piotr7777 03.06.06, 22:02 Te kreskówki są makabrcyzne ale nie śmieszne. O ile np. w South Park zgony Kennyego są jednym z wielu elementów tu krew leje się gęsto, mało kto uchodzi żywy a w sumie to raczej przygnębiające. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankas4 Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 03.06.06, 22:43 piotr7777 napisał: > Te kreskówki są makabrcyzne ale nie śmieszne. O ile np. w South Park zgony > Kennyego są jednym z wielu elementów tu krew leje się gęsto, mało kto uchodzi > żywy a w sumie to raczej przygnębiające. > Odradzam. A mi sie podoba! To taka makabra dla doroslych :) Poza tym grubą kreską oddzielona od rzeczywistości , bo przecież wiadomo ,ze krew nie leje sie wiadrami np. z odciętej głowy... przynajmniej tak mi się wydaje... i zastosował ten sam chwyt Tarantino w "KIll Billu" kiedy to aby wyolbrzymić efekt pokazał sikającą krew z kazdej rany:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 04.06.06, 00:04 Uwielbiam te bajki, lać ze śmiechu, ale dzieciakom nie pokazywać, ale ja generalnie mam makabryczne poczucie humoru, im czarniejsza komedia tym lepsza:) Tak jak krew nie tryska z obciętej głowy, tak chyba nie możliwe jest, żeby zderzając się ze schodzmi zostać pociętym na kawałki(królik z lodem);] Najmakabryczniejszy wg mnie epizod to:Out on a Limb- Łosia(czy inny tam rogacz) przygniotło drzewo i ... oczywiście makabra:) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 05.06.06, 13:50 Jak na mój gust lepszy był odcinek z tym, jak cała gromadą znależli sie na bezludnej wyspie i płaszcza użerła Petunię w nogę, a las krzyzy na wyspie powiekszal sie z kazdym dniem:)))))))))Horror! I jeszcze cos - to nei sa bajki dla dzieci, ale dla nastolatków i neico straszych nastolatków, chyba ktos tu targetu nei rozpoznał. Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski zero. po prostu dno. 07.06.06, 08:10 kolejna moda narzucona przez mtv. w towarzystwie wypada opowiadać jak bardzo śmieszy nas tego typu humor. tak naprawdę to żałosne - zero inwencji, wszystko przewidywalne + ta beznadziejna muzyka. a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
drachu Re: zero. po prostu dno. 07.06.06, 12:48 > kolejna moda narzucona przez mtv. w towarzystwie wypada opowiadać jak bardzo > śmieszy nas tego typu humor. > tak naprawdę to żałosne - zero inwencji, wszystko przewidywalne + ta > beznadziejna muzyka. > a fe! Własnie. Jasne, lubię pojechane kreskówki, ale to jest po prostu ograne. Ani śmieszne, ani straszne, ani szokujące. Widziałeś jeden = widziałeś wszystkie. Jak ktoś lubi naprawdę chore kreskówki niech obejrzy produkcje Davida Firtha (www.fat-pie.com), a wtedy pogadamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski Re: zero. po prostu dno. 07.06.06, 13:28 fat-pie... rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: zero. po prostu dno. 08.06.06, 09:38 dlatego właśnie są śmieszne i nie prawada, że gdy zobaczysz jeden to zobaczysz wszystkie, one mają być przedewszystkim śmieszne w soim absurdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: zero. po prostu dno. 08.06.06, 09:46 weszłam zobaczyłam, nie dzięki, kreska mi nie leży,ani kolorystyka a kreskówki nie śmieszne, ale przygnębiające, że chore to się zgodze. Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: zero. po prostu dno. 08.06.06, 09:37 tak sie składa, że wszystkie odcinki THF obejrzałam pierwszy raz w internecie... MTV dopiero niedawno mi włączyli, ale ogólnie jakoś i tak rzadko oglądam kanały muzyczne. Przewidywalne są o tyle, że wiadomo, że w każdym odcinku będzie jakaś masakra, ale szczegółów nie przewidzisz. Muzyka jest fajna, bo myląca nie pasuje do walających się flaków. Odpowiedz Link Zgłoś
coolturalna Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 07.06.06, 08:44 www.joemonster.org/article.php?sid=5966 Odpowiedz Link Zgłoś
jan.szulc Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 07.06.06, 10:07 Wyrabisty czarny humor i jajca z przeslodzonych kreskowek i teletubisiow. IMHO - najwyzsza klasa =] Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 03.06.06, 23:08 nie pamietam, czy to napisal Orlinski, czy Chacinski, ale kiedys w Telewizyjnej pojawil sie bardzo sensowny argument za tymi kreskowkami - HTF pokazuja, ze bieganie z nozyczkami konczy sie zle. zabawa zapalkami konczy sie zle. a jak wsadzisz drugiej osobie patyk w oko, to jej to oko wypadnie dlatego chyba predzej bym pokazal dziecku HTF, niz chociazby kreskowki Looney Tunes, gdzie bohaterowie beztrosko wala sie po glowach molotkami, wychodza calo z eksplozji, a ogien sie ich nie ima Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 04.06.06, 10:28 HTF uwielbiam (choc czesciowo ogladam z zamknietymi oczami bo mi slaaaabo :):):) oczywiscie ze nie dla dzieciakow - TO JEST DLA DOROSŁYCH a ze w formie "dzieciecej slodkiej kreskowki" tym wiekszy daje efekt ;) pomysl genialny, pomyslowosc autorow zeby "Treesiakom" robic "kuku" za kazdym razem inne też ;) (ciekawe kiedy im sie pomysly skoncza":):):):) . odcinek z łosiem - masakra ale u mnie na pierwszym miejscu historyjka o lizaku i OKU (brrr) (plus drzewo i ptaszek....kto widzial ten wie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 04.06.06, 14:00 Dla mnie to nie do zdzierżenia;) Jak ktoś wspomniał , daje większy efekt, że jest w konwencji takiej bajeczki: wesoła muzyczka, słodkie głosiki jak i sam wygląd wiewióreczek czy czego tam a potem zaczyna się rzeź....U mnie zbiera się na wymioty więc podziękuje. Ale jak też ktoś inny wspomniał, faktycznie coś w tym jest, że przynajmniej jest zachowana realność, jeżeli ktoś cię walnie cegłówką, tomasz wgniecenie w czaszce, jeżeli ktoś zrzuci na ciebie kowadlo to wnetrznosci wyplywaja na wierzch. Tyle ze jest to jednak zbyt drastyczne dla uswiadamiania dzieciakom, co sie moze stac, gdy beda nasladowac bohaterow kreskowki. Tak wiec, mnie takie cos nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 05.06.06, 08:56 Zawsze można zmienić kanał... Odpowiedz Link Zgłoś
fredrikson Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 05.06.06, 12:03 Numer z losiem cudowny...:) Chyba najlepszy HTF. W ogole to genialne kreskowki, a ta poseneczka do tego! Nanananana, nanananana. Oj, no smieszne, niestety.... A przeciez nuemr z Kennym w South Parku to dokladnie to samo, nawet gorsze..., wiec nie rozumiem.... Ludzie, tego nie mozna brac doslownie! Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 05.06.06, 21:05 nie wiem czy określenie "cudowny" pasuje do tego ;], ale rozumiem, że się podoba;] Odpowiedz Link Zgłoś
catalystpolska Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 07.06.06, 07:38 ja tam uważam, że jak ktoś to ogląda, to jest dorosły i jak ktoś lubi to sobie ogląda. Jednakże TO NIE DLA DZIECI Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski zero. po prostu dno. 07.06.06, 08:10 kolejna moda narzucona przez mtv. w towarzystwie wypada opowiadać jak bardzo śmieszy nas tego typu humor. tak naprawdę to żałosne - zero inwencji, wszystko przewidywalne + ta beznadziejna muzyka. a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1977 Re: zero. po prostu dno. 07.06.06, 08:58 jakie MTV ?!?!?!?!?!? Happy Tree Friends maja ponad 3 lata i nie żadne pieprzone MTV wykreowało te bajeczki ale sami twórcy "Mondo" jak ktoś napisał - nie podoba się ? zmień kanał albo otwórz okno o gustach się nie dyskutuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski Re: zero. po prostu dno. 07.06.06, 09:11 to nie dyskutuj!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: zero. po prostu dno. 07.06.06, 09:23 No przecież nie dyskutuje... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
madeofstars Re: zero. po prostu dno. 07.06.06, 09:35 jak dla mnie kreskowka durna do kwadratu, tez mi radocha ogldac takie masakry, chbya oznacza ze ktos juz ma cos z soba nie tak jak takie cos produkuje,a inni wykolejency ogladaja :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pokeo2 Re: zero. po prostu dno. 07.06.06, 11:18 Najpier sam przestrzegaj, poniej pouczaj innych. Moralista za 2 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski [...] 07.06.06, 12:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dekris Retarded Animal Babies 07.06.06, 09:42 to ponoć parodia HTF. I jest zdecydowanie lepsze. www.newgrounds.com/collection/retardedanimalbabies.html KS Odpowiedz Link Zgłoś
samoistny A kysz, profanie! RAB to klasa sama dla siebie 07.06.06, 09:58 > to ponoć parodia HTF. > I jest zdecydowanie lepsze. RAB to klasa sama dla siebie! Nie jest to żadna parodia HTF, tylko całkowicie niezależna produkcja. Do zarzutów o zrzynanie z HTF, Dave odnosi się w drugim odcinku RAB ("It rips off Happy Tree Friends! Blam this piece of shit!"). Krew i flaki nie stanowią w RAB osi fabuły, tylko jej ubarwienie - nie tak częste zresztą. Oczywiście, że RAB jest zdecydowanie lepsze od HTF. Aha, pod warunkiem że ktoś lubi połączenie dziecięcej kreskówki z dowcipami nadającymi słowu "sprośne i obrzydliwe" nowy wymiar :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dragostr Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie tak 07.06.06, 10:36 Oczywiście te kreskówki nie są dla każdego. Dowcip polega na wstawieniu do makabrycznych opowieści kiczowato-milusich zwierzaczków z noskami w kształcie serduszek. Jeżeli wylewanie się wnętrzności z tych pseudomastkotek kogoś strasznie przygnębia, to też je odradzam, ale pod każdym względem są one lepsze niż brutalne, "rzeczywiste" filmiki sciągane z sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 07.06.06, 11:34 Widziałęm gorsze filmy, zresztą te bajki są dla osób dorosłych ! I są tak głupie i przesadnie straszne, że nierealne, w czym problem ? pzdr zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
prezzzes A MOŻE przedszkole pod egidą HappyTreeFriends? 07.06.06, 11:40 Czemu nie... Sami popatrzcie :) happy.tree.friends.patrz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_moher "Happy Tree Friends" - zdecydowanie TAK ! 07.06.06, 12:00 piekne sa ! choc przyznam, ze jak sie obejrzy kilkanascie pod rzad to juz nie smiesza. hm, znieczulica jakas?:) a najstraszliwsza byla ta z koktailem z oka... brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek92 Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 07.06.06, 12:03 nie są dze są bardzo fajne choć krótkie i są poszechnie lubienae .:D Odpowiedz Link Zgłoś
sisko_allegro Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 07.06.06, 13:49 Może właśnie takie mają być ?? obrzydliwe, wstrętne, głupie ? :D i właśnie o to chodzi ?? pokaż mi drugą taką bajkę ?? nie ma ?? to dobrze.. co za tym idzie ?? pomysł jest oryginalny !! podoba się wielu ludzią w tym mnie... dla mnie są rewelacyjne te bajki, smieszne jak najbardziej... a jak tobie nie pasuje nie musisz krytykować i odradzać niech ludzie sie sami przekonają czy chcą to oglądać czy nie. Tobie polecam Smerfy , Albo Bolka i Lolka.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
drachu Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 07.06.06, 14:08 sisko_allegro napisał: > Może właśnie takie mają być ?? obrzydliwe, wstrętne, głupie ? :D i właśnie o to > chodzi ?? pokaż mi drugą taką bajkę ?? nie ma ?? to dobrze.. co za tym idzie ?? Jak to nie ma? O czym Ty piszesz? Mam przypomnieć Itchy and Scratchy Show? Polska wersja to Zdrapek i Pocharatka. Idea HTF w prostej linii pochodzi właśnie od tego produktu Matta Groeninga. Dodajmy, że Zdrapek i Pocharatka mają jakieś kilkanascie lat. To kreskówka idealnie w tym stylu. Natomiast jesli idzie o inne obrzydliwe/głupie/wstrętne kreskówki to wierz mi, takich flashowych kreskówek są całe wiadra. Odpowiedz Link Zgłoś
trino to nie MTV 07.06.06, 14:03 To nie ma nic wspólnego z MTV!!!! Telewizja dopiero po latach zaczęła je transmitować. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: to nie MTV 07.06.06, 14:15 Jestem przeciwna tym kreskowkom.... niepotrzebna przemoc :/ nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
karolinag2 Re: "Happy Tree Friends" - zdecydowanie nie 07.06.06, 15:59 A jaka jest roznica miedzy tymi bajkami a normalnymi filmami?? Zadna. Tylko ze filmy dzieciaki ogladaja masowo bo puszczaje je o takich godzinach ze jeszcze nie spia. A te bajki puszczaja pozno wiec zaden dzieciak jej nie obejrzy. Tak jak w south park moze nie ma wiele krwi ale tez sa czasami chwyty ponizej pasa ale na koncu jest zawsze moral w HTF jest podobnie. A zreszta jak kogps to brzydzi to niech lepirj oglada chucka norrisa gosc dostaje ciegi ale i tak wygra. To jes dopiero czad@!!!!!!! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hatifant Re: "Happy Tree Friends" - zawsze i wszędzie! 07.06.06, 17:16 Czy kotś wam każe oglądać tą bjkę? Dla mnie jest super! Ta makabryczność też dodaje uroku! A jak komuś się nie podoba, to niech nie ogląda! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Happy Tree Friends" - zawsze i wszędzie! 07.06.06, 18:25 No masz - a ja myślałem, że Itzhy & Scratchy to była kreskówka fikcyjna wymyślona na użytek The Simpsons tak jak "Terence i Philip" na użytek South Park. Odpowiedz Link Zgłoś
drachu Re: "Happy Tree Friends" - zawsze i wszędzie! 08.06.06, 14:01 Bo była. Nie zmienia to jednak faktu, że HTF jest rozwinięciem Itchy and Scratchy. Nie można zatem mówić, że jest wielce nowatorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia100 Re: "Happy Tree Friends" - zawsze i wszędzie! 08.06.06, 16:06 racja są to drastyczne bajki i wiadomo ze nie dla dzieci ... ale mi osobiscie nie przeszkadzają ani mnie grzeją ani ziębią ... Odpowiedz Link Zgłoś