paczka111 25.04.05, 21:33 Na rzie najgłupsza była Drzyzga (czemu mnie to nie dziwi), ale Moniczka R. dzielnie ją goni. Ponieważ jest dopiero 21. 31 wszystko przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk Re: Wiktory 25.04.05, 21:35 o, Matko! to dzisiaj są Wiktory?! :))) a ja oddaję się prymitywnej rozrywcę oglądając American Pie :) no coż, pewnie wyjdzie na jedno :> Odpowiedz Link Zgłoś
piekielny.twist Re: Wiktory 25.04.05, 21:39 > no coż, pewnie wyjdzie na jedno :> no nie wiem... Na Wiktorach szarlotki nie dają, a i 'gwiazdy' jakieś takie oficjalne, a nie 'Bez cenzury' :> Odpowiedz Link Zgłoś
corgan Re: Wiktory 25.04.05, 21:41 Wszystko ok, ale pan Daniel to chyba był na lekkiej bańce :-) Zakręcony jak zwykle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Dlaczego najgłupsza? 25.04.05, 21:54 Że się zdziwiła, że jej dwa Wiktory przypisali? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Wiktory 25.04.05, 22:02 Skoro Majewski może być "odkryciem" to dlaczego nie np. Hanna Smoktunowicz? Chociaż dla niej to by pasowało "comeback" roku. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Wiktory 26.04.05, 16:34 To nie on taki niski tylko Otylka baaardzo wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenar1 Re: Wiktory 27.04.05, 19:04 A Otylia byla jakas taka skwaszona jak siedziala obok narzeczonego czy mi sie tylko wydawalo? Odpowiedz Link Zgłoś
lear CONSTAR TELEWIZYJNY 25.04.05, 22:11 ot i wszystko Hibner, Lis, Majewski, Drzyzga troche tapety na twarz i wciskaja jako produkt prima sort Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: uwagi 25.04.05, 22:16 Widzę, że już koniec, więc tak: -żarty prowadzących jak zawsze płaskie -w zeszłym roku bezapelacyjnie w kategorii "Polityk" zasłużył Rokita (mimo że go nie lubię) dostała Danuuta Hubner. W tym roku znowu ona czego nijak nie zrozumiem -Ewelina Flinta lepsza w coverach niż własnym repertuarze -Olbrychski i Rodowicz nie mogą znieść, że nie są w centrum zainteresowania - żenada -najlepsze wrażenie Durczok i Bartłoczyk (jedyny w miarę zabawny) -no i zaskoczenie na plus - Wiktor dla Radziwiłowicza iautomatycznie faux pas - dlaczego nie nominowali Krystyny Feldman? To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
szelest.bzu Re: Wiktory 25.04.05, 22:12 Ale Lis miał minę jak Durczok odbierał Wiktora dla publiczności... normalnie aż mrozem powiało... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz67 Re: Wiktory 25.04.05, 22:13 tegoroczne wiktory sa zwyczajnie NIESMACZNE z powodu prowadzacych. te nieustanne docinki i drobne zlosliwosci pod adresem stacji prywatnych - bleeeee. polegli przy Lisie z kretesem: niespelniony aktor w zderzeniu z prawdziwym dzienniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus Durczok na prezydenta! 25.04.05, 22:58 Szczere gratulacje, Panie Kamilu, chociaż imprezka z tych bardziej cieniutkich. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Durczok na prezydenta! 25.04.05, 23:04 Strasznie to drętwe było...jak co roku. Na marginesie-strasznie mnie wkurza,że do tych pożal się Boże nagród co roku nominuje się tylko "seniorów" i non stop te same twarze.To utwierdza mnie w opinii,że TVP nie idzie ani trochę z duchem czasu.Jak zwykle młode osobowości polskiej TV zostały zbojkotowane.W kategorii "odkrycie roku" chyba tylko Brodka reprezentowała młodsze pokolenie... Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus high society 26.04.05, 12:22 No te damy i te dżentelmeny wzięły i se te wiktory nawzajem porozdawały. Ale trochę głupie miny miały, pewnie czuły ten obciach. A jedyny uczciwy wiktor, to ten od publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: Wiktory 25.04.05, 23:08 Byłem pewien, że w kategorii muzyka nominują Krawczyka. I nie pomyliłem się... Pomyłki to dla mnie: Bałtroczyk, Fedorowicz, Solorz, Majewski... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Wiktory 25.04.05, 23:09 Brawo Kamil Durczok. naprawdę mu się te Wiktory nalezą i świetnie wypadł. Jest wspaniałym dziennikarzem. Cieszę się też, że Lis dostał Wiktora z "Co z tą Polską?". Pozostali laureaci też w porządku i w pełni się z kapitułą zgadzam. Nic mnie nie zszokowało czy zaskoczyło. Dla mnie nudno nie było i prowadzący mnie nie denerwowali, ale rzeczywiście zbyt dowcipni nie byli. Dobrze, że Richardon nie dostała niczego za swój badziewny program. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk448 Re: Wiktory 25.04.05, 23:49 Proponuję w przyszłym roku dodatkowe kategorie: 1. "Extra Super Wiktor" 2. "Special Extra Super Wiktor" oraz dla postaci o szczególnym znaczeniu i za całokształt "The Best Special Extra Super Wiktor" a i jeszcze "Wiktor Wiktorów" Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: Wiktory 26.04.05, 00:15 dlaczego przewidziałem, że po wygryzieniu Anity z Fucktów nagrodę załatwią na pewno dla Pochanke? dlaczego mnie to nie dziwi? dlaczego te rzeczy "rozumieją się same przez się"? Odpowiedz Link Zgłoś
krecikowa101 Re: Wiktory 26.04.05, 09:40 a nominacje w poszczególnych kategoriach nie denerwowały was? np. Fedorowicz wśród poważnych dziennikarzy (mogła być np. Olejnik, Smoktunowicz), Korzeniowski czytał sam siebie wśród nominowanych, prowadzący też byli nominowani i kilka innych wpadek. mam wrażenie, ze zabrakło im gwiazd i kiszą się we własnym sosie Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Wiktory 26.04.05, 12:02 Anna Dymna - najpiękniejsza, najmądrzejsza i najcudowniejsza osoba... reszta "wiktorowatych" wypadła przy niej blado i nijak... Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: Wiktory 26.04.05, 16:19 a podobało Wam się jak Nina Terentiew schodziła ze schodow i Orłoś polecial zeby jej pomoc zejsc "bo ma długa suknię" i Nina podziękowała - Maciusiu Najukochańszy - te schody mi sie sniły. Cały układ telewizyjny przy tym wyszedł. A przy okazji zobaczyłam - bo pilnie sie wpatrywałam kto wyprodukował to cudo) ze to był Józef Węgrzyn - jest w kapitule nagrody. Jak mogł byc nominowany Jacek Żakowski skoro zasiada w kapitule wiktorów Jak Robert Korzeniowski mógł wręczać wiktora dla najlpeszego sportowca skoro sam byl nominowany. Przecież to najbardziej podstawowe błędy orgaznizacyjne. Bardzo smutne widowisko Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Wiktory 26.04.05, 17:14 No co ty, to bylo debest w calej tej zalosnej imprezie ten widok Korzenia zadzierajacego glowe 2 metry w gore na Motylie. Ona tak apropo warta jest wszystkich nagrod. Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: Wiktory 26.04.05, 17:52 Chodzi mi o to, ze sam był nominowany w katoegorii w któej dawał Wiktora - to tak jakby na Oskarach Julia Robert mówiła - and the oscar goes to .... Julia Roberts. Od razu wiadomo było że to nie on dostanie Wiktora - zero suspensu Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Re: Wiktory czyli nagradzajmy się sami 26.04.05, 23:13 Znudziła mnie już ta formuła,która polega na rozdawnictwie zasług dla osób bądź co bądź z jednego kręgu towarzyskiego. Obecnie media stanowią jeden z bardziej opłacanych interesów ( np.Afera Rywina ),a ludzie będący w orbicie ich zainteresowania nie są tam jedynie przypadkiem i napewno nie bezinteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Wiktory czyli nagradzajmy się sami 27.04.05, 09:55 Radość i skandal W proteście przeciwko Wiktorowi dla Solorza-Żaka Owsiak oddaje swoje statuetki Wiktory nagrodzeni odbierali z satysfakcją i wzruszeniem, dziękując za wyróżnienia. Dumnie prezentowali otrzymane statuetki. Dzień po uroczystości wręczający Super Wiktora Annie Dymnej Jerzy Owsiak, laureat Wiktorów z poprzednich lat, zrzeka się wyróżnień. Swoją decyzję uzasadnia w "Liście otwartym do organizatora Józefa Węgrzyna, pomysłodawcy Wiktorów, dziennikarza". To skandal! W liście Owsiak przyznaje, że dał się namówić do wręczenia Wiktora, ponieważ otrzymywała go z jego rąk osoba, którą nader ceni i szanuje. Zaś specjalne wyróżnienie dla Solorza-Żaka jest według Owsiaka skandalem. Zygmunt Solorz-Żak nie był wczoraj dostępny. W jego imieniu wypowiedziała się Katarzyna Wyszomirska, rzecznik prasowy Polsatu. Atak Owsiaka uznaje za niezrozumiały. - Uzasadnienie do kategorii "Specjalnego Super Wiktora" było jasno sprecyzowane. Prezes Solorz-Żak dostał go za stworzenie pierwszej telewizji komercyjnej w Polsce. Czy to nieprawda? - pyta Wyszomirska. Adresat listu Owsiaka, Józef Węgrzyn, prezes Media Corporation, potwierdza: - Nikt tu nie mówił o biznesmenie, ale o człowieku, który powołał do życia prywatną telewizję - mówi. - Wszystko odbywało się zgodnie z regulaminem, w którym powiedziane jest, że organizatorzy mogą zwiększyć liczbę statuetek Super Wiktorów, a także przyznać je jako nagrody honorowe bądź specjalne. - Ubolewam, że doszło do incydentu, który dotyka pana Zygmunta Solorza-Żaka, który w niczym nie zawinił. Jako entuzjastę osiągnięć pana Jerzego Owsiaka martwi mnie, że z taką siłą chce podważać osiągnięcia osoby wyróżnionej - podkreśla Węgrzyn. Bal przed aferą Tuż po rozdaniu Wiktorów laureaci czcili sukcesy na przyjęciu w Hotelu Victoria. Piotr Bałtroczyk (osobowość tv) odmówił rozmów z mediami, by - z pomocą whisky - uczcić sukces. Wiktorem zaopiekował się barman. Swoją radość Bałtroczyk dzielił z żoną, laureatem Kamilem Durczokiem (podwójnie uhonorowany) i jego żoną Marianną, ubraną w czarną stylową suknię. Jak zwykle w takich razach przeważały czernie. Strojem znów zafrapowała Maryla Rodowicz, której towarzyszył 17-letni Jędrek, najmłodszy syn. Z listu otwartego do organizatora Józefa Węgrzyna, pomysłodawcy Wiktorów, dziennikarza (...) W tym roku kategoria "Specjalnego Super Wiktora" jest dla mnie absolutnym przelaniem kropli kołtuństwa, nonszalancji i dyskredytowania wszystkich wcześniej wręczonych Wiktorów. Jeżeli już są one przyznawane samym sobie, ponieważ pan Zygmunt Solorz-Żak, właściciel telewizji Polsat, odbierany jest tylko i wyłącznie jako biznesmen, a Wiktory nie temu miały służyć, to ta kategoria i ten werdykt, podejrzewam - Pański, jest po prostu skandalem. Dlatego osobiście zrzekam się wszystkich przyznanych Wiktorów i proszę mi podać adres, na który mogę wysłać ten cały stworzony przez Pana złom. (...) Z wyrazami szacunku Jerzy Owsiak Nie sposób się z Jurkiem nie zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś