Dodaj do ulubionych

>>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<<

IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 08:46
Cześć !!!
Czy czytałeś recenzję w Gazecie dotyczącą "Wiedźmina" ?
Jakiś, bliżej nie znany (nie podpisany !) facet, skrytykował film. Zarzucił, iż
film jest pozbawiony fabuły, że jest nie zrozumiały, nudny i w ogóle jako
całość pozbawiony sensu. Nie wiem, nie oglądałam jeszcze, ale rozbudził moją
ciekawość.
Jak na razie mogę się zgodzić tylko z tym, co dotyczy tzw. efektów specjalnych,
które tutaj są po prostu "niespecjalne", widziałam wprawdzie tylko krótkie
urywki, ale też mi się nie podobały.
Co do reszty, wypowiem się po obejrzeniu całego filmu.
Pozdrawiam. Nala.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pirx40 Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 08:54
      Oglądałem "Wiedźmina" na pokazie przedpremierowym w Łodzi.
      Biorąc pod uwagę polskie ograniczenia muszę stwierdzić, ze film nam się
      podobał.
      No, ale malkontentów nie brakuje, a zwłaszcza wśród tych co filmu nie
      oglądali, lub nie cztytali sagi i opowiadań.
      Oczywiście każdy ma swoje własne wyobrażenie wiedźmina i może mieć swoje
      zdanie, byle uzasadnione - sensowne.
    • Gość: Pirx40 Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 08:58
      Sorki. Napisałem, że nam się podobało, ponieważ film oglądałem z rodziną,
      która ma podobne zdanie.
      Przy okazji pozdrawiam Cię Nala.
      • Gość: Nala Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 09:46
        Gość portalu: Pirx40 napisał(a):

> Sorki. Napisałem, że nam się podobało, ponieważ film oglądałem z rodziną,
        > która ma podobne zdanie.
        > Przy okazji pozdrawiam Cię Nala.

Dziękuję za pozdrowienia.
        Czytając recenzję tego pana, odniosłam wrażenie, że właśnie on należy do tych
        osób, kore nie czytały książek Sapkowskiego. W przeciwnym wypadku nie pisałby, że
        film jest w całości jest niezrozumiały.
        Radziłabym mu przeczytać choćby opowiadania.
        Pozdrawiam. Nala

• Gość: Geralt Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 09:12
      Moje listy nie przechodzą kolejna próba!!!!!!!!!!
      • Gość: Geralt Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 09:15
        Cześć Nala !
        Nie mogę odpowiedzieć cytując 3 razy nie przeszedł mi list. Może teraz się uda.
        Odpowiem w związku z tym na raty.
        Rzeczywiście jest "smrodek" w związku z Wiedźminem. Zmienili cały film już po
        nakręceniu. Głównym wątkiem miał być wątek miłosny Wiedźmina z Yennefer ale
        czarodziejka występuje na ekranie około 5 minut!
        Scenarzysta wycofał się z tej produkcji jak zobaczył co zrobili z jego
        scenariuszem.
        c.d. niżej
        • Gość: Geralt Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 09:20
          c.d. podobno sam Sapkowski zastanawiał się czy firmować swoim nazwiskiem ten
          projekt. O ile to robi.
          Jest nadzieja że serial w TV bedzie lepszy. Mają więcej czasu to może się
          poprawią. Wybieramy się w tym tygodniu do kina to napiszę o swoich wrażeniach.
          Pragnę Ci podziękować za info. o książce "Hobbit czyli tam i z powrotem".
          Udało mi się ją kupić i oczywiście czytam. Najlepszy numer że na okładce jest
          napis "lektura szkolna"!
          Potem oczywiście biorę się za Władcę Pierścieni.
          Napisz czy wiesz gdzie można znaleźć w sieci info. o Irku (podobno można coś
          obejrzeć) napisz też co wiesz na sto procent.
          Zgóry dziękuję i pozdrawiam
          Geralt
          • Gość: Ina Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.11.01, 09:41
            Czytałam też, bo na film nie dotarłam, moze dziś mi sie uda albo w tym tygodniu
            (ale na moja opinię nie liczcie bo jestem malkontentką), ze reżyser bardzo
            chętnie pokazuje kobiece piersi. Ale mam nadzieję, że nie będą to piersi Agaty
            Buzek!!! ;o)
            A wogole to w sobote była "Miłość blondynki" Milosa Formana. Czy jeszcze ktos
            to lubi?
            • Gość: Nala Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 09:59
              Cześć wszytkim !
              Kurczę, nie wiem od czego zacząć.
              Ina, Formana bardzo lubię, ale tego filmu nie oglądałam. Chyba muszę żałować.

Geralt, cieszę się że "dorwałeś" się do "Hobbita", jestem ciekawa Twoich
              wrażeń ?
              Jak Ci się książka podoba ?
              Co do Irka, nie mam żadnych wiadomości, gdzie można spotkać jakieś informacje
              (rzetelne !!!), na jego temat. Ciekawe, co z tego co zostało napisane i
              powiedziane jest prawdą ?
              Jakie wrażenie robi na Tobie nowy mieszkaniec ? Jeżeli oczywiście oglądasz to
              żenujące widowisko ?
              Widać jak na dłoni, że jest przygotowany, aby nie podpaść (od razu)
              publiczności.
              Pozdr. Nala

• Gość: Geralt Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 10:21
                Gość portalu: Nala napisał(a):

> Cześć wszytkim !
                > Kurczę, nie wiem od czego zacząć.
                > Ina, Formana bardzo lubię, ale tego filmu nie oglądałam. Chyba muszę żałować.
                >
                > Geralt, cieszę się że "dorwałeś" się do "Hobbita", jestem ciekawa Twoich
                > wrażeń ?
                > Jak Ci się książka podoba ?
                > Co do Irka, nie mam żadnych wiadomości, gdzie można spotkać jakieś informacje
                > (rzetelne !!!), na jego temat. Ciekawe, co z tego co zostało napisane i
                > powiedziane jest prawdą ?
                > Jakie wrażenie robi na Tobie nowy mieszkaniec ? Jeżeli oczywiście oglądasz to
                > żenujące widowisko ?
                > Widać jak na dłoni, że jest przygotowany, aby nie podpaść (od razu)
                > publiczności.
                > Pozdr. Nala
                >

Nala!

Hobbit jest interesujący i wciągnął mnie. Czytam go z przyjemnością. To jest
                trochę inny styl niż Sapkowski ale interesujący.Trzeba też chyba brać poprawkę na
                to że Hobbit był skierowany do młodszej publiczności.
                Co do BB to widziałem nowego. Robi pozytywne wrażenie. Chyba jest bardziej
                kreatywny od całej reszty. Poczekamy zobaczymy.
                O co chodzi z Tą Twoja imprezą?

• Gość: Pirx40 Re:Ina IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 09:50
      Tak, czy inaczej dla fanki prozy Sabkowskiego obejrzenie filmu jest
      koniecznością. Życzę wielu wrażeń podczas oglądania filmu, Jet to na pewno
      lepsza rozrywka niż zeszmirowany do granic możliwości BB.
      Oczywiscie mają rację Ci, którzy twierdzą, że wątek Yennefer, potraktowano
      marginalnie.
      A, co do piersi - są piękne.
      • Gość: Ina Re:Ina IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.11.01, 09:56
        > A, co do piersi - są piękne.

Ale konkretnie które? ;o)

• Gość: Nala Re: Do Pirx40 !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 10:10
          Nick z Lema, jak sądzę ???
          Jeśli chodzi o wątek Yennefer, to ma być on przedstawiony w zupełnie inny
          sposób w serialu dla TV.
          Tak będzie prawdziwy wątek miłosny i więcej faktów związanych z Geraltem i
          Yennefer. Ma być 13 odcinków, ciekawe czy będzią one związane z trzynastoma
          częściami dwóch tomów opowiadań ?
    • Gość: Pirx40 Re: Ina i Nala IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 10:13
      Ina. Oczywiście pisałem o G. Wolszczak.
      M Formana uwielbiam za "Hair" i "Lot nad kukułczym gniazdem"
      Nala. Niepotrzebnie mnie "jedziesz". Oczywiscie czytałem każdą książkę
      Sabkowskiego.
      Uważam jednak, że każdy scenarzysta i reżyser ma prawo do swojej wizji
      artystycznej, z która oczywiście nie każdy musi się identyfikować.
      Ponadto ja idąc na film z góry chciałem, aby mi się podobał.
      Całą swoją niechęć do mediów postrzegam w BB.
      • Gość: Geralt Re: Ina i Nala IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 10:16

> Ina. Oczywiście pisałem o G. Wolszczak.
        > M Formana uwielbiam za "Hair" i "Lot nad kukułczym gniazdem"
        > Nala. Niepotrzebnie mnie "jedziesz". Oczywiscie czytałem każdą książkę
        > Sabkowskiego.
        > Uważam jednak, że każdy scenarzysta i reżyser ma prawo do swojej wizji
        > artystycznej, z która oczywiście nie każdy musi się identyfikować.
        > Ponadto ja idąc na film z góry chciałem, aby mi się podobał.
        > Całą swoją niechęć do mediów postrzegam w BB.

Całkowita zgoda co do praw twórców filmu.Szkoda tylko że jedno planują a potem na
        chybcika sprzedają coś innego.

• Gość: Nala Re: Ina i Nala IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 10:24

> Ina. Oczywiście pisałem o G. Wolszczak.
        > M Formana uwielbiam za "Hair" i "Lot nad kukułczym gniazdem"
        > Nala. Niepotrzebnie mnie "jedziesz". Oczywiscie czytałem każdą książkę
        > Sabkowskiego.
        > Uważam jednak, że każdy scenarzysta i reżyser ma prawo do swojej wizji
        > artystycznej, z która oczywiście nie każdy musi się identyfikować.
        > Ponadto ja idąc na film z góry chciałem, aby mi się podobał.
        > Całą swoją niechęć do mediów postrzegam w BB.

Pirx40 !
        Ależ ja "jadę" faceta, który w Gazecie bezpardonowo skrytykował "Wiedźmina", jako
        całość. Z tego co napisał można wnioskować, że nieuważnie albo w ogóle nie
        przeczytał sagi. Ewentualnie bardzo wybiórczo.

• Gość: Geralt Re: Ina i Nala IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 14:02

> Gość portalu: Pirx40 napisał(a):
          >
          > > Ina. Oczywiście pisałem o G. Wolszczak.
          > > M Formana uwielbiam za "Hair" i "Lot nad kukułczym gniazdem"
          > > Nala. Niepotrzebnie mnie "jedziesz". Oczywiscie czytałem każdą książkę
          > > Sabkowskiego.
          > > Uważam jednak, że każdy scenarzysta i reżyser ma prawo do swojej wizji
          > > artystycznej, z która oczywiście nie każdy musi się identyfikować.
          > > Ponadto ja idąc na film z góry chciałem, aby mi się podobał.
          > > Całą swoją niechęć do mediów postrzegam w BB.
          >
          > Pirx40 !
          > Ależ ja "jadę" faceta, który w Gazecie bezpardonowo skrytykował "Wiedźmina", ja
          > ko
          > całość. Z tego co napisał można wnioskować, że nieuważnie albo w ogóle nie
          > przeczytał sagi. Ewentualnie bardzo wybiórczo.
          >

Nala zajżyj proszę do "NALA- CZAT Z REŻYSEREM WIEDŹMINA"
    • Gość: Pirx40 Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 10:23
      Oczywiście w tym co piszesz także jest sens.
      Widzisz ostatnio w naszym kraiku tak wiele rzeczy mi sie nie podoba, że
      idąc na "Wiedźmina" z góry postanowiłem absorbować pozytywy, a odrzucać
      w niebyt to czego nie akceptuję.
      • Gość: Ina Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.11.01, 10:27
        Lem, Sapkowski... A moze znajdę tu kogoś z mojego "Star Treka"? Halo? Byle nie
        Borga...
    • Gość: Pirx40 Re: Do wszystkich z tego wątku IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 10:48
      Dlaczego Lem i Sabkowski "wsie wmiestie"?
      Przyznaję sie bez bicia, że jestem starym piernikiem i Lem to łączność z moim
      dzieciństwem, a Wiedźminem "zaraził" mnie 16 letni syn entuzjasta.
      • Gość: Ina Re: Do wszystkich z tego wątku IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.11.01, 10:57
        40 lat to jeszcze nie tragedia...
        ;o)
      • Gość: Nala Re: Do wszystkich z tego wątku IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 11:10

> Dlaczego Lem i Sabkowski "wsie wmiestie"?
        > Przyznaję sie bez bicia, że jestem starym piernikiem i Lem to łączność z moim
        > dzieciństwem, a Wiedźminem "zaraził" mnie 16 letni syn entuzjasta.

Bo Pirx to z Lema.
        Ja osobiście za Lemem nie przepadam, dawno temu usiłowałam, ale mnie "nie wzięło".
        Pozdrawiam Starego Piernika !

• Gość: Harey Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.net17.katowice.pl 12.11.01, 11:05
      LUDZIE!Wy ciagle o SaBkowskim a takiego (przez "B"!!!)nie ma!!!!A jezeli juz
      jest to nie jest TYM kultowym juz pisarzem.Bo owym autorem sagi wiedzminskiej
      jest nikt inny jak SAPKOWSKI!!!(przez "P")Pozadrawiam :)PS.Lema takze cenie..:)
      • Gość: Ina Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.11.01, 11:28
        Wiemy, wiemy, ale dziś omprezka i nikt nie zwraca uwagi na takie szczegóły.
    • Gość: Pirx40 Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 11:24
      Dzięki za pozdrowienia. Myślę,że jeszcze nie jeden raz porozmawiamy.
      Teraz kończę bo ide zarabiać na chlebek.
      • Gość: Ina Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.11.01, 11:36
        Pirx40 - jak nie masz na chlebek to jedz bułki! :o)
        Ina - Maria Antonina
        • Gość: Nala Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 14:42
          Żegnam Was na dzisiaj, muszę spadać, pa pa.
          Nala
          Do jutra !
    • Gość: Pirx40 Re: Ina - Maria Antonina IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 18:37
      Wolę Ina.
      Maria Antonina kojarzy mi się z gilotyną w czsie Wielkiej Rewolucji Francuskiej.
      • Gość: Ina Re: Ina - Maria Antonina IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 08:21
        Tak, tylko to był jej tekst. Rozumiesz, ustawa o prawach autorskich.
        Poza tym spokojnie, gilotyna to juz przeżytek.
    • Gość: Nala Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 07:18
      Witam !
      Co słychać ?
      Geralt, jeżeli byłeś na "Wiedźminie" napisz kilka słów. Jestem bardzo ciekawa
      jak ci się podobał film ?

Pozdrawiam całe towarzystwo. Nala
      • Gość: Ina Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 08:24
        Ja tez witam z rana. Jak tam nastrój po wczoraj Nala?
        I co tam w BB? Ten nowy wzbudza we mnie takie obrzydzenie, że nie moge się
        zmusić do oglądania. On jest niestrawny a w połączeniu z resztą to już zbyt
        duzo dla mnie.
        • Gość: Geralt Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 08:31
          Gość portalu: Ina napisał(a):

> Ja tez witam z rana. Jak tam nastrój po wczoraj Nala?
          > I co tam w BB? Ten nowy wzbudza we mnie takie obrzydzenie, że nie moge się
          > zmusić do oglądania. On jest niestrawny a w połączeniu z resztą to już zbyt
          > duzo dla mnie.

Właśnie co tam w BB bo też nie oglądałem
          Ina czemu nowy wzbudza Twoje obrzydzenie? Robi jakieś psoty?

• Gość: Nala Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 08:40

> Ja tez witam z rana. Jak tam nastrój po wczoraj Nala?
          > I co tam w BB? Ten nowy wzbudza we mnie takie obrzydzenie, że nie moge się
          > zmusić do oglądania. On jest niestrawny a w połączeniu z resztą to już zbyt
          > duzo dla mnie.

Cześć Inuś !!!
          Po wczoraj, aaaaa... szkoda gadać !
          Nowy jest nijaki, próbuje wybadać wszystkich po kolei, usiłuje być miły na siłę
          dla wszystkich. Przy tym wszystkim rwie Agę, że aż wióry lecą. Ona nie wydaje się
          zbyt, ani zainteresowana, ani zachwycona. Jest dla niego miła, bo taka jest jej
          natura. Jurek i Kuba nie mogą go strawi i nawet tego nie ukrywają, dla nich w
          końcu to konkurencja.
          Najbardziej normalni w tym wszystkim są (jak zwykle) Carlos i Davidek. Rozmawiają
          z nim normalnie, nie usiłują tępić, są po prostu fajni i naturalni, a
          przynajmniej tak mi się wydaje.
          Pozdrawiam.

• Gość: Geralt Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 09:14

> Gość portalu: Ina napisał(a):
            >
            > > Ja tez witam z rana. Jak tam nastrój po wczoraj Nala?
            > > I co tam w BB? Ten nowy wzbudza we mnie takie obrzydzenie, że nie moge się
            >
            > > zmusić do oglądania. On jest niestrawny a w połączeniu z resztą to już zby
            > t
            > > duzo dla mnie.
            >
            > Cześć Inuś !!!
            > Po wczoraj, aaaaa... szkoda gadać !
            > Nowy jest nijaki, próbuje wybadać wszystkich po kolei, usiłuje być miły na siłę
            >
            > dla wszystkich. Przy tym wszystkim rwie Agę, że aż wióry lecą. Ona nie wydaje s
            > ię
            > zbyt, ani zainteresowana, ani zachwycona. Jest dla niego miła, bo taka jest jej
            >
            > natura. Jurek i Kuba nie mogą go strawi i nawet tego nie ukrywają, dla nich w
            > końcu to konkurencja.
            > Najbardziej normalni w tym wszystkim są (jak zwykle) Carlos i Davidek. Rozmawia
            > ją
            > z nim normalnie, nie usiłują tępić, są po prostu fajni i naturalni, a
            > przynajmniej tak mi się wydaje.
            > Pozdrawiam.
            >

Nala Ty smoku !
            Takie ładnie streszczenie dla Iny a mnie napisałaś że nic się nie dzieje.
            Ech wy czarodziejki lubicie tzrymać się razem...

• Gość: Nala Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 09:33
              Gość portalu: Geralt napisał(a):

> Nala Ty smoku !
              > Takie ładnie streszczenie dla Iny a mnie napisałaś że nic się nie dzieje.
              > Ech wy czarodziejki lubicie tzrymać się razem...
              >

Oj, Geralt, naprawdę nic się nie dzieje. Idze napisałam swoje spostrzeżenia na
              temat Arka. Zresztą wiedziałam że tutaj dotrzesz, wybacz.
              Za to cały czas "konwersuję" z Tobą na osobnym wątku.

I co, głupio ci teraz ????? :o)

• Gość: Geralt Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 09:40

> Gość portalu: Geralt napisał(a):
                >
                > > Nala Ty smoku !
                > > Takie ładnie streszczenie dla Iny a mnie napisałaś że nic się nie dzieje.
                > > Ech wy czarodziejki lubicie tzrymać się razem...
                > >
                >
                >
                > Oj, Geralt, naprawdę nic się nie dzieje. Idze napisałam swoje spostrzeżenia na
                > temat Arka. Zresztą wiedziałam że tutaj dotrzesz, wybacz.
                > Za to cały czas "konwersuję" z Tobą na osobnym wątku.
                >
                > I co, głupio ci teraz ????? :o)

Nie, nie głupio.
                Miło jest "podsłuchać" babskie ploteczki.

• Gość: Pirx40 Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 08:42
      Wczoraj dałem sobie spokój z BB i wiecie jak się dzisiaj wspaniale czuję.
      Zachęcam do takiego eksperymentu.
      A przy okazji jestem ciekawy czy czytaliście opowiadanie o weselu Geralta
      z Yennefer.
      Opowiadanie nie jest zawarte w tomach "Ostatnie życzenie" i "Miecz
      przeznaczenia".
      Jeżeli nie, to polecam - pyszne.
      • Gość: Ina Dlaczego nie podoba mi się Arek IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 09:22
        Mężczyzna nie musi byz piękny. Nie musi byc przystojny. Ale musi mieć to COŚ. A
        kolega Arek nie ma! Odrzuca mnie jego twarz, zaniedbana sylwetka. Taki młody a
        juz zatłuszczony. Ohydne obwisłe spodnie. To jest to co mnie odrzuca w jego
        fizyczności.
        Reszta wad: typowy bawidamek z tekstami niczym kierowca tira. Na siłę stara
        się każdemu przypodobać. Lubi kobiety ale czy one lubia jego? Chyba tylko te
        zdesperowane, co w życiu nigdy nie były podrywane. Rzuca jakieś oklepane
        frazesy. Sorry, ale chyba niewiele brakuje by położył Agnieszke na stół i
        ją ... wiadomo. Taki to z niego romantyk.
      • Gość: Ina Do Pirxa IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 09:25
        Pyszne panie Pirx40 to są rogale marcińskie w Poznaniu. Właśnie w niedzielę
        mieliśmy święto i cały Poznan się nimi zajada.
      • Gość: Geralt Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 09:58

> Wczoraj dałem sobie spokój z BB i wiecie jak się dzisiaj wspaniale czuję.
        > Zachęcam do takiego eksperymentu.
        > A przy okazji jestem ciekawy czy czytaliście opowiadanie o weselu Geralta
        > z Yennefer.
        > Opowiadanie nie jest zawarte w tomach "Ostatnie życzenie" i "Miecz
        > przeznaczenia".
        > Jeżeli nie, to polecam - pyszne.
        Cześć Pirx40 !
        Słyszałem o tym opowiadaniu gdzie ono się ukazało?
        Napisz cos więcej.
        Z góry dzięki.
        Jeśli interesuje Cię relacja z filmu to zajrzyj na "Nala-czat z ..."
        Pozdrawiam
    • Gość: Pirx40 Re: Ina IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 09:38
      Skoro tak, to jadę na zakupy do Poznania.
      Ale napisz jak Ci sie podobało opowiadanie o weselu Wiedźmina.
      A p-onieważ dzisiaj jest 13 to mam niestety i smutna wiadomość - zmarł
      Ken Kesey - autor "lotu nad kukułczym gniazdem".
      Na smutki polecam opowiadanie Alfreda Bester'a pt. "Gwiazdy moje
      przeznaczenie" opublikowane kilka lat wstecz w "fantastyce".
      • Gość: Nala Re: Ina IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 09:45

> Skoro tak, to jadę na zakupy do Poznania.
        > Ale napisz jak Ci sie podobało opowiadanie o weselu Wiedźmina.
        > A p-onieważ dzisiaj jest 13 to mam niestety i smutna wiadomość - zmarł
        > Ken Kesey - autor "lotu nad kukułczym gniazdem".
        > Na smutki polecam opowiadanie Alfreda Bester'a pt. "Gwiazdy moje
        > przeznaczenie" opublikowane kilka lat wstecz w "fantastyce".

Witam !
        Opowiadanie o weselu Yennefer i Wiedźmina ??? Gdzie ?
        O śmierci Kesey'a nie słyszałam, to chyba nowa wiadomość ?

• Gość: Ina Re: Pirx40 IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 10:36
        Troche późno, rogale już zaczynają się robic czerstwe. Zapraszam za rok! ;o)
        O weselu nie czytałam. Ja "Wiedźmina" kojarzę z "Fantastyki", kiedy to
        dzieckiem w kolebce byłam, potem rok temu jakis poczytałam kilka części. Cóż...
        tylko nie bijcie! ... Na kolana mnie nie rzucił. Napisane sprawnie, przyjemnie
        się czytało, nie powiem. Ale bardziej zauroczyła mnie np. "Diuna" (ale to też
        było wieki temu" albo np. "Cieplarnia" Briana Aldissa.
        • Gość: Nala Re: Pirx40 IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 10:58

> Troche późno, rogale już zaczynają się robic czerstwe. Zapraszam za rok! ;o)
          > O weselu nie czytałam. Ja "Wiedźmina" kojarzę z "Fantastyki", kiedy to
          > dzieckiem w kolebce byłam, potem rok temu jakis poczytałam kilka części. Cóż...
          >
          > tylko nie bijcie! ... Na kolana mnie nie rzucił. Napisane sprawnie, przyjemnie
          > się czytało, nie powiem. Ale bardziej zauroczyła mnie np. "Diuna" (ale to też
          > było wieki temu" albo np. "Cieplarnia" Briana Aldissa.

O cześć Ina, a myślałam że już cię nie ma ???
          Ja Sapkowskiego przeczytałam jak tylko wyszły jego opowiadania, jakieś 6-7 lat
          temu. Spodobały mi się od razu.
          "Diunę" czytałam też bardzo dawno, czy widziałaś 1 film, nie tą ostatnią wersję
          (też jej nie oglądałam), chodzi mi o tą ze Stingiem. Mnie się nie bardzo film
          podobał, mam nadzieję że druga wersja jest lepsza.
          Co do "Cieplarni", to jedna z moich ulubionych książek SF. Ależ Ty trafiasz w
          sedno.

• Gość: Ina Do Nali IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 11:18
            A muszę dodać, ze miłośniczką SF nie jestem. Czyli nie czytam wszystkiego jak
            leci, ale czasem sa wrtosciowe pozycje i już:o)
            Co do "Diuny" - film ze Stingiem podobał mi sie bardzo. Ale przyznaję, ze były
            to czasy gdy podkochiwałam się w Kyle McLachanie ("Twin Peaks") a i Sting
            działał na nastoletnie zmysły :o) Więc ocena filmu mogła byc dość nieobiektywna
            hi hi hi. Chociaż po latach z przyjemnością oglądałam, choć "miłości"
            minęły. :o)
            Jakąś nowa wersję widziałam czas jakiś temu na HBO, w odcinkach. Pierwszy
            odcinek była fatalny, reszty jakos nie pamietma, dość to chyba było rozwlekłe.
            Ale jedno zapamietałam, tak rewelacyjnie obrzydliwego Imperatora jak w wersji
            Lyncha nie udało im sie zrobić!
          • Gość: Ina Re: Pirx40 IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 11:23
            Co do wyjazdu - nie ma mnie od jutra. Dzis do 16 jeszcze plotkujemy! :o)
            Tylko gdzie ci mezczyzni???
      • Gość: Ina Re: Pirx - cd. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 10:37
        Co jeszcze napisał Kesey?
        • Gość: Nala Re: Pirx - cd. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 12:03

> Co jeszcze napisał Kesey?

Chyba już nic istotnego, przynajmniej ja o czymś takim nie słyszałam.

Ja jestem tylko do 15.

• Gość: Ina Kesey IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 12:35
            Coś jeszcze było, ale chyba kiepskie. Tylko nie pamietam tytułu.
            • Gość: Nala Re: Kesey IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 12:48

> Coś jeszcze było, ale chyba kiepskie. Tylko nie pamietam tytułu.

Nie wiem, naprawdę !
              Ina, czytałaś Harry Pottera ?
              Napisz co sądzisz o tej (tych) książkach ?
              Mnie się bardzo podobały.

• Gość: Ina Re: Kesey IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 13:08
                Jak o czymś jest głośno i dużo to omijam to często szerokim łukiem. Tak samo
                jest z Poterem. Ale kiedys bedzie trzeba przeczytać, by wiedzieć, czy na
                lekture małemu można dać.
                Dla mnie nic i tak nie przebije "Kubusia Puchatka", no i najbardziej na
                świecie "Mikołajka"!!!!!
                a Ty?
                • Gość: Nala Re: Kesey IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 13:16

> Jak o czymś jest głośno i dużo to omijam to często szerokim łukiem. Tak samo
                  > jest z Poterem. Ale kiedys bedzie trzeba przeczytać, by wiedzieć, czy na
                  > lekture małemu można dać.
                  > Dla mnie nic i tak nie przebije "Kubusia Puchatka", no i najbardziej na
                  > świecie "Mikołajka"!!!!!
                  > a Ty?

"Kubuś Puchatek" - wiadomo, a "Mikołajek" to osobny rarytas !!!
                  A tak swoją drogą, to "H.Potter" nie jest taki zły jak go "malują", naprawdę.

• Gość: Ina Re: Kesey IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 13:30
                    Wiesz, musi troche przycichnąć, ochłąnąć... :o)
                    Ale wiesz co mnie kiedyś też tak zraziło do Pottera? Promocja książki
                    zorganizowana przez syna Hołdysa :oD Faceta bardzo nie lubię, jego syn wyglądał
                    jak jego miniaturka, poza tym też mnie czymś tam wkurzył i tak to się
                    zaczęło... :o)
                    Gdybym nie przeczytała Bridget Jones przed całym szumem to do dzis pewnie nie
                    wiedziałabym jak to jest :o)

Acha, kiedy ostatnio czytałaś Mikołajka? Ja mam wszystkie części i zaglądam na
                    bieżąco.
                    • Gość: Nala Re: Kesey IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 13:45

> Wiesz, musi troche przycichnąć, ochłąnąć... :o)
                      > Ale wiesz co mnie kiedyś też tak zraziło do Pottera? Promocja książki
                      > zorganizowana przez syna Hołdysa :oD Faceta bardzo nie lubię, jego syn wyglądał
                      >
                      > jak jego miniaturka, poza tym też mnie czymś tam wkurzył i tak to się
                      > zaczęło... :o)
                      > Gdybym nie przeczytała Bridget Jones przed całym szumem to do dzis pewnie nie
                      > wiedziałabym jak to jest :o)
                      >
                      > Acha, kiedy ostatnio czytałaś Mikołajka? Ja mam wszystkie części i zaglądam na
                      > bieżąco.

Mikołajka ostatnio czytałam jakieś dwa lata temu. Niestety, sama nie mam ani
                      jednej części, ale mam na szczęście przyjaciół, którz kupują różne rzeczy
                      (książki oczywiście). Najczęściej więc pożyczam od nich.
                      "Bridget Jones" oczywiście też czytałam, obydwie części, na filmie byłam, nawet
                      mie się podobał. Aktorka była świetna i rewelacyjnie obsadzili H. Granta. Rola
                      kretyńskiego podrywacza była dla niego wymarzona.

• Gość: Nala Re: Kesey IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 13:32

A poza tym, zależy ile Twoje dziecko ma lat.
                    Ta książka jest raczej dla trochę starszych dzieci, tak gdzieś od 10, 12 lat.
                    I oczywiście wyżej.
                    Mały mojej pzryjaciółki ma dopiero 6,5 roku, ale jest wielkim fanem HP.
                    Renata czyta mu, pomijając co bardziej drastyczne scenki, a takie też się
                    zdarzają. Ale generalnie książka nie jest zła. Nawet dla dzieci.
                    • Gość: Ina Re: Kesey IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 13:35
                      Moje dziecko ma tak jakieś - (minus) 2 lata :oD Ale na spis lektur nigdy nie
                      jest za wcześnie hi hi hi ;o)
                      • Gość: Nala Re: Kesey IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 13:55

> Moje dziecko ma tak jakieś - (minus) 2 lata :oD Ale na spis lektur nigdy nie
                        > jest za wcześnie hi hi hi ;o)

To wcale nie jest takie głupie. Naprawdę !
                        Nie wiem skąd teraz bierze się taka niechęć do słowa pisanego ? Nie mogę tego
                        zrozumieć. Ja zawsze byłam chowana w kulcie dla książek i mam zamiar przekazać to
                        moim dzieciom. Przyszłym, mam nadzieję !
                        Tak się złożyło, że zarówno w mojej rodzinie, jak i wśród najbliższych znajomych
                        wszyscy lubią czytać. To naprawdę frajda rozmawiać później o przeczytanych
                        książkach. Nie wyobrażam sobie, żeby miało być inaczej.

• Gość: Ina Re: Kesey IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 13:58
                          Ale inni sobie wyobrażają. I chyba stąd te Teletubisie polecane, bodajze, dla
                          dzieci od 6 m-ca życia...
                          A co ostatnio czytałaś i co byś poleciła a co odradziła?
                          • Gość: Nala Re: Kesey IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 14:25

> Ale inni sobie wyobrażają. I chyba stąd te Teletubisie polecane, bodajze, dla
                            > dzieci od 6 m-ca życia...
                            > A co ostatnio czytałaś i co byś poleciła a co odradziła?

Ostatnio, (skończyłam w piątek) czytałam 4 tom "Harry Pottera - czarę ognia".
                            Co do odradzania, to nie wiem. Chyba ostatnie książki Joanny Chmielewskiej,
                            jeżeli oczywiście lubiłaś (lubisz) Chmielewską. Ja lubiłam bardzo, ale to co
                            ostatnio się ukazuje jest niespecjalne.

• Gość: Ina Re: Kesey IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 14:37
                              Chmielewska na kolana mnie nie powalała. Czytałam ją w podstawówce. Potem
                              probowałam w liceum, ale jakos też mnie nie wzięła, choc moje koleżanki
                              zaczytywały się. Ostatnio "solą w oku" jest mi Gretkowska.
                              Jakis czas temu podobała mi się książla Marka Salzmana "Żelazo i jedwab".
                              Moim nr 1 od dłuzszego czasu sa ksiązki Woody Allena, nie mówiąc już o
                              filmach.
                              Co jeszcze?
    • Gość: Pirx40 Re: Co do Arka. IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 09:45
      Słyszłem opinię, że jest to erotoman gaduła ( lub erotuman czy coś tam, coś
      tam). Nie lubie takich. I wszystko.
      • Gość: Ina Re: Co do Arka. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 09:54
        Erotoman marzyciel.
    • Gość: Pirx40 Re:Nala IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 09:52
      Wiadomość o Kesey'u we wczorajszej Gazecie Wyborczej. Miał 66 lat. Szkoda
      bo nie jest to wiek do umierania ( jeżeli w ogóle sensowny istnieje ).
      Nie pamiętam tytułu przedmiotowego zbioru opowiadań, ale jak usttalę - napiszę.
    • Gość: Pirx40 Re: Miłe Panie. IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 14:01
      Żal mi rogalików.
      Cieszę się, że znalazłem ludzi, którzy przeczytali "Cieplarnię".
      Niesamowita książka. Prawda ?
      Natomiast nie czytałem H. Pottera, a wydaje się, że to dzisiejszy obowiązek.
      Pozdrawiam z dziesiątej gałęzi figowca.
      • Gość: Ina Re: Miłe Panie. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 14:07
        A ja uważam, że żaden obowiązek. Kolego Pirx40 - dałeś sie omamić reklamie?
        Trzeba obejrzeć "Quo Vadis", trzeba przeczytać Harry Pottera... Oj, proszę, nie
        idźmy tym szlakiem...
        :o)
    • Gość: Nala Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 14:35
      Cześć, żegnam wszystkich.
      Do jutra !
      • Gość: Ina Re: >>>>>> DO GERALTA !!! <<<<<< IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.11.01, 14:38
        Do poniedziałku :o(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka