malgorzata-bez-mistrza 18.06.07, 21:49 Leciały dwa pilotowe odcinki, czy ktoś się orientuje czy dadzą coś więcej i jeśli tak to kiedy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romcia.p Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 18.06.07, 22:30 też bym chciała wiedziec bo fajne to było choc o masakrycznej porze Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 20.06.07, 17:36 Hej, co to jest masakryczna pora, bo ja coś nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 20.06.07, 20:48 jagoda85 napisała: > Hej, co to jest masakryczna pora, bo ja coś nie kumam. 23.33 - o tej porze zaczął sie 1-y odcinek Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 10:20 Ale dalej nie rozumiem słowa "masakryczna" w tym kontekście. Bo dla mnie wg Słownika Języka Polskiego masakra: to zabijanie, mordowanie, zwłaszcza masowe, w okrutny sposób, bestialski sposób; rzeź-Krwawa masakra. A masakrować, to urządzać masakrę, mordować w okrutny bestialski sposób. Dlatego nie rozumiem, co w tym kontekscie miałoby znaczyć to słowo, bo napewno nie godziny nadawania programu. Przepraszam, że się czepiam, ale chyba nie znasz znaczenia tego słowa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata-bez-mistrza Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 10:36 Jagoda85 słowo 'masakryczny' przeszło teraz do slangu używanego przez młodzież i oznacza np słowo 'bardzo' (coś jest bardzo drogie- coś jest 'masakrycznie' drogie, o bardzo późnej porze- o 'masakrycznej' porze lub 'masakrycznie' późnej porze). Nie czepiaj się ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 12:38 Nie czepiam sie. Może jestem już za stara, ale przyznam, że strasznie mnie drażni używanie tego słowa w złym kontekscie. Zawsze wtedy doszukuje się w tekście jakichś makabrycznych modów. Nic na to nie poradzę, taka już moja wrażliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 14:35 jagoda85 napisała: > Nie czepiam sie. Może jestem już za stara, ale przyznam, że strasznie mnie > drażni używanie tego słowa w złym kontekscie. Zawsze wtedy doszukuje się w > tekście jakichś makabrycznych modów. Nic na to nie poradzę, taka już moja > wrażliwość. bez obrazy,ale z lekka upierdliwa ta twoja wrażliwosc (tylko błagam bez analizy słowa "upierdliwy") jako młodzież zdecydowanie przeterminowana czuję sie pochlebiona,że jeszcze łapię sie na ich slang :))) a masakryczna pora 23.33 zdecydowanie masakruje moje szare komórki, które o tej porze głośno krzyczą: chcemy lulu! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 14:43 Zgadzam sie. Masakryczna upierdliwosc. Kontunuowac watek tego oczywistego slowa przez tyle postow, no no. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 21.06.07, 12:38 Miało być oczywiście "mordów". Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata-bez-mistrza Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 09:51 Widze że nikt nie wie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 13:23 Wezmy pod uwage, ze w 2. odc. zaliczyl typowa umpreze ukrainska, wiec z dalszym ciagiem moze byc roznie;-) Oby mu sie udalo! :-) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 18:09 mnie sie nie podobało! nie czekam na nastepne odcinki te knajpiarskie klimaty jakoś do mnie nie przemawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 18:53 knajpiarskie klimaty??? żadnej knajpy tam nie widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 19:02 ehmmm to co ja widziałem? a ten mecz piłkarski to gdzie był? w kooościooole? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 19:12 mogę spytać mojej wtyki w tvn sam dokument zostawil mnie z mieszanymi uczuciami. Godzinny film, z czego połowa została poswiecona jednej nasiadowie przy wodeczce... troche dziwne, ale z drugiej strony to przeciez istotny element zycia spolecznego na Ukrainie, a panowie dopiero po alkoholu zrobili sie prawdziwie rozmowni, zaczeli wyciagac albumy z wojska, itp. mimo wszystko warto bylo obejrzec. Mile mnie zdziwilo, ze tvn zaczal puszczac dokumenty. Pora była trochę dziwna, ale mimo wszystko tvn ma u mnie plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata-bez-mistrza Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 21:56 Spytaj spytaj ;) Ja szukałam wszędzie i do teraz nie jestem pewna czy te dwa odcinki stanowią już całość czy faktycznie był to dopiero 'pilot' przed całą serią. Dla mnie serial był o tyle ważny, że mam wielu przyjaciół w UA (aczkolwiek w zachodniej części) i chłonę informacje o naszych wschodnich przyjaciołach z książek, internetu, wypraw, a serial był tym dopełniającym moją wiedzę o UA źródłem i może pokazywał prawdę gorzką ale tą o której nie dowiedziałabym się nigdzie indziej. Trochę żałuję, że przedstawiał głównie życie we wschodniej części kraju gdzie bieda i biurokracja i wszystko prokomunistyczne i postsowieckie. Chciałam by pokazali też prawdę o części zachodniej, może się doczekam ;) A więc jeśli ktoś będzie mieć jakiekolwiek informacje to z góry wielkie 'DZIA' :) Odpowiedz Link Zgłoś
alka83 Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 19.06.07, 21:27 Dla mnie to było coś- bez szybkiego montazu, w któym nie mozna sie połapać, bez nachalnych afer, mafii czy innych idiotyzmów. Wreszcie zobaczyłam jakąś historię ludzką, żywych ludzi. Choć po wódeczce:) Czekam na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
10wrzesnia Re: Jacek Hugo Bader Korespondent Z Polszy 24.06.07, 14:32 czy jhb ma swoja strone, ktos wie? pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś