Dodaj do ulubionych

Mandaryna na zywo

30.08.05, 20:47
slyszal ktos dzisiaj w Radiostacji?
Obserwuj wątek
    • l1k2 Re: Mandaryna na zywo 30.08.05, 21:00
      hehehe
      s38.yousendit.com/d.aspx?id=16KI2TN75CEN42K4WGGLQEH4P3
      • mala.filipinka Re: masz to CUDO tutaj :-) 30.08.05, 21:01
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=28391375&a=28395496
        tylko nie jedz w trakcie, bo może być krucho z kolacją ;-)
        • kinia1987 Re: masz to CUDO tutaj :-) 30.08.05, 21:10
          ja to slyszalam, ale wrazenia nie do opisania po prostu, wiedzialam, ze ona
          spiewac nie umie, ale czegos takiego to sie nie spodziewalam, kurcze, to juz ja
          lepiej spiewam...
          • setorika Re:co to jest??? 30.08.05, 21:16
            może to jakiś kawał??????????????? Nie chce mi sie wierzyć, wiedziałam, że to
            sztuczna gwiazdka jak jej biuścik, usta czy włosy ale że az tak??Bożeszszszsz
            ty mój, mój teść jak się napije, to lepiej zawodzi!
            • setorika Re:co to jest??? 30.08.05, 21:17
              Słuchałam raz jeszcze! Teściu soryy, że śmiałam Cię porównywać.
              • dr.verte Re:co to jest??? 30.08.05, 21:40
                i tak trochę lepiej niż Iglessias w Rhytm divine bez playbacku
    • ja-czyli-nie-ty Re: Mandaryna na zywo 30.08.05, 22:46
      Czy to cudo poleciało w radiu ?????????????????????
      w jakim programie ;))))) czy była szansa że
      jak sęp czekam na szczegóły ;)))
    • michal_82 Re: Mandaryna na zywo 30.08.05, 22:52
      Ojej, to nie ma szans na występ na żywo w Sopocie, bo jak usłyszą live to
      będzie wstyd i nie wpuszczą tak na scenę. Chociaż głos wydaje mi się jakby nie
      jej. Gdzież to ten koncert był - Kaziuchy?
      • shatmach Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 01:11
        Dziś w SE o Mandarynie i tym pliku tiny.pl/qfpd
        • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 01:48
          a mnie szkoda Mandaryny, ona wie, ze nie umie spiewac, ale to co jej zrobiono
          jest nie fair, gdyby opublikowano nagranie po festiwalu to ok, ale teraz? nie
          jestem jej fanka i nigdy nie bylam...
          Marta nie jest artystka, wokalistka, jedynie w miare ladnie tanczy, ale wklada
          w to tyle serca, ze nie zasluguje na tego typu zagrania, mozna jej nie lubic,
          nie sluchac muzyki, krytykowac, ale powinno to byc uczciwe...nagranie porazka,
          ale Mandaryna zasluguje na szacunek jak kazdy inny czlowiek
          ja sie ubawilam nieslychanie przed przeczytaniem tego artykulu, ale teraz jest
          mi po prostu zal Mandaryny, mowcie o moim poscie co chcecie, komentujcie,
          krytykujcie, co wam sie tylko podoba, ale wierze, ze znajda sie osoby myslace
          podobnie...
          po przeczytaniu artykulu zmienilam diametralnie spojrzenie na te sprawe, SE
          slynie z wyszukiwania sensacji tam gdzie ich nie ma, ale jesli jest tak jak
          napisali to przykro...po prostu przykro...tak sie nie robi, wszyscy sie
          posmialismy, mniej lub bardziej, ale wyobrazam sobie jak sie teraz musi czuc
          Marta...
          • setorika Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 02:20
            "ale wyobrazam sobie jak sie teraz musi czuc
            Marta..."

Kinia, z humanitarnego punktu widzenia to może Ty masz rację, a wyobraź sobie
            jak musi się czuć taki na przykład Tomek Makowiecki, którego fanką nie jestem,
            ale słyszłam go i wiele można mu zarzucić, ale nie to, że nie potrafi
            śpiewać....
            A jak się ma czuć Kiljański w ogóle stając w szranki z kimś takim jak
            Mandaryna...(wiadomo wytwórnia-promocja=nie jego wybór)

Pogratulować gremium, które wybrało finałową 10 do Sopotu...
            • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 12:45
              > Kinia, z humanitarnego punktu widzenia to może Ty masz rację, a wyobraź sobie
              > jak musi się czuć taki na przykład Tomek Makowiecki, którego fanką nie
              jestem,
              > ale słyszłam go i wiele można mu zarzucić, ale nie to, że nie potrafi
              > śpiewać....

no wlasnie przedstwilam moj jak najbardziej humanitarny punkt widzenia, z
              drugiej strony wiem, ze pod wzgledem wokalnym nie jest sprawiedliwe, ze
              przeszla Marta, a nie Goya czy np wlasnie Makowiecki, jednak wspolczuje jej
              jako czlowiekowi, nie jako artystce, bo za taka jej nie uwazam, jest mi jej zal

muzyka.onet.pl/mr,1244483,4,424,artykul.html
              • kubissimo Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:05
                Z onetu: "Dokładnie utwory te nie były śpiewane na żywo tylko pod playback i
                bez mojej najmniejszej świadomości."

spiewala nieswiadomie? :D
              • setorika Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:16
                czytałam, no, na pewno nie ma łatwo
                ale wyobraź sobie, że jeszcze wczoraj po artykułem informujacym o ścisłej
                finałowej szóstce ani razu nie udało mi się umieścić komentarza z linkiem do
                tego nagrania. Jeden gość zaczął pisać post, czy forumowicze słyszeli
                kontrowersyjne mp3 z mandaryna live. Nie można było wyświetlić tego postu, po
                kliknięciu ukazywała się pusta strona. Onet.pl baaaardzo tłumaczy pania Martę i
                wczoraj przybral pozę baaaaaaaaaardzo wyczekującą, nie dziwi mnie to przecież
                to kolicja tvn-onet-sopot, a tu machina ruszyła bo i radiostacja i linki w
                necie i juz wczoraj publikacja w SE..........stąd ten wywiad "na gorąco"
          • barbasia1 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:16
            Kinia 1987 - naiwna młoda gąsko!
            Jedyne co może czuć teraz Mandaryna to żal, że jej przychody mogą drastycznie spaść! bo oto ostatni jej wielbiciele (chyba ci, którym słoń na ucho nadepnął )dowiedzieli się wreszcie, że Wiśniewska śpiewać nie umie!
            Widzisz gąsko, taki okrutny jest ten świat, same chęci nie wystarczą!!
            Trzeba mieć odrobinę talentu i zdolności!
            I jeszcze jedno tu nie chodzi o brak szacunku, tylko o krytykę, która ma mocne podstawy! Przeciez tego żałosnego wykonania piosenki Mandaryny nie nagrano z ukrycia - jak sobie śpiewa w domu przed lustrem, tylko na publicznym KONCERCIE dla ludzi! więc to ona sama, na własne życzenie robi z siebie pośmiewisko! za to ma oczywicie kupę KASY!!!!!!!!!! ( CÓŻ coś kosztem czegoś!! - ludzie dla pieniędzy robią różne rzeczy)

Nie martw się o Mandarynę, podniesie się z tego, na pewno coś ja*****ego z Wiśnią wkrótce wymyślą!

• setorika Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:23
              no ale Kinia próbowała wykazać sie humanitaryzmem wobec biednej mandaryny jako
              człowieka, troche wprawdzie sztucznie zrobionego ale jednak człowieka i tu
              nalezy jej się szacunek za odruch ludzki
              a to nagranie jest raczej nagraniem z ukrycia, bo widzowie na pewno słyszeli
              playback, a ona śpiewała do tego mikrofonika co to zwisa od ucha do ust i
              podejrzewam, że ktos po prostu za sceną podłaczył sie pod to urządzonko i sobie
              nagrał
              a co do wielbicieli - mysle, że wiesniewscy poruszą jakimiś krzykami w
              stylu "zajebiści jesteście" publikę lub fragment martusia zaspiewa acapella i
              na pewno to wzruszy gawiedź, która przyzna jej Słowika Publiczności :/
              • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:36
                Pan Wisniewski na pewno nie dopusci do kompromitacji zony w Sopocie, juz on cos
                wymysli, jedna, ale za to jaka! jej wystarczy, chociaz za kompromitacje uwazam
                to, ze ona w ogole wystepuje na scenie, bo podobne warunki wokalne ma 50%
                spoleczenstwa, lepsze 45%, a gorsze (tak, tak, to mozliwe, znam takie
                przypadki) z 5%, wiec gdyby kazdy sobie chcial robic kariere z takim glosem to
                by bylo pelno takich Wisniewskich
            • riki_i Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:34
              barbasia1 napisała:

> Przeciez tego żałosnego wykonania piosenki Mandaryny nie nagrano z ukrycia -
              > jak sobie śpiewa w domu przed lustrem, tylko na publicznym KONCERCIE dla
              > ludzi! więc to ona sama, na własne życzenie robi z siebie pośmiewisko!

Barbasia wybacz, ale ty też jesteś naiwną gąską. Koncert był z playbacku, a ona
              podczas występu fałszowała sobie bezkarnie w mikrofon, który był w
              całości 'przykryty' playbackiem. Publiczność słyszała jedynie okrzyki do
              widowni rzucane przez Mandarynę przed i po zakończeniu utworu.

Cwany dźwiękowięc nagrał jednak to co szło do mikrofonu, a potem puścił saute
              do netu. W identyczny sposób załatwiono Iglesiasa, nagrywając to, co sobie
              nucił pod playback podczas koncertu na Woronicza.
              • barbasia1 do riki_i 31.08.05, 13:45

cóż Mandaryna sama jest sobie winna wykonywała to jednak p u b l i c z n i e tyle, że "pod playackiem!!! mogła się więc z tym liczyć,że ktoś wykręci taki numer! wszak świat "szoł biznesu okrutny" i podstępny jest - nie wiedziałaś/ łeś o tym?
                Tak jest na tym swiecie raz przypadek demaskuje a raz podtępni ludzie!!!

Zresztą sama Mandaryna powtarzała, że śpiewać nie umie!
                • setorika Re: do riki_i 31.08.05, 13:58
                  barbasia1 napisała:
                  >
                  > cóż Mandaryna sama jest sobie winna wykonywała to jednak p u b l i c z n i e
                  ty
                  > le, że "pod playackiem!!! mogła się więc z tym liczyć,że ktoś wykręci taki
                  nume
                  > r!

Kiedyś tańczyłam w klubie tańca towarzyskiego. Braliśmy udział w prestiżowych
                  turniejach oraz w takich gminnych szołach o puchar burmistrza, wójta itp.
                  Strasznie mnie to wkurzało, wtedy brat sportowiec powiedział do mnie, żebym
                  podeszła do tego profesjonalnie bo najgorszy turniej jest lepszy o niebo od
                  zwykłego treningu - mimo wszystko jest to turniej, zawody etc., cos co każe nam
                  się jednak trochę starać

Widać pani margaryna mysli odwrotnie
            • ksywa Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:43
              barbasia1 napisała:

> Kinia 1987 - naiwna młoda gąsko!

Oto forumowe podejście w całej okazałości. Wystarczy, ze sie wykaże odrobinę
              empatii, współczucia, dobrej woli i od razu zostaniesz zjechana, ze młoda,
              głupia, naiwna i w ogóle do uśpienia. Sorry, ale wg mnie kinia chyba
              przedstawiła swoje racje w taki sposób, że trudno jej zarzucić bycie "gąską".
              Barbasia, tobie sie naprawdę zdaje, że jakieś prawdy objawione zapodałaś
              i "gąsce", zapewne 15-letniej fance mandaryny, oczy otworzyłaś, czy jak?

A że Wiśniewscy coś nowego wymyślą? Może tak, moze nie, wcale nie byłabym tego
              taka pewna;)) A jak wymyślą, to dobrze, bo nikomu wbrew obiegowym opiniom
              krzywdy nie robią, a bez ich "show", to nie wiem komu forumowicze obrabialiby
              tyłek. Pewnie komuś kto na to zasługuje w jeszcze mniejszym stopniu...
              • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:52
                > Barbasia, tobie sie naprawdę zdaje, że jakieś prawdy objawione zapodałaś
                > i "gąsce", zapewne 15-letniej fance mandaryny, oczy otworzyłaś, czy jak?

15-latka nie jestem juz od 3 lat, to po pierwsze, moje gusta muzycze sa troche
                bardziej wyszukane anizeli Mandaryna i jej czerwonowlosy mezus, przedstawilam
                swoje stanowisko, ktorego bede bronic, czy sie to Barbasi podoba czy nie
                nie napisalam, ze Mandaryna "spiewa super, a kto sie nie zgadza to sie nie zna
                na muzyce" jak to mozna przeczytac na innych forach
                nasz rynek muzyczny jest na tyle duzy, ze miejsca wystarczy i dla takich
                wykonawcow jak Kiljanski, jak i dla Dody, Mandaryny i Ich Troje, krzywdy
                rzeczywiscie nikomu nie robia, jest zapotrzebowanie na taka muzyke to ktos ja
                musi wykonywac, a nikt nie zmusza was do sluchania i ogladania tych popisow,
                zawsze mozna wylaczyc radio albo przelaczyc kanal w telewizorze
                Ksywa, dzieki za obrone :)
                • setorika Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:19
                  Kinia spokojnie, myślę, że wszyscy rozumieją o co chodzi, ja nawet nie
                  podejrzewałabym Cię o takie gusta, bo uważnie czytam Twoje posty na tym forum i
                  nie tylko na w/w temat.
                  Mandaryna się sprzedaje, to jest oczywiste, target: tak 7-14 lat + pokolenie
                  disco polo z zapatrywaniami politycznymi w kierunku samoobrony, a sądząc po
                  poparciu jakie ma ta partia - jest ich sporo.
                  Mandaryna zapewne nadrabia tańcem i show, bo tu trzeba jej przyznać ma
                  umiejętności. Wizerunek - no cóż: wczesna Aguilera, Britney, Anastasia,
                  Shakira, etcetera, etcetera - blondynki ze spadającymi biodrówkami,
                  napompowanym biustem, błyskotliwym topem, kolczykiem w pępku z długimi akrylami
                  i koniecznie pasemkami - JAKI POPYT, TAKA PODAŻ.
                  • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:28
                    > Mandaryna się sprzedaje, to jest oczywiste, target: tak 7-14 lat + pokolenie
                    > disco polo z zapatrywaniami politycznymi w kierunku samoobrony, a sądząc po
                    > poparciu jakie ma ta partia - jest ich sporo.

Dzieki Setorika :)
                    a no pewnie, ze sie sprzedaje, wszyscy chyba wiedza co powiedzial kiedys o
                    artystach Kazik...kurcze, ja naprawde nie wiem co ludzie widza w Mandarynie,
                    nie rozumiem jej fenomenu, mozna jej zarzucic wiele, ale tanczy i wyglada
                    naprawde w porzadku, jak sie okazuje to wystarczy
                    Britney, Anastacia, Shakira, one przynajmniej potrafia spiewac, a z naszego
                    podworka popatrzmy na Dode, kiczowata, ze az zal, wyzywajaca i wulgarna, ale
                    glosu odmowic jej nie mozna, w tym wypadku jej fenomen jestem w stanie
                    zrozumiec, ale tego co robi Mandaryna nawet sie nie staram
              • barbasia1 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:04
                SŁOWIK PUBLICZNOŚCI JAK NIC DLA TEGO BEZTALENCIA MANDARYNY!!!!
                KYSWA ZACZNIJ JUŻ WYSYŁAĆ SMSY NA MANDARYNĘ!, M. POCZUJE SIĘ LEPIEJ!

"ZAPODAŁAM PRAWDY OBJAWIONE" - GDZIEŻ BYM ŚMIAŁA!!! :))))))))))))))))))

PORUSZYŁO MNIE TYLKO PORUSZENIE KINII!!! ;))))
                (CHYBA RACZEJ 18-LETNIEJ?!)
                • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:06
                  > PORUSZYŁO MNIE TYLKO PORUSZENIE KINII!!! ;))))
                  > (CHYBA RACZEJ 18-LETNIEJ?!)

nie musi Cie tak poruszac, nie martw sie
              • barbasia1 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:12
                Widzisz Ksywa takie mądralińskie, takie bystrzaki, jak ty to fani Mandaryny!!
                Nawet wieku Kinii się nie domyśliłaś! ;)))))))))))

• kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:16
                  takie dyskusje do niczego nie prowadza, jedni beda bronic Marty (jak ja), a
                  inni krytykowac kazdy jej ruch (jak Ty), tendencyjne rozmowy o niczym,
                  Mandaryna nie przestanie spiewac (niestety) chocby sie walilo i palilo, a poza
                  tym 15latki tez musza czego sluchac, m.in. dlatego na rynku funkcjonuje
                  Mandaryna, ludzie chca jej slychac, kupuja jej plyty, chodza na koncerty, czy
                  to sie komus podoba czy nie, ja sie nadziwic nie moge jak tego mozna sluchac,
                  bo ta muzyka nadaje sie na wiejskie dyskoteki, ale przeciez od moich narzekan
                  sie nic nie zmieni, jak slysze Mandaryne w radiu to zmieniam stacje, a w TV
                  przelaczam albo wylaczam, proste...
                  • barbasia1 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:22
                    Kinia masz świętą rację!
                    Nie gniewaj się za "gąskę"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    pozdro :)
                    B.
                    • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:33
                      nie gniewam sie :)
                  • setorika Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:28
                    "a poza tym 15latki tez musza czego sluchac, m.in. dlatego na rynku funkcjonuje
                    Mandaryna, ludzie chca jej slychac, kupuja jej plyty, chodza na koncerty, czy
                    to sie komus podoba czy nie"

Kinia, jak ty się urodziłaś, to ja miałam plakat Modern Talking na ścianie....
                    ale miałam mniej niż 15 lat ;)
                    No w sumie to nie mam się czym chwalić, ale trudno oczekiwać od nastolatków,
                    żeby słuchały U2, wystarczy spojrzeć na okładki gazet typu Bravo.
                    Chociaż myślę, że alternatywą są np. finaliści Idola (poza Alą Janosz
                    oczywiście bo to było nieporozumienie) jak na przykład Brodka, Flinta,
                    Makowiecki, Dąbrowska, ...
                    • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:32
                      > Kinia, jak ty się urodziłaś, to ja miałam plakat Modern Talking na
                      ścianie....
                      > ale miałam mniej niż 15 lat ;)

no bo wtedy nie bylo Mandaryny :D to byl zart, zeby nie bylo pozniej...
                      • setorika Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:34
                        piateczka Kinia ;)))
                        • kinia1987 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:38
                          heheh, piateczka
                • ksywa Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:29
                  barbasia1 napisała:

> Widzisz Ksywa takie mądralińskie, takie bystrzaki, jak ty to fani Mandaryny!!
                  > Nawet wieku Kinii się nie domyśliłaś! ;)))))))))))
                  >
                  Daruj już sobie, bo co się odezwiesz - to coraz bardziej bez sensu. Przed swoją
                  błyskotliwością to już chyba na kolana upadłaś i tak zostałaś. Mnie naprawdę
                  guzik obchodzi ile kto ma lat, w ogóle w to nie wnikam, szczególnie, ze
                  niektórzy mają może wg metryki 25 lat, a mentalność smarkacza. 15-letnia fanka
                  była przytoczona ironicznie, bo powszechnie uważa się że to target pani M.
                  A co do SMS-ów to takie "igrzyska" mnie w ogóle nie interesują. I naprawdę
                  ludzie nie dzielą sie na fanów i nie-fanów mandaryny. Masz ograniczone
                  postrzeganie sprawy i chyba zero wyobraźni.
                  • barbasia1 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 14:40
                    "Daruj już sobie, bo co się odezwiesz - to coraz bardziej bez sensu."
                    jaki post wcześniejszy (chodzi mi oczywiście o Twoje posty) taka i odpowiedź!
                    :)))))))))))))))))

" Masz ograniczone
                    postrzeganie sprawy i chyba zero wyobraźni."
                    Ksywa najpierw uważnie przeczytaj wszystko literka po literce, przemyśl, przeanalizuj, dopytaj! a potem wydawaj takie sądy!
                    • ksywa Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 15:15
                      barbasia1 napisała:

> "Daruj już sobie, bo co się odezwiesz - to coraz bardziej bez sensu."
                      > jaki post wcześniejszy (chodzi mi oczywiście o Twoje posty) taka i odpowiedź!
                      > :)))))))))))))))))
                      >
                      > " Masz ograniczone
                      > postrzeganie sprawy i chyba zero wyobraźni."
                      > Ksywa najpierw uważnie przeczytaj wszystko literka po literce, przemyśl,
                      przean
                      > alizuj, dopytaj! a potem wydawaj takie sądy!

No właśnie, wszystko co piszesz to tylko LITERKI plus emotikony. Nic więcej za
                      tym nie stoi. Jakie (Twoje) posty takie moje sądy ;P (taka mała trawestacja;)
                      Naprawdę ci się wydaje, że zaprezentowałaś się tu jako demon intelektu?
                      EOT zamiast pozdr.
                      • barbasia1 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 15:45
                        W tytule Mandaryna a Ty ciągle o mnie na forum publicznym!
                        jeszcze pomyślę, że zaimponował Ci mój demoniczny intelekt! ;)))))))))))))

Trawestacja rzeczywiście mała, mało oryginalna!!! wręcz plagiacik!!! (nawet się nie dziwię!)

" > EOT zamiast pozdr."

A ja pozdro Ksywa i nie wyksywiaj się już więcej! :)))))))))))))

Jak rozumiem wracasz wreszcie do tematu Mandaryny!!!
    • darciatko Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 04:07
      www.superexpress.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1587&news_id=70389&scroll_article_id=70389&layout=1&page=text&list_position=1
    • wszedobylska Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 08:10
      A gdzie mozna tego odluchac? Czy w necie jest to nagranie?
      • darciatko Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 10:38
        www.joemonster.org/ Tylko zdaje się że serwer jest przeciążony.
    • lilith76 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 10:25
      dziś rano cała moja firma tego słuchała.
      wrażenia były mocne.
      jedyne co ją tłumaczy, to to, że śpiewała ostro tańcząc i wiedząc, że jak leci
      playback może sobie olać ładny śpiew.

uważam, że powinna płacić haracz TVN-owi za nieudostępnianie jej występu dla
      męża w "Jestem jaki jestem", bo tam był urywek jej wokalnych niemożliwości.
    • baltazarus Mandaryna - produkt dla ludu 31.08.05, 10:52
      Dzisiaj "gwiazdy" robi się w studio. Nie potrzebny jest głos tylko twarz, znana
      postać, ktoś za kogo motłoch zapłaci. Dlaczego wszystkie nowe gwiazdki są
      ładne? Brzydkie dziewczyny też potrafią śpiewać, ale nie mają "marketingowych"
      buzi. Dlaczego tylko mała część wykonawców śpiewa na żywo, a wszyscy męczą
      playback (nawiasem mówiąc nie wiem jak można słuchać na koncercie głosu z
      taśmy, nigdy bym za coś takiego nie zapłacił)?
      To samo tyczy się starych gwiazd, być może pozbawionych już głosu. Czy ktoś
      potrafi powiedzieć jak brzmi dzisiaj naprawdę głos Cugowskiego, Krawczyka czy
      Kozidrak? Kiedy ostatnio śpiewali na żywo?
      • shatmach Re: Mandaryna - produkt dla ludu 31.08.05, 11:17
        Plik ściągnąc można tu
        rapidshare.de/files/4508227/Mandaryna.mp3.html
        Tylko, że tam jest dłuższa wersja niż na www.joemonster.org Mandaryna tu
        śpiewa "Ev'ry Night" oraz "Bo z dziewczynami". Trzeba wejśc na link, Kliknąć na
        FREE, poczekać aż sekundy przejdą do 0 i ściągac. Plik ma 12 MB.
        • shatmach Re: Mandaryna - produkt dla ludu 31.08.05, 11:24
          A tutaj łatwiej można posłuchać media.putfile.com/mandaryna2

I plik mnijszy
          • riki_i Re: Mandaryna - produkt dla ludu 31.08.05, 11:49
            Parę tygodni temu Mandaryna wymówiła menagement Maciejowi Durczakowi i jego
            firmie (wiadomość o tym zamieściła oficjalnie na swojej stronie). To, co
            dzisiaj mówi Durczak dla Superekspressu wskazuje moim zdaniem, że to on mógł
            maczać w tym palce. Wygląda na to jakby odgrywał się na Mandarynie za zerwanie
            kontraktu. Bardzo bezwzględny człowiek, choć menager skuteczny (wymyślił np.
            Dodę-Elektrodę)
      • kinia1987 Re: Mandaryna - produkt dla ludu 31.08.05, 13:42
        Czy ktoś
        > potrafi powiedzieć jak brzmi dzisiaj naprawdę głos Cugowskiego, Krawczyka czy
        > Kozidrak? Kiedy ostatnio śpiewali na żywo?

o nie, tu sie nie zgodze, bylam niedawno na koncercie Bajmu i grali na zywo,
        Beata nie ma problemow ze spiewaniem jak dotad...
        • baltazarus Re: Mandaryna - produkt dla ludu 31.08.05, 14:16
          "o nie, tu sie nie zgodze, bylam niedawno na koncercie Bajmu i grali na zywo,
          Beata nie ma problemow ze spiewaniem jak dotad..."
          Często ma, skoro korzysta z playbacku czyli udaje, że śpiewa.
          • kinia1987 Re: Mandaryna - produkt dla ludu 31.08.05, 14:29
            no to moze mialam duzo szczescia, ze trafilam na pelny live?? ale nie miala
            podczas niego problemow, naprawde
    • barbasia1 Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 13:35
      Ale w końcu i tak niczego nowego nie ujawniono, przecież Mandaryna od dawna mówiła, że śpiewać nie umie!!! nikt nie wierzył?!

"a co do wielbicieli - mysle, że wiesniewscy poruszą jakimiś krzykami w
      stylu "zajebiści jesteście" publikę lub fragment martusia zaspiewa acapella i
      na pewno to wzruszy gawiedź, która przyzna jej Słowika Publiczności :/"

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      na pewno tak będzie!!!
    • e_katt eee, to ona pobierała nauki 31.08.05, 15:05
      u tego samego nauczyciela śpiewu, co onegdaj Bosssski Enrique I.
      ;-)
    • lilith76 szczerze pisząc 31.08.05, 16:12
      prawdziwy fan Mandaryny (po)-u-tworkiem z netu się nie przejmie, bo oni nie dla
      wokalu jej słuchają.
    • wincenty.pipka Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 17:19
      Nie wiem czy margaryna umie śpiewać czy nie,
      ale wydaje mi się że nie jest możliwe ładne śpiewanie
      w takiej sytuacji jak ona była (brak odsłuchu i
      ten taniec na scenie).

Dlatego pewno wszysty piosenkarze więcej lub mniej wyją
      śpiewając z plejbeku.

Jak jest jakiś znawca to niech powie czy mam racje.
    • dzika_rzeka Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 18:54
      Ktoś mądry powiedział kiedyś o Mandarynie, że "śpiewa jak tancerka, a tańczy
      jak piosenkarka" i coś w tym jest :/

Co do całej afery - na naszym rynku muzycznym była od lat luka w dziale "muzyka
      taneczna". Mandaryna po prostu wyczuła koniunkturę, a po upadku nurtu "dico
      polo" na ten typ rozrywki było tym większe zapotrzebowanie. Nie rozumiem, jak
      ludzie słuchający muzyki, osłuchani i poszukujący, mogą brać tą całą postać
      (jako postać sceniczną) na poważnie, a na dodatek porównywać z innymi
      wykonawcami. To jest zwyczajny produkt marketingowy dlatego nie uważam, żeby
      było się czym ekscytować.
      • setorika Re: Mandaryna na zywo 31.08.05, 21:15
        zgadzam się, ale jak tu nie porównywać skoro w jednym konkursie startuje
        Kiljański i Mandaryna!
        Coś tu nie tak, ale zobaczymy co nam pani Wisniewska pokaże w Sopocie. Jedno
        jest pewne, ogladalność będzie wysoka i tak się tu zastanawiam, czy w
        zaistaniałej sytuacji wpuszczenie tego kawałka do netu (który i tak miał być
        opublikowany przez samego szantażystę) to nie robota samych wiśniewskich -
        dzień po gotowe wywiady, komentarze etc. i Mandaryna w punkcie zainteresowania.
        Ale to rtakie moje tylko dywagacje...
    • villac do wszystkich przerażonych nagraniem Mandaryny 31.08.05, 19:55
      Każdy, powtarzam KAŻDY kto kiedykolwiek miał możność stanąć na scenie i tylko
      popatrzeć na czym polega śpiewanie z play-back`u - nie wyraziłby zdziwienia
      tym co zostało wpuszczone do internetu po koncertach młodego Iglesiasa i
      Mandaryny. Niech każdy z Was zrobi bardzo prostą próbę: włącz magnetofon z
      mikrofonem, załóż duże słuchawki, daj na nie bardzo głośno ulubiony podkład
      muzyczny (takie domowe karaoke, mając na uszach słuchawki śpiewaj do mikrofonu
      jak najlepiej potrafisz w rytm słuchanej melodii. Po zakończeniu sesji
      nagraniowej, odtwórz to co się nagrało przez mikrofon na magnetofonie.
      Posłuchaj i zastanów się na przyszłość zanim zaczniesz wydawac osąd BEZ
      ZROZUMIENIA KONKRETNEJ SYTUACJI.
      MUSICIE ZROZUMIEĆ ŻE JEŚLI WYKONUJĄCY JAKIKOLWIEK UTWÓR NIE MA PODANEGO
      DŹWIĘKU ZWROTNEGO NA KOLUMNY I NIE SŁYSZY SWOJEGO GŁOSU DAJE TO WŁAŚNIE TAKI
      EFEKT JAKI WYŚMIEWALIŚCIE.
      Co wcale nie znaczy , że uważam Mandarynę za choćby średnią piosenkarkę.
      Dla mnie te wszystkie Mandaryny, Dody, Brodki itp. to jednorazowa konfekcja
      medialna.Nie mylić z PIOSENKARKAMI.
      • shatmach Re: do wszystkich przerażonych nagraniem Mandaryn 31.08.05, 22:16
        villac, ale się wysilasz. Większość pewnie i tak wie, że to, co na taśmie nie
        różni się wiele z tym jak faktycznie śpiewa Mandaryna.
        • shatmach Re: do wszystkich przerażonych nagraniem Mandaryn 01.09.05, 01:21
          Dziś w SE ciąg dalszy:

Marta nie jest Edytą Górniak, ale uwierzcie, że w piątek zaśpiewa "Every
          night". Może ze łzami w oczach, ale wszystkim kopary opadną!

Link tiny.pl/qfb7
          • setorika Re: do wszystkich przerażonych nagraniem Mandaryn 01.09.05, 15:50
            Rubryka Gwiazdy? Chyba na miarę SE, ale z tą faworytką to przegięli.
            ot cali wiesniewscy: "kopary opadną, zjabisci, przywalę w mordę" - jaki poziom,
            taka kultura...
      • trejka Re: do wszystkich przerażonych nagraniem Mandaryn 01.09.05, 11:20
        villac, popieram!

> MUSICIE ZROZUMIEĆ ŻE JEŚLI WYKONUJĄCY JAKIKOLWIEK UTWÓR NIE MA PODANEGO
        > DŹWIĘKU ZWROTNEGO NA KOLUMNY I NIE SŁYSZY SWOJEGO GŁOSU DAJE TO WŁAŚNIE TAKI
        > EFEKT JAKI WYŚMIEWALIŚCIE.

• artbe Re: do wszystkich przerażonych nagraniem Mandaryn 02.09.05, 03:55
        czlowieku! jesli masz sluch, to nawet z takim podkladem sobie poradzisz bez
        falszu! a to o czym piszesz, to nie jest tak do konca. a wiesz dlaczego? bo jest
        jeszcze cos takiego jak pamiec...pa
    • olahej co ona w sopocie robi 01.09.05, 13:27
      zastanawiam sie i nie potrafie znależć odpowiedzi. Musiała wiedziec komu
      zapłacić bo ludize którzy spiewali lepiej od niej sie nie dostali i pomyślec że
      ją nasze głupie spoleczenstwo wybrało.To że ona tak bezznadziejnie śpiewa
      wiedziałam zaraz po usłyszeniu jej pierwszej piosenki przecież ona ma głos
      obrabiany komputerowo
    • proca_toya Re: Mandaryna na zywo - tutaj :) 02.09.05, 08:02

unicity.pl/szydell/Mandaryna.mp3
    • lilith76 Re: Mandaryna na zywo 02.09.05, 10:52
      www.joemonster.org/article.php?sid=5036&mode=&order=0

kolejne fakty kompromitujące Mandarynę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka