antoni_p 16.06.08, 22:44 Nic nie pokazałeś, dużo obiecywałeś, a w meczu z Chorwacją to już nawet uciekłeś z boiska ! Przywrócić polską szkołę trenerską w reprezentacji! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.chello.pl 16.06.08, 22:51 Idiota. Jakby "polska szkoła trenerska" była teraz coś warta, nie trzeba by było posiłkować się Holendrem. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_p Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 16.06.08, 22:55 Zanim zaczniesz nazywać mnie idiotą popatrz na fakty. Który to wielki turniej dla Don Leo? Czwarty. Ile razy zawodził ? Cztery razy. Widziałaś jak grali Polacy? Żenująco słabo. I proszę powiedzcie mi w czym Leo jest lepszy od Janasa? Bo jeśli w tym że potrafił wygrac z Portugalią to gratuluję obeznania w świecie piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.ghnet.pl 17.06.08, 00:20 Drogi Antoni, myślę, że Twoja nostalgia prowadzi wprost w Ramona alkoholika Janas, a ocena faktów jest tak trafna jak megalomański podpis pod Twoimi wypowiedziami, dzięki Bogi mamy sezon na truskawki a nie wisienki na torcie… Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: 67.60.67.* 16.06.08, 22:56 dobrze,ze sie tak stalo.i to bedzie zwyciestwem,jak teraz sie PZPN wezmie za sprawiedliwe oczyszczenie CALEJ polskiej pilki i to nie patrzac na zasluzone kluby ani na przeszlosci zaslugi.i byc rygorystycznym i konsekwentnym. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 16.06.08, 23:21 a Listkiewicz dwa dni temu już ogłosił że może wygra następne wybory ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.chello.pl 16.06.08, 23:01 Ogarnij się baranie - polska szkoła trenerska pff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monkey Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 23:16 też cię nazwę idiotą. Nie przyszło ci do łba, że polscy piłkarze nie grają już w tak dobrych klubach, jak za engela? Leo dobrze trenerował, awansowaliśmy do euro i na tyle było nas stać. Na szczęście będzie trenerował dalej wbrew takim jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 16.06.08, 23:20 a co chcesz od Beenhakkera? najpierw trzeba mieć prawdziwą ligę zeby mieć drużynę narodową. dziękuj kamaryli PZPN, dziękuj Listkiewiczowi, tym wszystkim dziadkom. drukarzom. przeca nasi piłkarze padają ze zmęczenia na widok 100 mwetrowego odcinka do przebiegnięcia. nie mam do nich pretensji - nikt od nich tego w PL nie wymagał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.acx.pl 16.06.08, 23:34 Większej bzdury nie słyszałem. Emocjonalny kastrat musiał to napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morqadir Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 00:31 normalnie debil , polska myśl szkoleniowa to tak jak zielone ludziki na marsie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 01:02 Skoro wszystkiemu winni są piłkarze, którym brak umiejętności to po co było ściągać Holendrów za grubą kasę? Efekt jest taki sam, a właściwie gorszy. Uważam, że nawet gdyby Błaszczykowski, Bronowicki, Jeleń mieli rozegrać po jednym meczu byliby bardziej przydatni od tych co pojechali na mistrzostwa i to są błędy Beenhakkera. Wolał Piszczka, który nie był w ogóle przygotowany i szybko złapał kontuzję od Błaszczykowskiego przecież to śmieszne. Poza tym nie wiem co oni wyprawiali na treningach że tyle kontuzji było Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_p blamaż na mistrzostwach 17.06.08, 10:11 q– dokładnie. Drodzy moi, zanim zaczniecie obrzucać mnie błotem, wyzywać mnie od kastratów emocjonalnych zastanówcie się nad faktami. Reprezentacja zagrała na mistrzostwach żenująco, nie byliśmy nawet jedną z najgorszych drużyn a najgorszą drużyną całego turnieju. Oglądanie popisów biało-czerwonych to była dla kibica – tak znawcy jak i laika – mordęga. Mówiąc szczerze cieszę się, że odpadliśmy, bo po prostu nie zasłużyliśmy żeby na tej imprezie się dalej prezentować. Teraz rzecz o naszym trenerze. Pomijam już zapewnienia, że jedziemy po złoto – może to był taki humor holenderski, ale pytam się – dlaczego nasi chłopcy byli przemęczeni na turnieju? Jak to jest, że nawet Austriacy, którzy prezentują trzeci świat futbolowy bili nas na głowę w szybkości, zwrotności i indywidualnych pojedynkach? Dlaczego mając tak rozległy sztab szkoleniowy , tylu trenerów , prezentowaliśmy się tak marnie? Dwa lata temu wieszaliście na Janasie psy, odsądzając go od czci i wiary bo z kretesem przegrał na mundialu – wasze prawo. Tylko dlaczego nie chcecie obiektywnie osądzić Beenhakkera? Powtórzę się, ale niech najlepszą wizytówką Holendra będzie to jak zachował się po meczu – uciekł z boiska, nie gratulując nawet trenerowi drużyny przeciwnej, nie dziękując swoim piłkarzom ani nawet polskim kibicom – wstyd. Nie chcę by prawa Leo została zaprzepaszczona ale on nie czuje polskiego futbolu ,dlatego z całym szacunkiem dla jego dokonań powinien odejść. Chciałbym by naszą kadrę trenował Polak np. Darek Dziekanowski lub Jan Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: blamaż na mistrzostwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 11:05 Na początku napisałeś Benhakker won won won... gdzie Ty tu widzisz szacunek?? Reprezentacja zagrała słabo, fakt, nie da się ukryć ale chyba sam przyznasz, że Ekwador to nie Chorwacja a Kostaryce daleko do Austrii. Piszesz że Leo nie czuje polskiego futbolu, kurcze człowieku, trudno czuć coś, co się zatrzymało na początku lat 70-tych. Trzeba to rozwalać, próbować coś robić, nie trwać w erze archaicznej. Te pokolenie jest stracone, ale starać się żeby Rybus, Borysiuk, Majeski czy Lewandowki (ten z Pruszkowa) starali się grać inaczej niż zespół Janasa czy Wójcika. Szkoda że tego nie możesz Ty czy q zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Obacz wyniki sondy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:57 euro2008.interia.pl/ankiety/czy-zmiana-trenera-po-euro-to-dobry-pomysl/wyniki,13513 Większość Polaków na szczęście myśli ciutkę inaczej niż Ty i unika głupiego pieniactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 11:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=88&w=80982515 Masz w tym jakiś interes czy po prostu udzieliła ci się chora atmosfera? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_p Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 12:08 Dobrze , przyznaję, może z tym "won, won" przesadziłem, ale udzieliły mi się emocje. A interes owszem mam - chciałbym żeby Polacy grali lepiej i nie ośmieszali polskiej piłki na kolejnej imprezie. Nie rozumiem dlaczego według was Janas czy Engel się nie nadawali a Leo się nadaje – to hipokryzja. Korea Południowa czy Portugalia a dwa lata później Ekwador i Niemcy to nie są gorsze drużyny niż Austria czy Chorwacja. Za to pokusiłbym się o stwierdzenie że USA i Kostaryka to jednak lepsze firmy niż Austriacy. Nieważne, liczy się to że Leo dotrzymał słowa – gramy jak Trynidad i Tobago , prezentujemy ten sam poziom – gratuluję tym którym to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:40 Właśnie problem w tym, że nie gramy jak Trynidad i Tobago, gra TiT polegała na murowaniu własnej bramki przez cały zespół, czyli robienie tego co robił Wójcik w każdym meczu swoim z wymagającą reprezentacją czy Janas na MŚ06. Piłkarze zawiedli, bardzo zawiedli trenera i nas. Powiem Ci że jak najbardziej byłem przeciw zwolnieniu Engela, jego podstawowym błędem było ślepe przywiązanie do pewnych nazwisk. Mistrzostwa w Azji najbardziej zawaliła para Hajto, Wałdoch. Oni prezentowali tragiczną formę od początku roku. Engel miał w zanadrzu Głowackiego i Zielińskiego (zagrali świetnie z USA), ale z nich nie korzystał. Gra kadry Janasa to była żałość. Kostaryka jest mocniejsza od Austrii??? Szczególnie kiedy mistrzostwa są rozgrywane w Austrii? Generalnie Najłatwiejszą grupę miał Janas, można się spierać o kolejną. Szczerze mówiąc to zciągnąłbym do Polski ze 30 takich Beenhakkerów to pracy w terenie z młodzieżą, bo PMS to nadaje się do ujadania, zarówno pomiędzy sobą, ale przede wszystkim zgodnie przeciw obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_p Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 12:53 Tym się różnimy - ja zatrudniłbym 30 Urbanów do szkolenia młodzieży .. A jeśli już obcokrajowców to takich którzy są przedstawicielami młodej fali a nie sędziwego Holendra z humorami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 13:12 generalnie chodziło mi o przysłowiowego Beenhakkera, ale Urban też kiedyś MOŻE BYĆ wielki, na chwilę obecną jest on moim faworytem na następcę Leo, ale dopiwro za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_p Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 13:21 A czemu za kilka lat? Ktoś na tym forum słusznie zauważył – budujemy przecież drużynę na Euro 2012. Jeśli Leo zostanie do ME w RPA co nowy trener zrobi w dwa lata? Nic. Chyba że ktoś liczy że Beenhakker będzie trenował nas do 2012 roku ale to, biorąc pod uwagę że będzie on miał wtedy 70 lat raczej mało prawdopodobne. Wolałbym żeby taki trener jak Urban został szkoleniowcem już teraz bo za 4 lata z tych świetnie zapowiadających się Borysiuków, Majewskich, Wysockich czy Rybusów mogą powyrastać następni Terleccy, Madeje, czy Mile….. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_p Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 13:22 nie ME a MŚ oczywiście antoni_p napisał: > ME w RPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 13:49 To że Jan Urban jeszcze do końca nie jest gotowy pokazało kilka wpadek Legii (szczególnie żenada w Wilnie - choć wierzę że Legia wtedy i tak by przeszła Litwinów, bądź kiepski początek rundy wiosennej. Jakoś także Osasuna nie zaryzykowała i nie dała mu stanowiska I trenera. A myślę że dla Jana Urbana Leo jest jednak autorytetem, u którego może się tylko nauczyć wiele dobrych rzeczy. Oprócz Jana Urbana jest jeszcze Henryk Kasperczak, ale poza nimi dwoma czarna dziura...innych trenerów polskich na poziomie to sorry, ale my nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 14:43 Cóż faktycznie dalismy ciała po raz kolejny tyle ze wątpie aby Engel czy Janas byliby w ogóle w stanie wyjść z grupy i zestawić oraz przygotowac lepiej druzynę, nie wiem co powie Benhakker na ten temat ale wiem jedno nasi zawodnicy po prostu nie byli w stanie zagrac na odpowiednim poziomie, niestety nie mamy w szerokiej kadrze Zidanów czy Puyolów ale Bronowickich i Rasiaków a oni pewnego poziomu nie przeskoczą, prawda jest taka ze kadrowo jesteśmy coraz słabsi (w latach 90tych selekcjonerzy mieli do dyspozycji całą grupę zawodników grajacych mniej więcej na poziomie takim jak teraz Chorwaci (Będący gwiazdą ligi francuskiej Bąk nawet na ławę się nie łapał, podobnie Kowalczyk który grał w klubie lepszym niz teraz Smolarek), dzisiaj Leo ma do dyspozycji moze z 3,4 takich zawodników) a nasza myśl trenerska jeszcze niedawno tkwiła w realiach lat 80tych, powoli ruszamy z miejsca ale powoli, Engel czy Janas osiagneli pewien postęp bo potrafili zagrac troche dalej posuniety schemat ale był on wystarczajaco czytelny dla przeciwników którzy nas rozjezdżali, Benhakker jest pierwszym trenerem który chce grac nowoczesną piłkę ale pewnych ograniczeń nie przeskoczy, gramy holenderskim systemem ale wykonanie jest polskie wiec nic dziwnego że nie gramy jak Holendrzy majac do dyspozycji Polskich zawodników. Turkom dojście do obecnego poziomu z poziomu gdzie byli dla nas chłopcami do bicia zajęło kilkanaście lat przez które ich piłka klubowa rosła w siłę, nasza piłka klubowa stoi w miejscu a ty byś chciał żebysmy grali od razu jak mistrzowie świata pomimo ze nasze gwiazdy (poza Borucem) nie załapałyby się nawet na rumuńską szeroka ławę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 12:54 Nie pierd.... głupot durniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kossa Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:56 Pokażmy, że umiemy być wdzięczni za to, co dla Polski zrobił a nie opluwajmy go za to, czego się nie udało! WWW.thxleo.pl Wpisz się i podziękuj – pokaż, ze Polak nie równa się niewdzięcznik! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_p Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 13:04 Nie przypominam sobie żeby Pawłowi Janasowi albo Jurkowi Engelowi ktoś dziękował.... Wtedy nie było miłosierdzia... Czyżby polskie kompleksy dawały o sobie znać? Oni byli Polakami - można było na nich wieszać psy, Leo to Holender i już wam głupio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: 217.17.35.* 17.06.08, 13:34 a ja się tylko spytam o jedno: czy tak samo zajadle szczekałeś na LEO, jak reprezentacja pod jego kierownictwem wywalczyła awans do Euro, bo jak znam życie to nie. Taka nasza posrana polska mentalność, jak dobrze to na rękach nosimy, jak dzieje się gorzej to od razu WON. Tak było z trenerem siatkarzy, to samo z trenerami Małysza i wieloma innymi. Jesteśmy porąbanym narodem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_p Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 14:02 "Szczekałem tak samo" jak dobrze poszperasz na forum to zobaczysz, że od dawna nie widzę sensu pracy Leo w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
folie Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 17.06.08, 15:22 jakie to typowe dla nas, prawda? nie zgadzam się z tobą i sądzę, że reprezentujesz pogląd mniejszościowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: 67.60.67.* 17.06.08, 19:21 Polska osiagnela sukces,teraz tylko isc za ciosem i uporzadkowac cala polska pilke z korupcji i to nie patrzac na kolesiostwo,dawne zaslugi klubow i ich tradycje.nie powiekszac,a zmiejszyc wszystkie ligi. OE = 9 druzyn,graja w calym sezonie po 4x. I liga = 14 druzyn. II liga[jedna] = 18 druzyn. III liga[dwie grupy]= po 16 druzyn. w kazdym wojewodztwie IV liga = po 14 druzyn. nizej klasy A B C D itd.= po 12 druzyn. inaczej nadal bedzie MARAZM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: 67.60.67.* 18.06.08, 23:23 tylko czy to zrobia ? a tego wlasnie potrzeba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Beenhakker won! won! won z Polski! IP: 67.60.67.* 19.06.08, 01:34 i co?to was nie obchodzi,nie chcecie swego dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcola Re:won i raus czy jest roznica IP: *.pools.arcor-ip.net 19.06.08, 13:37 Trener niemiecki raus na trybuny, to wywalono i wykropkowano, trener polski WON watek sie rozwija i nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
tomektomek Re: Beenhakker won! won! won z Polski! 19.06.08, 14:51 Antoni_P to pewnie jakiś polski trener i dlatego się opowiada za polską myślą szkoleniową. Dobre sobie... Odpowiedz Link Zgłoś