jacekm22 28.08.05, 12:09 Jeden Stefan Bratkowski przeciw Jance P. , red Stasinskiemu , oraz M.Rakowskiemu to troche malo !!! Program zamienil sie potakujacy sobie chor popierajacych W.Cimoszewicza . Oczywiscie z wyjatkiem S.Bratkowskiego . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tingel-tangel Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 12:21 Nie widziałem tego programu, może wieczorem obejrzę, ale to ciekawe, że akurat taki zestaw gości był. Zawsze był Zaremba i Majcherek lub Rybiński (a wcześniej Wildstein), czasami Łętowski. A tu - Paradowska i Stasiński jednocześnie, a przecież oni mają bardzo podobne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 12:31 No wlasnie ! Czy Pani Laszcz zapraszajac takich wlasnie komentatorow , nie zdawala sobie sprawy , ze program zamieni sie w propagandowa tube na rzecz Tow . Cimoszenko ? A moze o to chodzilo... ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 12:21 Miałam wrażenie jak bym oglądała program wyborczy Cimoszewicza... -------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
donald_tusk Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 12:29 Aberracja troje stronników WC versus dziadunio Bratkowski. Jak mozna zaprosić do programu publicystycznego byłego komunistycznego aparatczyka? Dzisiejszej loży z uwagi na skład komentatorów w całości nie byłem w stanie obejrzeć. Wiało propagandą WC. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 12:42 > Aberracja > troje stronników WC versus dziadunio Bratkowski. > Jak mozna zaprosić do programu publicystycznego byłego komunistycznego > aparatczyka? Mieczysław F. Rakowski był i jest publicystą czy sie to komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_tusk Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 12:59 piotr7777 napisał: > Mieczysław F. Rakowski był i jest publicystą czy sie to komuś podoba czy nie. Świetnie tylko dlaczego został zaproszony akurat dziś. Wiadome było, że kwestią szczególnie poruszaną i komentowaną bedzie oswiadczenie majątkowe WC. Więc można było dobrać inny skład komentatorów, taki aby zachować choć liczebną równowage. Co więcej Rakowski jest w sztabie wyborczym WC, więc jaki sens jest zapraszać osobe, której rola - obrońcy Cimoszewicza, była z góry do przewidzenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 13:00 Sens jest jeden ! TVN24 zajal strone w kampanii prezydenckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 13:56 Pan Bratkowski też był w PZPR i nie tak dawno mówił co innego, ale zgadzam się, że nie zachowano równowagi. Ja chętnie widziałbym Ziemkiewicza - inteligentny facet o rzeczywiście prawicowych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
madana Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 14:14 Oglądałam i także miałąm wrażenie wyjątkowo nietrafnie dobranych gości,żadnego zróżnicowania poglądów (Bratkowski wiosny nie czyni),denerwująco stronnicza Paradowska z głosem wszechwiedzącej belfrzycy,ble...Cóż zadbano o program ku czci WC,ale mam nadzieję,że to mu nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 28.08.05, 15:22 Od kiedy rozpoczęła się kampania prezydencka, to TVN nawet nie stara się ukrywać swych sympatii, co jest dla mnie bardzo dziwne bo zawsze w takich okresach trzymali poziom i było obiektywnie. Nie wiem czy teraz dzieje się tak, bo nie ma już Lisa, który Fakty trzymał krótko za twarz i nie pozwalał właścicielom wtrącać się do kwestii programowych, czy może sami dziennikarze odkryli w sobie moc sprawczą i postanowili dołożyć swój mały kamyczek do kampanii prezydenckiej. Jak by na to nie patrzeć, cała ta sytuacja jest żenująca i dziwię się że niektórzy z dziennikarzy TVN firmują swoją twarzą te wyczyny propagandowe - po wyborach będzie straszny kac morlany... Odpowiedz Link Zgłoś
margaritta1 Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 29.08.05, 12:00 Zgadzam sie z Przedmowczynia, ze do niedawna obiektywny TVN staje sie powoli tuba wiadomej - prezydenckiej opcji. Sam fakt " cudownego odkrycia" przez dziennikarzy TVN24 listu Jaruckiej daje wiele wiele do myslenia. Ogladanie wieczornych neewsow zaczynam od polsatowskich Informacji - ktore w zestawieniu z pozostalymi wydaja sie najbardziej wiarygodne. Najgorzej prezentuja sie Fakty . Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Dzisiejsza Loza Prasowa 29.08.05, 22:24 margaritta1 napisała: > Zgadzam sie z Przedmowczynia, ze do niedawna obiektywny > TVN staje sie powoli tuba wiadomej - prezydenckiej opcji. > Sam fakt " cudownego odkrycia" przez dziennikarzy TVN24 listu Jaruckiej > daje wiele wiele do myslenia. W dodatku zacytowali tylko jeden krótki fragment całkiem sporego listu, oczywiście ten który pasuje do koncepcji Cimoszewicza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś