Dodaj do ulubionych

Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty

IP: *.telia.com 23.10.01, 11:10
Jestem Bigbrotherohlikiem - od 11 godzin nie patrzylem na BB, narazie jest
wszystko OK.
Obserwuj wątek
    • Gość: abb Od 16-u godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 23.10.01, 16:19
      Jestem Bigbrotheroholikiem - od 16 godzin nie patrzylem na BB.
      Niedlugo "W 4 oczy". Dzis pytania uczestnikom zadaje psycholog. Bardzo, bardzo
      bym chcial zobaczyc. Ale musze byc wytrwaly...
      Trzymajcie za mnie kciuki.
      O 18ej powiem Wam jak poszlo.

• Gość: abb Od 18-u i pol godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 23.10.01, 18:28
      Na imie mam Zenek, jestem bigbrotheroholikiem - od 18 i pol godzin nie
      patrzylem na BB.
      Dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow. Odnioslem sukces. Przetrzymalem "W 4
      oczy" nie ogladjac. Gdy zblizala sie 17:15 bylem przekonany o rychlej klesce. W
      ostatniej chwili ze lzami w oczach wybieglem do sklepu. Na pocieszenie kupilem
      sobie kilogram czekolady o roznych smakach, 200 g juz zjadlem. Po powrocie do
      domu powymazywalem wszystkie linki tvn, onet, viv, wp, pci oraz gazeta.pl
      bezposrednio nawiazujace do BB. Jedyne co zostalo to link do forum gdzie chce
      dodac innym bigbrotheroholikom otuchy.
      Teraz czuje sie juz znacznie lepiej i zapewniam innych, ktorzy wpadli w ten
      wstydliwy nalog, ze o wiele mniej boli skonczyc patrzec na BB niz skonczyc
      palic. Jeszcze jedna daleka droga przede mna i nie bede krzyczal "Hop!" zanim
      nie skocze. Pierwszy krok zostal dokonany, teraz nastepne wyzwania BB o 20-ej i
      BB Extra w nocy.

Trzymajcie za mnie kciuki. Jestem z Wami, Zenek
    • Gość: abb Od 24 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 24.10.01, 00:17
      Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od 24 godzin nie patrzylem na
      BB.
      Rozumiecie co to znaczy?!?!?! - Wyrzeklem sie dobrowolnie nocnej powtorki
      Ringu, powtorki przedpoludniowej BB o 10:30, w cztery oczy o 17:15, BB o 20:00,
      a w tej wlasnie chwili ignoruje BB-Extra!!!! Nie powiem, czuje odrobinke
      smutku - zjadlem na pocieche nastepne 200 g czekolady. Ale co za satysfakcja,
      ze oparlem sie temu czego tysiace oprzec sie nie moze. Nie dalem sobie zamulac
      umyslu destruktywna plastelina. Dziekuje za Wasze poparcie. Trzymam za Was
      kciuki. - Wy trzymajcie za mnie. Jutro sie znowu odezwe.

Zawsze z Wami, Zenek
    • Gość: abb Od poltorej doby nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 24.10.01, 12:02
      Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od poltorej doby nie patrzylem
      na BB.
      Jestem szczesliwy! Wolny od zastanawiania sie nad innymi. Wolny aby znowu zajac
      sie moim wlasnym szczesciem a nie spekulowac nad czyims.
      Teraz jednak przyszla niebezpieczna faza. - Stan przekonania, ze mi sie udalo i
      nie jestem juz bigbrotheroholikiem. Oj, strzez sie Zenku, strzez! W takim
      przekonaniu moze mi sie zdazyc, ze mimochodem zerkne co tez sie w domu WB
      dzieje - "Przeciez raz nie zaszkodzi." Trzeba sie takich mysli koniecznie
      wystrzegac.
      Dziekuje! Wszystko dzieki Wam! Trzymajcie za mnie kciuki, ja trzymam za Was!

Wasz Zenek
    • Gość: JJ Ja tez nie patrze juz na BB IP: *.telia.com 24.10.01, 13:10
      Na imie mi Dziej-dziej, jestem bigbrothroholikiem. Przestalem patrzec na BB
      mniej-wiecej w tym samym czasie co Zenek(abb). Czuje sie swietnie.

Pozdrawiam
    • Gość: magg Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: *.telia.com 24.10.01, 13:15
      Na imie mam Maciek, jestem bigbrotheroholikiem. Tak jak JJ rowniez przestalem
      patrzec na BB w tym samym czasie co Zenek(abb). Byla to dobra decyzja.

Dziekuje za towarzystwo
      Maciek
    • Gość: abb Do JJ, Magg i reszty IP: *.telia.com 24.10.01, 13:35
      Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od ponad 37 godzin nie patrzylem
      na BB.
      Widze, koledzy z Telii. JJ, Magg, czy nie uwazacie, ze ukoronowaniem naszego
      sukcesu byloby takze opuszczenie forum? Przeciez juz pokazalismy innym jak sie
      robi. Ci, ktorzy chca niech ida w nasz slad.

Wasz Zenek
      • Gość: JJ Re: Do JJ, Magg i reszty IP: *.telia.com 24.10.01, 13:37
        Na imie mi Dziej-dziej, jestem bigbrothroholikiem. Przestalem patrzec na BB
        ponad dzien temu. Czuje sie swietnie.

OK Zenek, jestem za

Pozdrawiam
      • Gość: magg Re: Do JJ, Magg i reszty IP: *.telia.com 24.10.01, 13:41
        Na imie mam Maciek, jestem bigbrotheroholikiem. Przestalem patrzec na BB w tym
        samym czasie co Zenek(abb).
        Zenek, JJ, przylaczam sie.
        • Gość: adam Re: Do JJ, Magg i reszty IP: *.chello.pl 24.10.01, 18:47
          Mam na imie Adam i jestem Anonimowym Brotheroholikiem. Starm sie zaprzestac
          ogladania BB od kilku dni, ale mam wpadki. Co robic?
          pozdrowienia
          adam
          • Gość: abb Re: Do Adama IP: *.telia.com 25.10.01, 11:30
            Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Nie patrzylem na BB od 10-u
            godzin.
            Rozumiem dokladnie jak to jest, Adam. Sam zgrzeszylem po 48-u godzinach i wiem
            jak to boli i jaki sie czlowiek wtedy czuje malutki i bezsilny. Moja rada -
            pisz w tym watku o Twoim bigbrotheroholicznym nalogu i jak starasz sie sobie z
            nim poradzic. Czytaj rowniez co o swojej walce pisza inni i wyciagaj z tego ew.
            wartosciowa pomoc. Razem jestesmy silniejsi.

Trzymam kciuki, Zenek
    • Gość: abb Wpadka, Od 10 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 25.10.01, 11:47
      Na imie mam Zenek, jestm bigbrotheroholikiem. Od ponad 10 godzin nie patrzylem
      na BB.
      Juz myslalem, ze jestem na tyle silny, ze moge opuscic forum i wasze wsparcie.
      Niestety, gdzies zobaczylem wzmianke o Bogusi jedzacej sloik ketchupu. Niby
      mimochodem zajrzalem na BB-Extra i stalo sie - obejrzalem caly odcinek do
      konca. A przeciez chcialem tylko wiedziec jakiej wielkosci byl ten sloik. Mam
      teraz wyrzuty sumienia. Jedyna rada to zmobilizowac entuzjazm i zaczac od nowa.
      Porazke potraktowac jako ostrzezenie na przyszlosc aby nie dac sie zwiesc
      pikantnym epizodom.
      Trzymajcie za mnie kciuki, ja trzymam za Was.

Wasz Zenek
      • Gość: falcon Re: Wpadka, Od 10 godzin nie patrzylem na BB IP: *.cvx3-mal.ppp.netlink.se 25.10.01, 13:59
        Do abb, magg i JJ !

Sam ze soba nadajesz ??
        Widac, ze ze szwecji nadajesz
        • Gość: abb Od 14 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 25.10.01, 14:59
          Na imie mam Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Nie patrzylem na BB od 14 godzin.

Drogi Falconie,

Tresc postu w tym watku powinna sie w Twoim wypadku zaczynac od slow:
          Na imie mam Falcon, jestem bigbrotheroholikiem. Nie patrzylem na BB od ...
          t.t.d.
          Potem dopiero wolno pisac co lezy na sercu.

Zapewne sugerujesz sie adresem nadawczym telia.com. Telia jest najwiekszym
          dostawca uslug szeroko-pasmowych w tym kraju a Polakow jest tu jakies 40000.
          To, ze jest nas tu na forum wielu z pod domeny telia.com nie znaczy zatem, ze
          jestesmy jedna osoba. Napewno z czasem znajdzie sie nas tu jeszcze wiecej.
          Wyczuwam w Twoim komentarzu pewna wnikliwosc i chec wykazania sie trzezwoscia.
          Jestes jednak w bledzie. Pozdrawiam Cie sedecznie i zachecam do walki z
          wstydliwym nalogiem bigbrotheroholizmu, gdyz jak widze masz z nim pewne
          postepujace klopoty.

Trzymam za Ciebie kciuki,
          Zenek.
          • Gość: adolf telia.com IP: *.telia.com 25.10.01, 15:11
            Telia International Carrier
            (Telia International Carrier Poland Sp. z o.o. ,100%)
            Telia International Carrier produces and sells services in infrastructure,
            network capacity, and transport of telephony and IP traffic to operators and
            service providers in Europe and the US.

Address:
            Telia International Carrier Poland Sp. z o.o.
            ul. Nowogrodzka 47a
            PL-00 695 Warsaw
            POLAND
            Telephone: + 48 22 458 0400
            Facsimile: + 48 22 458 0458
            Website: www.telia.net/carrier

Netia Holdings S.A. (48%)
            Fixed telephony operator

Address:
            Netia Telekom S.A.
            ul Poleczki 13
            PL-02-822 Warsaw
            POLAND
            Telephone: + 48 22 648 45 00
            Facsimile: +48 22 648 44 90
            Website: www.netia.pl
            • Gość: tatjana Re: telia.com IP: *.telia.com 25.10.01, 15:18
              Telia International Carrier (Business Sviaz, 100%)
              Telia International Carrier produces and sells services in infrastructure,
              network capacity, and transport of telephony and IP traffic to operators and
              service providers in Europe and the US.

Address:
              Telia International Carrier (Business Svyaz)
              Trubnaya st.12, 2nd floor
              103045 Moscow
              RUSSIA
              Telephone: +7 095 777 1480
              Facsimile: +7 095 777 1481
              Website: www.telia.net/carrier

Telecom Invest/FNH (29,5%)
              has ca 30 affiliates and asssociated companies. Operates within a major part of
              the telecom- and IT-sector. North West GSM (12,7%) is Russia's second largest
              GSM-operator based in St. Petersburg.

Address:
              North-West GSM
              P.O. Box 8
              SF- 53501 Lappeenranta
              FINLAND
              Telephone: +7 812 329 47 10
              Facsimile: +7 812 325 16 70

Telix (65%)
              Cable TV company/broadband

Address:
              Telix
              85, Prosvechenia Pr., Office 905
              St. Petersburg 195267
              RUSSIA
              Telephone: +7 812 329 8956
              Facsimile: +7 812 559 0234
              • Gość: Kwamba Re: telia.com IP: *.telia.com 25.10.01, 16:37
                Telia MNT Uganda Ltd (30%)
                Mobile telephony (GSM).

Address:
                MTN Uganda Ltd.
                3, Alice Lane
                Sandown Ext 38
                Sandton 2146
                SOUTH AFRICA
                Telephone: +27 11 301 6664
                Facsimile: +27 11 301 6514
        • Gość: JJ Od 20 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 25.10.01, 16:44
          Na imie mi Dziej-dziej, jestem anonimowym bigbrotheroholikiem. Od 20 godzin nie
          patrzylem na BB.

Co ty tam wiesz, Flacon...

Pozdrowienia dla Zenka, jak widzisz tez mialem wpadke.
    • Gość: gacek Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: 134.65.209.* 25.10.01, 16:39
      a ja wytrzymałem tylko 2 dni i wczoraj chciałem tylko na chwileczke malutka ,
      no tak na sekundke i co obejrzałem do konca płaczac ze sie skonczyło i jeszcze
      bb extra zaliczyłem!!!
      • Gość: gacek Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: 134.65.209.* 25.10.01, 16:43
        Przepraszam powinno byc tak ;
        czesc mój nick to gacek , jestem bigbrtheroholikiem wytrzymałem tylko 2 dni i
        to co wyzej
        • Gość: JJ Od 21 godzin nie ogladalem BB. IP: *.telia.com 25.10.01, 17:17
          Na imie mam Dziej-dziej, jestem bigbrotheroholikiem. Od 21 godzin nie ogladalem
          BB.

Czesc gacek.
          Wlasciwie mial odpowiedziec Zenek ale zjadl caly kilogram czekolady i dzwonil,
          ze sie zle czuje. Wszyscy podziwiamy Twoj wyczyn. Nie zalamuj sie, zaczynaj od
          nowa, w koncu wysilki dadza owoc.

JJ
          • Gość: Marion Re: Od 21 godzin nie ogladalem BB. IP: *.chello.pl 26.10.01, 00:36
            Cześć jestem Marion jestem bigbrotheroholiczką od 2 min nie oglądałam
            bb.Jestem z siebie dumna:)))
            Wątek jest bajerancki:)
            • Gość: abb Re: Od 12 godzin nie ogladalem BB. IP: *.telia.com 26.10.01, 13:32
              Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od 12 godzin nie patrzylem na BB

Droga Marion

BB lamie u nas struktury zdrowego pojecia moralno-etycznego. Wyzwala u nas
              niezdrowa chec doszukiwania sie na sile wad i zalet w zwyczajnych przecietnych
              osobach tylko dlatego, ze nie maja mozliwosci przed nami uciec. Trzyma ich tam
              nadzieja na lepszy byt materialny.
              Mimo nalogu jestes jeszcze na etapie gdzie nie dostrzegasz szkody wywieranej na
              Twoim organizmie przez BB. Tym bardziej powinnas skorzystac z okazji i podjac
              jak najszybsza walke z uzaleznieniem. Bedzie Ci duzo latwiej niz nam, u ktorych
              preobrazilo sie ono w objawy psychosomatyczne. Do walki, Marion poki czas!!!
              Trzymam za Ciebie kciuki!

Wasz Zenek
    • Gość: miki Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 01:01
      Mam na imię Mikołaj. Jestem bigbratheroholikiem. Potrzebuję Waszej pomocy.
      Mam problem - nie tylko oglądam program BB bez opamiętania, ale również
      odczuwam przymus odgrywania sytuacji, które mnie szczególnie poruszyły.
      Zdarza mi się dodawać coś od siebie - co jeszcze pogarsza sprawę.
      I tak na przykład niedalej jak wczoraj zjadłem słoik keczupu, a potem słoik
      musztardy i majonezu. Przy słoiku dżemu zaczęło mnie mdlić, ale najgorsze
      zaczęło się dopiero przy słoiku miodu. Sok z cytryny nieco pomógł, ale nie na
      długo.
      Co robić? Jak przerwać błędne koło?
      • Gość: Marion Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: *.chello.pl 26.10.01, 01:05
        Gość portalu: miki napisał(a):

> Mam na imię Mikołaj. Jestem bigbratheroholikiem. Potrzebuję Waszej pomocy.
        > Mam problem - nie tylko oglądam program BB bez opamiętania, ale również
        > odczuwam przymus odgrywania sytuacji, które mnie szczególnie poruszyły.
        > Zdarza mi się dodawać coś od siebie - co jeszcze pogarsza sprawę.
        > I tak na przykład niedalej jak wczoraj zjadłem słoik keczupu, a potem słoik
        > musztardy i majonezu. Przy słoiku dżemu zaczęło mnie mdlić, ale najgorsze
        > zaczęło się dopiero przy słoiku miodu. Sok z cytryny nieco pomógł, ale nie na
        > długo.
        > Co robić? Jak przerwać błędne koło?

Mam na imię Marion -jestem bigbrotheroholiczką ,ale to już wiecie:)

Miki - spróbuj może zrobić sobie tydzień szkolny ,wtedy nałóg nie będzie
        taki szkodliwy a wręcz pożyteczny:-)
        Marion-bigbrotheroholiczka
      • Gość: abb Od 12 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 26.10.01, 13:13
        Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od 12 godzin nie patrzylem na BB

Drogi Mikolaju

Widze, ze doszedles do punktu gdzie zauwazyles destruktywne i wykolejencze
        dzialanie programu Big Brother na Twoja psychike. Punkt ten jest dla Ciebie
        przelomowym. Wykorzystaj go i pozwol sobie na chwile refleksji. W tym wypadku
        jedynym sposobem na zwalczanie chorobliwych objawow jest jak najwieksze
        izolowanie sie od zrodla. Staraj sie w miare mozliwosci zupelnie zaprzestac
        ogladac BB. Jesli jest to niemozliwe ograniczaj sie ile sie da. Kazda minuta
        nadawania BB, ktorej Ty nie ogladasz jest Twoim zwyciestwem i robi Cie
        silniejszym.
        Osbiscie tez probowalem za jednym zamachem calkowicie zerwac z BB. Skonczylo
        sie to nadkonsumpcja czekolady i zwiekszeniem wagi o 4kg. Nagle jeden nalog
        grozil zamienieniem sie w dwa. Teraz pozwalam sobie na ogladanie BB-Extra raz
        na dobe i mam nadzieje, ze i od tego z czasem bede sie mogl wyzwolic.
        Zycze zwyciezkiej walki z podlym nalogiem!

Trzymam za wszystkich kciuki - Wy trzymajcie za mnie.
        Wasz Zenek
        • Gość: miki Re: Od 12 godzin nie patrzylem na BB IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 23:42
          Dziękuję Marion i Tobie ,abb.
          Już jest lepiej. Może zrezygnuję z BB ekstra, ale to jeszcze nic pewnego.
          Boję się, żeby nie pokazali czegoś, co mnie zabije.
          • Gość: adam Re: Od 12 godzin nie patrzylem na BB IP: *.chello.pl 27.10.01, 07:29
            Mam na imie Adam i jestem Bigbrotheroholikiem. Nie ogladam BB od kilku dni.
            Glownie dzieki Wam czyli Grupie. Czy nie przydalayby sie nam Kroki i Tradycje?
            pozdrowienia
            adam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka