21.06.05, 20:09
Witam :)

Co, nikt sie nie kwapi do nowego watku? :)
Obserwuj wątek
    • aura.ranna Re: IDOL 4.41 21.06.05, 20:15
      Się kwapię :)
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=7441066
      Oni wszyscy jadą na TopTrendy?

I trochę statystyk
      www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=239935
      • jodarek1 Re: IDOL 4.41 21.06.05, 21:38
        Szkoda, bardzo lubiłam ten program - jedyny program rozrywkowy jaki uparcie
        oglądałam od pierszej edycji :(
      • poboczny Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 21.06.05, 22:25
        Każdy sam może podsumować poszczególne edycje osobno i przez pryzmat wszystkich
        i dać sobie odpowiedż, czy piąta edycja odbędzie się.
        Jeśli tak, to sądzę, że nie tak prędko.Dane statystyczne pokazują, że
        oglądalność programu z edycji na edycję gwałtownie spada.Być może wyczerpuje się
        formuła programu ?

Ja, przyznam szczerze, uważam że tak.Już w tej, minionej edycji irytowały mnie
        tematy poszcególnych koncertów.Nie jest tak, że każdy człowiek UMIEJĄCY SPIEWAĆ
        pokaże umiejętności w wielu gatunkach muzycznych.Ta Edycja wg mnie w
        przejrzysty sposób to pokazała.
        Maciek Silski - facet "rockowy" np w koncercie latino ,kompletnie przepadł ze
        swoim , niskim ciężkim głosem.Zaśpiewał, a właściwie to wykrzyczał ten
        utwór.Generalnie jest on niezłym wokalistą, ale tylko śpiewającym rockowo dość
        dobrze.Po co miał się upokarzać ( bo nie miał wyboru?) przy utworze Justina T.Na
        pewno Maciek myslał o "celu, który uświęca środki " ,taki ten Idol :)

Sławek Uniatowski - to fakt, tak śpiewającego gościa to w Idolu jeszce nie
        było.Uważam go, za największe odkrycie tego programu.Fantastyczna barwa głosu i
        umiejętnośc improwizowania w utworze.
        Uwaga !- w odróżnieniu od Silskiego, uważam ,że pokazał więcej "siebie" w każdym
        koncercie finałowym (pamiętacie wspaniałą, małą Gosię Kunc ? )
        Ale u niego także- wszystkie rockowe utwory, które wykonywał, miały specyficzny
        charakter,który nie podobał się wielu osobom na forum.Wyjątkiem był utwór Petera
        Gabriela.Sławek to przede wszystkim jazz, soul, klimaty o dużej skali improwizacji.

Np.z dziewczyn, Magda Diaków.
        Wspaniale, porywająco zaśpiewała utwór Ewy Bem " Podaruj mi trochę słońca" , a w
        następnym koncercie finałowym zmasakrowała przebój Queen.Nie można dopuszczać do
        takiej sytuacji, gdzie fantastycznie zdolna młoda dziewczyna tak kompromituje
        się na scenie !.
        Uważam także , że wybór utworów w poszczególnych tematach koncertowych był
        beznadziejny, wręcz żenujący.Kto to im wybierał ? Jabko ? bo nie wierzę ,że
        Serafińska.

Na koniec jescze uwaga.Beznadziejna!!! praca jury.Komentarze, jakby chcieli..a
        nie mogli.Aby odklepać.Leszczyński dostał już out.Na jego miejsce proponuję...
        Leszka Możdżera.to jest moje marzenie piątej edycji Idola.
        • kubissimo Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 21.06.05, 22:47
          1. a co tu ma wspolnego wtracona z kosmosu Gosia Kunc?
          to mial byc przekaz podprogowy? ;)

2. nastepny obywatel, ktory uwaza, ze spiewanie Justina to upokorzenie :/
          idac tym tropem spiewanie SIMPLY RED to tez straszna kaszana, bo to tez
          swietnie zagrany pop z czarnym feelingiem
          ehhh. rozumialbym taki tekst gdyby on zaspiewal Schnappi, das kleine Krokodil ;)
          Timberlake to swietny wokalista (zycze kazdemu muzykowi tak wyprodukowanego
          debiutanckiego albumu) a to, ze koles jest namietnie walkowany przez pisma typu
          BRAVO to inna sprawa. za moich czasow BRAVO walkowalo U2. czy to znaczy, ze
          spiewanie ich piosenek to obciach?

3. Magda Diakow nie zmasakrowala Queen, tylko zapodala kompletnie inna wersje
          i chwala jej za odwage, chociaz jak wiemy troche sie na tym przejechala
          niestety Polacy nie tylko lubia tylko te piosenki, ktore znaja, ale tez tylko w
          jedynej slusznej wersji
          szkoda

4. Leszek Mozdzer w Idolu?
          dziwne masz marzenia. to by bylo bardziej absurdalne niz Pan Juror Malenczuk :)
          • poboczny Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 21.06.05, 23:31
            1.kubissimo,widzę ,że lubisz psychologię (chwała ci za to)
            Gosia Kunc, nie z kosmosu, tylko z drugiej edycji.A co wspólnego z Uniatowskim
            ?.Sławek, podobnie jak Gosia, umiał przerobić wokalnie utwory na swój własny ,
            niepowtarzalny styl.

2.Obywatelu Kubissimo, tak dla Maćka, człowieka rockowego, prawdziwego-
            śpiewanie takiego muzycznego dna, jakim jest Justin to było wielkie
            upokorzenie.Ale facet podszedł do tego z dużym dystansem i humorem i dobrze !
            Nie rozumiem tych skojarzeń z SIMPLY RED.Może powiesz mi na czym polega
            świetność Justina ? Bo czuję się zażenowany takim stwierdzeniem.

3.tak , chwała za odwagę, ale tylko za to.

4.Leszek Możdżer jest wspaniałym muzykiem, czującym prawdziwego ducha muzyki, w
            odróżnieniu od dj Barbie Killera.Sądzę,że jego krytycyzm i uwagi byłyby bardzo
            rzeczowe i FACHOWE !
            • kubissimo Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 22.06.05, 00:13
              "muzyczne dno"
              po takim tekscie szanse na dialog leca na leb na szyje
              ja nie twierdze, ze kazdy musi sluchac takiej muzy, ale wokalnie facet jest
              rewelacyjny. jezeli tego nie slyszysz, to z Twoja muzykalnoscia troche nie halo.
              a skojarzenie z Simply Red proste jak rzymska droga. wszystko wyjasnilem w
              poprzedniem poscie

co do wizerunku Macka jako prawdziwego rockmana, to chyba za bardzo wierzysz w
              to co widzisz na ekranie. posluchalismy sobie tu mp3 jego zespolu i okazalo
              sie, ze prawdziwego rockmana kreca klimaty zespolu Mafia z czasow ostatniej
              plyty z Piaskiem.

* * *

co do Uniata, to tak naprawde jego tworcze podejscie do wykonywanych utworow
              bylo slychac raptem w "Sledgehammer" i "Piosence listonosza", reszta to bylo
              dobranie takich kawalkow, ktore juz sa osadzone w konkretnej, pasujacej mu
              stylistyce i porzadne ich zaspiewanie
              (nie zapomniajmy o jego upokarzajacym :P spiewaniu Ricky'ego Martina przy
              jednoczesnym kreceniu bioderkami)

* * *

co do Magdy to nie bylem jedyna osoba na forum, ktorej sie wersja Magdy podobala
              zaspiewala WE WILL ROCK YOU kompletnie zrywajac z kanoniczna wersja Mercury'ego
              ja bym na jej miejscu tylko troche mocniej docisnal, ale i tak dla mnie bylo co
              najmniej ok
              tak cos czuje, ze gdyby to Gosia Kunc tak zaspiewala ta piosenke, to pewnie bys
              pial z zachwytu. ale nie ma sprawy, skoro Bigrock moze slepo (i glucho) wielbic
              Brodke, Ty mozesz wielbic Gosie, a ja Magde. wystarczy dla wszystkich ;)

* * *

a Leszek Mozdzer jest w rownym stopniu utalentowany, co wypromowany (przy czym
              obydwa stopnie sa bardzo wysokie) ;)
              niestety z medialnoscia u niego nie za bardzo (widac, ze woli grac niz mowic),
              wiec watpie, zeby sie w tym programie sprawdzil
              ale chcialbym zobaczyc jego mine jak dostaje taka propozycje :D
              • siuil_a_run Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 23.06.05, 01:04
                kubissimo napisał:

> "muzyczne dno"
                > po takim tekscie szanse na dialog leca na leb na szyje
                > ja nie twierdze, ze kazdy musi sluchac takiej muzy, ale wokalnie facet jest
                > rewelacyjny. jezeli tego nie slyszysz, to z Twoja muzykalnoscia troche nie
                halo

pozwolisz, Kubu, ze sie pod tym podpisze, a gdyby sie dalo to bym wytluscila i
                podkreslila.

>
                > co do wizerunku Macka jako prawdziwego rockmana, to chyba za bardzo wierzysz
                w
                > to co widzisz na ekranie. posluchalismy sobie tu mp3 jego zespolu i okazalo
                > sie, ze prawdziwego rockmana kreca klimaty zespolu Mafia z czasow ostatniej
                > plyty z Piaskiem.

jury ma na koncie sukces przynajmniej w przekonaniu pobocznego do swojej
                wizji :)

> co do Uniata, to tak naprawde jego tworcze podejscie do wykonywanych utworow
                > bylo slychac raptem w "Sledgehammer" i "Piosence listonosza", reszta to bylo
                > dobranie takich kawalkow, ktore juz sa osadzone w konkretnej, pasujacej mu
                > stylistyce i porzadne ich zaspiewanie
                > (nie zapomniajmy o jego upokarzajacym :P spiewaniu Ricky'ego Martina przy
                > jednoczesnym kreceniu bioderkami)

no i po co ja sie produkuje, jak Ty wlasciwie mowisz to co ja mysle, tylko ja
                zawsze gdzies pol kroku za Toba :)))
            • yavorius A zamiast Cygana... 22.06.05, 12:32
              ...Kazimiera Szczuka. To by było coś!
          • siuil_a_run Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 23.06.05, 00:53
            kubissimo napisał:

> 1. a co tu ma wspolnego wtracona z kosmosu Gosia Kunc?
            > to mial byc przekaz podprogowy? ;)

lol :D

>
            > 2. nastepny obywatel, ktory uwaza, ze spiewanie Justina to upokorzenie :/
            > Timberlake to swietny wokalista (zycze kazdemu muzykowi tak wyprodukowanego
            > debiutanckiego albumu) a to, ze koles jest namietnie walkowany przez pisma
            >typu BRAVO to inna sprawa. za moich czasow BRAVO walkowalo U2. czy to znaczy,
            ze spiewanie ich piosenek to obciach?

spiewanie ich piosenek nieudolnie to obciach :)
          • niunka20 Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 24.06.05, 12:27
            kubisssmimo - popieram cie w calej rozciągłosci. Timberlake jest rewelacyjny,
            na uwagę zaslugują jego duety ze Snopp Doggem, Pharellem, Black Eyed Peas...
            Uniatowski chcial sie przypodobac jury, ale mu nie wyszło.
        • bigrock Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 21.06.05, 23:09
          Silki w kawalku Timberlake'a - to byl jego najlepszy wystep obok klubowego.
          Jedyny, ktory wyzwolil we mnie jakies emocje (no, moze poza koncowym tercetem,
          gdzie tez bylo fajnie). Co ciekawe Timberlake'a w oryginale raczej nie trawie na
          dluzsza mete.

Piata edycja - tak, ale za 3-4 lata, z innym jury i w nieco zmienionym formacie.
          Wojewodzki byl do strawienia tylko w I edycji, gdzie raczej dosadnie dogryzal
          niz pajacowal. Niestety w II edycji zaczal juz totalnie pajacowac i robic z tego
          programu swoje wlasne show, a nie o to w tym programie chodzi. Paradoksalnie
          jego poczatkowo odczuwalny brak w III edycji wyszedl jej na dobre, przynajmniej
          mozna bylo skupic sie na uczestnikach, a nastepnie wysluchac opinii jury o
          wystepach (jakkolwiek od rzeczy by one nie byly czasem) bez przerywania co piec
          sekund glupimi wcinkami pana showmana. Czwarta edycja to popis Wojewodzkiego
          podobny jak drugiej edycji, ogromny spadek formy Cygana (widac, ze zle odczul
          degradacje z przewodniczacego jury na zwyklego czlonka i probowal nadrabiac nad
          wyraz rozwleklymi gadkami) oraz totalny brak inwencji tworczej w ocenianiu
          Zapendowskiej (zamiast konkrety to jakies kopulki itp.). O Leszczynskim z
          litosci nie wspomne.

Najwazniejsze jednak, ze te cztery edycje daly plon w postaci okolo dziesieciu
          osob, ktorych losami moim zdaniem warto sie zainteresowac na dluzej.

Ania Dabrowska, Ola Lysiak, Gosia Stepien, Tomek Makowiecki, Gosia Kunc,
          Agnieszka Szewczyk, Monika Brodka, Adam Kozlowski, Slawek Uniatowski, Bartek
          Szymoniak... tak plus minus.

Dla tych osob bylo warto. I na pewno za 3-4 lata bedzie warto to powtorzyc jesli
          nic sie nie zmieni w branzy muzycznej. A malo prawdopodobne, by cos sie zmienilo.
        • highway_star Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 21.06.05, 23:29
          a ja zupełnie sie nie zgodzę z kolegą pobocznym

jakoś widzę (słyszę)różnicę pomiędzy głosem mocnym a ciężkim,
          Maciek ma mocny ,a wykonanie utworu Timberlake'a akurat podobało
          mi się - trafiono tu również z aranżem,no i świetny dialog z chórkiem;
          ktoś już pisał na forum,że niepotrzebnie wkładamy Maćka do worka "rock",
          on chyba sam powinien wybrać kierunek ,mnie również najbardziej podobał
          się w ostatnim wykonywanym utworze Simply Red - i to powinny być - wg mnie
          jego klimaty na przyszłość

tak mocnego głosu na pewno nie ma Sławek,który kompletnie przepadł w Vertigo
          U2,utwór ten pokazał,że głos jego ma -owszem - specyficzną barwę,ale hardrock
          niech omija z daleka,
          jego klimaty to klub ,spokojna nastrojowa muza z domieszką jazzu

pozdrawiam
          hs
        • n_nicky Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 21.06.05, 23:40
          Miałaby sens,gdyby-tak jak już napisano wcześniej-odbyła się przynajmniej za 3
          lata i w zmienionej formie.

Polski rynek muzyczny wcale nie jest za mały na tylu artystów w stosunkowo
          krótkim czasie,jak się powszechnie uważa.Wina leży po stronie promocji tych
          artystów przez wytwórnie,uogólniając po stronie wytwórni właśnie,które
          skutecznie komplikują wejście na rynek młodym artystom.Uważa się,że spora suma
          wydana na promocję nowego artysty może przepaść,gdy jego album nie spodoba się
          ludziom.Właśnie dlatego wytwórnie wolą promować znanych już artystów,bo mają
          jakieś większe grono fanów,którzy kupią nową płytę,obojętnie jaka by nie
          była.Winny wszystkiemu jest polski rynek muzyczny,który nie pozwala rozwijać się
          zdolnym,młodym artystom.Dlatego promuje się Mandarynę,kolejnych ziomali,którzy
          po raz setny rapują o imprezie z niuniami,a Mariusz Totoszko może śpiewać co
          najwyżej w dyskotece,bo wytwórnie po "Idolu" o nim zapomniały...

5 edycja była,jak dla mnie,wyjątkowo nudna,przewidywalna i oklepana.Znudziła mi
          się formuła programu.Irytował mnie Leszczyński i jego ton wypowiedzi sugerujący
          "tylko ja mam rację",denna była większość komentarzy Wojewódzkiego,Zapendowskiej
          chyba zabrakło pomysłów na wyrażanie ocen("ja się o ciebie martwię" i
          kopułka),usypiałam przy monologach Cygana,który notabene był często w tej edycji
          niesympatyczny do widzów i uczestników,drażnił mnie Rock i jego zachowanie
          mówiące "mam wszystko,zwłaszcza ten program w d***e",no i przede wszystkim-"moi
          drodzy".
          Mam nadzieję,że Maciek Silski zrobi pożytek z wygranej.Jestem też ciekawa albumu
          Sławka Uniatowskiego,nie chciałabym też,żeby przepadł Bartek Szymoniak.A reszta?
          Największą nadzieję to mam na to,że Nina nic nie nagra;) pozdr
          • schabomil Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 22.06.05, 00:52
            n_nicky napisała:

"Mam nadzieję,że Maciek Silski zrobi pożytek z wygranej.Jestem też ciekawa
            albumu Sławka Uniatowskiego."

Wg mnie plyta Macka moze byc bardzo podobna do dokonan Hootie & The Blowish
            (zarowno wokal jak i styl), ktore jednak mnie osobiscie niespecjalnie
            przekonywuja.

Slawek jest dla mnie niewiadoma- jego glos i wczucie muzyczne umozliwiaja mu
            tworczosc miary Nicka Cave'a (inna estetyka, choc z drugiej strony Slawek
            jeszcze dopiero sie ksztaltuje), tyle ze- i tu J.Cygan mial troche racji- do
            tego Slawek musialby sie rozwinac humanistycznie. A boje sie, ze zaistaniala
            sytuacja (popularnosc powodujaca parcie na nagrywanie muzyki) temu nie bedzie
            sprzyjac.

Po Bartku, z przykroscia to pisze, wiele sie nie spodziewam. Nie ze wzgledu na
            wokal, ale jego infantylne (moim zdaniem) podejscie do muzyki (deklarowany
            priorytet beat boxu).

Klaniam sie: Pieniacz Schabomil
            • mala.filipinka Re: koniec Idola 22.06.05, 11:47
              muzyka.onet.pl/mr,1117970,wiadomosci.html
              • kubissimo Re: koniec Idola 22.06.05, 12:31
                "Ostatnią edycję "Idola" oglądały głównie panie (59.51% całej widowni).
                Przeważali odbiorcy powyżej 25. roku życia z wyższym wykształceniem."

chyba troche sie nie mieszcze w targecie ;)
                rozumiem, ze producenci nie sa zadowoleni. mysle, ze panie z wyzszym
                wyksztalceniem wysylaja znacznie mniej smsow niz napalone 15-latki ;)
                • jodarek1 Re: koniec Idola 22.06.05, 12:51
                  kubissimo napisał:

> "Ostatnią edycję "Idola" oglądały głównie panie (59.51% całej widowni).
                  > Przeważali odbiorcy powyżej 25. roku życia z wyższym wykształceniem."
                  >
                  > chyba troche sie nie mieszcze w targecie ;)
                  > rozumiem, ze producenci nie sa zadowoleni. mysle, ze panie z wyzszym
                  > wyksztalceniem wysylaja znacznie mniej smsow niz napalone 15-latki ;)

Hmmm, to chyba ja jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę - bo sms-ów wysłałam
                  mnóstwo ;)
        • siuil_a_run Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 23.06.05, 00:50
          poboczny, normalnie kwalifikujesz sie na mojego ulubienca :) fascynuje mnie
          zaciecie z jakim mowisz tonem znawcy o rzeczach, o ktorych ewidentnie nie masz
          pojecia :D

> Maciek Silski - facet "rockowy" np w koncercie latino ,kompletnie przepadł ze
          > swoim , niskim ciężkim głosem.

bzdura. Slawek ma nizsza i ciemniejsza barwe glosu. a ciezki glos to miala
          Szarubka. Maciek ma niebywale ciepla barwe, ktora znakomicie operuje, co
          udowodnil (nie tylko, ale zwlaszcza) w finalowym koncercie. a rockowy to on
          jest tak w jednej trzeciej :)

>Zaśpiewał, a właściwie to wykrzyczał ten utwór.

bzdura nr. 2 wprawdzie nie wiem, o ktory utwor Ci chodzi, ale obydwa latynoskie
          numery byly zaspiewane lekko i melodyjnie, choc ewidentnie "La Bamba" mu nie
          lezala. ale kolo krzyku to to nawet nie przechodzilo, nie wiem skad ten
          pomysl :/

>Generalnie jest on niezłym wokalistą, ale tylko śpiewającym rockowo dość
          > dobrze.

rrrany, brednia do szescianu, nawet mi sie polemizowac nie chce. czy Ty
          koncertow z kibla sluchales, za przeproszeniem? :/ a oslawionego Teges Nara to
          chyba w ogole nie slyszales...

>Po co miał się upokarzać ( bo nie miał wyboru?) przy utworze Justina T.

na takie dictum to mi rece i nogi opadly, a mozg stanal w poprzek :/ mozna nie
          lubic muzyki, jaka wykonuje Justin T., ale wokalista on jest znakomitym, a
          warsztat, o ktorym tak namietnie kiedys pisales przy okazji Dominiki, to on ma
          opanowany do perfekcji, a wciaz go doskonali. jesli dla Ciebie upokarzajace
          jest zmierzyc sie z fantastycznym warsztatowo wokalista, to nie mamy o czym
          rozmawiac. ale mam wrazenie, ze zatrzymales sie na etapie N'Sync i dalej pociag
          pojechal, a Ty sie niestety nie zabrales ;)

> Sławek Uniatowski - to fakt, tak śpiewającego gościa to w Idolu jeszce nie
          > było.Uważam go, za największe odkrycie tego programu.Fantastyczna barwa głosu
          >i umiejętnośc improwizowania w utworze.

nie watpie. tylko baaaardzo oszczednie te umiejetnosc dawkowal.

> Uwaga !- w odróżnieniu od Silskiego, uważam ,że pokazał więcej "siebie" w
          >każdym koncercie finałowym

a dokladnie to w klubie i w pierwszych dwoch. potem bylo ospale i odtworczo. co
          nie zmienia faktu, ze barwe glosu ma fantastyczna i talent ogromny.

>(pamiętacie wspaniałą, małą Gosię Kunc ? )

pamietamy. no i?... ;)

> Ale u niego także- wszystkie rockowe utwory, które wykonywał, miały
          >specyficzny charakter

wszystkie dwa, jesli wliczyc w to Petera Gabriela, co do ktorego akurat mozna
          by sie spierac, czy to rockowy utwor. a U2 zmasakrowal, kompletnie go
          przeroslo. specyficznie :/

highway_star mi powie, ze sie znow pastwie nad pobocznym, ale mnie facet
          rozbraja, nie jestem w stanie przejsc obojetnie wobec takiego belkotu :) ale
          wybaczam pobocznemu, bo podzielam jego odczucia co do Gosi Kunc. tylko z cala
          pewnoscia na znacznie mniejsza skale, znajac temperature jego uczuc :D

pozdrawiam, poboczny ;)
          • poboczny Re: IDOL 4.41, czy Piąta Edycja ma sens...? 23.06.05, 09:04
            Witajcie : Kubissimo i Siuil_a_run.

No, cóż, taki los forum, że każdy ma własne zdanie na temat śpiewania
            Poszczególnych Finalistów.Ale mniejsza o to.
            Zbytnio się zapętlacie przy sporach ze mną, a zapominacie o najważniejszym
            pytaniu, które zadałem w pierwszym poście, dotyczącym nowej formuły Idola, jeśli
            oczywiście odbędzie się kolejna edycja.
            Jeśli chcecie, to wypowiedzcie się na ten temat, bo TO mnie najbardziej
            interesuje.Oceny Silskiego, Uniata czy Magdy Diaków użyłem w kontekście
            powyższego pytania.
            Każdy koncert finałowy miał określoną tematykę muzyczną, która często nie
            odpowiadała wielu finalistom.To jeszcze nic.Najgorsze jest to, że zawsze jest
            tylko określona lista utworów , która w tej edycji najbardziej mnie irytowała
            ( na palcach jednej ręki mogę policzyć ciekawe piosenki )i na dodatek w bardzo
            małym wyborze.Niech wypowie się Piotrek Lato na ten temat.
            Uważam, że taka formuła nie pokazuje pełni talentu finalistów.Wybór powinien
            zawsze należeć do nich, gdyż wtedy to wszystko ma jakiś sens.

Ślicznie dziękuję za pozdrowienia.
    • efulefu Re: IDOL 4.41 22.06.05, 03:45
      Utwór, który śpiewał Silski "If you don't know me by now" w wydaniu Simply Red
      był tylko coverem. Oryginalnie jest to utwór grupy Harold Melvin and the Blue
      Notes, z początku lat 70-tych. Później jako cover wykonywała tę piosenkę
      jeszcze Patti Labelle. Dopiero dużo, dużo później Simply Red.
    • atamanek Re: IDOL 4.41 22.06.05, 08:16
      Witam :)

Jak bawia sie idole na Mazurach?
      tinyurl.com/7slgc
      • poboczny Re: IDOL 4.41 22.06.05, 08:56
        Taki odlot na Mazury to im się przydał :)
        Piotr Lato i Dominika Pawłowska -Romans czwartej edycji ? No, to mnie zaskoczyli.
        Ale tam musiało być głośno, jak był tam też Pączek :)
        • kubissimo Re: IDOL 4.41 22.06.05, 10:46
          ale w przedostatnim odpadla Kasprzycka. no to w koncu ktora? ;)
    • tokyo1 Re: IDOL 4.41 22.06.05, 11:10
      muzyka.onet.pl/mr,1117932,wiadomosci.html
      Ala Janosz - reaggae?

A tak swoją drogą, jak to jest? Jeśli ktoś ma podpisany z wytwórnią kontrakt na
      kilka płyt czy tam lat (zakładam, że Ala coś takiego ma), to ta wytwórnia ot
      tak może odrzucać propozycje płyt? Czy to nie zobowiązuje obie strony, że jedna
      strona angrywa płytę, a druga ją wydaje? Chyba to wszystko bardzo
      skomplikowane ;)
      • nelika Re: IDOL 4.41 22.06.05, 13:22
        > Ala Janosz - reaggae?

niestety tak..niestety bo tu uwaga....Piotr Banach kończy nagrywać materiał na
        płytę solową, która powinna ukazać się około czerwca/lipca. Na płycie
        zaśpiewają między innymi Dziun (znana z Forum "ib" jako Magda C.), Gutek i Ala
        Janosz.
        dla mnie fanki ib i banacha to koszmar..ale cóż pożyjemy
        zobaczymy.Pozdrawiam....
        • aguszak Re: IDOL 4.41 23.06.05, 00:01
          a co to jest "ib"?
          • kubissimo Re: IDOL 4.41 23.06.05, 00:09
            indios bravos
        • bigrock Re: IDOL 4.41 23.06.05, 02:18
          > dla mnie fanki ib i banacha to koszmar..

Co przez to rozumiesz?
          • kalamburka_89 Re: IDOL 4.41 23.06.05, 09:33
            Wydaje mi się że powinno to być: "dla mnie, fanki ib i banacha, to koszmar"
            Może też nie jest poprawnie, interpunkcja nie jest moją mocną stroną ;-) ale
            teraz na pewno jest zrozumiałe. Bo ja w pierwszym momencie wzięłam to trochę do
            siebie, że niby ja jestem koszmarna ;-)
            • bigrock Re: IDOL 4.41 23.06.05, 13:51
              ;-)

Po prostu przez chwile odnioslem wrazenie, jakby ktos probowal zmieszac z blotem
              jeden z najlepszych i najciekawszych polskich zespolow oraz czlowieka, ktory go
              popelnil. Najwyrazniej dokonalem naditerpretacji by Kubu ;-)
              • nelika Re: IDOL 4.41 23.06.05, 18:20
                bigrock napisał:
                Po prostu przez chwile odnioslem wrazenie, jakby ktos probowal zmieszac z blote
                > m
                > jeden z najlepszych i najciekawszych polskich zespolow oraz czlowieka, ktory
                go
                > popelnil. Najwyrazniej dokonalem naditerpretacji by Kubu ;-)

Bigrocku,dokonaleś dużej nadinterpretacji...No cóż czasami połykam
                przecinki,jak na "filolożkę" przystało;)Ale mi też leży na sercu dobro
                jednego z najlepszych i najciekawszych polskich zespołów oraz człowieka,który
                go popełnił(swoją drogą ukłon dla Wojewódzkiego)Pozdrawiam.
    • mikaas3 wakacje idoli 22.06.05, 17:25
      Hej, wiedzę, że IDOL się juz dawno skończył, ale wątki nie umierają. I bardzo
      dobrze. Nie będę się rozpisywać. Zobaczcie sami:
      www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1587&news_id=61367&scroll_article_id=61367&layout=1&p
      age=text&list_position=1
      • atamanek Re: wakacje idoli 22.06.05, 17:53
        Witam :0

Kilak postow wyzej byl juz ten link.
    • tokyo1 Re: IDOL 4.41 22.06.05, 18:57
      A tutaj teledyski dwójki idoli startujących do festiwalu w Sopocie.
      muzyka.onet.pl/mr,1234415,1,425,artykul.html
      • tokyo1 Re: IDOL 4.41 22.06.05, 19:02
        Najpierw Monika, teraz Ewelina w turbanie.. to jakaś moda naszła czy co?:p
      • kubissimo Re: IDOL 4.41 22.06.05, 22:54
        klip Eweliny fatalny, za to Tomka calkiem przyjemny
        pomijajac niewyjasniona historie o pudelku ;) bardzo ladnie sfilmowana
        Warszawa :)))
        • mallina Re: IDOL 4.41 22.06.05, 23:07
          a ja dodam, ze ta pioseka Makowieckiego od paru dni za mna "chodzi".
          i podoba mi sie
        • kubissimo Re: IDOL 4.41 22.06.05, 23:08
          obejrzalem reszte
          oj :/

jako tako broni sie klip Piaska
          taki o niczym, ale ma niezle zdjecia
          i fajny pomysl u Goyi z graniem na lyzeczkach
          reszta to katasztrofa a klip Łez to ewidentny plagiat z DOTYKU Górniak
          • tokyo1 Re: IDOL 4.41 22.06.05, 23:32
            Niewyjaśnionej historii, hmm może niedosłownej, ja pudełko odbieram jako
            metaforę szczęścia, o które ludzie walczą itd itp, ale to juz takie moja
            interpretacja ;)

A piosenka Elektrody kojarzy mi się z Viva Forever Spice Girls <olaboga>
            Mandaryna + Papa Dance, nei wytrzymałam nawet do połowy :>
            • kubissimo Re: IDOL 4.41 22.06.05, 23:45
              no i Tomek by je tak beztrosko wyrzucil na smietnik? ;)

a opcja z niedopowiedzeniem historii w pierwszej chwili przypominala mi troche
              CREEP Radioglowych (swietny klip)
              • tokyo1 Re: IDOL 4.41 22.06.05, 23:51
                Tak, bo to cudze szczęście, koncept jest taki, że człowiek zabiera szczęście
                drugiemu, jakby raniąc go, a powienien znaleźć swoje własne ;)
                ale sam fakt niedopowiedzenia fajny, mozna sie zastanawiac
                • tokyo1 Re: IDOL 4.41 22.06.05, 23:59
                  dobra, poddaję się, niezła zagadka :>
            • siuil_a_run Re: IDOL 4.41 23.06.05, 00:16
              ze szczesciem? ciekawa interpretacja :) wiesz, ze ja w ogole tak tego nie
              odebralam? to dziecko, ta placzaca dziewczyna w kawiarni... i w ogole to
              wyrywanie sobie nawzajem, tyle jakichs negatywnych emocji na twarzach ludzi...
              nie kojarzy mi sie to w ogole z walka o szczescie, raczej o cos, co w ogole nie
              jest warte, a czasem przeslania to, co faktycznie wazne :) no i jak Tomek
              zaglada do srodka, a tam - pustka. i wyrzuca do smieci. dla mnie to raczej
              metafora jakichs zludzen, substytutu prawdziwego szczescia, ktore jest tuz
              obok, niezauwazone.... ale to z kolei moja interpretacja :)

a jesli chodzi o teledyski. Mandryna to oczywiscie chlam nie do sluchania i
              ogladania, Papa Dance zatrzymalo sie 2 dekady temu i tam utknelo ;) Virgin -
              nie trawie, ale doceniam fakt, iz nie musialam ogladac zakoli Radka Majdana;
              generalnie na tych trzech nie dotrwalam do konca. podobnie z Lzami - wymieklam
              na "przepraszam cie, zlamalam serce twe" - ou plizz :/ dziesiecioletnie
              dziewczynki maja ciekawsze pomysly na wpisy do pamietniczkow...

Ewelina Flinta nuuudna juz jest. natomiast bardzo podobaja mi sie tak teledyski
              jak i piosenki: Makowieckiego (ciekawe, czy w nastepnym teledysku Negatywu
              zobaczymy kogos w koszulce Makowiecki Band? ;P), Goyi (piosenka swietna,
              teledysk z pomyslem - lyzeczki!) i Pieska :)
              • tokyo1 Re: IDOL 4.41 23.06.05, 00:32
                Ooo a może i masz rację :) Niezłe, niezłe..

A ktoś wie o co chodzi z wioślarzami w klipie Eweliny? Dziwna ta końcowa scena
                troszkę. Podobno jest tam jakieś nawiążanie do Hłaski, niestety nie czytałam.

Jeszcze co do Dody.. strasznie patetyczny ten tekst, kolejne moje skojarzenie,
                niestety z Keine Grenzen :-p

• jodarek1 Re: IDOL 4.41 23.06.05, 10:52
                  Faktycznie, jest takie opowiadanie Hłaski (bardzo przygnębiające), w którym
                  żule (u Eweliny wioslarze) podglądają dwoje kochających się młodych a potem
                  napadają na nich i zdaje się zakończenie nie jest tak spokojne jak w teledysku.
                  • aguszak Re: IDOL 4.41 23.06.05, 14:12
                    Zaintrygowaliście mnie... co prawda obejrzałam teledysk do połowy, bo taka
                    trochę nudnawa ta piosenka Eweliny, ale po powrocie do domu obejrzę cały...
                    Pozdrowionka :)
                    • tokyo1 Re: IDOL 4.41 23.06.05, 14:28
                      www.literatura.zapis.net.pl/okresy/wspolczesnosc/hlasko/krok.htm
                      chyba o tym opowiadaniu mowa.
                      Mnie jednak nadal ten teledysk nie zachwyca;)
                      • jodarek1 Re: IDOL 4.41 23.06.05, 14:30
                        dokładnie
      • aguszak Re: IDOL 4.41 23.06.05, 00:15
        Najlepsza jest Goya - uwielbiam jej niepokojący, przestrzenny głos :)))
      • bigrock Re: IDOL 4.41 23.06.05, 02:25
        Warto odnotowac, ze to bodaj pierwsze pojawienie sie osob z Idola w TVN. Tym
        samym konczy sie mysle era, w ktorej osoby promowane w jednej stacji byly
        konsekwentnie ignorowane w pozostalych. W pewnym sensie spelnily sie slowa
        Wojewody z pierwszej edycji, kiedy to zyczyl Flincie, by mogla na jednej scenie
        zaspiewac z finalistami SzNS i DDG. Ciekawe czy Flinta tudziez Makowiecki
        powtorza sukces Brodki z Opola. Moze to byc trudne poprzez wzglad na popularnosc
        chociazby Lez (niestety), ale zycze im powodzenia.
        • piotr7777 Re: IDOL 4.41 23.06.05, 09:42
          > Warto odnotowac, ze to bodaj pierwsze pojawienie sie osob z Idola w TVN.
          Flinta była już w "Mamy cię", podobnie jak Doda również wypromowana w Polsacie
          ("Bar).
          Poza tym - pisałem już o tym kiedyś - akurat Flinta, Makowiecki, Brodka itp. -
          to już właściwie nie są "osoby z Idola" - z mniejszym lub większym powodzeniem
          weszli na rnek muzyczny przestając być własnością jednej stacji.
          • bigrock Re: IDOL 4.41 23.06.05, 13:57
            > Flinta była już w "Mamy cię", podobnie jak Doda również wypromowana w Polsacie
            > ("Bar).

Racja, ale to nie to samo co puszczanie ich utworow w tych stacjach.

(...)
            > weszli na rnek muzyczny przestając być własnością jednej stacji.

I tu poniekad racja, ale mimo wszystko jednak pewien przelom nastapil w
            omawianej kwestii i nalezy sie z tego cieszyc. Sytuacja, w ktorej jedna stacja
            TV udaje, ze druga nie istnieje zdecydowanie nie byla zdrowa.
    • uniatowski Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 15:17
      Dziękuję i pozdrawiam wszystkich, którzy kibicowali mi w tak błachym programie
      jak IDOL. Ci, którzy nie głosowali też mają udział w mym "sukcesie", bo drugie
      miejsce to moje wymarzone. Strasznie zżyłem się z ludźmi z tego programu, już
      mi Ich brakuje. W sobotę TopTrendy.
      Nie zapomnicie Sławka z Torunia?:)
      Sławek Uniatowski
      • jodarek1 Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 15:22
        uniatowski napisał:

> W sobotę TopTrendy.
        > Nie zapomnicie Sławka z Torunia?:)
        > Sławek Uniatowski

Pewnie, że nie :)))
        Już czekamy na płytę z niecierpliwością :)))
        A co będziesz śpiewał na kocercie Top Trendy?
        Pozdrawiam
      • ankya Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 15:53
        Gratuluję drugiego miejsca i finałowych występów.:)
        Mam nadzieję szybko usłyszeć Twoją płytę.
        Życzę powodzenia i pozdrawiam.:)
      • peace_and_love Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 16:01
        uniatowski napisał:

> Ci, którzy nie głosowali też mają udział w mym "sukcesie", bo drugie
        > miejsce to moje wymarzone.

Ja z reguły nie głosuję na nikogo, ale coś mnie zabolało w sumieniu, kiedy
        zobaczyłam wyniki. To chyba był wyrzut.
        Dlatego cieszą mnie mnie te słowa, o ile są szczere ;)
        Pozdrawiam

• schabomil Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 16:09
        jodarek1 napisała:
        ankya napisała:
        peace_and_love napisała:
        .
        .
        .
        i dalej

Ze tak filozoficznie sie wyraze: Idole sie zmieniaja, ale groupies wciaz
        pozostaja te same.
        ;)

Schabomil
        • peace_and_love Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 17:31
          Mylisz się.
          Nowi Idole- nowe groupies.
          ;)
        • mallina Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 18:22
          :-))))
      • nightmare19 Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 16:10
        powodzenia...Slawku.. / osobo, ktora sie pod Niego podszywasz...;)
        • nightmare19 Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 16:11
          Podobno 3 "muszkieterow" zaspiewa jedną piosenkę razem.. szkoda, ze Slawek nie
          zaspiewa sam...
      • wegaa Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 16:26
        Czy nie zapomnimy? Oczywiście, że nie! Cóż to za pytanie... Co by tu jeszcze
        napisać? Baw się dobrze na TopTrendy i znów zaczaruj nas swoim głosem ;] A ja
        tymczasem czekam na koncerty w Toruniu...
      • lucy_harmon Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 16:38
        Sławku, teraz to już tylko od Ciebie zależy, czy Cię zapomnimy.;)

Ja stałam za Tobą murem w Idolu i stoję nadal. Pracuj, pracuj, a będzie dobrze.:)

pozdrawiam i życzę powodzenia:)
      • kubissimo Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 17:17
        błaHym!!!
        przepisz 100 razy ;)

pzdr
      • siuil_a_run Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 17:22
        postaraj sie, zebysmy nie zapomnieli :)

czekam na plyte. powodzenia! :)
        • aura.ranna Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 17:54
          Nie zapomnimy, o ile dasz się jeszcze posłuchać :)

Tylko wszystko powoli i z rozwagą... Powodzenia :)
      • mowa_trawa Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 18:32
        "Why don't we just... play?" - cytując słowa filmowej Lindy Lee Porter do
        przewspaniałego Cole'a Portera :)

a zapomnieć się nie da!

• poboczny Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 19:58
          Sławku,dziekuję za wszystko co pokazałeś w tym "błahym" Idolu ".Oczywiście,że
          nie zapomnę, jeśli przyjedziesz do nas do Bydgoszczy, do Eljazzu "dać paszczy" :)
          Nie daj się zaszczuć w tym polskim "nakręconym" showbiznesie !!!
          Życzę Tobie wydania Złotej Płyty i rzucenia palenia ! Jesteś Naszym Narodowym
          Skarbem Żywej Kultury.
          • never_never Re: Dziękuję za wszystko... 24.06.05, 15:33
            > Życzę Tobie wydania Złotej Płyty i rzucenia palenia ! Jesteś Naszym Narodowym
            > Skarbem Żywej Kultury.

o nie, chyba już takiej egzaltacji nie zdzierże...:(
            Nasz Narodowy Skarb Żywej Kultury puchnie teraz pewnie z dumy :P
      • aguszak Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 20:01
        Jeżeli Ty, to naprawdę Ty, to raczej o nas pamiętaj i wydaj debeściarską płytę,
        tak, żebyśmy się nie mogli Ciebie powstydzić :)))
        A ja Ci dedykuję piosenkę Anny Marii Jopek:

Kiedy Joszko gra,
        cały boży świat,
        w zdumieniu go słucha,
        gdy Joszko gra ...
        gdy na drumli gra,
        i na liściu gra,
        od serca do ucha,
        czule jak nikt...

Dobry Bóg dał mu talent,
        A resztę wygrał Joszko sam!

Tyle jasnych nut,
        tyle ciemnych nut, i tyle muzyki,
        dookoła nas,
        tyle złotych strun,
        tyle srebrnych strun,
        ii dźwięków zaklętych,
        w wiolin i bas.

Czasem Bóg daje talent,
        A resztę musisz wygrać sam

Niech zegary śpią
        otrzyj ślady łez
        oby Joszko grał
        aż po czasu kres

Z każdym swoim dniem
        zaprzyjaźni się
        spróbuj widzieć świat
        pozytywnie

Kiedy jest mi źle,
        mówię światu: nie!
        i i biegnę na łąkę, gdzie Joszko gra,
        by zaśpiewać z nim,
        znaleźć czuły rym ,
        do jego muzyki,
        serdeczny rym ...

Dobry Bóg daje talent,
        A reszty każdy szuka sam!

Pozdrowionka i powodzonka :)))
        • jodarek1 Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 20:31
          aguszak napisała:

> A ja Ci dedykuję piosenkę Anny Marii Jopek:
          >
          > Kiedy Joszko gra,
          > cały boży świat,
          > w zdumieniu go słucha,
          > gdy Joszko gra ...
          > gdy na drumli gra,
          > i na liściu gra,
          > od serca do ucha,
          > czule jak nikt...

Pięknie to napisałaś :)))
          • aguszak Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 21:47
            Chodziło mi bardziej o:
            "Czasem Bóg daje talent,
            A resztę musisz wygrać sam"

Pozdrowionka :)))
            • jodarek1 Re: Dziękuję za wszystko... 23.06.05, 21:51
              aguszak napisała:

> Chodziło mi bardziej o:
              > "Czasem Bóg daje talent,
              > A resztę musisz wygrać sam"

A mi chodziło o całość, tylko nie chciałam całego tekstu zostawiać :)))
              Tak czy siak Pięknie :)
      • agata_to_ja Re: Dziękuję za wszystko... 24.06.05, 11:51
        Miło, że wpadłeś :)
        Przychylam się do głosów, że Twój głos to nasz skarb narodowy. Dawno sie tak nie
        zgadzałam z jury Idola.
        Równiez oczekuję na płytę, na której będą numery godne twojego głosu. Bo to jest
        tak naprawdę najważniejsze.
        Byłoby miło, gdybyś czasem zajrzał i napisał, co słychać u Ciebie, nad czym
        pracujesz i gdzie Cię można posłuchać. Bo ekipa kibicująca Idolowi i jego
        "dzieciom" pojawia się tu przez cały czas, nie tylko kiedy trwa program.

pozdrawiam :)
      • never_never Re: Dziękuję za wszystko... 24.06.05, 15:42
        O, "Nasz Narodowy Skarbie Żywej Kultury": przegrałeś bo oprócz dobrego
        warsztatu i głosu trzeba jeszcze dać ludziom trochę emocjonalnego "mięsa", a
        tego kompletnie w twoim wydaniu zabrakło. I tyle
      • pump_it_up Re: Dziękuję za wszystko... 24.06.05, 21:20
        Nie ma za co;) w imieniu fanow:P. Czekamy na plyte i koncerty. Zapraszam do
        Krakowa!
      • 513lato Re: Dziękuję za wszystko... 27.06.05, 18:09
        HEJHEJHEEEJ SZMATO TY MOJA:))))
        JAk po Fwstivalu, ?
        Co chrzanisz o 2 miejscu, po prostu nie udało sie i tyle, ale to nie 1 miejsce
        bedzie pamietane za 10 lat, chyba ze nic nie zdziałasz szmatko, a nie śadze by
        tak sie miało dziać.....pracujesz juz?w domu?
        PZDR
        • aura.ranna Re: Dziękuję za wszystko... 27.06.05, 18:18
          Jak uroczo ;) Prośba- Piotrek pisz w wątku 4.42, bo się bajzel zrobi :)
        • 22muse Re: Dziękuję za wszystko... 27.06.05, 19:31
          :)))

a skoro jesteście tu obaj, to ja tylko powiem, że Wasze "I want you (she's so
          heavy)" było baaardzo fajne.

pzdr, 22muse
        • aguszak Re: Dziękuję za wszystko... 28.06.05, 09:26
          513lato napisał:

> HEJHEJHEEEJ SZMATO TY MOJA:))))
          > JAk po Fwstivalu, ?
          > Co chrzanisz o 2 miejscu, po prostu nie udało sie i tyle, ale to nie 1
          miejsce
          > bedzie pamietane za 10 lat, chyba ze nic nie zdziałasz szmatko, a nie śadze
          by
          > tak sie miało dziać.....pracujesz juz?w domu?
          > PZDR

Cóż to za pieszczotliwe określenie...??!
          ;-/
        • buba18 Re: Dziękuję za wszystko... 12.07.05, 18:14
          Nie wiem co za szmata i nie jestem w temacie bo dawno tu nie bylam i nie
          pisałam.Ale widze że senno tu jest ,zresztą tak jak na moim blogu
          greenmusic.blog.onet.pl/ jest o muzyce , ale narazie sie dopiero
          rozkręca.Dzięki jak by ktos zechciał wejść. Pozdrawiam wszystkich fo rumowiczów
          i dla Piotrka Lato. pa;pa ide spać.
          • kubissimo Re: Dziękuję za wszystko... 12.07.05, 18:32
            i oczywiscie liczysz, ze my Ci tego bloga rozkrecimy
            hehehehehehe :)
            • buba18 Re: Dziękuję za wszystko... 13.07.05, 15:47
              nie ,kubissimo jak nie chcesz to nawet tam nie wchodz
    • seszenen Re: IDOL 4.41 23.06.05, 16:56
      • seszenen Idol 5? 23.06.05, 16:58
        Za szybko mi się wysłało :)
        www.caro.ro/games/bird.swf
    • kubissimo plytka 24.06.05, 12:37
      szkoda, ze program mial taka slaba ogladalnosc, bo to znaczy, ze tak jak po
      trzeciej edycji nie ma co liczyc na plyte
      zaluje, bo z wyjatkiem Pączka wszyscy tu zaspiewali przynajmniej po jednej
      piosence godnej upamietnienia ich wykonania :(
      • aguszak Re: plytka 24.06.05, 13:08
        eee... tam, ja nie żałuję, bo dobór utworów, przynajmniej na tej pierwszej
        idolowej, nie był zbyt udany.
        • kubissimo Re: plytka 24.06.05, 14:16
          1. pierwsza eydcja byla robiona tak troche w ciemno, wiec i plyta taka
          troche "niedorobiona" ;)

2. zreszta jezeli chodzi o osoby, ktore mnie w tej edycji interesowaly, to ja
          nie moge narzekac. moze nie nagraly najlepszych swoich wystepow, ale i tak
          wybraly dobre piosenki.
          w przypadku Kuby, Szymona, czy Patrycji mogliby nie wiem co zaspiewac i tak bym
          marudzil ;)

3. plyta z drugiej edycji byla juz lepsza, chociaz niepotrzebnie chieli ja
          ufajnic wstawkami Wojewodzkiego
          biorac pod uwage tendencje rosnaca mozna bylo podejrzewac,ze trzecia plyta
          bylaby jeszcze lepsza, a plyty niestety nie bylo
          i teraz tez pewnie nie bedzie, a szkoda
          no chyba, ze producent uwierzyl Leszczynskiemu, ze to byla edycja o najwyzszym
          poziomie ;)
          • kassawa PROŚBA 24.06.05, 19:27
            Czy ktoś ma mp3 z finału finałów I-4, jeśli tak, proszę wrzućcie to na
            yousendit, PLISSSS.
            • mikaas3 Re: PROŚBA 25.06.05, 11:21
              na życzenie:
              (niestety tylko te, w których jest Sławek, bo inni fani nie potrafią się tak
              zorganizować, czego nie mogę przeboleć)

i believe i can fly;
              s15.yousendit.com/d.aspx?id=1B9HSY4XJQ58O0M23MRVFIPHLI
              if you love somebody:
              s21.yousendit.com/d.aspx?id=3NZM83O9GZBQ237OGEJV9GGINN
              all for love:
              s21.yousendit.com/d.aspx?id=0T6E1WAP35U62CYO62RY4RG4Q
              freedom:
              s29.yousendit.com/d.aspx?id=0DCSXAV1J2HGT0LHIWOOJIB1YJ
              pozdrawiam i życzę miłego słuchania
              • kassawa Re: PROŚBA 25.06.05, 15:57
                WIELKIE, serdeczne dzięki Mikaas3. Właśnie o te ze Sławkiem mi szczególnie
                chodziło. A tak poza tym a propos wczorajszego Idola Extra, mój staruszek
                (czyt. mąż) po usłyszeniu wypowiedzi Uniata, że musi teraz zarobić na komputer,
                żeby móc tworzyć swoje "rzeczy" był bardzo zbulwersowany - muszę zaznaczyć, że
                staruszek nie jest fanem ani Idola, ani Sławka - stwierdził, że takiemu
                utalentowanemu ludkowi powinien ktoś w te pędy zafundować sprzęt. No cóż,
                polska rzeczywistość ...
                • kubissimo Re: PROŚBA 25.06.05, 16:47
                  aha
                  i jeszcze powinien miec darmowy bilet PKP i bezplatna CYFRE + i dozywotnia
                  dostawe napojow Zbyszko
                  bo przeciez jest taki zdolny
                  ;)
                  • jodarek1 Re: PROŚBA 25.06.05, 16:50
                    kubissimo napisał:

> aha
                    > i jeszcze powinien miec darmowy bilet PKP i bezplatna CYFRE + i dozywotnia
                    > dostawe napojow Zbyszko
                    > bo przeciez jest taki zdolny
                    > ;)

Kubissimo, ależ Ty jesteś niewiarygodnie zgryźliwy ;)
                    • poboczny Re: PROŚBA 25.06.05, 17:02
                      witaj Jodarku1 !
                      Może zproponujemy Naszemu, Drogiemu Kubissimo etat rzecznika prasowego Sławka
                      Uniatowskiego ? (oczywiście z urzędu-darmowy etat) Kubissimo jest taki zdolny i
                      dojrzały ! Na pewno się ucieszy :)
                      • jodarek1 Re: PROŚBA 25.06.05, 17:26
                        poboczny napisał:

> witaj Jodarku1 !
                        > Może zproponujemy Naszemu, Drogiemu Kubissimo etat rzecznika prasowego Sławka
                        > Uniatowskiego ? (oczywiście z urzędu-darmowy etat) Kubissimo jest taki zdolny
                        i
                        > dojrzały ! Na pewno się ucieszy :)

oj lepiej nie, to byłoby straszne ;)
                    • kubissimo Re: PROŚBA 25.06.05, 17:08
                      no prosze, nie robmy ze Slawka biednego Janka Muzykanta, ktoremu marza sie
                      skrzypeczki ;)
                  • hebat Re: PROŚBA 25.06.05, 16:51
                    I dojrzały zapomniałeś dodać, a to ważne ;)
                    • kubissimo Re: PROŚBA 25.06.05, 17:11
                      sorry, ale specem od dojrzalosci jest nasz forumowy blondynek
                      ja sie nie wypowiadam ;)
                      • hebat Re: PROŚBA 25.06.05, 17:17
                        Aaa, to ja jeszcze bardziej sorry, znowu w czyjeś kompetencje wlazłam.
                        • kubissimo Re: PROŚBA 25.06.05, 17:27
                          ;)
                  • aguszak Re: PROŚBA 27.06.05, 11:17
                    kubissimo napisał:

> aha
                    > i jeszcze powinien miec darmowy bilet PKP i bezplatna CYFRE + i dozywotnia
                    > dostawe napojow Zbyszko
                    > bo przeciez jest taki zdolny
                    > ;)

He he he...
              • kubissimo Re: PROŚBA 25.06.05, 17:13
                a czemu te empeczy takie poscinane w koncowkach? :/
                • kassawa Re: PROŚBA 25.06.05, 20:24
                  I znowu marudzisz, zgryźliwy tetryku :-)
                  • yane.yane Re: PROŚBA 25.06.05, 20:31
                    O tak mnie dlugo nie bylo, ze kubu sie juz tak wiekowo posunal, zeby mianowac go tetrykiem? ;))) Mamy tu juz dojrzalego pobocznego, przejrzalego kubu :] dobrze, ze ja jeszcze nie dojrzalam... nic innego ;))))
                    • kassawa Re: PROŚBA 25.06.05, 20:36
                      Oj posunął się, posunął. Już w trzeciej edycji Idola był z lekka stetryczały,
                      widziałam zdjątko ze studia - włos mu rzednie, coś tam (nie pamiętam)blednie,
                      psują mu się zęby przednie :D
                      • yane.yane Re: PROŚBA 25.06.05, 20:44
                        Twarz blednie... Coz pozostaje sie cieszyc, ze nie widzialas zdjec innych forumowiczow, bo moglabys uzyc gorszych cytatow :P
                        • kassawa Re: PROŚBA 25.06.05, 20:51
                          Tak, tak, całe szczęście, zgryźliwości u mnie dostatek, uczę się od mistrza
                          (vide Kubu)!!! :PPP
                          • kubissimo Re: PROŚBA 26.06.05, 01:25
                            no halo
                            prosze sie pode mnie nie podpinac, ze niby ode mnie sie uczysz, bo mi spsujesz
                            renome :P
                  • kubissimo Re: PROŚBA 26.06.05, 01:26
                    oj no bo jak ktos zapodaje badziew to trzeba marudzic :P
                    jako elitarne forum jestesmy warci najwyzszej jakosci ;)
    • ankya Re: IDOL 4.41 25.06.05, 21:05
      Odnośnie Top Trendy, jeśli ktoś ogląda - czy Bartek przed chwilą występował na
      scenie? Co śpiewał? Przed sekundą wparowałam do domu i nie załapałam się na to.
      Czy Maciek i Sławek też już byli? Solo czy wszyscy razem, w tercecie? Bo ja jak
      zwykle nieuświadomiona...
      • hebat Re: IDOL 4.41 25.06.05, 21:15
        Bartek "śpiewał" różne dźwięki. Nikogo innego jeszcze nie było.
        • jodarek1 Re: IDOL 4.41 25.06.05, 21:17
          hebat napisała:

> Bartek "śpiewał" różne dźwięki. Nikogo innego jeszcze nie było.

całkiem fajnie to wyszło :)
          • ankya Re: IDOL 4.41 25.06.05, 21:23
            Mam nadzieję, że będzie jakaś powtórka...
            Idę przed TV bo chyba słyszę Maćka S.
    • shizzar Re: IDOL 4.41 27.06.05, 20:12
      Gadalem sobie dzisiaj z kumplem (wielkim fanem Rammsteina) o tym gosciu, co
      probowal zaspiewac utwor wspomnianego zespolu w Idolu i tak mnie naszlo - 'czemu
      ja nie mam zadnych mp3 z kosmitami?';) W zwiazku z tym mam prosbe - jesli ktos
      dysponuje takimi nagraniami, z ktorejkolwiek edycji, to bylbym wdzieczny gdyby
      wrzucil je na serwer albo wyslal mi na maila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka