Gość: kubu IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 15.11.02, 18:53 uprośćmy dyskusje i w polowie polfinalow zacznijmy zapisywac kolejna kartke :-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
huney Re: IDOL 2.2 16.11.02, 10:43 wIESZ,ŻE MASZ KONKURENCJĘ? CHOROBA, DAŁAM SIE PODPUŚCIC I WPIS NA JEGO FORUM. TO CI KANCIARZ.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Piąta grupa 18.11.02, 00:20 To napisałem zaraz po zakończeniu głoównej części programu, przed ogłoszeniem wyników, ale nie mogłem wysłać, bo coś się zepsuło na serwerze GW: Ogólne wrażenie - dzięki "Idolowi" nie wychodząc z domu można dowiedzieć się co się dzieje w polskich teatrach muzycznych. Chyba już wszyscy wykonawcy spróbowali swoich sił w tym programie. Ale to dobrze. Moja lista: 1. Leszek Stanek - ładnie śpiewa i zachowuje się na scenie; ciekawa była jego metamorfoza z rozkapryszonego i trochę zniewieściałego osobnika za kulisami w bardzo ciekawą postać na scenie 2. ex aequo: Marta Smuk i Joanna Kulik - poprawne imitacje 3. Marlon Kozaky - silny głos, ale wszystko sztuczne; nie lubię ekscentryków, nawet udających George'a Michaela 4. Marcin Wrona - śpiewał też poprawnie, ale z kiepską dykcją 5. Kinga Miśkiewicz - bardzo udziwniona, pretensjonalna wersja "Kocham cię życie" z ozdobnikami w stylu Górniak, których nie znoszę; dla mnie ta dziewczyna fałszowała Ponieważ już jest po ogłoszeniu wyników, muszę się odnieść do tego co wszyscy zobaczyliśmy. Należy się strzec ludzi nadmiernie ambitnych, nie mających dystansu do tego co robią, takich jak Kozaky/Piórecki. Ludzi, którzy wyrzuceni drzwiami wchodzą oknem. Ktoś kto tak wygląda, tak bardzo chce się wyróżnić, nie jest całkiem zrównoważony psychicznie (tak jak Michał Wiśniewski). Jury zaryzykowało, dało jeszcze jedną szansę i mieliśmy efekt. Jak on jest z undergrandu, to niech się nie pcha na wielką scenę dla mas, przecież to wszystko się kupy nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 Re: Piąta grupa 18.11.02, 00:52 Marta to obok Hani Stach zjawisko, obok którego nie da się przejść obojętnie Bardzo się cieszę, że wygrała i myślę, że razem z Hanią będą w wielkiej trójce. Wspaniały głos, doskonały warsztat...emocje, aż ciarki chodziły po plecach. Andrzeju - nie rozumiem Twojego zarzutu w stosunku do niej - ona nie jest niczyją imitacją, tworzy niepowtarzalny klimat na scenie. Wyłapałam ją już wcześniej z grona zawodników i wiedziałam, że będzie moją faworytką; nie zawiodłam się. pozdrawed Odpowiedz Link Zgłoś
pan_laga Re: Piąta grupa 19.11.02, 02:56 krasnoludek1 napisała: > Marta to obok Hani Stach zjawisko, obok którego nie da się przejść obojętnie > Bardzo się cieszę, że wygrała i myślę, że razem z Hanią będą w wielkiej trójce. > > Wspaniały głos, doskonały warsztat...emocje, aż ciarki chodziły po plecach. > > > ..........i uroda zbyt późno wykopanego z ziemi kartofla. a osobowość taka `ciekawa`, że aż rozpłaszcza mnie na glebie, gdy na tę pyrkę patrzę. a miało być - nie tylko śpiew, ale właśnie osobowość. ja tam nie widziałem niczego u niej godnego zapamiętania. amen pan laga Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 Re: Piąta grupa 19.11.02, 10:34 Osobowosc to coś, co się wyczuwa u drugiej osoby, w tym przyapadku uroda jest sprawą drugorzędną. Dla mnie znakiem, że Marta jest silną ossobowością był chociażby dobiór stroju, który dobrze pasował zarówno do jej urody, jak i do piosenki - w ogóle jej nie przysłonił. Ten błąd popełniła Joasia Kulig, która dała się zrobić stylistom na lolitę ale Britney, a przecież zgoła repertuar inny. Wygląd zupenie nie przystawał do jej charkteru. No i właśnie to jest kwestia osobowści... Już wyzdrowiałeś? Bardzo się cieszę. Wątek o Julce ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Piąta grupa 18.11.02, 10:25 andrzej26 napisał: > To napisałem zaraz po zakończeniu głoównej części programu, przed ogłoszeniem > wyników, ale nie mogłem wysłać, bo coś się zepsuło na serwerze GW: Ja też coś napisałam, ale tego nie zachowałam :(( W tym co pisałam stawiałam na Martę Smuk, bo rzeczywiście była w tej grupie najlepsza, choć poziom grupy - mdły... > Leszek Stanek - ładnie śpiewa i zachowuje się na scenie; ciekawa była > jego metamorfoza z rozkapryszonego i trochę zniewieściałego osobnika za > kulisami w bardzo ciekawą postać na scenie Mnie się podobał od początku, przypomina mi mojego śpiewającego studenta (może go znacie z reklamy lodów Zielona Budka?), ale zaśpiewał przeciętnie i ma głos, którego nie lubi mikrofon. > Joanna Kulik - poprawna imitacja Coś dziwacznego ta lolitka - myślałam, że ma 14 lat (bo na tyle wygląda), a śpiewa jak młoda udająca starą. Jej głosu też mikrofon nie lubi. Nie podobała mi się. Łe. > Marlon Kozaky - silny głos, ale wszystko sztuczne; nie lubię ekscentryków, > nawet udających George'a Michaela Sama nie wiem kogo on udawał... Oryginalność za wszelką cenę? Ciekawa jestem, w jakich on wrocławskich pubach występuje - poszłabym mu się przyjrzeć, choć nie wiem, czy warto... > Marcin Wrona - śpiewał też poprawnie, ale z kiepską dykcją Nie zostawił na mnie żadnego wrażenia. Boys-band z nijakim głosem. > Kinga Miśkiewicz - bardzo udziwniona, pretensjonalna wersja "Kocham cię > życie" z ozdobnikami w stylu Górniak, których nie znoszę; dla mnie ta > dziewczyna fałszowała Udziwniona to mało powiedziane - przez nadmiar ozdobników (czy - jak mówi p. Zapendowska - obrzydników) zatraciła się linia melodyczna i to, co w tej piosence najważniejsze: stopniowanie emocji. Była nieprawdziwa i przekłamana. > Jak on jest z undergrandu, to niech się nie pcha na wielką scenę dla mas, > przecież to wszystko się kupy nie trzyma. W nim wszystko nie trzyma się kupy. Czy pokazanie tej swojej "prawdziwej twarzy" było fair w stosunku do Zapendowskiej, która dobrze się o nim wypowiedziała? A rowek ma owłosiony i współczuję Marcie Smuk, której głowa była blisko dupy kozackiej. Buee. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Piąta grupa 18.11.02, 11:32 isis! napisała: > > > Joanna Kulik - poprawna imitacja > > Coś dziwacznego ta lolitka - myślałam, że ma 14 lat (bo na tyle wygląda), a > śpiewa jak młoda udająca starą. Jej głosu też mikrofon nie lubi. Nie podobała > mi się. Łe. > Pomyliłem się w nazwisku; poprawnie: Kulig. Przepraszam. > > Marlon Kozaky - silny głos, ale wszystko sztuczne; nie lubię ekscentryków, > > > Jak on jest z undergrandu, to niech się nie pcha na wielką scenę dla mas, > > przecież to wszystko się kupy nie trzyma. > > W nim wszystko nie trzyma się kupy. Czy pokazanie tej swojej "prawdziwej > twarzy" było fair w stosunku do Zapendowskiej, która dobrze się o nim > wypowiedziała? > A rowek ma owłosiony i współczuję Marcie Smuk, której głowa była blisko dupy > kozackiej. Buee. Pani Zapendowska nie jest chyba zbyt dobrym psychologiem... A ten Kozak nie zdaje sobie sprawy, że w tak młodym wieku zamknął już sobie drogę do mediów i w ogóle do występów przed większą publicznością. Po tym co zrobił nikt się nie odważy żeby go gdzieś zaprosić. Czytałem, że niektórzy ludzie którzy się pojawili w "Idolu" mogą być zaproszeni np. do Opola (Skrętkowska zaproponowała coś takiego dla uczestników "Szansy na sukces", "Idola" i "Drogi do gwiazd"). Bardzo bym się zdziwił, jakby Marlon dostał zaproszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Piąta grupa 18.11.02, 18:30 andrzej26 napisał: > > > Joanna Kulik - poprawna imitacja > > > > Coś dziwacznego ta lolitka - myślałam, że ma 14 lat (bo na tyle wygląda), > a > > śpiewa jak młoda udająca starą. Jej głosu też mikrofon nie lubi. Nie podob > ała > > mi się. Łe. > > > > Pomyliłem się w nazwisku; poprawnie: Kulig. Przepraszam. :) milo, ze to napisales, bo wlasnie chcialem cie poprawic :-) bo mam bardzo podobne nazwisko, i caly czas na koncu zamiast 'k' ludzie pisza 'g'. Pewnie u Asi jest podobnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: Piąta grupa 18.11.02, 11:35 Ja kibicowałam Marcie - zapamiętałam ją już w pierwszych eliminacjach i mam nadzieję, że dojdzie do pierwszej trójki, chociaż na razie idolem jest dla mnie Hania:) Reszta była beznadziejna - łącznie z leszkiem, który moim zdaniem dwa razy zafałszował, nie potrafił wyciągnać na końcu - ogólnie - beznadzieja. Wrona - nie do zapamiętania, śpiewał dziecięcym głosem:// Joanna Kulik - bardzo fajny głos, pamiętam ją z eliminacji, tylko dlaczego styliści pozwolili zrobić z niej starą babę???? chociaz i tak przy Marcie nie miała szans.. A to co zrobił marlon pozostawiam bez komentarza, tym bardziej że drażnił mnie od samego początku i nie wiem co robił w półfinałach:// Ta szóstka nie zrobiła na mnie większego wrażenia, oprócz Marty nie było tam osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralik Re: Piąta grupa IP: *.veranet.pl / 192.168.210.* 18.11.02, 12:44 Prawdę mowiąc nie było wczoraj żadnego wyboru co do głosowania.Marta wygrała może i zasłużenie, ale ciężkich przeciwników to oao nie miała. Mnie wczoraj niczym nie porwała choć bezsprzecznie była najlepsza, śpiewala czysto i ładnie.Jak naraxie dalej najlepsza jest Hania i na nią stawiam. ps. Leszczu mnie wczoraj zawiódł. Ocenianie kogoś na podstwie znajomości książki Masłowskiej to już lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Piąta grupa IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 18.11.02, 13:18 Marta jest rewelacyjna :-))) mam nadzieje, ze zobacze ja w sobote we wroclawskiej OPERZE ZA TRZY GROSZE :-) poza tym mam wrazenie, ze ona kiedys wystepowala w Szansie na sukces (wydaje mi sie, ze wygrala program z piosenkami Niemena - choc to tylko moje wrazenie) w kazdym razie ja skads znam jej nazwisko Marlon pokazal sie od lepszej strony ;-) wlasnie tak robia gentlemani - najpierw caluja kobiety we reke, a potem pokazuja im tylek :-/// bardzo mnie irytuja takie osoby, ktore najpierw wlaza w tylek, a nastepnie sie wypinaja na wszystko w atmosferze wielkiej urazy :-/ tak bylo juz na castingu, gdzie najpierw jakis gosciu malo z siebie nie wyszedl, zeby go tylko przyjeli a potem ostentacyjnie wyrazal radosc, ze nie bedzie prostytutka :-/// nie rozumiem tez czemu Piorecki zadedykowal ten tylek jurorom, skoro to widzowie go wrzucili na trzecie miejsce :-/ Marcin, Leszek - dla mnie kompletnie bez wyrazu nuuuuda Kinga - kompletnie nie rozumiem jej zabiegow quasi-artystycznych nie wiem czy kojarzycie Czerwonego Kapturka z kreskowki TWO STUPID DOGS (chodzi mi o wersje oryginalna, bo nie wiem jak to wyszlo w dubbingu). Otoz jest to dziewczynka o baaaardzo specyficznym sposobie mowienia. W najmniej spodziewanych momentach jej glos albo leci potwornie do gory, albo schodzi w doly. I dla mnie Kinga byla takim czerwonym kapturkiem :-/// Joasia - hmmm nie podobal mi sie wybor piosenki, chociaz zaspiewala bardzo dobrze jezeli chodzi o poruszanie sie w tej estetyce niemniej komentarze Roberta mnie zabily nie tylko dlatego, ze nie lubie Maslowskiej (tak na marginesie to Leszczu mowil, ze to ksiazka GENIALNA, a Rock, ze FAJNA, BARDZO FAJNA. Ciekaw jestem co na to autorka?) po prostu Robert chcial byc bardzo elokwentny, ale ta dziewczyna jednym pytaniem podwazyla caly jego wywod i bardzo dobrze, bo "elokwentny" Robert byl w stanie wydusic z siebie "ŻE CO?" - retoryka najwyzszych lotow :-) pamietam, ze juz w czasach Szansy na sukces Joasie pokazal, ze nie jest w ciemie bita a teraz tak slicznie sparowala Leszcza, ze smialem sie na glos :-) a ze nagralem ten program, to mialem przyjemnosc obejrzenia tej sceny kilka razy :-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Pia˛ta grupa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 13:26 > Joasia - hmmm > nie podobal mi sie wybor piosenki, chociaz zaspiewala bardzo dobrze jezeli > chodzi o poruszanie sie w tej estetyce > niemniej komentarze Roberta mnie zabily > nie tylko dlatego, ze nie lubie Maslowskiej (tak na marginesie to Leszczu > mowil, ze to ksiazka GENIALNA, a Rock, ze FAJNA, BARDZO FAJNA. Ciekaw jestem co > > na to autorka?) > po prostu Robert chcial byc bardzo elokwentny, ale ta dziewczyna jednym > pytaniem podwazyla caly jego wywod > i bardzo dobrze, bo "elokwentny" Robert byl w stanie wydusic z siebie "Z˙E CO?" > - > retoryka najwyzszych lotow :-) > > pamietam, ze juz w czasach Szansy na sukces Joasie pokazal, ze nie jest w > ciemie bita > a teraz tak slicznie sparowala Leszcza, ze smialem sie na glos :-) > a ze nagralem ten program, to mialem przyjemnosc obejrzenia tej sceny kilka > razy :-))) >> pozdrawiam jaosia jest fajna i bystra dziewczyna a leszczynski po raz kolejny oudowodnil brak wyczucia , snobizm i nabranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Piąta grupa IP: 195.94.193.* 18.11.02, 16:34 Gość portalu: kubu napisał(a): > Marta jest rewelacyjna :-))) > mam nadzieje, ze zobacze ja w sobote we wroclawskiej OPERZE ZA TRZY GROSZE :-) > poza tym mam wrazenie, ze ona kiedys wystepowala w Szansie na sukces (wydaje mi > > sie, ze wygrala program z piosenkami Niemena - choc to tylko moje wrazenie) > w kazdym razie ja skads znam jej nazwisko > > > Marlon pokazal sie od lepszej strony ;-) > wlasnie tak robia gentlemani - najpierw caluja kobiety we reke, a potem > pokazuja im tylek :-/// > bardzo mnie irytuja takie osoby, ktore najpierw wlaza w tylek, a nastepnie sie > wypinaja na wszystko w atmosferze wielkiej urazy :-/ > tak bylo juz na castingu, gdzie najpierw jakis gosciu malo z siebie nie > wyszedl, zeby go tylko przyjeli a potem ostentacyjnie wyrazal radosc, ze nie > bedzie prostytutka :-/// > nie rozumiem tez czemu Piorecki zadedykowal ten tylek jurorom, skoro to > widzowie go wrzucili na trzecie miejsce :-/ > > Marcin, Leszek - dla mnie kompletnie bez wyrazu > nuuuuda > > Kinga - kompletnie nie rozumiem jej zabiegow quasi-artystycznych > nie wiem czy kojarzycie Czerwonego Kapturka z kreskowki TWO STUPID DOGS (chodzi > > mi o wersje oryginalna, bo nie wiem jak to wyszlo w dubbingu). Otoz jest to > dziewczynka o baaaardzo specyficznym sposobie mowienia. W najmniej > spodziewanych momentach jej glos albo leci potwornie do gory, albo schodzi w > doly. I dla mnie Kinga byla takim czerwonym kapturkiem :-/// > > Joasia - hmmm > nie podobal mi sie wybor piosenki, chociaz zaspiewala bardzo dobrze jezeli > chodzi o poruszanie sie w tej estetyce > niemniej komentarze Roberta mnie zabily > nie tylko dlatego, ze nie lubie Maslowskiej (tak na marginesie to Leszczu > mowil, ze to ksiazka GENIALNA, a Rock, ze FAJNA, BARDZO FAJNA. Ciekaw jestem co > > na to autorka?) > po prostu Robert chcial byc bardzo elokwentny, ale ta dziewczyna jednym > pytaniem podwazyla caly jego wywod > i bardzo dobrze, bo "elokwentny" Robert byl w stanie wydusic z siebie "ŻE CO?" > - > retoryka najwyzszych lotow :-) > > pamietam, ze juz w czasach Szansy na sukces Joasie pokazal, ze nie jest w > ciemie bita > a teraz tak slicznie sparowala Leszcza, ze smialem sie na glos :-) > a ze nagralem ten program, to mialem przyjemnosc obejrzenia tej sceny kilka > razy :-))) > > pozdrawiam Dobrze kojarzysz. Rzeczywiście Marta śpiewała parę lat temu w Szansie na sukces "Dziwny ten świat" Niemena Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Piąta grupa IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 19.11.02, 11:28 jak ja lubie dobrze pamietac :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: IDOL 2.2 - kto wejdzie do dogrywki? IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 12:31 Kiedy będzie wiadomo kto wejdzie do dogrywki? Czy dopiero po wszystkich ośmiu półfinałach? Czy koniecznie jury musi wybrać po jednej osobie z każdego półfinału, czy też może się zdarzyć, że spośród jednej piątki nikogo nie wybierze, a z innej dwie osoby? Po obejrzeniu 5 półfinałów typuję do dogrywki następujące osoby: Gr. 1 - tutaj nikt nie zasługuje na dogrywkę. Zdecydowanie najsłabsza grupa. Jury będzie podzielone - Cygan będzie popierał Joannę Konecką, Zapendowska - Marcina Jajkiewicza. Zadecydują głosy Leszcza i Kuby. Pewnie wyjdzie na to, że przejdzie Agnieszka Buła Gr. 2 - Wybór jest prosty - Paulina Sykut. Dla mnie jest to postać na finałową trójkę Idola. W każdej innej grupie by wygrała, ale miała pecha, że trafiła do półfinału razem z Hanią Stach. Gr. 3 - Jurorzy wyrażnie promowali Karinę Kalczyńską, ale widzom ona nie przypadła do gustu i przegrała nie tylko z Agnieszką Szewczyk, ale i z Marcinem Patykiem. Myślę, że jury nie zmieni swojego zdania i Karina trafi do dogrywki. Gr. 4 - Trójka pretendentów - Bartek Hom, Kasia Mirowska i Marzena Korzonek. Sądzę, że jury wybierze Bartka Homa, który z Bartkiem Królem przegrał jednym punktem procentowym. Gr. 5 - Faworytką jest Joanna Kulig. Chyba, że jurorzy chcieliby jeszcze popatrzeć na dupsko Kozaky'ego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: IDOL 2.2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 16:58 Kubu obawiał się jak Joasia Kulig poradzi sobie z Pióreckim, z jednej strony ma chyba okazję do satysfakcji – zdobyła lepszy wynik, z drugiej nie wygrała. Marta była zdecydowanie najlepsza, ale zaraz ktoś może postawi pytanie, czy to fair skoro jest ona profesjonalistką. Mnie to akurat nie przeszkadza. Natomiast negatywnym bohaterem (nie licząc Marlona) był Leszcz, który wyraźnie miał gorszy dzień. Najpierw zarzucił Marcie brak wyrazistości i ubolewał (ciekawe, czy szczerze), że telewidzowie jej nie wybiorą (brawo za wyczucie). Stwierdził, że piosenka, którą wybrała jest „anonimowa” (czyli taka, której nie zna Redaktor). Potem wobec Joasi zachował się wyjątkowo niesmacznie. To zresztą ciekawe, że ów juror gdy nie ma argumentów lubi posługiwać się – bez sensu – znanymi nazwiskami. W finale poprzedniej edycji nie umiał uzasadnić czemu wspiera Wydrę, więc zaczął coś mówić o Cohenie, teraz usiłował powołać się na Masłowską. To co mnie najbardziej wkurzyło, to że zarzucił dziewczynie archaizm, mimo że piosenka p. Banaszak, którą wybrała pochodzi z roku 1985. Wcześniej chwalił wykonawców śpiewających dużo starsze kawałki takich wykonawców jak The Doors, Deep Purple czy Janis Joplin). Czyli wynika z tego, że Robert L. nie ma nic przeciwko starym utworom pod warunkiem, że jest to „jego bajka”. A wydawałoby się, że prawdziwy krytyk muzyczny nie powinien kierować się swoim gustem. Warto zresztą zauważyć, że jego faworyt z pierwszej edycji był najbardziej archaicznym z całej dziesiątki finalistów a to jakoś p. Robertowi nie przeszkadzało. Za to Kuba W. mi się wczoraj podobał, zwłaszcza jego komentarz po występie Marlona (chciałoby się powiedzieć świr rozpozna świra). W sumie Marlon wykazał się kompletnym brakiem taktu, bo gdyby nie jurorzy, toby go w tym etapie nie było. A swoją drogą warto wspomnieć, że Joasia Kulig śpiewa na nowej płycie Grzegorza Turnaua. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 Re: IDOL 2.2 18.11.02, 17:11 Robert Leszczyński po raz kolejny się skompromitował i udowodnił, że jest snobem nad snobami. Masłowska - tak nachalnie lansowana przez moją ulubioną skądinąd GW - jest zupełnie z innej bajki niż Joasia - nie ma na co do tego dwóch zdań - po co on w ogóle z tym wystartował? Żeby pokazać jaki to on jest elokwentny, po to by powiedzieć, że Joasia powinna być niszowa jak rzeczona Masłowska, która wysmarowała reportaż Polski anno domini 2002 i o której za dwa lata nikt nie będzie pamiętał? Do czorta z nim! Zawsze wiedziałam że to dureń, ale tym razem pokazał swoje drugie oblicze - totalne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: IDOL 2.2 18.11.02, 18:18 hmm..Akurat nie oglądnęlam :) momentu w którym Jury oceniło Joasię.bardzo bym prosiła o przytocznie"dialogu"pomiedzy Leszczem a kandydatką.. Mówiliście o "Zgaszeniu"go..przez Joasię..Co tez takiego powiedziała..a co powiedział on? byłabym wdzieczna za małe strzeszczonko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: IDOL 2.2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 18:55 Leszczu stwierdził, że Joasia nie jest współczesna, na co ona zapytała: "Czy samo to, że jestme nie jest współczesne (czy coś w tym rodzaju). Ja bym się tak nie zachwycał bo natychmiast Leszczyńskiego zaatakowali Cygan i Wojewódzki. O Joasię wywiązała się wojna, którą Leszczyński totalnie przegrał. To jednak raczej Wojewódzki go zgasił nazywając Masłowską "koninkturalistką" a Joasię "turbo - lolitką" P{ozdr. P-77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: IDOL 2.2 IP: *.it-net.pl 18.11.02, 19:42 Leszczyński swoim subiektywizmem zirytował mnie do granic możliwości... Heh, ale najbardizej podobało mi się, kiedy Sz. P. Robert wyrzucił z siebie piskliwym głosem obrażonego pięciolatka, któremu zbiera się na płacz: "A ja I TAK się z wami nie zgadzam!!" To było rozbrajające, doprawdy ;)) A Joasia jest strasznie sympatyczną i utalentowaną dziewczyną :D Obok Marty Smyk zdecydowanie najbardziej zasługiwała na przejście do finału :D Odpowiedz Link Zgłoś
huney Piórko vel kozaczek 18.11.02, 20:32 Otwartość w manifestowaniu uczuc patriotycznych. Agresja interpersonalna i brak opanowania emocji. Politykom dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek leszczyński do domu IP: gil:* / 192.168.0.* 18.11.02, 21:56 Zgadzam się z opiniami, że negatywnym bohaterem II edycji staje się Leszczyński. Jest b.nieprofesjonalny w ocenach, często chwali "czystość" śpiewu, albo gani za fałszowanie, a jest wręcz na odwrót, co zaraz punktuje p. Ela. Wczoraj kompletnie nietrafiona ocena Marty, a już z tą anonimowością piosenki kompletnie przegiął. "Get Here" to jeden z najpiękniejszych utworow lat 90-tych, spiewany przez Oletę Adams (a także Brendę Russel). Myślę, że jednak jako dziennikarz muzyczny zaliczył kompromitację. Równie żenująca ocena tej młodej Joasi. Wyskoczenie z Masłowską, nie za bardzo wiadomo czemu miało służyć. Cieszę się, że że red. RL zna tę książkę, ale doprawdy co ma piernik do wiatraka? Zresztą pozostali jurorzy na szczęście zdystansowali się od niego. Podobno Leszczyński miał zamiar wycofać się z 2 edycji. Szkoda, że tego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: leszczyński do domu IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 19.11.02, 11:32 niezalenie od tego jak on to tlumaczyl to co go powstrzymalo to sie nazywa kasa a kiedy w kasie forsa to sukces pierwsza klasa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: leszczyński do domu IP: lustro:* / 10.10.15.* 19.11.02, 15:12 W Szansie na sukces, Marta być może dostała wyróżnienie, ale wygrały siostry, utworem Pod Papugami. Tu była dobra, natomiast utwór, nie jest mi znany. Podobali mi się, Leszek, Marlon i Jagiełło. Leszek za mobilność sceniczną, kiedy z gapy przeistacza się w artystę. Marlon za niezwykły talent, głos i muzykalność absolutnie bez zarzutu, jest trochę infantylny ale to da się nadrobić, tylko talentu nie da się kupić, a Jagiełło z wykrzyczanej przez Fleszara piosenki, zrobił klimat i nastrój, aż chciało się tego słuchać. Kolega otwierający stawkę, kompletnie bez głosu, jak on przeszedł do drugiej tury, Lolitka natomiast mądra ,dowcipna już niezła ale dykcja w porównaniu z Banaszak cieniutka...no i połączyłem dwa programy, trzeba pisać na bierząco! Osób nie pomyliłem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: leszczyński do domu IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 20.11.02, 11:05 talentu nie mozna kupic ale mozna go sobie popsuc poprzez przesadne samouwielbienie i brak dystansu od pierwszej edycji uwazalem Pioreckiego za swietnego woklaiste, jednak po ostatnich ekscesach moj szacunek zlecial w okolice 0 bo nawet jesli spiewa swietnie, to co z tego dla mnie przestal byc interesujaca osoba i tyle :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Ale nudno... 21.11.02, 00:42 ... bez Idola, nie??? Już nie mogę doczekać się nastepnej grupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: leszczyński do domu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 22:44 oj,ten pan to klasyczny przyklad przerostu ambicji(intelektualnych buhaha...) nad mozliwosciami-chcialoby sie rzec cos madrego i oryginalnego,a tu srodkow brak...!moze on jednak sobie 'zaprogramowal taki program' na buca z ambicjami!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajot Re: leszczyński do domu IP: *.polkos.com.pl 21.11.02, 08:37 Ja Leszcza skrealilam po tym, jak sie dowiedzialam, ze bedzie jurorem w II edycji. Pamietacie jego czat na GW? "czy bedzie pan jurorem w II edycji?" "nie jestem zainteresowany" czy coś takiego. I co? Kto jak kto ale dziennikarz powinien szanowac słowa, szczególnie jeśli dotycza jego osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
dodis Re: leszczyński do domu 21.11.02, 10:52 w opowiedzi na Twoj zarzut co do R.Leszczynskiego .... Nie chce Go bronic, ale nalezy byc obiektywnym i brac pod uwage fakty, a nie uczucia. Otoż, w pierwszym odcinku drugiej edycji Idola, Robert powiedzial, ze nie chcial brac juz udzialu w tym programie. Ale cale jury stwierdzilo, ze 'albo wszyscy, albo nikt'... Cos takiego bylo powiedziane ... Przeciez ludzie zmieniaja zdanie.. nie rozumiem zarzutow pod Jego adresem ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: leszczyński do domu IP: *.dwi.uw.edu.pl 21.11.02, 12:21 WSZYSCY ALBO NIKT! i co? i poruszony Robert z mina męczennicy powiedział "No dobrze" jestem wzruszony jego poswieceniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
urokee Re: leszczyński do domu 21.11.02, 20:30 > WSZYSCY ALBO NIKT! > i co? > i poruszony Robert z mina męczennicy powiedział "No dobrze" > > jestem wzruszony jego poswieceniem > ;-) no wiesz......ktoś w końcu musi cierpieć za miliony......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzozek Co za Leszcz! IP: *.chello.pl 22.11.02, 22:35 cytuje pan Leszczynskiego: "... zaprogramowales sie na trudny program,(...), zadales sobie za trudne zadanie..." ten pan ma maslane oczy na Dorote Maslowska maslo maslane.... Odpowiedz Link Zgłoś
urokee Re: Co za Leszcz! 22.11.02, 22:51 > cytuje pan Leszczynskiego: > > "... zaprogramowales sie na trudny program,(...), zadales sobie za trudne > zadanie..." > > ten pan ma maslane oczy na Dorote Maslowska > > maslo maslane.... i co te dresy, które zaprezentował ostatnio to też pod jej wpływem???? Odpowiedz Link Zgłoś
dodis Re: IDOL 21/11/02 21.11.02, 11:00 Chcialabym zwrocic Wasza uwage na dzisiejszy program ... wczoraj na 4 byl maly przedsmak tego, co bedzie mozna dzis zobaczyc. Od eliminacji w teatrze Komedia trzymam kciuki za trzech Panow (wszyscy zaspiewali utwor Republiki): pierwszy: to ten co spiewal juz ICh Troje po rosyjsku (przepraszam, ale nie pamiecie do imion) - rewelacja, swietnie spiewa, bez maniery, kawal fajengo faceta, a nie jakis podlotek z boysbandu ... drugi: bedzie dzis wystepowac w Spinclub-e z piosenka Joe Cocker... super glosik... trzeci: nie wystapowal jeszcze, jest po szkole teatralnej - mam nadzieje, ze tez sie dobrze zaprezentuje. mam nadzieje, ze Wam rowniez kolega sie spodoba ... i czekam na wasze opinie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 21/11/02 IP: *.dwi.uw.edu.pl 21.11.02, 12:24 a ja sie boje o Karoline bo wrzucili ja do bardzo silnej grupy i moze to byc jej ostatni wystep w tym programie :-/// poza tym nie jestem pewien, czy DON'T SPEAK jest odpowiednia piosenka dla niej :-/ zobaczymy za to bardzo podobala mi sie postawa Adasia Sztaby strasznie lubie tego faceta i nawet mu wybaczylem, ze kiedys ukradl mi kasete ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu reklama IP: *.dwi.uw.edu.pl 21.11.02, 12:28 ostatnio przyuwazylem na moim wydziale porozwieszane kartki informujace ze dnia ... w IDOLU bedzie spiewal student UW Bartek Król i fajnie by bylo gdyby studenci wsparli go glosami. ok, jest w porzadku tekst jest fajnie napisany i ja to rozumiem za to do szalu doprowadza mnie wytapetowanie wlasnie w tym momencie calej Warszawy plakatami z nazwiskiem Damiana Aleksandra niby chodzi o Miss Saigon, ale dla mnie to przede wszystkim promocja jego osoby przed niedzielnym wystepem w IDOLU. Takie dzialanie podprogowe :-/// moze to teoria spisku, ale moze nie sam nie wiem ale mi sie to nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: reklama 21.11.02, 16:43 > za to do szalu doprowadza mnie wytapetowanie wlasnie w tym momencie calej > Warszawy plakatami z nazwiskiem Damiana Aleksandra > moze to teoria spisku, ale moze nie > sam nie wiem > ale mi sie to nie podoba :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Jak ja Cię rozumiem... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
urokee Re: IDOL 2.2 21.11.02, 23:12 Jako, że nie mam natury kronikarza, ograniczę się jedynie do wyrażenia swojego zachwytu:) nad dziewczyną, pewnie przyszłym inżynierem :)) Kają Każmierczak. Jako jedna z niewielu zapadła mi w pamięć z wcześniejszego etapu. Naturalna, interesująca,pełna temperamentu, posiadająca to coś. Nie wyobrażam sobie finału bez niej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Szósta grupa 21.11.02, 23:53 Moja dzisiejsza lista: 1) Mariusz Totoszko - świetny głos i wygląd, oryginalna interpretacja, choć się na to nie zanosiło - na początku śpiewał słabym dziewczęcym głosikiem. Ten chłopak ma jakiś błysk w oku - to chyba będzie mój faworyt w 2-giej edycji "Idola" 2) Kaja Kaźmierczyk - dziewczyna bardzo dobrze "zrobiona" przez sztab specjalistów. Bardzo dobry głos i wykonanie. Ale chyba jednak nie tak oryginalne jak Mariusza i takich kobiet mamy już na rynku sporo 3) Jakub Kęsy - niezłe warunki, ale interpretacja trochę się mijająca z tekstem - za dużo krzyku, ponadto niepotrzebne ozdobniki 4)Kaja Kaźmierczyk - wykonanie to jakaś kiepska imitacja, nie rozumiem czym jury się zachwycało - chyba wiekiem; zauważyłem trochę problemów z angielskim 5) Andrzej Rakoczy - głos ma niezły, tylko po co jednocześnie tańczył rumbę czy sambę; przypominał takiego chłopaka z pierwszej edycji czesanego w ząbek, w kapeluszu, specjalistę od ruchu na estradzie, który występował na tym etapie (chyba występuje też z siostrą) 6) Joanna Kaczyńska - bardzo kiepska imitacja Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Przypomniałem sobie... 22.11.02, 00:00 Ten chłopak w kapeluszu z 1-szej edycji nazywał się Lisowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Szósta grupa IP: *.dwi.uw.edu.pl 22.11.02, 12:53 Mariusza obstawialem i powieniem byc zadowolony, wiec jestem, ale nie do konca :-/// wybor piosenki dla mnie byl ewidentnym chwytem pod publiczke bo to i Cocker zrobil covera i reklama pewnych telefonow nachalnie tlucze ten kawalek i wiadomo, ze ludzie musza lubic (bo nie moga od tego uciec) do tego jego interpretacja nie do konca mnie przekonala :-/ jak na moj gust zbyt musicalowo (w tym tego slowa znaczeniu) :-/ no ale fakt faktem - w tej grupie byl najlepszy tyle, ze zwyciestwo nie bylo w najlepszym stylu ;-) Kaja urocza, ale mam wrazenie, ze troche za bardzo zadufana w sobie :-/ moze sie myle, ale takie mialem wrazenie Kuba - bardzo dobry glos ale koles nieodparcie mi sie kojarzy z liceum, albo z klimatami Politechniki Warszawskiej :-/ Joanna - porywanie sie z motyka na slonce sama sobie zrobile krzywde poza tym polaczenie zoltej sukienki z czarnymi dodatkami musialo zkonczyc sie kleska ;-) Andrzej - dobry glos ale nic wiecej :-/// Karolina - najslabiej wypadla wokalnie, ale jest najsympatyczniejsza z calej grupy :-))) mogliby ja dorzucic jako partnerke Rocka w finalowych koncertach. Wreszcie mielibysmy cos naturalnego na ekranie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Szósta grupa IP: *.elka.pw.edu.pl 22.11.02, 19:46 Gosc portalu: kubu napisal: > albo z klimatami Politechniki > Warszawskiej :-/ A co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: Szósta grupa IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 23:00 Gość portalu: kubu napisał: > Karolina - najslabiej wypadla wokalnie, ale jest najsympatyczniejsza z calej > grupy :-))) mogliby ja dorzucic jako partnerke Rocka w finalowych koncertach. > Wreszcie mielibysmy cos naturalnego na ekranie ;-) Podpisuję się pod powyższym. Ładna dziewczyna i na dodatek sprawia wrażenie bardzo sympatycznej. Niestety, nie usłyszymy jej w finałowej dziesiątce, ale niezłym pomysłem byłoby obsadzenie jej w roli współprowadzącej zamiast tego czupiradła Jaskólskiej. Prośba do Kuby Wojewódzkiego - załatwiłeś pracę Kubie Rudnickiemu, to teraz postaraj się załatwić Karolinie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drug Re: Szósta grupa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.02, 23:20 Gość portalu: AntyIdol napisał: > Gość portalu: kubu napisał: > > > > Karolina - najslabiej wypadla wokalnie, ale jest najsympatyczniejsza z cal > ej > > grupy :-))) mogliby ja dorzucic jako partnerke Rocka w finalowych koncerta > ch. > > Wreszcie mielibysmy cos naturalnego na ekranie ;-) > > Podpisuję się pod powyższym. Ładna dziewczyna i na dodatek sprawia wrażenie > bardzo sympatycznej. Niestety, nie usłyszymy jej w finałowej dziesiątce, ale > niezłym pomysłem byłoby obsadzenie jej w roli współprowadzącej zamiast tego > czupiradła Jaskólskiej. > > Prośba do Kuby Wojewódzkiego - załatwiłeś pracę Kubie Rudnickiemu, to teraz > postaraj się załatwić Karolinie > ;-) Podpisuję się pod powyższą prośbą. My chcemy Karolinę w roli prowadzącej!!! Spontaniczność i naturalność niech będzie górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elzum KAROLINA IDOLEM!!! 23.11.02, 10:45 Gość portalu: drug napisał: > Gość portalu: AntyIdol napisał: > > > Gość portalu: kubu napisał: > > > > > > > Karolina - najslabiej wypadla wokalnie, ale jest najsympatyczniejsza > z cal > > ej > > > grupy :-))) mogliby ja dorzucic jako partnerke Rocka w finalowych kon > certa > > ch. > > > Wreszcie mielibysmy cos naturalnego na ekranie ;-) > > > > Podpisuję się pod powyższym. Ładna dziewczyna i na dodatek sprawia wrażeni > e > > bardzo sympatycznej. Niestety, nie usłyszymy jej w finałowej dziesiątce, a > le > > niezłym pomysłem byłoby obsadzenie jej w roli współprowadzącej zamiast teg > o > > czupiradła Jaskólskiej. > > > > Prośba do Kuby Wojewódzkiego - załatwiłeś pracę Kubie Rudnickiemu, to tera > z > > postaraj się załatwić Karolinie > > ;-) > > Podpisuję się pod powyższą prośbą. My chcemy Karolinę w roli prowadzącej!!! > Spontaniczność i naturalność niech będzie górą!!! > Ja tez chce, zeby Karolina prowadzila program Idol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralik Re: IDOL 2.2 Kolejna grupa IP: *.veranet.pl / 192.168.210.* 22.11.02, 00:39 Rewelacja!!! Naprawde wysoki poziom reprezentowały osoby dziś występujące.Najlepsza była Kaja. Kolejna osoba w tej edycji,króra mnie zaczarowała.Niespodziewałam się,że mnie tak zaskoczy. Wielka szkoda, że istnieje chociaż cień szansy że może nie być jej w finale. To tyle chciałam dziś powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajot Re: IDOL 2.2 Kolejna grupa IP: *.polkos.com.pl 22.11.02, 09:03 Kochani, kto wczoraj wygrał?? Odpowiedz Link Zgłoś
dodis Re: IDOL 2.2 Kolejna grupa - grupa VI !!! 22.11.02, 09:41 Ludziska, powiedzcie kto przeszedl dalej ?? Moze moj faworyt Totoszko ?? :-)) swietny facet .... Z gory wielkie dzieki za info :-))))) P.S> Kubu, ja reklamuje, ale tylko dobrych ;-) (musisz przyznac, ze byl swietny !!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralik Re: IDOL 2.2 Kolejna grupa - grupa VI !!! IP: *.veranet.pl / 192.168.210.* 22.11.02, 09:56 dodis napisała: > Ludziska, powiedzcie kto przeszedl dalej ?? Moze moj faworyt Totoszko ?? :-)) > swietny facet .... > > Z gory wielkie dzieki za info :-))))) > > P.S> Kubu, ja reklamuje, ale tylko dobrych ;-) (musisz przyznac, ze byl > swietny !!) Zgadza sie Twój faworyt przeszedł dalej Mariusz Totoszko Odpowiedz Link Zgłoś
huney Paradox 23.11.02, 10:49 I tyle zamieszania z powodu jednego głupiego programu opluwajacego prawdziwe talenatwokalne !? Odpowiedz Link Zgłoś
urokee Re: Paradox 23.11.02, 11:22 huney napisała: > I tyle zamieszania z powodu jednego głupiego programu opluwajacego prawdziwe > talenatwokalne !? toż przecież program ostatnio padł do nóg jednemu prawdziwemu talentowi...... i co, jeszcze żle...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Jeszcze o szóstej grupie... IP: *.it-net.pl 23.11.02, 21:09 Moje oceny uczestników :): Andrzej Rakoszy-totalna porażka... Nie pojmuję, jak temu facetowi udało się zajść tak daleko. Na tle tej dość mocnej grupy prezentował się nadzwyczaj miernie. W ogóle nie ma o czym gadać... Karolina Pawlak-trochę się zawiodłam, bo stawiałam na tą dziewczynę. Bardzo podoba mi się jej barwa głosu, bezpretensjonalność i urok osobisty. Niestety, piosenka "Don't speak" raczej nie była na jej warunki wokalne :( A szkoda... Mariusz Totoszko-ogromne zaskoczenie. Był świetny; zaśpiewał z ogromną wrażliwością i wyczuciem. Bardzo fajny facet-dziwię się, że w programie pokazywali go w tak niewielkich ilościach-ja wcześniej widziałam tylko jego wykonanie (b. dobre, zresztą) "Tak, tak-to ja" G. Ciechowskiego. W zasadzie ucieszyło mnie, że przeszedł do finały, chociaż... Kaja Kazimierczyk-...no właśnie, to jest zasadniczy powód, dla którego nie stawiałam na awans Mariusza :) Kaja była, moim zdaniem, najlepsza z tej grupy. Z tą dość trudną piosenką Bonnie Tyler poradziła sobie świetnie. Do tego jest strasznie sympatyczna i naturalna. Jednak teraz boję się, że podzieli los Oli Łysiak z I-wszej edycji; również będzie jedną z najbardziej niedocenionych perełek w Idolu. Jakub Kęsy-bardzo mi się podobał, zaśpiewał moim zdaniem bardzo, bardzo dobrze, ale wydaje mi się, że stać go na dużo więcej. Pamiętam go z eliminacji i, podobnie jak większa częśćjurorów, stawiałam na niego :) Bardzo ładny z niego chłopak, przydałby się :) Moje oceny uczestników :): Andrzej Rakoszy-totalna porażka... Nie pojmuję, jak temu facetowi udało się zajść tak daleko. Na tle tej dość mocnej grupy prezentował się nadzwyczaj miernie. W ogóle nie ma o czym gadać... Karolina Pawlak-trochę się zawiodłam, bo stawiałam na tą dziewczynę. Bardzo podoba mi się jej barwa głosu, bezpretensjonalność i urok osobisty. Niestety, piosenka "Don't speak" raczej nie była na jej warunki wokalne :( A szkoda... Mariusz Totoszko-ogromne zaskoczenie. Był świetny; zaśpiewał z ogromną wrażliwością i wyczuciem. Bardzo fajny facet-dziwię się, że w programie pokazywali go w tak niewielkich ilościach-ja wcześniej widziałam tylko jego wykonanie (b. dobre, zresztą) "Tak, tak-to ja" G. Ciechowskiego. W zasadzie ucieszyło mnie, że przeszedł do finały, chociaż... Kaja Kazimierczyk-...no właśnie, to jest zasadniczy powód, dla którego nie stawiałam na awans Mariusza :) Kaja była, moim zdaniem, najlepsza z tej grupy. Z tą dość trudną piosenką Bonnie Tyler poradziła sobie świetnie. Do tego jest strasznie sympatyczna i naturalna. Jednak teraz boję się, że podzieli los Oli Łysiak z I-wszej edycji; również będzie jedną z najbardziej niedocenionych perełek w Idolu. Jakub Kęsy-bardzo mi się podobał, zaśpiewał bardzo dobrze, ale wydaje mi się, że stać go na dużo więcej. Pamiętam go z eliminacji i, podobnie jak większa część urorów, stawiałam na niego :) Bardzo ładny z niego chłopak, przydałby się w finale :) Ale jury do dogrywki wytypuje raczej Kaję. Joanna Kaczyńska-klasyczna barbie; sztuczna do granic możliwości, wykonanie tej piosenki również było sztuczne. Ten piskliwy głosik.... ble.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Jeszcze o szóstej grupie... IP: *.it-net.pl 23.11.02, 21:12 Eech, niechcący skopiowałam tekst i wyszło podwójnie... ;) Trudno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArgaret Re: Jeszcze o szóstej grupie... IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 23.11.02, 22:35 Kaja wykonywała piosenkę Arletty Franklin a nie Bonnie Tyler..z tego co pamiętam :)) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Jeszcze o szóstej grupie... IP: *.it-net.pl 24.11.02, 15:24 Racja... Wstyd mi teraz, no ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArgaret Re: IDOL 2.2 7 finał IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 24.11.02, 23:34 >..hmm Zawsze mi sie wydawało, że dobrze odbieram muzykę ;))..itp itd..ale.. intepretacja Gosi Kuntz mnie nie przekonała..Tzn-owszem, ładnie, czysto..poprawnie..ale nie-PIĘknie, jak sugerowali jurorzy.Przynajmniej na mnie jej śpiewanie nie wywarło takiego wrażenia..dreszcz nie przeszył (a bywały gdy śpiewała Ewelina Flinta)..łezka sie nie zakręciła. chyba się staczam ;) pzd. ps-jurorzy będą mieli ciezki orzech do zgryzienia w typowaniu z 2 miejsca kolejnych finalistów. Kaja Kazmierczyk, Damian Aleksander..itp Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: IDOL 2.2 7 finał 25.11.02, 10:41 Gość portalu: MArgaret napisał: > >..hmm > Zawsze mi sie wydawało, że dobrze odbieram muzykę ;))..itp itd..ale.. > intepretacja Gosi Kuntz mnie nie przekonała..Tzn-owszem, ładnie, > czysto..poprawnie..ale nie-PIĘknie, jak sugerowali jurorzy.Przynajmniej na mnie > > jej śpiewanie nie wywarło takiego wrażenia..dreszcz nie przeszył Mam podobne wrażenia. To była trudna piosenka, ale wykonawczyni nie musiała mieć silnego głosu (i chyba go nie ma) żeby ją zaśpiewać. A może jestem uprzedzony do zbyt młodych ludzi (1-sza klasa liceum) chcących już robić karierę? Oni jeszcze powinni się uczyć. Podobnie Darya Sergiyenko. Ta druga była prawie nieruchoma, jakaś nienaturalna. Rosyjski typ urody i nazwisko, u nas trudno by jej było się przebić. Wczorajsza grupa była bardzo wyrównana. Weronika Korthals (pierwsza) zaśpiewała poprawnie, ale była męcząca przez to przesadne poruszanie się (przypominała mi dziewczynę z takiego filmu "Ostatnich gryzą psy" z Gołasem). Damian Aleksander ma bardzo dobry głos, jest przystojny i ładnie, oryginalnie śpiewał piosenkę Niemena, ale był zbyt pewny siebie. Może to mu zaszkodziło i przegrał. Drugi chłopak, Miłosz, również ma ładny głos, przypominający trochę Makowieckiego. Miał kłopoty jak trzeba było śpiewać niżej. Nie ma też takiej urody jak Damian. Wreszcie Beata Guzikiewicz, ładnie, spokojnie, ze zbyt dużą dyscypliną i chyba podobnie do oryginału. Mam kłopot z tym zestawem, bo do każdego wykonawcy mam jakieś zastrzeżenia. Chyba ten Damian ma największe szanse dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: IDOL 2.2 7 finał 25.11.02, 10:49 > Gość portalu: MArgaret napisał: > > > >..hmm > > Zawsze mi sie wydawało, że dobrze odbieram muzykę ;))..itp itd..ale.. > > intepretacja Gosi Kuntz mnie nie przekonała..Tzn-owszem, ładnie, > > czysto..poprawnie..ale nie-PIĘknie, jak sugerowali jurorzy.Przynajmniej na > > mnie > > > > jej śpiewanie nie wywarło takiego wrażenia..dreszcz nie przeszył Zgadzam się w 100% - byłam bardzo zaskoczoną tą euforią wszystkich jurorów i specjalnie wysłuchałam jeszcze drugi raz, po ogłoszeniu wyników, interpretacji Gosi, bo stwierdziłam,że może się nie wczułam czy coś:-) Ale nadal nic, jakoś tak.. monotonnie to wykonała,nie wstrząsnęło mną i wolałabym, żeby to damian znalazł się w finale. Ta szóstka w ogóle była jakaś mdła i dlatego dziwi mnie to, co powiedział na koncu Kuba - że tak mógłby wyglądać finał.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu siódma grupa IP: *.dwi.uw.edu.pl 25.11.02, 11:38 po prostu masakra!!! baaaaardzo wysoki poziom wrecz przerazajacy :-) strach pomyslec co bedzie sie dzialo podczas fialowych koncertow wrazenia w skrocie: Weronika - dobry wokal, przerost ekspresji, uroczy usmiech Damian - nie i nie i nie i nie chodzi mi o zabawy takie jakie robilo jury po prostu nie trawie goscia ma dobrze ustawiony glos, wycwiczony, itd ale ja nie moge na niego patrzec ani go sluchac :-/// dlaczego nikt z jury nie zwrocil uwagi na to, ze bardzo przejmujaca piosenke Damian zaspiewal z usmiechem przyglupa :-/ tzn on wogole jest dziwny - sztywny kark, wieczny usmiech - to moze byc zaawansowane stadium tężca. Jesli jest chory to mi go zal ale nie na tyle, zebym mial go akceptowac na scenie no i jeszcze to niemaskowane rozczarowanie po ogloszeniu wynikow ehhh Darya - fajny wokal i osobowosc z drewna nie zrobila NIC, zeby podkreslic swoje warunki glosowe :-/// i jeszcze ta przerazajaca mamusia.... Gosia - nie rozumiem powyzszej krytyki Gosia jest po prostu rewelacyjna jak juz wojewodzki sie wykąpie to ja mogę wejsc do tej wanny ;-) Milosz - dziwny czlowiek przecietny glos, piosenka nijaka jedyne osiagniecie to zdetronizowanie Piaska w kategorii NAJGORSZA FRYZURA Beata - podobnie jak Darya niewiele zrobila zeby sie obronic choc slychac, ze umie bardzo dobrze spiewac :-// Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: siódma grupa 25.11.02, 12:08 Gość portalu: kubu napisał: > Damian - nie i nie i nie > i nie chodzi mi o zabawy takie jakie robilo jury > po prostu nie trawie goscia > ma dobrze ustawiony glos, wycwiczony, itd > ale ja nie moge na niego patrzec ani go sluchac :-/// > dlaczego nikt z jury nie zwrocil uwagi na to, ze bardzo przejmujaca piosenke > Damian zaspiewal z usmiechem przyglupa :-/ > tzn on wogole jest dziwny - sztywny kark, wieczny usmiech - to moze byc > zaawansowane stadium tężca. Jesli jest chory to mi go zal > ale nie na tyle, zebym mial go akceptowac na scenie > no i jeszcze to niemaskowane rozczarowanie po ogloszeniu wynikow > ehhh Ale to chyba dobrze, że jest naturalny i szczery? Mnie właśnie, odwrotnie, wkurza za każdym razem, jak Rock się pyta tych, co mają drugie i trzecie miejsce, jak się czuja, a oni wszyscy szczęśliwi, zadowoleni, udają, że to pierwsze miejsce ich w ogóle nie obchodzi i naprawdę nie załują. A przecież wszyscy walczą właśnie o wejście do finału więc po co te ściemy, że absolutnie nie mają ani grama smutku w sobie z tego powodu?? To mnie denerwuje, a nie gość, który, jako pierwszy chyba, umiał się przyznać do tego, że chciał być pierwszy i że mu przykro że nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: siódma grupa 25.11.02, 12:14 agul1 napisała: > gość, który, jako pierwszy chyba, umiał się przyznać do tego, że chciał być > pierwszy i że mu przykro że nie jest! A ja się cieszę, że nie zajął I miejsca. Przejdzie i tak dalej (wybiorą go jurorzy do dogrywki), ale przynajmniej trochę utrze mu to zarozumiałego nosa. W ogóle - zawodowiec, śpiewa tyle lat... Skoro jeszcze nie zrobił kariery, to... Ale moge się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: siódma grupa 25.11.02, 12:55 isis! napisała: > > A ja się cieszę, że nie zajął I miejsca. Przejdzie i tak dalej (wybiorą go > jurorzy do dogrywki), ale przynajmniej trochę utrze mu to zarozumiałego nosa. A ja wolałabym, żeby nie jego wybrali jurorzy do dogrywki.. Był dużo gorszy niż pozostałe drugie miejsca - już bym chyba wolała bartka który śpiewał po rosyjsku a najchętniej widziałabym Paulinę która przegrała z Hanią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: siódma grupa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 00:30 >a nie > gość, który, jako pierwszy chyba, umiał się przyznać do tego, że chciał być > pierwszy i że mu przykro że nie jest! Problem w tym, że on nie tyle chciał byc pierwszy, co był pewien, że będzie pierwszy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: siódma grupa 25.11.02, 12:11 Gość portalu: kubu napisał: > po prostu masakra!!! > baaaaardzo wysoki poziom > wrecz przerazajacy :-) Bez przesadyzmu... > Weronika - dobry wokal, przerost ekspresji O, taaa... ruchy jak w tańcy św. Wita. > Damian - nie i nie i nie > po prostu nie trawie goscia > ma dobrze ustawiony glos, wycwiczony, itd Raczej z natury. Natomiast nie powinien przechodzić na falset, bo mu to nie wychodzi płynnie. Wyszło jodłowanie, fu! > ale ja nie moge na niego patrzec ani go sluchac :-/// Ja tez nie. Sztuczny, zachowanie typowo musicalowe, ale w tym gorszym pojęciu - nie z musicalu Brodwayowskiego, tylko marnej podróbki. Stoi sztywno, śpiewa "pod publiczkę". Buee. > Darya - fajny wokal i osobowosc z drewna Jakby Weronika podzieliła się z nią częścią ruchów... A wokal taki sobie. To ona miała nieciekawą barwę, a nie Weronika wg mnie. > i jeszcze ta przerazajaca mamusia.... Chyba jej trochę zaszkodziła. > Gosia jest po prostu rewelacyjna > jak juz wojewodzki sie wykąpie to ja mogę wejsc do tej wanny ;-) Po Wojewódzkim??? Che schifo! Ale Gosia OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: siódma grupa IP: *.dwi.uw.edu.pl 25.11.02, 15:37 come mai tu scrivi in italiano? Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: siódma grupa 25.11.02, 23:53 Gość portalu: kubu napisał: > come mai tu scrivi in italiano? Vieni al Forum privato italiano, e indovina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: siódma grupa IP: *.radio.com.pl 25.11.02, 15:45 popieram w całej rozciągłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Re: siódma grupa IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 25.11.02, 19:37 Gość portalu: kubu napisał: > Gosia - nie rozumiem powyzszej krytyki > Gosia jest po prostu rewelacyjna > jak juz wojewodzki sie wykąpie to ja mogę wejsc do tej wanny ;-) Wytłumacz mi ta rewelacyjność..na czym ona polegała?..Dla mnie jej głos był"płytki"..nie wbijał się we mnie..nie wiercił.. ;) (dziwnie brzmi, alem am nadzieję, ze wiecie o co chodzi :)}.. Zwyczajny glosik..I -tak jak agul wsłuchiwałam się drugi raz w powtórzoną po jej wygranej -interpretację..i nic. NIc nie wychwyciłam..NIE czułam tego piękna, który czuł Wojewoda..Nic nie rozumiem :(( > > Beata - podobnie jak Darya niewiele zrobila zeby sie obronic > choc slychac, ze umie bardzo dobrze spiewac :-// > To juz własnie Beata-moim zdaniem lepiej śpiewała niz Gosia..(chodzi mi tylko o wokal) pzd > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: siódma grupa IP: *.dwi.uw.edu.pl 26.11.02, 11:33 widzisz tu nie chodzi o sam glos (przynamniej mi nie chodzi o to) gdyby chodzilo o glos, to IDOL wlasciwie powinien sie skonczyc zaraz po odkryciu Gosi Stepien ale chodzi o to co rozni ludzie robia ze swoim glosem a sila tego programu jest wlasnie roznorodnosc dlatego choc ta dziewczynka nie ma najcudowniejszego glosu na swiecie (tu zgadzam sie, ze Beata brzmiala lepiej), to jednak w krociutkiej piosence potrafila stworzyc kapitalny klimat jak na 17-latke (a moze 16?) zaprezentowala potwornie dojrzala, oszczedna wersje piosenki w programie, gdzie kazdy stara sie jak moze nawciskac najwiecej ozdobnikow w kazda sekunde piosenki) i dlatego uwazam, ze jest rewelacyjna bo mogla z tego zrobic show w klimacie Judyta Durniak vs. Kukulia Natalska a nie zrobila i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Re: siódma grupa IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 26.11.02, 14:04 Gość portalu: kubu napisał: > widzisz tu nie chodzi o sam glos (przynamniej mi nie chodzi o to) > gdyby chodzilo o glos, to IDOL wlasciwie powinien sie skonczyc zaraz po > odkryciu Gosi Stepien > ale chodzi o to co rozni ludzie robia ze swoim glosem > a sila tego programu jest wlasnie roznorodnosc > no coz..ja po prostu tego klimatu nie wychwyciłam.. dla mnie to bylo nijakie.. ale moze w innej jej interpretacji dostrzegę ta niezwykłośc. pzd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: siódma grupa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 00:27 > Damian - nie i nie i nie Widzę, że odbieramy na tych samych falach :) Damian ma kawał głosu ale osobowość wszystko psuje. Myślę, że zgubiła go pewność siebie. Mam nadzieję, ze wyciągnie on jakieś wnioski z tej lekcji pokory jaką dostał. Chociaż jak go znam to wytłumaczy to sobie jakoś tak żeby się dobrze czuć. > Gosia jest po prostu rewelacyjna zgadzam sie w 100%. Najpierw jak stanęła na scenie to pomyślałam sobie, co też to dziewcze może pokazać ciekawego. no i wtedy zaśpiewała. Moim zdaniem była lepsza nawet od Damiana mimo, że amatorka, bez warsztatu i taka młoda. Fantastyczna dziewczynka z dużym głosem. Pozdrawiam Devojce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: siódma grupa IP: *.dwi.uw.edu.pl 26.11.02, 11:37 > Mam nadzieję, ze wyciągnie on jakieś wnioski z tej lekcji pokory jaką dostał. > Chociaż jak go znam to wytłumaczy to sobie jakoś tak żeby się dobrze czuć. Po prosty swiat jest niedobry i zlosliwy i wogole on w tym programie sypal perly przed wieprze a wieprze nic ;-))) a swoje droga to wydawalo mi sie, ze Ty go bardzo lubisz :-/// dziwnie dziwne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: siódma grupa 26.11.02, 16:33 Gość portalu: kubu napisał: > a swoje droga to wydawalo mi sie, ze Ty go bardzo lubisz :-/// Ja mam taką propozycję. Żeby nie zamęczać ludzi jakimiś off-topickowymi wywodami przeniesmy tą dyskusje na priv. I gwoli wyjaśnienia uważam, że Damian ma kawał głosu i jest rewelacyjnym Chrisem w Miss Sajgon. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: IDOL 2.2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 16:35 Alexandrowi zaszkodziło jedno - ciągłe powtarzanie, że jest on profesjoanlistą. Ludzie uznali, że zrobił już karierę a więc warto dać szansę innym. I dobrze. Ta panienika, która wygrała (nata bene taki sam rezultat jak Marta Smuk) tp dobry materiał nawet na zwycięzczynię programu. Chyba trochę za wcześnie p. Zapendowska ogłosiła Alicję Janosz "najlepiej śpiewającą nastolatką" w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: IDOL 2.2 IP: gil:* / 192.168.0.* 25.11.02, 19:37 Oj zmartwiłem się czytając opinie po wczorajszym odcinku. Według mnie Gosia zaspiewała naprawdę ślicznie(to słowo pasuje), dawno nie słyszałem w Idolu tak pięknej piosenki.Kameralnie nastrojowo, oszczędnie, z wyczuciem - i mnie dreszcz przeszedł. Natomiast nie powiem co mnie przeszło po wysłuchanie pana Damiana Aleksandra. OKROPIEŃSTWO. Mają rację ci, którzy go tu krytykuja - ten gwiazdorski uśmiech, te wystudiowane gesty - brrr. Przeciez tego Niemena można było jakoś fajnie, po ludzku zaspiewać, a nie lecieć taką estradką, i zrobić z tego taką rzewną szmirę. Ostre NIE dla Damiana Aleksnadra. I po stokroć nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: IDOL 2.2 IP: *.radom.pl 26.11.02, 11:45 Gość portalu: mc napisał: > Natomiast nie powiem co mnie przeszło po wysłuchanie pana > Damiana Aleksandra. OKROPIEŃSTWO. Mają rację ci, którzy go tu krytykuja - ten > gwiazdorski uśmiech, te wystudiowane gesty - brrr. Przeciez tego Niemena można > było jakoś fajnie, po ludzku zaspiewać, a nie lecieć taką estradką, i zrobić z > tego taką rzewną szmirę. Ostre NIE dla Damiana Aleksnadra. I po stokroć nie. A mnie się Damian bardzo podobał i właśnie przy jego wykonaniu przeszedł mnie taki dziwny dreszczyk, kiedy z kolei słuchając wykonania Gosi nie ruszyło mnie absolutnie nic i nie wiem, dlaczego to wlaśnie ona wygrała.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: IDOL 2.2 IP: *.acn.waw.pl 26.11.02, 20:36 Interpretacja utworu Niemena, rewelacyjna, zupełnie inny aranż niż u Mistrza, dostrzegł nowe pokłady w tym dosyć płaskim utworze. Znam twórczość Niemena na pamięć, wszystko perfekcyjnie zrobione i wielkie brawa dla tego kandydata, który z Mistrzowskiego repertuaru wydobył nowe wartości!!! Blondynek też nieźle zaśpiewał, widać u niego to co szczególnie lubię, tę niebywałą sceniczną mobilizację, innych stres usztywnia ale nie tego chłopaka, lubię takich. Dziewczyny chwalone, fakt że solidne, ale dla mnie tylko poprawne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moi Re: IDOL 2.2 IP: *.met.pl 27.11.02, 20:29 Najśmieszniejsze jest to, że on jest taki blondynek jak jak chińska księżniczka. Skąd wiem? Znałam chłopię parę lat temu, jak nosił długie włosy i nie wiedział jeszcze co to jest farba do włosów. WTedy miał ciemny brąz. Poza tym osobowość już wtedy miał gwiazdorską, czyli zachwycony sobą do posikania chodził od rana do wieczora. Nie ma żadnego pojęcia o emocjach głębszych niż samozadowolenie i samouwielbienie. GŁównie dlatego nie wyczuł o co chodzi w piosence. Jak można pokazać uczucia, których się nigdy nie czuło? Szkoda słów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu przed nadejsciem 8 grupy IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 27.11.02, 17:05 obejrzalem sobie IDOLA EXTRA (tak jakbym nie ogladal regularnie -hehe) i jako poczatkujacy adept genderowy myslalem, ze zaraz padne jakie tam lecialy teksty!!! jakie dyskusje!!! mlody "przewrażliwy" czlowiek, Sławek Bieniek, ktory dostal spazmow w Komedii podczas poprzedniego castingu pewnym glosem wyglaszal jakies kosmiczne teorie, np. taka, ze tak naprawde licza sie w tym konkursie faceci, bo to kobiety wysylaja smsy :-)))) bo rzeczywiscie poprzednich 7 finalistow to sami mezczyzni a gdyby nawet to przeciez on jest tak niemęski, ze przeciez odpadlby jako pierwszy (poza tym zastanawiam sie po co go jury dopuscilo - przeciez jezeli on odpadnie teraz - w glosowaniu widzow - to przeciez otworzy sobie zyly podczas ogloszenia wynikow) do tego trzy uczestniczki dyskutujace o kobiecosci, modzie, etc no po prostu raj dla socjologów i innych zainteresowanych :-))) a sam program mial chyba na celu promocje Łukasza Zagrobelnego co samo w sobie nie jest zle ;-) ale ja i tak chcialbym, zeby wygrala Magda Skrablak :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: przed nadejsciem 8 grupy 27.11.02, 22:58 Gość portalu: kubu napisał: > ale ja i tak chcialbym, zeby wygrala Magda Skrablak :-))) Ja też:))) czekalam na nia i czekalam i dali dopiero w ostatniej grupie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralik Re: IDOL 2.2 IP: *.veranet.pl / 192.168.210.* 28.11.02, 09:45 JA tez na nią czekam. Papa Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Ostatnia grupa 28.11.02, 22:52 Baaardzo silna!!! Z wyjątkiem pięknej Sary wszyscy wg mnie mogli by znaleźć się w finale. Ale rację mają jurorzy, że tam już tłok. Najbardziej podobała mi się 19-latka śpiewająca piosenkę Janis Joplin, rewelacja, choć faktycznie 2 razy zdarzyło jej się zawyżyć tonację. Po niej - aktor z dziwną brwią. Słabo zaczął utwór, potem się rozkręcił i było OK. Dobra była żaba czarna (ostatnia), ale mnie razi zbyt częste rozpoczynanie frazy od warczenia a la Kasia Stankiewicz. Raz można, a co za dużo to niezdrowo. No i niezła pierwsza - czerwona czapka. Yesoo, jaka fuj fryzura... Ale śpiewała fajnie. Przedostatni blondynek, a Sara bez komentarza. Ale naprawdę - było dzisiaj kogo słuchać! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Ostatnia grupa 28.11.02, 23:44 isis! napisała: > Baaardzo silna!!! A ja uważam że właśnie nie, bardzo słaba. > Z wyjątkiem pięknej Sary wszyscy wg mnie mogli by znaleźć się > > w finale. Ładna dziewczyna, dobrze zrobiona, ale jaka snobka (te teksty o Stanach i mówienie z amerykańskim akcentem a la Joanna Pacula)!!! Strasznie pewna siebie. Głos beznadziejny. Przy niej Patrycja z Idola 1 to prawdziwa artystka. > Ale rację mają jurorzy, że tam już tłok. Po co w ogole to gadanie? To nie wina tych uczestników że występują na końcu. > Najbardziej podobała mi się 19-latka śpiewająca piosenkę Janis Joplin, > rewelacja, choć faktycznie 2 razy zdarzyło jej się zawyżyć tonację. Mi też, ale na zasadzie na bezrybiu i rak ryba. > Po niej - aktor z dziwną brwią. Słabo zaczął utwór, potem się rozkręcił i było > OK. Jakiś taki przeciętny, wziął piosenkę samograj. Nie wiem dlaczegho przypominał mi trochę przedstawiciela "polskiego undergroundu" - czegoś w jego wizerunku było za dużo. >Dobra była żaba czarna (ostatnia), ale mnie razi zbyt częste rozpoczynanie > frazy od warczenia a la Kasia Stankiewicz. Raz można, a co za dużo to niezdrowo > . Zgoda w 100%. > No i niezła pierwsza - czerwona czapka. Yesoo, jaka fuj fryzura... Ale śpiewała > > fajnie. Mi się nie podobała. Meczyłem się słuchając - miała nieprzyjemny, piskliwy głos. I faktycznie ją spaskudzono. Przed dostaniem się w szpony wizażystów to była taka ładna dziewczyna... > Przedostatni blondynek, Niech on się lepiej uczy budować domy, drogi i mosty. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Ostatnia grupa 29.11.02, 00:43 No i wygrała moja faworytka. Ale wg mnie drugie i trzcie miesjce można by zamienić :) Chociaż... i tak przepuszczą Zagrobelnego do dogrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Ostatnia grupa 29.11.02, 01:25 Szkoda, że Łukasz Zagrobelny nie wygrał. CHociaz moim zdaniem to nie było wszystko na co go stać. Może chłopak lepiej. ale też mam nadzieję, że będzie w dogrywce. Trzymam za niego kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Ostatnia grupa IP: lustro:* / 10.10.15.* 29.11.02, 09:06 Słaba grupa!!! Pojęcia nie mam dlaczego, jury wczoraj było takie miłosierne. Nikt dobrze nie zaśpiewał, a ten Łukasz to chyba jakieś prominentne dziecię, bo występ cieniuteńki, głosu brak, śpiewał z takim wysiłkiem jak kiepski amator, a jury chwali jaki z niego zawodowiec???! Na szczęście jest publiczność. Poziom całości, zbliżony do pierwszej edycji, tam lepsi liderzy ,tu bardziej wyrównany poziom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: Ostatnia grupa 29.11.02, 11:16 isis! napisała: > No i wygrała moja faworytka. Ale wg mnie drugie i trzcie miesjce można by > zamienić :) Ja tez obstawialam tak, zeby te dwa miejsca byly zamienione:) A magda podobała mi sie strasznie, ma cos w sobie - taki fajny magnetyzm, jak miala karolina:-) > Chociaż... i tak przepuszczą Zagrobelnego do dogrywki. Tak myślę.. Albo jego albo Aleksandra damiana - jednego z nich na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: Ostatnia grupa IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 10:56 isis! napisała: > Baaardzo silna!!! Z wyjątkiem pięknej Sary wszyscy wg mnie mogli by znaleźć > w finale. Nie zgodzę się. Grupa była wyrównana, acz przeciętna. Na pewno nie była silna. Cieszy to, że uznanie u publiczności zyskują małolaty śpiewające klasykę rocka. Znaczy to - z jednej strony - że publika ma dosyć pop-gwiazdek, a z drugiej strony, że polska młodzież wie na kim wzorować się muzycznie. "Idol" staje się Sajgonem dla aktorów występujących w "Miss Sajgon". W niedzielę przegrał Damian Aleksander, a wczoraj Łukasz Zagrobelny. Nie rozumiem zachwytów jury nad Zagrobelnym. Przecież jego wykonanie było słabe. Widzowie nie są tacy głupi jak jury sądzi i chłopak sromotnie poległ. Trzeba przyznać, że Damian Aleksander jest o klasę lepszym wokalistą niż Łukasz Zagrobelny. Wydaje mi się, że finał drugiej edycji "Idola" będzie przebiegał pod znakiem "Girl Power". Wygląda na to, że w finale będzie aż 7 dziewczyn (chyba, że Aleksandrowi uda się załapać w dogrywce). Trójka finalistów płci męskiej prezentuje niższe umiejętności wokalne niż kobiety-finalistki i kto wie, czy do pierwszej siódemki "Idola" nie awansują tylko panie. Propozycja dla BMG - zakładajcie kobiecy zespół rockowy w składzie Ewelina Flinta, Gosia Kunc, Magda Rejtczak, Agnieszka Szewczyk i Paulina Sykut. Pierwsze miejsca na listach przebojów murowane. Cytat dnia z "Idola": Sławek Bieniek zamiast "Father Figure" śpiewał "Father Future". Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Kto awansuje?? 29.11.02, 11:23 Gość portalu: AntyIdol napisał(a): Wydaje mi się, że finał drugiej edycji "Idola" będzie przebiegał pod > znakiem "Girl Power". Wygląda na to, że w finale będzie aż 7 dziewczyn (chyba, > że Aleksandrowi uda się załapać w dogrywce). Trójka finalistów płci męskiej > prezentuje niższe umiejętności wokalne niż kobiety-finalistki i kto wie, czy do > > pierwszej siódemki "Idola" nie awansują tylko panie. Tak by było najlepiej - ja bym bardzo chciała, żeby do finału przeszła Paulina. Ale wydaje mi się, że jednak nie będzie tam samych pań, bo jurorzy tak wczoraj rozpływali się nad lukaszem a wczesniej nad damianem, ze któryś z nich na pewno znajdzie się w niedzielnej dogrywce. > > Cytat dnia z "Idola": Sławek Bieniek zamiast "Father Figure" śpiewał "Father > Future". Brawo. Hehe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: Kto awansuje?? IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 17:38 agul1 napisała: > Tak by było najlepiej - ja bym bardzo chciała, żeby do finału przeszła > Paulina. Nie ma innej możliwości. Jeśli ona nie wejdzie do finału, to przestanę oglądać "Idola" ;-) > Ale wydaje mi się, że jednak nie będzie tam samych pań, bo jurorzy tak wczoraj > rozpływali się nad lukaszem a wczesniej nad damianem, ze któryś z nich na pewno > > znajdzie się w niedzielnej dogrywce. Sądzę, że znajdą się obaj. Jak wyczytałem na stronie "Idola" w dogrywce wystąpi 10 osób, a myślałem, że będzie 8 osób (po jednej z każdego programu). Fakt znalezienia się w dogrywce nie oznacza jednak wejścia do finału. Do tego potrzebne są głosy widzów, a Panowie Aleksander i Zagrobelny tak dużo ich nie zebrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Ostatnia grupa IP: 212.160.235.* 29.11.02, 16:32 a mi sie Magda Skrabalak podobala i to bardzo nie dlatego, ze od poczatku mnie zainteresowala po prostu podobalo mi sie to co ona zrobila z piosenka Arethy Magda Rejtczak byla OK, ale dla mnie to jest dokladna kopia Janis i juz czuje ze znowu wroca stare dobre dyskusje, ktore byly walkowane przy okazji Flinty (wybieramy poprawna tradycje czy nowatorstwo) Lukasz tez mi sie podobal, choc spodziewalem sie ze rzuci mnie na kolana a nie rzucil :-/// szkoda Lukasza Joanna byla ok, ale bez fajerwerkow reszta jest milczeniem :-/// natomiast wsciekly jestem na POLSAT, bo co to za pora na ogloszenie wynikow???? niestety usnalem przed telewizorem :-/// wyniki znam z sieci powiedzcie mi, czy Lukasz bardzo sie zasmucil swoim wynikiem? byla mina a la obrazony na swiat Damian, czy nie? :-))) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Ostatnia grupa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 20:08 Lukasz Zagrobelny zachowal sie bardzo ladnie. Jest chyba calkiem dobrym aktorem, bo nie dal zbytnio po sobie poznac rozczarowania. Ponad to powiedzial, ze po pochlebnych opiniach jury moze juz umrzec tak jest szczesliwy i wygladalo to dosyc szczerze (choc nie dajmy sie zwiesc pozorom). Z uklonami Y. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Ostatnia grupa 29.11.02, 20:08 > powiedzcie mi, czy Lukasz bardzo sie zasmucil swoim wynikiem? > byla mina a la obrazony na swiat Damian, czy nie? Nie było miny a la Damian. Zniósł to po męsku. Natomiast myślę, że jednak był rozczarowany. Bo w końcu wszyscy tam przyszli, żeby wygrać. Szkoda Łukasza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Ostatnia grupa IP: *.it-net.pl 30.11.02, 11:32 devojce napisała: > Nie było miny a la Damian. Zniósł to po męsku. Natomiast myślę, że jednak był > rozczarowany. Bo w końcu wszyscy tam przyszli, żeby wygrać. Szkoda Łukasza. Szkoda, to fakt. Bo Łukasz, choć nie zaśpiewał w Spin Clubie na 100% swoich możliwości, był świetny tak czy siak. Pamiętam go z pierwszych eliminacji, kiedy śpiewał a capella- rewelacyjny po prostu. Mam nadzieję, że publiczność wytypuje go do finału w dogrywce... Bo jest tego wart. Ale faktem jest, że Magda od Janis Joplin również zasłużyła sobie na finał :) Mi osobiście spodobała się jeszcze Manushka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Shade Re: Ostatnia grupa IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 30.11.02, 23:34 A Kubu znowu jak pijany coś o nowatorstwie czy przy okazji Janis Joplin i Eweliny Flinty :)) Magda Rejtczak zaśpiewała podobnie do Janis? Co Ty opoowiadzasz? Dziewcze ma głos zupełni inny - pozbawiony "piachu", specyficznej chrypy i rockowej ekspresji. Nie rozumiem zachwytów nad nią. Wykonanie było inne od Janis, ale mnie nie przekonało. Ogólnie w tej edycji Idola poziom jest wyższy, ale brak ludzi, którzy by rzeczywiście powalali. Poziom wyrównany ale nikt nie przekonuje mnie na razie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: IDOL 2.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 11:23 Krótko, co do propozycji ostatniej. To nie jest dobry pomysł. Jak mówią - "gdzie kucharek (wokalistek) sześć..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon KUBU - uprość!!! IP: *.gda.supermedia.pl 01.12.02, 00:37 już po wszystkich grupach, chyba że czekamy do finałów??? Odpowiedz Link Zgłoś
isis! DOGRYWKA 01.12.02, 21:31 Po dogrywce.... zaraz cd. - muszę się na chwilę rozłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: DOGRYWKA IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.12.02, 21:40 Proszę o pomoc: czyją piosenkę śpiewała Paulina Sykut...bo nie zasnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: DOGRYWKA IP: *.acn.waw.pl 01.12.02, 21:56 Damian, Kaja, Karina to pierwsza liga, dla mnie lepsi od większości finalistów! Kasia też ma doskonały warsztat ale jej wersja piosenki Stinga, była zbyt "zubożona", na pewno w innym repertuarze byłaby świetna, niestety to jej wybór. Zagrobelny odmieniony, w grupie taki pewniak a dzisiaj przerażenie, wg. mnie znowu źle wypadł, nie czuje klimatu piosenki Adamsa, na dodatek gdy zaczyna krzyczeć brakuje mu głosu, wkrada się chaos. Reszta tło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Popieram (w zasadzie) 01.12.02, 22:27 Gość portalu: Kosa napisał(a): > Damian, Kaja, Karina to pierwsza liga, dla mnie lepsi od większości finalistów! > Kasia też ma doskonały warsztat ale jej wersja piosenki Stinga, była > zbyt "zubożona", na pewno w innym repertuarze byłaby świetna, niestety to jej > wybór. Zagrobelny odmieniony, w grupie taki pewniak a dzisiaj przerażenie, wg. > mnie znowu źle wypadł, nie czuje klimatu piosenki Adamsa, na dodatek gdy > zaczyna krzyczeć brakuje mu głosu, wkrada się chaos. Reszta tło. Nie muszę dużo pisać, bo dużym stopniu zgadzam się z Tobą. Tylko Kariny nie oceniam tak wysoko. Ma słaby głos. Musi w tej dogrywce wygrać mężczyzna, bo jest już straszna nierównowaga wśród finalistów. Najlepiej wypadł Damian jako całość. Ta mała która z nim wygrała w grupie zrobiła brzydki kawał zapowiadając niespodziankę po otwarciu listu. To jeszcze dziecko - nie ma wyczucia. Ona sobie na luzie, już w finale, ale reszta bardzo się denerwowała. Widać było, że Damian mało nie zemdlał. Zaśpiewał jeszcze ładniej niż poprzednio. Poza tym ma prezencję. Czego nie można powiedziać o Łukaszu, który w dodatku się ubrał jak do wyniesienia śmieci (góra od dresów). I się darł. Bartek śpiewający po rosyjsku potwierdził, że jest tanim efekciarzem. Z kolei Marcin Patyk nie nadaje się na Idola i z wyglądu, i z repertuaru, i z zachowania na scenie. Wychodzi z tego, że druga powinna być kobieta. Dla mnie wszystko jedno która z trójki: Joanna, Kaja, Kasia. Może Joanna, bo tamte dwie będą kolejnymi w stylu Małgosi Stepień z pierwszej edycji? Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka no to doszlismy do finału 01.12.02, 23:19 nie przewidywalam takich emocji, siedzialysmy z kolezankami i omalo sie nie pozarlysmy kto ma wygrac.... :) ja stawialam na Damiana, ciesze sie abrdzo, ze wygral. Facet ma swietny glos, rewelacyjna prezencje i cos, co przemawia do mojej delikatnej kobiecej duszy... poza tym jak dla mnie to on ma taka dykcje, ze powinno sie go publicznie gdzies pokazywac, zeby dobry przyklad dawal, funal idola, jest miejsce akuratnim do tych celow dogrywka, byla szalenie emocjonujaca, bo rzeczywiscie kazdy z "dogrywkowiczow" mial swoje grono fanow. Wszyscy byli jacys pewniejsi siebie, widac bylo, ze nabieraja obycia to tyle dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: Popieram (w zasadzie) IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 23:41 andrzej26 napisał: > Najlepiej wypadł Damian jako całość. Ta mała która z nim wygrała w grupie > zrobiła brzydki kawał zapowiadając niespodziankę po otwarciu listu. To jeszcze > dziecko - nie ma wyczucia. Ejże, bez przesady. Damian Aleksander powinien być przyzwyczajony do takich zagrywek, bo zarówno podczac koncertów w teatrze, jak i w Spin CLubie Kuba Wojewódzki w podobny sposób go podpuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Popieram (w zasadzie) 02.12.02, 06:47 Gość portalu: AntyIdol napisał(a): > andrzej26 napisał: > > > Najlepiej wypadł Damian jako całość. Ta mała która z nim wygrała w grupie > > zrobiła brzydki kawał zapowiadając niespodziankę po otwarciu listu. To > jeszcze > > dziecko - nie ma wyczucia. > > > Ejże, bez przesady. Damian Aleksander powinien być przyzwyczajony do takich > zagrywek, bo zarówno podczac koncertów w teatrze, jak i w Spin CLubie Kuba > Wojewódzki w podobny sposób go podpuścił. > W teatrze był wstępny etap - nie takie emocje. W Spin Clubie wcześniej dostał już trzy dobre oceny, a wczoraj jego dalszy udział wisiał na włosku. A poza tym - co wolno wojewodzie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: DOGRYWKA IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 23:39 Gość portalu: Kosa napisał(a): > Damian, Kaja, Karina to pierwsza liga, dla mnie lepsi od większości finalistów! Co do Kariny absolutnie się nie zgadzam. Śpiewała sztywnie, nie odczuwałem żadnych emocji, ma problemy z angielską wymową. Nie spodziewałem się, że Kaja nie będzie nawet w pierwszej piątce, ale najbardziej żal Pauliny Sykut - największej przegranej II edycji "Idola". W finale znajduje się przynajmniej 5 osób, które śpiewają gorzej od niej. Aleksander jest najlepszym męskim głosem w finale i nie wydaje mi się, aby nie zakwalifikował się do pierwszej trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: DOGRYWKA 01.12.02, 21:54 1. Joanna Kulig - dla mnie chory głos... dzisiaj wrzeszczała, bo chciała się wydać bardziej nowoczesna w piosence Banaszak. Ciut nieczysto. 2. Agnieszka Buła - trzymane dźwięki chwiały się, dopiero szybsza część poszła lepiej. Jeden dźwięk 2 razy niedociągnięty. A tak w ogóle - patrzec na nią nie mogę!! 3. Damian Aleksander - zaśpiewał dziś lepiej, co więcej - koguty w stylu jodłowania, które zrobił poprzednio - zniwelował i sprytnie ukrył, przerwał dźwięk schodząc z falsetu na normalny rejestr. Dalej sztywny kark, ale faktycznie dodał więcej emocji i ma szanse. 4. KAJA KAŹMIERCZYK - mój typ. Podobała mi się najbardziej. Wszystko - barwa, ruchy, emocje, słowem - dla mnie to ona powinna przejść dalej. 5. Karina Kalczyńska - wiedziałam, że ją przepuszczą. Głos i technika nie dorównują niestety urodzie (też nie takiej niepodważalnej, bo jak śpiewa, robi się brzydka...). 6. Kasia Mirowska - jako Wrocławianka, powinnam być lokalną patriotką i na nią głosować, ale dzisiaj podobała mi się mniej niż poprzednio. Trochę się zdzierała, a piosenka nie do zapamiętania. Ale ogólnie - plus. 7. Łukasz Zagrobelny - Podobnie jak Aleksander dał dzis więcej emocji i lepiej zaczął niż poprzednio. Dla mnie jest lepszy od Aleksandra. Drugie miejsce po KAI. 8. Paulina Sykut - słabe doły, mdła jakaś... 9. Bartosz Hom - nie zmieniłam zdania od ostatniego występu - nie umie chłopak śpiewać za grosz. Nie ma dołów, nie ma gór, wrzeszczy, bez oddechu. Ale nucę teraz piosenkę "Ich troje"... buee.. A w ogóle - Hom - "klon adinokij" 10. Marcin Patyk - OK. A zauważyliście, jak często zmieniał rękę trzymającą mikrofon? Podsumowując - dla mnie taka kolejność: Kaja, Łukasz, Kasia, Damian, Marcin. Reszta - :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trin Re: DOGRYWKA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 22:16 Moj typ to M.Patyk - kibicuje mu od castingow. Pozatem za malo jest facetow w finale! Pozatem - Kaja. Byla cudowna. I byle nie Damian - jest koszmarny! Ok, glos etc to moze i ma. Ale jest tak antypatyczna postacia ze nie chce go wiecej widziec. Hehe, ja tez nuce sobie Ich Troje, co chybajednak dobrze swiadczy o tym wystepie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: DOGRYWKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.02, 22:20 isis! napisała: > 1. Joanna Kulig - dla mnie chory głos... dzisiaj wrzeszczała, bo chciała się > wydać bardziej nowoczesna w piosence Banaszak. Ciut nieczysto. Fakt - wpływ Masłowskiej > 2. Agnieszka Buła - trzymane dźwięki chwiały się, dopiero szybsza część poszła > lepiej. Jeden dźwięk 2 razy niedociągnięty. A tak w ogóle - patrzec na nią nie > mogę!! Zgadzam się, dziewczyna ma chyba "mocne plecy. Moim zdaniem na dogrywkę zasłużyła niedoceniona przez jury Ola Wawrzoń. > 3. Damian Aleksander - zaśpiewał dziś lepiej, co więcej - koguty w stylu > jodłowania, które zrobił poprzednio - zniwelował i sprytnie ukrył, przerwał > dźwięk schodząc z falsetu na normalny rejestr. Dalej sztywny kark, ale > faktycznie dodał więcej emocji i ma szanse. To prawda. Ale był pewien, że to on zaśpiewa, więc miał czas się przygotować. > 4. KAJA KAŹMIERCZYK - mój typ. Podobała mi się najbardziej. Wszystko - barwa, > ruchy, emocje, słowem - dla mnie to ona powinna przejść dalej. Pewnie przejdzie wraz z Aleksandrem. > 5. Karina Kalczyńska - wiedziałam, że ją przepuszczą. Głos i technika nie > dorównują niestety urodzie (też nie takiej niepodważalnej, bo jak śpiewa, robi > się brzydka...). Uroda - kwestia względna. Na mnie nie działa. > 6. Kasia Mirowska - jako Wrocławianka, powinnam być lokalną patriotką i na nią > głosować, ale dzisiaj podobała mi się mniej niż poprzednio. Trochę się > zdzierała, a piosenka nie do zapamiętania. Ale ogólnie - plus. Biorąc pod uwagę poparcie z półfinałów - nie ma szans. > 7. Łukasz Zagrobelny - Podobnie jak Aleksander dał dzis więcej emocji i lepiej > zaczął niż poprzednio. Dla mnie jest lepszy od Aleksandra. Drugie miejsce po > KAI. Dla mnie gorszy. > 8. Paulina Sykut - słabe doły, mdła jakaś... Może gdyby mogła śpiewać co innego, byłoby leiej. > 9. Bartosz Hom - nie zmieniłam zdania od ostatniego występu - nie umie chłopak > śpiewać za grosz. Nie ma dołów, nie ma gór, wrzeszczy, bez oddechu. Ale nucę > teraz piosenkę "Ich troje"... buee.. A w ogóle - Hom - "klon adinokij" Typowy kombinator - wymyślił sobie, że zaśpiewa piosenkę Ich 3 i publiczność na to pójdzie a jury zachwyci się (mało oryginalnym moim zdaniem) pomysłem śpiewania po rosyjsku. Na jego miejscu wolałbym Karolinę Pawlak. > 10. Marcin Patyk - OK. A zauważyliście, jak często zmieniał rękę trzymającą > mikrofon? Też kombinator. Wyraźnie stara się zdobyć sympatię widzów. > Podsumowując - dla mnie taka kolejność: Kaja, Łukasz, Kasia, Damian, Marcin. > Reszta - :( Dla mnie finalistami są Kaja i Damian, ewentualnie Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: DOGRYWKA 01.12.02, 23:16 I co wy na wyniki? Ja jestem w szoku. Buła piąta, Kaja nawet nie w pierwszej piątce. Hom drugi - szok. Idę się pochlastać Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: DOGRYWKA 01.12.02, 23:22 a i jeszcze raz: Homa uczcze cichym zaledwie westchnieniem: "dlaczego"?????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: DOGRYWKA 01.12.02, 23:39 isis! napisała: > I co wy na wyniki? > Ja jestem w szoku. Buła piąta, Kaja nawet nie w pierwszej piątce. Hom drugi - > szok. Idę się pochlastać Isis nie przesadzaj. Jak już musisz coś głupiego zrobić, to idź i się się upij - skorzysta na tym budżet państwa. Buła ma 16 lat (ona tylko tak poważnie wygląda) i powinna się uczyć, a nie myśleć o karierze estradowej. Poza tym w naszym show-businessie mamy nadreprezentację górali oraz kobiet. Ja także mam zastrzeżenia do Homa, ale dzięki temu podwójnemu zwycięstwa mężczyzn w dogrywce, w finale będzie idealna równowaga: 5 kobiet i 5 mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: DOGRYWKA 01.12.02, 23:50 andrzej26 napisał: > Jak już musisz coś głupiego zrobić, to idź i się się upij Nie mogę przed koncertem... > Buła ma 16 lat (ona tylko tak poważnie wygląda) i powinna się uczyć, a nie > myśleć o karierze estradowej. Ale ja o Bule negatywnie pisalałam, dziwne, ze aż piąte miejsce!!! > równowaga: 5 kobiet i 5 mężczyzn. Chyba o to chodziło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Wyniki dogrywki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 23:21 Wielkie rozczarowanie! Dlaczego Hom? Dlaczego Aleksander? Moi faworyci, Patyk i Sykut, zajeli odpowiednio 4 i 3 miejsce. O ile jeszcze rozumiem, ze Damian Aleksander jest osoba o dosyc duzych mozliwosciach wokalnych i pewnej popularnosci wsrod publicznosci musicalowej, to Bartek Hom zagral mocno pod publiczke, ktora widac dala sie zlapac na ten tani lep. A tymczasem Patyk mial power (mimo drzacych rak co staral sie zamarkowac przerzucajc mikrofon z dloni do dloni), a Paulina Sykut lekkosc i delikatnosc. Szkoda. Na pocieszenie pozostaje mi lacinska maksyma "de gustibus non disputandum est". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajot Re: Wyniki dogrywki IP: *.polkos.com.pl 02.12.02, 07:55 Też jestem w szoku.... Dla mnie powinni wygrac Kaja i Patyk. Kaja śpiewa świetnie po angielsku i wogóle stworzyła klimat. Patyk - głos taki, że szyby lecą, mnie ciarki przechodziły po plecach. Jakoś nie trafia do mnie ten cały Aleksander, szczególnie jego głupi usmieszek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Wyniki dogrywki IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 08:35 Kaja była świetna. Szkoda, że nie przeszła. Moim zdaniem Bartek Hom może się przy niej schować. Był kiepski, a poza tym nie wzbudził mojej sympatii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Wyniki dogrywki IP: *.dwi.uw.edu.pl 02.12.02, 13:59 e tam nie tak mialo byc przeciez mowilem wyraznie: do finalu wchodza Kasia M i Lukasz Z ale nikt mnie nie sluchal ;-))) wnioski: Joasia i Paulina sa ofiarami swoich piosenek niestety co prawda w Paulinie jest cos co mnie zniecheca, ale glos ma ok Bula - nieporozumienie ja rozumiem, ze moze byc zabawna (jesli ktos lubi ludyczne poczucie humoru), ale ja tego nie kupuje a do tego widok jej warg budzi we mnie przerazenie :-/ Kaja - slabiej niz w klubie. szkoda. chociaz ona tez ma w sobie cos nieprzysiadalnego - przynajmniej dla mnie Karina - dla mnie bez emocji przerost wlosow nad trescia :-/ Kasia i Lukasz - tez sobie. troche slabiej niz w klubie. chyba napiecie ich zblokowalo szkoda bedzie mi ich brakowalo w finale Patyk - nieporozumienie ja naprawde nie czuje fenomenu tej osoby wszyscy pisza w zachwytach a ja uwazam, ze jego obecnosc w IDOLu powinna sie zakonczyc na pierwszym castingu :-/// Bartek - ja uwazam, ze to dobrze, ze ktos taki sie dostal do finalu po pierwsze facet ma pomysl jak siebie sprzedac (wczorajsza koszulka byla kapitalna) nawet jezeli nie ma rewelacyjnego glosu, to fajnie, bo bedzie roznorodnie i bedzie kogo wyrzucac z programu, bo przeciez gdyby wszyscy byli najlepsi z najlepszych to ciezko by bylo kogokolwiek pozegnac :-/ Damian - dla mnie porazka chociaz zaspiewal znacznie lepiej niz w klubie (mysle, ze dla wlasnego dobrego samopoczucia mozemy zalozyc, ze czytal nasze komentarze, bo wlasciwie staral sie uniknac dokladnie tych bledow, ktore mu wytknelismy) to i tak jestem przeciwny jego udzialowi to jest czlowiek o wzglednie sporej popularnosci (co nie daje rownych szans innym), duzym samozachwycie (to widac) i mentalnosci 9-latka (przynajmniej takie sprawie wrazenie) gdyby nie daj boze odpadl to mozemy zobaczyc ciekawsze pozegnanie niz to jakie nam zafundowal Marlon Kozaky generalnie to w duzej czesci bym dyskutowal nad doborem uczestnikow dogrywki zwlaszcza ze w koncercie na TV4 prawie wszyscy wystepujacy zaspiewali rewelacyjnie a juz na pewno Krzysiek i Joanna pokazali, ze zasluzyli na dogrywke tak samo jak ci nominowani przez jury no w kazdym razie mamy w finale Damiana i Bartka co podsumuje slowami: JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI, TO SIĘ MA CZEGO SIĘ NIE LUBI ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu orajt IP: *.dwi.uw.edu.pl 02.12.02, 14:01 czas na kolejny odcinek do zobaczenia w nowym wątku stay tuned! ;-) CIUM! Odpowiedz Link Zgłoś