Dodaj do ulubionych

Eurowizja 2006

18.01.06, 20:03
kto z polskich artystów będzie nas reprezentował na Eurowizji 2006?
Jakie są wasze typy?

Brathanki – "W nas ciepło wiosen"
Kasia Cerekwicka – "Na kolana"
Kasia Moś - "I Wanna Know"
Danzel – "Undercover"
Dezire – "Good Girl"
Ha-Dwa-O – "Popatrz na mnie"
Ich Troje – "Follow My Heart"
Kto To – "Zero do stracenia"
Leonie Kuizenga – "Love Is What We All Need"
Mosqitoo – "Jeżeli jesteś wołam cię"
Queens – "I Feel In Love"
Maciej Silski – "Za karę"
The Jet Set – "How Many People"
Agata Torzewska – "Goodbye"
Sławomir Uniatowski – "Kocham cię"
Obserwuj wątek
    • estratos Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 20:13
      Najlepsza na Eurowizje jest wg mnie piosenka "Ich Troje". Latwo wpada w ucho, ma
      uniwersalny przekaz i na zywo wokalistki "Ich3" potrafia spiewac.

Najwiecej zyska na preselekcjach Katarzyna Cerekwicka. Z chorkow Edyty Gorniak
      ma szanse stac sie jedna z popularniejszych polskich wokalistek. To moja
      ulubiona kompozycja, ale malo eurowizyjna (moze to i dobrze).
      • aguszak Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 22:43
        Kasia C. była w chórkach Kasi Klich!
        • shatmach Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 23:13
          aguszak napisała:

> Kasia C. była w chórkach Kasi Klich!
          >

Owszem, ale później. W 1999 roku śpiewała u Edyty Górniak. Wiem bo widziałem ją
          na koncercie Edyty.
    • kinia1987 Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 20:13
      fantastyczne propozycje :|
      ale jesli juz to chyba Krolowe sa najbardziej reprezentacyjne
    • asiek101 Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 20:31
      Danzel – "Undercover"
      Czy to ten debil w okularkach z różkami? Od you are all of that? czy jakoś tam?
      • milka323 Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 20:37
        Tak, to ten :/
      • jodarek1 Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 20:37
        asiek101 napisała:

> Danzel – "Undercover"
        > Czy to ten debil w okularkach z różkami? Od you are all of that? czy jakoś
        tam?

Tak ;)
        • makaluu Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 20:41
          to czemu on ma reprezentowac Polskę?
          • kinia1987 Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 20:42
            teraz kazdy sobie moze reprezentowac kazdy kraj jaki mu sie podoba, Wisniewski
            tez chcial reprezentowac Niemcy, a Estonki z Vanilla Ninja reprezentowaly
            Szwajcarie
          • lisowa2 Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 20:43
            bo u siebie w Belgii, go nie chcą:P
            to sie chce facio zalapac w naszym kraju...

ja proponuje zbojkotowac wszelkie eurosrowizje:/
    • barti84 Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 22:21

Mnie najbardziej sie podoba Kasia Moś - "I Wanna Know", ale raczej nie będzie
      nas reprezentować. Ich Troje już bylo, więc po co jeszcze raz się pchają. Nie
      lubię jak śpiewają w kilku językach. Jeśli ma coś jechać to niech jadą Queens.
    • aguszak Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 22:46
      a gdzie tego wszystkiego można sobie posłuchać?
    • monkey0 Re: Eurowizja 2006 18.01.06, 22:58
      Mi najbardziej podoba sie propozycja Dezire ale pewnie nawet w pierwszej trójce
      nie będą.A na Eurowizje powinnismy wysłać The Jet Set z "how Many People".
      • omenn skąd można ściągnąć te kawałki? 19.01.06, 00:01
        skąd można ściągnąć te kawałki?
        • mjr_nemo Re: skąd można ściągnąć te kawałki? 19.01.06, 08:47
          eurowizja.blog.pl/archiwum/index.php?nid=9917757
    • mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 19.01.06, 08:45
      Obserwuję Eurowizję od kilku dobrych lat; mimo złej opinii – to bardzo ciekawe
      zjawisko. Trudno powiedzieć, która z proponowanych piosenek jest najlepsza, bo
      różnorodność z roku na rok jest coraz większa i nie wiadomo, co się spodoba.
      Finlandię np. po raz pierwszy w historii konkursu chce reprezentować heavy-
      metalowa grupa Lordi!!! Są w fińskich preselekcjach J Jeśli chodzi o Polskę, z
      moich ostatnich obserwacji wynika, że największe szanse miałby w tym roku
      Danzel lub Ich Troje. Bylibyśmy w pierwszej dziesiątce konkurs (to byłby
      sukces, bo w tym roku będzie startować 38 państw). W polskich preselekcjach
      jesr dużo dobrych piosenek: Kasi Cerekwickiej, Maćka Silskiego, Sławka
      Uniatowskiego, Brathanek, grupy Dezire czy The Jet Set, niemniej trudno
      przewidzieć, czy byłyby one w czołówce czy na szarym końcu. Eurowizja nie
      rządzi się żadnymi przejrzystymi regułami. W roku 1996 wygrała „Enyo-podobna”
      Eimear Quinn, w roku 1998 – dyskotekowa Dana International, w roku
      2000 „starcy” Olsen Brothers, w roku 2002 – „przebierająca się” Marie N, a w
      roku 2003 – „etniczna” Sertab Erener.
    • jodarek1 Re: Eurowizja 2006 19.01.06, 12:23
      Ja oczywiście jestem za Sławkiem Uniatowskim (bardzo subiektywnie, uwiedziona
      jego twórczością) ;)
      Podobają mi się jeszcze piosenki Kasi Cerekwickiej i Desire.
      Ale co z tego skoro wygra I3...
    • setorika Re: Eurowizja 2006 19.01.06, 17:59
      A skąd znacie tytuły? Eliminacje już były???
    • barteek1 Re: Eurowizja 2006 19.01.06, 20:29
      QUEENS !!! ładne dziewczyny - ładna piosenka z łatwym tekstem i wpadająca w
      ucho!! jak one pojadą to napewno daleko zajdą :P QUEENS!! =)
    • michal_82 Re: Eurowizja 2006 19.01.06, 20:40
      Wszystkie wystawione piosenki z polskim tekstem to jakieś nieporozumienie i nie
      powinny zostać dopuszczone do eliminacji. Oczywiście nie mam nic przeciwko
      polskim piosenkom, ale w tej formule jaka obowiązuje od kilku lat na Eurowizji,
      gzie prawie wszyscy śpiewają po angieslku, zaśpiewanie polskij przyspiewki mija
      sie z celem i nie przedstawia to Polski z najlepszej strony - że nie znamy
      języków, że nikt nie myśli logicznie i nam nie zależy na zwycięstwie. Rozumiem,
      że można nie znać angielskiego, ale wtedy nie nalezy pchać się na taki konkurs.
      Czyli jednak Silski i Uniatowski zaśpiewają po polsku... Beznadzieja. I zaś to
      pieprzone Ha-Dwa-O! się tam wchrzaniło i będzie sobie przyśpiewywać
      beznadziejną, aby się pokazać. Oni już ostatnio powiedzieli, że preselekcje
      służą do ich nagłośnienia, pokazania się i zareklamowania nowej płyty i w ogóle
      o jakiejś chęci udziału w Eurowizji nie ma mowy, ale jakby wybrali to byłoby
      miło. Ech.
      • mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 09:01
        Niekoniecznie. Eurowizja miała okresy, kiedy można było śpiewać po angielsku
        (np. szwedzka ABBA zaśpiewała „Waterloo” po angielsku). Potem można było
        śpiewać w językach narodowych, a od 1999 roku jest dowolność. I moda na
        angielski powoli zaczyna mijać. Ludzie szukają czegoś oryginalnego. W 2003 roku
        belgijska grupa Urban Trad zajęła drugie miejsce, śpiewając w wymyślonym przez
        siebie języku, t.A.T.u śpiewające po rosyjsku zajęły wtedy trzecie miejsce, Alf
        Poier – Austriak śpiewający po niemiecku zajął szóste miejsce, a Ich Troje
        śpiewający po rosyjsku, niemiecku i polsku – siódme. W roku 2004 roku drugie
        miejsce zajął Serb – Żeljko Joksimović z piosenką śpiewaną po serbsku, w roku
        2005 bardzo dobre miejsce zajęli Chorwat i Węgrzy, którzy też śpiewali w
        ojczystych językach. Język, w jakim się śpiewa, jest na Eurowizji bardzo ważny,
        ale nie najważniejszy.
        • michal_82 Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 16:45
          Zgoda, ale jeżeli śpiewamy w języku ojczystym, to musi już to być na pewno
          oryginalne muzycznie i wizualnie, a przez to raczej żywiołowe i zauważalne dla
          innych krajów. Taki Uniatowski przy buiałym fortepianie na środku sceny i
          śpiewający smęty po polsku "Kocham Cię" to byłaby czysta porażka.
          • mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 17:50
            Zgadzam się, ale wydaje mi się, że Sławek Uniatowski nie wygra polskich
            preselekcji… Może rzeczywiście by to nie chwyciło, ale z drugiej strony w 2003
            roku był bardzo podobny „smęcący” chłopak z Norwegii, który zajął czwarte
            miejsce. Sławek, to moim zdaniem jedna wielka niewiadoma, albo byłby w czołówce
            albo na szarym końcu. Ale tak jest z większością piosenek. „Pewniacy” na
            Eurowizji to prawdziwa rzadkość… Ja uważam, że najlepszą piosenkę ma Dezire,
            ale w zeszłym roku Brytyjka właśnie ze świetnym utworem też w stylu r’n’b była
            trzecia od końca.
            • gonitwa Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 19:49
              > w 2003
              > roku był bardzo podobny „smęcący” chłopak z Norwegii, który zajął c
              > zwarte miejsce.

A ja do dzis pamietam tego Norwega - jako jedynego wykonawce ze wszystkich
              edycji Eurowizji, ktore dane mi bylo ogladac. :)
              Jak tylko uslyszalam piosenke Slawka, od razu wlasnie z nim mi sie skojarzyla,
              tym bardziej ze Slawek tez gra na fortepianie i chyba nawet jest do niego troche
              podobny wizualnie. Uwazam, ze gdyby spiewal po angielsku, moglby miec szanse na
              niezle miejsce.
            • michal_82 Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 20:24
              > Może rzeczywiście by to nie chwyciło, ale z drugiej strony w
              > 2003
              > roku był bardzo podobny „smęcący” chłopak z Norwegii, który zajął czwarte
              > miejsce.

Tak, pamiętam ten występ i dlatego pisałem o tym białym fortepianie. ;) Właśnie
              piosenka Uniatowskiego bardzo kojarzy mi się z tym wykonawcą. Nie podobało mi
              to się w ogóle, ale czwarte miejsce pewnie wyśrubowały nastolatki ;)
        • yane.yane Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 17:19
          Jesteś tego pewnien, że ABBA w konkursie śpiewała po angielsku? Bo o ile pamiętam z jubileuszowego koncertu Eurowizji, piosenka została wykonana w trakcie konkursu w języku ojczystym zespołu, a dopiero po wygranej po angielsku. Zresztą nie dam sobie głowy za to uciąć, ale w Eurowizji obowiązywały zasada, że dany wykonawca wykonuje utwór w języku narodowym reprezentowanego państwa i zmieniło się to chyba dopiero na początku lat 90-tych.
          • michal_82 Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 21:38
            yane.yane napisała:

> Zresztą nie dam sobie głowy za to uciąć, ale w Eurowizji obowiązywały zasada,
            > że dany wy
            > konawca wykonuje utwór w języku narodowym reprezentowanego państwa i zmieniło
            > się to chyba dopiero na początku lat 90-tych.

Jak sobie dobrze przypominam to wprowadzono to dopiero w 1999 roku (Jerozolima,
            a Szcześniak śpiewał jeszcze po polsku jako jeden z nielicznych w języku
            ojczystym). Krytyka byłą spora, po po pierwsze marna piosenka, po drugie po
            polsku, a po trzecie wyśpiewał roczną przerwę. Od tego roku 1999 chyba
            zlikwidowano orkiestrę i na scenie mogło być max. 6 osób. I tak jest do dziś.

Ale na przykład Malta po angielsku śpiewała już wcześniej. I chyba to był
            jedyny wyjątek. Irlandia śpiewała po irlandzku.
            • mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 22:02
              en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest#Languages
              wolne tłumaczenie:
              Od pierwszego konkursu w roku 1956 do 1965 (bo nikt wtedy tego nie ustalił) i
              od 1973 do 1976 nie obowiązywała reguła językowa. Od 1966 do 1972 i od 1978 do
              1998 piosenki musiały być wykonywane w językach narodowych. Dowolność językową
              wprowadzono po raz drugi w roku 1999 r. ABBA śpiewała po szwedzku na
              preselekcjach szwedzkich, na konkursie śpiewali po angielsku; w roku 1975
              wygrali Holendrzy, grupa Teach-in, też śpiewając po angielsku.

• yane.yane Re: Eurowizja 2006 24.01.06, 19:30
              Akurat w przypadku Malty to nie był żaden wyjątek, bo język angielski jest jednym z dwóch obowiązujących w tym kraju :) Zresztą podobnie rzecz się ma z Irlandią ;)
              • michal_82 Re: Eurowizja 2006 24.01.06, 19:46
                Wiem o tym. Ale język maltański też istnieje i w takim właśnie w tym czasie (wg
                mnie) powinni śpiewać.
                • mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 24.01.06, 23:33
                  Malta to nie jedyny ciekawy przypadek językowy. W Szwajcarii istnieją się trzy
                  oficjalne języki: niemiecki, francuski i włoski. Czwartym językiem jest
                  wywodzący się z łaciny retoromański – używa go mniej niż 1% Szwajcarów. Stanowi
                  lingwistyczny relikt, podobnie jak zachowane w odizolowanych górskich dolinach
                  dialekty zza włoskiej granicy. Od 1996 r. język retoromański ma półoficjalny
                  status federalny. Na Eurowizji piosenki ze Szwajcarii śpiewano po niemiecku,
                  francusku lub włosku. W 1989 roku Szwajcaria przedstawiła piosenkę w języku
                  retoromańskim, co się zdarzyło raz w historii konkursu na prawie 50 uczestnictw
                  Szwajcarii; a w 1972 roku Irlandka - Sandie Jones piosenkę „Ceol An Ghra”
                  zaśpiewała w języku galijskim. Nie taka ta Eurowizja widać beznadziejna i
                  głupia jak o niej mówią…
      • mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 09:07
        Poza tym w wielu krajach stosuje się metodę, że najpierw wybiera się utwór z
        piosenek śpiewanych w języku ojczystym, a potem zmienia się tekst na angielski.
        W roku 2002 doszło do zabawnej sytuacji. Parlament macedoński (sic!!!) nie
        wyraził zgody, aby ich reprezentantka zaśpiewała po angielsku, no i dlatego –
        śpiewała po macedońsku.
        • kinia1987 Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 13:25
          wlasnie TVP zaprezentowala po raz kolejny wszystkie piosenki - tylko Queens
          • setorika Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 16:19
            Kiedy to prezentują? Jakoś nie moge trafić.
            • kinia1987 Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 17:11
              a to roznie, dzisiaj trafilam juz 3 razy, musisz polowac na przerwy miedzy
              programami
              • zla_krolowa Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 20:44
                trafiłam dziś na prezentację piosenek
                do Eurowizji 2006.
                Przestraszyłam się Torzewskiej, na prawdę
                Ha dwa o- moim zdaniem totalne nieporozumienie
                właściwe to żadna z przyśpiewek nie wpdała mi w ucho, ani tym
                bardziej nie zachwyciła, ale coś mi się wydaje, z każdym dniem coraz bardziej,
                że naszym reprezentantem będą Queens.
                Dlaczego? Wystarczy popatrzeć. Ładnie, zgrabnie, miło,
                śpiewają w obcym języku, są kolorowe itd
                I proszę mnie nie posądzać, że jestem założycielką fanklubu, bo nie znam żadnej
                z piosenek wyżej wymienionych. Po prostu ostatno baaardzo mocno są promowane
                wszędzie. Czy ktoś z szanownych forumowiczów i forumowiczek podziela moje
                zdanie?
                • mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 20:50
                  niestety nie podzielam zachwytu :) Queens to nic oryginalnego; takich panienek
                  co roku jest bez liku i z roku na rok robią coraz mniejsze wrażenie - mnie
                  koleżanki jak zwykle się z kimś kojarzą:)z grupą Feminnem, która w roku 2005
                  reprezentowały Bośnię. Prezentowały się wizualnie równie dobrze, miały dużo
                  lepszą piosenkę... rezultat: 14 miejsce :)
                • kinia1987 Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 20:51
                  ja podzielam absolutnie, piosenka prosta, tekst nieskomplikowany, wpadajacy w
                  ucho, sliczne dziewczyny, ladnie sie ruszaja, fajnie spiewaja
                  ewentualnie jeszcze moze byc Dezire
                • barteek1 Re: Eurowizja 2006 20.01.06, 22:51
                  No ba! Pewnie że podzielam moim zdaniem ze wszystkich propozycji z Polski
                  queens mają największe szanse: ładne dziewczyny + ekspresyjna piosenka !!
                  Ładnie sie ruszają i wogóle... ;) Mam nadzieje że przejdą :)
    • barti84 Re: Eurowizja 2006 21.01.06, 20:06
      A ja się będę upierać przy swoim. Kasia Moś i tyle. Niektóre piosenki to
      totalna porażka. Takie brathanki czy hadwao. Poza tym należy zwrócić uwagę, że
      eurowizję wygrywają nie piosenki, ale wykonawcy i ich zachowanie na scenie
      (tudzież ich wygląd).
      • kwiat_paproci Re: Eurowizja 2006 22.01.06, 02:16
        Wreszcie zobaczyłam sobie w tiwi "zajawki" tych piosenek i nic mnie nie
        zdziwiło - jak zawsze są beznadziejnie wtórne i nudne, nie ma żadnej
        przebojowej piosenki ;) Myślę, że jedyną szansą, by Polska weszła do finałów i
        zajęła miejsce w piętnasce jest wysłanie Danzela, bo jego pseudo przynajmniej
        komuś coś mówi ;D Te całe Queens, które tu tak chwalicie nie mają szans, bo na
        każdej eurowizji występuje po 10 takich babskich zespołów z takimi samymi
        kiczowatymi, słodkimi i do bólu banalnymi piosenkami i do 15 łapią się co
        najwyżej 2 z nich i to z krajów, które mają wielu, przyjaznych sąsiadów ;) Nie
        ma co, Polska na sąsiadów liczyć nie może, więc musielibyśmy pokazać coś
        zabawnego lub oryginalnego, tak jak, np. Mołdawia i Norwegia w ubiegłym roku,
        które nie wygrały, ale niektórzy o ich występach do tej pory mówią. Dlatego też
        upatruję tu szansę dla Ich Troje, którzy są wieśniaccy, ale zajęli poprzednio
        wysokie miejsce, bo byli INNI, choć nie wiem, czy za drugim razem to by
        chwyciło.
        Jedyną piosenką z preselekcji, która wywołała we mnie jakieś przyjemne odczucia
        jest piosenka Dezire, może nie wybitna, ale przynajmniej nie wyjęta z disko lat
        80. ;) Na 100 % nie wygrają (może to i lepiej), ale mam nadzieję, że uda im się
        dzięki temu bardziej wylansować i więcej osób ich usłyszy.
        Już nie mogę się doczekać tego dnia, kiedy będę mogła z piwskiem w ręku i
        wafelkami siąść i obejrzeć następny finał euowizji ;DDDD
        • mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 22.01.06, 10:53
          Też myślę, że obecnie na Eurowizji liczy się bardziej oryginalność niż piosenki
          lekkie, łatwe i przyjemne. Przerabialiśmy to w roku 2004, preselekcje wygrał
          świetny zespół BLUE CAFE z rzekomo bardzo eurowizyjną piosenką: Love song?
          Chyba nikomu nie trzeba przypominać rezulatatu. TVP postanowiła się przed tym
          zabezpieczyć (praktyka w wielu krajach). O wynikach preselekcji w 50%
          zadecydują telewidzowie, ale w 50% specjalna komisja artystyczna. Pomysł jest
          świetny, ale skład komisji budzi moje zastrzeżenia. Jest tam Maryla Rodowicz,
          która bardzo mocno swego czasu współpracowała ze Sławkiem Uniatowskim a także
          Robert Leszczyński, który chyba bardzo będzie kibicować Maćkowi Silskiemu i
          również Sławkowi Uniatowskiemu. Poza tym nie raz wypowiadał się negatywnie na
          temat Eurowizji, a teraz zasiadł w komisji...
          • piterek_82 Re: Eurowizja 2006 22.01.06, 14:54
            Posenki ogólnie są beznadziejne. Wyjątek, moim zdaniem stanowi kawałek Kasi
            Cerekwickiej, Dezire i Uniatowskiego. Cóż to się stało, że Ich Troje nie maja
            videoclipu????Czyżby kasy zabrakło po rosatniu się z Universalem i wspaniałą
            pania Kanclerz.....?
            Nie mogłem z Ha -dwa- o i takiej HOlenderki-Dno dna!!!!No i jeszcze Queens-
            bleeee...
            Pozdrawiam!
            • piterek_82 Re: Eurowizja 2006 22.01.06, 14:54
              Ta Holenderka to Leonie Kuizenga – "Love Is What We All Need
              • cze67 Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 09:58
                Polskie propozycje na tegoroczną Eurowizję są dramatycznie kiepskie, sztampowe,
                nijakie. Czyli znakomicie nadają się na tę imprezę.
    • pink_freud Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 12:48
      The Jet Set straszliwie nasladuje black eyed peas. ta piosenka bylaby nawet
      fajna, gdyby od razu nie rzucalo sie w uszy, ze to jest po prostu zerzniete.
      • pink_freud Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 12:51
        z kolei propozycja queens jakos dziwnie kojarzy mi sie z czyms takim "It's a
        beautiful Life oooh it's a beautiful Life." nie wiem kto to spiewal, chyba ace
        of base.
    • doktor_kidler Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 13:23
      Co prawda piosenki nie prezentują mega-ambitnego poziomu, ale musze przyznac,
      ze wreszcie polscy wykonawcy wiedza w jakiej estetyce musza sie realizowac, by
      na ESC pojechac... Piosenki co najwazniejsze pasują na ten festiwal, moze
      odniosa sukces bądź nie, ale nie bedziemy odstawac... I szczerze powiem, ze nie
      wiem kto w Polsce wygra. Ich Troje ma chyba najlepsza (byloby jeszcze lepiej
      gdyby Wisniewski mial glos i umial spiewac, a nie ryczec jak baran). Tylko nie
      wiem, jak to ludzie odbiora za granica, że oni będą juz tam grali drugi raz.
      Queens tez moze wygrac, bo piosenka latwa, po angielsku, dziewczyny podobno
      ladne - o to przeciez tam chodzi. Uniatowski... ma chlopak głos i sprawdza sie
      w tej stylistyce, ale pisenka banalna do bólu niestety... Nie jest prawdą, ze
      tego typu piosenki są klapą na Eurowizji, ktos tu wymienil tamtego Norwega
      spred dwóch lat, rok temu 3 miejsce zajela Maltanka spiewająca taką liryczną
      piosenke... Wiec niekoniecznie musi byc klapa. Ale piosenka 'Kocham cie' jest
      sztampowa strasznie, nic oryginalnego.
    • yane.yane Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 17:22
      Wiadomo Eurowizja, to Eurowizja - bardzo charakterystyczna estetyka, od której normalnie uciekam, ale od dzieciństwa mam tę Eurowizję we krwii :D
      Osobiście Kasia Moś, jako jedyna ma u mnie mały plusik, ale nie wysyłajmy jej na Eurowizję, bo będzie jak zwykle ;)
      Chyba jednak Queens ;>
    • e_katt Chciałabym tylko 23.01.06, 21:22
      zobaczyć minę szczęśliwego wybranego, który do preselekcji wstawił się (a
      właściwie jego opiekunowie tak zwani, wytfurnia czili, menago i reszta trupy)
      jeno dla lansu. Takiego Silskiego albo Uniatowskiego na przykład.

No wiem, wybiorą to cudzio-miodzio w rodzaju Jet Set (hehe, urocza swoją drogą
      polska wersja Black Eyed Peas w "My Humps").
      A i mimo wszystko Silskiemu nie życzę Eurowizji.

Tak sobie tylko wzdycham... ;-/
    • kubissimo Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 21:39
      a ja dopiero dzis widzialem fragmenty kilku teledyskow w jednej zajawce
      i ich poziom to jest dopiero zenada :///
      • e_katt ech, 23.01.06, 22:05
        mało powiedziane "żenada".
        Przykre.
        ;-//
        • kinia1987 Re: ech, 23.01.06, 22:09
          jaki festiwal takie piosenki, co sie dziwicie?
          • e_katt ;)) widzisz: 23.01.06, 22:24
            kinia1987 napisała:

> jaki festiwal takie piosenki

ja to wiem, Kubissimo to wie, Ty to wiesz, a Eurowizja nieodmiennie, co roku,
            zajmuje tylu całkiem niegłupich a r t y s t ó w ...

No co, podziwić się nie można? ;))

• yane.yane Re: Eurowizja 2006 24.01.06, 19:35
        Nie widziałam żadnego, ale czego tu się spodziewać dobrego jak pewnie większzość robiona jest na chybcika i do tego budżet nie jest olśniewający :]
    • wrocool Re: Eurowizja 2006 23.01.06, 22:10
      Najlepsza piosenke ma zdecydowanie Kasia Cerekwicka (chyba jedyna z
      eurowizyjnych piosenek, ktora przebila sie do radia) ale nie jest to raczej
      utwor na Eurowizje. Patrzac przez pryzmat tego festiwalu najlepsza piosenka
      jest chyba "Love is what we all need" Kuizenga Leonie-piosenka od razu wpadla
      mi w ucho...
      • barti84 Re: Eurowizja 2006 24.01.06, 20:12
        Akutat utwór Katarzyny Cerekwickiej jest jednym z najmniej udanych. Dziewczyna
        kompletnie nie ma głosu. Powinna poprzestać na chórkach tak jak do tej pory.
      • e_katt Re: Eurowizja 2006 26.01.06, 09:47
        wrocool napisał:

> Patrzac przez pryzmat tego festiwalu najlepsza piosenka
        > jest chyba "Love is what we all need" Kuizenga Leonie-piosenka od razu wpadla
        > mi w ucho...

Cholera, masz rację ;-/
        Badziew, jakich wiele, ale wbija się w pamięć łatwo dość.
        Swoją drogą, kto to jest, ta Leonie Kuizenga?! Skąd ona?...

• mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 26.01.06, 15:18
          z Holandii, sąsiadka Danzela z Belgii :)
          • e_katt Re: Eurowizja 2006 26.01.06, 15:47
            Hmm, a typowałam, że hybryda Ukrainki i Greczynki, z domieszką Cypryjki ;))
            (do żadnej z tych nacji nic nie mam, oczywista;))

Buożesz, ale co ich tu przywiało?!

• mjr_nemo Re: Eurowizja 2006 26.01.06, 17:08
              Powody są różne, Danzel chce nas reprezentować podobno z czystej sympatii do
              Polski, a Leonie - to eurowizyjna weterenka, której ciągle nie chcą wybrać.
              Postanowiła spróbować w Polsce. Ale przecież w 2003 roku Michał Wiśniewski i
              Ich Troje brali udział w niemieckich preselekcjach, które z tego powodu
              transmitowała nawet TVP :)

fajny artykulik:
              serwisy.gazeta.pl/metro/1,70066,3130817.html
              • e_katt Re: Eurowizja 2006 26.01.06, 19:51
                Och, jacyż oni sa dobrzy! Denzel i Leonie...
                Tak dobrowolnie sławy nam swojej użyczają.
                Ech, światowe salony... I weterani. Ech.

;))

• emusia Re: Eurowizja 2006 25.01.06, 14:26
      te piosenki ktore wymienie to nie są te, które lubię (gustuje w innej muzyce),
      ale te które by pasowały. otóż moim prywatnym zdaniem duże szanse miałaby doda.
      jej piosenki bądź co bądź wpadają w ucho, głos ma dobry, a kiczowaty image
      pasuje do eurowizji. ale, że dody nioe ma na liście, to jestem za ich troje.
      Tak samo kiczowaty image a piosenka wpada w ucho.
    • vermeerka w zyciu nie słyszałam o pannie Mos..kto to taki? 26.01.06, 15:44
      • kinia1987 Re: w zyciu nie słyszałam o pannie Mos..kto to ta 26.01.06, 15:55
        a o Leonie Kuizenga slyszalas??? ;)))
        • vermeerka Re: w zyciu nie słyszałam o pannie Mos..kto to ta 26.01.06, 16:13
          tez nie...czyli żadna róznica..:)
          • kinia1987 Re: w zyciu nie słyszałam o pannie Mos..kto to ta 26.01.06, 16:17
            no wiec wlasnie...;)
            • vermeerka Re: w zyciu nie słyszałam o pannie Mos..kto to ta 26.01.06, 16:21
              juz wiem..! to córka Mosia,dawnego skrzypka Kwartetu Ślaskiego!ale troche mi
              nie pasuje do tej bajki...
              • marywu Re: w zyciu nie słyszałam o pannie Mos..kto to ta 26.01.06, 19:49
                Kasia Moś to polska Kate Moss. To proste.
    • lilith76 Re: Eurowizja 2006 27.01.06, 10:01
      zauważył ktoś, że z okazji Eurowizji i 10 rocznicy zespołu w Ich Troje znowu
      pokazuje się Justyna i Magda Famme? cudowne pogodzenie jak w serialu. brakuje
      tylko łez Marty W.
      • barti84 Re: Eurowizja 2006 27.01.06, 11:09
        Nie bój żaby!! Jak pojadą do Aten to Mandaryna pojedzie z nimi i będzie
        tanczyć!! ech...
    • michal_82 Re: Eurowizja 2006 28.01.06, 14:28
      Wczoraj widziałem po raz pierwszy te piosenki i niestety olbrzymia wiekszość to
      gnioty. Odpadają dla mnie z urzędu wszystkie polskie piosenki. Moim typem jest
      Queens. Już kilka tygodni temu ktoś podał link do tej piosenki, osłuchała mi
      się i jak usłyszałem ją jako ostatnią w prezentacji to słuchało się ją
      świetnie. Mówicie, ze jeszcze Ich Troje jest warte uwagi, ale niestety nie było
      w prezentacji i piosenki nie znam. Nawet ta leonie i jakiś duet blondyny z
      murzynem w tym krótkim fragmencie ciekawie zabrzmiały, ale nie wiem jak
      prezentuje się całość. Reszta do kitu. Na obecną chwilę zagłosowałbym na Queens.

A już za chwilę (14:35) na Jedynce kolejna prezentacja "Piosenek dla Europy"!
    • ramelov Wysłać Jet Set 28.01.06, 15:16
      Moim zdaniem na Eurowizję należy wysłać The Jet Set z "How Many People". Kawałek
      ma zapamiętywalny i łatwo wpaający w ucho refren. Wizualnie też można ich
      zapamiętać - atrakcyjna (choć nieletnia :) blondynka plus czarnoskóry raper.
      Oczywście cieżko jest przewidzieć jest wyniki konkursu Eurowizji ale to byłaby
      chyba propozycja z jakimiś zansami na wysokie miejsce.
      Teledysk chwilami przypomina rzeczywście nieco "My Humps" Black Eyed Peas,
      jednak melodia refrenu nie ma nic wspólnego z tym kawałkiem i w żaden sposób nie
      można go nazwać plagiatem.
      Natomiast co do Queens to moim zdaniem ta ich piosenka jest banalna i przeciętna
      do bólu. Niczym się nie wyróżnia. Jest to piosenka na tzw. ogólnie znaną melodię
      :) Zniknęłaby w tłumie innych podobnych propozycji na konkursie Eurowizji.
      • anaila Re: Wysłać Jet Set 28.01.06, 21:29
        jeśli o CZYMŚ można powiedzieć, że jest NICZYM - to dotyczy to zespołu Queens.
        burdel na scenie...
        • babunowa Re: Wysłać Jet Set 28.01.06, 21:32
          najbardziej mi się podobało jak zaśpiewała Kasia Cerekwicka 'Zamilcz',ale po
          polsku;)na eurowizję z pozostałych osób też bym wysłała The Jet Set:)
        • dona.a Re: Wysłać Jet Set 28.01.06, 23:35
          zespół Queens również bardzo mnie rozczarował swoim występem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka