Dodaj do ulubionych

"Panorama" Ignorantów.

10.06.06, 10:20
"Panorama" po meczu Pol-Ekw ani słowem nie zająknęła się a'propos barbarzyńskiej masakry jaką Izrael urządził sobie na plaży Beit Lahia w Strefie Gazy... ANI JEDNYM SŁOWEM... Przez 10 minut nawijano o meczusiu,składano sobie kondolencje,pokazywano polskich wysmarowanych farbami jak ciołków żałobników wychodzących ze stadionu - wielka smuta,jednym słowem.Bo przegraliśmy w piłkę,do cięzkiej cholery - powód zaiste doniosły.Dramat narodowy.Trzeci akt,twoja mać...
O patetycznych moralnych dylematach pani Zyciuniu,która chciała,miotana dumą,odejśc z (nie)rządu też z wypiekami donoszono.
ANI SŁOWA o wydarzeniu,które śmiało można nazwać bestialstwem i ostateczną kompromitacją władz państwa żydowskiego.
Nie dywaguję czy to mała,szczerbata ignorancja czy infantylizm czy może debilne przedłożenie byle shitowego meczyku w piłeczkę (bo to przecież tylko naród obchodzi i tylko tym naród oddycha i tylko to go może ruszyć) nad rzeczy naprawdę ważne i naprawdę domagające się choćby rzetelnej informacji.
Obserwuj wątek
    • no_one2 Re: "Panorama" Ignorantów. 10.06.06, 10:34
      To przelacz sobie na CNN czy Euronews ,czy tez nasz TVN 24 i nie brecz tutaj.

Ja np mialem ochote popatrzec co sie dzialo po meczu,wypowiedzi kibicow ,a na
      ww. kanalach info ze strefy Gazy lecialo nonstop wiec w czym problem.

Pozatym informacie stamtad codziennie sa takie same - pardon - zmienia sie tylko
      liczba ofiar i poszkodowanych.
      • grek.grek Re: "Panorama" Ignorantów. 10.06.06, 10:43
        Nie chodzi o mnie,ja sobie poradziłem z ta niedogodnością.
        Chodzi raczej o poziom polskich mediów,jeśli nie raczyłeś zauważyć - pomijanie takich newsów na rzecz nawijania o 4literachMaryni mija się z czymś co zwie się "misją" w odniesieniu do TVP.
        Jesli dla ciebie to co się dzieje na Bl.Wschodzie to tylko statystyka,a dostajesz sraczki z powodu boleśnie prymitywnych i "fachowych" wypowiedzi jakichs podchmielonych pajaców wypaćkanych farbą po meczu słabych jak noc piłkrzyków t współczuję stanu ducha i ogólnego rozgranięcia.Dać ci tylko łopatkę,wiaderko i marsz do piaskownicy...
        Człowiek z IQ wyższym niż 1 pkt byłby w stanie wyobrazić sobie komentarze polskich kiboli po porażce poniesionej z takim rywalem i w takim stylu - jeśli ty potrzebowałeś do tego połowy programu informacyjnego to gratulacje ci składam.
        Nie wiem co gorsze - tacy jak ty tępi zjadacze chleba,których interesuje tylko,żeby się nażreć,wykasztanić,uwalić do wyra,a międzyczasie obejrzeć mecz czy ci nieszczęśnicy piłkarze...
    • jollaa Re: "Panorama" Ignorantów. 10.06.06, 18:52
      Może nie powinno się generalizować, ale od kiedy Panorama zmanipulowała
      powitanie Benedykta XVI z Jurkiem, Borusewiczem i Marcinkiewiczem przestała być
      dla mnie wiarygodnym serwisem informacyjnym. Jurek pocałował pierścień i
      przyklęknął, Borusewicz uścisnął dłoń papieża, Marcinkiewicz też pocałował i
      przyklęknął. Manipulacja polegała na tym, że pokazano Jurka potem na fleszu
      zrobiono cięcie, tak że nie było widać, że Borusewicz nie padł na kolana i
      potem całującego i klękającego Marcinkiewicza. Całą akcję pokazano w Bumerangu.
      Z jakich powodów to zrobiono, nie mam zielonego pojęcia, może ze strachu, ale
      przed kim. Kiedyś się bali komitetu centralnego i może ten rodzaj
      podporządkowania i przypodobania się władzy siedzi w wydawcach Panoramy. Ale ja
      nie mam zamiaru patrzeć ja ich włazidupstwo.
      • xxx131 Re: "Panorama" Ignorantów. 10.06.06, 18:57

To dziwne, w PISie Borusiewicza nie lubia...
        Zreszta nie mowili tez o tym jak lewacy w Niemczech rzucali jajami w pokojowa
        demonstracje. Mogli zrobic by porownanie z Polska.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Co to jest ignorancja? 10.06.06, 23:29
      Chciałbym, abyś napisał co rozumiesz pod pojęciem "ignorancja".
      • adam228 Re: Co to jest ignorancja? 11.06.06, 00:36
        A dlaczego Borusewicz nie pocałował Papieża w pierścień...jakiś inny jest czy
        cóś....po co tam poszedł ?
      • grek.grek Re: Co to jest ignorancja? 11.06.06, 11:10
        W tym przypadku jest to właśnie to o czym pisałem - lekceważące pominięcie najważniejszego wydarzenia dnia, przez osoby składające serwis informacyjny; nie dochodzę dlaczego - dla zabawy,ze zwyczajnego nieuctwa czy z braku pojęcia o tym,że trzeba informować o wszystkim co ważne,bo robienie w drugą stronę czyni z tego narodu,w jego masie,ciemne stado matołków...Nie dbam o to - fakt jest faktem...

POdam jeszcze jeden przykład profesjonlizmu "Panoramy" - kiedy rozpoczęły się protesty,po obsadzeniu przez Giertycha stanowiska Min.Edukacji,Panorama wyemitowała pewien materiał - otóz stało tam tak : "Giertych jest postacią kontrowersyjną; jest byłbym szefem MW,która to zapisała się potępianymi akcjami przeciw,przede wszystkim, mniejszościom seksualnym" - ilustracją do tego zdania było pokazanie zdjęć z Marszu Wszechopolaków,który odbył się niedługo po przedostatnim Marszu Równości,szli młodzi ludzie z dziećmi,Roman obok nich,było familijnie i miło.
        KŁAMSTWO. Każdy smarkacz w tym kraju wie,że MW nie jest potępiana za takie marsze familijne,tylko za rzucanie kamieniami w legalne demonstracje,za hasła nazistowskie,za podżeganie do przemocy (tak BTw,to są mocni tylko przeciw gejom,lesbijkom i feministkom,z kamieniem w łapie,przeciw normalnym facetom na płacz im się zbiera)...
        Co to zatem było,jeśli nie zwykła brednia ?
        Czy to nie celowe pomijanie kontekstu ?
    • misiak38 Re: "Panorama" Ignorantów. 11.06.06, 12:35
      grek.grek napisał:

> "Panorama" po meczu Pol-Ekw ani słowem nie zająknęła się a'propos
      barbarzyńskie
      > j masakry jaką Izrael urządził sobie na plaży Beit Lahia w Strefie Gazy...
      ANI
      > JEDNYM SŁOWEM... Przez 10 minut nawijano o meczusiu,składano sobie
      kondolencje,
      > pokazywano polskich wysmarowanych farbami jak ciołków żałobników wychodzących
      z
      > e stadionu - wielka smuta,jednym słowem.Bo przegraliśmy w piłkę,do cięzkiej
      cho
      > lery - powód zaiste doniosły.Dramat narodowy.Trzeci akt,twoja mać...

zgadzam się z Tobą.w ogóle z tym mundialem jest przegięcie,przeżywanie wielkie,
      toz to klęska narodowa że nasi przegrali ( jakby to nie było wiadome od
      początku że tak będzie ).dziwię się że w ogóle ktoś ma jeszcze jakieś nadzieje
      na cokolwiek.z kim bysmy nie grali i tak przegramy,takie odnoszę wrażenie.nie
      ma się co podniecać.
      • grek.grek Re: "Panorama" Ignorantów. 11.06.06, 12:48
        A to Ty nie wiedziałeś/aś,że od wyników rep.piłkarskiej na Mundialu zależy to czy Kowalskiemu płot się nie posypie,Nowakowi nie spadnie cegła z dachu na głowę,a Malinowskiemu córka licelistka nie zajdzie w niechciana ciążę,a syna wyrzucą ze studiów,a w Pcimiu Dolnym potanieje chleb i wyroby garncarskie ? :)))
        Większość z tych histerycznych komentarzy i rzucania q-w i ch-ów na piłkarzy to zwykły wentyl przez który uchodzą frustracje dnia codziennego Polaka. :)

No i nie bądź takim/ą pseymistą/ką - może uda się zremisować z tą KOstaryką...;)
        • misiak38 Re: "Panorama" Ignorantów. 11.06.06, 21:30
          grek.grek napisał:

> No i nie bądź takim/ą pseymistą/ką - może uda się zremisować z tą
          KOstaryką...;)

heh:) i wygrać z Niemcami 3:1 ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka