Dodaj do ulubionych

"Polacy" - podoba mi się ten program :)

13.12.06, 22:52
Z reguły nie oglądam żadnych programów publicystycznych (i) z udziałem
publiczności - odstrasza mnie tendencyjność, chaos w studio, tematy nie
ciekawe, ale "medialne". "Polacy" to jedyny program, który nie tylko lubię
oglądać, ale wręcz na niego czekam.
Obserwuj wątek
    • adam81w Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 08:55
      zgadzam sie jest niezly. choc dziko ze spytam czy wsrod uczestnikow jest jakis
      ateista? czy uczestnicy sa jednorodni swiatopogladowo?
      • adam81w Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 08:56
        przepraszam za przekrecenie niku dzidko.
      • jedzoslaw Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 11:14
        adam81w napisał:

> zgadzam sie jest niezly. choc dziko ze spytam czy wsrod uczestnikow jest jakis
        > ateista? czy uczestnicy sa jednorodni swiatopogladowo?

Najprawdopodobniej uczestnicy są niejednolici, ale jeszcze nie słyszałem, aby
        któryś się przyznał do ateizmu. Ale i tak mnie osobiście ten program denerwuje.
        No bo cóż takiego jego twórcy chcieli dowieść? Że jak zapyta się starszego pana
        po zawodówce, co sądzi o PRL to powie, ze było lepiej, zaś argumenty, ze PRL był
        krainą niewydolną gospodarczo będzie odpierał tym, że Balcerowicz go okradł.
        Kilka miesięcy temu temat dyskusji dotyczył emigracji młodych wykształconych,
        których naukę opłaca państwo. Kiedy jeden pan, a'la Kononowicz przekonywał, że
        młodym absolwentom trzeba zabierać paszporty, postanowiłem, że na jakiś czas nie
        będę oglądał "Polaków". Po co się denerwować.
        • adam81w Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 17.12.06, 10:30
          Najprawdopodobniej uczestnicy są niejednolici, ale jeszcze nie słyszałem, aby
          > któryś się przyznał do ateizmu.

ja mam nadzieje ze sa jednolici.

ale ps tym " przyznal sie do ateizmu" to mnie rozwaliles. co to jest tredowatosc
          ze trzeba sie wstydzic tego?
          • jedzoslaw Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 17.12.06, 12:03
            adam81w napisał:

> ja mam nadzieje ze sa jednolici.

Nie wiem, dlaczego "masz nadzieję", że są jednolici. Celem programu ma być
            właśnie pokazanie różnorodności poglądów.
            >
            > ale ps tym " przyznal sie do ateizmu" to mnie rozwaliles. co to jest tredowatos
            > c
            > ze trzeba sie wstydzic tego?

Powiedziałem tylko, że żaden z nich otwarcie nie powiedział o sobie: "jestem
            ateistą". Nie uważam wcale, ze ateista powinien się wstydzić swojego
            światopoglądu. Ale jednak mało jest ludzi, którzy tak jak Ty mówią o tym bez
            oporów. Dlatego wyrażenie "przyznają się" jest tu na miejscu.
    • esquire Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 09:11
      A mie ten program wnerwia przez tych wstających ludzi, trochę jak w podstawówce. pse pani, pse pani ja chce odpowiedzieć. I te wstające i siadajce babcie - moim zdaniem głupota kazać się tak gimnastykować.
      • adres_pomocniczy Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 09:59
        To jeden z najglupszych programow TVP. Zenujacy poziom wypowiadajacych sie.
        Wczoraj mialam okazje obejrzec fragment i o malo nie spadlam z lozka, jak jakas
        kobieta powiedziala: "komunizm pasowal do Polski jak chomąto do świni."
        Rzeczywiscie, bardzo "trafne" przyrownanie Polski do swini.
        Pani jednak byla z siebie bardzo zadowolona i podejrzewam, ze nawet nie zdaje
        sbie sprawy, jaka gafe walnęla. Nawet usiadla zadowolona z siebie.
        Program przypomina "Duze dzieci", ludzie gadaja glupoty, tylko rodzicow
        bijacych brawo za te bzdury brak.
        • melisa-bb Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 12:00
          Ty widze wolisz jak wypowiadaja sie ałtorytety GW lub tefałen, dopiero wtedy
          można spaść z krzesła. W tym programie biora udział ludzie o różnych poziomach
          wykształcenia i kultury i to jest właśnie demokracja.
          • jedzoslaw Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 12:07
            Demokracja właśnie polega na tym, że ignorant, świadom swojego poziomu wybiera
            na swego reprezentanta tego, który jest mądrzejszy. Niestety, nie każdy ignorant
            jest świadom swojej ignorancji.
            • witold17 Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 12:20
              Ten program nawiązuje wyraźnie do PRL-u. Wtedy obowiązywał kult prostego
              człowieka. I gadali w TV bzdury ludzie inteligentni inaczej. Tv puliczna
              powinna pełnić funkcję edukacyjną. Jak edukuje się społeczeństwo,
              rozpowszechniając w programie publicystycznym teksty, które można usłyszeć pod
              sklepem z piwem?
              • adres_pomocniczy Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 12:40
                witold17 napisał:

> Ten program nawiązuje wyraźnie do PRL-u. Wtedy obowiązywał kult prostego
                > człowieka. I gadali w TV bzdury ludzie inteligentni inaczej. Tv puliczna
                > powinna pełnić funkcję edukacyjną. Jak edukuje się społeczeństwo,
                > rozpowszechniając w programie publicystycznym teksty, które można usłyszeć
                pod
                > sklepem z piwem?

Jak widac dla niektorych to jest wlasnie DEMOKRACJA :DDDDD
              • melisa-bb Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 13:25
                Przecież masz wybór skoro nie trawisz publicznej, możesz napawać się programami
                TVN Polsat, tam znajdziesz programy edukacyjne godne twojego poziomu.
                • witold17 Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 13:59
                  melisa-bb napisała:

> Przecież masz wybór skoro nie trawisz publicznej, możesz napawać się
                  programami
                  >
                  > TVN Polsat, tam znajdziesz programy edukacyjne godne twojego poziomu.

Na TVN i Polsacie oglądam publicystykę, bo jest obiektywna i nie śmierdzi PRL-
                  em. Edukacja to już tylko Discovery. A co do poziomu- treść i styl Twoich
                  postów tym bardziej utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie każdy powinien
                  wypowiadać się w telewizji. Forum wystarczy.
              • pluci Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 17.12.06, 15:30
                To akurat wynalazek holenderski.
          • adres_pomocniczy Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 12:39
            melisa-bb napisała:

> W tym programie biora udział ludzie o różnych poziomach
            >
            > wykształcenia i kultury i to jest właśnie demokracja.

Lol :DDD
          • adres_pomocniczy Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 12:43
            melisa-bb napisała:

> Ty widze wolisz jak wypowiadaja sie ałtorytety GW lub tefałen

Jakos jak widac nie przeszkadza ci to wypowiadac sie na forach tych aUtorytetow
            (jesli juz) GW

, dopiero wtedy
            > można spaść z krzesła. W tym programie biora udział ludzie o różnych
            poziomach
            >
            > wykształcenia i kultury i to jest właśnie demokracja.

Spadam z krzesla za kazdym razem, kiedy mam okazje natknac sie na twoje
            demagogiczne wypowiedzi. Jesli demokracja polega na wpuszczaniu idiotow do
            studia telewizji publicznej, to blizej nam do komunizmu, niz do demokracji :))
            • melisa-bb Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 13:26
              Zarozumialstwo i bufonada oraz pogarda dla ludzi nie przystoi elicie
              wypowiadajacej się na forum.
              • adres_pomocniczy Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 14.12.06, 14:11
                melisa-bb napisała:

> Zarozumialstwo i bufonada oraz pogarda dla ludzi nie przystoi elicie
                > wypowiadajacej się na forum.

I to pisze osoba, ktora z wyjatkowa pogarda, jak przystoi bufonowi, zwraca sie
                do ludzi. Zwroty typu: "a spadaj sobie z krzesla" lub do witolda17: "tam
                znajdziesz programy edukacyjne godne twojego poziomu".

Co to znaczy "jego poziomu"??
                Tępa dziewko, do garow, zmykaj z forum GW, przeciez GW to dla ciebie dno. Co
                wiec tu robisz?
        • pluci Re: "Polacy" - podoba mi się ten program :) 17.12.06, 15:31
          Te słowa o komunizmie i Polsce to po raz pierwszy zostały wypowiedziane przez
          Stalina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka