Dodaj do ulubionych

Tylko do cracka66

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.01, 20:09
Nie bywam tu często bo BB oglądam sporadycznie, ale właśnie dlatego zajrzałam,
zeby zobaczyć co ludzie o tym programie sądzą. Ich opinie są ciekawsze niż sam
program.Większość forum jest martwa, tematy sztuczne. Tu ludzie naprawdę tym
żyją, ulegają emocjom. To fajne. Ale podczas ostatniego weekendu zadziwiająco
często spotykałam ciebie na tych łamach. Na początku myślałam, ze chcesz
pogadać z kimś, popolemizować. Ale bardzo szybko dałeś wciągnąć sie w jakies
bezsensowne zabawy słowne. Bezsensowne... Nie do końca. Musiało ci sprawiać
cholerną satysfakcję takie prowokowanie ludzi. Tylko bardzo szybko stała się to
prowokacja dla samej prowokacji. A to mnie zdegustowało. Taka zabawa jest fajna
na 15 minut. Dłużej - sprowadziłeś się do takiego samego poziomu jak twoi
oponenci. Często sympatyków Irka traktowałeś jak gówniarzy i nieudaczników.
jeśli tak naprawdę o nich myślisz - dyskutując z nimi zrównałeś się z nimi. I
jeśli cię oni wkurzają - to gratuluję. I przez tą prowokację - to forum, które
dotąd lubiłam - zmieniło się w jakąś licytację wulgaryzmów. I nie będziesz miał
tu z kim pogadać - bo wszyscy poznali cię jako pieniacza, faceta, który
dokopuje wszystkim, którzy wogóle chcą z nim rozmawiać. Taki był Twój cel?
Obserwuj wątek
    • Gość: sabcia Re: Tylko do cracka66 IP: *.acn.waw.pl 11.11.01, 20:13
      Gość portalu: Alga napisał(a):

> Nie bywam tu często bo BB oglądam sporadycznie, ale właśnie dlatego zajrzałam,
      > zeby zobaczyć co ludzie o tym programie sądzą. Ich opinie są ciekawsze niż sam
      > program.Większość forum jest martwa, tematy sztuczne. Tu ludzie naprawdę tym
      > żyją, ulegają emocjom. To fajne. Ale podczas ostatniego weekendu zadziwiająco
      > często spotykałam ciebie na tych łamach. Na początku myślałam, ze chcesz
      > pogadać z kimś, popolemizować. Ale bardzo szybko dałeś wciągnąć sie w jakies
      > bezsensowne zabawy słowne. Bezsensowne... Nie do końca. Musiało ci sprawiać
      > cholerną satysfakcję takie prowokowanie ludzi. Tylko bardzo szybko stała się to
      >
      > prowokacja dla samej prowokacji. A to mnie zdegustowało. Taka zabawa jest fajna
      >
      > na 15 minut. Dłużej - sprowadziłeś się do takiego samego poziomu jak twoi
      > oponenci. Często sympatyków Irka traktowałeś jak gówniarzy i nieudaczników.
      > jeśli tak naprawdę o nich myślisz - dyskutując z nimi zrównałeś się z nimi. I
      > jeśli cię oni wkurzają - to gratuluję. I przez tą prowokację - to forum, które
      > dotąd lubiłam - zmieniło się w jakąś licytację wulgaryzmów. I nie będziesz miał
      >
      > tu z kim pogadać - bo wszyscy poznali cię jako pieniacza, faceta, który
      > dokopuje wszystkim, którzy wogóle chcą z nim rozmawiać. Taki był Twój cel?

AMEN, Alga. Inteligentna kobieta, poważnie to mówię.
      • Gość: Alga Re: Tylko do cracka66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.01, 20:39
        Dzięki, Sabciu. Wiem dlaczego wybrałaś taki sposób atakowania cracka66.Ale my
        pogadamy tu jeszcze jak dwie inteligentne baby, ok? Do zobaczenia
        • Gość: sabcia Re: Tylko do cracka66 IP: *.acn.waw.pl 11.11.01, 20:41
          Gość portalu: Alga napisał(a):

> Dzięki, Sabciu. Wiem dlaczego wybrałaś taki sposób atakowania cracka66.Ale my
          > pogadamy tu jeszcze jak dwie inteligentne baby, ok? Do zobaczenia

Do zobaczenia, Alga.
          Cieszę się, że jesteś: 1. bystra, 2. na tym forum
    • Gość: Alga Re: Tylko do cracka66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.01, 20:48
      Widzisz cracku66 - nie doceniałeś Irka, a on zostanie na pewno najbardziej
      znaną osobą z BB i chyba jako jedyny z tej edycji zostanie zapamiętany. Zapewne
      po dzisiejszej programie BB rozpęta sie tu dyskusja - jedni powiedzą że TVN go
      sznatażował, inni, że zrobił to dla kasy, albo żeby chronić rodzinę.
      Jikikolwiek pobudkami by się nie kierował - zapamiątamy go wszyscy - i fani i
      oponenci. I jeśli będzie sprytny - a mam wrażenie że jest taki, a jeśli nawet
      nie - znajdzie doradców - wykorzysta pobyt w BB i wyjście z BB na maksa. I
      myślę że wchodząc w tych pomarańczowych spodniach do domu BB właśnie to chciał
      osiągnąć. Teraz zrealizuje wszystkie cele jakie sobie stawiał. TVN musi dać mu
      kasę - bo bez jego dzisiejszego wystąpienia zjedliby ich na żywca, a ewentualny
      proces... Myśle że zrobią z niego gwiazdę by całkowicie wyciszyć sprawę. Jak
      nie oni - media zapłacą za wywiady z Gwiazdą. Kasa, sława... Tak jakoś dobrze
      poszło temu nieudacznikowi- jak go określiłeś.
      • Gość: crack66 Ciekawe w sumie to co mówisz Algo, ale... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 00:13
        w otchłań, a wtedy już groźba procesu na TVN-ie nie zrobi żadnego wrażenia i
        maszyna go po prostu wypluje.
        Tak naprawdę roztrzaskał sobie ten człowiek życie na zawsze, ale nieal mi go,
        stary chłop i musiał wiedzieć na co idzie.
        • Gość: Alga Re: Ciekawe w sumie to co mówisz Algo, ale... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.01, 08:07
          Myślę, że Irek wykorzystał swoją szansę. Wzbudził zainteresowanie, jest sławny
          - w taki czy inny sposób, a tylko to w końcu w biznesie jest ważne, zarobi
          niezłe pieniądze. Machina go nie połknie - bo na każdym etapie może powiedzieć
          - taki jestem, ja tak mam. Wchodząc do domu BB wiedział co robi i dlaczego to
          robi. Chyba jedyny. Zobaczysz, że gdy go zaatakują, że się sprzedał czy coś w
          tym stylu - zasłoni się swoją indywidualnością, indywidualizmem. wiesz ta poza
          - a dlaczego nie? Ja taki jestem i tyle! - to rzecz bezcenna. Zawsze może na to
          postawić i ksżdy uznaje że tak - ma prawo do swojego kosmosu, do swoich wizji -
          a teraz do sprzedania swojej historii. Wiesz - z załamania nerwowego wyjść na
          tarczy - to naprawdę niezłe. Może on tak ma - a może jest po prostu cholernie
          dobrym strategiem. Ja lubię ludzi aktywnych, którzy starają sie coś zrobić, do
          czegoś dążyć. I dlatego lubię Irka, nawet z tym całym jego kosmosem. To wygodna
          droga ucieczki - jeśli ktoś cię nie akceptuje - zasłaniasz sie kosmosem. I
          jeśli mimo kosmosu robi swoje - to ok.
          PS. Co do Dawida - zgadzam się - ja też go lubię. Zastanawia mnie coś innego.
          Dlaczego w tej edycji nie ma ludzi, którzy wiedzą jak wykorzystać swoją
          popularność po BB? Oni naprawdę nie wiedzą czego chcą po wyjściu z kontenera.
          Ok- kasa. Ale w ten sposób, bez własnego pomysłu - naprawdę staną się
          marionetkami Wielkiego Brata w realu. A to smutne. Smutniejsze niż Irek z jego
          kosmosem. Bo on przynajmniej ma kosmos
          • inkwizytor Re: Ciekawe w sumie to co mówisz Algo, ale... 12.11.01, 14:01
            Wiesz Alga, bardzo fajnie to wszystko napisałaś :-)))
            Pozdrawiam.
            • Gość: Alga Re: Ciekawe w sumie to co mówisz Algo, ale... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.01, 21:57
              Dziękuje Inkwizytorze i do zobaczenia w innych wątkach. Myślałam że polemikę ze
              mną podejmie crak66 ale gdzieś go dzisiaj wiatry poniosły.
              • Gość: crack66 Oto znowu jestem... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 22:09
                Wiatry mnie przyniosły dopiero teraz, bo niestety (na szczęście) zaczął się
                kolejny tydzień ciężkiej pracy i koniec weekendowej przesiadywanki przed kompem.
                JA DALEJ PRZY SWOIM!
                Irek nie obroni się przed WIELKIM PRZEKAZIOREM, zaamanie nerwowe to nie jest
                sposób obrony a PORAŻKA. lość załamań nerwowych jakie można przejść bezkarnie
                jest bliska zeru. Praktycznie każde pozostawia w umyśle głęboką bliznę. I nie
                pomoże tu żaden "kosmos". W nim nie ma własnej historii czy historii pokoleń,
                on mniej czy bardziej świadomie z tym zerwał i nie nawiązuje do jakichś
                miejscowych czy rodzinnych tradycji. Nie czerpie też z "akumulatora" kultury,
                bo jak sam przyznał NIE CZYTAŁ ŻADNEJ KSIĄŻKI i ja mu wierzę.
                Taki bezdoświadczeniowy kosmos tylko pozornir jest ostoją własnej wolności, tak
                naprawd to jest on (ten kosmos) bardzo bardzo słabiutki i nie jest w stanie
                ochronić przed najmniejszym nawet stresem. I to się właśnie STAŁO.
                • Gość: Alga Re: Oto znowu jestem... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.01, 22:39
                  Nie będę cię przekonywać. Ale wiesz - gdyby Irek miał za sobą to wszystko,
                  gdyby nawiązywał do kultury, tradycji, innych wartości - gdyby z tego miał
                  czerpać siłe - nie znalazłby się w BB. Bo to niemedialne, nie sprzeda się. Tacy
                  ludzie nie trafią do takich programów.Oni już w tych czasach nie pociągną
                  tłumów.. Zresztą kiedy pociągali? Załamanie nerwowe może być ucieczką od
                  rzeczywistości. Może być sposobem odreagowania stresu. Może przydarzyć się
                  każdemu wrażliwemu człowiekowi. Myślisz że byłbyś w stanie idealnej równowagi
                  przebywając zamknięty przez 65 dni, z dala od rodziny, przyjaciół, pracy? Jak
                  ty byś odreagował? Może agresją? Wiesz - dobór ludzi wybranych do tego programu
                  mnie zadziwia (patrz post wyżej). Jeśli się nie mylę - każdy z nich w coś
                  ucieka. Myślę że każdy wyjdzie jakoś poraniony psychicznie. Bo oni nie są
                  przygotowani na to co na zewnątrz. Myśleli że będą, ale nie są. Dawid jest
                  najnormalniejszy. Jeśli jednak ma takie wyrzuty sumienia po wniesieniu piłki do
                  ogrodu - jak zareaguje na informację że Irek trafił do Tworek? A inni? Aga? Ja
                  im życzę żeby mimo to wynieśli z tego jak najwiecej. Irek chciał sławy i
                  spokojnej przyszłosci dla dzieci. Dostanie pieniądze i slawę. Jeśli wyciągnie z
                  tego jak najwiecej - spełni swe marzenia. A co resztą? Czego oni chcą? Dawid
                  dostanie mieszkanie. Będzie przez dwa lata musiał wystepować na imprezach tvn i
                  dyskotekach. Czy to udźwignie? Czy tego chciał? A inni? Pobawisz się w proroka?
                  Pamiętaj - dwuletni kontrakt. Spadająca oglądalność programu. To już nie I
                  edycja - i pełen entuzjazm. To rzeczywistość po załamaniu Irka i kompromitacji
                  TVN. I to jest smutne w BB.
    • Gość: Alga Re: Tylko do cracka66 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.01, 22:56
      Na temat Irka nie będę się już wypowiadać. Wszystko powiedziałam w poprzednich
      postach. Oglądasz Truman Show? Nic nie jest jednoznaczne.To tak jak patrzysz
      czasem na stół. AWidzisz, ze lezy na nim kartka. A pod nią może być jeszcze
      jedna, i jeszcze jedna...Jeśli weźmiesz je ze stału - dowiesz się. jeśli
      patrzysz zza szyby - możesz tylko zgadywać.
      • Gość: WhatsMyN Alga!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 16:43
        tak mi się miło zerkało na Twe wypowiedzi, aż tu nagle tekst o kartkach
        podnoszonych ze stołu...
        Czuję się jakbym stracił kobietę swoich marzeń.

Nie matrw się przecież wiesz
        w życiu zdarza się
        czasem kiepski tekst ______renataP
        • Gość: Alga Do WhatsMyN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.01, 19:29
          Gość portalu: WhatsMyN napisał(a):

> tak mi się miło zerkało na Twe wypowiedzi, aż tu nagle tekst o kartkach
          > podnoszonych ze stołu...
          > Czuję się jakbym stracił kobietę swoich marzeń.
          >
          > Nie matrw się przecież wiesz
          > w życiu zdarza się
          > czasem kiepski tekst ______renataP

Witaj - nie przeszła cała moja wypowiedź - dalej to miało większy sens - ale cóż
          - nie ma co do tego wracać. Generalnie to było nawiązanie do Truman Show.
          Nieważne. Chyba powoli będę uciekać z tego forum. Robi się mi coraz smutniej.
          Jeszcze trochę a zmienię nick na Kasandrę. Jaka jest kobieta twoich marzeń?
          Nie szukaj mnie,
          ukryłam się
          Nie poznasz twarzy
          pod makijażem. - to też Renata P
    • Gość: i Re: Tylko do cracka66 IP: 156.17.61.* 15.11.01, 03:01
      c

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka