kubissimo 15.10.08, 17:31 eeeee, czy malange odcielo od sieci?? jest 17:30 i nie ma watka o YCD? nie wierze ;) prosze o obszerne relacje, bo dzis mam widzenie z Alicia K., ergo jestem skazany na sobotnia powtorke :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa Re: YCD 15.10 15.10.08, 17:33 a bedzie dziś obszerna relacja? kto ogląda? ja chyba odpadam Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: YCD 15.10 15.10.08, 18:02 Jak to?? To nikt nie będzie oglądał? Aa ja się właśnie chcialamdo kogoś uśmiechnąć o relację bo ja dzisiaj duszą i oczami na meczu w Bratyslawie będę :) Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: YCD 15.10 15.10.08, 18:40 Ja rzecz jasna oglądam. Ale faktycznie, wszystkich dziś gdzieś wcięło... co jest? Paulina, a Ty po co się znów odgrażasz, przecież i tak będziesz oglądać - jak zawsze. :P Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: YCD 15.10 15.10.08, 19:15 dziś Roofi w roli choreografa,chętnie to zobaczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: YCD 15.10 15.10.08, 19:28 Oczywiscie bede oglądał, ale tradycyjnie nie bede komentował na forum :D napisze poźniej tylko ogólne wrażenia. Ktoś wie jakie pary będą? Kubi pozdrów ode mnie Alicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: YCD 15.10 15.10.08, 19:33 Podobno jednak wybrańcy widzów tym razem wcale nie tańczą ze sobą. Nie pamiętam wszystkich par, ale: Klaudia ma tańczyć z Kubą, Iza z Marcinem, Paulina z Karolem (i to ich trenuje Roofi), a Ada z Błażejem. I tak się złożyło, że wszystkie pary znów przypadkowo wylosowały swoje techniki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: YCD 15.10 15.10.08, 20:38 O! Wreszcie Kubu miał okazję założyć wątek :))) Nie relacjonuję on-line - najwyżej jutro możesz liczyć na relację ode mnie - po ochłonięciu ;) Spoko, da się przeżyć - ja nie oglądałam I-wszego odcinka na żywo i dociągnęłam jakoś do soboty ;))) Pozdrów Alicię, bo jestem wielbicielką jej boskiego głosu! Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: YCD 15.10 15.10.08, 21:36 Anita-tragedia na głowie... intro-ale nierówno... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Kinga 15.10.08, 21:41 Kinga wygląda jak choinka świąteczna, tylko po co te kalesony Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Adrianna i Błażej 15.10.08, 21:43 kiepsko,przełazili zamiast tańczyć i to jeszcze w zwolnionym tempie Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: Adrianna i Błażej 15.10.08, 21:47 Błażej wyglądał dość komicznie w tym tańcu, nóżki mu się plątały i miał strasznie duże buty w stosunku do reszty ciała ;) Tak się tylko zastanawiam , gdzie w tym 'salsa hip hop' był hip hop? Bo ja widziałam samą salsę. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Wiola 15.10.08, 21:56 przypomina mi aktorkę Laurę Leighton z `Melrose Place` Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Wiola 16.10.08, 18:19 nooooo taak!!!! ja nie mogłam skojarzyc kogo ona mi przypomina. Teraz wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Wiola i Kamil 15.10.08, 22:01 rewelka !! świetnie się wczuli,jury zachwycone,ja też :) Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: Wiola i Kamil 15.10.08, 22:14 Najlepsza para jak dotąd, zaraz po nich Anita z Tomkiem, potem Iza z Marcinem. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: YCD 15.10 15.10.08, 22:36 rzuciłem okiem i nie moge go oderwać,wow,Rusin ma chyba suknię od YSL ? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: YCD 15.10 15.10.08, 22:40 parodia była boska :) a progamu nie ogladałam, zagrozonych cłopaków oprócz Blazeja nie kojarze... z dziewczyn chyba poleci Basia (i mam taką nadzieję) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: YCD 15.10 15.10.08, 22:47 o tak,parodia im się napawdę udała,zwłaszcza Weroniki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nikita696 gabryś i justyna 15.10.08, 22:51 moim zdaniem powinni dziś odpaść...wszystkich polubiłam, ale Justyna jak dla mnie ma najmniej charyzmy z wszystkich dziewczyn... bardzo ciekawy program, tańce świetne:) nie ma porównania do poprzedniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 Re: YCD 15.10 15.10.08, 22:53 nie mogę w spokoju patrzeć na wyniki, więc zasiadłam przed komputerem :] ktokolwiek by nie odpadł, będzie to niesprawiedliwość ;):/ nie rozumiem niskiej frekwencji na łamach wątku w tym tygodniu - znakomity odcinek, jest kogo podziwiać, a tu raptem kilkanaście postów na krzyż? czyżby tele-żenady z pyskówkami, żałosnymi skandalikami i prymitywami w rolach głównych zatriumfowały wśród użytkowników forum telewizja? :O oby nie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: YCD 15.10 15.10.08, 22:59 Tyle osób narzekało na te relacje live, a jak raz tak się złożyło, że ich nie ma, to nagle wszyscy poczuli się nieswojo. ;) Ja mam nadzieję, że poleci Basia, a z chłopaków nie wiem kto, wszystkich lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: YCD 15.10 16.10.08, 17:15 gonitwa napisała: > Tyle osób narzekało na te relacje live, a jak raz tak się złożyło, że ich nie > ma, to nagle wszyscy poczuli się nieswojo. ;) :DD za tydzien niechby sie waliło i paliło bede oglądac i koemntowac ycd! zadowoleni? :P Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: YCD 15.10 16.10.08, 18:50 No, to rozumiem! A co się z Tobą działo wczoraj? Paulina już się wytłumaczyła, a Ty? Nie było też Macieja, Malliny, Brytana, no nikogo prawie... O Alex to już nawet nie pytam, bo od dawna jej nie ma (a szkoda). Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: YCD 15.10 16.10.08, 19:31 gonitwa napisała: > No, to rozumiem! A co się z Tobą działo wczoraj? Paulina już się wytłumaczyła, > a > Ty? Nie było też Macieja, Malliny, Brytana, no nikogo prawie... O Alex to już > nawet nie pytam, bo od dawna jej nie ma (a szkoda). ach dziekuje:) alez ja jestem, czytam regularnie watki i staram sie na plejadzie filmiki z YCD ogladac. sek w tym, że u mnie polskiej telewizji, za to ogladam regulanie YCD Canada!:) komentowac moge live, ale wtedy sama do siebie pisac bede musiala:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: YCD 15.10 16.10.08, 19:32 * że nie ma u mnie polskiej telewizji oczywiscie mialo byc Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: YCD 15.10 16.10.08, 19:51 Uuu, jaka szkoda, brakuje tu Ciebie (wracasz niedługo?). Ale fajnie, że się odezwałaś. :))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: YCD 15.10 16.10.08, 20:29 OO, dziekuje gonitwa:) bardzo mi milo, ze ktos jeszcze tu o mnie pamieta:)) nie wracam wkrotce, wiec wszyscy przeciwnicy relacji live moga odetchnac z ulga:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: YCD 15.10 18.10.08, 02:41 Gadka - szmatka, a tymczasem dzisiaj w ogóle się nie pojawiłaś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: YCD 15.10 18.10.08, 12:55 :D mam dłuższe zwolnienie, dzisiaj mnie też nie będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: YCD 15.10 18.10.08, 15:10 relacja live powtorki? omg :D ja nie oglądałam... Odpowiedz Link Zgłoś
brytan4 Re: YCD 15.10 17.10.08, 22:01 Hej ,Gonitwo! Nie byłem z Wami, bo żarliwie modliłem się w Watykanie... Ale dzięki Twojej relacji wiem już wszystko- jak zwykle opisałaś występy tak obrazowo, że właściwie mógłbym nie oglądać powtórki. Też mi żal Błażeja - i dla jego solówki jednak obejrzę Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: YCD 15.10 18.10.08, 02:39 Hej! :))) Miło, że stadko zbiera się do kupy. ;) A powtórkę obejrzyj koniecznie - naprawdę warto! Jurorzy tym razem nic nie oszukują, poziom jest bardzo wysoki i w ogóle nie wiadomo kogo teraz wyrzucać. :( Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: YCD 15.10 16.10.08, 18:49 za tydzien to ja juz nie chce :P no chyba, ze znowu trafi sie jakis koncert :D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: YCD 15.10 16.10.08, 20:29 wolisz frustrujaca prawde, czy latwe w odbiorze klamstwo? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: YCD 15.10 16.10.08, 21:09 cudeńko :) swietni muzycy, genialny chorek, niesamowite aranze (np. Karma w klimatach Spanish Harlem), no i Alicia w roli bogini :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: YCD 15.10 16.10.08, 21:17 wiem że to nieładnie ale zazdroszczę :D Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: YCD 15.10 16.10.08, 21:47 eeee tam nieładnie;) ja tez zazdroszczę;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: YCD 15.10 16.10.08, 11:26 ja nigdy nie komentowałam on-line, więc nie mogę się wypowiadać za innych, ale może powodem jest jednak to, że odcinek był tak ciekawy i wciągający, że nie było czasu jeszcze na siedzenie przed kompem?? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: YCD 15.10 16.10.08, 17:16 ja nie oglądałam. skąd moglam wiedziec, ze akrat ten odcinek bedzie ciekawy? :D Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green ogólnie 15.10.08, 22:54 Zazwyczaj nie piszę, ale zawsze podczytuję wasze relacje na żywo. Dzisiaj nie mogę się opanować i muszę to napisać - poziom jest niesamowity! Właściwie to tylko dwa tańce były słabsze - salsa i cha cha(?), reszta rewelacyjna. Mylą mi się jeszcze imiona, więc nie będę chwalić personalnie, ale pary w jazzie i współczesnym były magnetyzujące. Nie mam właściwie kandydatów do odpadnięcia. Szkoda mi będzie każdego. Zaraz wyniki, zobaczymy jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: ogólnie 15.10.08, 23:01 Trochę to niesprawiedliwe, że hiphopowcy dostali towarzyskie, podczas gdy cała reszta tańczyła swoje techniki. Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 jakim cudem Błażej odpadł? :/ 15.10.08, 23:20 bardzo (niemile) zaskakująca decyzja :| cała trójka chłopaków zatańczyła świetnie i każdy z nich wykazał się w solo, ale solówka Błażeja wypadła (imho)obłędnie. Żeby była jasność - to nie był mój faworyt, na początku dosyć mnie irytował, a dzisiejszy taniec w parze faktycznie taki sobie, ale nadrobił później, poza tym trafił na zupełnie nie swój styl (a i tak w miarę sobie poradził). Inteligentny, wyszczekany, z tych, co na każde pytanie mają odpowiedź. Do tego estetycznie wyglądający ;) Życzyłabym sobie, żeby Niecik odpadł zamiast niego (słabszy tanecznie, sprawia też wrażenie mniej zaangażowanego, bardziej nijaki), ale na to nie ma co liczyć :/ Błażej u mnie zapunktował, mógłby ubarwić YCD. szkoda go. co do dziewczyn - wolałabym, żeby odpadła Justyna, nie Basia - tanecznie znacznie od niej lepsza, mogła jeszcze sporo w programie pokazać. Ale uroda Justyny, przygotowanie gimnastyczne, jak również to, że TVN w poprzednich odcinkach pokazywał ją chętnie i często - nie pozwoli jej wcześnie odpaść. Grunt, że Ada została. Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 Re: YCD 15.10 15.10.08, 23:34 nie sądziłam, że będzie mi szkoda tego chłopaka, ale jego kapitalna solówka (kto wie, czy nie najlepsza spośród hip-hopowych solówek we wszystkich dotychczasowych edycjach, imho koleś ma potencjał w hip-hopie większy od takiego Roofiego na przykład) rozbudziła mój apetyt i zła jestem, że kogoś tak zdolnego wywala się w pierwszej kolejności :/ a chciałam sobie jeszcze na te jego solówki popatrzeć. jutro ustosunkuję się do pozostałych uczestników, na dziś - wystarczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: YCD 15.10 16.10.08, 18:53 Nie wiem, czy rzeczywiście była to najlepsza hiphopowa solówka ever (bo Roofi i Gaua mają w swoich dorobkach po jednej absolutnie genialnej - według mnie), ale na pewno plasowała się w ścisłej czołówce. Co do potencjału Błażeja w hip hopie - zgoda, ma ogromny. A tańczy przecież dopiero od roku z kawałkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: szkoda, że Błażej 15.10.08, 23:12 Najlepszy hiphopowiec w tej edycji odpadł w pierwszym odcinku po fantastycznej solówce. :/ A tyle miał ponoć fanek i gdzież one się podziały? Odpowiedz Link Zgłoś
kenaya Re: szkoda, że Błażej 15.10.08, 23:13 Błażej...?????!!!!!! Był fantastyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: szkoda, że Błażej 15.10.08, 23:24 no właśnie! Dlaczego Błażej? mnie on najbardziej przypadł do gustu pomimo białostockiego zaśpiewu;-) Jest jeszcze młodziutki, wiele drzwi przed nim do otworzenia, ale żeby odpadł po drugim odcinku?? Tego się nie spodziewałam. A z dziewczyn...jednak bardziej byłoby mi żal Ady i Justyny, skoro tak, dobrze, że odpadła Basia. No ale tak szczątkowe komentarze po programie live:-) Naprawdę trzymali wysokim poziom, a Wy ich olaliście?? ;-) aha i moim zdaniem Kinga wygladała bardzo ok, kolczyki robiły swoje, a jeszcze tak wdzięcznie potrząsała główką co by ich artyzm wydobyć;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: YCD 15.10 15.10.08, 23:14 ogladalam na przemian z meczem, wiec powtorka w sobote celem dokladniejszego ogladu niewyjeta. ale bardzo mi zal, ze odpadl Blazej - bo jemu i Kubie najbardziej kibicowalam. z dziewczyn mi bylo troche egal, bo na razie najbardziej podoba mi sie Wiola. Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa podsumowanie 16.10.08, 06:53 Myślałam, że do dziś mi przejdzie, ale nie przeszło - jestem zła i rozczarowana, że odpadł Błażej. Wydawało mi się, że z tej trójki on jest ostatnim, który mógłby polecieć, zaskoczenie było więc ogromne. To jeden z tych momentów, w których nie lubię YCD - kiedy nagle wylatuje najlepsza tancerka (Natalia), kiedy odpadają świetni Gieorgij i Justyna, kiedy nagrodę wygrywa wnerwiający i jednostronny w tańcu Artur, albo kiedy w pierwszym odcinku wypada najlepszy hiphopowiec edycji. Błażej nie był moim głównym faworytem, bo wszystko wskazywało na to, że nie jest wystarczająco wszechstronny, ale uważam, że w hip hopie jest wprost rewelacyjny. Poza tym bardzo go lubiłam, był uroczy, był rozbrajający, miło się na niego patrzyło, fajnie słuchało, i do tego jeszcze te fantastyczne solówki... To na pewno nie był jeszcze jego czas. :/ Będzie mi go brakowało, bardzo. Ale od początku. Intro lepsze niż w ubiegłym tygodniu, ale to ciągle nie to... W drugiej edycji intra przeważnie zachwycały, a duety rozczarowywały, w tej zanosi się, że będzie na odwrót. Ada i Błażej (8) Dostała im się przedziwna hybryda zwana 'salsa hip hop', a zajął się nimi choreograf specjalizujący się w salsie. Nic dziwnego, że po obróbce przez niego hip hop gdzieś wyparował i została sama salsa. Niestety to nie był udany taniec, szczególnie w wykonaniu Błażeja, który bardziej chodził niż tańczył, śmiesznie stawiał stopy i momentami trochę się gubił. Ada poradziła sobie trochę lepiej. Anita i Tomek (2) To był chyba pierwszy quickstep jaki widziałam w całym swoim życiu, który naprawdę mi się podobał! Bardzo fajna, zabawna, lekka, radosna choreografia, perfekcyjnie i z jajem zatańczona przez oboje tancerzy. Wcale się nie dziwię, że zgotowano im taką owację. Super! Wiola i Kamil (1) Kolejne wielkie bum! Najlepszy taniec wieczoru. Jazz przygotowany przez Piotra Jagielskiego zachwycał jak za starych dobrych czasów pierwszej edycji. Robiąca duże wrażenie choreografia, oboje tancerze technicznie bez zarzutu, a do tego bardzo przekonujący w swoich rolach - emocje aż wylewały się z ekranu! To było niesamowity występ. Tylko Kamil nadal mi się nie podoba, a konkretnie jego twarz - typowego idealnego amerykańskiego gwiazdora. Szkoda, że tak mnie to drażni, bo chłopak tańczy naprawdę fantastycznie. Basia i Michał (6) Po dwóch cudownych występach nastąpiła zniżka formy. Cha cha, do której choreografię układał Jhesus Aponte, ten sam, który przygotował salsę Ady i Błażeja. Nie zachwycił mnie ani sam układ, ani wykonanie. Było w miarę poprawnie, ale jakoś tak bez ikry i bez fajerwerków. O ile w przypadku Basi to zrozumiałe, wszak to nie do końca jej bajka, to Michał lekko mnie rozczarował. Iza i Marcin (3) Bardzo trudna choreografia do tańca współczesnego. Jak na moje oko technicznie było bardzo dobrze, ale zabrakło mi w tym występie trochę charakteru. Nie przekazali w nim swoich emocji, nie dali się ponieść, po prostu odtańczyli (fakt, że świetnie) układ. Paulina i Karol (4) Lyrical hip hop w choreografii Roofiego. Bardzo sympatyczny układ, może nie przesadnie skomplikowany, ale naprawdę mi się podobał. Przypominał swoim charakterem pamiętny taniec Roxi i Kryspina. Pełna bezpretensjonalność. :) Wykonanie bez zarzutu. Klaudia i Kuba (5) Balet do "Nothing Else Matters". :D Nie było źle, ale jednak małe rozczarowanie, chyba bardziej za sprawą niezbyt efektownej choreografii niż samych tancerzy (choć Klaudii daleko do Kasi, jeśli chodzi o charyzmę sceniczną). Brawa dla Kuby, że dał sobie radę z klasyką. Podobała mi się też jego odpowiedź na zarzut Piróga, że był w tym tańcu trochę niewidoczny - faktycznie, to był układ z rodzaju tych, w których zdecydowanie błyszczeć powinna kobieta. Nie mogę się zdecydować, czy sklasyfikować ten występ na piątym, czy na czwartym miejscu, przed hip hopem Pauli i Karola. Justyna i Gabryś (7) Hiphopowiec i gimnastyczka w rock'n'rollu. Układ naszpikowany trudnymi akrobacjami, ale to była chyba jedyna rzecz, która mogła uratować ten taniec, bo o ile akrobacje wychodziły im bardzo fajnie, to krok podstawowy pozostawiał wiele do życzenia - Justyna tańczyła nierytmicznie, zbyt wolno ruszała nogami i w ogóle była trochę drewniana. Najbardziej było to widoczne w drugiej części układu, może więc był to także efekt zmęczenia? Gabryś całkiem nieźle, choć pod koniec pot lał się z biedaka strumieniami. Pary do solówek wyznaczono prawidłowo. Zagrożeni zostali rzeczywiście ci, którzy wypadli najgorzej, tyle że nie było to do końca sprawiedliwe, bo w tej grupie znaleźli się wszyscy ci, którzy - w przeciwieństwie do pozostałych - tańczyli techniki, w których się nie specjalizują. Ada (3) Bez rewelacji, ale fajnie. Najlepiej z dziewczyn. Błażej (1) Fantastyczna solówka, ostra i z charakterem, zdecydowanie najlepsza ze wszystkich. Hip hop w wykonaniu Błażeja jest rewelacyjny, naprawdę wielka, wielka szkoda, że więcej go nie zobaczymy. :/ Basia (6) Mało ciekawe to było. Basia jakoś nie przekonała mnie do siebie przez te dwa odcinki i właściwie nie żałuję że odpadła. Michał (2) Ta sama solówka co na konferencji. Fajna. Justyna (4) Wyglądała super, zgrabna to ona jest niemożliwie. Solówka też mi się podobała, wreszcie jakaś sensowna choreografia, wykonana z dużym wdziękiem i gracją. Gabryś (5) Jego new style przy new style'u Błażeja niestety wyglądał bladziutko. Gdyby brać pod uwagę wyłącznie solówki, polecieć powinien Gabryś (ale jego też byłoby mi szkoda). Parodia programu w wykonaniu uczestników mnie rozwaliła. :D Basia w roli Weroniki - bezkonkurencyjna. :D Na forum strony oficjalnej znalazłam pary, które zobaczymy za tydzień. Kto nie chce wiedzieć, niech dalej nie czyta. :P Wiola, Gabryś - walc angielski Ada, Michał - jazz Klaudia, Karol - samba Anita, Kamil - house Iza, Tomek - hip hop Paula, Marcin - broadway Justyna, Kuba - disco Czuję, że w kilku przypadkach to będzie masakra. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: podsumowanie 16.10.08, 08:45 Czy to prawda co piszą, że Justyna jest dziewczyną Roofiego? Jeśli tak, tylko mu pogratulować :) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: podsumowanie 16.10.08, 15:19 Skoro piszesz o stronie technicznej jazzu to pewnie znasz odpowiedź na pytanie, które mnie nurtuje od dość dawna. Jaka jest różnica między jazzem a tańcem współczesnym? Jeśli wiesz, będę wdzięczna za wyjaśnienie dla laika. Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: podsumowanie 16.10.08, 19:20 Nie jestem żadną specjalistką w tej dziedzinie (a jedynie wielbicielką), dlatego nie wiem, czy będę potrafiła wyjaśnić Ci to tak jak trzeba. Jeśli chodzi o technikę, to patrzę i widzę gdy ktoś ją kaleczy, ale nie znam już na przykład terminologii, więc szczegółów tego rodzaju ode mnie nie uzyskasz. Dlatego też trudno mi będzie ubrać w słowa to, co chciałabym napisać, ale spróbuję. Najprościej powiedzieć, że jazz i taniec współczesny, choć wywodzą się z baletu, różnią się od siebie filozofią, sposobem ekspresji, przebiegiem ruchu i partnerowaniami. ;) Taniec współczesny (modern, contemporary) kojarzy się z teatrem, spektaklem. Kładzie nacisk na sferę duchową i jest bardzo mocny w wyrazie, ale wizualnie dość ciężki i trudny w odbiorze. Tancerze muszą wykazać się nie tylko wielką świadomością własnego ciała, ale i umysłu, ponieważ choreografie mają tu często nadbudowę filozoficzną. Ich sens wyraża się bardziej konkretnymi pozami niż ruchem jako takim, a jeśli chodzi o sam ruch, to jest on również bardzo specyficzny, sprawia wrażenie ciążącego ku ziemi, jakby grawitacja była silniejsza niż jest w rzeczywistości. Akcja rozgrywa się głównie na dole, a tancerze praktycznie cały czas zachowują kontakt z podłogą i ze sobą wzajemnie. Jazz jest o wiele łatwiejszy w odbiorze, bardziej rozrywkowy, taki teledyskowy, a może raczej musicalowy. Nie ma w nim żadnej wielkiej filozofii, chodzi tu po prostu o ładne, emocjonalne zilustrowanie muzyki i opowiedzenie jakiejś historii. Ruch jest lekki, płynny, elegancki i w odróżnieniu od tańca współczesnego, większość akcji rozgrywa się tu w górze. Mamy dużo efektownych podnoszeń, ładnych partnerowań. Dobrze wykonany jazz sprawia wrażenie najłatwiejszej rzeczy na świecie, ale w rzeczywistości wcale tak nie jest. Wydaje mi się, że te różnice są naprawdę dobrze widoczne. Obejrzyj sobie jeszcze raz taniec współczesny Izy i Marcina (albo układ grupowy z poprzedniego odcinka, ten w choreografii Francuza), a potem jazz Wioli i Kamila (lub Klaudii, Pauli, Kamila i Gabrysia z zeszłego tygodnia). Mam nadzieję, że nie napisałam jakichś strasznych głupot. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: podsumowanie 16.10.08, 20:37 Gratulacje należa się jury za dobór uczestników. Naprawde najlepsza ekipa ze wszystkich edycji. Mam wrażenie jednak że tym razem dziewczyny są lepsze od chłopaków. Wczoraj zdecydowanie wybiły się 2 pary. Wiola i Kamil w przepięknym jazzie i Paulina z Karolem w genialnym hip hopie :D Najgorsza była salsa Błażeja i Ady. Reszta moim zdaniem tańczyła ok. Brawa dla Justyny i Gabrysia za akrobacje, dla Basi za to jak pieknie płynęła w cha chy i dla Izy i Marcina za współczesny. Klaudia z Kubą tańczyli balet na którym wcale się nie znam, ale mi się podobało. Quickstep mnie jakoś nie przekonał ale to dlatego że nie lubię tego tańca. Za Błażejem nie będę płakał bo od początku koleś mnie drażnił, Basi mi szkoda. Podejrzewam że z każdym odcinkiem będzie coraz ciężej zegnac kolejnych uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Czy ktoś ogląda ze mną powtórkę? n/t 18.10.08, 13:31 Nikt? Phi! Opening - wyjątkowo nudny, jedynym fajnym elementem były bluzki tancerek Kinga - bardzo fajnie wygląda Błażej i Ada - kiepskie choreo, fataly występ - od razu widać, że to nie ich bajka. Szkoda, że już nie zobaczymy Błażeja w jego stylu :( Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Czy ktoś ogląda ze mną powtórkę? n/t 18.10.08, 13:36 Blazej i Ada okropnie mnie zawiedli,szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Anita i Tomek 18.10.08, 13:41 z przyjemnoscia ogladam powtorke,naprawde zatanczyli swietnie i z jajem ! Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Anita i Tomek 18.10.08, 13:42 Anita i Tomek - bardzo fajnie zatańczyli, ale ja poproszę nowoczesne tańce a nie TzG! OMG! Tomek toż to Hakiel wcielony! Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Wiola i Kamil 18.10.08, 13:46 Rewelacyjne to było! Wiola i Kamil zatańczyli genialnie! Jagielski się znów popisał :) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Wiola i Kamil 18.10.08, 13:48 i jak ładnie dziś Piotr Jagielski wyglądał na widowni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Wiola i Kamil 18.10.08, 13:49 On zawsze ładnie wygląda, ale dzisiaj specjalnie dla nas dobrze go oświetlili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Basia i Michał 18.10.08, 13:54 Michał Pawłowski www.plotek.pl/plotek/51,78649,5764078.html?i=10 Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Iza i Marcin 18.10.08, 13:57 odtańczone poprawnie,ale bez charakteru,niestety Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Iza i Marcin 18.10.08, 14:00 No właśnie, jakieś takie bezpłciowe to było. Iza ładnie sie prezentowała. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Iza i Marcin 18.10.08, 14:03 ale sie pewnie nie znamy,bo jury bylo wniebowziete !!! Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Karol, Paulina i Roofi 18.10.08, 14:08 Cała trójka sprawdziła się świetnie! Rewelacyjnie było! Aż brak mi słów! Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Karol, Paulina i Roofi 18.10.08, 14:11 mi też się podobało i to baaaaaaaaaardzo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Klaudia i Kuba 18.10.08, 14:14 jak na baletnicę,to niezbyt,rozczarowała mnie,za to Kuba fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Justyna i Gabryś 18.10.08, 14:18 Mogła nie ściągać tej spódnicy, ten rock'n'roll w majciochach był jakiś dziwny. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: parodia 18.10.08, 14:24 karen64 napisała: > za-je-bio-za !!! Ja chcę więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Błażej 18.10.08, 14:42 no nie mogę tego przeżyć, że Błażeja już nie bedzie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Błażej 18.10.08, 14:43 Ja też! Solówki były kiepskie - jednie Błażej i Michał znośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy.maciejowy Błażej dziś w TVN24 18.10.08, 15:51 tzn. Piróg w studio, Błażej na telebimie Piróg co do super solówki Błażeja powiedział, że tak naprawę solówki mają wpływ na widzów tak po 4 programie live. A do tego czasu widzowie skupiają się na intro, tańcach w parach i tym jak pamiętają tancerza ze wcześniejszych programów (czy często był pokazywany). Błażej powiedział, że tańczy od 2 lat i latem był w Stanach i uczył się tańca u najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: Błażej dziś w TVN24 18.10.08, 19:44 Tvn24?? Dziwne, że akurat tam... A co to był za program? Szkoda mi Błażeja jak cholera. Malange, właśnie miałam Ci wczoraj w nocy zaproponować relacjonowanie live powtórki, ale zanim skończyłam pisać pierwsze zdanie, to już o tym zapomniałam. ;) Ja też zerkałam dziś jeszcze raz na ycd i doszłam do wniosku, że Paula z Karolem jednak zatańczyli lepiej niż Iza z Marcinem, w związku z czym to oni zasłużyli na brązowy medal. Łaskawszym okiem spojrzałam również na solówkę Basi - wcale nie była taka zła jak mi się wydawało. A jeśli chodzi o hakielopodobnego Tomka - mi on do złudzenia przypomina Beavisa (tego od Buttheada), szczególnie w takiej fryzurze, jaką miał ostatnio. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy.maciejowy Re: Błażej dziś w TVN24 18.10.08, 19:55 Nie wiem co to za program - przypadkowo udało mi się to zobaczyć, przed 11 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
gonitwa Re: Błażej dziś w TVN24 18.10.08, 20:02 No trudno, w każdym razie dzięki za info. :) Błażej pewnie był na tym wyjeździe w LA, razem z Marcinem (Agustin mówił coś o tym w poprzednim odcinku, że po powrocie ze Stanów Marcin jest jeszcze lepszy niż był w Barcelonie), Roxi, Mańkiem i innymi z FnF i FPC. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: YCD 15.10 18.10.08, 20:12 no, obejrzalam powtorke i moge sie uzewnetrznic w temacie ;) raz jeszcze powiem, ze bardzo zaluje wylotu Blazeja, no ale nie da sie ukryc, ze salsa/hip-hop jego i Ady byla najslabszym tancem tego wieczoru. nie mniej jednak, jego solowka byla znakomita, szkoda ze juz go nie poogladamy :/ generalnie dzis trzy pary mi sie podobaly bardzo, trzy mi sie podobaly, jedna nie zrobila na mnie zadnego wrazenia i zapomnialam ich wystep od razu po obejrzeniu i jedna mi sie nie podobala. bardzo mi sie podobal jazz, modern i balet, podobal mi sie hip-hop, quickstep i rock'n'roll, nie zapadla mi w ogole w pamiec chacha, a nie podobala mi sie oczywiscie hip-hopowa salsa. z solowek ogromne wrazenie zrobil na mnie Blazej, fajnie zatanczyla Justyna, reszty nie zapamietalam. ale najbardziej z calego programu podobala mi sie parodia :D zwlaszcza Weronika w wykonaniu Basi - bezbledna ; pomysl super, wykonanie genialne :) z komentarzy powyzej widze ze nie tylko ja patrzac na Tomka (? - nie jestem pewna czy dobrze imie pamietam) widze Marcina "Crazy Frog" Hakiela ;) a Garou to juz naprawde nie ma jak zarobic tylko tournee po polskich programikach uskutecznia? :P Odpowiedz Link Zgłoś