Dodaj do ulubionych

Parapetowka nr 2

12.11.24, 08:40
Tym razem dla kolezanek z pracy, w koncu bardzo mnie wspieraly w trudnym dla mnie czasie.

Warunki wyjsciowe:
- bedzie bardzo goraco, ale i tak zrobie na tarasie,
- bedzie ich tylko 8 (chyba ze ktoras wpadnie z partnerem, jako ze niektorych znam)
- niektore pija wino, inne nie (znaczy pija bezalkoholowo)
- gospodyni - znaczy ja - kulinarnie wyrobiona, ale w kuchni juz troche mniej 'bystra' - znaczy nie przygotuje trzydaniowego obiadu z deserem w pol godziny i po przebiegnieciu przyslowiowego maratonu.

w glowie jakies finger food, saltki, -dipy tez, ale wolalabym cos troche bardziej wyszukanego i (sic! szybkiego w przyrzadzaniu.

owoce morza jak najbardziej - tego ci u nas dostatek - takoz owoce tropikalne (mango, ananas, dragon fruit . lyches (w sezonie) i te rzeczy

Kobitki niewybredne, acz wola lekko i zdrowo

no i swieta za pasem, to pewnie jakies paszteciki z grzybami jako polski akcent przygotuje

Ktos? cos?
Obserwuj wątek
    • jkl13 Re: Parapetowka nr 2 12.11.24, 10:22
      Ja na tego typu okazję, czyli spotkania ze znajomymi, najczęściej robię muffiny, zarówno wytrawne jak i słodkie. Robi się szybko, zawsze wychodzą (zwłaszcza klasyczne smaki, bez udziwnień), są od razu w kawałkach wink, a jak zrobisz kilka rodzajów, każdy wybierze coś dla siebie i będzie zadowolony.
    • alexis1121 Re: Parapetowka nr 2 12.11.24, 10:24
      Na kwestii smaku są super przepisy właśnie na imprezy, przejrzyj sobie.
    • bywalec.hoteli Re: Parapetowka nr 2 12.11.24, 10:25
      Czy to zaproszenie? Ja przyjdę jeśli będzie mięso i coś do picia.
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Parapetowka nr 2 12.11.24, 11:28
        To zdaje się Australia albo jakaś inna miejscowa daleko stąd , o ile mnie pamięć nie myli
    • czcigodnystarzec Re: Parapetowka nr 2 12.11.24, 11:35
      senin1 napisała:
      > - bedzie bardzo goraco, ale i tak zrobie na tarasie,

Racja. Niech się goście pocą, potrawy psują i wino niech kwaśnieje. Taras musi być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka