Dodaj do ulubionych

Kamil Durczok. Miś na Krupówkach

18.06.06, 13:11
Niech mi ktoś wyjasni, jakim sposobem zupełnie przeciętny dziennikarzyna, do
tego mający skłonność do zachowań zgoła niedziennikarskich (ach, jak pięknie
podporządkował się swego czasu kwiatkowszczyźnie!), zostaje gwiazdą TVP.

Nijak tego nie rozumiem, po prostu.
Obserwuj wątek
    • magdateclaw Kamil Durczok jest jedym z kilku najlepszych ... 21.06.06, 02:31
      dziennikarzy w Polsce.
      Jest pracowity jak Lis, ale nie ma w nim pychy,
      którą przeszkodziła w karierze Tomaszowi Lisowi.

Durczok jest ambitny, ale pracuje w aksamity sposób.

Tomek Lis był z tej póli młodych, zjadłych wilczków w żółtych krawatach i niebieskich koszulach. Abitnych, ale bez głębszej wiedzy o istocie i mediów i ludzi do których mówił. Na jego tle Durczok jest prezenterem stonowanym, chciałoby się powiedzieć "wytrawnym" Dobrze się stało, że Lis trafił w końcu do Polsatu. Myślę, że to otoczenie
      odpowiednie do niego. Polskie, przaśne, nieco zaściankowe. Od młodego Waltera i TVN-u
      oczekuje nowej jakości w telewizji. Już dziś pokazują nam programy, które oglada widownia np brytyjska ( jak show: Taniec z gwiazdami), i trzymam kciuki by roziwjali
      i z dominowali te najbogatsz grupę docelową. Co do Durczoka... tak trzymać Pani Kamilu! Niech Pani się nie zraża kąsaniem zawistnych kolegów. Jesli bedzie spokojna i wytrwała praca w "Faktach" suksce przyjdzie szybciej niż sie spodziewacie.

Tego Wam oczywiście życzę,

MT

• grek.grek Re: Kamil Durczok. Miś na Krupówkach 21.06.06, 08:30
      Właśnie dlatego,że jest przeciętny,nie rzuca się w oczy,
      brak mu charyzmy,mocnego akcentu i barwy -
      Polacy lubią takich,którzy są do nich podobni; jednakowi,
      monotonni,bez właściwości,ot takie - marzenie masy odindywidualizowanych
      jednostek...
      Durczok ma coś z niemieckiej solidności - to trzeba mu
      przyznać; tyle,że poza pewien schemat,w swoim dzienikarstwie,nie da
      rady wyjść.
      I dodajmy do tego jego postawę w czasie choroby,a także
      fakt iż publicznie o tym powiedział - to na pewno
      przysporzyło mu tego typu popularności,której się szybko (nigdy ?)
      nie traci.Zdobył serca.
    • mozetakmozenie Re: Kamil Durczok. Miś na Krupówkach 21.06.06, 08:41
      grek.grek zgadzam się z Tobą. Mam podobne zdanie o Durczoku. Co do Faktów w jego wykonaniu- nie obejrzałem ani jednych w całości, więc nie mogę się wypowiedzieć.
      • deniss_peniss Re: Kamil Durczok. Miś na Krupówkach 21.06.06, 17:08
        Szczerze mówiąc brakuje mi Forum Durczoka z Jedynki, gdzie i miło się słuchało
        i oglądało jak Kamil wyłącza mikrofon krzyczącemu Gadzinowskiemu, czy w geście
        rozpaczy nad indolencją niektórych osób zza półkola uderza swoja tacką o stół.
    • wacek69 Re: Kamil Durczok. Miś na Krupówkach 21.06.06, 23:43
      zgadzam się w całości. Ale pamietajmy, ze to społeczeństwo niedawno kochało
      Millera i SLD (chyba 47% poparcia), teraz kocha PiS. Durczok do Polski świetnie
      pasuje. A popiera go np. ktoś (na tej stronie) podpisujacy się dennis-pennis.
      No właśnie, tak juz jest, na szczęście Durczoka nie trzeba ogladać
      • wioskowy_glupek Re: Kamil Durczok. Miś na Krupówkach 24.06.06, 01:58
        Magdateclaw ZGADZAM się w 99 % ten 1 % to krytyka Lisa którego też bardzo cenie ;)

A co do tv Kwiatkowskiego to szczerze za nią tęsknie widzac to co sie teraz wyprawia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka