Dodaj do ulubionych

"zajefajnie" !!!

29.04.05, 20:19
czy kogos z Was drodzy współforumowicze rowniez niewyobrazalnie drazni
reklama rachunku internetowego ING BŚ, w której to reklamie kreacja opiera
się (m.in.) na modnym ostatniu papugowaniu młodzieży, co wychodzi z reguły
fatalnie, albo jeszcze gorzej jak w tej reklamie, a przerośnięty chłopak,
odgrywający rolę współczesnego nastolatka, wypowiadajace pod koniec spotu
soczyste "zajefajnie" jest dla mnie nie do zniesienia. On jest tak
niesłychanie "cool", ze zaczynam wierzyc iz polska reklama telewizyjna (poza
nielicznym, przyznaje bardzo dobrzymi przykladami) siegnela dna.
Najbardziej rażąca wydaje sie jednak byc ta nienaturalność i nasladownictwo
zachowan mlodziezy, stworzone z reguły przez ludzi (czego ogladajac spoty nie
da sie ukryc), z mlodzieza niemających nic wspolnego...
To tyle, musiałem odreagowac... ;)
Obserwuj wątek
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: "zajefajnie" !!! 29.04.05, 20:46
      Jak można wierzyć w coś, co jest faktem. Czy ja mam zacząć wierzyć, że naczelnym
      Przekroju jest Najsztub, a prezydentem Rosji KBG-ista Putin? Toż to się wie!
    • agatak Re: "zajefajnie" !!! 29.04.05, 21:09
      a mi sie wydaje ze to bardziej do dnia swira nawiazuje niz mlodziezowosci....
      • jk Re: "zajefajnie" !!! 29.04.05, 21:11
        agatak napisała:

> a mi sie wydaje ze to bardziej do dnia swira nawiazuje niz mlodziezowosci....

a możesz rozwinąć tę wypowiedź?
        napisz mi, w którym momencie tej reklamy widać nawiązanie, możesz?
      • lolarent Re: "zajefajnie" !!! 29.04.05, 21:16
        "(...) jak tatuś zrobi dziubek(...)", a według mnie 'zajefajnie' to bardzo
        pozytywne słowo."Zajebiście" mimo swojej popularności jest postrzegane jeszcze
        jako przekleństwo,przynajmniej przez starsze pokolenie, tak więc 'zajefajnie'
        jest nieszkodliwe.
        • lolarent Re: "zajefajnie" !!! 29.04.05, 21:18
          'jak tatuś zrobi dziubek,to nie ma ch..a we wsi' w reklamie: 'jak tatuś wybierze
          bank to nie ma bata',to nie internetowa reklama ery,żeby umieszczać w niej
          przekleństwa
    • michal_82 Re: "zajefajnie" !!! 29.04.05, 22:14
      Reklama jest porażająco denerwująca. Przerośnięte dziecko strasznie irytujące.
      Kondrat, mimo że niby ma sprawiać wrażenie idącego z duchem czasu, jest
      zupełnie niewiarygodny.
      • lunatica Co to znaczy "przerośnięte dziecko"? nt. 29.04.05, 22:41

• jk Re: Co to znaczy "przerośnięte dziecko"? nt. 29.04.05, 22:47
          ja wiem :)
          ten chłopak ma mieć w reklamie pewnie kilkanaście lat (17? 18?), a wygląda na
          ok. 25-letniego faceta
          • gocha221 Re: Co to znaczy "przerośnięte dziecko"? nt. 03.05.05, 10:54
            moim zdaniem za staro wygląda, żeby w uszko szeptać tatkowi, ile pieniązków
            potrzebuje.
            Podejrzewam, że łatwo mozna by zatrudnić nastolatka wyglądajacego na 16-17 lat.
            a reklama irytujaca, tak samo jak słowo "zajefajnie".
      • feminasapiens dlaczego w III os. l. poj.? 04.05.05, 12:30
        A mnie zastanawia dlaczego współczesny nasto(?)latek zwraca się do ojca w
        trzeciej osobie (tj. niech tato powie), a nie w drugiej osobie: "tato,
        powiedz". Jeżeli ma być tak "zajefajnie" to chyba nie jest typowe że rodzic
        idący z duchem czasu kultywuje takie staroświeckie formy.
        Chyba że jest to nawiązanie do "Dnia Świra", ale nie wiem bo nie oglądałam.
    • rotkaeppchen1 Re: "zajefajnie" !!! 29.04.05, 23:30
      A mnie sie ta reklama bardzo podoba. Kondrat jest ok a nawiazanie do Dnia Swira
      jest oczywiste i jak sadze zamierzone. Trudno, zeby synek w reklamie wyrazal
      swoje zadowolenie tak, jak to robil synek w filmie. A chodzi o to samo...
      • dziad_borowy Re: "zajefajnie" !!! 30.04.05, 00:34
        Dokladnie tak. Zadziwiajace jest, ze sa ludzie, ktorzy nie widza nawiazania.
        Zamiast gderac, ze cos jest na sile mlodziezowe warto czasem jakis film
        obejrzec. Mozesz przylizyc hłehłe jak mam to przyblizyc panie jk? Scenariusz
        nadeslac?
        Dzierżżż!!!
        • ronner Re: "zajefajnie" !!! 30.04.05, 00:38
          spokojnie, nawiązanie do "DŚ" nie ma znaczenia; znam film, ale przyznasz, ze (z
          całym szacunkiem do MK) film generalnie stoi na odrobine wyższym poziomie, a
          synek jest wiarygodniejszy, eh...
          • dziad_borowy Re: "zajefajnie" !!! 30.04.05, 01:53
            Oczywiscie, ze stoi na wyzszym poziomie ale to jest jednak reklama i nie mozemy
            od niej wymagac tego samego czego od filmu. Tym bardziej ze cenzura tez musi tu
            byc wieksza. I sadze, ze zalozenie tworcow reklamy, zeby bylo z humorem zostalo
            wypelnione, odniesienie do DŚ widac i usmiech na twarzy sie pojawia.
            Dzierżbór!!!
            • maks15 Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 23:34
              Bzdura. Nawiazanie do "Dnia Swira"? O czym jest film a o czym reklama? Jak
              swinia moze nawiazywać do bociana? Poza tym... od reklam też mozna wymagac
              wiele, nie musimy akceptowaac chlamu dlatego że "to tylko reklama". Sa reklamy
              pomyslowe, zabawne , ujmujace, patrz ostatnia seria reklam IDEI robiona przez
              Kabaret Mumio. Reklama Kondrata jest faktycznie nudna i deta. Zawód kompletny.
              A same slowko... cóz, brzmi sztucznie i dośc pretensjonalnie. Nie mowie, ze nie
              moznaby go uzyc, ale ten chlopaczek wypada bladziutko.
              • jk Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 23:38
                maks15 napisał:
                > Sa reklamy
                > pomyslowe, zabawne , ujmujace, patrz ostatnia seria reklam IDEI robiona przez
                > Kabaret Mumio.

masz chyba na myśli reklamy Plusa :)
                • rybencjusz Re: "zajefajnie" !!! 04.05.05, 17:22
                  A co za różnica. Ja bardzo rzadko zapamiętuję, co reklamują.
      • ronner Re: "zajefajnie" !!! 30.04.05, 00:35
        w sumie jedno trzeba przyznać - reklama spełania swoją funkcję informacyjną (o
        nowej usłudze oferowanej przez reklamodawcę), ale forma jest niedostrawienia.
        No i właśnie, jak to słusznie wyżej okreslono "dwudziestopięcioletni
        siedemnastolatek" jest w tym wszytskim najgorszym pomysłem
        • rotkaeppchen1 Re: "zajefajnie" !!! 30.04.05, 02:28
          A jak Kondrat gral mlodego hrabiego w Panu Tadeuszu to bylo dobrze?;-)
          Moze i wiek synka jest jedynie kwestia umowna:-)
          • maks15 Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 23:37
            Porownanie bez sensu. Dlaczego? Bo Kondrat jest dobrym aktorem ,a chlopaczek
            to jakaś tekturowa, irytujaca osobowość. Wiek jest dla mnie sprawą drugorzedną.
      • wicurpix Re: "zajefajnie" !!! 04.05.05, 17:41
        a mnie sie nie podoba bo ten luzacki styl jest tak oderwany od rzeczywistości, że az nienaturalny.
    • cwirrus Re: "zajefajnie" !!! 30.04.05, 10:20
      w straszych filmach amerykanskich trzynastolatkow grali zazwyczaj
      czterdziestolatkowie :))
      • kropka-kreska naaapraawdę?? 06.05.05, 17:13
        może jakiś przykład podasz?
    • mraw Re: "zajefajnie" !!! 01.05.05, 00:52
      To jest jedna z najlepszych reklam, znakomicie zagrana, dowcipna i
      lekka,łącznie z ostatnim westchnieniem pana Mareczka, stwierdzeniem "taki duży,
      a taki internetowy"... za każdym razem, gdy ją oglądam, świetnie się bawię. W
      zalewie wyjadającego mózg badziewia ta skrzy się inteligentnym dowcipem...
      I "zajefajnie" również mi się podoba...

;-)))
    • adam81w tylko wsioki mowia zajefajnie !!!!!! 01.05.05, 18:58
      dla mnie najabrdziej zalosne w tej reklamie jest to slowko . Bo reklama jak
      reklama , wiekszosc jest przesadzonych to zaden argument . mnie to nie rusza w
      tej reklamie znaczy nie rusza negatywnie . a bardzo rusza mnie to slowko
      zajefajnie . nie umiem zrozumiec ludzi ktorzy uzywaja tego slowa. jest slowo
      zaje... ale ono ma podstawe wulgrana mimo wszystko . ja sie staram go nie
      uzywac . natomiast slowo zajefanjnie kojarzy mi sie z niewyzyta seksualnie
      nauczycielka polskiego albo jakas inna cnotka , ktora by chiala jeb..nia ale
      wstydzi sie powiedziec i kreci noskiem uszkiem i mowi zajefajnie . co to za
      slwoo wogole . wstyd . wies .
      • rotkaeppchen1 Re: tylko wsioki mowia zajefajnie !!!!!! 01.05.05, 19:29
        A mi sie wydaje, ze to nie jest slowo samo w sobie, tylko wlasnie w podtekscie
        to wulgarne zaje...cie, jakby w "ostatniej chwili" przerobione. To tak jakbys
        chcial powiedziec "ku.." ale zauwazasz, ze obok stoi twoja babcia i mowisz"
        kur...cze.
        Ja tak to odebralam i dlatego mnie nie razi.
        • adam81w Re: tylko wsioki mowia zajefajnie !!!!!! 02.05.05, 15:48
          hm nie rozumiem to jest slowo samo w sobie , kazde slowo jest slowem kazdym w
          sobie . nie rozumiem tej czesci wypowiedzi .
          Mnie razi wlasnie to przerabianie . Bo to jest tak jakby cham chcial udac ze
          jest mily . Dokladnie tak to widze .
          Kurcze jest zdrobnieniem od kurde a to jest przerobka fakt ale mala od slowa
          k... i dlatego nie drazni . natomaist zajefajnie to jakas hybryda jakis
          dziwolag . To slowo udaje slowo " fajne " a jest zalosne .
      • taki.litwa Re: tylko wsioki mowia zajefajnie !!!!!! 02.05.05, 18:17
        to jest reklama *internetowego* banku, a slowo zajefajnie kojarzy sie
        (przynajmniej mnie) z *internetem*, z blogami. Ja to tak odbieram, internetowy
        bank, internetowe slownictwo
    • highway_star Re: "zajefajnie" !!! 02.05.05, 19:38
      mnie sie to słowo w ogóle nie podoba,
      sam mam nastolatka w domu i wole ,jak mu sie wyrwie
      "cholera" ,"fuck" czy nawet "zajeb...ie",
      niż taki nowotwór "zajefajnie"

no a w ustach takiego "konia" jak w reklamie
      brzmi wręcz groteskowo
      • waldson Re: "zajefajnie" !!! 02.05.05, 21:21
        nie wiem czemu czepiacie sie tej reklamy a nie np tych bzdetnych calgonu("ale ja mam pranie"),proszków do prania i innych które przypominają mi scenki z ryśkiem i grazynką..bleeeee
        reklama sląskiego moim zdaniem jest jedną z najlepszych jaka ukazala sie ostatnio
        a co do wieku chlopaka od "zajefajnie"-kto wam powiedzial ze on robi za nastolatka?ja nie zauwazylem,poza tym raczej studenci mają konta w banku a nie licealiści
        • agataku Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 16:06
          heheh, całkowicie się zgadzam.
          ta reklama jest przynajmniej pomysłowa, w odróżnieniu od tych bzdetnych spotów
          reklamujących płyny do płukania (najbardziej mnie osłabia "silan"), proszków
          itp. nie mówię już o reklamie żelu do muszli tolaletowej o zapachu perfum, w
          której jakaś pani słania się nad sedesem, straszna durnota...
          jeśli chodzi o wiek - ja też odebrałam tego chłopaka jako typowego studenta,
          sępiącego kasę od rodzica;-)
          • waldson Re: "zajefajnie" !!! 04.05.05, 17:13
            oh jak miło że ktoś sie ze mną zgadza,:)
            musisz być niezwykłą osobą tak jak ja:D
            wiem wiem,ta moja przesadna skromność,eh........
            • agataku Re: "zajefajnie" !!! 05.05.05, 00:07
              tak, zawsze uważałam się za osobę niezwykłą i zupełnie inną niż wszyscy
              inni:P... ale wrodzona skromność po prostu nie pozwala mi dalej wymieniać
              wszystkich moich cnót...
              :D
              -------
              pozdrawiam -
              hodowca patyczaków
              • waldson Re: "zajefajnie" !!! 05.05.05, 19:19
                no to zajefajnie!!!

:)))

p.s.Mozna by założyc jakieś forum dla narcyzów:D
                • agataku Re: "zajefajnie" !!! 05.05.05, 20:16
                  A wiesz, że ja kiedyś chciałam założyć Stowarzyszenie Narcystycznych
                  Hedonistów:-DDD.
                  Do dzisiaj się wala gdzieś po domu projekt legitymacji członkowskiej :-)
                  • waldson Re: "zajefajnie" !!! 05.05.05, 21:38
                    halama-TAK
                    kociaki-TAK
                    robale-BLEE
                    • agataku Re: "zajefajnie" !!! 06.05.05, 12:17
                      Halama - tak
                      kociaki - tak
                      owady i pajęczaki - tak
                      Agata - ponad wszystko zajefajna...
                      ;-)
                      "skromność ozdobą dziewczęcia"- Dulska:)
    • peut-etre Re: "zajefajnie" !!! 02.05.05, 22:28
      A ja myślę że srażni nienaturalnośc scenki. Bardzo lubię Kondrata, nawet tuaj.
      Ale ta scena? Wielki synek (chyba jednak 25 letni) chce kase, wiec dobry tatus
      wieksza sume od razu przelewa (sądzę że wiecej niz można wyplacic z bankomatu
      czyli powyzej tysiaca zlotych). I tak w trzy sekundy? to irytuje bo to ma
      przeciez udawac rzeczywistosc, ale rownie kiepsko udaje jak to ze w lazience
      jakiejs pani nagle pojawia sie jakis facet i zawiazuje wezel na koszuli meża
      przed włożeniem do pralki.
      Zupełnie inaczej kiedy mamy sytuacje umowną, ale co innego kiedy mamy niby
      scenke z życia. To mi zgrzyta, nie mogę sobie wyobrazic nawet bogatego tatusia
      ktory w trzy sekundy daje wielkiemu synowi powiedzmy 2 tysiace. No i jeszcze to
      chodzenie na skroty, że syn po 3 sekundach to lapie, ze tata zrobil przelew, ze
      tata sie chwali. Ze ta burza wczesniej tak wybucha nagle.
      Za duzo tego wszystkiego, tych zbiegow okolicznosci, bo pamietajmy że ta mała
      scenka ma nie być fikcją tylko scenką naturalną z życia z mrugnieciem oka w
      strone Dnia Swita zgoda, ale jednak rzeczywistością. I dlatego nam zgrzyta i to
      ostatnie zajefajnie dopelnia czare goryczy :)))
      • jk Re: "zajefajnie" !!! 02.05.05, 22:46
        chyba jest inaczej:
        nie mogą iść do bankomatu, bo - właśnie - pada, a odgłos burzy (sam się sobie
        dziwię, że to napisałem :>) ma tylko nam, widzom, pokazać, że leje deszcz i
        akurat w teh chwili nie byłoby przyjemnie wychodzić z domu, więc wygodniej jest
        przelać ileś tam kasy na konto syna (a to trwa jakieś 3 sekundy ;))
        • peut-etre Re: "zajefajnie" !!! 02.05.05, 23:22
          > nie mogą iść do bankomatu, bo - właśnie - pada,

Eee, chyba nieuważnie oglądałeś :)
          Syn szepcze mu do ucha ile.
          Kondrat: - Oooo, to chyba przelew!
          Czyli powyżej tysiączka :)
          Potem dopiero wchodzi burza i Kondrat decyduje ze nie moze isc do banku zrobic
          przelewu, syn narzeka na to ze nie mozna z domu etc.

Wiec podtrzymuje. Sytuacja jest nienaturalna. Sztuczna. tak samo jak nie kupuje
          gościa który znikąd wpada kobiecie do łazienki z proszkiem.
          OK. Jesli wpada kosmita z proszkiem to może być, rozumiem ze oglądam science
          fiction. Ale jesli oglądam kawałek rzeczywistości to on musi byc prawdziwy,
          • jk Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 00:38
            peut-etre napisał:

> > nie mogą iść do bankomatu, bo - właśnie - pada,
            >
            > Eee, chyba nieuważnie oglądałeś :)
            > Syn szepcze mu do ucha ile.
            > Kondrat: - Oooo, to chyba przelew!

rzeczywiście, jakoś tego szeptania nie zauważyłem :)

no ale mi się to AŻ tak nienaturalne nie wydaje... (tzn. szeptanie owszem, ale
            nie cała scenka, to imo jest dosyć wiarygodna)
        • iskaska Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 13:19
          Nie czepiajmy się tej reklamy, widziałam tysiące znacznie głupszych. Na
          szczycie infantylizmu i braku jakiegokolwiek smaku umieszczam reklamę batona -
          oto niedomyty nastolatek gryzie w pośladek idącą po schodach babeczkę, która ma
          spódnicę z nadruczkiem kawałków torcika. Ja wiem, że instynkt przeżycia
          (młodemu chłopcu chyba grozi śmierć głodowa) jest w człowieku silny, ale nie
          sprowadzajmy ludzi do kategorii zwierząt.
          • 1966p Re: "zajefajnie" !!!:( 03.05.05, 14:50
            Scenariusz i obsada reklamy to chyba sprawa klienta, agencji, produkcji.
            Klientowi musi się podobać. Ryzykuje tym ,że wygra, albo się ośmieszy. Jego
            sprawa. Reklama może działać w dwie strony- zachęcić lub obrzydzić. Ale ja
            czasem zastanawiam się nad czymś zupełnie innym - Dlaczego niektórzy artyści o
            całkiem przyzwoitym dorobku, uznani i szanowani za to co zrobili w kinie lub
            teatrze- decydują się pokazywać twarz w różnych reklamowych gniotach. Medialnie
            sami sobie krzywdę robią...
            • caromio Re: "zajefajnie" !!!:( 03.05.05, 18:39
              Na całym świecie artyści zarabiają na reklamach. Marek Kondrat kiedyś wyznał że
              zawsze miał kłopoty finansowe - dopiero od czasu reklam z ING Bank to się
              skończyło. Ja mu się nie dziwię. W końcu ile zarabia się w teatrze? jakieś
              groszę, kilkaset złotych. W filmie wiecej ale przecież też nie miliony,
              powiedzmy paredziesiat tysięcy - ale film nie trafia się co rok. Trudno przezyc.
              Więc albo się bierze fuche i gra w Klanie czy czymś takim, albo reklamę. Ja już
              bym wolał reklamę, pod warunkiem ze fajna.
              Na Zachodzie to cała gałąź wiedzy. jaki aktor może co reklamowac a czego nie
              moze zeby jego image nie zepsuł się.
              Kiedyś gjos zagral w swietnej reklamie kawy Pedros
              - Pedros?
              - Nie, Gajos.
              No a teraz mamy na ekranach fatalna reklame zapprawy atlas z pazura.
              O ile reklama Pedros umocniła image Gajosa, to Atlas do reszty rujnuje Pazurę i
              naprawde ciezko sie zastanawiam dlaczego sobie wbił takiego samobója.
              • paero123 Re: "zajefajnie" !!!:( 06.05.05, 13:09
                No a dochody MK z Prohibicji i importu win do Piwnic Prohibicji? No ale wino to
                tez jego hobby wiec moze duzo wydaje na dobre wina i stad te niedomagania
                finansowe :-)
                A wpływy z tantiemów z emisję filmow w TV (CKDezertezy, Dzień Swira, Rewiry
                itp)?
                A poza tym to fajny gosc sie wydaje, widzialem jakis z nim wywiad i
                b.sympatycznie wypadl (zagrał? - no bo w koncu to dobry aktor)
                • paero123 Re: "zajefajnie" !!!:( 06.05.05, 13:16
                  Miało być "CKDezerteRZy" :-)
                  A film to zdaje sie Zaklęte rewiry czy cóś takiego, co to MK gra mlodego
                  kelnera pod ciezka reka ś.p. Romana W.
          • agataku Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 16:10
            a ja zawsze się duszę na tej reklamie ze śmiechu - ona tak fajnie piszczy...
            • niespokojna1 Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 16:36
              Ja ta reklame raczej lubie, ale zawsze mnie zastanawia po 1 ile ten
              chlopak-facet wlasciwie chce kasy, skoro to az przelewem musi byc (??!?!?), a po
              drugie ze "tatus" tak latwo na to ptrzystal, nie zapytal go na co mu TYLE kasy
              (zwlaszcza ze chce oszczedzac kase na koncie, bo nie podoba mu sie placenia
              "zeta" za jego prowadzenie:).
              • agataku Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 17:22
                no, ja też się zastanawiam nad tym...
                też mogłąbym tak dostawać bez mrugnięcia okiem...;-)
      • paero123 Re: "zajefajnie" !!! 06.05.05, 12:54
        peut-etre napisał:

> dobry tatus
        > wieksza sume od razu przelewa (sądzę że wiecej niz można wyplacic z bankomatu
        > czyli powyzej tysiaca zlotych)

O ile tatus ma rach.biezacy jako os.fizyczna to jako klient ING w bankomacie
        moze wyplacic dziennie do 5000 zł, z tym,ze jednorazowo bankomaty zdaje się
        dają 1000 zł i trzeba ponownie wkladac karte, logowac sie itp. Poza tym sesje
        przelewow wychodzacych w ING sa ok 8:00 i 11:30 wiec synek i tak bedzie mial
        kase w dniu nastepnym o 8:00. Suma sumarum lepiej jednak wyszedlby gdyby
        pogonil ojca do oddzialu/bankomatu (do oddzialu musiałby wyrobic sie do 18-tej,
        bo tylko w piatki oING sa czynne do 19-tej). Syn-kasociag mialby juz zupelnie
        przechlapane, gdyby tatus zrobil przelew w pt po południu, to wtedy kaske
        zobaczylby dopiero w poniedzialek rano ;-)))
    • agusja Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 16:32
      telewizja w Polsce jest do dupy,kompletnie nic ciekawego nie pokazuja wiec juz
      jakis czas temu zrezygnowalam z tego typu rozrywki (w tym z
      reklam:)).Nudaaa.Nie wiem co oni robia z tymi pieniedzmi ktore zarabiaja na
      oplatach za tv.Jesli wlanczam pudlo to tylko na ktorys kanal discovery albo
      muzyczny.
    • joannasagan Re: "zajefajnie" !!! 03.05.05, 20:09
      Ja uważam że telewizja jest ,,zajefajna"
    • wislok1 Strasznie naiwne 03.05.05, 21:14
      Synek przychodzi po sumkę powyżej 1 tysiąca i tatuś oszczędzający na drobnych
      opłatach bankowych i w tym celu korzystający z internetu
      z uśmiechem w ciągu kilku sekund robi przelew.
      Zero pytań w stylu: po co tyle ? czyś ty się zastanowił ?
      Zero komentarzy w stylu: pójdę przez ciebie z torbami.
      Rozumiem tatuś-milioner, ale przy takim podejściu do wydatków milionerem szybko
      przestanie być
      • lala.laleczna Naiwne i niewychowawcze! Ledwo tatuś uiścił, 04.05.05, 12:18
        synek od razu się zmył.
        Znaczy - dzieciaczka widać w domu dopóty, dopóki ma w tym interes.
        A zaraz po przelewie - chodu do innych, ciekawszych zajęć.
        Wniosek: dzieciaczek (wyrośnięty byczek) może narozrabiać, a tatuś i tak musi
        zapłacić. Widać po to są rodzice, żeby spełniać kaprysy dorosłych dzieci.
        A bankowi też nie za dobrze robi ta reklama, jeśli ją przeanalizować na zimno -
        gdyby tatuś nie miał możliwości przelewu za pomocą internetu, towarzystwem
        synka cieszyłby się znacznie dłużej.
        • wislok1 Tatuś jest od błyskawicznego dawania forsy... 04.05.05, 12:30
          ...przerośniętym synalkom.
          Morał z reklamówki
    • gregovski1 Re: "zajefajnie" !!! 04.05.05, 16:29
      Przelewowym skrytozercom mowimy zdecydowane: NIE!
      • rotkaeppchen1 Re: "zajefajnie" !!! 04.05.05, 16:32
        czuwaj!
    • ziuz "dzień świra" 04.05.05, 17:04
      az mi sie wierzyc nie chce, ze nie zauwazyliscie, ze ta reklama ma nawiazywac do
      "Dnia Świra", konkretnie do rozmow Adasia z synem.
      ech..
      no i nie oczekujcie, ze w reklamie uzyte zostanie slowo "zajebiscie".
      z tego samego powodu jest" nie ma bata" (w filmie: "jak tatus zrobi dziobek, to
      nie ma ch... we wsi")
      • kasicaaa ha ha 05.05.05, 14:04
        żaden - dosłownie żaden klient banku śląskiego, który ma uslugę ING on-line nie
        uwierzy w to, że ta reklama to "z życia wzięta" :) spróbujcie się zalogowac na
        stronie ING i zrobić przelew w trzy sekundy <lol> przecież to chodzi wolniej od
        gagarina :D
      • maks15 Re: "dzień świra" 06.05.05, 10:37
        Z "Dniem swira" ta reklama ma tyle wspólnego co krowa z orłem. W obu
        przypadkach sa to obiekty ozywione...
        Szukacie na siłe jakichś powabow w czymś co na dobra sprawe jest prymitywnie,
        łopatologicznie skonstruowanym komunikatem bez żadnych uklonow wobec
        inteligencji widza.
    • umfana Re: "zajefajnie" !!! - bełkot 06.05.05, 21:18

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka