Dodaj do ulubionych

"Wróg u bram"

11.12.05, 10:13
zmogło mnie zmęczenie i nie dotrwałem do końca, a bardzo mnie ciekawi jak potoczyły się losy Zajcewa? pomoże ktoś?
Obserwuj wątek
    • tipp01 Re: "Wróg u bram" 11.12.05, 10:41
      A jak myślisz jak mogły się potoczyć jego losy, jeśli jest to film amerykański i
      nastwiony na kasę?
      W którym momencie najbardziej zmogło Cię zmęczenie?
      • borysso Re: "Wróg u bram" 11.12.05, 10:50
        tak, mogę się tylko domyślać, dobry pobił złego.
        nie wytrwałem jakichś ostatnich 45 minut. prawdopodobnie gdyby nie reklamy, nie byłoby problemu...
        • parasol9 Re: "Wróg u bram" 11.12.05, 17:35
          Nie mogły się potoczyć inaczej, bo historia jest autentyczna i z życia wzięta.
          Pojedynek snajperów Zajcewa i Koniga stał się symbolem bitwy stalingradzkiej.
          Choć Niemiec był lepszym strzelcem, przegrał
    • mx10 Re: "Wróg u bram" 11.12.05, 12:03
      groups.google.pl/group/pl.misc.militaria/browse_thread/thread/107e8f4a3be35d9c/7c110887166fb9fd?lnk=st&q=zajcew&rnum=1&hl=pl#7c110887166fb9fd
    • kate-gun Re: "Wróg u bram" 11.12.05, 18:19
      Jego przyjaciel dziennikarz poswiecil sie dla Zajcewa, wystawiajac sie na widok
      Koniga i w ten sposob pomogl mu zlokalizowac przeciwnika. Dziennikarz dostal od
      razu kulke w leb, a Konig sadzac, ze zabil Zajcewa wyszedl z ukrycia i wtedy
      Zajcew go kropnal. Na krotko przed smiercia Konig zorientowal sie, ze dal sie
      nabrac, zdjal czapke i odwrocil sie twarza do Zajcewa. Tak nawiasem mowiac
      przez chwile myslalam, ze Zajcew daruje mu zycie ale ten z mina zadna pomsty
      smierci przyjaciela pociagnal za spust, celujac prosto w czolo Koniga, po czym
      ten padl na ziemie, twarza w bloto, co wygladalo bardzo symbolicznie, bo
      pokazano tutaj jego upadek przez duze U. Taaak, to byla jedna z lepszych scen.
      No a potem, no coz amerykanskie zakonczenie - Zajcew przychodzi do szpitala, w
      ktorym lezala Tania, bo dowiedzial sie, ze jednak zyje [wczesniej dziennikarz
      powiedzial mu, ze zginela] i to byl koniec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka