Dodaj do ulubionych

Magiel Towarzyski - moja opinia o programie

01.01.07, 23:46
Przyznam że program ten zaczęłam oglądać pod wpływem pozytywnych opinii na
tym forum.

Po obejrzeniu kilku odcinków (w tym najnowszego, sylwestrowo-noworocznego)
dochodzę do wniosku, że program ten (aspirujący jak widzę do wyżyn
intelektualnych) jest taką samą żenadą jak pisma kolorowe i "gwiazdy", które
krytykuje.

Strzykająca jadem (i śliną) Karolina K-P oraz jej asystencik podniecają się
swoją krytyką jakby nie wiadomo jaką spełniali misję społeczną. Także samo
tutejsi forumowicze.
Toż to przecież zwykłe najzwyklejsze plotki. Po prostu tyle i nic.

Pani Karolino, luzik.

Jesteście razem z tymi naszymi PożalSięBoże rodzimymi gwiazdeczkami w tym
samym medialnym bagienku. Nie udawajcie lepszych, bo nie jesteście ani lepsi
ani gorsi od nich.

Popieram admirację Wysokich Obcasów, ale nie reklamujcie ich tak intensywnie,
bo boję się że komercja zje jedyne babskie pismo, które da się jeszcze czytać.

PS.
Program (jeszcze na razie) lubię oglądać - jednak bez zbędnego podniecania
się - bo lubię ploteczki.
Obserwuj wątek
    • jassut Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 09:27
      Czy z tych samych motywów czuje się pani w obowiązku podkreślić, że jest kobietą
      myślącą? Cuchnie hipokryzją.
      • paulinaa Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 13:42
        jej zdanie i ma do niego prawo.... a ze niektorych rzeczy nie rozumie to juz
        nie nasza wina :)
    • monica_b Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 16:01
      feminasapiens napisała:

>
      > Strzykająca jadem (i śliną) Karolina K-P oraz jej asystencik podniecają się
      > swoją krytyką jakby nie wiadomo jaką spełniali misję społeczną. Także samo
      > tutejsi forumowicze.

Wypisz, wymaluj ty - strzykajaca jadem i podniecajaca sie krytyka kazdego na
      tym forum jedza.
    • stara.krupczatka Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 16:42
      Czy feminaapiens to czasem nie pani Kasia Dowbor?:))))
      Pozdrawiam Pani Kasiu serdecznie;)
    • deniss_peniss Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 20:08
      Fakt, Korwin i Kin niesamowicie nakręcili się z tym maglem. Myślałem że to
      będzie z przymrużeniem oka, ale po tych Dowborach które mają zamiar przyznawać
      widzę że traktują to jako co najmniej misję wybawiania ludzkości od najbardziej
      obciachowych polskich gwiazd. Przecież szoł-biznes polega na intesywnym
      "szołowaniu" się, więc nie wiem o co mają pretensję do Dowbor czy Wiśniewskiego.
      Jaki rynek taka publiczność i takie potrzeby. Wyluzujcie troche drodzy K&K.
      • lo11lo Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 20:45
        Ja również uważam, że to pastwienie się nad Dowbor w tym programie jest przesadzone. Owszem Dowbor udziela się "bardzo" medialnie, ale może takie właśnie ma potrzeby finansowe, a przecież sami prowadzący na koniec programu pochwalili Stachurskiego za szczerość, wyrażoną jak mi się wydaje na lekkim rauszu, że w tym wszystkim chodzi o kasę i sławę.
        Z tym że Dowbor nie krzyknie - tak za to zdjątko, na którym gotuję moją ulubioną zupę i za te kilka linijek tekstu, wpłynęło mi 2 tys na konto.
        Poza tym uważam, że K. Dowbor może pochwalić się konkretnym dorobkiem zawodowym, można ją lubić lub nie, ale pewnego poziomu profesjonalizmu, jeśli chodzi o zawód prezenterki, nie można jej jednak odmówić, w przeciwieństwie do niektórych osób, które wypowiadają po 3 kwestie w serialu pokazywanym 2 razy w tygodniu i uważają się za pępek showbiznesu.
        A może w tym wszystkim chodzi również o jakieś osobiste animozje.

• stara.krupczatka Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 21:08
          hmmm
          tylko, że Dowborowej dostaje się nie tylko za wszędobylskość medialną- przede
          wszystkim za głupotę: te sesje pozowane po śmierci przyjaciółki pani Sałackiej,
          wywiady o rzekomym bólu- to niesmaczne...
          A sama pamiętam jak kiedyś, dawno temu przeczytałam w wywiadzie z nią że ,
          cytuję"za wysokość emerytury" to ona "sobie KREM do twarzy kupuje". Co to jest
          jeśli nie durnota i bezmyślna bezduszność?A niech se ten krem kupuje- ale niech
          o tym w biednym kraju nie trajluje wprasie ogólnopolskiej. Nie wypominam, ale
          swoje lata babka ma i nie jest już w wieku Jadzi z "Dużych dzieci"- więc te jej
          wypowiedzi nie są urocze tylko koszmarnie głupie po prostu...

A moim zdaniem słup by w TV postawić i też karierę zrobi jak go odpowiednio
          często pokazać- p Kasia wybitną, a nawet poprawną prezenterką nie jest. Ale
          owszem- aktywną.
          • lo11lo Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 21:17
            Sesja po śmierci przyjaciółki była ohydna, zgadzam się z tym.
            Oprócz Dwobor brały w niej udział D. Stalińska i M. Potocka obecna dyrektor Ośrodka TVP w Łodzi!!!! (Nie wiem, co o tym myśleć)
            • stara.krupczatka Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 21:20
              lepiej nie myśleć, bo się słabo człowiekowi robi...
              • romcia.p Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 21:22
                ale i tak nie przebiły sesji Steczkowskiej po smierci ojca
                do dziś to pamiętam
            • tvn_manniakk Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 21:36
              Karolina Korwin Piotrowska, to jest dopiero obciach.Panna grzebie sie w
              ploteczkach udając przy tym intelektualistkę. Jej problem polega moim zdaniem
              na tym, że jest tak dalece nieatrakycjna jako kobieta i tak nieciekawa jako
              człowiek że musi dodaje sobie animuszu pastwiąc się , a raczej usiłując bo te
              jej popisy to dość żałosne skomlenie o atencję, nad każdym kto ma jakiekolwiek
              znane nazwisko. Szkoda ze nie zrobi wydania programu o sobie byłoby dużo
              smiechu z jej nieudanych miłosnych podbojów, choć właściwie to szkoda tej
              paskudy.
              • feminasapiens Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 21:48
                Jeszcze słówko dorzucę, bo może nie do końca jasno się wyraziłam.

Program jest okej, jedyny taki w naszym medialnym światku - i bardzo dobrze że
                taki jest.

Jedyna sprawa która mnie mierzi, to fakt, że prowadzący, zamiast zrobić to w
                konwencji prześmiewczo-jajcarskiej (i tak początkowo było), zapędzili się w
                stronę hiper-intelektualną, przez co stali się trochę śmieszni.

To tak jakby zrobić doktorat w temacie: "Prawoskrętność loczków Paris Hilton a
                frekwencja imprez w klubie PARADISE".
                Temat może i ciekawy (jak ktoś lubi), ale nie jako wykład na uniwersytecie.
                • oxin Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:12
                  A mnie mierzi to, że widać, że dzielą miedialny światek na tych, których lubią
                  i których nie lubią. Obojętnie jak "tamci" pokażą się w gazetach.

Program zwyczajnie nie jest obiektywny.
                  • karolinakp Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:21
                    obiektywne to maja byc Fakty.
                    Magiel jest programem oceniającym rzeczywistośc szołbizową na podstawie
                    bytności medialnej- tych co w mediach nie bywaja nie oceniamy, bo nie mamy za
                    co, nie jestesmy wrózkami. wtedy dopiero by sie porobiło- juz widzę te zarzuty
                    o stronniczość.
                    tu nie żadnych sympatii czy antypatii wynikających z lubienia bądź nielubienia-
                    kryterium oceny to wyłącznie obecność i sposob bycia w mediach- dostaje sie też
                    znajomym, taka praca.
                    dostało sie Szycowi, Skrzyneckiej- choć osobiscie ich lubię, co powiedziałam w
                    programie. ale widać nie wszyscy słyszeli.
                    • oxin Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:26
                      Nie wiem cio wszyscy słyszeli ale wszyscy chyba wiedzą, że po kropce, jak to
                      mówią, piszemy z dużej litery. Skoro znamy kropki to potrafimy też poznać duże
                      litery.
                      Chyba Karolina K-P potrafiłaby pojąć te proste zasady a ponadto nieco jaśniej,
                      sensowniej i treściwiej się wypowiedzieć.
                      Chyba...
                      • karolinakp Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:30
                        miło, że mnie doceniasz, ale ja szybko piszę i zwykle robie takie błędy.
                        literówka to moje drugie imię.
                        a czego ci brakuje w tej wypowiedzi?
                        • oxin Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:43
                          Gdybym uznała, że Ty to Ty... Co to jest byt szołbizowy? I dlaczego niektórzy
                          potrafią istnieć bez wywiadów (a tym bardziej dziwnych zdjęć w brukowcach)? Czy
                          warto zajmować się takim bytem a co gorsza, niektóre z nich promować na siłę?

• karolinakp Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 23:00
                            istniec bez debilnych wywiadów, pseudo skandali, dziwnych zdjęc i sesji,
                            potrafią Prawdziwi Artyści. za nimi stoi sztuka, to co zrobili, filmy, teatr,
                            płyty, a nie to, z kim aktualnie sypiają, czy kupili nowy kredens, czy maja
                            kota, psa, narzeczoną...
                            takim bytem o tyle , jak piszesz, warto sie zajmowac, bo ten pseudo, odmóżdżony
                            byt, lansowany jest jako obowiązujący, taki hiper super fajny. jest mu znacznie
                            łatwiej przebic sie do mediów. cycki, skandal, głupota i spryt wygrywają z
                            mysleniem, sztuką. taka jest prawda.
                            i niestety wiele osób przyjmuje to za dobra monete, wierzy w to- ten program
                            powstał z niezgody na kłamstwo.
                            ja nie czuję abym kogokolwiek promowała na siłę.
                • setorika Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 22:14
                  eszcze słówko dorzucę, bo może nie do końca jasno się wyraziłam.

Program jest okej, jedyny taki w naszym medialnym światku - i bardzo dobrze że
                  taki jest.

Jedyna sprawa która mnie mierzi, to fakt, że prowadzący, zamiast zrobić to w
                  konwencji prześmiewczo-jajcarskiej (i tak początkowo było), zapędzili się w
                  stronę hiper-intelektualną, przez co stali się trochę śmieszni.

To tak jakby zrobić doktorat w temacie: "Prawoskrętność loczków Paris Hilton a
                  frekwencja imprez w klubie PARADISE".
                  Temat może i ciekawy (jak ktoś lubi), ale nie jako wykład na uniwersytecie.

Femina, bardzo fajnie to ujęłaś :) zupełnie jak mój małż, który obejrzał ten
                  program raz za moja namową.
              • stara.krupczatka Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 10:14
                no wiesz tv manniakk- co za argumentacja, wstyd.

tvn_manniakk napisała:

> Karolina Korwin Piotrowska, to jest dopiero obciach.Panna grzebie sie w
                > ploteczkach udając przy tym intelektualistkę.

Karolina JEST bardzo inteligentna i jak sądzę mogłaby ci zaimponować wiedzą w
                wielu dziedzinach.

Jej problem polega moim zdaniem
                > na tym, że jest tak dalece nieatrakycjna jako kobieta i tak nieciekawa jako
                > człowiek że musi dodaje sobie animuszu pastwiąc się , a raczej usiłując bo te
                > jej popisy to dość żałosne skomlenie o atencję, nad każdym kto ma
                jakiekolwiek
                >
                > znane nazwisko.

HOHOHO , jaki znawca kobiecych wdzięków i psychiki:))) A ciekawe jakiś ty
                piękny jest , dobry i poczciwy skoro ukrywając się za nickiem, po publicznej w
                końcu osobie, tak "lecisz" bez litości? Nie znam Karoliny prywatnie ale od lat
                jej kibicuję i moim zdaniem to dziewczyna z dużym poczuciem humoru i dytansem
                do siebie oraz z bardzo interesującą osobowością i urodą.

Szkoda ze nie zrobi wydania programu o sobie byłoby dużo
                > smiechu z jej nieudanych miłosnych podbojów, choć właściwie to szkoda tej
                > paskudy.
                A skąd ty wiesz, żuczku , coś na temat "nieudanych iłosnych podbojów" bo po
                stylu twej wypowiedzi raczej nie sądzę abyś był jednym z niedszłych kawalerów
                Karoliny. Nie ta liga.
                No, chyba że - a dżo na to wskazuje_ sama jesteś rozgoryczonym babonem
                sięgającym po bardzo płaskie i niskie argumenty ( typu domniemana brzydota, czy
                nieudane życie prywatne) żeby komuś dowalić bo mu się akurat_ o boszszsz, co za
                pech...- udało i ma program ze świtną oglądalnością i lubiany?

Jak ja lubię ten typ osób:)))
                • monica_b Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 17:42
                  stara.krupczatka napisała:

> No, chyba że - a dżo na to wskazuje_ sama jesteś rozgoryczonym babonem
                  > sięgającym po bardzo płaskie i niskie argumenty ( typu domniemana brzydota,
                  czy
                  >
                  > nieudane życie prywatne) żeby komuś dowalić bo mu się akurat_ o boszszsz, co
                  za
                  >
                  > pech...- udało i ma program ze świtną oglądalnością i lubiany?
                  >
                  > Jak ja lubię ten typ osób:)))

Oł jeeeee... ;))
            • setorika Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 22:06
              A ja nie widzę w tym nic ohydnego - przeczytałam z ciekawoscią, bo dokonań
              aktorki Sałackiej nie moge sobie jakoś przypomnieć, a twarz znałam jedynie z
              rubryk towarzyskich pt. "nowe perfumy" lub "pokaz mody pana X."
              z ciekawościa przeczytałam o jej życiu prywatnym, o wariackiej jeździe maluchem
              cabrio po Warszawie z rzeczoną Panią Dowbor, o zwyklej babskiej przyjaźni z Potocką.
              Nie widzę analogii ze Steczkowską, która wyrażając swój ból na fotach
              cmentarnych po prostu sie skompromitowała...
              • stara.krupczatka Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 22:42
                no to ci się dziwię, że nie widzisz w tym nic ohydnego bo ja TAK.
                Te panie polazły do gazety-bo, sory za dosadność wiedziały, że to TERAZ gorący
                temat na JUŻ, bo za 2, 3, 8 miesięcy się nie sprzeda bo Ewa Sałacka, z różnych
                powodów jak sądzę ,ale Gwiazdą nie była. Więc odstrojone w wypożyczone do sesji
                ciuchy i turkusy na palcach i szyjach jak hieny do Gali polazły.Tam się w owych
                ciuchach obfotografowały i swą żałobę sprzedały i się wypromowały.
                Każdy średnio rozumny człowiek to widział.
                Każdy w miarę kumaty to zauważył.

Mi by nie przyszło do głowy w gazetach po śmierci bliskiej osoby się wycierać i
                w sesjach pokazywać, i nie tylko mi jak sądzę.Bo i rodzina pani Sałackiej do
                dziś milczy...
                No ale może ja mam inne postrzeganie świata, nie skażone jego wizją z Mody na
                Sukces. Taką inną estetykę, wiesz.
                • setorika Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 22:47
                  Wiesz co, w zasadzie masz rację, tylko ja z tego wywiadu to zapamietałam
                  wywiad,i patrze na to z perspektywy wspomnień o E.S., na zdjęcia nie zwróciłam
                  uwagę, bo dla mnie były zbędne. Po prostu interesowała mnie Sałacka, ale jak
                  przeczytałam Twój powyższy post na temat stylizowanych fotosów w Gali w
                  sztruksach i pierścieniach to faktycznie ten fakt jest niesmaczny.
    • kum-nye Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 21:51
      Kin strasznie podekscytowany własnymi wypowiedziami jest naprawdę dość śmieszny. Też mnie troche dziwi zachwyt nad tym programem... Da się obejrzeć, ale bez przesady...
    • oxin Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:02
      Piszę bez czytania odpowiedzi do Twojego wątku - na szybko... Bo w końcu ktoś
      odzielił moje zdanie - jestem zaskoczona!
      Zaczęłam oglądać po pozytywnych opiniach na forum, sądząc iż ktoś w końcu
      odkrywa żenadę autopromocji naszych gwiazd poprzez ekshibisjonistyczne wywiady
      dotyczące składników ich śniadania i sr.ania. Rozczarowałam się. Zbyt delikatna
      krytyka, zbyt wielkie samozadowolenie. Co powie "pan" (nie pomnę nazwiska) to
      Karolina sika, co powie Karolina to pan Niepomnianego Nazwiska też sika. Ha ha.

Trafiają z dość jednak delikatnymi złośliwościami ale nie potrafię się oprzeć
      wrażeniu, że wiele postaci z gwiazdozbioru Vivagali są ich dobrymi znajomymi i
      z tego powodu są dostrzegani i łagodniej trakowani.

Dlaczego nie dostrzegają osób, które nadal grają (spiewają czy występują),
      widać je w tv i kinach ale mimo tego nie udzielają wywiadów?

Dlaczego wychwalają Brodkę a milczą o Ani Dąbrowskiej?

Nie podzielam Twojej opini o WO. Pamiętam jak pisali 5 lat temu. Dla mnie
      zeszli dużo niżej.
      Pozdrawiam
      • kinia1987 Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:15
        > Dlaczego wychwalają Brodkę a milczą o Ani Dąbrowskiej?

Karolina K-P wypowiedziała się na ten temat w wątku podsumowującym Magiel
        • oxin Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:21
          Widocznie przeoczyłam. Dlaczego więc milczą?
          • kinia1987 Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:35
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=54695777&a=54744155
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=54695777&a=54746455
            • ankas4 Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 02.01.07, 22:59
              Zgadzam się z założycielką wątku, wczesniejsze odcinki magla były zdaje mi
              sie jakieś subtelniejsze, teraz z odcinka na odcinek czuję dziwnie rosnące
              samozadowolenie prowadzących , które powoli przechodzi w uwielbienie!!!

Uważam również, że z P.Dowbor to lekkie przegięcie, ja sama nie zauwazyłam
              jakiegoś strasznego natłoku owej Pani w gazetach, myslę, że konwencja takiego
              programu zakłada znalezienie "ofiary" i ciągłedo niej powracanie, a ,że trafiło
              na P. Dowbor to już pech:)

Pozdrawiam :)

• mallina Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 01:45
      mam podobne zdanie o programie jak Feminasapiens .
      poczytalam tu, na forum, o programie i postanowilam poszukac na itvn. dlaczego?
      bo sobie lubie czasem posluchac plotek i czytam plotkarskie strony w necie:-)
      niestety, nie bardzo rozumiem w czym ten program jest taki wyjatkowy??
      ot, tu pochwala, tu nagana, tu wysmianie. ok -normalny program.
      czytam tutaj, ze "Karolina super powiedziala, bylo ostro", potem ogladam ow
      odcinek i coz, byl jakis docinek, ale zeby sie tym az tak podniecac?

pana Kina wole w Antyradiu, tam udaje mu sie cos wiecej powiedziec niz w Maglu;-)
      przyznaje, ze troche mnie na poczatku dziwilo, ze pani Karolina Piotrowska
      akurat w takim programie bierze udzial, bo to przeciez taki przeglad prasy pod
      katem jednak plotkarskim. No ale przeciez nie zawsze trzeba robic program o
      czyms ambitnym.

nie jestem ani K.Dowbor, ani tez nikim z nia spokrewnionym:DDD
    • mariami Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 14:56
      > Po obejrzeniu kilku odcinków (w tym najnowszego, sylwestrowo-noworocznego)
      > dochodzę do wniosku, że program ten (aspirujący jak widzę do wyżyn
      > intelektualnych) jest taką samą żenadą jak pisma kolorowe i "gwiazdy", które
      > krytykuje.

Dokladnie takie samo mam wrazenie. O prowadzacych moznaby powiedziec "z kogo sie
      smiejecie, z samych siebie sie smiejecie".
      Pod pretekstem wykpiwania kiczowatych pseudogwiazd, zerowanko na prostych
      gustach telewidzow, i przy okazji lanserka znajomych krolika. Jeszcze, zeby
      program byl bardziej na luzie i z przymruzeniem oka, ale nie, z wielkim zadeciem
      , pasja w oku i "slusznym" oburzeniem, nad glupawymi wywiadami jakiegos Borysa
      czy innego Brendala.

mynia
      • black_hawk Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 22:12
        A ja czekam, aż gazety znów zaczną rozdmuchiwać do kosmicznych rozmiarów balon o
        nazwie Michał Żebrowski. I czekam aż Karolina zrypie tych dziennikarzy, a może
        zwróci im delikatnie uwagę na wyniki oglądalności trzech ostatnich filmów GWIAZDY.
    • barti84 Re: Magiel Towarzyski - moja opinia o programie 03.01.07, 22:47
      Prowadzący są groteskowi powiedziałbym, bo nasmiewając się, krytykując,
      pochlebiając itp. tych wszystkich "gazetowych bohaterów" kpią z samych siebie.
      Sami siebie nakręcają, sami się ładują w machinę plotek, powielając je
      (nieważne czy mówią pochlebnie o kimś czy nie).

Szczerze przyznam, że program jest dość dobrze zrobiony. Zwróćcie uwage jak
      duża jest sprzedaz tych wszystkich gazetek. Poza tym program nie jest tak
      cukierkowo-lukrowy jak vip, exclusiv czy co za tydzien. Polacy uwielbiaja
      plotki, uwielbiaja krytykowac a jesli jeszcze moga o tym sobie w tv poogladac
      to juz sa w niebo wzieci ;-)

Oglądam ten program z ciekawości kogo oplują, kogo pochwalą i niestety musze
      stwierdzić, że i oni sa stronniczy. Chocby pochwalili wywiad z Koldbergerm, ale
      jeśli podobnych odpowiedzi na podobne pytania udzieliłby inny artysta, młodszy,
      z mniejszym stażem medialnym pojechaliby po nim jak po g....e. Niestety takie
      odniosłem wrażenie...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka