malange 24.10.07, 13:45 Komu dzisiaj kibicujecie? Kogo nie będzie Wam brakowało w programie? Ja nadal trzymam kciuki za Natalię, Idę, Macieja i Piotra :) Chętnie bym się pożegnała z Agatą lub Anią i Mariuszem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 13:48 Jeśli ktoś nie kojarzy imion uczestników to tutaj są fotki: youcandance.onet.pl/uczestnicy.html Odpowiedz Link Zgłoś
agula2006 Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 14:28 jak dla mnie moge dziś wypaść Agata z Mariuszem. Jestem ciekawa z kim dzis bedzie tańczyć Ida, bo Rafał ma dzis nie tańczyć z powodu choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 14:48 wlasnie i jak to rozwiaza z rafalem w przyszlym tygodniu? jest to w sumie sytuacja wyjatkowa, ale pewnie w regulaminie jakos przewidziana Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 18:51 ja trzymam kciuki za moich stalych faworytow: Natlia, Ida i Diana, mam nadzieje ze w koncu poleci Mariusz i Agata bo nie moge na nich patrzec! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 21:40 jakos przestaje mi sie ten program podobać.... Odpowiedz Link Zgłoś
almondgirl Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 22:08 kibicuję Idzie, Natalii i Saszy - są świetne! zastanawia mni ejedno - skoro to program na żywo, to skad sie biora te przebitki z tańcem podczas ocen jury? przed chwilą piróg oceniał Idę i Glebę i kiedy mówił o jakimś przechodzeniu nad barkiem pokazali od razu odpowiedni fragment tańca - jak to się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 22:14 jakos kiepski ten dzisiejszy odcinek, Kinga siegnela dna swoimi komentarzami na temat nagiej klaty bodajze Macieja (partnera Diany)! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 22:40 a Mariusz siegnal dna swoja solowka solowka Diany genialna!! nta dziewczyna ma po prostu to COŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 23:02 no i nareszcie Agata i Mariusz odpadli! <jupi> dzis byli zdecydowanie najgorsi! Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 23:03 <jupi> nareszcie odpadli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 23:10 Pirog nie mogl oceniac Idy i Macka razem, bo nie tanczyli oni dzis w parze:-) almondgirl napisała: kiedy mówił o jakimś przechodzeniu nad barkiem > pokazali od razu odpowiedni fragment tańca - jak to się dzieje? wot technika.. Odpowiedz Link Zgłoś
agamasia Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 23:12 almondgirl napisała: > zastanawia mni ejedno - skoro to program na żywo, to skad sie biora > te przebitki z tańcem podczas ocen jury? przed chwilą piróg oceniał > Idę i Glebę i kiedy mówił o jakimś przechodzeniu nad barkiem > pokazali od razu odpowiedni fragment tańca - jak to się dzieje? Przed programem na żywo są próby, które oglądają też jurorzy, może dają realizatorom wcześniej znać którą figurę, fragment tańca wyróżnią. Czasem zdarza się, że co innego chwalą, a co innego jest pokazane. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Nareszcie!! 24.10.07, 23:00 Odpadli Agata i Mariusz! Kciuki za - Dianę i Maćka oraz Natalię i Błażeja :-D Odpowiedz Link Zgłoś
malange Natalia znów (jak dla mnie) najlepsza :))) 24.10.07, 23:06 Ida - przegięła z tymi wygibasami - bardziej to wyglądało na jakiś pokaz cyrkowy kobiety gumy Mariusz - żenada Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Natalia znów (jak dla mnie) najlepsza :))) 24.10.07, 23:10 dodam jeszcze, ze zaczyna wkurzac mnie Ida - dotychczas jedna z moich faworytek - po pierwsze samym tancem, ktory dzis byl zbyt akrobatyczny, po drugie: swoim zachowaniem - dosc dziecinnym jak na jej 17 lat. co nie zmienia faktu, ze jestem pod wrazeniem jej umiejetnosci, nie da sie ukryc ze technicznie jest swietna i ze zatanczy wszystko: od hop hopu po klasyke. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Natalia znów (jak dla mnie) najlepsza :))) 24.10.07, 23:18 To ja jeszcze dodam :) że ogólnie dzisiaj było jakoś tak mało efektownie i troszkę nudą zawiewało - te tańce jakieś takie bez życia i choreografie mało pomysłowe. Mam nadzieje, ze to chwilowy kryzys i następny program bedzie znów tryskał energią! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Natalia znów (jak dla mnie) najlepsza :))) 24.10.07, 23:28 to ja jeszcze dodam, ze nie znosilam Marii, ale z odcinka na odcinek coraz bardziej ja lubie, na tancu sie nie znam ale opinie jurorow profesjonalnych ma swietne, mi sie podoba, ma dziewczyna osobowosc i potrafi sie zaprezentowac w roznych stylach! w ogole dziewczyny wydaja mi sie o wiele ciekawsze niz faceci. o Mariuszu juz w ogole nie bede wspominac, ale zarowno Piotr jak i Maciej mnie skurza. Piotrek graniem agresywnego pod publike, a Maciej tymi nieustannymi upadkami, no ile mozna!! Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Natalia znów (jak dla mnie) najlepsza :))) 24.10.07, 23:43 to ja jeszcze dodam, że jeśli chodzi o Marię, to pomimo iż za nią nie przepadam od początku, to jednak ona imo powinna wygrać - tańczy świetnie, jest medialna, przebojowa, pewna siebie, wygadana, jest showmenką, ma siłę przebicia - więc zapewne nie zmarnuje danej jej szansy tzn. nagrody i najlepiej będzie potrafiła ją wykorzystać Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 23:15 dziwi mnie to, ze Diana i Maciek byli nominowani. Maciek zatanczyl swietnie, a Diana wcale tak slabo nie wypadla aby caly wystep nominowac! Ostatnio Ida "przeciagnela"Rafala i to bylo ok? Dzis faktycznie Ida za duzo akrobacji a za malo tanca, ale i tak podoba mi sie to co pokazuje:-) Moimi glownymi faworytami pozostaja Maciek i Diana. Ciesze sie, ze to Maria przeszla, Agata jak dla mnie bardzo irytujaca. Powinien byc zakaz noszenia tych dresowych spodni typu worek, w ktorych ciagle pokazuje sie Rafal zwany Roofim i ten drugi chlopak, ktory dzis byl nominowany ale zostal. A juz ta jedna nogawka w skarpecie smieszy mnie baardzo Odpowiedz Link Zgłoś
dsb Re: You Can Dance - 24.10.07 24.10.07, 23:16 Po pierwsze to bardzo się cieszę, że odpadła Agata i odpadł Mariusz. Agata od początku lekko mnie drażniła ;-), ale Mariusz to dzisiaj przesadził... Egustin miał rację. Natalia mnie zaskoczyła, bo nawet w tej sambie była świetna. Biodra super, całość bomba. Przyznam, że na temat Błażeja nie mam nic do powiedzenia, bo cały taniec obserwowałam Natalię. Ida - dzisiaj wygibasy i nic więcej. Podziwiam tę jej giętkość, ale ogólnie nie przemawia do mnie. Maria i Piotr - no cóż, Maria naprawde przysłania Piotra (choć do niego nic nie mam, podoba mi sie jak tańczy). I myślę, że zmiana partnera tutaj nic nie zmieni, Maria po prostu taka jest. Będzie przysłaniać wszystkich. I generalnie zaczyna mi się to podobać. Lubiłam ja od początku, teraz zaczynam jej kibicować. I świetna solówka. Diana i Maciek - Maciek jest boski, Diana też mi się podobała, trochę się zdziwiłam, że wytypowali ich do solówki... Ale chyba wolę Dianę w mambo i jive, niż w solówce "Jackson" ;-) takie moje skromne zdanie. Ania i Rafał "Roofie" - dzisiaj bez zachwytów, poprawnie. Ania bardzo ładnie wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
tinki1 Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 09:29 Niech i ja wypowiem swoje zdanie.Ogladam od wystepu w Paryzu i... 1) Kibicuje zdecydowanie MARII - jest swietna,przebojowa, super sie rusza-solowka piekna i sympatyczna dziewczyna. jej partner w solowce byl supcio, wesly chlopak,jest ok. 2) Diana cudnie wygladala w mambo, widac ze sympatyczna z niej osoba, kazdy ja lubi.Wole ja w innych stylach niz w dzeksonie ale podziwiam za talent - tez jej kiicuje! Jej partner gleba,nie spodziewalam sie ze bedzie sobie tak dobrze radzil w innych stylach! 3) Natalia i Blazej lubie patrzec na ich taniec i Natalia zdecydowanie cudnie wygladala w pokreconych wlosach a Blazej fajnie sie rusza-taka cicha woda-kochany tata....tancerz(i zonke ma ladna i fajna) 4) Ida - podobala mi sie do wczoraj-za duzo akrobacji,ale podziwiajm za gietkosc ciala...ale strasznie przezywala wyniki... 5) Ania moze jak dla mnei odpasc nastapenym razem, Roofi spoko ale tez do odpadu 6) CIESZE SIE ZE ODPADLA AGATA I MARIUSZ.Lalusie, gogusie, ona ladna i on tez przystojny ale nic pozatym. W innych stylach sobie nie radzili niestety...kiepskie uklady, zero wczucia.I w tym odcinku byli bardzo pewni siebie i antypatyczni!Agata zrobi pewnie kariere w aktorstwie,bo jest bardzo ladna i zgrabna a Mariusz powinien byc modelem w prezentowaniu tatuazy wycinanych maszynka na glowie...Zmienil sie bardzo, dla porownania moment jak startowal z dziewczyna Madzia (z ktora sie dostla tu razem ale nie przetrwali ...po 6 latach zwiazek sie rozpadl...) szkoda...przewrocilo sie w glowie chyba raczej jemu... Madzia byla ok. to tyle Jury jest ok. Agustin bardzo sypmatyczny (lepszy niz w eliminacjach),Pazura Weronika bardzo mila kobitka i Pirog troche za bardzo wymaga ale spoko. Ogolnie sa obiektywni wg. mnie .Bardzo sie zgadzam z ich zdaniem.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 11:03 Program: rozwija się po mojej mysli. Odpadają najgorsi. Oglądając wczorajsze występy miałem poczucie obciachu ze Agata i Mariusz dotarli tak daleko. Na szczescie mamy ich już z głowy. Dobrze ze od nastepnego odcinka pary zostaną wymieszne, bo bym się już zanudził. Jurorzy: - od Agustina bije jakis fałsz - przy dziewczynach sie przesadnie rozczula na temat ich urody, a przy chłopakach zapodaje jakąś drętwą maczo gadke o męskości - albo koles jest ciotą i stara sie to ukrywać wydumaną pozą albo jest krypto-ciotą czyli facetem, który jeszcze nie zdaje sobie sprawy że jest ciotą i robi to nieświadomie. - Piróg przy castingach mnie drażnił, teraz jest bardzo bardzo wporzo, nie slini się do uczestnikow programu tylko wali prosto z mostu konkretem co było źle – to moim zdaniem prawdziwie męska postawa - paradoks no nie? Tancerze: - Maciek – jest moim faworytem wśród chłopakow. I oddalem wczoraj na niego głos za 3zł 66 gr - Natalia – to moja nowa faworytka wśród dziewczyn – jest genialna cokolwiek robi na scenie – i musze odwołac co tydzień temu gdakałem o brakach w urodzie – wczoraj w tej afro-peruce wyglądała zaje..scie i nie sposób było oderwac od niej oczu! Chyba wygra. - Diana – rozczarowanie, choć ten nawiedzony współczesny z Mackiem był piekny. - Piotr – ten facet powala mnie niebywałym wyczuciem rytmu – lubie jego solówki kiedy to własnie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_a Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 11:25 jan_telecki napisał: - Natalia – to moja nowa faworytka wśród dziewczyn – jest genialna > cokolwiek robi na scenie – i musze odwołac co tydzień temu gdakałem > o brakach w urodzie – wczoraj w tej afro-peruce wyglądała zaje..scie To nie byla peruka...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 11:55 o jezu naprawde? to tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 13:30 a mnie sie nie podobala w tych wlosach... ale jej i blazeja wystep byl najlepszy, imho oczywiscie:) Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 12:45 jan_telecki napisał: > - Natalia – to moja nowa faworytka wśród dziewczyn – jest genialna > cokolwiek robi na scenie – i musze odwołac co tydzień temu gdakałem > o brakach w urodzie – wczoraj w tej afro-peruce wyglądała zaje..scie > i nie sposób było oderwac od niej oczu! Chyba wygra. Pozwolę sobie napisać: "a nie mówiłam!". Taniec liczy się przede wszystkim. A kiedy tancerka pięknie tańczy, to po prostu staje się piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 13:50 uznajmy ze wczoraj to była moja sroda popielcowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 13:52 Dobrze, że odpadli Agata i Mariusz. Byli nasłabsi- opinia jury zgodna z opinia widzów. Moi i faworyci to Natalia i Bałażej oraz Maciej. Diana jak dla mnie świetnie tańczy, ale brakuje jej czegoś...emocji? Mysle, że ktoś z tej trójki powinien być zwycięzca. Ciekawe czy układy w nowych parach nie zweryfikują mojej opinii? j Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 14:25 ja jestem bardzo ciekawa Blazeja w nowej parze. Natalia jest swietna tancerka, zdecydowanie sie wyroznia, a ja ciagle mam wrazenie ze Blazej jest jakis taki nijaki. swietnie sprawdzal sie w parze z Natalia, bo jego ambicja nie jest to by przycmic partnerke i w przeciwienstwie do innych nie ma ambcji by zawsze i wszedzie "pokazac swoja super osobowosc". jestem bardzo ciekawa jak zaprezentuje sie w innej parze, i chetnie bym go widziala w solowce. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 14:51 byle nie mial pecha i nie trafil do pary z Maria, bo ona przycmi go na pewno. Dzis w DDtvn Weronika Pazura mowila, ze w czasie solowek oczekuje, iz uczestnicy pokaza cos nowego, a nie ciagle te swoje uklady ktore pokazywali w czasie eliminacji. W sumie racja, tylko trudno sie dziwic od uczestnikow, ze walczac o przetrwanie zaryzykuja. Tancza to co zawsze im wychodzilo. Ja bym chciala aby Diana porzucila dzeksonowy styl, bo on ja jakos ogranicza. Ona swietnie sobie radzi w innych tancach, przeciez ten z wczoraj byl naprawde w porzadku. O wczesniejszych nawet nie wspomne, mambo rzadzi:-) Zauwazylam,ze jury calkiem zmienilo nastawienie do Macka, na poczatku zgrzyt, potem dystans, a teraz mowia wprost, ze jest swietny. Bo jest. Jury jest wg mnie w porzadku, lubie jak Pirog ocenia, mowi prosto w oczy to co mysli, a ze czasem zlosliwie? lekko zlosliwie:-) Weronika Pazura chyba miala spelniac role takiej Beaty Tyszkiewicz w tym jury, ale duzo lepiej wypada. Potrafi zalagodzic, skrytykowac tez. Odpowiedz Link Zgłoś
dsb Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 17:25 Ja to byłam w totalnym szoku jak zobaczyłam Maćka w tym jive w pierwszym odcinku... Pamiętałam go z tych upadków i w Paryżu chyba też byl w strefie zagrożenia, a tutaj pierwszy odcinek i bomba. On sie swietnie bawi tańcząc i nic nie jest dla niego za trudne, za ciężki czy nie pasuje... Naprawde jestem pod wrażeniem. Poza tym to, co mi sie jeszcze w nim podoba, to fakt, że podkreśla jaka Diana jest dobra tancerka i cały czas ją wspiera (choć Diana też jest super!). Tak jakby nie chciał, aby wszyscy zachwycali się tylko nim... Jest para i on to rozumie. I podobało mi się to, co powiedział Michal Piróg o nim wczoraj - że jest świetny w tańcu wspólczesnym. Do tej pory prawie wszyscy się potykali na tym tańcu. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 14:25 Dianie brakuje emocji?? mi sie wydaje wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 15:19 A mi sie wydaje,ze jest to jedyna uczestniczka, ktora emocji ma w nadmiarze:) W pozytywnym tego slowa znaczeniu...Pokazuje je cialem,mimika,cala soba...Do tego jest naprawde sliczna dziewczyna (zwlaszcza jak miala wyprostowane wlosY!) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.ona Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 15:34 STRRRRASZNIE ale to strrrasznie podobal mi sie ten moment "zawieszenia" w sambie (?) Natalii i jej partnera (nawet nie wiem jak ma na imie - Blazej chyba) po prostu taki super smaczek, mrugniecie do widza okiem - miodzio :) O dziwo zaczynam lubic Marie!!! (szok :)) poczatkowo jej nie znosilam a ... nie wiem czemu zaczynam lubic :) Przestaje lubic Anie :( Roofi - na odstrzal - nie wiem czym sie ekscytuja ludziska - a teksty kobitek ze jest seksowny i super przystojny - wywoluja u mnie opad szczeki :) No ale moze sie nie znam na meskiej urodzie :) Blazej (?) - partner Natali - sjakis nijaki - i to w kolko powtarzanie jeki z niego cudny (wierny)maz i tatus- bllleeee- ile mozna? Diana - fajna!:) i podoba mi sie jak tanczy Ida - tak samo - oprocz zachwytow nad jej umiejetnsciami cos w sobie ma takiego ze wzbudza sympatie (choc faktycznie zachowuje sie jak 14 latka - ale moze sama juz nie pamietam jaka bylam w jej wieku :):):)) Ktos slusznie zauwazyl - dziewczyny sa wyraziste i zapamietywalne, faceci- kompletnie nie- powiem szczerze ze np. mi sie zupelnie myla - kojarze tylko Roofiego (negatywnie) i wiem ze jakis tam bez przerwy upada (ale jak ma na imie i z kim tanczy- to juz nie :)) ps. Kinia - no comments ;/ Podobaja mi sie opinie Michala Piroga(?) :) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 16:07 a czemu Maria Ci nie spasowala na poczatku? mi wydaje sie oryginalna(nie tylko z powodu fryzury), troche sie balam, ze Agata ma wiecej zwolennikow -na szczescie jest inaczej. Z Blazejem to dosc ciekawa sprawa -wpierw sama pani Rusin podburza(teksty o zazdrosci w pierwszym odcinku par), a teraz scenki typu dom, zona, dziecko kuchnia:-)))) Ta zona to fajna dziewczyna, wiedzac ze Blazej tanczy musi byc przyzwyczajona, ze sa partnerki taneczne. A program telewizyjny ma swoje prawa i wiadomo, ze jest pogon za sensacja. Najlepiej tancza te pary w ktorych jest jakas chemia i porozumienie a nawet swego rodzaju fascynacja, to widac chocby po TzG(hahaha). Ciekawe, bo Maciek tanczacy z Diana tez ma zone, a nigdy w jego strone takie teksty(o zazdrosci itd) nie polecialy, po prostu sobie na to nie pozwolil. Ciekawa jestem czy kolejka ludzi od filmu juz ustawila sie do Agaty(dzis w DDtvn wprost powiedziala ze oczekuje proozycji) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
vexy Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 17:23 najbardziej podobają mi się Natalia,Diana i Maria,potem Ida Agata i Ania jak dla mnie kompletnie niezauważalne faceci rzeczywiście mniej wyraziści od pań na plus Błażej i pan Gleba (jest niesamowicie sprawny fizycznie) w przeciwieństwie do większości nie podoba mi się Piotr,jego solówka była słaba,nie rozumiem zachwytów jury (no,ale ja nie znam sie na tańcu,oceniam jako widz i byc może się mylę) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.ona Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 18:13 Czemu Maria mi nie pasowala Tak do konca nie umiem tego sprecyzowac - chyba wydawala mi sie strasznie pewna siebie, bufonowata, zadzierajaca nosa i ustawiajaca sama siebie z gory na pozycji "gwiazdy". A tak postzrzegani ludzie zwykle nie wzbudzaja sympatii :) Wczoraj nagle wydala mi sie jakas taka sympatyczniejsza. No i podobalo mi sie jak tanczy (gl. solowka ) Wiec delikatnie zmieniam zdanie co do jej osoby :) Chrzanienie w kolko jaki to z Błazejka cudowny ojciec i maz i glowa rodziny jest tak samo upierdliwe i namolne jak powtarzanie w kolko tekstu o traktorze przy Agacie (?) - no tej dziewczynie co odpadla. Kurcze - w ciagu minuty pare razy bylo o tym traktorze ("dziewczyna z traktora"; " czy tanczenie jest trudniejsze niz jazda na traktorze" itp. ) Kogo obchodzi durny traktor (czy to ze dziewczyna jest ze wsi i sobie tam na tym, traktorku popyla po polu?????) A jesli juz realizatorzy uznali ten fakt za wybitnie ciekawy i sie (chyba sami tylko) ekscytuja - to wystarczylo to raz czy dwa przypomniec a nie do "wyrzygania". Ale oni chyba tak maja - w I odc "na zywo" - tak samo gledzili o zazdrosci (Blazej- Natalia vs. zona Blazeja) ze wyszlo to megfa sztucznie, dziwnie i niesmacznie. Mozna bylo raz - i koniec - po co pierniczyc o tym w co drugim zdaniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
abranova Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 21:42 Wczorajszy odcinek jeszcze bardziej przekonał mnie, jak kluczowa rolę dla zawodników odgrywa LOSOWANIE. Losowanie partnerów, losowanie tańca jest czasem bardziej decydujące niż umiejętności uczestników programu. Bo tacy Natalia i Błażej - od pierwszego odcinka live moim zdaniem deklasowali pozostałych tancerzy, zwłaszcza w drugim odcinku było to bardzo widoczne. Ja się na tańcu właściwie nie znam, jako osoby nie wydają mi się jakoś wyjątkowo sympatyczni ani atrakcyjni ale jak zaczynają występ to trudno uwierzyć, że trenują razem dopiero od paru tygodni a poszczególne układy ćwiczą zaledwie kilka dni. Te wszystkie przejścia, figury, wygięcia są tak zgrane, że nawet taką ignorantkę jak ja zachwycają. Tymczasem w ostatnim odcinku poziom był już o wiele bardziej wyrównany. Uświadomiło mi to, jakie diabelne szczęście musiała mieć Natalia, że wylosowała Błażeja i na odwrót. Poza tym leżały im style tańca, na które trafiali, więc nic dziwnego, że jury od początku ich faworyzuje. Część pozostałych uczestników też miała wczoraj więcej szczęścia w wylosowanych tańcach. Natomiast wyszło jak szydło z worka, jak niesprawiedliwe bywało dla nich czasem to, że byli przypisani do stałych partnerów. Pokazał to przypadek Idy, która z choreografem wypadła o wiele lepiej niż z przyciężkawym jednak i dosyć sztywnym - zwłaszcza przy niej - Rafale. I nie powtarzam tutaj opinii Michała, przysięgam, że sama doszłam do podobnego wniosku podczas ich występu. Ale praktycznie w każdym przypadku połowa pary zawsze wypada gorzej i potem lepsza osoba musi za to płacić nominajcą, czasem naprawde niezasłużenie. co prawda widzowie później głosują na każdego zawodnika osobno, ale jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności odpadają potem parami...Wczoraj szkoda mi było Agaty, bo w parze prezentowała się lepiej od Mariusza a odpadli obydwoje. A ta nagła zmiana partnerów od przyszłego odcinka też może nieźle namieszać szyki tancerzom. Formuła programu powinna przewidywać albo nowe pary co tydzień albo do końca te same. I w ogóle powinni mieć więcej możliwości tańca solo, bo wiadomo, że tacy break-dancerzy czy hip-hopowcy w parze mają mniejsze szanse się wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 21:45 Też uważam, że skład par powinien zmieniać się co tydzień i dodatkowo powinno się to odbywac drogą losowania - byłoby ciekawiej i sprawiedliwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 22:21 no wlasnie wyraznie widac minusy programu - niektore osoby mialy szczescie, inne pecha w procesie doboru par, np.Ania ktora dzieki temu ze Roofi nie pokazal sie poki co z dobrej strony juz dwa razy tanczyla solowke, ze nie wspomne o Madzi w pierwszym odcinku, fuksa miala Natalia i Diana; pary powinny byc dobierane osobno do kazdego programu, i to na podstawie losowania co by bylo ciekawiej i sprawiedliwiej - uklady choreograficzne nie sa ukladane przez samych uczestnikow, ale przez profesjonalnych choreografow, w zwiazku z tym po raz kolejny niektorzy uczestnicy maja pecha i dostaja punktu ujemne za kiepsko ulozony uklad, np. Ida, na ktorego ulozenie wplywu nie maj. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.ona Re: You Can Dance - 24.10.07 25.10.07, 22:49 no wlasnie... Jury mialo male "ale" do Idy za to ze jej taniec byl bj gimnastyka a nie tancem... Ale co miala ta bidula zrobic skoro choreograf cos takiego wymyslil??? Jakos nie wydaje mi sie zeby uczestnicy mieli jakikolwiek wplyw na swoje uklady taneczne. ida dostala "wygibasy" do zatanczenia i jesli sprobowala by mniejszej gimnastyki to tylko by rozwalila caly taniec. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 10:04 Taniec Idy troszkę zaczyna mnie irytowac..pokazywanie po raz kolejny "gwiazdy" i innych wygibasow staje sie juz po prostu nudne.Dla mnie najlepsze są dwie pary :Błazej i Natalia oraz Diana z tym chlopakiem .Samba w wykonaniu pierwszej pary byla swietna ,zatanczyli niczym latynosi ( a to prawdziwa sztuka ,zwazywszy na fakt ,że slowianie troche gorzej..tak mi sie przynajmnij wydaje czują tego typu muzyke).A to zawieszenie - majstersztyk;).Popis diany tez byl swietny ,chociaz nie wiem czemu ale wciaz mam przed oczami "jej" Jacksona co nieco przeszkadza mi ogolnym odbiorze. Reszta hmm przekonuje sie do Marii i wciaz zdumiewaja mnie zachwyty nad Rufinm ,wydaje mi się ,ze nadaje się tylko do hip hopowych solowek ,podobnie zreszta jego prtnerka ,ktora najwyrazniej najlepiej czuje sie w latino ,wiec ten brak wszechtronnosci mi troche przeszkadza. Na chlopaka ,ktory odpadl lepiej spuscic zaslone milczenia ,ta rozdarta koszula (heh przypomnial mi si wystep Iwana na Eurowizji)i niezbyt sympatyczne zachowanie po ogloszeniu wynikow bardzo mnie zrazily. Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 11:38 Jesli chodzi o Marie to dziwi mnie jak wiele osob pisze,ze sie do niej przekonuje...Ja wrecz odwrotnie...Na poczatku odbieralam ja pozytywnie (chyba dlatego, ze ma ladna i sympatyczna twarz)...Jednak z odcinka na odcinek coraz bardziej nie potrafie zniesc jej usilnej checi bycia gwiazdeczka,w centrum uwagi...Natomiast cenie Natalie i Diane,ktore tancza najlepiej a sa przy tym skromne i przesympatyczne...Ale Maria i tak nie wygra wiec nie mam sie czym martwic...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agula2006 Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 12:45 zgadzam się z Tobą odnosnie Marii. Odnosze wrażenie że jej gwiazdowanie jest strasznie na pokaz - "O patrzcie jaka jestem wyluzowana i przebojowa". Tanczy według mnie świetnie ale irytuje mnie jej postawa, choć na początku mi nie przeszkadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 14:54 Na mnie Maria jakoś nie robi żadnego wrażenia, ani złego ani dobrego, zarówno jeśli chodzi o osobowość, jak i o taniec. Uważam, że tańczy dobrze, ale nie rewelacyjnie. Rewelacyjna to jest Natalia - za jaki styl by się nie wzięła, bije pozostałych na głowę. Jest najlepsza i koniec.:) Z dziewczyn podoba mi się jeszcze Diana, chociaż w niektórych tańcach wypada gorzej, jak np. ostatnio we współczesnym. Jednak jeśli ktoś jest w stanie zagrozić Natalii w wygranej, to właśnie Diana, która oprócz tego, że dobrze tańczy, jest chyba najpopularniejszą osobą z całego YCD. Wystarczy przejrzeć fora internetowe, najwięcej wpisów jest zawsze w wątkach jej dotyczących. Ida również i mnie przestaje bawić. Taniec to nie gimnastyka. Ida nie potrafi nadać charakteru i wyrazu temu co robi, jej taniec to wygibasy + uśmiech, a to za mało. Brakuje emocji, pasji, głębi. Być może to wina jej młodego wieku, w każdym razie coraz wyraźniej odstaje od reszty. Jeśli chodzi o mężczyzn, walka o prymat najlepszego toczy się między Maćkiem a Błażejem. Obaj są świetni, trudno wskazać lepszego. Może coś więcej okaże się po zmianie partnerek. Wydaje się jednak, że żaden facet nie ma szans na wygraną, nie dlatego, że źle tańczą, tylko po prostu panie są bardziej wyraziste. Ja bardzo lubię patrzeć też na taniec Roofiego, uważam, że w swoim stylu jest wprost bezkonkurencyjny. Ale co z tego, w tym programie liczy się wszechstronność więc Rafał nie ma szans na wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
agula2006 Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 16:13 Nowe pary: Natalia i Tito Maria i Piotr Diana i Roofi Ania i Maciek Ida i Błażej Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 16:33 biedna Diana.. no i Piotr przy Marii zas blado wypadnie Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 16:37 oj, wspolczuje Dianie, zdecydowanie zasluguje na lepszego partnera. Ania miala w koncu szczescie i trafila na Macka, nareszcie bedzie miala okazje pokazac co potrafi! Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 16:55 Biedny Maciek... dostała mu się najgorsza z pozostałych tancerek. Biedna Diana... Roofi na pewno jej nie podniesie, wiec choreografia może być kiepska. Biedna moja faworytka Natalia... dostał się jej najgorszy tancerz. Biedny Piotr... że musi obcować z Marią. Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: You Can Dance - 24.10.07 26.10.07, 19:29 Kto co będzie tańczył: Ida z Błażejem - paso doble Natalia i Tito - videoklip Maria i Piotr - hip - hop dance hall Diana z Roofim - hip-hop Ania z Maćkiem - modern underground skopiowane z poprostutancz.com Odpowiedz Link Zgłoś
rmaciej1985 Goła Agata, no no 26.10.07, 19:27 Ten co odpadł chyba jej pozazdrościł gołych cyców skoro tak koszulę na sobie poszarpał by klatę ukazać.:/ Dobrze, że ta tupeciara dojarka odpadła i żigolak. Oto Agatka i jej "promocja": www.ukaraj.pl/news/id3415,Sesja-Agaty-z-You-Can-Dance.html Odpowiedz Link Zgłoś
4d1 można wygrać wejściówki na You can dance!! 29.10.07, 16:45 można wygrać, tylko trzeba zadzwonić - nr pojawi się jak się kliknie 3 razy w skrajne kwadraty na tym bannerze: teledyski.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś