Dodaj do ulubionych

Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!!

• Gość: Wiewioorka Alex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 14:39
      ona ma 18 a nie 16 lat,urodzila sie w '85...
    • Gość: gość Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 29.12.03, 14:45
      Zgadzam się z przedstawicielem USA Simonem, który powiedział: Ten kretyn z
      Polski.
    • Gość: cel Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.kuzniki.net 29.12.03, 14:56
      jesteśmy niewolnikami własnych emocji.Niezły problem zastępczy. Od Nowego Roku
      nie będziemy mieli gdzie się leczyć.A to Was nie przeraża?Dziwni ludzie.
    • Gość: karmen Kuba Wojewódzki to pozer!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.12.03, 15:10
      Kuba Wojewódzki jest pozerem, który udaje głupka! Jest inteligentny, ale czasem wydaje mu sie, że wszyscy inni ludzie odstają od niego poziomem i tylko on jest w stanie powiedzieć coś na poziomie! Niestety czasem te starania są żenujące tak jak to miało miejsce w World Idol gdzie jego występ okazał się kompletną porażką i powodem wielu nieprzyjemnych sytuacji(mówiąc łagodnie) no coż cały ten program był żenujący! Kuba! spóść z tonu bo jesteś nudny!!!!!!
    • Gość: dooh no własnie paranoja, to ty ją masz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 15:11
      "Wstyd mi za to ze Polske stac na to zeby
      > pokazywac nasz kraj od takiej strony. Wstyd.
      ...
      ale zeby sie wstydzic za
      > czlowieka wystepujacego w programie rozrywkowym, paranoja"
    • kornik1982 JA UWAŻAM ZUPEŁNIE ODWROTNIE !!! 29.12.03, 15:30
      Ja uważam zupełnie odwrotnie niż gość Magda , która wypowiedziała o Kubie
      wojewódzkim .
      Uważam , że Kuba to z niewielu autentycznych jednostek w Naszym smutnym i
      bezbarwnym kraju . On odkrywa karty z naszymi stereotpami , ośmiewa nasze
      wady , dlatego prztpisuje mi sie krytykę . Polacy są obłudnym krajem a on
      własnie z tym walczy . Jest swoistym MOnty Pyton znad Wisły , dlatego
      niewielu dostrzega jego błysk w jego osobie , a bardziej to co ma do
      powiedzenia .
    • tomiwe Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 29.12.03, 15:45
      Magda co t\Ty robisz w Angli ?????????????
      podmywasz dupcie Hindusom za pare funtow ????
    • Gość: Marekpol Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 16:33
      Cześć , przeczytałem twoje ostatnie skargi na Kubę
      Wojewódzkiego i mam wrażenie że troszeczkę przesadziłaś albo
      celowo chcesz wzbudzić polemikę na ten temat. A może to ty Kuba?
      Nie niemożliwe. Bardzo mi przykro że młodzi Polacy ( a zakładam
      że jesteś młoda i ładna) przebywający w Anglii bardzo szybko
      nabierają właśnie takiego tonu jak twój wobec swoich rodaków.
      Mam taką radę , jeśli niechcesz się wstydzić za Polaków to
      zamiast tłumaczyć się w pracy za "wybryki" Wojewódzkiego
      postaraj się powiedzieć coś pozytywnego o naszym kraju bo według
      mnie jest o czym. (teraz się zastanów czy wogóle kiedykolwiek
      coś takiego powiedziałaś, zakładam że nie) W najbliższym czasie
      sam wybieram sie do Londynu niestety jako tania siła robocza i
      wcale sie tego jakos szczególnie niewstydzę i mam zamiar
      zaciekle bronić polskiego imienia z Kubą włącznie. Oglądałem
      ten program i jestem zawiedziony poziomem tego show. Jaki
      Wojewódzki jest każdy widzi. Inteligencją , błyskotliwością i
      angielskim poczuciem humoru przebijał wszystkich. Jeśli chodzi o
      maniery to wydaje mi sie że sporo osób rozummie jego poczucie
      humoru , poza panem który wtrącił coś o ćpaniu przez Kubę
      wtrącając co rusz słowo zamknij się jeśli to uważasz za dobre
      maniery to gratuluje. Niewiem także czy trzeba być naprawdę
      swietnym fachowcem żeby się znać na muzyce pop (ty wolisz pewnie
      pop miusic)przecież to jest płytkie jak Tamiza (szczerze to
      niewiem jaka ona jest).Dobra kończę, może się spotkamy, więcej
      wiary w nasz Naród a będzie OK.
    • Gość: A-net Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 16:40
      Nie jestem miłośniczką Wojewódzkiego, ale z pewnością przyniósł on Polsce
      mniejszy wstyd, niż Will Young Wielkiej Brytanii. Nie jestem fanką The Doors,
      ale uważam, że zbeszcześcił tę piosenkę. Wstydziłam się oglądając to żałosne
      wykonanie. Nie kwestionuję Younga jako gwiazdy we własnym kraju, ale od "Light
      my fire" niech się... odczepi. Zresztą Ala J. przepraszam Alex też narobiła
      kaszany. Jej komentarz do Wojewódzkiego "nienawidzę cię" był dziecinny i
      populistyczny. Ostatecznie gdyby nie on, to być może nie byłoby jej tam. Poza
      tym jest chyba trochę za smarkata, żeby publicznie tak się odzywać do kogoś
      starszego od siebie. Nawet jeśli zachowuje się on jak siedmiolatek. Minimum
      szacunku.
      • Gość: Janosik Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.tac.net 29.12.03, 17:00
        Wojewodzki to balwan (wstyd go pokazywac publicznie). Smarkata Alex jest
        smarkata i juz. Caly ten show jest do pupy i szkoda, ze wogole Polska tam sie
        pokazala, tak jak sie pokazala. To jest program dla grzecznych i glupich
        McDonald-jadaczy z zachodu. Hej!
    • szarobury podziękowania 29.12.03, 17:07
      Bardzo dziękuję wszystkim, którzy wpisali się w tym wątku. Dostarczyliście mi
      niezłej zabawy, ogromnie mi się cała ta dyskusja podobała. Szczególnie dziękuję
      założycielce wątku.
      Pozdrawiam.
    • Gość: żart? Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.kuzniki.net 29.12.03, 17:13
      Ważne jest jak Alex zachowywała się na scenie.Mówiąc :nie lubię Cię:usłyszała
      to co usłyszała, :taka sama jesteś jak on;dziwne że nikt tego nie
      usłyszał.Pewnie Magdo to samo byś usłyszała ,co Alex, więc czy warto żle mówić
      o swoich.Jurorzy z góry wiedzieli co mają powiedzieć,moze następnym razem
      będą się nawalać, to by było fajne widowicho.
    • Gość: janek Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 17:21
      Kuba Debil Wojewódzki to porostu idiota jak reszta jury. Oglądałem niemiecka
      wersje word idol i ani razu nie pokazano wypowiedzi Wojewódzkiego. Dzieki
      Wojewódzkiemu ogladałem z przyjemnościa idola i czekałem na jego wypowiedzi.
      Był niezły. pozdrawiam
      • Gość: Agafia Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.51.220-216.q9.net 29.12.03, 17:45
        To, w jaki sposob zachowywal sie Wojewodzki przynioslo tylko wstyd i
        zazenowanie dla wszystkich, ktorzy teraz musza swiecic oczami, tlumaczac, ze
        nie wszyscy my-Polacy jestesmy tak wulgarni i zarozumiali jak sam Pan
        Wojewodzki. Jest mi wstyd, za Jego zachowanie, ale ciesze (choc normalnie nie
        powinnam - bo to przeciez rodak), ze taki gosciu jak Simon (choc tez go nie
        znosze) docial Kubie i moze to go czegos nauczy, jesli w ogole to slyszal.
        Alex zrobila dobre widowisko, ale jak na 16-tolatke, byla bardzo zarozumiala.
        Pozdrawiam i wierze, ze nastepne edycje tego typu programu naucza naszych
        rodakow, ze trzeba bardzo selektywnie wybierac osoby reprezentujace nasz kraj.
        • Gość: jadzia Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 17:56
          To, w jaki sposob zachowywal sie Wojewodzki przynioslo radosc i dume
          dla wszystkich, ktorzy teraz moga z podniesiona glowa, tlumaczac, ze
          nie wszyscy my-Polacy jestesmy tak tepi i zarozumiali jak niektorzy nasi
          wspolrodacy.
          Jestem dumna, z zachowania Kuby, ale ciesze (choc normalnie nie
          powinnam - bo to przeciez rodak), ze taki gosciu jak Simon (choc tez go nie
          znosze) zblaznil sie i pokazach chamska nature probujac dociac Kubie i moze to
          go czegos nauczy, jesli w ogole.
          Alex zrobila mierne widowisko, ale jak na 16-tolatke, byla bardzo zarozumiala.
          Pozdrawiam i wierze, ze nastepne edycje tego typu programu naucza naszych
          rodakow, ze trzeba bardzo selektywnie wybierac osoby reprezentujace nasz kraj.
    • Gość: j master j Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.pniewy.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 23:11
      Wedlug mnie to Kuba ktory (chyba nie zaprzeczysz jesli ogladalas jego program
      na polsacie)jest gosciem inteligentnym zrobil cos bardzo dobrego-pokazal calej
      tej nadetej europie ze nie wszyscy polacy maja wzgledem europy zach. jakies
      kompleksy (czyt.maja ja w dupie).Chodzi mi o to ze polacy nie musza wcale
      bedac na zachodzie udawac zakompleksione niewiniatka,pokazywac sie zawsze z
      jak najlepszej strony i patrzec na siebie jak na tych biednych ze
      wschodu.Lizaniem dupy(za przeproszeniem)nie zyskuje sie szacunku kogos kto ma
      lepsze mniemanie o sobie niz o tobie.Zauwaz jak zachowuja sie niemcy w europie
      (jesli mialas "przyjemnosc" ich spotkac),juz nie wspominajac jak sie zachowuja
      gdy przyjada do Polski.Na zachowanie Kuby ktory przypominam ci nie jest osoba
      pozbawiona rozumu patrzylbym raczej w kontekscie jego skutkow niz tego jakie
      emocje wywolalo wtedy w programie.Uswiadomilo ono mlodym(moze starym tez)
      polakom ze zach.europejczycy to nie jacys wspaniali herosi ktorym trzeba sie
      klaniac w pas, tylko zwykli ludzie, w durzej mierze nadete dupki pozbawione jaj
      (cytat z angielskigo przeciez monthy pythona).A z naszych przywar nalezy sie
      smiac a nie sie ich wstydzic bo kazdy narod takie ma.Zaluje tylko ze ty ktora
      jestes w anglii osobiscie juz sobie zaplanowalas ze w pracy bedziesz sie palic
      ze wstydu i wszystkim tlumaczyc ze nie wszyscy w Polsce tacy sa.Swoja droga
      jesli twoi współpracownicy po obejrzeniu takiego programu na serio tak
      pomysleli to o glupszych angolach nie slyszalem.Pozdrawiam
      • Gość: j master j Szkoda ze nie pojechal papiez on by nas dobrze... IP: *.pniewy.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 23:28
        Wedlug mnie to Kuba ktory (chyba nie zaprzeczysz jesli ogladalas jego program
        na polsacie)jest gosciem inteligentnym zrobil cos bardzo dobrego-pokazal calej
        tej nadetej europie ze nie wszyscy polacy maja wzgledem europy zach. jakies
        kompleksy (czyt.maja ja w dupie).Chodzi mi o to ze polacy nie musza wcale
        bedac na zachodzie udawac zakompleksione niewiniatka,pokazywac sie zawsze z
        jak najlepszej strony i patrzec na siebie jak na tych biednych ze
        wschodu.Lizaniem dupy(za przeproszeniem)nie zyskuje sie szacunku kogos kto ma
        lepsze mniemanie o sobie niz o tobie.Zauwaz jak zachowuja sie niemcy w europie
        (jesli mialas "przyjemnosc" ich spotkac),juz nie wspominajac jak sie zachowuja
        gdy przyjada do Polski.Na zachowanie Kuby ktory przypominam ci nie jest osoba
        pozbawiona rozumu patrzylbym raczej w kontekscie jego skutkow niz tego jakie
        emocje wywolalo wtedy w programie.Uswiadomilo ono mlodym(moze starym tez)
        polakom ze zach.europejczycy to nie jacys wspaniali herosi ktorym trzeba sie
        klaniac w pas, tylko zwykli ludzie, w durzej mierze nadete dupki pozbawione jaj
        (cytat z angielskigo przeciez monthy pythona).A z naszych przywar nalezy sie
        smiac a nie sie ich wstydzic bo kazdy narod takie ma.Zaluje tylko ze ty ktora
        jestes w anglii osobiscie juz sobie zaplanowalas ze w pracy bedziesz sie palic
        ze wstydu i wszystkim tlumaczyc ze nie wszyscy w Polsce tacy sa.Swoja droga
        jesli twoi współpracownicy po obejrzeniu takiego programu na serio tak
        pomysleli to sory ale o glupszych angolach nie slyszalem.Pozdrawiam
        • jotesz Re: Szkoda ze nie pojechal papiez on by nas dobrz 30.12.03, 09:24
          człowieku! dwa razy chciało ci się wysyłać to: "durzy"? tak bardzo chciałeś, by
          napewno poszło? no i poszło! taki duży master (morze ratrzej "durzy master") i
          tak poniewiera język...
    • Gość: ABE Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.dialup.xtra.co.nz 29.12.03, 23:46
      Zanim zdecydujesz co inni mysla o Wojewodzkim czy o Polakach, porozmawial
      najpierw z nimi i zapytaj. Nie ktorzy mysle ze facet z poczuciem humoru,
      niektorzy ze szaleniec ktory sie wyrwal z domu wariatow - ale nawet w tym
      przypadku mowia to z przymrozeniem oka. NIKT, absolutnie NIKT nie osadza
      wszyskich Polakow na podstawie wystepu Pana Wojewodzkiego w programie
      rozrywkowym. Wiec zrelaksuj sie sloneczko.\
      Wydaje mi sie ze tyle zametu z tego zrobilas bo Ci do glowy uderzylo ze as
      tyle wypowiedzi Twojego rodaka w T.V. pokazali. Pokazali, bo ciekawostka. TO
      nie byla speech w Organizacji Narodow Zjednoczonych o glodujacej Afryce!!!
      • Gość: corgan i tylko rozpacz i zalosc w sercu mym.... IP: *.chello.pl 30.12.03, 02:52
        tak, to straszne... nic tylko rozpacz i darcie szat nam pozostalo... mysmy tu
        murem chrzescijanstwa i chrystusem narodow a taki jeden mowi "dupa" w obcej
        telewizji. Mysmy swiatu i papieza i Kopernika wydali i nawet Kiri-Slodowska tez
        i to wszstko na marne... I po co walczylismy o Anglie i walczyli z
        bolszewikami? I na co nam to bylo jak ten kretyn [jak go nazwal kulturalny
        Anglik] nas skompromitowal, ze tylko zalosc i bol w sercu nam pozostal... Bo
        wszyscy pewnie strasznie przejmuja sie World Idolem, ktory swietnym programem
        jest i gwiazdy kreuje. No i oczywiscie krytyka tego mlotka Powiatowego nie ma
        nic wspolnego z naszym zakompleksieniem, z tym ze żyri trzepie kase z tego
        konkursu i ze wszystko jest tak ustawione ze ponoc angol albo hamerykanka maja
        wygrac...

łil Jang przecie Wielkim Spiewakiem jest i super rockowy glos ma i nie wyglada
        wcale jak pedał. Tak jak ten Hans i Kanadol. A ten Norwego to podobno fajnie
        spiewal ale nie ma prawa wygrac, bo przeciez wyglada jak pasztet kielecki co
        sam przyznal kulturany Angol a a racje ma on a nie ten nasz wiesniak ktoremu
        ten wystep sie podobal.

A my znowu stracilismy okazje aby siedziec cicho jak wielcy rozmawiaja o
        wielkich sprawach tego swiata...
      • Gość: Anne-Kat Kuba W. i Alex przynosza wstyd Polsce!!!! IP: 62.16.201.* 31.12.03, 01:39
        Zgadzan sie z opinia ABE w 200%.

Niezbyt milo w prasie czyta sie opinii o zachowaniu Kuby Wojewodzkiego i Alex
        na koncercie finalowym.

Tutejsza prasa pisze o skandalicznym zachowaniu sie sedziow: „..z polskim
        blaznem na czele...“
        A zachowanie sie naszej Alex okreslaja m.i. ...“ klotnicka i arogancka ...“.

Mialam ochote glosowac na Nia, ale takim zachowaniem niestety nie uzyskala
        sympatii nie tylko mojej.
        Zarozumiala pannica nie zasluguje na nagrode.

Oboje musza nauczyc sie oglady i kultury.

Anne-Katrine
    • Gość: Adam Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.watrfd01.mi.comcast.net 30.12.03, 06:14
      Od wielu lat mieszkam w Stanach , dokladnie w Detroit . Tutaj tagze ludzie lubia szuflatkowac
      innych , napszyklad Szkoci w mniemaniu wielu sa chytrzy , Izraelici niespoleczni , Arabowie zle
      traktuja kobiety . Zastanawiam sie ilu palakow some zdaje sprawe ze w USA "Polack " znaczy glubi
      albo debill, doslownie . Tak samo jak biali moga dostac w czape za nazywanie African Americans
      "Niger" wiekszasc ludzi tutaj ublizy metka "Polack".
      Mam wielu przyjaciul tutaj, w wiekszosci mloda polska emigracje, 90% tych ludzi pracuje bardzo
      cieszko tylko po to aby zaplacic za college .Tagze prawie wszyscy osiagaja duze sukcesy w nauce i
      innych dziedzinach zycia .
      INTELIGENTNI CIEZKO PRACUJACY LUDZIE
      Nikt z moich Amerykanskich przyjaciul niewarzyl by sie nazwac z rzadnych moich Polskich
      przyjaciul "POLACK"
      Wlasciwie to ich podziwiaja za ciezka prace , intelect i kulture osoboista.
      Niestety niekturzy, ciezko pracuje aby podtrzymac te anty Polskie stereotypy.Wiec chcialbym
      podziekowac im w jedyny sposob oni zrozumieja .
      Panie Kubo Wojewodzki . Make o note of that " You stupid dumb cluck, Polack"
      • Gość: ABE Re: If u can't spell in Polish, don't bother .... IP: *.dialup.xtra.co.nz 30.12.03, 08:53
        posting and calling others dumb. The only dumb one here is you. Not to
        mention, a sorry ass who's ashamed to be called Polak.
        Bugger off Dumbo
    • wojtek_kosynier A mi się podobało i moim zdaniem nasz juror 30.12.03, 09:20
      wcale nas nie skompromitował w światowym Idolu. Jego dygresje związane z Beger
      i Wałęsą może i były niezrozumiałe dla reszty Jury. Chciałbym jednak zauważyć,
      iż Wojewódzki udzielał za każdym razem dwóch wypowiedzi – po polsku (dla
      Polsatu) i po angielsku (na świat) Czy aby na pewno po angielsku mówił coś o
      naszych politykach? Poza tym, z tego co wiem, w Anglii jego wypowiedzi pokazano
      jedynie trzy razy. Raz, jak wstawił się za Belgiem, a pozostałe dwa - jak
      zjechał Niemca i Anglika. No właśnie, Anglik! Przecież amerykański juror nazwał
      Wojewódzkiego kretynem po tym jak juror z Polski śmiał określić reprezentanta
      Anglii (a może raczej Wielkiej Brytanii) Jasiem Fasolą śpiewającym Morrisona
      (coś w tym rodzaju). I co, Kuba nie miał racji?! Przecież Angol - Young
      sprofanował utwór Doorsów, trywializując go totalnie. Toż to było
      świętokradztwo! Zwróćmy jeszcze uwagę na to, jak Amerykanin podsumował występ
      Belga. Zrugał go za brak autentyczności, którą dysponował Kurt Cobain. No
      zgoda, ale w takim razie co powiedzieć o Youngu? Był bardziej autentyczny? To
      może i od Morrisona?!
      Nie zgadzam się zatem z twą tezą, że Wojewódzki przyniósł nam wstyd. Mam brata
      w Londynie, który odebrał to zupełnie inaczej. Wkurzony był raczej na
      Amerykanina (w żartach wspomniał, że Ben Laden by się na niego przydał). Uwagi
      miał jedynie co do dukanej angielszczyzny Kuby. No i jeszcze jedno, brat zna
      twórczość Morrisona, o co trudno posądzać większość widzów Idola i krytyków
      Wojewódzkiego.
      Bronię Wojewódzkiego jako jurora, albowiem mówił to co myślał. A za krytykę
      Younga, uścisnąłbym mu prawicę. Nie zmienia to bynajmniej mego krytycznego
      zdania o jego talk show w Polsacie, ale to już zupełnie inna broszka.
      • Gość: ABE Re: A mi się podobało i moim zdaniem nasz juror IP: *.dialup.xtra.co.nz 30.12.03, 09:37
        To prawda ze w krajach angielskojezycznych tylko te trzy wypowiedzi przez
        W.byly transmittowane jak rowniez jego wymiana po polsku z Alex, bez
        tlumaczenia. Podali te wypowiedzi bo byly gwozdziem progamu. Go Kuba!!!
      • ratamar Reasumując: 31.12.03, 02:01
        In minus:

1. Jak słusznie zauważył jeden z forumowiczów - Kuba udzielał wypowiedzi:
        a) po polsku - dla Polsatu
        b) po angielsku - dla reszty świata

Szkoda tylko, że kiepsko mówi po angielsku

2. Rozumiem, że Wojewódzki był spięty, ale miejscami przeginał z wulgarnością
        wypowiedzi i wycieczkami osobistymi do występujących. Większość z nich - na
        szczęście - poznała jedynie polska widownia programu...

3. Cały spektakl był wyreżyserowany do bólu. Kto widział zagraniczne relacje,
        wie co mam na myśli (między innymi scenę w relacji RTL, w której Wojewódzki
        proponuje "wódeczkę" Janoszowej, a nie Australijczykowi... To oczywiście in
        minus dla RTL :)))

4. No cóż. Moim skromnym zdaniem Alicja nie zachwyciła. Wypadła przeciętnie na
        tle innych kandydatów, choć i tak nieźle jak na swoje możliwości. Z całą
        pewnością okazała jednak więcej szacunku dla wykonywanego coveru niż Brytyjczyk,
        który jest co najmniej przereklamowany.

In plus:

1. Kuba Wojewódzki wyraził siebie w pełni. Plus przyznaję za odwagę, bo za samą
        treść raczej minus się należy... Stać go na kulturalny i błyskotliwy cynizm, ale
        widocznie miał zły dzień :-))

2. Plus na zachętę. Może w finale Pan Wojewódzki zabłyśnie jakimis celniejszymi
        ripostami i komentarzami, bo - nie czarujmy się - jeśli ktokolwiek ma szanse po
        tym programie zostać kwadransowym idolem, to tylko któryś z sędziów...

Serdeczności

Ratamar
    • Gość: corgan czy ktos moze przytoczyc teksty Kuby? IP: *.chello.pl 30.12.03, 14:01
      co on dokladnie mowil po angielsku albo po polsku bo nie wiem, czy my wiemy o
      czym mówimy...

Polonia narzeka, ze jest inteligentna i ciezko pracuje skuwajac plyty z azbestu
      i Polska wydala papieza i Kopernika a ten Wojewodzki robi krecia robote, bo w
      tym inteligentnym programie wydaje złą opinie o samych Polakach. I teraz juz
      nie bedzie mozna mowic po polsku i uciekac z zachodu bo wszyscy beda was
      wytykali paluchami...

Do osob ktore po wypowidziach KW sie wstydza ze sa Polakami - ciekaw jestem, co
      sadza Amerykanie o prograie "potyczki Jerry'ego Springera" ktory leci na caly
      swiat no przynajmniej ja mam go u siebie w kablowce.. Wstydza sie ze sa
      Amerykanami? Pewnie maja ten program i ludzi ktorzy tam wystepuja gleboko w
      dupie.

Cos takiego jak poczucie wstydu bardzo sie ostatnio zdewaluowalo. Wiec
      luknalbym na moment zimnej coli, wzial oddech i sie wyluzowal z tym wstydem...

Czy chodzi o to ze Kuba publicznie powiedzial slowo "dupa" czy "zajebiscie"? A
      mial mowic "Inwokacje" Pana Tadeusza bo nie wiem? W KAZDYM Amerkanskim filmie
      padaja "fucki" odmieniane we wszystkich mozliwych przypadkach i formach i jakos
      nikomu to nie przeszkadza... Moze po prostu Ameryka jako kraj stala sioe
      czescia kultury masowej a Polska jeszcze nie...?

A jedni Kube chwala a inny jebia jak psa...

Moze powinnismy wzorować sie na tym Simonie albo Watermanie gdzie jeden z nich
      nazwał Kube "kretynem" a do ktorego s jurorow "zamknij sie", jakis waty do
      jurora z Jordanii, a do Norwega ze wyglada jak troll ze srodziemia i okazal mu
      lazske, ze w ogole z takim wygladem "nigdy by nie zrobil kariery i niestalby
      teraz tutaj". Przeciez od razu widac, ze program byl tak ustawiony, zeby
      amerykanka albo ten zalosny anglik wygrali...
      • Gość: Justyna Szanuj sie, to beda szanowali Ciebie IP: *.adsl.wanadoo.nl 03.01.04, 03:21
        Poczytalam sobie wasze wypowiedzi i nasuwa mi sie taka mysl: Polacy, tak jak
        kazdy narod, bardzo chca, aby ich w swiecie szanowano. Nie bedzie to mozliwe,
        dopoki nie beda szanowac siebie nawzajem, na przyklad w postach. Opinie o kims
        mozna zawsze miec i ja wyrazic. Ale wyzwiska i ponizenia na forum i nie tylko
        swoich wlasnych rodakow, tego nie spotyka sie w innch narodach! Nigdy nie
        slyszalam, aby Anglik, Holender, Norweg,czy Turek robil wycieczki osobiste na
        temat wlasnej narodowosci. I dziwicie sie potem, ze inni sie z tym zgadzaja.
    • ruda_szczurka Przynosi, przynosi i przynieść nie może.... 30.12.03, 15:01
      juz od 640 wpisów biedny Kuba niesie ten wstyd... zastanawiam sie czy kiedyś go
      doniesie...
    • Gość: krycha Kurt o Kubie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 17:26
      sorry jeśli już to było,
      z wywiadu Norwega:

And were they any good at it?
      -Yes, and I was totally aware that it was going to be that way. But the polish
      guy were just lame!

-Do you think the "Idols" took the comments personal?
      -Of course it's feelings there. You are singing for MANY people. It takes abit
      for that not getting to you. I think the polish judge were the worst one. He
      told the dutch guy he didn't stand a chance in he** to win World Idol, that he
      didn't have talent. Says Kurt.
      • mahoney Re: Kurt o Kubie 30.12.03, 23:14
        he didn't stand a chance in he** to win World Idol, that he
        didn't have talent. Says Kurt.

a coz znacza te gwiazdki , bo nie lapie
        • Gość: krycha Re: Kurt o Kubie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 17:20
          jedyne, co mi przychodzi do głowy to "chance in hell",
          ale pewności nie mam
    • anulka112 Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 30.12.03, 18:46
      a ja cenię Kubę za jego cięty język. I dobrze, że mówił w języku ojczystym, a
      jestem pewna, ze zna angielski!!!!
      Nie bądz taka sztywna, to był program rozrywkowy i to powini się wstydzić ci
      którzy nie mają poczucia humoru a nie ci drudzy!
    • Gość: radzimir Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.tvgawex.pl 30.12.03, 20:52
      Droga magdo
      Jeśli uważasz, że Wojewódzki sie zbłaźnił, to moim skromnym zdaniem sie mylisz.
      Jeśli ktoś zaśpiewał dobrze - on go pochwalił (wide gość z Australii), a jeśli
      ktoś zaśpiewał "Light my fire" po gejowsku - on to powiedział.
      A, że ma "kwiecisty" styl - jego prawo.
      Brawo dla Wojewódzkiego!!
    • Gość: nastazja Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.12.03, 21:02

Polish judge is the best! He can talk what he think. He's most better then the
      USA judge (USA judge is a idiot).

I actually warmed to him in the end,especially when he stood up and applauded
      the rocker

My person World Idol is... Polish judge! he's the best! Alex is my secound
      idol. Poland rock! (and Belgium, because I'm from Belgium )
      Peter and Kurt were by far the best for me, and I also liked Diana: good to
      hear ethnic music on the show.

Best performance was the Polish Judg

The Polish Judge was borderline moronic. I liked his comment on Will Young;
      very witty indeed. However, with even some of the best contestants he spoke
      awfully to them; so unnescessary for the most part. The Polish Contestant was
      so talented. I liked her voice, and her style. However, she was over the top
      for the most part.

Will - UK
      I liked the way he was so clearly amused by the Polish moron. Not the best
      Will performance I've ever seen but still, like Kelly, a cut above all the
      others.

The Polish judge was BRILLIANT...Pete Waterman surpassed himself when he got
      all riled and told him to "SHUT UP"...bloody smashing is Pete...I knew Simon
      would be by his side and they do make for a great comedy duo when they get
      going. I liked the AUSSIE judge meself, seemed like a genuine dude and he knew
      his stuff.
    • Gość: Anna Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 21:23
      Głupoty wypisujesz, panienko z Angli. Bardzo się ciszę, że mamy takiego Kubę.
      To mądry i inteligenty dziennikarz. Owszem jest prześmiewcą i świetnym krytykiem
      całego tego rozrywkowego bagna. Sto Lat dla naszego kochanego Kuby.
      A ty urocza panienko z Angli zamij się swoimi angielskimi sprawami bo mnie jest
      wstyd, że takie coś jak ty ma czelność obrażać prawdziwego Polaka.
      Apropos młoda Ala ma już lat osiemnaście i świetnie śpiewa.
      Pozdrawiam z Warszawy.
    • Gość: Agata Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.03, 21:36
      wiocha,wiocha,wiocha...to słowo przewija sie jak refren w całej tej dyskusji
      (konstruktywna to ona nie jest pod żadnym wzgledem...).Kuba byl naturalny,taki,
      jakiego oglądaliśmy(albo i nie)w polskim Idolu, jakiego możemy widziec w jego
      talk-show.A mowil po polsku pewnie z wrodzonej przekory-niech Angole zadają
      sobie trud poszukania tłumacza, niech nie mysla,że maja taki wspanialy globalny
      język.
      Ps. czy zapamiętaliście jakiegoś jurora z innego kraju? no wlaśnie. A Kuba
      potrafil wykorzystac sytuacje i wypromowac sie! tak trzymaj, kuba!!!
    • Gość: tymonnn Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.telis.gda.pl 30.12.03, 23:01
      ludzie jakiej polsce on przynosi wstyd???? polsce beger, leppera czy
      blochowiakowej???a moze polsce super lwa???
      zastanowcie sie jak oni nas widza na zachodzie?patrza na nas jak na zacsianek
      ktory ma milczec bo wielkie pany robia szol.dajcie spokoj.mnie sie podobalo i
      nie przyniosl wojewodzki wstydu MOJEJ polsce.takiej jaka bym chcial ja
      widziec:nowej, otwartej na swiat.
      bardzo dobrze zrobil pan kuba ze po calosci olal to cale towarzystwo z panna
      alicja j.na czele.jakis brukowiec rozpetal afere i masz!!!!!!!!1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka