Gość: abb IP: *.telia.com 23.10.01, 11:10 Jestem Bigbrotherohlikiem - od 11 godzin nie patrzylem na BB, narazie jest wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abb Od 16-u godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 23.10.01, 16:19 Jestem Bigbrotheroholikiem - od 16 godzin nie patrzylem na BB. Niedlugo "W 4 oczy". Dzis pytania uczestnikom zadaje psycholog. Bardzo, bardzo bym chcial zobaczyc. Ale musze byc wytrwaly... Trzymajcie za mnie kciuki. O 18ej powiem Wam jak poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Od 18-u i pol godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 23.10.01, 18:28 Na imie mam Zenek, jestem bigbrotheroholikiem - od 18 i pol godzin nie patrzylem na BB. Dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow. Odnioslem sukces. Przetrzymalem "W 4 oczy" nie ogladjac. Gdy zblizala sie 17:15 bylem przekonany o rychlej klesce. W ostatniej chwili ze lzami w oczach wybieglem do sklepu. Na pocieszenie kupilem sobie kilogram czekolady o roznych smakach, 200 g juz zjadlem. Po powrocie do domu powymazywalem wszystkie linki tvn, onet, viv, wp, pci oraz gazeta.pl bezposrednio nawiazujace do BB. Jedyne co zostalo to link do forum gdzie chce dodac innym bigbrotheroholikom otuchy. Teraz czuje sie juz znacznie lepiej i zapewniam innych, ktorzy wpadli w ten wstydliwy nalog, ze o wiele mniej boli skonczyc patrzec na BB niz skonczyc palic. Jeszcze jedna daleka droga przede mna i nie bede krzyczal "Hop!" zanim nie skocze. Pierwszy krok zostal dokonany, teraz nastepne wyzwania BB o 20-ej i BB Extra w nocy. Trzymajcie za mnie kciuki. Jestem z Wami, Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Od 24 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 24.10.01, 00:17 Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od 24 godzin nie patrzylem na BB. Rozumiecie co to znaczy?!?!?! - Wyrzeklem sie dobrowolnie nocnej powtorki Ringu, powtorki przedpoludniowej BB o 10:30, w cztery oczy o 17:15, BB o 20:00, a w tej wlasnie chwili ignoruje BB-Extra!!!! Nie powiem, czuje odrobinke smutku - zjadlem na pocieche nastepne 200 g czekolady. Ale co za satysfakcja, ze oparlem sie temu czego tysiace oprzec sie nie moze. Nie dalem sobie zamulac umyslu destruktywna plastelina. Dziekuje za Wasze poparcie. Trzymam za Was kciuki. - Wy trzymajcie za mnie. Jutro sie znowu odezwe. Zawsze z Wami, Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Od poltorej doby nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 24.10.01, 12:02 Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od poltorej doby nie patrzylem na BB. Jestem szczesliwy! Wolny od zastanawiania sie nad innymi. Wolny aby znowu zajac sie moim wlasnym szczesciem a nie spekulowac nad czyims. Teraz jednak przyszla niebezpieczna faza. - Stan przekonania, ze mi sie udalo i nie jestem juz bigbrotheroholikiem. Oj, strzez sie Zenku, strzez! W takim przekonaniu moze mi sie zdazyc, ze mimochodem zerkne co tez sie w domu WB dzieje - "Przeciez raz nie zaszkodzi." Trzeba sie takich mysli koniecznie wystrzegac. Dziekuje! Wszystko dzieki Wam! Trzymajcie za mnie kciuki, ja trzymam za Was! Wasz Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Ja tez nie patrze juz na BB IP: *.telia.com 24.10.01, 13:10 Na imie mi Dziej-dziej, jestem bigbrothroholikiem. Przestalem patrzec na BB mniej-wiecej w tym samym czasie co Zenek(abb). Czuje sie swietnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magg Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: *.telia.com 24.10.01, 13:15 Na imie mam Maciek, jestem bigbrotheroholikiem. Tak jak JJ rowniez przestalem patrzec na BB w tym samym czasie co Zenek(abb). Byla to dobra decyzja. Dziekuje za towarzystwo Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Do JJ, Magg i reszty IP: *.telia.com 24.10.01, 13:35 Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od ponad 37 godzin nie patrzylem na BB. Widze, koledzy z Telii. JJ, Magg, czy nie uwazacie, ze ukoronowaniem naszego sukcesu byloby takze opuszczenie forum? Przeciez juz pokazalismy innym jak sie robi. Ci, ktorzy chca niech ida w nasz slad. Wasz Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Do JJ, Magg i reszty IP: *.telia.com 24.10.01, 13:37 Na imie mi Dziej-dziej, jestem bigbrothroholikiem. Przestalem patrzec na BB ponad dzien temu. Czuje sie swietnie. OK Zenek, jestem za Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magg Re: Do JJ, Magg i reszty IP: *.telia.com 24.10.01, 13:41 Na imie mam Maciek, jestem bigbrotheroholikiem. Przestalem patrzec na BB w tym samym czasie co Zenek(abb). Zenek, JJ, przylaczam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Do JJ, Magg i reszty IP: *.chello.pl 24.10.01, 18:47 Mam na imie Adam i jestem Anonimowym Brotheroholikiem. Starm sie zaprzestac ogladania BB od kilku dni, ale mam wpadki. Co robic? pozdrowienia adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Re: Do Adama IP: *.telia.com 25.10.01, 11:30 Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Nie patrzylem na BB od 10-u godzin. Rozumiem dokladnie jak to jest, Adam. Sam zgrzeszylem po 48-u godzinach i wiem jak to boli i jaki sie czlowiek wtedy czuje malutki i bezsilny. Moja rada - pisz w tym watku o Twoim bigbrotheroholicznym nalogu i jak starasz sie sobie z nim poradzic. Czytaj rowniez co o swojej walce pisza inni i wyciagaj z tego ew. wartosciowa pomoc. Razem jestesmy silniejsi. Trzymam kciuki, Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Wpadka, Od 10 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 25.10.01, 11:47 Na imie mam Zenek, jestm bigbrotheroholikiem. Od ponad 10 godzin nie patrzylem na BB. Juz myslalem, ze jestem na tyle silny, ze moge opuscic forum i wasze wsparcie. Niestety, gdzies zobaczylem wzmianke o Bogusi jedzacej sloik ketchupu. Niby mimochodem zajrzalem na BB-Extra i stalo sie - obejrzalem caly odcinek do konca. A przeciez chcialem tylko wiedziec jakiej wielkosci byl ten sloik. Mam teraz wyrzuty sumienia. Jedyna rada to zmobilizowac entuzjazm i zaczac od nowa. Porazke potraktowac jako ostrzezenie na przyszlosc aby nie dac sie zwiesc pikantnym epizodom. Trzymajcie za mnie kciuki, ja trzymam za Was. Wasz Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falcon Re: Wpadka, Od 10 godzin nie patrzylem na BB IP: *.cvx3-mal.ppp.netlink.se 25.10.01, 13:59 Do abb, magg i JJ ! Sam ze soba nadajesz ?? Widac, ze ze szwecji nadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Od 14 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 25.10.01, 14:59 Na imie mam Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Nie patrzylem na BB od 14 godzin. Drogi Falconie, Tresc postu w tym watku powinna sie w Twoim wypadku zaczynac od slow: Na imie mam Falcon, jestem bigbrotheroholikiem. Nie patrzylem na BB od ... t.t.d. Potem dopiero wolno pisac co lezy na sercu. Zapewne sugerujesz sie adresem nadawczym telia.com. Telia jest najwiekszym dostawca uslug szeroko-pasmowych w tym kraju a Polakow jest tu jakies 40000. To, ze jest nas tu na forum wielu z pod domeny telia.com nie znaczy zatem, ze jestesmy jedna osoba. Napewno z czasem znajdzie sie nas tu jeszcze wiecej. Wyczuwam w Twoim komentarzu pewna wnikliwosc i chec wykazania sie trzezwoscia. Jestes jednak w bledzie. Pozdrawiam Cie sedecznie i zachecam do walki z wstydliwym nalogiem bigbrotheroholizmu, gdyz jak widze masz z nim pewne postepujace klopoty. Trzymam za Ciebie kciuki, Zenek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf telia.com IP: *.telia.com 25.10.01, 15:11 Telia International Carrier (Telia International Carrier Poland Sp. z o.o. ,100%) Telia International Carrier produces and sells services in infrastructure, network capacity, and transport of telephony and IP traffic to operators and service providers in Europe and the US. Address: Telia International Carrier Poland Sp. z o.o. ul. Nowogrodzka 47a PL-00 695 Warsaw POLAND Telephone: + 48 22 458 0400 Facsimile: + 48 22 458 0458 Website: www.telia.net/carrier Netia Holdings S.A. (48%) Fixed telephony operator Address: Netia Telekom S.A. ul Poleczki 13 PL-02-822 Warsaw POLAND Telephone: + 48 22 648 45 00 Facsimile: +48 22 648 44 90 Website: www.netia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatjana Re: telia.com IP: *.telia.com 25.10.01, 15:18 Telia International Carrier (Business Sviaz, 100%) Telia International Carrier produces and sells services in infrastructure, network capacity, and transport of telephony and IP traffic to operators and service providers in Europe and the US. Address: Telia International Carrier (Business Svyaz) Trubnaya st.12, 2nd floor 103045 Moscow RUSSIA Telephone: +7 095 777 1480 Facsimile: +7 095 777 1481 Website: www.telia.net/carrier Telecom Invest/FNH (29,5%) has ca 30 affiliates and asssociated companies. Operates within a major part of the telecom- and IT-sector. North West GSM (12,7%) is Russia's second largest GSM-operator based in St. Petersburg. Address: North-West GSM P.O. Box 8 SF- 53501 Lappeenranta FINLAND Telephone: +7 812 329 47 10 Facsimile: +7 812 325 16 70 Telix (65%) Cable TV company/broadband Address: Telix 85, Prosvechenia Pr., Office 905 St. Petersburg 195267 RUSSIA Telephone: +7 812 329 8956 Facsimile: +7 812 559 0234 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwamba Re: telia.com IP: *.telia.com 25.10.01, 16:37 Telia MNT Uganda Ltd (30%) Mobile telephony (GSM). Address: MTN Uganda Ltd. 3, Alice Lane Sandown Ext 38 Sandton 2146 SOUTH AFRICA Telephone: +27 11 301 6664 Facsimile: +27 11 301 6514 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Od 20 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 25.10.01, 16:44 Na imie mi Dziej-dziej, jestem anonimowym bigbrotheroholikiem. Od 20 godzin nie patrzylem na BB. Co ty tam wiesz, Flacon... Pozdrowienia dla Zenka, jak widzisz tez mialem wpadke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: 134.65.209.* 25.10.01, 16:39 a ja wytrzymałem tylko 2 dni i wczoraj chciałem tylko na chwileczke malutka , no tak na sekundke i co obejrzałem do konca płaczac ze sie skonczyło i jeszcze bb extra zaliczyłem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: 134.65.209.* 25.10.01, 16:43 Przepraszam powinno byc tak ; czesc mój nick to gacek , jestem bigbrtheroholikiem wytrzymałem tylko 2 dni i to co wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Od 21 godzin nie ogladalem BB. IP: *.telia.com 25.10.01, 17:17 Na imie mam Dziej-dziej, jestem bigbrotheroholikiem. Od 21 godzin nie ogladalem BB. Czesc gacek. Wlasciwie mial odpowiedziec Zenek ale zjadl caly kilogram czekolady i dzwonil, ze sie zle czuje. Wszyscy podziwiamy Twoj wyczyn. Nie zalamuj sie, zaczynaj od nowa, w koncu wysilki dadza owoc. JJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marion Re: Od 21 godzin nie ogladalem BB. IP: *.chello.pl 26.10.01, 00:36 Cześć jestem Marion jestem bigbrotheroholiczką od 2 min nie oglądałam bb.Jestem z siebie dumna:))) Wątek jest bajerancki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Re: Od 12 godzin nie ogladalem BB. IP: *.telia.com 26.10.01, 13:32 Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od 12 godzin nie patrzylem na BB Droga Marion BB lamie u nas struktury zdrowego pojecia moralno-etycznego. Wyzwala u nas niezdrowa chec doszukiwania sie na sile wad i zalet w zwyczajnych przecietnych osobach tylko dlatego, ze nie maja mozliwosci przed nami uciec. Trzyma ich tam nadzieja na lepszy byt materialny. Mimo nalogu jestes jeszcze na etapie gdzie nie dostrzegasz szkody wywieranej na Twoim organizmie przez BB. Tym bardziej powinnas skorzystac z okazji i podjac jak najszybsza walke z uzaleznieniem. Bedzie Ci duzo latwiej niz nam, u ktorych preobrazilo sie ono w objawy psychosomatyczne. Do walki, Marion poki czas!!! Trzymam za Ciebie kciuki! Wasz Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 01:01 Mam na imię Mikołaj. Jestem bigbratheroholikiem. Potrzebuję Waszej pomocy. Mam problem - nie tylko oglądam program BB bez opamiętania, ale również odczuwam przymus odgrywania sytuacji, które mnie szczególnie poruszyły. Zdarza mi się dodawać coś od siebie - co jeszcze pogarsza sprawę. I tak na przykład niedalej jak wczoraj zjadłem słoik keczupu, a potem słoik musztardy i majonezu. Przy słoiku dżemu zaczęło mnie mdlić, ale najgorsze zaczęło się dopiero przy słoiku miodu. Sok z cytryny nieco pomógł, ale nie na długo. Co robić? Jak przerwać błędne koło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marion Re: Anonimowi Bigbrotheroholicy - przylacz sie i Ty IP: *.chello.pl 26.10.01, 01:05 Gość portalu: miki napisał(a): > Mam na imię Mikołaj. Jestem bigbratheroholikiem. Potrzebuję Waszej pomocy. > Mam problem - nie tylko oglądam program BB bez opamiętania, ale również > odczuwam przymus odgrywania sytuacji, które mnie szczególnie poruszyły. > Zdarza mi się dodawać coś od siebie - co jeszcze pogarsza sprawę. > I tak na przykład niedalej jak wczoraj zjadłem słoik keczupu, a potem słoik > musztardy i majonezu. Przy słoiku dżemu zaczęło mnie mdlić, ale najgorsze > zaczęło się dopiero przy słoiku miodu. Sok z cytryny nieco pomógł, ale nie na > długo. > Co robić? Jak przerwać błędne koło? Mam na imię Marion -jestem bigbrotheroholiczką ,ale to już wiecie:) Miki - spróbuj może zrobić sobie tydzień szkolny ,wtedy nałóg nie będzie taki szkodliwy a wręcz pożyteczny:-) Marion-bigbrotheroholiczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Od 12 godzin nie patrzylem na BB IP: *.telia.com 26.10.01, 13:13 Mam na imie Zenek, jestem bigbrotheroholikiem. Od 12 godzin nie patrzylem na BB Drogi Mikolaju Widze, ze doszedles do punktu gdzie zauwazyles destruktywne i wykolejencze dzialanie programu Big Brother na Twoja psychike. Punkt ten jest dla Ciebie przelomowym. Wykorzystaj go i pozwol sobie na chwile refleksji. W tym wypadku jedynym sposobem na zwalczanie chorobliwych objawow jest jak najwieksze izolowanie sie od zrodla. Staraj sie w miare mozliwosci zupelnie zaprzestac ogladac BB. Jesli jest to niemozliwe ograniczaj sie ile sie da. Kazda minuta nadawania BB, ktorej Ty nie ogladasz jest Twoim zwyciestwem i robi Cie silniejszym. Osbiscie tez probowalem za jednym zamachem calkowicie zerwac z BB. Skonczylo sie to nadkonsumpcja czekolady i zwiekszeniem wagi o 4kg. Nagle jeden nalog grozil zamienieniem sie w dwa. Teraz pozwalam sobie na ogladanie BB-Extra raz na dobe i mam nadzieje, ze i od tego z czasem bede sie mogl wyzwolic. Zycze zwyciezkiej walki z podlym nalogiem! Trzymam za wszystkich kciuki - Wy trzymajcie za mnie. Wasz Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Od 12 godzin nie patrzylem na BB IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 23:42 Dziękuję Marion i Tobie ,abb. Już jest lepiej. Może zrezygnuję z BB ekstra, ale to jeszcze nic pewnego. Boję się, żeby nie pokazali czegoś, co mnie zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Od 12 godzin nie patrzylem na BB IP: *.chello.pl 27.10.01, 07:29 Mam na imie Adam i jestem Bigbrotheroholikiem. Nie ogladam BB od kilku dni. Glownie dzieki Wam czyli Grupie. Czy nie przydalayby sie nam Kroki i Tradycje? pozdrowienia adam Odpowiedz Link Zgłoś