Dodaj do ulubionych

Kto pamieta hit 5-10-15

IP: *.icpnet.pl 16.11.03, 12:54
Obserwuj wątek
    • Gość: kriss Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.net / 192.168.1.* 16.11.03, 13:00
      Początki kariery Krzysztofa Ibisza,no i Sandry Walter.
      • Gość: max Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.chello.pl 16.11.03, 13:50
        kto jeszcze to prowadził????? Ja kojarzę tylko tą co gra agatę w klanie
        • Gość: verte Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 14:13
          Pamiętam.Pamiętam nawet Teleranek i Sobótkę.
        • saavage Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 14:52
          Jeszcze byla ta Goska, co teraz jest w vivie
          • zalogowana Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 16:48
            I Wojtek Mann był Panem Głosem:)))

A z prowadzących jeszcze był ten, który teraz fotografuje zawodowo -Marcin
            Tyszka i córka Poznakowskiego - Karolina, która śpiewała swojego
            hita "Balonówka z coca-colą" i jeszcze coś o trzepaku,fajny był też Shortpress
            no i Omnibus:)))
            • Gość: kolo Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:29
              Szortpress prowadziła też długo Karolina Szostak, która teraz w Polsacie
              prowadzi Informacje Sportowe, była wtedy blondynką z długimi włosami. Była też
              inna blondynka- Basia
              • Gość: to znowu ja Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 217.153.44.* 17.11.03, 14:51
                Ta blondynka Basia to corka naszej pani pelnomocnik od rownego statusu: Jarugi -
                Nowackiej ha!
          • spatologizowana_sempiterna Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 16:48
            saavage napisała:

> Jeszcze byla ta Goska, co teraz jest w vivie

Córka tego pana od chujów precz?

Ten program, jaki by nie był, to jednak przygotowywał do życia w obecnej
            nepotystycznej rzeczypospolitej, trącącej nieco bananami.
            • Gość: P-77 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:35
              A o głosie (Wojciech Mann) zapomnieliście?
              No i jeszcze był zespół "Małe Wu Wu" m.in. syn Waglewskiego (dziś znany jako
              Fisz) czy Stanisława Sojki. Kierował tym basista "dużego" Voo Voo Jan
              Pospieszalski, ten sam, który później prowadził Studio otwarte w Telewzji Puls -
              trochę szkoda, że tak się facet zmarnował. Pamiętam taki hit:
              "Małe Wu Wu wlazło na palmę, wrażenie kolosalne
              I zaczęło jeść daktyle a za chwilę z brzegu Nilu
              Wyskoczyły krokodyle
              Wu-Wu zmyka stąd i tyle
              Małe Wu Wu zmyka, co tchu
              Patrzy, antylopa
              I nie myśląc ani chwili antylopę cap za rogi
              Tak przebiegło kawał drogi"
              • emusia Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 17:50
                i tam zdaje sie było coś takiego, że układało się puzzle... dzwoniło sie i
                mowiło która część układanki gdzie powinna być. to mi jakoś najabardzioej
                utkwiło w pamięci

pięć, dziesięć, piętnaście, zaraz się zacznie, zaraz się zacznie...
                • Gość: red_hoga Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.broker.com.pl 21.01.04, 21:54
                  Te puzzle prowadził pan Japa o ile tak to się pisało, a później grał w
                  reklamie Terravity
              • uriel1 do P-77 16.11.03, 18:01
                a pamiętasz "Byki z gramatyki"? Albo "Chiński mur", czy "Klasę na obcasach"?
                • Gość: P-77 Re: do P-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:43
                  > a pamiętasz "Byki z gramatyki"? Albo "Chiński mur", czy "Klasę na obcasach"?
                  To chyba było "Czwarta klasa na obcasach", ale nie za bardzo pamiętam. Może
                  ktoś przypomni.
                  • Gość: did you prepare th Re: do P-77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:03
                    a ta muzyczka na wstepie to KOMBI

nie pamietam nazwy utworu ale to z tej plyty ze sztuccami z jablonexu ;]
                    • Gość: max Re: do P-77 IP: *.chello.pl 16.11.03, 19:17
                      ja pamiętam małe wiadomości de de de ale to chyba był oddzielny program.
                    • tomcio6776 Re: do P-77 16.11.03, 20:08
                      Gość portalu: did you prepare th napisał(a):

> a ta muzyczka na wstepie to KOMBI
                      >
                      > nie pamietam nazwy utworu ale to z tej plyty ze sztuccami z jablonexu ;]

Tytuł tego instrumentalnego utworu KOMBI to: "Bez ograniczeń"-jest na którymś
                      "BEST OF KOMBI".
                      Co do Karoliny Szostak,jak byłem gówniarzem to się nią zachwycałem i czekałem
                      na Szortpress.Karolinka działała na zmysły małolatów...:)
                      • Gość: gienio Re: do P-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 10:52
                        teraz już ci się nasza karolinka nie podoba?, mi bardzo szczególnie od kiedy ma
                        grzywke
                  • uriel1 Re: do P-77 16.11.03, 22:03
                    Gość portalu: P-77 napisała:

> To chyba było "Czwarta klasa na obcasach", ale nie za bardzo pamiętam. Może
                    > ktoś przypomni.
                    ========
                    Pamiętam tylko wykrzykiwany refren - "i dlaczego czwarta klasa maszeruje na
                    obcasach'. Lepiej za to wlazło mi do głowy cos innego - Waglewski siedzący na
                    bujanym fotelu z gitarą w rekach i śpiewający - kołysankę.
                    Zaczynało się tak:
                    To jest piosenka na "b".
                    Piosenka co ma dwa brzuszki
                    Baj bajeczka na dobranoc
                    Zasypianka do poduszki.
                    Tup, tup, tup tup cichutko
                    Zdejmują po paputku,
                    Tu śpioszek , tu piżamka
                    Śpiewanka - zasypianka...
                    Wskakuje do łóżeczka
                    Śpiewanka baj-bajeczka.
                    Zaspane oba brzuszki
                    Wtulone w puch poduszki....
                    /i dalej coś tam coś tam - urywa mi się wspomnienie :o(

Wyobrażasz sobie Waglewskiego z tą chrypką jak wymrukuje kołysankę?!? - CUDO.
            • saavage Re: Kto pamieta hit 5-10-15 16.11.03, 23:41
              spatologizowana_sempiterna napisała:

>
              > Córka tego pana od chujów precz?
              >
              Yyy, a o kim mowa??? Czy to ja taka nie tego???
              • eroll1985 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 17.11.03, 00:09
                saavage napisała:

> spatologizowana_sempiterna napisała:
                >
                > >
                > > Córka tego pana od chujów precz?
                > >
                > Yyy, a o kim mowa??? Czy to ja taka nie tego???
                mowa o gosi halber i jej ojcu adamie.
            • grenblack Re: Kto pamieta hit 5-10-15 17.11.03, 00:31
              spatologizowana_sempiterna napisała:

> saavage napisała:
              >
              > > Jeszcze byla ta Goska, co teraz jest w vivie
              >
              >
              > Córka tego pana od chujów precz?

Tak,tego chuja od tych chujów;)

• Gość: a to ja Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.iig.pl / *.iig.pl 17.11.03, 00:38
      Wydaje mi się,że w części dla 15-latków pokazywali jakieś debiutujące , młode
      zespoły które oceniała potem ówczesna "gwiazda" polskiej sceny muzycznej.
      A może pomyliłam programy?

A ta z VIVY była wtedy fanką Beatlesów...
      • anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 17.11.03, 09:14
        A czy pamiętacie, że w którymś z programów Marcin Tyszka przyprowadził do
        studia swoją ŻONĘ?? Notabene pannę, która razem z nim prowadziła 5-10-15.
        Opowiadali jak to się w sobie zakochali i postanowili się pobrać....
        Niedługo potem on stał się wziętym fotografem, ale nigdzie nie słyszałam ani
        nie czytałam o jego żonie. Czy ktoś cos wie? Rozstali się? A może w ogóle to
        był pic na wodę?
        • Gość: pain and sorrow Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 11:39
          tyszka jest pedalem, wiec chyba nie ma zony ?
          • anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 18.11.03, 14:47
            Gość portalu: pain and sorrow napisał(a):

> tyszka jest pedalem, wiec chyba nie ma zony ?

Kurczę, może wtedy nie był ;P
            Na 100% pamiętam, że byli małżeństwem. Bardzo to przeżyłam jako 10-latka :) bo
            się w Tyszce kochałam więc pamiętam dobrze.
        • kraxa to byBa dowgiallo Tyszka 22.09.04, 15:43
          redaktorka taka
      • Gość: P-77 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 17:10
        >
        > A ta z VIVY była wtedy fanką Beatlesów...
        Nie mów. Wtedy bardzo mi się podobała. Jeśli to ta sama - szkoda że tak się
        zmieniła.
    • Gość: s_l Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 09:28
      pamietacie, byl jeszcze taki chlopak (wylecialo mi nazwisko, chyba marcin, czy
      maciek), ktory zostal zanozowany przez dresiarzy, bardzo fajny byl w programie,
      taki na luzie, potem go wzieli do roweru blazeja, zreszta byl tam najlepszy,
      tyko krotko... (mial tez epizod w chlopakach, ktorzy nie placza)
      dysponuje tekstami z malego wuwu - jakies specjalne zyczenia? (tylko musze
      przepisac, bo to z wkladki do analogu, ktorego nota bene nie mam juz gdzie
      odtwarzac ;(
      pamietam ze 5-10-15 byl calkowitym przeciwienstwem niuniusiwatego teleranka
      • magda_s4 Być może... 17.11.03, 13:44
        ...chodzi Ci o Marcina Kołodyńskiego. Z tego, co usłyszałam w Rowerze Błażeja,
        nie zasztyletowano go, lecz zabił się on na stoku.
        • Gość: max Re: Być może... IP: *.chello.pl 17.11.03, 16:27
          to kołodyński prowadził też 5-10-15?????? Ja go kojarzę z rowerem błażeja który
          prowadził nie tak krótko bo prawie 2 lata.
      • Gość: lilli Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 217.96.29.* 03.12.03, 22:37
        Naćpany (podobno) walnął głową o ratrak i trup na miejscu. Stok na Podhalu (z
        głowy mi wyleciła miejscowość, tak z tych pomniejszych). Głupia śmierć ...
    • magda_s4 Że co? Że jak? No właśnie! 17.11.03, 13:40
      Łech... to było dopiero! Szortpress ze statystykami ścieralności podłogi i
      ławek. Wierszokleci czy poeci z Czapińską. Historia Beatles. Głos Manna.
      Władek. Koncert Madame z Gawlińskim. Łech... :-)
      A zaraz po tym fajne filmy :-)
      • moja_ada Re: Że co? Że jak? No właśnie! 17.11.03, 14:22
        Była tam też wyrośnięta Kasia - córka tej dawnej prezenterki TVP1 - Anny Szulc.
        Niedawno widziałam ją, jak z mamą prowadziła jakis program w telewizji -
        Babiniec, czy Babska sprawa, albo jakoś tak.
        Generalnie w tym programie występowały tylko dzieci mające plecy w postaci
        ustawionych rodziców.
        Acha, był jeszcze Marcin Pawłowski - teraz TVN.
        • magda_s4 Dzieci ustwionych rodziców 17.11.03, 16:58
          W takim razie mamy już parę przykładów

Basia Nowacka - córka Izabeli Jarugi-Nowackiej;
          Marysia Niklińska - córka Jolanty Fajkowskiej;
          Sandra Walter - córka Bożeny Walter;
          Małgorzata Halber - córka Adama Halbera.

Ktoś jeszcze?
          • zojka Re: Dzieci ustwionych rodziców 21.11.03, 11:01
            I ja! I ja! I ja też prowadziłam 5-10-15, część dla 15nasto latków, ale nikt
            mnie nie pamięta, bo ledwie pół roku :)) I mam plecy, aczkolwiek dostałam się
            castingu w szkole :))
            • anx Re: Dzieci ustwionych rodziców 21.11.03, 12:45
              zojka napisała:

> I ja! I ja! I ja też prowadziłam 5-10-15, część dla 15nasto latków, ale nikt
              > mnie nie pamięta, bo ledwie pół roku :)) I mam plecy, aczkolwiek dostałam się
              > castingu w szkole :))

To może Ty mi powiesz co z tym Tyszką było ?
              Męczy mnie to okrutnie ;P
              • Gość: germanio Re: Dzieci ustwionych rodziców IP: *.da.ru / *.dialin.hansenet.de 22.11.03, 14:41
                A ja pamietam kiedy Wojtek Mann zapytal jakiegos chlopczyka "skad tu sie wziales", a chlopczyk "wujek mi zalatwil";)))
          • lunatica Re: Dzieci ustwionych rodziców 22.01.04, 12:16
            no i był syn i córka Alicji Resich-Modlińskiej, no!
    • Gość: wop Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.11.03, 16:26
      Była jeszcze Alicja (jakies wschodnie nazwisko), wiem że potem studiowała
      geografię.
      • Gość: verte Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 16:55
        A ja pamiętam,ze w 5-10-15 a raczej w części 15 gwiazdą był Krzysiu Antkowiak.
        To przecież chyba ten program go wtedy wylansował.Zakazany owoc krązy tuż nad
        moją głową....
        • magda_s4 To raczej... 17.11.03, 16:59
          ...w "Teleranku" go lansowali...
          • Gość: a to ja 5-10-15 IP: *.iig.pl / *.iig.pl 18.11.03, 00:27
            M.in młoda Fajkowska prezentowała "szortpress", w studiu przewijał się też
            chłopaczek grający z Krukówną w "Jance" a m.in. "Dżem" ostudzał (albo zapalał)
            starania jakiegoś początkującego zespołu bluesowego.
            A może kanały mi się pomyliły...
            Chociaż nie!-kiedy zaczynało 5-10-15 pilot do telewizora nie był potrzebny;-)
            Programów chyba było tylko dwa.
            Niemożliwe???
            Cha, cha!!!
            • Gość: pinia Re: 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 15:41
              młoda fajkowska nie prowadziła szortpressu, w latach, 91,92 prowdziła go basia
              na zmiane z karoliną szostak, która teraz jest dziennikarką i prowadzi sport w
              Polsacie.
        • Gość: fantomasz Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.dyn.optonline.net 21.11.03, 02:57
          >>> ja pamiętam,ze w 5-10-15 a raczej w części
          >>ᡇ gwiazdą był Krzysiu Antkowiak

a dla mlodszych to Kukulska
          w tych okularach wygladala zajebiscie :)
          • Gość: verte Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 18:20
            Gość portalu: fantomasz napisał(a):

>
            >
            > a dla mlodszych to Kukulska
            > w tych okularach wygladala zajebiscie :)

No,puszek-okruszek,co powie tata to niezapomniane klimaty i jej najlepsze
            przeboje.Szkoda,że od tego czasu przestała rozwijać się artystycznie.
    • asiek23 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 18.11.03, 06:22
      A czy ktoś może pamięta, jak nazywała się dziewczynka, która prowadziła
      Shortpress - taka mała z kręconymi włosami, miała wadę wymowy, lekko sepleniła.
      Co robi teraz?
      • Gość: markiz to kolezanka DOMINIKI KULCZYK LANCKORONSKIEJ IP: *.icpnet.pl 18.11.03, 06:59
        • magda_s4 Ona się nazywa po mężu Lubomirska. 19.11.03, 11:19

• jacqueline Re: Kto pamieta hit 5-10-15 18.11.03, 10:25
        Pan Japa!
    • Gość: glus filmowiec Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 15:04
      Az sie lza w oku kreci... Szukalam czegos w sieci, jakiegos archiwum 5-10-15
      ale jedyna strona nie otwiera sie na linku seniorzy :( Fajnie bylo by
      przypomniec sobie te wszystkie piosenki, balonowka z coca-colą i te twarze!!!
      To byl hit!!!
    • Gość: rye Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.03, 15:33
      Była jeszcze lampa kasująca dwóje. Z czego ? Z czego ? Z polskiego !
      • Gość: łezka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.chello.pl 18.11.03, 18:42
        i było cos na kształt "randki w cieno"-wybierało sie osobe na wspólne wyjscie
        do kina.lub na film;)))
      • Gość: P_-77 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 21:33
        > Była jeszcze lampa kasująca dwóje. Z czego ? Z czego ? Z polskiego !
        Właściwie to nie była lampa tylko szklana gadająca kula. Sens był taki, że
        dzieciaki opowiadały jakieś historyjki, ilekroć zdarzył się błąd (na przykład
        niewłaściwa składnia) kula się włączała i informowała jak powinno być właściwie.
        Było też coś takiego (w części dla 15-latków), że był jakiś temat dyskusji i
        dwie grupy. Każda broniObie broniły przeciwstawnych stanowisk a żeby było
        zabawniej stanowiska były wcześniej przydzielane. Cała ta zabawa miała służyć
        uczeniu się sztuki dyskutowania tym bardziej, że po przerwie grupy się
        wymieniały. Jurorem był Zygmunt Kałużyński.
        Kurczę, komu to przeszkadzało?
        A naukę angielskiego za sprawą znanych przebojów (w tym musiał maczać palce Pan
        Mann) pamiętacie?
        • Gość: rye Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.03, 21:54
          a teleturniej gdzie się otwierało na chybił-trafił słownik i trzeba było podać
          znaczenie wyrazu ?
          • anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 18.11.03, 22:13
            Błagam napiszcie mi czy ktoś pamięta tą akcję z żoną Tyszki bo niedługo zejdę z
            ciekawości.....:(
            Czy tylko ja to słyszałam/widziałam?
            • Gość: magda Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.ipt.aol.com 18.11.03, 22:35
              Nie wiem czy aby mi sie cos nie pokrecilo. ale o ile wiem to obecnie zona
              Marcina Tyszki jest Justyna Steczkowska. Niech mnie poprawi ktos, jesli sie
              myle.
              • Gość: zabka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 06:58
                justyna steczkowska jestzzona macieja myszkowskiego a nie tyszki
                • aguszak Re: Kto pamieta hit 5-10-15 19.11.03, 10:20
                  Gość portalu: zabka napisał(a):

> justyna steczkowska jestzzona macieja myszkowskiego a nie tyszki

Tyszka ją fotografował tylko.
                  • Gość: Sawa Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: 62.121.73.* 19.11.03, 10:29
                    W części dla 15-latków były także 3 osoby z których jedna była
                    przedstawicielem jakiegoś zawodu, a dwie inne się pod nią podszywały. Należało
                    odgadnąć, która z nich jest właściwa.
                    • Gość: nacia Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.um.krakow.pl / *.um.krakow.pl 21.11.03, 08:33
                      "karate ćwiczymy w zimie i w lecie
                      a ciosy ćwiczymy na kotlecie"

i wbijało sie kilka widelców w kotlet na talerzu
                      no i ćwiczenia z karate były!

a głos się nigdy nie chciał pokazać, a raz przyszedł przebrany za św Mikołaja
    • Gość: susic Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.proxy.aol.com 21.11.03, 21:13
      to jest w ogole niesamowite jak przechodzilo sie przez te etapy 5-10-15. jak
      mialam 5 lat, to czesc dla 15-latkow wydawala mi sie strasznie niezrozumiala i
      odlegla, az nagle poszlam do liceum i sprawy 15-latkow mnie nudzily... echh, te
      soboty z dziecinstwa ;-)...
    • Gość: cazioo Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 00:34
      Ech, łza się w oku kręci... Nigdy nie zapomnę 'balonówki z coca-colą'. Pamiętam
      taki moment jak na teledysku Karolina mieszała mleko(lała ja ze szklanej
      butelki)z coca-colą. Była moją idolką:))) Miałem wtedy z 6-7 lat. Pamiętam, że
      i mnie nudził strasznie dział dla 15 latków. Potem z kolei jak miałem lat 15 to
      nie mogłem się doczekać aż nie zacznie sie część dla 15-latków. Potem
      przestałem oglądać 5-10-15, boi zeszło na psy. Szczególnie irytowała mnie mała
      Fajkowska. Pamiętam jakiego miałem doła jak odchodziła Karolina(ta od coli).
      Nawet nie skojarzyłem, że w 5-10-15 występował Marcin Pawłowski i Karolina
      Szostak. Kiedy to było? Ze starego 5-10-15 pamiętam jak parodiowali
      piosenkę "Don't worry be happy". Najbardziej podobała mi się dziewczyna, która
      miała twarz posmarowaną na czarno i udawała tego piosenkarza. Pamiętam jeszcz,
      że 5-10-15 leciało na 2 programie w soboty co dwa tygodnie, jakoś tak po
      południu. Potem przenieśli na rano do jedynki i leciało co tydzień.
      Teraz to wydaje mi się śmieszne, ale jak już miałem 15 lat to czułem się
      taaaaki dorosły, że oglądam już przedział dla 15 latków hihi:).
      Niedawno przypadkiem włączyłem rano, chyba w sobotę TV i leciało 5-10-15, ale
      to już nie to samo. Nie wiem czy pamiętacie, ale 5-10-15 rozdawało firmowe
      naklejki w kształcie chmurki z napisem 5-10-15. Strasznie chciałem taką jedną
      mieć. Swoją drogą to naprawdę był świetny program. Halberówa też fajnie
      prowadziła o Beatelsach. A z przebojowej lekcji nauczyłem się, że blind to
      znaczy ślepy:). Szkoda, że nie ma strony poświęconej staremu 5-10-15 wraz z mp3
      co niektórych piosenek(z balonówą w roli głównej).
      Co do Tyszki to pamiętam jak się kiedyś tam ekscytował, bo zrobił sobie zdjęcie
      z papieżem i przyniósł je do programu i pokazał do kamery.
      Teleranek się nie umywał do 5-10-15.
      pzdr:)
      • lidya Re: Kto pamieta hit 5-10-15 19.01.04, 13:16
        szok
        chwile ochłonę i napiszę coś...

to Pawłowski występował w 5-10-15?!

bez kitu, normalnie szok ;-))))))
    • Gość: jaskinia Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 03:52
      Ale najbardziej zenujaca byla piosenka, najczesciej puszczana po programie i w
      okolicach swiat:
      " Czekamy na filmy! Czekamy na filmy! Na malych i duzych ekranach!!!!!"
      dzisas kurwa ja pierdole
      • Gość: didi Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.04, 08:55
        to się zaczynało jakoś tak:
        "stał ogonek stał ogonek długi że aż strach
        przyszła pani"
        a dalej nie pamiętam :(
    • tradycja1 Re: Kto pamieta hit 5-10-15 03.12.03, 22:52
      Moze sie powtorze a moze nie...cos mi po glowie chodzi ze w 5-10-15 brala
      udzial corka profesora Ciekawskiego o pretensjonalnym imieniu Sybilla.
      ( Nazwiska nie kojarze)
    • ameelia Re: Kto pamieta hit 5-10-15 04.12.03, 02:36
      Sybillę pamiętam. Miała chyba ona jeszcze siostrę - Kaję.
      A z tym ślubem Tyszki to rzeczywiście coś było. Na pewno ożenił się z jakąś koleżanką z programu, ale nigdy się nie dowiedziałam z którą. Zawsze podejrzewałam, że to była taka blondynka z długimi włosami, która razem z nim prowadziła część dla 15-latków, ale jak się nazywała to nie pamiętam, może Kasia?

Amelia
      • anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 04.12.03, 09:43
        No nareszcie ktoś to pamięta !!! Tak, to była taka blondynka z długimi włosami -
        dokładnie ta!!!!
        Sybillę tez pamiętam - wkurzała mnie na maxa
        • mitoch Re: Kto pamieta hit 5-10-15 20.01.04, 10:54
          ja pamiętam kawałek piosenki balonówka z cocacolą:"....moja mała to ci minie,
          tak mówi mama, minę masz jak po cytrynie, no zobacz sama...."i już dalej refren.
          Ach to były czasy....
          • Gość: wormuth Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 20.01.04, 11:52
            Ach, balonówka! W sumie to mogliby gdzieś puścić te piosenkę. Pamiętam, że
            wokalistka jechała w długiej sukni ślubnej na rowerze wigry 3....

Do dziś pamiętam list do redakcji - mam 13 lat, czy moge już oglądać część dla
            15-latków? i odpowiedź ze śmiertelną powagą - oczywiście, jeśli tylko Cię
            zainteresuje ;))))

Jak mi powiedzieliście o Gosi Halber, to z miejsca przypomniałem sobie jej twarz
            jak mówiła o Beatlesach, na głowie mając czarny kapelusz. Nic się nie zmieniła ;)
            • Gość: Neta Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.net.pl / *.wl.efekt.net.pl 22.01.04, 12:19
              Co ty, wormuth ! Gosia Halber bardzo się zmieniła ! Jak mówiła o Beatlesach to
              było ciekawe. A teraz nie chce się jej słuchać. No i waży dużo mniej niz w
              dzieciństwie.
    • Gość: didi Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.04, 09:00
      5-10-15 miało swój urok gdy było na drugim programie w soboty po południu
      potem gdy weszło na miejsce dropsa i wiatraka straciło połowę swego uroku,
      chociaż i tak był to superprogram
      najbardziej mi się podobał szortpress - pamiętam że szkoła w której był on
      kręcony [ale warszawka :)) ] dostała busa i się on potem spalił
      • quennie Re: Kto pamieta hit 5-10-15 22.01.04, 00:12
        nie pamietam dokladnie, ale czy Tyszka jako zony nie przyprowadzil tej Basi od
        Jarugi Nowackiej? pewna nie jestem na 100% ale pamietam ,ze takie mi sie to
        romantyczne wydalo.

no i ta duma, ze juz czesc dla 15-latkow mozna ogladac, co za przezycie

uwielbialam ten program

• anx Re: Kto pamieta hit 5-10-15 22.01.04, 08:48
          quennie napisała:

> nie pamietam dokladnie, ale czy Tyszka jako zony nie przyprowadzil tej Basi
          od
          > Jarugi Nowackiej? pewna nie jestem na 100% ale pamietam ,ze takie mi sie to
          > romantyczne wydalo.
          >
          Kurczę nie pamiętam, taka blondyna z długimi włosami, z dość dużym nosem.
          • Gość: to znowu ja Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 12:07
            balonowka z coca-cola
            przy tablicy spię
            z geometrii wciaz zle
            w glowie pustka
            przed klasowka
            kto wypelni ja
            pi er kwadrat czy on
    • lunatica Re: Kto pamieta hit 5-10-15 22.01.04, 12:35
      dla mnie kultowy stał sie omnibus i przepojowe lekcje jeżyka angielskiego...
      ech, wspomnienia!
    • nasstasya A kto pamieta to... 25.05.04, 22:01
      Jasne, ze pamieta sie takie rzeczy! ogladalam kazdy odcinek. ;-)
      A kojarzycie taka zabawe- i tu nie jestem pewna, w ktorym z programow to bylo: ze dzieciak
      stawal za rodzajem zaslonki/scianki, ktora miala tylko dwie dziury na rece, no i wysuwal przez
      nie swoje raczki, a ktos od strony widowni podawal mu rozmaite przedmioty i
      dotykiem trzeba bylo je opisac i zgadnac, co to. To byla moja ulubiona zabawa (ha... do dzis mi
      to pozostalo - rzezbie!)
      Pozdrawiam wszystkich.

Moja stronka: www.laBeata.com
      • Gość: Klem Re: A kto pamieta to... IP: 195.245.217.* 26.05.04, 08:44
        To o czym piszesz, to "dotykowe zgadywanko", odbywało się wg mnie w czwartkowym
        programie COJAK i z 5-10-15 nie miało nic wspólnego. Ale sympatyczne było - to
        fakt. :)
        • Gość: xxx Re: A kto pamieta to... IP: *.aster.pl 26.09.04, 20:56
          był jeszcze taki fajny chłopaczek Michał Stasiak chyba mu było!! Potem już się
          mniej pojawiał ale za to dużo komentował w tle materiałów filmowych!! I chyba
          Szortpress też prowadził!!
        • Gość: Nasstasya Re: A kto pamieta to... IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 10.10.04, 23:08
          Dzieki Klem, faktycznie pewnie bylo to w CoJak-u. A pamietasz/-cie Profesora Ciekawskiego? albo
          jeszcze lepiej - Michalki? o Pankracym nie wspomne (wyslalam temu ostatniemu pare wlasnorecznie
          napisanych i zrobionych ksiazeczek- z jego przygodami, oczywiscie - ale mi, diabol, do dzis nie
          odpisal... wciaz jednak czekam na cud!)... :-)
    • Gość: buziaczek Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.k.mcnet.pl 26.09.04, 22:59
      a pamiętacie DELFINA UM?
      • Gość: finka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.acn.waw.pl 27.09.04, 00:48

www.geocities.com/sieradz2000/delfinum.html
        OUM LE DAUPHIN

On l'appelle Oum le Dauphin
        Dans son royaume aquatique
        On se raconte sans fin
        Ses exploits fantastiques

Quand surgit Oum le Dauphin
        De l'Arctique ŕ l'Antarctique
        Les pieuvres et les requins
        Vont se cacher dans les coins

Refrain :
        Il a le poil blanc comme l'hermine
        Des yeux bleus qui s'illuminent
        Jusqu'au fond des gouffres amers
        Le chevalier des mers

On l'appelle Oum le Dauphin
        Il est pur comme la neige
        Il a deux petits copains
        Qui l'aiment et qu'il protčge

Il traque, il boute, il pourfend
        Et il défend jusqu'au bout
        Un peu du ręve d'enfant
        Qui vit en chacun de nous

Refrain

Le chevalier des mers
        Le chevalier des mers

• Gość: finka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.acn.waw.pl 27.09.04, 00:57
          212.191.1.130/~disney/nostalgia/um/galeria/02/
          starczy :)
          • Gość: emka Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 07:37
            Pamiętam Karolinę (córkę jednego trubadura) jak w 5-10-15 robili mini playbeck
            show - i ta Karolina zaśpiewała Tinę Turner - była świetna
          • Gość: Monami Delfin Um IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 10.10.04, 23:04
            No, to bylo piekne!! ;-) dzieki za link. A melodyjke z Uma to sama sobie pamietalam przez caly czas, no
            moze nie ze slowami po francusku, ale tak ogolnie... a ten czarnawy ptaszor ktory gral w Umie to chyba
            zawedrowal tam z przygod "Zaczarowanego olowka" (lub na odwrot)? ;-))
    • Gość: pink Re: Kto pamieta hit 5-10-15 IP: *.noname.net.icm.edu.pl 11.10.04, 10:20
      Rany Delfin UM pamiętam bo ku rozpaczy mojej mamy, udawałam go godzinami w
      wannie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka