dorotab8 26.01.08, 01:17 Z przyjemnością obejrzę ponownie ten wspaniały film.Chcę jednak zaznaczyć, że kontynuacją był "Brooklyn Boogie" a nie "Manhattan Boogie". Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Dym 26.01.08, 09:02 Apel do Doroty i innych piszących o czyms wartym obejrzenia:piszcie od razu z namiarem - kiedy, jaka stacja... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Dym 26.01.08, 10:46 W momencie pisania przez Ciebie posta,film trwał już od godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Dym 26.01.08, 10:49 Nie ma to jak dziennikarze-ignoranci. Zresztą pan KJZ w imieniu Gazety Telewizyjnej rozdaje również filmom "gwiazdki" - "Kingsajz" ocenił na 2 gwiazdki, za to "Kevina samego w domu" - na 3, na równi z "Pulp Fiction", także tylko pogratulować. Ten pan jest dziennikarzem politycznym, a na kinematografii zupełnie się nie zna. Pamiętam, jak to kiedyś ocenił film Costy-Gavrasa "Zaginiony" na dwie gwiazdki, bo był może i dobry, ale niewygodny politycznie, bo mówił o terrorze panującym w Chile za rządów gen. Pinocheta, a red. Zarębski Pinocheta lubi, chciałby pewnie, żeby w Polsce ktoś taki rządził. Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Dziewczyny z kalendarza 26.01.08, 16:48 No to już zapowiadam, że w niedzielę na Polsacie o 22 Dziewczyny z kalendarza. Niestety nie mam tego filmu, niestety mam zepsutą nagrywarkę i będę musiała przeżyć reklamy. Ale i tak jasny promyczek w tym telewizyjnym badziewiu. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: pan KJZ rozdaje filmom "gwiazdki" 28.01.08, 05:35 Najczęściej trafnie, ale czasem wkurza niemożebnie; np. z uporem maniaka za każdym razem ocenia jak najgorszy chłam "G.I. Jane" Scotta - moim skromnym bardzo dobrze zrobiony, niegłupi film. P.S. Japońsko-polskie kuriozum p.t. "Avalon" dostało aż trzy gwiazdki. No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: pan KJZ rozdaje filmom "gwiazdki" 28.01.08, 12:48 Ha! "Pulp Fiction" ocenione przez innego dziennikarza dostało 5 gwiazdek. A pan Zarębski, o ile dobrze pamiętam, przyznał mu tylko 3, a "Wściekłym psom" - dwie. A co do wielu filmów, to po prostu kwestia gustu. Jedna z moich ulubionych komedii, "Zacne grzechy" (z Ireną Kwiatkowską, Gołasem, Pyrkoszem, Czechowiczem, znakomitym Franciszkiem Pieczką i Jeremim Przyborą jako lektorem) została oceniona nisko (2) i określona jako "film antyklerykalny", a już całkiem niezły "Milioner" z Gajosem, właściwie ponadczasowy, świetnie pokazujący ludzką (niektórzy by powiedzieli "typowo polską") zawiść - dostał marną "1", gorzej niż połowa sieczkofilmideł z Van Dammem, Seagalem i Chuckiem Norrissem. Jedynkę również otrzymał film "Thais" z Jerzym Kryszakiem - rzeczywiście, może nie do końca udany, ale jednak udało się autorom pokazać to, co najważniejsze, czyli kontrast pomiędzy światem uciech cielesnym i życiem pustelniczym. Pan "rozdawacz gwiazdek" zapewne zgorszył się scenami orgii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: pan KJZ rozdaje filmom "gwiazdki" 28.01.08, 13:30 jedynka dla Thais to juz i tak wiecej niz zasluzyl film jest beznadziejny, Kryszak okropny a fabula naciagana jak nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: pan KJZ rozdaje filmom "gwiazdki" 28.01.08, 13:42 O właśnie, Kryszak, przypomniało mi się. Jeśli chodzi o sam tekst minirecencji, to akurat uważam, że pan Zarębski trafnie i zwięźle (jednym zdaniem) podsumował ten film - "Grymasy Kryszaka kontra wdzięki Doroty Kwiatkowskiej" :-) Odpowiedz Link Zgłoś