17.04.05, 14:03
blagam, juz ani slowa o Piecyku :)
Obserwuj wątek
    • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 17.04.05, 14:15
      kubissimo napisał:

> blagam, juz ani slowa o Piecyku :)

O, kochany, nie ma tak dobrze.;)
      Szkoda Daniela. Wczoraj zaśpiewał naprawdę fajnie, a ja myślę, że stać go na
      jeszcze więcej. Był o włos od finału, to musiało być dla niego wyjątkowo przykre
      uczucie. Będzie mi go brakowało, bo był moją ulubioną postacią tego serialu.;)

Jeśli chodzi o finałową dziesiątkę – jest dobrze, ale nie rewelacyjnie.
      Ciekawsi wydają się panowie. Każdy, z wyjątkiem Sławka Pecy (takie jest moje
      zdanie), ma coś interesującego do zaoferowania. Wszyscy doskonale śpiewają i
      gdybym w tej chwili musiała wybrać spośród nich najlepszy wokal, to miałabym
      bardzo duży problem. Za to najprzystojniejszego mogę wskazać bez zastanowienia.;)
      Z paniami nie jest tak różowo, chociaż tylko jedna z nich nie potrafi śpiewać.
      Pozostałe są albo antypatyczne i sztuczne (Szarubka), albo tylko sztuczne
      (Dominika Pawłowska, nie wiem czy będę w stanie wymazać z pamięci jej fatalny
      występ klubowy), albo w ogóle nie wiadomo czego się po nich spodziewać (Dominika
      Kasprzycka i Magda). Dwie ostatnie budzą moją największą ciekawość. Z wielkim
      sentymentem wspominam Olę Tchórzewską i Milenę, a także, co mnie samą dziwi –
      Sylwię Grzeszczak. No i oczywiście nieodżałowaną Bognę.
      Mam wielką nadzieję, że Pączek odpadnie już w sobotę, zanim mi wszystkie kwiaty
      w domu pożółkną i zwiędną od jej popisów wokalnych. :///
      • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 14:44
        > Szkoda Daniela. Wczoraj zaśpiewał naprawdę fajnie, a ja myślę, że stać go na
        > jeszcze więcej.

Popieram. Na dodatek odpadł akurat wtedy, kiedy zaczął mi się podobać i gdy
        zaczęłam go lubić. Poza tym brakuje mi w dziesiątce Oli Tchórzewskiej, może
        jeszcze Mileny Różewskiej i Joasi Stach. Gdyby one przeszły, to dziewczyny
        miałyby u mnie równe szanse z facetami :). A Sławka Pecę można wymienić na
        Piecyka ;).
        • tokyo1 Re: IDOL 4.11 17.04.05, 14:46
          ooo nieeeeeee :p
          Sławka głos przynajmniej mi się podoba. I nie przeszkadza mi on jako osoba.

Piecyk przygasł :P koniec
          • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 14:48
            Mi też Sławek nie przeszkadza, ale Piecyk jest fajniejszy i bardziej
            kreatywny :). Poza tym Piecyki mają to do siebie, że przygasają, żeby później
            znów zapłonąć :))).
            • lwica.salonowa Re: IDOL 4.11 17.04.05, 16:45
              > Poza tym Piecyki mają to do siebie, że przygasają, żeby później znów
              > zapłonąć :))).

Sugerujesz, że Piecyk jeszcze kiedyś gdzieś się nam objawi :)?
              • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 18:18
                You never know... :).
                Ale cicho... koniec tematu ;).
      • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 20:17
        > O, kochany, nie ma tak dobrze.;)
        > Szkoda Daniela. Wczoraj zaśpiewał naprawdę fajnie, a ja myślę, że stać go na
        > jeszcze więcej. Był o włos od finału, to musiało być dla niego wyjątkowo
        przykr
        > e
        > uczucie. Będzie mi go brakowało, bo był moją ulubioną postacią tego serialu.;)

po jeden - pod tym się podpisuję obiema ręcyma ;)

po dwa - na wszelki wypadek oświadczam, nie żeby coś tego ;) :: na inne forum
        nie zamierzam uciekać, bo cóż to by była za atrakcja? wszak tam nie mogłabym
        podrażnić naszego idolowego guru

po trzy - trza przelać swoje uczucia sympatii na kogoś innego, padło na Piotra
        Latę - to nie tylko z sentymentu, a z dziewczyn - trudniejszy wybór - niech
        będzie Dominika Kasprzycka, tylko na Boga niechże dziewczyna nie robi się na
        Gosię Kunc, bo mam wrażenie, że w niej jest coś więcej. Reszta finalistów?
        hmmm, drażni mnie druga Dominika i (nie bijcie) Maciek. Chłopak jest jak dla
        mnie tak wtórny, że aż boli. Bartek - ok, ma u mnie plusa za repertuar klubowy,
        ale ma tu dość silną grupę wsparcia, a ja w tej edycji postanowiłam sie
        wyłamywać ;) Sławek P. - sympatyczny, ale mam wrażenie, że wyleci - jak nie
        jako pierwszy, to jako drugi. Chyba, że jurorzy go wykreują na nowe bożyszcze
        damskich akademików. Sławek U. - czekam z niecierpliwością, co też pokaże, bo
        wczoraj to chyba jakąś zaćmę miałam i tego podobno wspaniałego występu nie
        zauważyłam. No ale 51% głosujacych mylić się nie może - jest to juz dzisiaj
        idol i koniec, miło, jak jeszcze mnie przekona. Pozostałe trzy dziewczynki
        głębszych odczuć u mnie nie wzbudzają. Ciekawe, czy jedna pokaże ogień, druga
        rockendrolową duszę a trzecia jakieś hmmm wnętrze -jak obstawiacie?

po cztery - do luzy i ankya: od czego będzie piąta edycja? (to w kwestii
        Piecyka ;))
        • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 17.04.05, 20:49
          > a ja w tej edycji postanowiłam sie
          > wyłamywać ;)

Ale Piotrek Lato ma tu równie silną (częściowo tą samą co Bartek) grupę
          wsparcia.;) Żeby być w opozycji musiałabyś chyba postawić na Pączka albo na
          Szarubkę.;)
          • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:35
            to fakt... to może zaapeluję: proszę mi tu nie chwalić Piotra, bo się będę
            musiała przerzucić na w/w panie - a tego nie chcę
        • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:09
          > po cztery - do luzy i ankya: od czego będzie piąta edycja? (to w kwestii
          > Piecyka ;))

Myślisz, że jest taki zawzięty i konsekwentny? :)
          • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:36
            nadzieja umiera ostatnia
            mojej starczy życia na około 5 edycji ;)
        • yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:41
          facecja napisała:

> wszak tam nie mogłabym
          > podrażnić naszego idolowego guru

Who's guru? Uscislij, bo jakos nikt mi sie na to stanowisko w pelni nie nadaje ;]
          • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:46
            ten, kogo ostatnio troszku zdrażniłam

no chyba, że wiele osób zdrażniłam - to przepraszam, efekt był niezamierzony ;)

a że się nie nadaje - z grzeczności nie zaprzeczę ;)
            • yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:53
              Heh mnie temat Piecyka doprowadza do odruchu, ktorego z grzecznosci nie opisze ;))) Draznisz mnie bardzo tymi gorzkimi zalami nad tym jak to biedny nieszczesliwy JAKIS Daniel odpadl. Co nie znaczy, ze sie poczuwam do bycia guru, wiec szalenie chcialam te kwestie wyjasnic :]
              • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:04
                >tymi gorzkimi zalami nad tym jak to biedny nieszczesl
                > iwy JAKIS Daniel odpadl

oto mój pierwszy post po wczorajszym ogłoszeniu wyników, pokaż palcem te moje
                straszne żale

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=22837332&a=22846518
                no chyba, że się loguję na inny nick, ale to juz nieświadomie, ach to moje
                paskudne rozdwojenie jaźni...

a mówiąc o guru nie miałam na myśli Ciebie, przykro mi, jesli Cię zawiodłam
                pax
                • aura.ranna Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:15
                  oj tam nieporozumienia... wiadomo, że guru może być tylko JEDEN ;)))
                • yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:23
                  Mnie nie jest przykro, bo mnie nie zawiodlas :D Nigdy nie bylam niczyim guru i ta robota mnie nie interesuje, i ani przez chwile nie mialam zludzen kogo masz na mysli ;)))) Jakbys nie zauwazyla to pragne Ci jedynie unaocznic, ze oprocz Kubu wiekszosc ma juz rowniez dosc tematu tego tam no jak mu ;]
                  • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:33
                    >oprocz K
                    > ubu wiekszosc ma juz rowniez dosc tematu tego tam no jak mu ;]

po jeden: to jaka większość? - toż nas jest siła 3 ;)
                    po dwa: a jakbym ja miała dość czytania np. o Bartku, to ktoś by się tym
                    przejął?

pax - ponownie
                    • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:37
                      Dziewczyny, nie kłócić się o Piecyka :). My musimy trochę o nim popisać, tak na
                      pożegnanie :). A przeciwnicy jego osoby powinni się cieszyć, że nie przeszedł,
                      bo wtedy musieliby dłużej o nim czytać. Z resztą co może być dażniącego w
                      czytaniu o kimś, ja rozumiem, że np. go nie znosicie i musielibyście go
                      słuchać, ale tak...
                      • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:40
                        >Z resztą co może być dażniącego w
                        > czytaniu o kimś, ja rozumiem, że np. go nie znosicie i musielibyście go
                        > słuchać, ale tak...

no właśnie mi też ciezko zrozumieć, mam nadzieję, że ktoś to w końcu wyjaśni
                      • aura.ranna Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:40
                        trzeba jakoś działać, bo przy waszej kreatywności temat piecyka się szybko nie
                        wyczerpie ;)))
                        • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:42
                          nie bój nic, przyjdzie pierwszy koncert i rozpocznie się batalia
                          Piotr vs. Bartek

a w zwiazku z tym o biednym Piecyku pamięć zgaśnie, być może nawet i we mnie ;
                          (((
                          • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:47
                            Też się obawiam, że moge zapomnieć o Piecyku :(((.

A co do Piotrka i Bartka - przechylam się na stronę tego drugiego, chociaż
                            gdyby obydwaj staneli przede mną i powiedzieli: "wybieraj" mogłabym mieć mętlik
                            w głowie :))). Aha - wokalnie podobają mi się tak samo, jeśli chodzi o występy
                            klubowe to lekką przewagę ma Piotrek.
                            • tokyo1 Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:49
                              Hahaha, jakby stanęli przede mną i kazali wybierać, ja bym wiedziała, który
                              jest nominowany do odejścia.. a który ma zostać ;)))
                              • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:52
                                oj tokyo, Ty sobie tutaj jaj z odejścia nie rób, bo ja to wtedy, jako młoda
                                dziewoja, naprawdę ciężko przeżyłam ;) drugi raz tego nie przeżyję, tak więc
                                albo Picia w finale, albo ja z żalu padnę
                                • tokyo1 Re: IDOL 4.11 18.04.05, 00:05
                                  W finale to Picia już jest, pytanie tylko jak daleko zajdzie.. :)
                                  Myślę jednak, że pierwsza piątka bank, może nawet trójka.
                                  • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 18.04.05, 00:07
                                    Ja też obstawiam, że będzie w trójce.
                                  • facecja Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:24
                                    > W finale to Picia już jest, pytanie tylko jak daleko zajdzie.. :)

tak tak, miałam na myśli ten ścisły najściślejszy finał - tak w ogóle to coś
                                    wiadomo, czy będzie to 3 czy znowu 2 osób?
                              • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:52
                                Nie pozostawiasz żadnej nadziei :).
                • lucy_harmon To ja jeszcze tylko chcę wyjasnić... 17.04.05, 23:59
                  ... że się pożaliłam raz jeden jedyny. Dzisiaj, bo wczoraj po ogłoszeniu wyników
                  nie miałam okazji. Nie wiedziałam, że to taka zbrodnia.

> > tymi gorzkimi zalami nad tym jak to biedny nieszczesl
                  > > iwy JAKIS Daniel odpadl
                  • tokyo1 Re: To ja jeszcze tylko chcę wyjasnić... 18.04.05, 00:07
                    Ejj Misie, chill out :)
                    Niech sobie każdy narzeka na kogo i na co chce, o!
                    Keine grenzen ;)
                    • lucy_harmon Re: To ja jeszcze tylko chcę wyjasnić... 18.04.05, 17:40
                      Dziękuję, dobry człowieku.:)
    • lwica.salonowa Re: IDOL 4.11 17.04.05, 16:47
      Mi pasuje ta dziesiątka, może nie wszyscy powalają mnie na kolana, ale chyba
      będzie czego posłuchać. Poza wyjątkami (Maciek, Piotrek, Karolina i Bartek)
      trochę mało wyraziści ci ludzie.
    • yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 17:18
      Jestem sklonna przychylic sie do blagan Kubu i prosic, by Piecyk przestal nam podgrzewac juz temperature dyskusji. A jak ktos sie obrazi zawsze moze sobie zalozyc osobne forum (jak to drzewiej sie zdarzylo, kiedy kilka osob sie obrazilo za stworzenie f. seriale) ;)))))
      Teraz lepiej zacznijmy rozwazania, kto opusci final w sobote (oczywiscie Paczek :>) i w kolejnych odcinkach finalowych :)
      • tokyo1 Re: IDOL 4.11 17.04.05, 17:40
        Pierwsza myśl, to że właśnie Nina odpadnie.. ale czy zdarzyło się kiedyś, żeby
        ktoś najsłabszy wypadł jako pierwszy..? Raczej nie.
        Myślę, że niektórym może repertuar nie podpasować i mogą być jakieś
        niespodzianki.. zobaczymy.
        Te piosenki na 1 finał są takie oo :/
        • piotr7777 Re: IDOL 4.11 17.04.05, 17:57
          > Pierwsza myśl, to że właśnie Nina odpadnie.. ale czy zdarzyło się kiedyś,
          żeby
          > ktoś najsłabszy wypadł jako pierwszy..? Raczej nie.
          Tak, jak dotąd zawsze.
          • tokyo1 Re: IDOL 4.11 17.04.05, 18:01
            ale np Nowak, Wódz, Hom, Pakulak.. za długo byli w idolu moim zdaniem
            a ich kosztem wypadła np Ania Dąbrowska, Bartek Król
            • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 17.04.05, 18:08
              Masz rację Tokyo, zwykle ci najgorzej śpiewający wcale nie odpadali jako
              pierwsi. Ba, taki Hom to chyba nawet dotarł do pierwszej trójki!
              Ja mam nadzieję, że w trakcie programu moja sympatia do poszczególnych osób
              będzie ewoluować i jakoś się to ułoży, ale na razie nie wyobrażam sobie
              sytuacji, w której miałby odpaść na przykład któryś z chłopaków (poza S.Pecą). W
              poprzednich edycjach zwykle było tak, że od samego początku podobały mi się
              tylko dwie, góra trzy osoby, a reszta wcale. Tym razem jest na odwrót.
              Mam wrażenie, że jeśli w sobotę nie odpadnie Pączek, to będzie to któryś z
              panów. A tu największe szanse na wylot mają chyba Sławek Peca i boję się, że
              Bartek (oby nie). Pozostali na razie są nie do ruszenia.
              No, chyba że Szarubka znów z czymś wyskoczy i wtedy może to ona poleci.
              • yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 18:13
                Jesli Nina nie odpadnie w sobote zaczne wierzyc w spiskowa teorie dziejow, bo czym uzasadnic juz sam udzial jej w finale. Ostatecznie gdyby to byla Szarubka nie mialabym poczucia, ze komus stala sie wielka krzywda.
              • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 18:16
                Ja też obstawiam dziewczynę do wylotu, raczej nie będzie to któraś z Dominik.
                Slawek Peca to taka fajniejsza wersja Totoszki, więc skoro Totoszko doszedł do
                finału, to może nie pożegnamy Sławka tak szybko.
                • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 18:23
                  Czy tylko ja mam wrażenie, że jeśli chodzi o facetów to jest nadzwyczaj ok?
                  Najmniej podoba mi się Sławek Peca, ale w sumie nie mogę powiedzieć żeby mi się
                  nie podobał. No i Sławek Uniatowski mnie nieco drażni. Ale nie ma żadnych
                  Pawłów Nowaków, Bartków Homów czy Pawłów Kowalczyków - chociaż jego rolę, czyli
                  rolę ulubieńca jury, chyba przejmie Uniatowski, przynajmniej wszystko na to
                  wskazuje.
                  • piotr7777 Re: IDOL 4.11 17.04.05, 18:25
                    Zawsze w pierwszym koncercie odpadali ci uczestnicy, którzy wypadli najsłabiej
                    a więc eo ipso byli najsłabsi w swoich dziesiątkach.
                    We wszystkich pierwszych koncertach jurorzy zgodnie wskazywali najsłabszego
                    uczestnika, który od razu odpadał.

• yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 19:07
                      Nie zawsze ten, ktory wypadl najslabiej byl faktycznie najslabszy w dziesiatce, przeciez repertuar jest bardzo rozny i czasem bywa tak, ze jest jakby z calkiem innej bajki. Choc pamietam jak Gosia Kunc "Two Princes" przerobila na swoja modla i jakos to poszlo, z kolei Ania Dabrowska nie poradzila sobie z "YMCA". A przeciez to wlasnie ona odniosla najwiekszy sukces na rynku i moim skromnym zdaniem byla najlepsza w tamtej edycji Idola.
                  • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 17.04.05, 18:33
                    Nie, nie tylko Ty masz takie wrażenie.:)
                    Ja się Sławka Uniatowskiego nie czepiam, bo jego głos mnie zachwyca, a sam
                    charakter nie przeszkadza, przynajmniej na razie. Nie uważam też, żeby jego
                    internetowa autopromocja była czymś złym, zdecydowanie wolę takie podejście niż
                    rozwieszanie na mieście plakatów z własną podobizną, co jak się okazało jest
                    nagminnie stosowaną praktyką.
                    • kubissimo Re: IDOL 4.11 17.04.05, 19:30
                      eeee, a ja nie widze wielkiej roznicy miedzy plakatami i promocja na forum
                      obie rzeczy sa rownie desperackie :/
                      zreszta nie wiem na ile Aranka mowila serio a na ile zartowala (bo przeciez
                      mogla), za to dzialalnosc Slawka widzielismy na wlasne oczy
                      • n_nicky Re: IDOL 4.11 17.04.05, 20:05
                        A ja myślę,że w 1 odcinku wyleci Szarubka.Życzę jej tego z całego serca,podobnie
                        jak Pączkowi.
                        A Piecyk może i fajnie śpiewa,ale jego wczorajsze zachowanie było
                        żałosne(zwłaszcza fochy po ogłoszeniu wyników).
                        • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 20:20
                          e tam fochy
                          zachowanie moze niepoprawne politycznie, ale chyba lepsze niż udawanie, że się
                          do programu przyszło za karę i tak naprawdę to ma się to wszystko "w du..."
                          (cytując jednego finalistę)
                          • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:02
                            Też mi te "fochy" nie przeszkadzały - może chłopak jest nieco obrażalski, ale
                            to była naturalna reakcja i to mu się chwali. Niepoprawnie politycznie było
                            zachowanie kolesia w którejś z edycji, który po ogłoszeniu wyników pokazał
                            tyłek do kamery, przy tym jedno przekleństwo Piecyka to pikuś :).
                          • yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:43
                            Ale kiedy Piecyk powiedzial "ch..owo" wydymajac nadasane usteczka i zsuwajac sie coraz nizej w fotelu zobaczylam jako zywo Marlona, ktory rowniez byl wielce obrazony, ze to nie on jest w finale ;)))
                        • wrocek71 Re: IDOL 4.11 17.04.05, 20:21
                          A coś wczoraj mówili, ze ten Uniatowski już wcześniej stratował w Idolu?
                          Kojarzycie coś?
                • devojce Re: IDOL 4.11 18.04.05, 08:09
                  ankya napisała:

> Slawek Peca to taka fajniejsza wersja Totoszki

Fajniejsza????? No coś Ty!!! Totoszko jest sto razy fajniejszy od Pecy. A te
                  usta, ech...
                  • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 09:17
                    ja sie tylko zdziwilem jak zobaczylem Totoszke na zywca
                    myslalem, ze jest duzo wyzszy
                    • devojce Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:16
                      Jak dla meni w sam raz. Tylko, że on już nie dla mnie :-( Martę wolał. Buuuu ;-(
                  • ankya Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:42
                    > Fajniejsza????? No coś Ty!!! Totoszko jest sto razy fajniejszy od Pecy. A te
                    > usta, ech...

Wybacz, ale Totoszko jest nie w moim typie i nie podoba mi się ani trochę :). A
                    na jego usta nie zwróciłam uwagi, z resztą oczy Bartka jak na razie są nie do
                    przebicia :).
                    • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:16
                      devojce nie badz glupia, nie wybaczaj ;)
                      • devojce Re: IDOL 4.11 19.04.05, 08:09
                        kubissimo napisał:

> devojce nie badz glupia, nie wybaczaj ;)

Dobra! Nie będę głupia ;-)
    • tokyo1 Re: IDOL 4.11 17.04.05, 20:40
      Kurcze, wiecie czego mi będzie brakowało..?
      Kobiecego rockowego głosu, trochę chrypki.. Za Karoliną nie przepadam, nie
      zachwyca mnie wcale.. Chyba jednak niedobrze, że Oli Tchórzewskiej nie będzie :/
      Faceci będą jedynymi reprezentantami gitarowej muzyki śmiem się obawiać :(

• ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:06
        Jak bym chciała zobaczyć w finale jak nie Olę to Milenę. Teraz żadna z
        dziewczyn nie podoba mi się tak, żebym miała jej kibicować, tzn. nie wiem jak
        Pączek bo jej nie słyszałam, ale wątpię żebym padła z zachwytu. Zostało mi
        męskie grono: Bartek i Piotrek, ewentualnie Maciek. Tylko czekam aż ktoś mi
        powie, że ja wcale śpiewu nie słucham, tylko ciacha oglądam :).
        • kubissimo Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:08
          no wiesz, z tych trzech panow to ewentualnie jeden mozna podciagnac pod
          kategorie 'ciacho', wiec mozesz sie nie bac ;)
          • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:10
            Wiadomo o którego chodzi :), ale ja bym jeszcze dodała Piotrka w wersji bez
            brody :).
            • hebat Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:12
              A o którego chodzi, bo oni wszyscy jacyś nie dla ócz.
              • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:14
                No przecież to jasne, oczywiste i klarowne, ze o Bartka! :)
          • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:20
            To zależy jakie kto ciacha lubi, ja na przykład nie przepadam za lukrowanymi.;)
            • facecja Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:33
              > To zależy jakie kto ciacha lubi, ja na przykład nie przepadam za
              lukrowanymi.;)

to tak jak ja. a ulubione to takie domowe, prosto z piecyka :P
              • aura.ranna Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:35
                hihi, ale taki piecyk to nic sam z siebie, tylko dokładac i dokładać...
              • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:57
                > to tak jak ja. a ulubione to takie domowe, prosto z piecyka :P

O mamo, nie mogę :))).
              • hebat Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:00
                facecja napisała:

> to tak jak ja. a ulubione to takie domowe, prosto z piecyka :P

Pewnie z otrębami, albo innymi paskudnymi paprochami ;)
        • al-bundy Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:10
          Oglądasz ciacha :P

Ale nie martw się, ja i inni faceci oglądają laseczki a nie bardzo rozróżniają
          jak one śpiewają. Więc trójka finałowa - dwie Dominiki i Magda :)
          • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 21:16
            E tam, rozróżniam jak finałowi faceci śpiewają, aż tak źle to nie jest :).
    • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:31
      Nieco odchodząc od kontrowersyjnych tematów ;): czy ktoś posiada piosenki
      wykonywane przez idoli w mp3 i mógłby je wysłać na maila, albo ewentualnie wie
      skąd można je ściągnąć (jeśli skądś można)? Bo na stronie Idola dają tylko
      odsłuchać i jeszcze, zdziercy, każą sobie za to płacić :).
      • kubissimo Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:53
        obiecaj flaszke bigrockowi i moze cos Ci podrzuci
        w poprzedniej edycji raczyl nas fajnymi empetrojami, wiec moze podtrzyma
        tradycje
        • ankya Re: IDOL 4.11 17.04.05, 22:55
          Oooo, no to ok, obiecuję flaszkę :).
      • yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 23:06
        O ile mnie zawodna pamiec nie myli to osiolek (emule) daje taka mozliwosc, choc sa to pliki avi, wiec trzeba by sie troche pobawic z przerobieniem tego na mp3 :]
        • kubissimo Re: IDOL 4.11 17.04.05, 23:19
          ale w emulu chyba sa cale odcinki
          to trzeba nie tylko konwertowac, ale jeszcze potem wycinac
          lepiej dajmy ta flaszke bigrockowi ;)
          • yane.yane Re: IDOL 4.11 17.04.05, 23:22
            Ja mu moge dac nawet dwie - 1 za tamta edycje, 2 za ta :]
            • colour-ize Re: IDOL 4.11 18.04.05, 00:13
              To ja kolejne dwie! Plus ładny, proszący uśmiech -> :)
              • egoblonde Re: IDOL 4.11 18.04.05, 00:34
                Hmm szykuje sie powtorka z rozrywki jak w pierwszej edycji -festiwal
                przecietności.Mam nadzieje,że jako pierwsza odpadnie szarubka
                (pretensjonalna,chamska,na siłe się lansuje,głos jakis taki wymuszony,nie
                spiewa"lekko")ewentualnie paczek(ala janosz 2).Swoja droga nie rozumiem jak
                jury mogło paczka przepuscic do etapu klubowego...
                ja stawiam na m.silskiego.No i jeszcze całkiem fajny facet z niego(jak juz o
                facetach mowa...)
                • winnix Re: IDOL 4.11 18.04.05, 09:10
                  > Swoja droga nie rozumiem jak
                  > jury mogło paczka przepuscic do etapu klubowego...

No właśnie nie przepuścili. Przepuścili za to dziewczynę, która jak się okazało
                  miała już podpisany kontrakt płytowy i na jej miejsce wskoczył Pączek.

Pozdrawiam,
                  winnie
                  • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 09:16
                    to byl chlopak, ale to szczegol ;)
                    • winnix Re: IDOL 4.11 19.04.05, 11:42
                      Poważnie? Myślałam że pamiętam doskonale jak Wojewódzki mówił o dziewczynie.
                      No ale wczoraj równie doskonale pamiętałam że dałam ekspedientce 10zł a nie 20,
                      więc chyba coś mi ostatnio moja doskonała pamięc poważnie szwankuje:))

winnie
                      • kubissimo Re: IDOL 4.11 19.04.05, 12:34
                        Wojewodzki mowil o uczestniku, ktory "zapomnial" powiedziec o plycie
                        a Piotrek Lato na innym forum mowil, ze chodzi o kolesia ktory ponoc bral
                        udzial w jakims konkursie robionym przez Wisniewskiego
                        w teatrze platal sie taki androgyniczny typ w czarnym wdzianku i chyba o niego
                        chodzi
            • devojce Re: IDOL 4.11 18.04.05, 08:23
              yane.yane napisała:

> Ja mu moge dac nawet dwie - 1 za tamta edycje, 2 za ta :]

To ja za kilka rzeczy z drugiej edyzji ;-) Ale publicznie się nie przyznam.
              • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 09:36
                a co chcesz?
                Damiana? ;)))

jezeli chodzi o Marcina W to ja go mialem (tak jak CALA druga edycje), ale
                wywalilem
                czeba bylo* wolac wczesniej

* "czeba bylo" to ulubiony tekst tekst mojej szefowej, kiedy sama cos spieprzy
                i sie czepia ludzi, ze nie ingerowali w jej dzialania
                • devojce Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:15
                  kubissimo napisał:

> a co chcesz?
                  > Damiana? ;)))

No baaardzo śmieszne, wiesz. Na temat Damiana to sobie poza forum pogadamy. I
                  Teatru ROma również. Bo ja coś wiem ;-)

> jezeli chodzi o Marcina W to ja go mialem (tak jak CALA druga edycje), ale
                  > wywalilem
                  > czeba bylo* wolac wczesniej

No kurde no!!! Przecież wiesz jakie ja uczucia do niego żywię!!! Hał kudź ju???
    • kinga_poprostu Re: IDOL 4.11 18.04.05, 09:43
      NIE, JA NIE CHCEM JUZ MÓWIĆ!!!! NIC NIE POWIEM.....
    • lwica.salonowa Re: IDOL 4.11 18.04.05, 16:24
      Ludzie, co wy z tym Piecykiem :). Ładny i całkiem przyjemny chłopak, ale jak
      tak dalej pójdzie, to powstanie oddzielny wątek (a może i forum) na jego
      temat :).
      Przejrzałam sobie jeszcze raz uczestników i grupy. Nie wiem jak to możliwe, że
      w grupie trzeciej przeszły Pączek i Szarubka, a nie Sasza i Kuba. Na szczęście
      wydaje mi się, że jedna z nich wyleci jako pierwsza (oby Pączek) i będzie
      spokój ;).
      • aura.ranna Re: IDOL 4.11 18.04.05, 17:22
        eee... chyba nie powstanie, w piecyku już sie ledwie tli...

stawiam na Szarubkę bądź Dominikę Pawłowska, jako pierwsze do wylotu. Dominika
        w klubie wykazała sie absolutnym brakiem pomysłu na siebie i nienaturalnościa,
        a mnie wyjątkowo denerwuje takie pozowanie na amerykańską divę i nic na to nie
        poradzę. Chyba że stawianie oporu nożyczkom Czajki tak ją wykończyło, że już
        nie miała siły walczyć z resztą tych czarodziejów od wyglądu. No ale to
        musiałaby udowodnić ;)
        • n_nicky Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:21
          Szarubka...jestem na tak,tak,tak :) tzn pierwsza do wylotu.Kompletnie to
          dziewczę do mnie nie przemawia...zresztą tak jak Pączek(bez nadzienia-glosu).
        • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:22
          Dominika w klubie wyglada na jakas zrezygnowana
          nie wiem, moze miala wyjatkowo fatalny dzien, do tego klotnia z Czajka (a
          rozhisteryzowany fryzjer moze skutecznie zatruc komus nastroj) no i faktycznie
          jej wystep nie byl porywajacy (chociaz nie powiem, ze slaby)
          ale z tego wszystkiego co do tej pory zaspiewala, wiem, ze jest swietna
          wokalistka, a do tego chyba osoba myslaca (w kazdym razie ma inteligentne
          spojrzenie), wiec mam nadzieje, ze za szybko nie wyleci

co do pozowania na divę nic nie zauwazylem
          uwaga Eli o tych palcach na mikrofonie byla troche nieporozumieniem. bo idac
          tym tropem mozna wszystkich zjechac za to, ze mikrofon trzymaja w prawej rece,
          albo w prawej rece - zupelnie jak Whitney - i mysla, ze wtedy beda spiewac
          lepiej :///
          ja grajac w badmintona tez tak sobie poprawiam ulozenie palcow na rakietce i
          czy to znaczy, ze sie stylizuje na Whitney? ;)
          • piotr7777 Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:30
            > Dominika w klubie wyglada na jakas zrezygnowana
            > nie wiem, moze miala wyjatkowo fatalny dzien, do tego klotnia z Czajka (a
            > rozhisteryzowany fryzjer moze skutecznie zatruc komus nastroj) no i
            faktycznie
            > jej wystep nie byl porywajacy (chociaz nie powiem, ze slaby)
            > ale z tego wszystkiego co do tej pory zaspiewala, wiem, ze jest swietna
            > wokalistka, a do tego chyba osoba myslaca (w kazdym razie ma inteligentne
            > spojrzenie), wiec mam nadzieje, ze za szybko nie wyleci
            >
            > co do pozowania na divę nic nie zauwazylem
            > uwaga Eli o tych palcach na mikrofonie byla troche nieporozumieniem. bo idac
            > tym tropem mozna wszystkich zjechac za to, ze mikrofon trzymaja w prawej
            rece,
            > albo w prawej rece - zupelnie jak Whitney - i mysla, ze wtedy beda spiewac
            > lepiej :///
            > ja grajac w badmintona tez tak sobie poprawiam ulozenie palcow na rakietce i
            > czy to znaczy, ze sie stylizuje na Whitney? ;)
            Rzadko mi się zdarza tu pisać, ale ostatnio mogę się podpisać pod opiniami kubu
            obiema rękami (tzn. w kwestii "Idola") - z tym, że zwracam uwagę, że każdy
            człowiek ma prawo do prywatnych odczuć - panią juror drażni bębnienie palców po
            mikrofonie a mnie - nie wiem czemu - określnie "matkować" (modne zwłaszcza w
            reality shows) a po ostatnim "Idolu" także słówko "ciary".
            • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:38
              a mnie nie drazni, bo ostatnio pewna Ciara (czyt. Sijara) bardzo czesto gosci w
              moim discmanie i sie osluchalem ;)

widze, ze jednak wracasz na forum. witamy :)
          • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:51

- śpiewała piosenkę z reperuaru Whitney Houston
            - brzmiała jak Whitney Houston, doskonale skopiowała jej sposób śpiewania
            - była ubrana jak Whitney Houston
            - argument z palcami jest bez sensu, ale dopełnia całości

Osobą, która wykonywała podobny repertuar, a jednak zrobiła to zupełnie po
            swojemu, była Kalina z poprzedniej edycji.

• kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:57
              rozumiem, ze Whitney ma monopol nie tylko na machanie palcami, ale tez na mała
              czarną
              zawsze myslalem, ze to klasyka, a tu prosze - jak wizerunek papieza jest
              zastrzezonym trademarkiem :/
              • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:26
                Dobrze wiesz, że nie chodzi o sama małą czarną, ani o samo machanie palcami,
                tylko o to, że u Dominiki te oraz pozostałe czynniki się zsumowały (zapewne
                przypadkowo?), co dało omawiany efekt.

• kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:39
                  demonizujesz
                  czyli powinna sie przebrac za hutnika, spiewac od konca, zonglujac przy tym
                  piecioma mikrofonami i wtedy elementy by sie nie zsumowaly (chociaz kto wie)
                  :/

zreszta niewazne. dziewczyna jest w finale i niech wykosi ich wszystkich :)
          • aura.ranna Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:00

hmm... ja zauważyłam i widac jeszcze pare osób...
            fryzura, makijaż, stroj, głos, ekspresja- Carey&Houston, brr...
            a w odcinku castingowym sama świerzość i naturalnośc. Nie moge jej tego
            zapomnieć :/
            • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:03
              najlepiej zrob laleczke voodoo
              a jak juz wbijesz w nia wszystkie szpilki to przepisz 100 razy slowo SWIEŻOŚĆ
              • aura.ranna Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:05
                choroba, świeżośc no!
                • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:11
                  jeszcze tylko 99 razy ;)
                  • aura.ranna Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:13
                    paskUd! ;)
                    • kubissimo Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:15
                      a moge dostac stosowne zaswiadczenie na pismie? ;)
                      • aura.ranna Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:18
                        w razie czego dzwoń, służe ustnym ;)
              • tokyo1 Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:08
                Co Ty kubu ostatni taki.. agresywny???
                • tokyo1 Re: IDOL 4.11 18.04.05, 19:08
                  ostatniO :]
        • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:35
          > a mnie wyjątkowo denerwuje takie pozowanie na amerykańską divę

Otóż to, mnie też. I zupełnie nie rozumiem dlaczego Dominika, jak mi się
          wcześniej wydawało inteligentna dziewczyna z charakterem, zdecydowała się na coś
          takiego. Po tym występie straciłam całą sympatię do niej.
          • tokyo1 Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:40
            Dokładnie. I jak zobaczyłam Dominikę w klubie, od razu, tak jak Eli, rzuciło
            się w oczy to 'udawanie' Whitney, i te palce, i to charakterystyczne uginanie
            kolan; poza tym strój i image.. Nie podobało mi się, oby zrehabilitowała się
            jakoś w finale :>
    • hebat Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:39
      Moja subiektywna kolejność odstrzału (niestety mało prawdopodobna):
      1. Nina
      2. Sławek P.
      3. Dominika P.
      4. Karolina
      5. Dominika K.
      6. Magda
      7. Sławek U.
      8. Bartek
      9. Piotr
      Do pozostałych nie strzelam.

Rzekłam ;)
      • lucy_harmon Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:54
        Ty wiesz, że całkiem mi się to podoba.
        Ja nie strzelam do całej pierwszej trójki.:)
    • ankya Re: IDOL 4.11 18.04.05, 18:48
      A ja się wykosztowałam i zakupiłam całodobowy dostęp do zakodowanej strefy
      idolowej strony internetowej, żeby przesłuchać sobie tych których jeszcze nie
      słyszałam, oraz posłuchać tych których już słyszałam :).
      Po pierwsze - Pączek. Przyznaję wam rację, dziewczyna chyba przez pomyłkę
      znalazła się w finale :/. Wywalić ją, a na jej miejsce dawać wiadomo kogo
      (podpowiedź - też na P):)!
      Po drugie - Piotrek. Jejku, jak on to fajnie zaśpiewał, jak ja lubię takie
      głosy, o ludzie... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka