Dodaj do ulubionych

publiczność w programach!!!

28.12.02, 19:33
Obserwuj wątek
    • alcest1 Re: publiczność w programach!!! 28.12.02, 19:36
      Ludzie co sądzicie o "zachowaniu" publiki w różnych "fajnych" programach.
      Kurcze, ale nisko upadliśmy, skoro tak dajemy się poniżać. Zobaczcie co
      wyprawiają ludzie w "Śpiewających fortepianach", "We dwoje" i tak dalej. I te
      ciągłe uuuuuuuuuuu!!!!!!uuuuuuuuuu!!!! Doprawdy nie rozumiem. Przecież oni
      pieją z zachwytu z byle czego. Napiszcie co o tym sądzicie.
      • emusia Re: publiczność w programach!!! 28.12.02, 20:16
        bo to uuuuuu!uuuuu! to najcześciej nie jest szczere tylko na górze się
        wyswietlają takie napisy jak "oklaski" "smiech" itp. a tego kameran nie
        pokazuje. tak jak to było w shreku w scenie kiedy ten lord farkład (nie wiem
        jak to się pisze :-) ) chciał wyjść za fionę a do kosciola wpadł shrek i
        powiedział ze kocha fionę... no wiecie o co mi chodzi :-)
        • devojce Re: publiczność w programach!!! 29.12.02, 01:47
          emusia napisała:

> bo to uuuuuu!uuuuu! to najcześciej nie jest szczere tylko na górze się
          > wyswietlają takie napisy jak "oklaski" "smiech" itp.

Tam sie nic nie pokazuje tylk ojest taki czlowiek, ktory sie nazywa animator
          publicznosci czy jakos tak i bierze ciezka kase za jeden dzien, tzw.
          zdjeciowy. Jest to jakies 5 tys. zlotych dziennie. Wiem bo bylam kiedys
          publicznoscia na Milionerach.

Pozdro
          • emusia Re: publiczność w programach!!! 29.12.02, 15:54
            mozliwe ze tak jest w milionerach - o to sie nie bede kłócic bo tam nie bylam
            ale widzialam kiedys program jak sie wlasnie takie programy typu "we dwoje"
            czy "tylko milosc" robi tyle ze za granica i tam maja lepiej wyposazone studio,
            tam sie wyswietlaja te napisy :-)
      • the_dzidka Re: publiczność w programach!!! 28.12.02, 20:20
        alcest1 napisał:

> Ludzie co sądzicie o "zachowaniu" publiki w różnych "fajnych" programach.
        > Kurcze, ale nisko upadliśmy, skoro tak dajemy się poniżać. Zobaczcie co
        > wyprawiają ludzie w "Śpiewających fortepianach", "We dwoje" i tak dalej. I
        te
        > ciągłe uuuuuuuuuuu!!!!!!uuuuuuuuuu!!!! Doprawdy nie rozumiem. Przecież oni
        > pieją z zachwytu z byle czego. Napiszcie co o tym sądzicie.

Oni tak robia, bo im "wodzirej" każe. A przyjrzyj sie na przykład ich twarzom
        w momencie, kiedy klaszczą. Widzisz na nich jakieś oznaki rzeczywistego
        entuzjazmu?!
        • Gość: okęciak Re: publiczność w programach!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 20:40
          dostaja za to kase jakies 30 zl dziennie
          to jest niezla harowa,ale pare groszy mozna sobie dorobic w ciezkich czasach
          • the_dzidka Re: publiczność w programach!!! 28.12.02, 20:45
            Gość portalu: okęciak napisał(a):

> dostaja za to kase jakies 30 zl dziennie
            > to jest niezla harowa,ale pare groszy mozna sobie dorobic w ciezkich czasach

Ale to nie jest tak, że codziennie moga się załapać do programu. To by była
            fajna forma zarobku :-)
            • Gość: oko Re: publiczność w programach!!! IP: *.junisoftex.pl / 212.106.133.* 28.12.02, 22:14
              mojego znajomego rodzice byli w "drodze do gwiazd" a on był na widowni. przed
              programem jakaś babka mówiła im jak mają sie zachowywac, kiedy klasakc, np.
              powiedziała że "mają się uśmiechac jak wiewiórki do orzeszków". na przykład
              takie studio tvn jest w wieliczce, tam kręcą kilka programów (dgd, anansy, mini
              playback i milionerów) i wynajmują ludzi na widownie, przeważnie z wieliczki i
              dostają za dzień 50 zł.
              pozdrawiam
    • Gość: wowo Re: publiczność w programach!!! IP: *.szel-sat.com.pl 28.12.02, 22:13
      Więcej, często sie zdarza, że te najspontaniczniejsze z reakcji (zrywanie się z
      miejsc, aplauz na stojąco itp.) nagrywane są hurtem przed wlasciwym nagraniem i
      wklejane tam gdzie trzeba podczas końcowego montażu. Mówił o tym Wodecki w
      jednym z "the making of..." dotyczącym Drogi Do Gwiazd i wcale się z tym nie
      krył.
      • isis! Re: publiczność w programach!!! 29.12.02, 18:19
        Jest róznie - albo napisy albo facio zagrzewający publikę. Publiczność spędzana
        do programów, a nie będąca np. rodziną zawodników dostaje ok. 30-60 zł. za
        dzień. Tak było w Życiowej Szansie. Realizatorka kazała im po każdym nagraniu
        zmieniać miejsca, żeby nie powtarzały się twarze. To były wakacje i oczywiście
        najwięcej było dzieci i młodzieży. Za to tzw. "osoby towarzyszące" musiały
        siedzieć murem przez kilka godzin, miały prikaz, aby nie zasypiać, nie wiercić
        się i uśmiechać. Kiedy ktoś chciał wyjść, bo musiał odebrać kogoś z dworca (a
        był jedną z 4 osób towarzyszących pewnego zawodnika, podczas gdy w umowie,
        którą się podpisuje jest wymagana minimum jedna, inaczej nici z nagrody),
        usłyszał od realizatorki (Bożena Ś.-B): "Co pan, oszalał???!!!"
    • renatta1 Re: publiczność w programach!!! 30.12.02, 11:44
      W teleturnieju "Jaka to melodia" publiczność ogląda wcześniej zarejestrowany
      program na ekranie i jest to dopiero montowane w całość.
      • Gość: X Re: publiczność w programach!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.02, 12:37
        Ja tam nie wiem jak to jest robione, i szczerze mowiąc to mnie nie
        interesuje :), ale najbardzej denerwuje mnie zachowanie tej publicznosci, wiem
        ze tak musza, że tak im sie kaze, ale ja po prostu jak ich widze to brrr...
        banda kretynów, ja bym sie tak nie dała , nawet za duze pieniądze >::)

pozdraviam
        • mali_bu Re: publiczność w programach!!! 31.12.02, 17:21
          Najbardziej irytująca jest publiczność w "Jaka to melodia". Wszyscy zachowują
          sie jakby chwilę przedtem wzieli ekstazy. Chodzi głównie o to kiwanie sie we
          wszystkie strony jak na wiejskim zakrapianym weselisku.

Zostawiając publiczność z boku. Zespół "Akt" (to ten co "śpiewa" i "gra" w tym
          programie robi na mnie piorunujące wrażenie.
    • Gość: Ilka Re: publiczność w programach!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 19:35
      Byłam kiedyś na "nagraniu" jednego z programów spółki Mann i Materna. Trwało to
      jakiś kwadrans (już po usadzeniu nas). Wyszedł do nas Mann i wyglądało to mniej
      więcej tak: a teraz poproszę o oklaski, a teraz proszę sobie wyobrazić, że
      schodzi do Państwa gość i potyka się na schodkach (trzeba było wydobyć z siebie
      właściwy odgłos) itd. Obowiązkowe kiwanie się w rytm piosenki i śpiewy chóralne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka