Gość: kriss Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.net / 192.168.1.* 16.11.03, 13:00 Początki kariery Krzysztofa Ibisza,no i Sandry Walter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.chello.pl 16.11.03, 13:50 kto jeszcze to prowadził????? Ja kojarzę tylko tą co gra agatę w klanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 14:13 Pamiętam.Pamiętam nawet Teleranek i Sobótkę. Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 14:52 Jeszcze byla ta Goska, co teraz jest w vivie Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 16:48 I Wojtek Mann był Panem Głosem:))) A z prowadzących jeszcze był ten, który teraz fotografuje zawodowo -Marcin Tyszka i córka Poznakowskiego - Karolina, która śpiewała swojego hita "Balonówka z coca-colą" i jeszcze coś o trzepaku,fajny był też Shortpress no i Omnibus:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:29 Szortpress prowadziła też długo Karolina Szostak, która teraz w Polsacie prowadzi Informacje Sportowe, była wtedy blondynką z długimi włosami. Była też inna blondynka- Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 217.153.44.* 17.11.03, 14:51 Ta blondynka Basia to corka naszej pani pelnomocnik od rownego statusu: Jarugi - Nowackiej ha! Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 16:48 saavage napisała: > Jeszcze byla ta Goska, co teraz jest w vivie Córka tego pana od chujów precz? Ten program, jaki by nie był, to jednak przygotowywał do życia w obecnej nepotystycznej rzeczypospolitej, trącącej nieco bananami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:35 A o głosie (Wojciech Mann) zapomnieliście? No i jeszcze był zespół "Małe Wu Wu" m.in. syn Waglewskiego (dziś znany jako Fisz) czy Stanisława Sojki. Kierował tym basista "dużego" Voo Voo Jan Pospieszalski, ten sam, który później prowadził Studio otwarte w Telewzji Puls - trochę szkoda, że tak się facet zmarnował. Pamiętam taki hit: "Małe Wu Wu wlazło na palmę, wrażenie kolosalne I zaczęło jeść daktyle a za chwilę z brzegu Nilu Wyskoczyły krokodyle Wu-Wu zmyka stąd i tyle Małe Wu Wu zmyka, co tchu Patrzy, antylopa I nie myśląc ani chwili antylopę cap za rogi Tak przebiegło kawał drogi" Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 17:50 i tam zdaje sie było coś takiego, że układało się puzzle... dzwoniło sie i mowiło która część układanki gdzie powinna być. to mi jakoś najabardzioej utkwiło w pamięci pięć, dziesięć, piętnaście, zaraz się zacznie, zaraz się zacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_hoga Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.broker.com.pl 21.01.04, 21:54 Te puzzle prowadził pan Japa o ile tak to się pisało, a później grał w reklamie Terravity Odpowiedz Link Zgłoś
uriel1 do P-77 16.11.03, 18:01 a pamiętasz "Byki z gramatyki"? Albo "Chiński mur", czy "Klasę na obcasach"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: do P-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:43 > a pamiętasz "Byki z gramatyki"? Albo "Chiński mur", czy "Klasę na obcasach"? To chyba było "Czwarta klasa na obcasach", ale nie za bardzo pamiętam. Może ktoś przypomni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: did you prepare th Re: do P-77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:03 a ta muzyczka na wstepie to KOMBI nie pamietam nazwy utworu ale to z tej plyty ze sztuccami z jablonexu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: do P-77 IP: *.chello.pl 16.11.03, 19:17 ja pamiętam małe wiadomości de de de ale to chyba był oddzielny program. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: do P-77 16.11.03, 20:08 Gość portalu: did you prepare th napisał(a): > a ta muzyczka na wstepie to KOMBI > > nie pamietam nazwy utworu ale to z tej plyty ze sztuccami z jablonexu ;] Tytuł tego instrumentalnego utworu KOMBI to: "Bez ograniczeń"-jest na którymś "BEST OF KOMBI". Co do Karoliny Szostak,jak byłem gówniarzem to się nią zachwycałem i czekałem na Szortpress.Karolinka działała na zmysły małolatów...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: do P-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 10:52 teraz już ci się nasza karolinka nie podoba?, mi bardzo szczególnie od kiedy ma grzywke Odpowiedz Link Zgłoś
uriel1 Re: do P-77 16.11.03, 22:03 Gość portalu: P-77 napisała: > To chyba było "Czwarta klasa na obcasach", ale nie za bardzo pamiętam. Może > ktoś przypomni. ======== Pamiętam tylko wykrzykiwany refren - "i dlaczego czwarta klasa maszeruje na obcasach'. Lepiej za to wlazło mi do głowy cos innego - Waglewski siedzący na bujanym fotelu z gitarą w rekach i śpiewający - kołysankę. Zaczynało się tak: To jest piosenka na "b". Piosenka co ma dwa brzuszki Baj bajeczka na dobranoc Zasypianka do poduszki. Tup, tup, tup tup cichutko Zdejmują po paputku, Tu śpioszek , tu piżamka Śpiewanka - zasypianka... Wskakuje do łóżeczka Śpiewanka baj-bajeczka. Zaspane oba brzuszki Wtulone w puch poduszki.... /i dalej coś tam coś tam - urywa mi się wspomnienie :o( Wyobrażasz sobie Waglewskiego z tą chrypką jak wymrukuje kołysankę?!? - CUDO. Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 23:41 spatologizowana_sempiterna napisała: > > Córka tego pana od chujów precz? > Yyy, a o kim mowa??? Czy to ja taka nie tego??? Odpowiedz Link Zgłoś
eroll1985 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 17.11.03, 00:09 saavage napisała: > spatologizowana_sempiterna napisała: > > > > > Córka tego pana od chujów precz? > > > Yyy, a o kim mowa??? Czy to ja taka nie tego??? mowa o gosi halber i jej ojcu adamie. Odpowiedz Link Zgłoś
grenblack Re: Kto pamieta hit 5-10-15 17.11.03, 00:31 spatologizowana_sempiterna napisała: > saavage napisała: > > > Jeszcze byla ta Goska, co teraz jest w vivie > > > Córka tego pana od chujów precz? Tak,tego chuja od tych chujów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.iig.pl / *.iig.pl 17.11.03, 00:38 Wydaje mi się,że w części dla 15-latków pokazywali jakieś debiutujące , młode zespoły które oceniała potem ówczesna "gwiazda" polskiej sceny muzycznej. A może pomyliłam programy? A ta z VIVY była wtedy fanką Beatlesów... Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 17.11.03, 09:14 A czy pamiętacie, że w którymś z programów Marcin Tyszka przyprowadził do studia swoją ŻONĘ?? Notabene pannę, która razem z nim prowadziła 5-10-15. Opowiadali jak to się w sobie zakochali i postanowili się pobrać.... Niedługo potem on stał się wziętym fotografem, ale nigdzie nie słyszałam ani nie czytałam o jego żonie. Czy ktoś cos wie? Rozstali się? A może w ogóle to był pic na wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pain and sorrow Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 11:39 tyszka jest pedalem, wiec chyba nie ma zony ? Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 18.11.03, 14:47 Gość portalu: pain and sorrow napisał(a): > tyszka jest pedalem, wiec chyba nie ma zony ? Kurczę, może wtedy nie był ;P Na 100% pamiętam, że byli małżeństwem. Bardzo to przeżyłam jako 10-latka :) bo się w Tyszce kochałam więc pamiętam dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 17:10 > > A ta z VIVY była wtedy fanką Beatlesów... Nie mów. Wtedy bardzo mi się podobała. Jeśli to ta sama - szkoda że tak się zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_l Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 09:28 pamietacie, byl jeszcze taki chlopak (wylecialo mi nazwisko, chyba marcin, czy maciek), ktory zostal zanozowany przez dresiarzy, bardzo fajny byl w programie, taki na luzie, potem go wzieli do roweru blazeja, zreszta byl tam najlepszy, tyko krotko... (mial tez epizod w chlopakach, ktorzy nie placza) dysponuje tekstami z malego wuwu - jakies specjalne zyczenia? (tylko musze przepisac, bo to z wkladki do analogu, ktorego nota bene nie mam juz gdzie odtwarzac ;( pamietam ze 5-10-15 byl calkowitym przeciwienstwem niuniusiwatego teleranka Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Być może... 17.11.03, 13:44 ...chodzi Ci o Marcina Kołodyńskiego. Z tego, co usłyszałam w Rowerze Błażeja, nie zasztyletowano go, lecz zabił się on na stoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Być może... IP: *.chello.pl 17.11.03, 16:27 to kołodyński prowadził też 5-10-15?????? Ja go kojarzę z rowerem błażeja który prowadził nie tak krótko bo prawie 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilli Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 217.96.29.* 03.12.03, 22:37 Naćpany (podobno) walnął głową o ratrak i trup na miejscu. Stok na Podhalu (z głowy mi wyleciła miejscowość, tak z tych pomniejszych). Głupia śmierć ... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Że co? Że jak? No właśnie! 17.11.03, 13:40 Łech... to było dopiero! Szortpress ze statystykami ścieralności podłogi i ławek. Wierszokleci czy poeci z Czapińską. Historia Beatles. Głos Manna. Władek. Koncert Madame z Gawlińskim. Łech... :-) A zaraz po tym fajne filmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
moja_ada Re: Że co? Że jak? No właśnie! 17.11.03, 14:22 Była tam też wyrośnięta Kasia - córka tej dawnej prezenterki TVP1 - Anny Szulc. Niedawno widziałam ją, jak z mamą prowadziła jakis program w telewizji - Babiniec, czy Babska sprawa, albo jakoś tak. Generalnie w tym programie występowały tylko dzieci mające plecy w postaci ustawionych rodziców. Acha, był jeszcze Marcin Pawłowski - teraz TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Dzieci ustwionych rodziców 17.11.03, 16:58 W takim razie mamy już parę przykładów Basia Nowacka - córka Izabeli Jarugi-Nowackiej; Marysia Niklińska - córka Jolanty Fajkowskiej; Sandra Walter - córka Bożeny Walter; Małgorzata Halber - córka Adama Halbera. Ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
zojka Re: Dzieci ustwionych rodziców 21.11.03, 11:01 I ja! I ja! I ja też prowadziłam 5-10-15, część dla 15nasto latków, ale nikt mnie nie pamięta, bo ledwie pół roku :)) I mam plecy, aczkolwiek dostałam się castingu w szkole :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Dzieci ustwionych rodziców 21.11.03, 12:45 zojka napisała: > I ja! I ja! I ja też prowadziłam 5-10-15, część dla 15nasto latków, ale nikt > mnie nie pamięta, bo ledwie pół roku :)) I mam plecy, aczkolwiek dostałam się > castingu w szkole :)) To może Ty mi powiesz co z tym Tyszką było ? Męczy mnie to okrutnie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germanio Re: Dzieci ustwionych rodziców IP: *.da.ru / *.dialin.hansenet.de 22.11.03, 14:41 A ja pamietam kiedy Wojtek Mann zapytal jakiegos chlopczyka "skad tu sie wziales", a chlopczyk "wujek mi zalatwil";))) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Dzieci ustwionych rodziców 22.01.04, 12:16 no i był syn i córka Alicji Resich-Modlińskiej, no! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wop Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.11.03, 16:26 Była jeszcze Alicja (jakies wschodnie nazwisko), wiem że potem studiowała geografię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 16:55 A ja pamiętam,ze w 5-10-15 a raczej w części 15 gwiazdą był Krzysiu Antkowiak. To przecież chyba ten program go wtedy wylansował.Zakazany owoc krązy tuż nad moją głową.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja 5-10-15 IP: *.iig.pl / *.iig.pl 18.11.03, 00:27 M.in młoda Fajkowska prezentowała "szortpress", w studiu przewijał się też chłopaczek grający z Krukówną w "Jance" a m.in. "Dżem" ostudzał (albo zapalał) starania jakiegoś początkującego zespołu bluesowego. A może kanały mi się pomyliły... Chociaż nie!-kiedy zaczynało 5-10-15 pilot do telewizora nie był potrzebny;-) Programów chyba było tylko dwa. Niemożliwe??? Cha, cha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Re: 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 15:41 młoda fajkowska nie prowadziła szortpressu, w latach, 91,92 prowdziła go basia na zmiane z karoliną szostak, która teraz jest dziennikarką i prowadzi sport w Polsacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.dyn.optonline.net 21.11.03, 02:57 >>> ja pamiętam,ze w 5-10-15 a raczej w części >>ᡇ gwiazdą był Krzysiu Antkowiak a dla mlodszych to Kukulska w tych okularach wygladala zajebiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 18:20 Gość portalu: fantomasz napisał(a): > > > a dla mlodszych to Kukulska > w tych okularach wygladala zajebiscie :) No,puszek-okruszek,co powie tata to niezapomniane klimaty i jej najlepsze przeboje.Szkoda,że od tego czasu przestała rozwijać się artystycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek23 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 18.11.03, 06:22 A czy ktoś może pamięta, jak nazywała się dziewczynka, która prowadziła Shortpress - taka mała z kręconymi włosami, miała wadę wymowy, lekko sepleniła. Co robi teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiz to kolezanka DOMINIKI KULCZYK LANCKORONSKIEJ IP: *.icpnet.pl 18.11.03, 06:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glus filmowiec Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 15:04 Az sie lza w oku kreci... Szukalam czegos w sieci, jakiegos archiwum 5-10-15 ale jedyna strona nie otwiera sie na linku seniorzy :( Fajnie bylo by przypomniec sobie te wszystkie piosenki, balonowka z coca-colą i te twarze!!! To byl hit!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.03, 15:33 Była jeszcze lampa kasująca dwóje. Z czego ? Z czego ? Z polskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.chello.pl 18.11.03, 18:42 i było cos na kształt "randki w cieno"-wybierało sie osobe na wspólne wyjscie do kina.lub na film;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P_-77 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 21:33 > Była jeszcze lampa kasująca dwóje. Z czego ? Z czego ? Z polskiego ! Właściwie to nie była lampa tylko szklana gadająca kula. Sens był taki, że dzieciaki opowiadały jakieś historyjki, ilekroć zdarzył się błąd (na przykład niewłaściwa składnia) kula się włączała i informowała jak powinno być właściwie. Było też coś takiego (w części dla 15-latków), że był jakiś temat dyskusji i dwie grupy. Każda broniObie broniły przeciwstawnych stanowisk a żeby było zabawniej stanowiska były wcześniej przydzielane. Cała ta zabawa miała służyć uczeniu się sztuki dyskutowania tym bardziej, że po przerwie grupy się wymieniały. Jurorem był Zygmunt Kałużyński. Kurczę, komu to przeszkadzało? A naukę angielskiego za sprawą znanych przebojów (w tym musiał maczać palce Pan Mann) pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.03, 21:54 a teleturniej gdzie się otwierało na chybił-trafił słownik i trzeba było podać znaczenie wyrazu ? Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 18.11.03, 22:13 Błagam napiszcie mi czy ktoś pamięta tą akcję z żoną Tyszki bo niedługo zejdę z ciekawości.....:( Czy tylko ja to słyszałam/widziałam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.ipt.aol.com 18.11.03, 22:35 Nie wiem czy aby mi sie cos nie pokrecilo. ale o ile wiem to obecnie zona Marcina Tyszki jest Justyna Steczkowska. Niech mnie poprawi ktos, jesli sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 06:58 justyna steczkowska jestzzona macieja myszkowskiego a nie tyszki Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Kto pamieta hit 5-10-15 19.11.03, 10:20 Gość portalu: zabka napisał(a): > justyna steczkowska jestzzona macieja myszkowskiego a nie tyszki Tyszka ją fotografował tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 62.121.73.* 19.11.03, 10:29 W części dla 15-latków były także 3 osoby z których jedna była przedstawicielem jakiegoś zawodu, a dwie inne się pod nią podszywały. Należało odgadnąć, która z nich jest właściwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacia Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.um.krakow.pl / *.um.krakow.pl 21.11.03, 08:33 "karate ćwiczymy w zimie i w lecie a ciosy ćwiczymy na kotlecie" i wbijało sie kilka widelców w kotlet na talerzu no i ćwiczenia z karate były! a głos się nigdy nie chciał pokazać, a raz przyszedł przebrany za św Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susic Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.proxy.aol.com 21.11.03, 21:13 to jest w ogole niesamowite jak przechodzilo sie przez te etapy 5-10-15. jak mialam 5 lat, to czesc dla 15-latkow wydawala mi sie strasznie niezrozumiala i odlegla, az nagle poszlam do liceum i sprawy 15-latkow mnie nudzily... echh, te soboty z dziecinstwa ;-)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cazioo Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 00:34 Ech, łza się w oku kręci... Nigdy nie zapomnę 'balonówki z coca-colą'. Pamiętam taki moment jak na teledysku Karolina mieszała mleko(lała ja ze szklanej butelki)z coca-colą. Była moją idolką:))) Miałem wtedy z 6-7 lat. Pamiętam, że i mnie nudził strasznie dział dla 15 latków. Potem z kolei jak miałem lat 15 to nie mogłem się doczekać aż nie zacznie sie część dla 15-latków. Potem przestałem oglądać 5-10-15, boi zeszło na psy. Szczególnie irytowała mnie mała Fajkowska. Pamiętam jakiego miałem doła jak odchodziła Karolina(ta od coli). Nawet nie skojarzyłem, że w 5-10-15 występował Marcin Pawłowski i Karolina Szostak. Kiedy to było? Ze starego 5-10-15 pamiętam jak parodiowali piosenkę "Don't worry be happy". Najbardziej podobała mi się dziewczyna, która miała twarz posmarowaną na czarno i udawała tego piosenkarza. Pamiętam jeszcz, że 5-10-15 leciało na 2 programie w soboty co dwa tygodnie, jakoś tak po południu. Potem przenieśli na rano do jedynki i leciało co tydzień. Teraz to wydaje mi się śmieszne, ale jak już miałem 15 lat to czułem się taaaaki dorosły, że oglądam już przedział dla 15 latków hihi:). Niedawno przypadkiem włączyłem rano, chyba w sobotę TV i leciało 5-10-15, ale to już nie to samo. Nie wiem czy pamiętacie, ale 5-10-15 rozdawało firmowe naklejki w kształcie chmurki z napisem 5-10-15. Strasznie chciałem taką jedną mieć. Swoją drogą to naprawdę był świetny program. Halberówa też fajnie prowadziła o Beatelsach. A z przebojowej lekcji nauczyłem się, że blind to znaczy ślepy:). Szkoda, że nie ma strony poświęconej staremu 5-10-15 wraz z mp3 co niektórych piosenek(z balonówą w roli głównej). Co do Tyszki to pamiętam jak się kiedyś tam ekscytował, bo zrobił sobie zdjęcie z papieżem i przyniósł je do programu i pokazał do kamery. Teleranek się nie umywał do 5-10-15. pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: Kto pamieta hit 5-10-15 19.01.04, 13:16 szok chwile ochłonę i napiszę coś... to Pawłowski występował w 5-10-15?! bez kitu, normalnie szok ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskinia Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 03:52 Ale najbardziej zenujaca byla piosenka, najczesciej puszczana po programie i w okolicach swiat: " Czekamy na filmy! Czekamy na filmy! Na malych i duzych ekranach!!!!!" dzisas kurwa ja pierdole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.04, 08:55 to się zaczynało jakoś tak: "stał ogonek stał ogonek długi że aż strach przyszła pani" a dalej nie pamiętam :( Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 03.12.03, 22:52 Moze sie powtorze a moze nie...cos mi po glowie chodzi ze w 5-10-15 brala udzial corka profesora Ciekawskiego o pretensjonalnym imieniu Sybilla. ( Nazwiska nie kojarze) Odpowiedz Link Zgłoś
ameelia Re: Kto pamieta hit 5-10-15 04.12.03, 02:36 Sybillę pamiętam. Miała chyba ona jeszcze siostrę - Kaję. A z tym ślubem Tyszki to rzeczywiście coś było. Na pewno ożenił się z jakąś koleżanką z programu, ale nigdy się nie dowiedziałam z którą. Zawsze podejrzewałam, że to była taka blondynka z długimi włosami, która razem z nim prowadziła część dla 15-latków, ale jak się nazywała to nie pamiętam, może Kasia? *** Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 04.12.03, 09:43 No nareszcie ktoś to pamięta !!! Tak, to była taka blondynka z długimi włosami - dokładnie ta!!!! Sybillę tez pamiętam - wkurzała mnie na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
mitoch Re: Kto pamieta hit 5-10-15 20.01.04, 10:54 ja pamiętam kawałek piosenki balonówka z cocacolą:"....moja mała to ci minie, tak mówi mama, minę masz jak po cytrynie, no zobacz sama...."i już dalej refren. Ach to były czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wormuth Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 20.01.04, 11:52 Ach, balonówka! W sumie to mogliby gdzieś puścić te piosenkę. Pamiętam, że wokalistka jechała w długiej sukni ślubnej na rowerze wigry 3.... Do dziś pamiętam list do redakcji - mam 13 lat, czy moge już oglądać część dla 15-latków? i odpowiedź ze śmiertelną powagą - oczywiście, jeśli tylko Cię zainteresuje ;)))) Jak mi powiedzieliście o Gosi Halber, to z miejsca przypomniałem sobie jej twarz jak mówiła o Beatlesach, na głowie mając czarny kapelusz. Nic się nie zmieniła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neta Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.net.pl / *.wl.efekt.net.pl 22.01.04, 12:19 Co ty, wormuth ! Gosia Halber bardzo się zmieniła ! Jak mówiła o Beatlesach to było ciekawe. A teraz nie chce się jej słuchać. No i waży dużo mniej niz w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.04, 09:00 5-10-15 miało swój urok gdy było na drugim programie w soboty po południu potem gdy weszło na miejsce dropsa i wiatraka straciło połowę swego uroku, chociaż i tak był to superprogram najbardziej mi się podobał szortpress - pamiętam że szkoła w której był on kręcony [ale warszawka :)) ] dostała busa i się on potem spalił Odpowiedz Link Zgłoś
quennie Re: Kto pamieta hit 5-10-15 22.01.04, 00:12 nie pamietam dokladnie, ale czy Tyszka jako zony nie przyprowadzil tej Basi od Jarugi Nowackiej? pewna nie jestem na 100% ale pamietam ,ze takie mi sie to romantyczne wydalo. no i ta duma, ze juz czesc dla 15-latkow mozna ogladac, co za przezycie uwielbialam ten program Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 22.01.04, 08:48 quennie napisała: > nie pamietam dokladnie, ale czy Tyszka jako zony nie przyprowadzil tej Basi od > Jarugi Nowackiej? pewna nie jestem na 100% ale pamietam ,ze takie mi sie to > romantyczne wydalo. > Kurczę nie pamiętam, taka blondyna z długimi włosami, z dość dużym nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 12:07 balonowka z coca-cola przy tablicy spię z geometrii wciaz zle w glowie pustka przed klasowka kto wypelni ja pi er kwadrat czy on Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Kto pamieta hit 5-10-15 22.01.04, 12:35 dla mnie kultowy stał sie omnibus i przepojowe lekcje jeżyka angielskiego... ech, wspomnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
nasstasya A kto pamieta to... 25.05.04, 22:01 Jasne, ze pamieta sie takie rzeczy! ogladalam kazdy odcinek. ;-) A kojarzycie taka zabawe- i tu nie jestem pewna, w ktorym z programow to bylo: ze dzieciak stawal za rodzajem zaslonki/scianki, ktora miala tylko dwie dziury na rece, no i wysuwal przez nie swoje raczki, a ktos od strony widowni podawal mu rozmaite przedmioty i dotykiem trzeba bylo je opisac i zgadnac, co to. To byla moja ulubiona zabawa (ha... do dzis mi to pozostalo - rzezbie!) Pozdrawiam wszystkich. Moja stronka: www.laBeata.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klem Re: A kto pamieta to... IP: 195.245.217.* 26.05.04, 08:44 To o czym piszesz, to "dotykowe zgadywanko", odbywało się wg mnie w czwartkowym programie COJAK i z 5-10-15 nie miało nic wspólnego. Ale sympatyczne było - to fakt. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: A kto pamieta to... IP: *.aster.pl 26.09.04, 20:56 był jeszcze taki fajny chłopaczek Michał Stasiak chyba mu było!! Potem już się mniej pojawiał ale za to dużo komentował w tle materiałów filmowych!! I chyba Szortpress też prowadził!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nasstasya Re: A kto pamieta to... IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 10.10.04, 23:08 Dzieki Klem, faktycznie pewnie bylo to w CoJak-u. A pamietasz/-cie Profesora Ciekawskiego? albo jeszcze lepiej - Michalki? o Pankracym nie wspomne (wyslalam temu ostatniemu pare wlasnorecznie napisanych i zrobionych ksiazeczek- z jego przygodami, oczywiscie - ale mi, diabol, do dzis nie odpisal... wciaz jednak czekam na cud!)... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziaczek Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.k.mcnet.pl 26.09.04, 22:59 a pamiętacie DELFINA UM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.acn.waw.pl 27.09.04, 00:48 www.geocities.com/sieradz2000/delfinum.html OUM LE DAUPHIN On l'appelle Oum le Dauphin Dans son royaume aquatique On se raconte sans fin Ses exploits fantastiques Quand surgit Oum le Dauphin De l'Arctique ŕ l'Antarctique Les pieuvres et les requins Vont se cacher dans les coins Refrain : Il a le poil blanc comme l'hermine Des yeux bleus qui s'illuminent Jusqu'au fond des gouffres amers Le chevalier des mers On l'appelle Oum le Dauphin Il est pur comme la neige Il a deux petits copains Qui l'aiment et qu'il protčge Il traque, il boute, il pourfend Et il défend jusqu'au bout Un peu du ręve d'enfant Qui vit en chacun de nous Refrain Le chevalier des mers Le chevalier des mers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.acn.waw.pl 27.09.04, 00:57 212.191.1.130/~disney/nostalgia/um/galeria/02/ starczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 07:37 Pamiętam Karolinę (córkę jednego trubadura) jak w 5-10-15 robili mini playbeck show - i ta Karolina zaśpiewała Tinę Turner - była świetna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monami Delfin Um IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 10.10.04, 23:04 No, to bylo piekne!! ;-) dzieki za link. A melodyjke z Uma to sama sobie pamietalam przez caly czas, no moze nie ze slowami po francusku, ale tak ogolnie... a ten czarnawy ptaszor ktory gral w Umie to chyba zawedrowal tam z przygod "Zaczarowanego olowka" (lub na odwrot)? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.noname.net.icm.edu.pl 11.10.04, 10:20 Rany Delfin UM pamiętam bo ku rozpaczy mojej mamy, udawałam go godzinami w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś