla odmiany Oleksy wykazał, że nie powiedział : "wyrok był z góry ustalony", ale "mam wrażenie, że wyrok był z góry ustalony" a chyba każdy kto nie myśli "normalnie" (czytaj - nie sympatyzuje z prawicą) tylko logicznie zgodzi się, że czym innym jest mowienie o faktach a czym innym o naszych wrażeniach. Widząc np. starszego mężczyznę całującego małą dziewczynkę w usta mam wrażenie, że ma on nie do końca prawidłowe skłonności i nie można mnie zmusić abym inaczej to odczuwał. Oleksy mógł w czasie procesu odczuć, że rzecznik Nizieński jest emocjonalnie zaangażowany w sprawę a sąd nierówno traktuje obie strony - u podsądnego, który przegrał sprawę takie wrażenie jest naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: OLEKSY wije sie u Lisa 10.01.05, 12:37 Oleksy spalił się w tym programie, na początku szło mu całkiem nieźle, kilka razy nawet zagiął Lisa, ale niestety w momencie gdy do głosu doszła publiczność (a raczej jego przeciwnicy), poleciał na łeb na szyję, stracił samokontrolę i zimną krew. Najśmieszniejsze było to, że za brutalną szczerość dziewczyny z publiczności naskoczył na Lisa, do niego miał pretensję, że "ta dziewczynka" powiedziała, to co powiedziała! Im dłużej Lis trzymał mikrofon przy tej "dzewczynce", tym bardziej Oleksy dostawał piany na ustach w końcu zagroził wyjściem, i po co było tak się pienić? przecież na minutę Lis powędrował na drugą stronę sali gdzie sympatycy SLD ochoczo pieli hymny pochwalne na cześć marszałka. W każdym programie Lisa głos ma publiczność która jest za, jak i ci kórzy są przeciw, więc nie rozumiem skąd to oburzenie Oleksego za kilka słów szczerości od wyborców? chyba za bardzo przywykł do towarzystwa pochlebców i nie potrafił się odnaleźć w sytuacji gdy doszło do konfrontacji z inną oceną jego rzekomych dokonań. Świetnie go określił wczoraj Najsztub: Oleksy - to taki piastunek, który nic nie zrobił tylko godnie piastował kilka funkcji w państwie - to wszystko na temat Oleksego. Odpowiedz Link Zgłoś
cockerofil Re: OLEKSY wije sie u Lisa 10.01.05, 13:35 zbychoo, godnie? czy aby na pewno??;-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: oceńmy Oleksego za ostatnią kadencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:13 > zbychoo, godnie? czy aby na pewno??;-> "Godnie" to kwestia względna, przynajmniej Oleksy się nie skompromitował niczym spektakularnym a jak na polskie warunki to już dużo. Ministrem spraw wewnętrznych był stanowczo za krótko aby czymkolwiek (dobrym lub złym) się zaznacyć. Super Express wypomniał mu, że kiedy po zamachu w Madrycie była konferencja ministrów odpowiedzialnych za Policję z całej Europy nt. walki z terrorzmem Oleksy akurat wyprawiał w ośrodku rzadowym imieniny (Józefa - 19 marca), ale też nie było się o co czepiać, bo przecież ktoś z ministerstwa reprezentował tam Polskę. Jako marszałek zawalił sprawę końcowego raportu w aferze Rywina poddając bezprawny wniosek pod głosowanie - potem przez cztery miesiące nie umiał znaleźć wyjścia z tej sytuacji. Gdyby twardo przeciwstawił się prawicowej opozyji zyskałby przynajmniej szacunek części opinii publicznej ( np. mój) a tak wszyscy się z niego śmiali. Poza tym zapomniał o uczczeniu przez sejm minutą ciszy Czesława Miłosza - to poważne niedopatrzenie. Był natomiast przez dwa lata bardzo dobrym przewodniczącym sejmowej komisji do spraw europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: OLEKSY wije sie u Lisa 10.01.05, 16:16 cockerofil napisał: > zbychoo, godnie? czy aby na pewno??;-> > Oczywiście godnie w przekonaniu towarzysza Józefa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś