Dodaj do ulubionych

Taniec z Głupotą

17.09.06, 23:42
może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tym programie? widzę tu na forum 200
postów na ten temat i zachodzę w głowę skąd tak daleko idące skretynienie
naszego szanownego społeczeństwa. lansowanie kiczu, bezmyślności, pozerstwa,
braku smaku i głupoty. sztuczność łamana przez przeciętność. Mężczyźni jak
prowincjonalni fryzjerzy, kobiety jak lalki barbie. Kieydś w telewizji był
kabaret starszych panów...
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 01:01
      no i co ,że był kabaret starszych panów?
      czasy się zmieniły -szczerze mowiąc nigdy nie rozumialam tych zachwytow nad
      nimi,o niebo lepsze były Kobry ,poza tym mowimy o stacji komercyjnej nie
      publicznej z "misją".Moze i program jest sztuczny,polowy z tych ludzi nie znam
      ale bardzo lubię ogladac sam taniec,czuc emocje tancerzy,muzyke ....ten program
      zrobil wiecej dla popularyzacji tanca w ciagu roku niż uczyniono
      w tym kierunku przez ostatnich kilkadziescia lat.Wiec ? jakaś rolę edukacyjna
      spelnia ,ale może pozostaje ci smetnie zanucic "już szron na glowie ,juz nie to
      zdrowie" .
    • kubissimo Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 01:08
      zabawne. zasady programu sa bardzo proste, wiec jezeli ich nie rozumiesz, to
      nie jestem pewien, kto tu jest naprawde kretynem?
      • lhotse89 Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 06:28
        przyznam sie że zgadzam sie z opinią założyciela wątku. Lubię taniec, sam kiedyś
        tańczyłem w turniejach, ale szczerze mówiąc zniechecuiła mnie ta cała otoczka -
        żele, brokaty, obcasy, solaria i całe te cuda wianki na wodzie.
        Poza tym ten program z tańcem m niewiele wspólnego bo tak naprawdę gawiedź
        ogląda to w oczekiwaniu "a nuż się Wałesównie obcas urwie albo Kwaśniewska
        skręcie noge w kostce". te całe historie o Maserakach, Hakielach i ich super
        kochankach sa tak zenujące i palcem po wodzie pisane ze niedobrze sie robi.
        Tandeta i bezguście. Nie obejrzałem żadnego odcinka mio że sie wczoraj zmusiłem.
        Wytrzymałem może z 15 min. Po prostu widać po kilku chwilach co kto potrafi i
        kto zajada się fastfoodami a kto coś trenuje i ma ciało na tyle sprawne żeby
        nie wygladało to tak jak wczoraj robiła to Kaja Paschalska . Sory ale ona
        mogłaby ćwiczyc latami ale jak ma sie Body wyciosane z drewna to nigdy nic z
        tego nie będzie. Z drwala nie zrobisz pianisty i odwrotnie.
        Martwi mnie tylko wysoka oglądalnosć tego bezguścia - duch w narodzie ginie.
        Rzeczywiscie jeśli porówna się poziom Starszych Panów z tym co obecnie mamy do
        obejrzenia w TV to sorry ale coś z tym społeczeństwem się porobiło. Cos bardzo
        złego.
        Jeśłi widzę B.Kaczynskeigo w Jury tandetnego programiku to się pytam co ten
        człowiek , promujący w założeniu kulturę wysoką, tam robi? kasa,popularność,
        nuda? Z jakich powodów dał sie zeszmacić siadajac za stołem i oceniając ludzi
        którzy robią jakies dziwne rzeczy tylko po to aby zaistnieć przez chwile na ekranie.
        • remik37 Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 07:21
          jest to program rozrywkowy, mający na celu rozerwać ludzi zajętych na co dzień
          rozmaitymi problemami, dlatego fajnie, że jest w niedzielę
          ludzie za dużo w was sztywniactwa i pozerstwa , silicie się bez przerwy na
          krytykę a podsumowanie jest tutaj proste
          JAK NIE CHCECIE TO NIE OGLĄDAJCIE
        • amikeo Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 07:59
          Widziałeś tam B.Kaczyńskiego?? Masz omamy wzrokowe.
          • max-weber Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 08:21
            Ten program lansuje njagorsze z możliwych wzorców. Te stroje, ta atmosfera
            rodem z pochodów pierwszomajowych albo akademii na cześć, w swojej estetyce
            jest na wskroś "radziecki" . No i tytuł: taniec z gwiazdami, podczas gdy oprócz
            córki byłego prezydenta nie ma w nim ani jednej osoby która by się normalnemu
            człowiekowi z czymkolwiek kojarzyła.
            • nnike Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 08:27
              max-weber napisała:

> No i tytuł: taniec z gwiazdami, podczas gdy oprócz córki byłego prezydenta nie
              ma w nim ani jednej osoby która by się normalnemu człowiekowi z czymkolwiek
              kojarzyła.

Zależy co się rozumie pod słowem "normalność"...

A w ogóle to: in.imess.net/humor/grafika/1zoo.jpg
            • marisa_tomei Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 18:54
              No wlasnie te "gwiazdy". Chyba spadające.
              Co to za gwiazda taka Liszowska?? Spuscmy zaslone milczenia na jej wygląd,
              tusze, twarz i odrosty.
              Albo taki Milowicz? A Mroczek?? Nie mowiac juz o Walesownie, ktora jest slawna
              z tego powodu, ze jej ojciec byl prezydentem.
              Rzeczywiscie...."gwiazdy".
              • nnike Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 18:58
                marisa_tomei napisała:

> No wlasnie te "gwiazdy". Chyba spadające.
                > Co to za gwiazda taka Liszowska?? Spuscmy zaslone milczenia na jej wygląd,
                > tusze, twarz i odrosty.
                > Albo taki Milowicz? A Mroczek?? Nie mowiac juz o Walesownie, ktora jest slawna
                > z tego powodu, ze jej ojciec byl prezydentem.
                > Rzeczywiscie...."gwiazdy".

Oh, ależ musisz się katować, oglądając tak dokładnie cały ten "badziewny"
                program ;) A jaką masz pamięć! ;)))
                Też oglądam (i słucham doskonałych wykonań teamu Sztaby), ale pewnie bez
                podobnego Tobie zaangażowania, albo już po prostu pamięć mnie zawodzi ;)

A ja... lubię ten program.
                • marisa_tomei Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 19:21
                  No więc nie musze to i nie katuje sie tym programem. I go nie ogladam. A pamiec
                  mam i to dobra, zazdroscisz? :)

Nie trzeba ogladac tego badziewiaskiego programu, zeby wiedziec,
                  jakie "gwiazdy" biorą w nim udzial. Wystarczy jezdzic samochodem i na kazdym
                  bilbordzie widzec reklame tegoz programiku z lista uczestnikow :)i poczytac ja
                  sobie stojąc na swiatłach.
                  • nnike Re: Taniec z Głupotą 19.09.06, 02:11
                    marisa_tomei napisała:

> No więc nie musze to i nie katuje sie tym programem. I go nie ogladam. A
                    pamiec mam i to dobra, zazdroscisz? :)

Jeszcze jak! ;)

> Nie trzeba ogladac tego badziewiaskiego programu, zeby wiedziec,
                    > jakie "gwiazdy" biorą w nim udzial. Wystarczy jezdzic samochodem i na kazdym
                    > bilbordzie widzec reklame tegoz programiku z lista uczestnikow :)i poczytac ja
                    > sobie stojąc na swiatłach.

Tere fere. Tylko winny się tłumaczy i to tak gęsto ;)))))
                    • marisa_tomei Re: Taniec z Głupotą 20.09.06, 10:00
                      nnike napisała:

>
                      > Tere fere. Tylko winny się tłumaczy i to tak gęsto ;)))))
                      >

tak myslalam, ze jestes uposledzona umyslowo :)))
              • ana-green Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 20:06
                > Co to za gwiazda taka Liszowska?? Spuscmy zaslone milczenia na jej wygląd,
                > tusze, twarz i odrosty

Czyli osoby odbiegające od standardów etycznych wyrażonych w liczbach 90 - 60 -
                90 nie mają prawa pokazywać się w TV i być popularne?
                A twarz Liszowska ma normalną - ani brzydszą, ani ładniejszą od przeciętnej.
                Też średnio kojarzę większosć uczestników, ale taki jest charakter tego programu
                (na wskroś rozrywkowego, bez ambicji artystycznych) że Cielecka, Kondrat czy
                Rojek chyba średnio pasowaliby do niego.
    • buena_xena Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 08:40
      Odpowiem ci analogia: "chociaz slucham czesto Bacha, lubie rowniez disco-polo.
      Czy to oznacza, ze jestem kretynem tylko dlatego, ze ty Bacha sluchasz bez
      przerwy i nie trawisz disco-polo"? Nie! De gustibus non desputantum est - to ty
      jestes kretynem, jesli tej prostej prawdy nie rozumiesz i przestan trolowac.
    • jelena86 Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 09:39
      Twoim zdaniem mamy oglądać tylko takie programy, które wznoszą nas na wyższy
      poziom intelektualny?! Faktycznie, program zawiera dużą dawkę sztuczności i
      pozerstwa, ale czyż w innych programach tego nie ma? Lepiej popatrzeć sobie na
      Lucasa i Sadowskiego tańczących rumbę niż na przykład na wschodzącą "gwiazdę"
      polityki Zawiszę. Co do kabaretów - myślę, że Kabaret Moralnego Niepokoju
      prezentuje lepszy poziom niż Starsi Panowie.
      • hynde Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 09:45
        jelena86 napisała:

> Co do kabaretów - myślę, że Kabaret Moralnego Niepokoju
        > prezentuje lepszy poziom niż Starsi Panowie.

Ojojojoj... Widziala Pani ktorys z programow Kabaretu Starszych Panow? Nie
        wydaje mi sie...
        • jelena86 Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 10:23
          Owszem, widziałam. Mam po prostu inne zdanie na ich temat niż Pan(i).
    • gladiusz Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 09:42
      hrabia_poldek napisał:

> zachodzę w głowę skąd tak daleko idące skretynienie naszego szanownego
      > społeczeństwa.

Ależ Panie Hrabio (i mówię to z całym, po dziadach ;) odziedziczonym,
      szacunkiem i podziwem dla wyjątkowej pozycji naszego stanu w dziejach i
      kulturze świata) popełnia Pan wielki błąd: nie docenia Pan społeczeństwa.
      Przez takie błędy prawie nas już nie ma.
      Zamiast gardzić obyczajem innego stanu (czy jak to nowocześnie Pan nazywa -
      społeczeństwa), spróbujmy dostrzec w nim choć trochę naturalnej godności -
      inaczej wwyginiemy całkiem.
    • pan-pin-gwin Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 10:49
      Mamy czasy gdy można oglądać kilka telewizji, a w nich równoczeńie kilka
      programów... to też łatwo znaleźć coś dla siebie : "od gumy do rzucia dla
      muzgu" po wytrawne kabarety starszych panów, oraz publicystyke , kulturę
      wysokich lotów, muzykę i disco polo.

Kabaret Starszych Panów - to historia i to se ne wrati.
      Wszak TVP może robić coś co mieści się w kategoriach misji publicznej, zamiast
      poPiSywać sie Wildstainem.

A komercyjne TV nie muszą mieć misji - oni muszą mieć kase - zarabiać.
    • bagatella to moze lopatologicznie ci odpowiem 18.09.06, 10:55
      moja babcia lubila ludowe przyspiewki, moj tato nie trawil hippisow i
      rockendrolla, ogladal starszych panow i zachwycal sie irena santor, ja nie
      znosze hiphopu, rapu i obwisnietych porow, kapturow i lysoli. kazda epoka ma
      swoich idoli, swoje trendy w modzie, swoje programy. nie zauwazyles, ze od
      czasow starszych panow w tv jest wiecej jak jeden czarnobialy program? a
      powstanie warszawkie bylo ponad 60 lat temu.
      wiesz, kiedys pietrzak i ten wieczny harcerzyk, tez smieszyli, dzis to juz
      jedna wielka zenada. nie narzekaj, idz z postepem czasu, nie lubisz tancow
      przelacz sie na tv trwam, tam nie ma lalek barbie i fryzjerow, choc kto wie,
      kto wie, a obowiazujacy stroj to czarne sukienki i jest jeszcze politycznie
      poprawny. a starsi panowie, panie hrabio, to w czym wystepowali, w kalesonach?
      • jedzoslaw Re: to moze lopatologicznie ci odpowiem 18.09.06, 11:47
        bagatella napisała:

> przelacz sie na tv trwam, tam nie ma lalek barbie i fryzjerow,

Bez przesady, po co tak drastyczne kroki. :) Wystarczy TVP Kultura.
    • mjr_nemo Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 12:24
      Ja bym polemizował z autorem wątku :) Według mnie, ten program to jeden z
      niewielu programów w polskiej telewizji, który jest na całkiem wysokim
      poziomie, może nie "kulturalnym", ale kulturowym. Uczy on bowiem, w dość prosty
      sposób, tego... czym jest estetyka. Oczywiście program dokonuje wielu
      uproszczeń, można mu wskazać liczne wady, ale moim zdaniem to bardzo dobrze, że
      podoba się w społeczeństwie kompletnie pozbawionym zmysłu estetycznego...
      proszę poobserwować ludzkie zachowania, fryzury, ubiory... pięknie śpiewa o tym
      M. Maleńczuk:
      Buty od krawca, spodnie od szewca, garnitur z
      ceraty

Portfel po tacie, zegarek po bracie, szarawary w
      kwiaty

Ortalion w łaty, kaszkiet kraciaty i kurtka na
      wacie

Skóra ze szczura, mokra fryzura, łańcuszek na
      klacie

Wszyscy rodacy idą do pracy pięknie wystrojeni

Egipskie fryzury, mundury ze skóry, w kieszeniach
      rulony

Tłoczone garsonki, gumowe koronki, dmuchane
      pierścionki

Wszyscy się noszą, więc noś się i ty wszystko
      wokół śpiewa mi

Ref: Noś, noś, noś dobre ciuchy, dobrych ciuchów
      nigdy dość

Noś, noś dobre ciuchy, jeżeli jesteś gość

Noś, noś, noś dobre ciuchy, rodzicom swym na
      złość

Noś dobre ciuchy, bo w ciuchach jest coś, dobrych
      ciuchów nigdy dość

Zero godzina już pękła sprężyna, bal się
      rozpoczyna

Cekiny, fiszbiny, szyfony, nylony, złocone galony

Treska z pieska, szklana plereska, etola z sobola

Bistor, kremplina, skaj, popelina, tak się
      zaczyna bal...

może to dlatego Polacy nie potrafią się odnaleźć tam, gdzie estetyka jest
      ważna, na Eurowizji, w łyżwiarstwie figurowym czy na wyborach miss.
      może "Taniec z gwiazdami" nie zmieni naszej kultury z dnia na dzień, ale może
      to początek zmian... Oby!
    • grek.grek Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 14:22
      Chodzi o to,żeby pospolity lud pracujący miast i wsi,mógł,z nosem
      rozpłaszczonym tęsknie na szybie,pooglądać sobie tzw.hihi,gwiazdy w
      krzykliwych fifrakach,puścił trochę smsów ,zaspokoił swoje
      pragnienie lizania tzw.hajlajfu, dostał w pałe reklamami i
      zabawił się na swoją miarę. A potem pan Zenek z panią Irminą
      wirują po swojej kuchni w M3 w papuciach,czując się przez chwilę jak Cichopełk i
      Pasternak,czy jak ten tancerz się tam nazywa - czy dla takich scen nie warto
      propagować takich widowisk ?..
      • xtrin Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 18:47
        > A potem pan Zenek z panią Irminą wirują po swojej kuchni w M3
        > w papuciach,czując się przez chwilę jak Cichopełk i Pasternak,
        > czy jak ten tancerz się tam nazywa - czy dla takich scen
        > nie warto propagować takich widowisk ?..

Najzupełniej szczerze - warto.
    • wielki_czarownik L*d też musi mieć rozrywkę 18.09.06, 17:56
      Podstawa dupokracji i IV RP (czyli l*d) potrzebuje rozrywki na swoim poziomie. Ot jakiś podrzędny aktorzyna z głupkowatego serialu nasmaruje żelem włoski, włoży obcisłe portki i kamizelkę z cekinami, pokręci (do spółki z jakąś lalunią) kuprem i l*d jest szczęśliwy. L*d ma to co chciał - rozrywkę na swoim poziomie.
      W trakcie tego widowiska l*d wyśle trochę esemesów, przez co producentom wpadną pieniążki na nowe samochody, obejrzy reklamę WC Sracza i proszku do prania który zmywa nawet ten brud którego jeszcze nie ma i koniec.
      Wszyscy są szczęśliwi. L*d się rozerwał, aktorzyna poprawił sobie notowania przez co zagra przez kolejne 300 odcinków swojego serialiku, a producenci mają nowe autka.
      Wszystko.
    • xtrin Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 18:44
      To jest program rozrywkowy. Nie ma na celu widza uwznioślić, czy pozwolić mu
      przeżyć katharsis, ma na celu umilić mu godzinkę życia.
      Oczywiście, że miejscami ociera się on o kicz, ale jest to kicz całkiem niezłej
      próby. Moda sceniczna zawsze graniczyła z kiczem, nie rozumiem więc skąd tak
      ostra krytyka strojów w TzG - są zwykle ciekawe, efektowne i odpowiednie do okazji.
      Ja osobiście lubię przez chwilę popatrzeć na kolorowe stroje i układy taneczne,
      posłuchać niecodziennie zaaranżowanych przebojów. Że to są "gwiazdy" to mnie to
      ani ziębi ani grzeje (większość z nich była dla mnie przed programem doskonale
      anonimowa), ale z ciekawością patrzę na to, jakie amatorzy czynią postępy (bądź
      nie). A jeżeli dla kogoś te "znane" twarze dodają programowi pikanterii to cóż w
      tym złego? Element "reality show" mnie nudzi, zwykle odrywam się od ekranu gdy
      prezentują scenki z treningów bądź wycieczek, podobnie olewam wypowiedzi
      beznadziejnego jury, rozmowy z gwiazdeczkami i popisy prowadzących. Element
      konkursowy także mi wisi i powiewa, nie robi mi różnicy kto wygra, a kto
      przegra, co najwyżej pod kątem tego, że daną parę chętnie jeszcze bym
      pooglądała. Pozatem traktuję zgadywanie tego kto odpadnie jako test mojego
      wyczucia gustu publiczności :).
      Summa summarum jest to najlepiej chyba realizowany program rozrywkowy w polskiej
      tv i o ile mógłby być tysiąckrot lepszy, to nie jest taki całkiem zły.
    • ana-green Re: Taniec z Głupotą 18.09.06, 18:45
      Dlaczego wy, o wybitne umysły, przejmujecie się jakimś głupim programikiem dla
      pospólstwa. I jeszcze wytężacie fenomenalne rozumy żeby łaskawie uraczyć nas,
      pospólstwo kilkoma zdaniami komentarza. Że też zniżacie się do takiego poziomu!
      Nie starczy wam czasu żeby udowodnić, że jesteście ponad to. Że oglądacie tylko
      kino offowe i programy naukowe, z obrzydzeniem patrzycie na taki wynalazek jak
      telewizor, wymiotujecie gdy słyszycie określenie "program rozrywkowy", nie
      zawracacie sobie mądrych głów rozrywką dla mas typu jazda na rowerze (tylko
      golf), grillowanie (tylko włoskie restauracje), picie piwa (tylko wino z
      rocznikiem), nie drapiecie się, nie chrapiecie, nie wypróżniacie się. O
      Lordowie, Hrabiowie czy może nawet Królowie!
      A poważnie - widocznie są ludzie, którzy nie mogą znieść, że ktoś inny coś
      ogląda/czyta/lubi i muszą dowartościować się stwierdzeniem "ale jestem mądry,
      nie uznaję takiego badziewia".
      A osobiście chciałabym zauważyć, że stosunek do tematu mówi więcej niż samo
      zainteresowanie tematem.
      • forresty Re: Taniec z Głupotą 19.09.06, 07:43
        Nieulega waatpliwości ze są takie persony które myślą ze sr.. na niebiesko a w
        kiblu po nich pachnie maciejką. Ja do nich nie należę. nie zmienia to faktu że
        program TZG uważam za wyjątkowo tandetny, badziewiasty, debilny, bezsensowny,
        voyeurowski, obleśny i generalnie urągający mojemu zdrowemu rozsądkowi. No bo co
        mam niby tam oglądać? Tańczą słabo, gwiazdy to żadne a masa kiczu powala mnie na
        nogi. jak ktoś chce to ogląda a jak nie to nie.
        Tylko nie wmawiajcie ludziom że to rozrywka. To durne podglądactwo znanych z
        ekranu postaci które czegoś tam nie umieją i człek siedzi i oglada cmokając jaki
        to foremniak ma niedoskonały cycek, jak kwaśniewska plącze nogi czy jak milowicz
        sapie.
        A już hrabina T. mnie błuehhhhhhhh....
        • xtrin Re: Taniec z Głupotą 19.09.06, 08:52
          > To durne podglądactwo znanych z ekranu postaci które czegoś tam
          > nie umieją i człek siedzi i oglada cmokając jak i to foremniak
          > ma niedoskonały cycek, jak kwaśniewska plącze nogi czy
          > jak milowicz sapie.

Zapewne są i tak do sprawy podchodzący ale uznawanie, że wszyscy tak podchodzą
          conajmniej mija się z prawdą.
    • karol113 Re: Taniec z Głupotą 19.09.06, 11:44
      Nie rozumiem pretensji.
      TVN slusznie uwaza, ze wiekoszosc widowni stanowia idioci. Dodatkowo wiadomo, ze
      kobiety czesciej ogladaja TV niz panowie i odpowiedzia na takie zapotrzebowanie
      rynku jest ten program.
      Zwracam uwage na liczna grupe obroncow programu, czyli czesc widowni stanowia
      nawet umiejacy pisac.
    • menisk Re: Taniec z Gwiazdami 19.09.06, 12:00
      Dajcie sobie spokój. To jest forum, gdzie każdy może sobie zjechać dowolny
      program. Nie ma się co denerwować. Ja TzG bardzo lubię, ktoś inny może go nie
      znosić. Radziłabym tylko nie robić wycieczek osobistych do odbiorców i nie
      zaliczać ich pochopnie do "skretyniałego społeczeństwa". To, że ktoś ogląda
      TzG, to za mało, by uznać delikwenta za kretyna ;-P.
      • gary_kuper Re: Taniec z Gwiazdami 19.09.06, 13:56
        Mylisz się - fakt, a nawet rzekłbym podejrzenie, że ktoś ogląda TANIEC Z
        (hihihihi) "GWIAZDAMI" absolutnie wystarczy by uznać go za totalnego kretyna.
        • menisk Re: Taniec z Gwiazdami 19.09.06, 16:07
          To ty się mylisz. Twoje stanowisko to wielka uzurpacja. Prędzej kretynem będzie
          ktoś, kto określa kretynem kogoś, kogo w ogóle nie zna. Ponieważ cię nie znam,
          więc mogę cię tylko podejrzewać o kretynizm. Póki co ;-).
        • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 20.09.06, 11:12
          > Mylisz się - fakt, a nawet rzekłbym podejrzenie, że ktoś ogląda TANIEC Z
          > (hihihihi) "GWIAZDAMI" absolutnie wystarczy by uznać go za totalnego kretyna.

Jak dla mnie o wiele większą podstawą do uznania kogoś za kretyna jest to, że
          ocenia on inteligencję bliźnich li tylko na podstwie ich gustów :).
        • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 20.09.06, 11:40
          A tak przy okazji - sam kiedyś to oglądałeś?
          Jeżeli tak - to jesteś kretynem.
          Jeżeli nie to na jakiej podstawie sprawę oceniasz? Ocenianie czegoś, czego się
          nie zna to kretynizm. A może opierasz się tutaj na zdaniu innych? Czy opieranie
          się o zdanie kretyna nie jest jeszcze większym kretynizmem?
    • nadja Re: Taniec z Głupotą 19.09.06, 18:25

Ale sie dowartosciowales, co?

n.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka