Dodaj do ulubionych

jeeeest!!!!!!!!!

06.05.09, 21:03
AH1N1-już TU jest- sępy ścierwo czeka , rzucajcie się!!!
Obserwuj wątek
    • paulinaa Re: jeeeest!!!!!!!!! 06.05.09, 21:11
      już widze tytuly jutrzejszych gazet... ;/
      • princessofbabylon Re: jeeeest!!!!!!!!! 06.05.09, 21:59

Nooo, a w Tvn24 to chyba poszaleją. Miasteczko świńskiej grypy
        stworzą.

A Ty paulinaa nie na YCD? ;)
        • misiania Re: jeeeest!!!!!!!!! 06.05.09, 22:00
          a kto się pochorował, bo troszkę nie na bieżąco jestem? :)))
          • princessofbabylon Re: jeeeest!!!!!!!!! 06.05.09, 22:02

tiny.pl/znv8
            • misiania Re: jeeeest!!!!!!!!! 06.05.09, 22:07
              hyhy, przeczytałam artykuł (pobieżnie, przyznaję, od wnikliwej
              lektury uchroniły mnie określenia "stan stabilny" "nie zagraża". a
              potem na dwie sekundy przełączyłam na tvn24 - noż oni to kurdę jak
              Zawisza :)))
          • kubus_uszatek Re: jeeeest!!!!!!!!! 06.05.09, 22:36
            misiania napisała:

> a kto się pochorował, bo troszkę nie na bieżąco jestem? :)))

Niestety nie żaden polityk. Gdyby taki zachorował, pozarażał innych polityków, ci dziennikarzy. Wszystkich ich trzeba by odizolować. Ależ świat byłby piękny :D
    • ramolzezdymbca zwykłe pierdoły i tyle ... 06.05.09, 23:51
      bowiem przypadków śmiertelnych jest tyle, co kot napłakał. Właśnie dzisiaj
      podano informację, że rocznie w samych Stanach umiera 32 tys. osób w wyniku
      powikłać po 'zwykłej' grypie. Gdzież więc jest ta zaraza?!
    • kubus_uszatek Re: jeeeest!!!!!!!!! 15.05.09, 07:47
      Tak sobie pomyślałem że gdybym był dziennikarzem lub szefem dziennikarzy i na początku kwietnia, wtedy kiedy wybuchła panika pandemiczna, kupiłbym akcje jakiejś firmy farmaceutycznej, to takie trąbienie o AH1N1 i czerwone paski bardzo pozytywnie wpłynęłyby na ich kurs. Np. gdybym sprzedał akcje Polskiej Grupy Farmaceutycznej w zeszłym tygodniu, czyli po miesiącu siania paniki w mediach, to zarobiłbym na nich 37%. Od poniedziałku, kiedy chora już zdrowa pani wyszła ze szpitala, o świńskiej grypie w mediach cisza. Akcje PGF w tym tygodniu straciły kilka procent. Czyżby zyski zostały już zrealizowane? Nie ma zapotrzebowania na czerwone paski? Wczoraj pojawił się nius o drugim przypadku AH1N1 w Polsce. Czerwony pasek pojawił się tylko na chwilę.
      Nie wiem czy jest zależność pomiędzy trąbieniem w mediach a kursem akcji. Wiem jedno, do następnej pandemii odpowiednio się przygotuję. Po pierwszych sygnałach śmigam po akcje firm farmaceutycznych. Co mnie nie zabije to mnie wzbogaci :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka