hanah.vic 05.01.10, 13:14 Hej, Czy ktoś wie jak pracuje się w firmie Lava Group ? mam tam spotkanie w sprawie pracy i chciałabym wiedzieć co i jak..:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pracownik LG Re: Lava Group IP: 94.254.207.* 06.01.10, 21:14 Jeśli jesteś ambitna i stawiasz sobie wysoko poprzeczkę to jest miejsce dla Ciebie. Ja tam pracuje i jestem bardzo zadowolona, ale było kilka osób, które się nie sprawdziły i zostały zwolnione, a teraz uskuteczniają jakieś dziwne wpisy na forum. Plusem jest praca od 8.30 do 16.30. Czasem zdarza się zostać dłużej, ale raczej rzadko no chyba, ze jest sporo pracy, ale są wtedy nadgodziny, które można sobie wymienić na urlop lub pieniądze. Nie ma tu miejsca dla osób, które są leniwe, dlatego tak wiele kontrowersji wokół Lava Group. I Co najważniejsze z czasem można zarabiać naprawdę fajne pieniądze. Jest to oczywiście zależne od Twoich wyników i starań, ale jak ktoś chce to wszystko można:). Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Lava Group IP: *.171.118.226.static.crowley.pl 23.01.10, 16:49 widze że ta sama osoba która jedzie jadem na gowork - buszuje tez i tutaj. Podobnie jak na gowork wysyla maile o 1 w nocy co pokazuje od razu że jest to jakaś zakompleksiona osoba która nie ma co innego do roboty w nocy. Ja pracuje w Lavie i polecam normalnym osobom które chcą pracować. Nie wszyscy nadążają ale to jest ich problem bo zamiast wziąść się do roboty wolą się wyładowywać na forach. A swoją drogą skoro tam tak źle to czemu tam jeszcze pracuje - czyżby w innych firmach nikt nie docenił jej zdolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: Lava Group IP: 80.50.135.* 26.01.10, 12:36 i jak tam po spotkaniu??? teraz ja mam tam spotkanie i co pracujesz, zadowolona??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanah Re: Lava Group IP: *.opi.org.pl 26.01.10, 16:07 Hej, Nie, nie dostalam tej roboty, ale czytając po postach to chyba dobrze. Generalnie nie byłam zadowolona z rozmowy kwalifikacyjnej, choć Pani sprawiała miłe wrażenie.Generalnie zdyskwalifikowało mnie chyba małe dziecko w domu....:-) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Lava Group IP: *.icpnet.pl 08.02.10, 16:02 Napisz prosze o co pytali na rozmowie? Z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah.vic Re: Lava Group IP: *.opi.org.pl 08.02.10, 16:08 Normalne pytania- czym się zajmowałam u poprzednich pracodawców, jak wyglądał mój dzien pracy. Nic nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Lava Group IP: *.icpnet.pl 08.02.10, 16:50 Dzieki! A bylo cos podchwytliwego, na cos sie przygotowac? Co zrobic wg Ciebie zeby dostac te prace? Odpowiedz Link Zgłoś
a.radziwonowicz Re: Lava Group 08.02.10, 21:18 Asia, nie wiem czy jest sens tam aplikować- niestety oceny tego pracodawcy nie są zbyt dobre- no ale to już zalezy od Ciebie. Niestety nie wiem co zrobić żeby dostać tę pracę. Trudno mi powiedzieć czym się kierują przy wyborze pracownika. A na jakie stanowisko tam alikujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunny Re: Lava Group IP: *.147.216.252.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.04.10, 13:00 jak to małe dziecko Cię zdyskwalifikowało? Poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik LGroup Re: Lava Group IP: *.centertel.pl 17.04.10, 20:50 No cóż. Tak jak pisałam wcześniej LGroup to nie jest miejsce dla ludzi zawsze znajdujących proste wytłumaczenie dla swoich niepowodzeń. Najlepiej nie w swoich działaniach (lub ich braku...) tylko np.w sprzedawanych produktach, organizacji pracy, kierownikach itp. Mimo wszystko życzę Ci Aniu powodzenia, choć twoja obecna firma z tego co wiem produkuje plecaki w Chinach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim Re: Lava Group IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.05.10, 11:24 Ile mozna zarobić na rękę w tej firmie ..???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjhtrj Re: Lava Group IP: *.171.118.226.static.crowley.pl 04.05.10, 20:08 Ania Ko. - za twoje obgadywania i jatrzenie w firmie to -powinnaś była wcześniej wylecieć i tyklko dobre serce kierowniczek cie chroniło - teraz sprzedajesz plecaczki najgorszego gatunku z chin i sie nie możesz pogodzić z porażką - bo po prostu jestes słabiutka - powodzenia w dalszym jątrzeniu u nastepnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszystko się zgadz Re: Lava Group IP: 109.243.201.* 12.05.10, 11:12 z żalem zawiadamiam, że to nie Ania Ko.......... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Lava Group IP: 78.133.225.* 14.05.10, 20:48 Kotek, pudło. To nie Ania. Daj dziewczynie święty spokój, bo za jej wyniki powinnaś ją w pupcię całować. Dorzucała się przez kilka lat do twojej pensji. Zgaduj dalej;) Lista kandydatek jest dłuuuuga......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lava Group IP: 195.205.221.* 13.05.10, 13:39 Ilu pracowikow zarudnia firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolekcjoner Re: Lava Group IP: *.222.240.9.spray.net.pl 18.05.10, 19:14 W sumie około 80 z czego 45 na magazynie . Firma jest bardzo mała ale cały czas się rozwija . Dużo szumu na tych portalach - myślę ,ze każda ze stron powinna wyciągnąc odpowiednie wnioski . Dział Sprzedaży - komu nie pasuje w 90 % praca to szkoda waszego czasu - szukajcie nowej posady w innej firmie , Zadząd - zauważcie swoje błędy napewno się Wam to opłaci . Dobrze by było aby ta walka już się skończyła - tylko odbija się to na pracownikach . Życzę wszystkim powodzenia i pozytywnego myślenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Klient Lava Group - tragedia IP: *.ghnet.pl 18.05.10, 19:47 Połowa pracowników pracuje na magazynie / 45 osób/, a na małe zamówienie czeka się miesiącami. Zaliczka 45% a potem czeka się 2-3 m-ce na zamówienie.To efektywność tych pracowników na magazynie jest żenująco niska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aktualny Klient Re: Lava Group - tragedia IP: 94.42.84.* 14.06.10, 09:40 Szanowny Były Kliencie - nie czeka się tak długo na realizację zamówienia z powodu "złych pracowników magazynu" tylko z powodu oczekiwania na dostawę towaru. Chyba nie warto wygłaszać takich opini skoro nie czyta się podpisywanych zamówień i nie słucha KAM. Każde zamówienie jest realizowane z ogólnie przyjętymi standardami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lava Group - tragedia IP: *.play-internet.pl 19.09.11, 13:17 To zapraszam jako 46 osoba do pracy na tym magazynie,wtedy zapewne zamówienia będą szybciej realizowane.A może inaczej,nie powinny się na takie tematy wypowiadać osoby które nigdy tam nie pracowały i nie miały styczności z pracą na magazynie.Ludzie tam pracujący dają bardzo dużo z siebie aby zlecenia były realizowane o czasie,a małych zamówień takich jak tego kogoś kto to napisał nie powinno się realizować,bo po zakupy to do sklepu się chodzi... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lava Group - tragedia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.12.11, 02:46 A ja się z tym nie zgodzę,skoro przyjmowane są zamówienia,to powinno się je w czasie realizować...To co teraz napiszę,a z dobrych źródeł to wiem i jest to informacja dla Prezesów,to co się dzieje na tamtejszym magazynie to dosłownie skandal... Traktowanie pracowników przez kierownictwo produkcji to,sorki, nawet niewiem jak to nazwać...Dlatego i pracownicy nie wywiązują sie ze swojej pracy,tak jak należy,bo po co??? Do najmożniejszych tej firmy!!!!!!! Pomyślcie o tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.play-internet.pl 04.02.14, 13:19 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Lava Group - tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.15, 21:25 k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lava Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 21:27 nie wiem kiedy ty pracowałes ale ja od kilku miesiecy. Firma i praca jak kazda choć moim zdaniem w LAvie jest lepiej niz w wielu innych. Produkty sprzedają sie dobrze - robić trzeba jak wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Lava Group IP: *.warszawa.mm.pl 20.12.10, 15:56 aż szkoda się wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lava Group IP: 178.73.49.* 20.12.10, 19:14 dokladnie, szkoda gadac trzeba sie samemu przekonać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lava Group IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.10, 19:34 Wszystkim Tym, którzy przejdą pozytywnie rekrutację do firmy Lava Group życzę dużo zdrowia i silnych nerwów w Nowym Roku 2011 pracującym w firmie Lava( i nie jest to żart). P.S Jeśli ktoś nie musi to lepiej żeby się nie przekonywał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lava Re: Lava Group IP: *.bemowonet.pl 28.12.10, 15:48 Jak się pracuje w firmie Lava? Opinie są podzielone, dajce znać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Lava Group IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.12.10, 17:43 jest ok. kaska ok i na czas. godziny 8.30 -16.30. na zapleczu nie ma rotacji - w sprzedaży bardziej nerwowo - chociaż są tam babki co pracują kilka lat co sie rzadko w sprzedazy widzi. produkty bardzo ok - firma sie szybko rozwija - dziś 100 ludzi. minus - totalny brak socjalu i to jetst moim zdaniem przeginka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atam Re: Lava Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:37 no są podzielone. Tą firmę albo trzeba lubić albo nienawidzić. Czemu? Jeżeli zaakceptujesz azasday i się odnajdziesz to ok, jak nie to ... bye!! Moim zdaniem jak już się jest w środku to warto powalczyć. Jak robisz swoje (zapieprzas w sprzedaży) to jest OK. Same produkty się sprzedaje w miarę łatwo (lepsze od konkurencji). Za częste zmiany, ale jak coś ustalone to się nie zmienia. Jest trochę rozsądnych ludzi.. Największa rotacja w sprzedazy, ale tu chyba wiele błędów (ta firma od rekryutacji chyba nie pomaga w tym:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Lava Group IP: 46.112.99.* 30.12.10, 22:37 ta firma to żenua na najwyższym poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krótko Re: Lava Group IP: 78.133.225.* 11.01.11, 16:46 Brak socjalu to akurat najmniejszy problem w LG... Może by tak Sz.P. Kier. chociaż do kawiarenki internetowej się przeszła (tutaj wyświetla się IP;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: officeworker Re: Lava Group IP: *.centertel.pl 17.05.11, 08:53 Heh naprawdę widać, że kierwonictwo w/w firmy jest bardzo kompetentne :) Rozmowe mam dzisiaj o 14.00 ... Ale po tym co tu przeczytałem raczej sobie ją daruję. Pozdrawiam ambitnych ludzi, którzy szukają pracy w poważnych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: Lava Group IP: *.bemowonet.pl 23.05.11, 22:36 Niestety jedynym sukcesem tej firmy jest duża skuteczność w zatrudnianiu na okres kilku tygodni lub miesięcy...Zadziwiające, że mimo tak złej opinii o firmie Lava Group wciąż znajdują się naiwne osoby chcące tam pracować. Strata czasu i nerwów. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkt Re: Lava Group IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.05.11, 11:38 moja znajoma pracuje w Lava i mówi że rotacja jest w sprzedazy, w pozostałych dzialach nie ma w ogole rotacji - ludzie pracuja po kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Lava Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 21:39 wiem, wiem. Konkurencja nas nie lubi. Przestańcie wreszcie z tym negatywnym PRem na forum gazety bo i tak wygrywamy na rynku !!! Z wypowiedzi widać, że nie pracujecie w Lava :) żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Re: Lava Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 23:23 no to proponuję zajrzeć na stronę firmową. Z prezentacji wynika, że firma robi ostatnio wzrrosty sprzedaży ponad 30% rocznie. Jak to możliwe przy jak piszecie rotacji pracowwników w sprzedaży? Na czymmpolega sukces tej firmy w branży? Bo jak się rozglądam naokoło to u wszystkich raczej spadki , i to niemałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Lava Group IP: 194.153.115.* 13.06.11, 01:05 na stronie to można sobie wszystko napisać. Jak Ci powiem, że moja kupa jest ze złota to też uwierzysz??? no właśnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Lava Group IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 13:28 Hej! Dostałem propozycję pracy od LG, juz wiem że socjalu nie ma. Może ktoś napisać czy są jakieś szkolenia, program rozwojowy co coś takiego? No i jak w ogóle zarobki dla KAM? Będę wdzięczny za info. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tem Re: Lava Group IP: *.centertel.pl 21.06.11, 17:24 Ale w sprzedaży jest dwóch dyrektorów facetów . Anna DB to nie pracuje w sprzedaży???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Lava Group IP: *.181.11.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.06.11, 10:47 chcialem aplikowac do LG, ale nie wiem czy warto z uwagi na zarobki? Ile proponuja podstawy na stanowisku KAMa?Jakie sa premie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: Lava Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 13:23 Ja sie spotkalem z totalnym brakiem szacunku do pracownika. Kierownictwo smieszne a decyzje ich a szkoda gadac. Jak pracowales /las w korporacji proponuje sie tam nie pchac bo szkoda szoku kulturowego. Nie szanuja rodzicielstwa i u mnie to bylo przeszkoda. Jak nie masz cisnienia to nawet nie aplikuj. Napewno nie warto dla nich rzucac obecnej pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarna Re: Lava Group IP: *.home.aster.pl 02.08.11, 23:32 A ja ciekawa jestem zarzadu! Co to za ludzie?? Co o nich myslicie? Dziekuje za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldmqq Re: Lava Group IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 10:01 Jestem ciekawa, czy idziesz na rozmowę rekrutacyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikant Re: Lava Group IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.08.11, 18:29 aplikuje do Lavy - 3000 netto + samochód i prowizje - dla mnie kupa kasy, czy cięzko jest przejśc rozmowe kwalifikacyjną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Lava Group IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 19:56 Witam, Dostałem propozycję rozmowy w firmie Lava. na forach wiele negatywów o firmie. Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto tam teraz pracuje, jak jest faktycznie. Czy warto aplikowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiechu Re: Lava Group IP: 94.42.84.* 08.09.11, 17:37 zdecydowanie polecam, fajna firma z pomysłami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Lava Group IP: *.static.icpnet.pl 09.09.11, 21:59 Fakt, pomysly mają.. I to jakie! Radzę wczytać się w fora (chociaż np na go worku skutecznie je wyczyścili) zanim ktokolwiek zachłyśnie sie 3000 netto. Firma od tej kwoty odlicza pewne koszty pracownicze (związane m.in. z wykorzystaniem samochodu służbowego), także ostatecznie podstawa jest niższa. Rotacja pracowników jest zatrważająca - wystarczy prześledzić ilośc ogłoszeń zamieszczanych na popularnych portalach. Jeśli szukasz zarobku na 2-3 miesiące - zarobisz na te lepsze dropsy. Szukając poważnego miejsca pracy - szukaj gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.n.a Re: Lava Group IP: 194.153.115.* 14.09.11, 23:40 oj prawda prawda. Zgadzam się całkowicie z opinią koleżanki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawka Re: Lava Group IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.11, 12:38 Mam, niedlugo rozmowe w LG ale slyszalem ze firma sie przenosi pod Warszawe ? co mi znaczaco nie odpowiada, wiem ze na rozmowie moga mi calej prawdy nie powiedziec takze jesli ktos co wie to pls napiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.11, 00:13 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Lava Group IP: *.205.100.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.12, 21:18 W sumie to na każdego pracodawcę można znaleźć jakiegoś haka. W Lavie zarobki są ok, z zarządzaniem już gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hat Re: Lava Group IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.08.12, 09:22 wyluzuj troche, 3000 netto, samochód i prowizja to dobra pensja, jak czytam twoje wpisy to widzetylko chęć obrażania wszystkich, wszystko źle - totalna żenua, ciekawe co ty robisz i jaką masz robote, może zdradzisz tą cudowną wyspę na której pluskają syrenki takie jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.n.a Re: Lava Group IP: *.bemowonet.pl 08.08.12, 21:14 ta cudowna wyspa to robienie tego samego co w LG i nawet dla tych samych klientów.co od was odchodzą Rafałku:) p.s sama jestem sobie szefem i nie musze sie dzielić i wysłuchiwac bzdur na zebrankach.....i wcale nie mówie że wszystko jest u was źle.....fajną macie kadrową i fajne autka oznakowane logo Longeere- czasem nawet sie mijamy na spotkaniach:) i fajny pomysł na biznes-sporo sie przez rok nauczyłam:) Pozdrawiam nieserdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Lava Group IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 21:44 Nie pracuje ani nie pracowałam w firmie Lava ale wspolpracuje z nimi. Nie mam oczywiscie pojecia o warunkach pracy ale fakt, ze handlowcy sie zmieniaja dosc czesto to prawda. Przez kilka lat wspolpracy opiekowalo sie nasza firma kilka osob- chyba ok. 5-6. A byl taki okres czasu, ze w ciagu pol roku osoba zmieniała sie chyba co kilka miesiecy bo, kazde kolejne zamówienie realizowal ktos inny. Ale nic wiecej nie wiem na temat firmy Lava z poziomu pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.15, 21:33 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejo Re: Lava Group - 3 x NIE IP: *.158.218.228.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.05.15, 13:39 Zgadzam sie, mozna nauczyc sie sporo. Prezesi wymagający, mozna sie przestraszyć ale ogólnie sympatyczni ludzie. Ja pracowalem w eksporcie i byla to ciekawa robota - troche pionierska ale to dodawalo smaczku. Nie spotkalem sie z mobbingiem czy czymś takim - gra w otwarte karty, bez sciemniania, szefowie mówią jasno czego chcą i co moga dać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skillet1 Re: Lava Group - 3 x NIE 01.12.15, 18:38 Firma miała potencjał i sporo fajnych wartościowych ludzi. Później zaczeły się zwolnienia i siadło. Można było się dużo nauczyć. Wystarczy popatrzyć na goldenline czy linkedin CV ludzi i popatrzeć gdzie większość z nich trafiło - wysokie i odpowiedzialne stanowiska. No i z dużo dłuższym stażem niż w Lava Group. Choć jeden z prezesów ciągle nam powtarzał, że skończymy w MC Donalds. Nie żałuje spędzonego tam czasu ! Prezesi z duża wiedzą, którą się dzielili w fajny sposób. Po prostu nie mieli podejścia do ludzi. Firma na start zawodowy wręcz idealna - Polecam (pod warunkiem posiadania mocnych nerwów). :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Lava Group - 3 x NIE IP: *.146.136.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.02.16, 10:48 Eeeee Odpowiedz Link Zgłoś