Gość: xxx IP: *.chello.pl 07.01.05, 19:12 Ciekawe, dlaczego na forum prawie nie pisze się o programach dla dzieci? My w każdym razie dziękujemy za bajeczkę - to nasza ulubiona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lezka_z_posen Re: Listonosz Pat 07.01.05, 19:56 Gość portalu: xxx napisał(a): > > Ciekawe, dlaczego na forum prawie nie pisze się o programach dla dzieci? > > My w każdym razie dziękujemy za bajeczkę - to nasza ulubiona. bo małe dzieci rzadko potrafią pisać;) ja bardzo chętnie oglądam powtórki kota filemona-wczraj na przykład wcześnie rano leciał,nie pamiętam na jakiej stacji.ach ten głos bonifacego,aż chce się położyć koło niego na piecu:)chciałabym się załapć na ten wigilijny odcinek,kiedy filemon szuka dla bonifacego gwiazdki,dziadek daje babci chustke i dostaje na gwiazdkę skarpetki:)super odcinek,ten skrzypiący śnieg... a z bajek to chciałabym,żeby powtórzyli "klub chrup-chrup","barba papę" i bajki japońskie,które zaczynały się piosenką "szła bajka nocą przez pole i wsie..".i koniecznie odcinek Reksia,jak ten jeden jedyny raz pokazują wnętrze jego budy- na półce ma książke o bolku i lolku,a świerszcz gra w zimowy wieczór:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Listonosz Pat i inni IP: *.chello.pl 07.01.05, 20:49 My w ogóle lubimy polskie bajki. Kot Filemon był super, ale ten stary (nowa wersja była trochę inna). Pomysłowy Dobromir - fajny dla chłopaków. Myślę, że sporo by się tego znalazło. Gdzie można oglądać takie bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Listonosz Pat i inni 07.01.05, 20:51 Dobromir fajny był!to wymowne stuknięcie w głowę:) chętnie bym też obejrzała "chłopca z plakatu":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Listonosz Pat i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 11:47 Całą masę polskich bajek można oglądać na Cyfrze+ w programie mini-mini. Koziołek Matołek, Miś Uszatek (Prosiak the best!!!), Pomysłowy Dobromir przerobiony później na Pomysłowego Wnuczka nie wiedzieć czemu, Filemon, a nawet wędrówki Pyzy... PS. A my i tak kochamy Tabalugę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiepan666 Re: Listonosz Pat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:33 Pat i kot, kot i Pat, Pat i kot -przyjaciele od lat.Ze snu wstaje słońce, słychać ptaków koncert i szczęsliwy jest naprawdę Pat! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: Listonosz Pat 28.02.14, 21:18 lezka_z_posen napisała: > koniecznie odcinek Reksia,jak ten jeden jedyny raz pokazują wnętrze jego budy- > na półce ma książke o bolku i lolku,a świerszcz gra w zimowy wieczór:) Rany, to mój ulubiony odcinek z Reksiem :) Z bajek z lat dziecięcych miło wspominam także czeskie dobranocki - Żwirka i Muchomorka, Makową Panienkę (!), Rumcajsa no i Krecika. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Listonosz Pat 01.03.14, 15:39 jahreshka napisała: > lezka_z_posen napisała: > > > koniecznie odcinek Reksia,jak ten jeden jedyny raz pokazują wnętrze jego > budy- > > na półce ma książke o bolku i lolku,a świerszcz gra w zimowy wieczór:) > > Rany, to mój ulubiony odcinek z Reksiem :) TAK TAK!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Listonosz Pat IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 08.01.05, 18:23 Uwielbiam Pata! Wogóle,bajki brytyjskie są świetnie robione-polskie też im nie ustępują (ale te starsze). Podobała mi się też bajka o świetlikach,którą czytał Pan Zakrzeński ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gal100 Re: Listonosz Pat i inne bajeczki 09.01.05, 11:11 Pat jest super. I ta pioseneczka na wstępie...I aktor, który "robi" za wszystkich bohaterów też jest OK. Raz moje dziecko próbwało ogladać Pata z kasety, CZYTANEGO, i już nie było tak fajnie. Ja też uważam, że angielskie bajeczki dla maluchow są świetne. Mój czterolatek lubi też Noddy`ego, ale ten ostatni był jakiś inny, chyba komputerowy. Pamiętamy też Strażaka Sama, to chyba też z tej serii. Z polskich u nas na pierwszym miejscu jest Filemon(superowski Bonifacy na piecu) a na drugim Pomysłowy Dobromir. Koziołek Matołek też jest w porządku. Polskie bajki można oglądać na TMT od 19.00 do 20.00. Nie wszystkie są fajne, ale obecnie leci tam Pomysłowy D., Koziołek Matolek a niedawno było"Proszę słonia." pzdr.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapiszon Muminki IP: 80.51.233.* 09.01.05, 11:17 Dobre są wymienione przez was, ale tatuś muminka i jego teksty powalają (płyta dvd z jakiejś gazety) Mamusia Muminka do Tatusia Muminka: "Czy myślisz o tym samym co ja?" Tatuś: "Być może" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy "Sąsiedzi" rulezzz! /bt. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.01.05, 11:21 Odpowiedz Link Zgłoś
gal100 Re: Listonosz Pat i inne 09.01.05, 23:05 A dzisiaj była Pszczółka Maja - też w porządku. Sasiedzi to chyba nie są dobranockowe, dla maluchów? Czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Listonosz Pat i inne IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.01.05, 23:08 Miałem na myśli tych sąsiadów: www.patmat.cz Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gal100 Re: Listonosz Pat i inne 10.01.05, 09:27 Ja też. Znam to, ale muszę przetestować na dziecku. Gdzie to chodzi? pzdr.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Listonosz Pat 10.01.05, 16:33 My też lubimy Pata. :) Polecam tez wszystkim maluchom i ich rodzicom: Weterynarza Freda Strażaka Sama Żółwia Franklina George'a Niewielkiego Magiczny autobus te trzy ostatnie nie w naszej TV, ale na mini maxie lub na mini mini. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina a propos Tabalugi 27.02.14, 20:01 Moje dzieciaki świetnie się bawiły przy tej bajce, dopóki któregoś razu nie usłyszałam tekstu tego okropnego bałwana do któregoś z bohaterów: "Ty łajdaku!". Od tej pory staram się proponować moim chłopakom coś innego, choć wiem, że w realu słyszały pewnie i gorsze epitety. Wolałabym jednak, gdyby bajki dla dzieci propagowały zgoła inne słownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: a propos Tabalugi 27.02.14, 20:02 Póki co, jedną z fajniejszych i takich bajek z morałem dla młodszych dzieciaków jest Clifford, szczególnie ta seria z małym Cliffordem oraz Bracia Koala. Odpowiedz Link Zgłoś