Gość: lou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:08 Pamiętacie Bronkę i Leszka? świetny był serial zawsze go oglądam jak są powtórki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonny07 Re: daleko od szosy 24.07.03, 13:21 no tylko, że teraz TVP trochę 'pojechała', bo powtarzają co niedziela o 6.30 (sic!). A tak poza tym to rewelacyjny serial! 'sie panie częstują' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ździcha Re: daleko od szosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:21 Pewnie, ja pamiętam... Bronka jednak była tylko dziewczyną Lesia, a małżonką została inna /córka dentystki, studentka - imię może pamiętacie?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka Re: daleko od szosy IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.03, 13:28 Gość portalu: ździcha napisał(a): > Pewnie, ja pamiętam... Bronka jednak była tylko dziewczyną Lesia, a małżonką > została inna /córka dentystki, studentka - imię może pamiętacie?/ Ania:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: daleko od szosy 24.07.03, 13:32 łezka to specjalistka od tego serialu - ręczę za Nią w 100%! 'dupa jestem nie detektyw' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka Re: daleko od szosy IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.03, 13:34 sonny07 napisał: > łezka to specjalistka od tego serialu - ręczę za Nią w 100%! > > 'dupa jestem nie detektyw' za taki komplement zapraszam do Kurzaj,na oranżadkę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ździcha Re: daleko od szosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 09:10 Gość portalu: łezka napisał(a): > Ania:)) Dziękuję :) A jeszcze przypomniały mi się czasy młodości Leszka, kiedy to z Himilsbachem kursowali po wsiach + głos Leszka... /głos dorosły dzieciakowi podłożony/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka Re: daleko od szosy IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 25.07.03, 09:20 Gość portalu: ździcha napisał(a): > Gość portalu: łezka napisał(a): > > > > Ania:)) > > Dziękuję :) A jeszcze przypomniały mi się czasy młodości Leszka, kiedy to z > Himilsbachem kursowali po wsiach + głos Leszka... /głos dorosły dzieciakowi > podłożony/ z tym głosem do gut koncepcja była:))jak strofował ojca swym "męskim"głosem,że ten mitręzy czas na drzemke zamiast koszyk wyplatać,a on juz tak daleko z robotą;))oczywiście uprzednio koszyki podmienił i ten tatusia przypisał sobie .spryciarz;))!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ździcha Re: daleko od szosy IP: derwisz:* / 10.5.6.* 27.07.03, 17:47 Bo Leszek, zdaje się, na rower składał A jak babom pierze skubanych kur po chałupie rozrzucili? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louter Re: daleko od szosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 14:15 inicjacja seksualna leszka zakończona wstydliwą chorobą i ta PIOSENKA 'DAJ MI NOGE DAJ MI NOGĘ , DAJ MI NOGĘ BO BEZ NOGI BO BEZ NOGI ŻYĆ NIE MOGĘ" Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: daleko od szosy 24.07.03, 14:18 nie jestem pewien (tu poproszę o pomoc ekspertkę łezkę), ale Leszek inicjację seksualna przeszedł wcześniej niż podczas tej przygody z Lolą. Przecież nawet w scenie z 3 odcinka kiedy to leży wspólnie z Bronką w trawach, ona się pyta: 'a dzieciaka to z tego nie będzie?'. 'sie panie częstują' Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Jeszcze inaczej 24.07.03, 16:41 sonny07 napisał: > nie jestem pewien (tu poproszę o pomoc ekspertkę łezkę), ale Leszek inicjację > seksualna przeszedł wcześniej niż podczas tej przygody z Lolą. Przecież nawet w > > scenie z 3 odcinka kiedy to leży wspólnie z Bronką w trawach, ona się pyta: 'a > dzieciaka to z tego nie będzie?'. Leszek inicjację przeszedł z panią małzonką pana dajminogędajminogę. Scena z Lolą, a potem z Bronką była później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: daleko od szosy IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 14:31 Ania nazywała się Irena Szewczykówna. Kiedyś na tym forum (i nie tylko) próbowałem ustalić, co się z nią dzieje. Padały sprzeczne informacje - że nie żyje, że wyjechała... Może ktoś wie co tak naprawdę się z nią dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada7 Re: daleko od szosy IP: *.pai.net.pl / 10.10.0.* 24.07.03, 20:05 Oto link do filmografii aktorki www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=6432&baza=1 Kiedyś podawano o niej informację w prasie łódzkiej. Podobno swego czasu była żoną jednego z Trubadurów (ale nie Krawczyka), a potem zaczęła studiować psychologię czy socjologię na Uniw. Łódzkim i tam podobno przez jakiś czas pracowała jako wykładowca. Chyba przez cały czas mieszka w Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada7 Re: daleko od szosy IP: *.pai.net.pl / 10.10.0.* 24.07.03, 20:11 Nie wiem, czy wiecie, ale swego czasu w Gazecie Wyborczej był bardzo ciekawy reportaż o autentycznych bohaterach tego filmu i o ich dalszych losach. Leszek z Anią dostali mieszkanie w bloku na Retkini. Leszek jednak nie poszedł na studia.... Po jakimś czasie wyprowadzili się do Bieska-Białej (o ile dobrze pamiętam). Prawdziwa Ania ma obecnie problemy ze zdrowiem, Leszek pracuje u dealera samochodowego. Ich syn Przemek prowadzi własny biznes. Tylko Bronka miała jakiś wypadek motocyklowy przed swoim ślubem i jest inwalidką. W sumie to pewnie można by ten artykuł odgrzebać w Archiwum GW, ale dostęp tam jest niestety płatny. Ale fajnie by było gdyby swego czasu dokręcono ciąg dalszy, prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
prat Re: daleko od szosy 24.07.03, 14:40 dzis to taki leszek nie mialby zadnych szans na jakikolwiek awans, bylby bezrobotny i zapil by sie na smierc w tej dziurze daleko od szosy. ten film pokazuje droge awansu jaki stworzyl biednym ludziom ze wsi system socjalistyczny przez niektorych nazywany zbrodniczym..czy on byl rzeczywiscie zbrodniczy to mozecie ocenic sami sledzac kolejne odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: daleko od szosy 24.07.03, 16:46 prat napisał: > dzis to taki leszek nie mialby zadnych szans na jakikolwiek awans, bylby > bezrobotny i zapil by sie na smierc w tej dziurze daleko od szosy. > ten film pokazuje droge awansu jaki stworzyl biednym ludziom ze wsi system > socjalistyczny przez niektorych nazywany zbrodniczym..czy on byl rzeczywiscie > zbrodniczy to mozecie ocenic sami sledzac kolejne odcinki. Nie zgodzę się. System? Przecież Leszek był wyjątkiem w swoim otoczeniu, jego koledzy zostali w dziurze daleko od szosy albo zaharowali się na budowie. Leszek chciał coś osiągnąć, a i tez nie od razu, tylko dopiero pod wpływem Ani. Przecież wcześniej to on był własnie takim wsiowym chłopkiem (nie obrażając wsiowych chłopków!!), co to pomagał handlarzowi starzyzną, i tyrał fizycznie, a szczytem szczęścia był dla niego ubaw w remizie. System socjalistyczny to mu wiele nie pomógł, pomogli mu ludzie. System był raczej przeszkodą - pamiętacie tę scene, jak to Leszek nie mógł zameldować się w Łodzi, bo nie miał pracy, a nie mógł dostać pracy, bo nie miał zameldowania? Ilu ludzi w jego sytuacji zniechęcało się ostatecznie? Leszek po prostu miał charakter. Dzisiaj tez by sobie poradził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: daleko od szosy IP: 213.173.205.* 24.07.03, 16:02 Ja tez lubię ten serial. Szczególnie zapamietałam historie jak Leszek przyjechał na sylwestra. Przebył kawał drogi(sroga zima). A na imprezie koledzy Ani próbowali go upokorzyć. I jeszcze ta historia gdy wynajął pokój i córka właścicieli przystawiała sie do niego... I jak przyjechał do Ani gdy była sama w domu, szykowała sie upojna noc a tu...telefon od cioci która jest na dworcu i zaraz przyjedzie. i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka Re: daleko od szosy IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.03, 16:04 i po co ja odbierałam ten telefon-tak powiedziała Ania zdruzgotana wizytą cioci;))))a lesze bez szemrania zaczął ubierać spodnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: daleko od szosy IP: 213.173.205.* 24.07.03, 16:13 no właśnie po co? :)) A te ich ciężkie czasy, jak mieszkali w małym pokoju z dzieckiem. Warunki- koszmarne, dziecko chorowite, nawet się wtedy ostro pokłócili. Odpowiedz Link Zgłoś
dun-ka Re: daleko od szosy 24.07.03, 16:40 A babcia lubiąca sobie golnąć wam się nie podobała? Kapitalna postać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _peper czereśnie IP: 81.15.148.* 24.07.03, 16:48 scena gdy bronka je czereśnie. mistrzyni świata w pluciu pestką na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou Re: czereśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 17:12 super też była scena gdzie kumple stali pod płotem i szła bronka z dwiema koleżankami a któryś mówi " najładniejsza ta czwarta" i te wiejskie potańcówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrobotek Re: czereśnie IP: *.icpnet.pl 27.07.03, 22:33 zawsze ilekroc jem czeresnie przypomina mi sie ten serial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaga Re: daleko od szosy IP: ivory:* / 192.168.0.* 24.07.03, 20:10 taaa ten serial jest genialny świetne było to całe towazystwo z miasta i przy nim leszek,był trochę spięty - biedaczysko ale później wyluzował.... a pamiętacie jak jechał do ciechocinka i miał gazety pod kurtką.... no i babcia była extra w ogóle serial jakich niestety mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tereska Re: daleko od szosy IP: 81.210.88.* 25.07.03, 00:35 Pamiętam tę scenkę z technikum wieczorowego: gostek stoi przy tablicy, nauczyciel ( to był chyba Nalberczak) pyta go: -Ile to jest 1/4 i 1/4? Gostek odpowiada: -Pół litra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: daleko od szosy IP: *.master.pl 27.07.03, 19:18 Podczas ostatniej na emisji postanowiłem w końcu nagrać serial także czasem do niego wracam. Jestem rzeczywiście jeden z najlepszych seriali ze świetnymi dialogami. Wspomniane dzieciństwo Leszka z dorosłym głosem rewela. No i scenki z pinezkami w hotelu robotniczym, wysypką u lekarza, motywy z babcią u której Leszek mieszkał, scenki w wojsku, kąpieli z Bronką gdy ta nie miała stroju. Długo by wspominać. Leszek do matki: -Nie mówi się ino -Ino jak? -Ino tylko Niezła też była gadka w knajpie gdy Kołbasiuk chciał Leszka skompromitować a ten wypalił zasłyszany tekst w pociągu o jego studiowaniu kultury i sztuki "Bo gdy się ma przed sobą taką sztukę, to trudno zachować kulturę" czym zaskarbił sobię sympatię znajomych Ani. Odpowiedz Link Zgłoś