anmanika 13.11.06, 14:09 Chciałam sobie oświeżyć pamięć i nagrywałam ww. serial którego emisję nagle przerwano po 3 odcinkach. Czy to z powodu tytułu, czy reżysera którego wywalono z tiwi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivoncja Re: Zaginął serial "Układ krążenia" 14.11.06, 11:09 To nie jedyny "zaginiony" serial- jakoś nie mogę odżałować "Polskich dróg",które też wywalono w połowie emisji... Jak dla mnie to ewidentny brak szacunku dla widza. I to robi "niekomercyjna" telewizja publiczna, ta która rzekomo "pełni misję" i takie tam farmazony... Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Zaginął serial "Układ krążenia" 14.11.06, 12:47 Polskie drogi to ja się wogóle dziwię, że puścili w tiwibronie, przecież to całkiem jak 4 pancerni! To też oglądałam i też żałuję, że przerwano emisję. Odpowiedz Link Zgłoś
mirakao Re: Zaginął serial "Układ krążenia" 14.11.06, 12:54 Oczywiście, że Polskie drogi to tak samo zakłamany serial jak pancerni. Wystarczy obejrzeć 1 odcinek, w którym wiejski nauczyciel grany przez Fronczewskiego krytykuje sanację, bo nie pozwoliła wojskom sowieckim przejść w 1938 r. do Czechosłowacji. Żenua Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Zaginął serial "Układ krążenia" 14.11.06, 13:39 No nie, w szoku jestem. Tiwi odpowiedziała na mój mejl:"Witamy Najmocniej przepraszamy za tę przerwę.Ten serial powróci na naszą antenę 25 listopada. ". Co do Polskich dróg, to składał się głownie z przekłamiań. Najbardziej humorystyczny był wątek głównego bohatera który szukał podziemia i jedyne na jakie trafiał gdzie się obrócił to było podziemie komunistyczne. Nikt przecież nie traktuje tego serialu jako lekcji historii. Jest sprawnie opowiedziany i bardzo dobrze zrobiony. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Zaginął serial "Układ krążenia" 15.11.06, 19:09 Niechlujstwo w TVP to było zawsze - pamiętam jak za Kwiatkowskiego latem 2003 r. puszczono wybrane odcinki "07 zgłoś się" w jakiejś dziwnej kolejności (a i tak na forum było kilka tysięcy wpisów) a rok później już za Dworaka przerwano emisję "Czterdziestolatka" z końcem wakacji po bodaj 7 odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś