Dodaj do ulubionych

Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy

18.06.07, 21:49
Leciały dwa pilotowe odcinki, czy ktoś się orientuje czy dadzą coś więcej i
jeśli tak to kiedy??
Obserwuj wątek
    • romcia.p Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 18.06.07, 22:30
      też bym chciała wiedziec bo fajne to było choc o masakrycznej porze
      • jagoda85 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 20.06.07, 17:36
        Hej, co to jest masakryczna pora, bo ja coś nie kumam.
        • romcia.p Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 20.06.07, 20:48
          jagoda85 napisała:

> Hej, co to jest masakryczna pora, bo ja coś nie kumam.

23.33 - o tej porze zaczął sie 1-y odcinek
          • jagoda85 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 10:20
            Ale dalej nie rozumiem słowa "masakryczna" w tym kontekście. Bo dla mnie wg
            Słownika Języka Polskiego masakra: to zabijanie, mordowanie, zwłaszcza masowe,
            w okrutny sposób, bestialski sposób; rzeź-Krwawa masakra. A masakrować, to
            urządzać masakrę, mordować w okrutny bestialski sposób. Dlatego nie rozumiem,
            co w tym kontekscie miałoby znaczyć to słowo, bo napewno nie godziny nadawania
            programu. Przepraszam, że się czepiam, ale chyba nie znasz znaczenia tego
            słowa. Pozdrawiam.
            • malgorzata-bez-mistrza Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 10:36
              Jagoda85 słowo 'masakryczny' przeszło teraz do slangu używanego przez młodzież
              i oznacza np słowo 'bardzo' (coś jest bardzo drogie- coś jest 'masakrycznie'
              drogie, o bardzo późnej porze- o 'masakrycznej' porze lub 'masakrycznie' późnej
              porze). Nie czepiaj się ;)
              Pozdrawiam.
              • jagoda85 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 12:38
                Nie czepiam sie. Może jestem już za stara, ale przyznam, że strasznie mnie
                drażni używanie tego słowa w złym kontekscie. Zawsze wtedy doszukuje się w
                tekście jakichś makabrycznych modów. Nic na to nie poradzę, taka już moja
                wrażliwość.
                • romcia.p Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 14:35
                  jagoda85 napisała:

> Nie czepiam sie. Może jestem już za stara, ale przyznam, że strasznie mnie
                  > drażni używanie tego słowa w złym kontekscie. Zawsze wtedy doszukuje się w
                  > tekście jakichś makabrycznych modów. Nic na to nie poradzę, taka już moja
                  > wrażliwość.

bez obrazy,ale z lekka upierdliwa ta twoja wrażliwosc (tylko błagam bez analizy słowa "upierdliwy")
                  jako młodzież zdecydowanie przeterminowana czuję sie pochlebiona,że jeszcze łapię sie na ich slang :)))
                  a masakryczna pora 23.33 zdecydowanie masakruje moje szare komórki, które o tej porze głośno krzyczą: chcemy lulu!
                  • dziad_borowy Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 14:43
                    Zgadzam sie. Masakryczna upierdliwosc. Kontunuowac watek tego oczywistego slowa
                    przez tyle postow, no no.
                    Dzierżżż!!!
              • jagoda85 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 12:38
                Miało być oczywiście "mordów".
    • malgorzata-bez-mistrza Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 09:51
      Widze że nikt nie wie :((
    • dziad_borowy Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 13:23
      Wezmy pod uwage, ze w 2. odc. zaliczyl typowa umpreze ukrainska, wiec z dalszym
      ciagiem moze byc roznie;-)
      Oby mu sie udalo! :-)
      Dzierżżż!!!
      • drzejms-buond Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 18:09
        mnie sie nie podobało! nie czekam na nastepne odcinki
        te knajpiarskie klimaty jakoś do mnie nie przemawiają.
        • romcia.p Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 18:53
          knajpiarskie klimaty???
          żadnej knajpy tam nie widziałam :)
          • drzejms-buond Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 19:02
            ehmmm to co ja widziałem?

a ten mecz piłkarski to gdzie był? w kooościooole?
    • kubissimo Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 19:12
      mogę spytać mojej wtyki w tvn

sam dokument zostawil mnie z mieszanymi uczuciami.
      Godzinny film, z czego połowa została poswiecona jednej nasiadowie przy
      wodeczce... troche dziwne, ale z drugiej strony to przeciez istotny element
      zycia spolecznego na Ukrainie, a panowie dopiero po alkoholu zrobili sie
      prawdziwie rozmowni, zaczeli wyciagac albumy z wojska, itp.

mimo wszystko warto bylo obejrzec. Mile mnie zdziwilo, ze tvn zaczal puszczac
      dokumenty. Pora była trochę dziwna, ale mimo wszystko tvn ma u mnie plusa.
      • malgorzata-bez-mistrza Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 21:56
        Spytaj spytaj ;) Ja szukałam wszędzie i do teraz nie jestem pewna czy te dwa
        odcinki stanowią już całość czy faktycznie był to dopiero 'pilot' przed całą
        serią.

Dla mnie serial był o tyle ważny, że mam wielu przyjaciół w UA (aczkolwiek w
        zachodniej części) i chłonę informacje o naszych wschodnich przyjaciołach z
        książek, internetu, wypraw, a serial był tym dopełniającym moją wiedzę o UA
        źródłem i może pokazywał prawdę gorzką ale tą o której nie dowiedziałabym się
        nigdzie indziej. Trochę żałuję, że przedstawiał głównie życie we wschodniej
        części kraju gdzie bieda i biurokracja i wszystko prokomunistyczne i
        postsowieckie. Chciałam by pokazali też prawdę o części zachodniej, może się
        doczekam ;)

A więc jeśli ktoś będzie mieć jakiekolwiek informacje to z góry
        wielkie 'DZIA' :)
    • alka83 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 21:27
      Dla mnie to było coś- bez szybkiego montazu, w któym nie mozna sie połapać, bez
      nachalnych afer, mafii czy innych idiotyzmów. Wreszcie zobaczyłam jakąś
      historię ludzką, żywych ludzi. Choć po wódeczce:)
      Czekam na więcej.
      • 10wrzesnia Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 24.06.07, 14:32
        czy jhb ma swoja strone, ktos wie?

pozdrawiam

a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka