Dodaj do ulubionych

Co się tam dzieje

14.01.10, 21:13
Miałem okazję pracować w tej firmie, jednak do czasu. Do czasu kiedy nie
oszukano mnie, że firma nie płaci składek ZUS, że obniża wynagrodzenie...
słowem... próbują ratować tyłek kosztem pracowników. a Inspekcja Pracy tylko
czeka i zaciera ręce... Ludzie, omijajcie tę firmę z daleka. Naprawdę - dobra rada
Obserwuj wątek
    • telemarketerowiec Re: Co się tam dzieje 14.01.10, 21:25
      Dodam jeszcze, żeby wszystkie osoby, które cokolwiek mają do tej firmy,
      wpisywały tutaj swoje żale. Niech się dowiedzą ludzie, których trzeba ostrzec
      przed rekrutacją, jakie tam są zasady.
    • exkalfas Re: Co się tam dzieje 14.01.10, 22:47
      Przyszli pracownicy.Omijajcie tę firme szerokim łukiem!!! Głodowa
      pensja,a raczej tylko prowizja bez podstawy,wynagrodzenie ok. 5.000
      zł na początku-zapomnijcie!!!.Nie opłacany ZUS-o tym dowiecie sie po
      jakimś czasie.Dynamicznie rozwijająca się firmą z zagranicznym
      kapitałem-to tylko ładne opakowanie.Możliwość awansu na stanowisko
      trenera, asystenta menadżera lub menadżera oddziału-owszem dodanie
      obowiązków za identyczne pieniądze.Nie interesuje ich
      wykształcenie,doświadczenie
      pochodzenie,wiek,płeć- z jasnego powodu:będą mieli naiwnych murzynów
      do pracy,których myslą,że przerobią.Wymagaja uczciwości-tak owszem
      działo to w jedną strone:masz być lojalny do bólu w stosunku do
      firmy-oni wobec ciebie nie.Wysoka kultura osobista-owszem wasza bo
      napewno nie Pana Prezesa. Wprowadzanie chorej atmosfery,buntowanie
      pracowników przeciwko sobie,skupianie sie na tym co kto powiedział i
      ciągłe śledztwa-to na porządku dziennym.Nie dajcie się zwieść
      ładnym budynkiem biurowym.
    • telemarketerka0 Re: Co się tam dzieje 15.01.10, 00:15
      Popieram wszystko co piszecie, sama tam pracowałam i to był największy błąd jaki
      popełniłam w życiu. Kalfas Marketing chyba Kalfas Pierdolnik, bo inaczej
      określić się nie da.
      Teraz tak info dla nowych osób które trafia na ich ogłoszenie: firmę Kalfas
      Marketing bądź Kalfas bo chyba zmienili tą nazwę omijajcie z daleka, nic was tam
      nie czeka dobrego tylko wyzysk pracodawców którzy potrafią tylko robić plotki i
      ciągle coś kręcić. Info dla osób korzystających z usług tej firmy, ludzie nie
      dajcie się naciągnąć, to są naciągacze, jakich mało bo wy jako klienci
      wykupujecie od nich stronki www a oni nawet nie racza ich wykonać a jak już
      zrobią to masakra, ściemniają wam że macie taką super propozycję, UE NIBY
      FINANSUJE, NA GOOGLACH BĘDZIECIE A TAK NA SERIO NIE MACIE NIC POZA SZABLONEM
      STR. BO OCZYWIŚCIE GRAFIK MIAŁ ZŁY DZIEŃ I NIE WYKONAŁ NIC(jeżeli w ogóle są tam
      graficy) bo ta firma to jedna wielka ściema. Co więcej część osób które
      skorzystały z usług tej firmy jest w trakcie składania pozwu do sądu...
      • exkalfas Re: Co się tam dzieje 15.01.10, 04:03
        Firma działa pod dwiema jeszcze nazwami: Kalfas Internet Service
        Sp.zo.o oraz Kalfas HR Service Sp.zo.o.Podsumowując czy to Kalfas
        Marketing Sp.zo.o.czy dwie nazwy wymienione powyżej to jedna i to
        sama firma różniąca sie jedynie nazwami.
        • telemarketing_2 Re: Co się tam dzieje 15.01.10, 15:18
          Również miałam okazję tam pracować. NIE POLECAM NIKOMU. Banda cwaniaków i kłamców. Nie wierzcie w ani jedno ich słowo. W ogłoszeniach piszą, że na początek zarobki ok. 4 tys. zł gwarantowane a gwarantowane jest 0zł bo podstawy tam nie dostaniesz żadnej, w tym "burdelu" ciężko coś sprzedać, zwłaszcza ich strony www, które jak ktoś już napisał są robione w szablonie za bardzo wygórowaną cenę - czyli liczycie tylko na naiwność i nieświadomość ludzi a jak już ktoś wie w czym rzecz ładnie was zrówna z ziemią :) nic w tym dziwnego... "Dyrektorzy" w tej firmie to jakaś pomyłka... jeden z nich latał pomiędzy stanowiskami pracy w "call center" z papierosem i zionęło od niego alkoholem. Call center? Nie można nazwać tak miejsca pracy jakie oferuje ta fitma. Bez przerwy niedziałający internet, zawieszające się połączenia, przerywane rozmowy i oburzony klient :) Wszystko to w okropnej atmosferze w której jak nie będziesz uśmiechnięty to już będziesz podejrzewany o jakiś spisek. BANDA CWANIAKÓW to idealne określenie na pozostały tam zespół. Pozdr., były pracownik
          • telemarketerowiec Re: Co się tam dzieje 15.01.10, 17:46
            No to coraz ciekawiej. Podnoszę wątek!!!
          • telemarketerowiec Re: Co się tam dzieje 20.01.10, 18:10
            Podnoszę wątek, proszę pisać swoje żale
        • pioo1977 Re: Co się tam dzieje 22.02.11, 20:25
          Witam,

ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o tą firmę i branżę ale podczas czytania forum i opinii jakie się znajdują jestem w szoku!!!
          po przeczytaniu tego już chyba nie BIORĘ udziału w rekrutacji.
          Firma Premium Internet Services Sp. z o.o. szuka ludzi do pracy - więc może uda się komuś do nie dotrzeć w ten sposób.
          Adres: ul.Kuhran 12k, Warszawa (obok CH Blue City).
          tel z którego kontaktowali się ze mną:
          22 255 3803; 22 255 3870

Życzę powodzenia
    • lastangels Re: Co się tam dzieje 28.01.10, 11:21
      ja znowu założyłem stronę internetową dzięki firmie KALFAS-MARKETING to kpina co faktycznie się otrzymuje ,naciągają ludzi , co do gadania przed zawarciem umowy to pogratulować, potem tylko płać i płacz , banda oszustów w żadnym wypadku nie polecam, zero kontaktu z osobą pracownikiem firmy KALFAS-MARKETING która mnie nabiła w butelkę po wybraniu numeru słyszę "nie możemy zrealizować tego połączenia" naobiecywał , nawychwalał a tak naprawdę to SZAJS za spore pieniądze , mam stronę w innej firmie nie podam danych , bo ktoś powie że reklama , że specjalnie osrał inną firmę , ale tam mam więcej zakładek i możliwości edycji za jedną dziesiątą tego co proponuje firma KALFAS-MARKETING.
      Cóż jeśli ktoś do was zadzwoni z KALFAS-MARKETING i zapyta czy jesteście zadowoleni ze swojej strony internetowej to jedna moja dobra rada-''' zapytajcie się go czy może coś dla was zrobić''' na pewno odpowie TAK spokojnie odpowiedzcie ODPi......... się.
      zaoszczędzicie pieniądze ,czas i nerwy.
      • telemarketing_2 Re: Co się tam dzieje 29.01.10, 13:10
        żenująca wypowiedź poprzednika... Ok, zrobili Ci stronę nie taką jak chciałeś, ok, nr nie odpowiada, czujesz się oszukany..., ale jak byś poczytał wyżej, ludzie, którzy Ci to sprzedali też zostali oszukani... to nie ich wina, że firma na szkoleniu mówiła, że za tą cenę będzie to, tamto i owamto a w efekcie okazywało się, że informatycy nie robią nic! Należy odróżnić: KONSULTANTA TELEFONICZNEGO od FIRMY czy INFORMATYKÓW. Ludzie, mamy niewdzięczną pracę, ale to nie znaczy, że zasługujemy na brak szacunku!! Współczuję tak niskiego poziomu kultury osobistej poprzednika.
        W ramach Naszego(telemarketingowców) usprawiedliwienia powiem tylko,że MY nie oszukujemy klientów świadomie, NAS oszukała firma. Przynajmniej w większości telemarketingowców(bo znam ich wielu) mogę powiedzieć, że nie działamy świadomie na niekorzyść klienta. Za to robi to dana firma, w czym również firma KALFAS MARKETING.
        P.S. Jak by mi Pan powiedział "Odp.. się" usłyszałby Pan o wiele gorszą wiązankę natomiast w kulturalny i inteligentny sposób :)
        • telemarketerowiec Re: Co się tam dzieje 21.02.10, 21:38
          Podnoszę wątek. A może prezesi i dyrektor zarządzający (czy jak tam wolisz "R" -
          prokurent" się wypowie? Czyżby ci zabrakło odwagi? A może wyrabiasz sobie dobre
          imię, które już dawno straciłeś? W innych firmach też chowałeś głowę w piasek.
          No cóż... w ostatniej na ulicy Młynarskiej poznali się na tobie...
          • adko26 Re: Co się tam dzieje 22.02.10, 17:16
            Szukam osób ktore skorzystały z usług tej firmy,ostatnio zdecydowałem się skorzystać z usług nie czytając o tej firmie nic w necie, po wypowiedziach coś czuje że się wpakowałem i kasa poszła się ....na dodatek parę dni była stronka teraz jej nie ma!!! Może coś trzeba z tym zrobić, może warto odezwać się do jakiś dziennikarzy którzy zainteresują się firmą,żeby inne osoby nie zostały nabite w butelkę!!!
            • kam37 Re: Co się tam dzieje 22.02.10, 19:03
              Ja skorzystałam, na szczęście nie zapłaciłam im ani grosza i to tylko dlatego,
              że zażądałam wystawienia faktury na cenę za jaka zamawiałam usługę (nie podają,
              że do ceny doliczą jeszcze VAT!). Na dobry początek uwzględnili reklamację ale
              zapomnieli wysłać poprawioną fa, sama się upomniałam. Dzięki temu, że poprawioną
              wysyłali przez miesiąc, zorientowałam się, że coś jest nie tak, dałam im czas na
              zrealizowanie zamówienia zgodnie z moim zamówieniem, czego nie zrobili i
              odstąpiłam od umowy. Teraz mnie straszą wpisaniem do rejestru dłużników,
              przekazują sprawę Intrum Justiti, więc poinformowałam ich, że muszą mnie pozwać
              i wygrać w dwóch instancjach abym im choć złotówkę zapłaciła.
              Jeśli się im zapłaciło należy rozwiązać umowę, wezwać ich do zwrotu pieniędzy i
              ewentualnie pozwać.
              Ja zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy do prokuratury, bo widzę, ze skala
              zjawiska (oszukanych klientów), jest duża, ale muszę się jeszcze poradzić
              kolegów po fachu, jestem prawniczką ale na karnym się nie znam. W przypadku
              chęci wspólnego działania prosze o kontakt na adres kancelariapp@wp.pl.
              • pseudokancelaria Re: Co się tam dzieje 27.02.10, 20:53
                Warto zacząć od tego, że na niczym się Pani nie zna. Kto ma wątpliwości niech
                poczyta:

www.ofachowcach.pl/Opinie.aspx?Fachowiec=68842
                Wypisuje Pani jakieś bzdury, podobne do tych jakie można usłyszeć korzystając z
                pani porad. Nie znam szczegółów, ale nawet początkujący przedsiębiorca wie, że
                do ceny netto dodaje się VAT, poza nielicznymi wyjątkami. Jak można chcieć
                pomagać innym nie znając takich podstaw? Szuka Pani naiwnych osób od których
                chce wyłudzić pieniądze wprowadzając ich w błąd i wskazując możliwości
                odstąpienia od umowy, które są dla nich niedostępne? Po Pani poradach wiem
                jedno, jeżeli zawarłam umowę, muszę się trzymać ustaleń w niej zawartych, a nie
                łudzić się, że są sposoby, żeby się z tego wyplątać, bo mogę jedynie stracić
                kolejne pieniądze.
                • kam37 Re: Co się tam dzieje 08.03.10, 14:59
                  Widzę, że działalność Kalfas Marketing nie ogranicza się jedynie do
                  prób wyłudzenia pieniędzy od klientów, ale również zajmujecie się
                  Państwo naruszaniem dóbr osobistych. Wyłącznie osoby związane z
                  Kalfas Marketing, a najprawdopodobniej jej szefowie lub jedna z
                  pracownic, byli w stanie powiązać moje wpisy pod loginem z
                  konkretnymi danymi osobowymi.
                  Ma Pani rację, ten kto zawiera umowę musi się z niej wywiązać, w
                  przypadku umów z Kalfas Marketing jedna strona jest zobowiązania do
                  stworzenia profesjonalnej strony internetowej, zgodnej z
                  zamówieniem klienta oraz zamieszczeniem jej w wyszukiwarce Google,
                  a klienta obowiązkiem jest zapłacić. Przy czym zapłacić za wykonaną
                  usługę polegająca na stworzeniu nowej rzeczy. Kalfsa Marketing nie
                  wywiązuje się z umów i dlatego m.in. ja nie zapąłcę za niewykonaną
                  usługę.
                  Ceny zawsze muszą być jasno podane i kazdy ma prawo wiedziec czy
                  płaci się brutto czy netto (wszystkie oferty które otrzymuję
                  zawierają informację, czy do podanej ceny nalezy doliczyć podatek
                  VAT, nie każdy przedsiębiorca jest płatnikiem podatku VAT), bez
                  względu na to czy mówimy o stosunkach przedsiębiorca - konsument,
                  czy przedsiębiorca - przedsiębiorca. Moja reklamacja, co do ceny w
                  spółce Kalfas Marketing została uznana.
                  Ponadto, co łatwo sprawdzić, moja kancelaria działa od lutego 2006
                  roku, a w obecnej formie od lutego 2007 roku, od początku w tym
                  samym miejscu i jest to jedyne źródło mojego dochodu. Mam jeszcze
                  jedną pracę - społeczenie udzielam porad prawnych. Gdybym się na
                  niczym nie znała nie przetrwała bym na tym rynku, tym bardziej, że
                  wśród wszystkich zawodów prawniczych najlepszą reklamą i źródłem
                  klientów są inni zadowoleni klienci, bez klientów stałych i z
                  polecenia nikt by nie przetrwał.
                  Osobom pokrzywdzonym przez Kalfas Marketing udzielma bezpłatenej
                  pomocy prawnej, w tym celu prosze o kontakt pod adresem
                  kancelariapp@wp.pl lub pod adresem zamieszczonym na stronie
                  www.ofachowcach.pl.
                  • marek_koszalin Re: Co się tam dzieje 15.03.10, 22:28
                    Tak trochę z boku obserwuję toczącą się tu dyskusję. Sam wykupiłem dwuletni
                    abonament w Kalfas Marketing, po czym szukając adresu, gdzie mógłbym wysłać
                    płytę z moimi projektami na stronę (miły Pan sprzedawca podawał mi ten adres,
                    ale niestety zgubiłem kartkę) trafiłem na to i forum na innym serwerze.
                    Przeraziłem się strasznie, jeszcze nie zapłaciłem, a czytając te wszystkie wpisy
                    byłem pewien, że mnie oszukano, że nie będzie strony, a jak będzie to będzie źle
                    zrobiona, albo będzie coś nie tak z płatnością. Na szczęście wszystko co można
                    tu przeczytać to bzdury. Strona jest w wybranej przeze mnie domenie, cena na
                    fakturze była taka jak ta, którą usłyszałem potwierdzając warunki współpracy.
                    Owszem doliczono VAT, ale usłyszałem cenę netto. Wszystkie moje wskazówki co do
                    strony znalazły na niej odzwierciedlenie, nawet wrzucono przykłady robionych
                    przeze mnie projektów wysłanych na CD. Tak też się zacząłem zastanawiać jak
                    można kogoś oszukać? Dzwoni przedstawiciel, przedstawia ofertę współpracy,
                    podaję cenę i potwierdzamy rozpoczęcie realizacji. Gdzie tu pole do oszustwa?
                    Cena mogłaby się nie zgadzać owszem, ale skoro jest nagranie, to wszystko na nim
                    można potwierdzić. Strona miała być w Internecie w czasie do 5 dni, była po 3.
                    Na swoim przypadku wątpię też, że strona może być w tym czasie niewykonana.
                    Sprzedawca, który się ze mną skontaktował trzymał dla mnie moją domenę, a
                    zawierając umowę potwierdził, ze tam będzie moja strona i że wszystko jest
                    zarezerwowane. Te domeny nie są za darmo, więc chyba firma nie wyrzuca pieniędzy
                    w błoto. Podkreśliłem, że gdyby strony nie było to nie płacę, a przedstawiciel
                    zapewnił mnie, że na pewno będzie do 5 dni i on tego dopilnuje. Dotrzymał słowa.

Jak dla mnie Pani robi sobie tu darmową reklamę i nie zdziwiłbym się gdyby Pani
                    nigdy nic w tej firmie nie zamówiła, albo była z konkurencji. Faktem jest, że
                    miałem możliwość założenia strony w innej firmie, ale tam chcieli prawie 4 tyś
                    złoty za stronę w ich subdomenie, to jest dopiero oszustwo!! Taka z pani
                    profesjonalistka, że przez kilka lat prowadzenia działalności nie stać Pani
                    nawet na profesjonalonego maila, a korzysta Pani jak amator z darmowych kont.
                    Cóż niech to będzie podsumowaniem Pani profesjonalizmu. Cieszę się, że nie dałem
                    się zwieźć i zaufałem w to, że wszystko będzie zrobione zgodnie z zamówieniem,
                    bo czytając te bzdury przyznaję miałem wątpliwości.

• kam37 Re: Co się tam dzieje 16.03.10, 12:09
                      Panie Marku z Koszalina, proszę podać adres swojej pięknej strony internetowej
                      zrobionej przez Kalfas. To jak wygląda strona zrobiona dla mnie przez Kalfasa
                      wiedzą osoby, które BEZPŁATNIE korzystają z mojej pomocy i niech one ocenią moje
                      działania.
                      Ja robię sobie darmowa reklamę? Chyba nie sądzi Pan, że osoby do mnie piszące z
                      drugiego końca Polski w sprawie Kalfasa będą korzystały z moich usług w
                      przyszłości, gdy zajdzie taka potrzeba, a nie pójdą do kancelarii w miejscu
                      swojego zamieszkania. Tak naiwna to ja nie jestem. Nie proszę Szanownego Pana,
                      ja ciężko pracuję na swoja pozycję i swoje nazwisko, podobnie jak inne oszukane
                      osoby, a ponieważ jestem propagatorką społeczeństwa obywatelskiego, to gdy widzę
                      taką niesprawiedliwość działam, udzielając innym pomocy, również darmowej. To
                      wynika z bycia przyzwoitym człowiekiem.
                      Co do korzystania z bezpłatnego e-maila, to chyba o niczym nie świadczy, a w
                      szczególności o poziomie mojej pracy zawodowej. Pański komentarz świadczy za to
                      o Panu i chyba pojawiła się tylko po to aby po raz kolejny mnie zaatakować. W
                      zakres Pańskiego zainteresowania nie powinna wchodzić moja sytuacja majątkowa.
                      Jeżeli jest Pan zadowolony z usług Kalfas, to super ma Pan prawo do
                      zamieszczenia swojej opinii, ale co ma na celu atak na mnie? Bez tego ataku,
                      możne ktoś uwierzyłby w Pana pozytywną opinię, ale tak, to... Kto napisał tu
                      prawdę łatwo sprawdzić, wyszukując adresy stron zrobionych przez Kalfas Marketing.
                      Co do cen stron internetowych, to niech każdy sam się zapozna z ofertą konkurencji.
                      • ku.przestrodze.innych Ku przestrodze innych 22.03.10, 00:59
                        Witam serdecznie wszystkich,

Nie tak dawno również zostałem nabrany przez firmę Kalfas Marketing.
                        To co mi przedstawili to kpiny w najczystszej postaci.
                        Przez taką stronę mogę jedynie tracić klientów, a nie ich pozyskiwać. Wszystkim osobom, które zostały w ten sposób oszukane przez tę firmę, należy się odszkodowanie za poniesione straty moralne!
                        Tak więc, ku przestrodze innych, jeśli usłyszycie cokolwiek o firmie Kalfas Marketing... absolutnie nie dajcie się zwieść ich piękną mową. Będą to tylko puste słowa nie poparte czynami.
                        A jeśli już uda im się was oczarować, to pod żadnym pozorem nie płaćcie dopóki nie zobaczycie za co płacicie.

Pozdrawiam,
                        Nie zadowolony klient.
                        • gfa zgłaszajcie swoje sprawy na Policje 08.06.10, 11:22
                          Moja "współpraca" z KALFAS zainteresowała Policję sprawa trafiła już do Wydziału
                          dw. z Przestępczością Gospodarczą KWP w Katowicach - jeśli ktoś też został
                          przez nich oszukany, sprawę można zgłaszać do ww wydziału Policji - myślę że
                          zainteresują się innymi przypadkami.

Ja swoją sprawę zgłosiłam mailem, wysłałam również list polecony, opisałam
                          sprawę, załączyłam maile z pracownikami firmy. Otrzymałam informację że moja
                          sprawa a jest podobna do innych opisanych do forum jak najbardziej się nadaje -
                          a działalność firmy jest co najmniej na granicy prawa - PISZCIE DO NICH im
                          więcej osób się zgłosi tym szybciej będziemy mogli spać spokojnie!

KWP w Katowicach
                          Wydział dw. z Przestępczością Gospodarczą
                          ul. Lompy 19, 40-038 Katowice
                          tel. 032-200-25-00, fax 032-200-25-41,
                          e-mail: sekr-wdwzpg.kwp@slaska.policja.gov.pl
                      • jasqrwa Re: Co się tam dzieje 02.08.10, 22:54
                        proszę pana o kontakt jestem bezradny!!! zostałem oszukany!!!
                        ogrzewanie.jasinski@gmai.com nr.tel.663395458
                    • pajdex Re: Co się tam dzieje 25.03.10, 19:56
                      Widac od razu ze ten wpis zamiscił ktos z waszej złodziejskiej firmy Kalfas!!!
                      Uwieżcie ludzie że ja niestety skorzystałem z usług tej firmy kogucik.
                      Ich interesuje tylko kasa która macie im zapłacic za niby to profesjonalna strone a otrzymacie szablon i domene ktora mozna dostac za darmo u innych.Taka strona jak u nich kosztuje w granicach 400 zł a oni chca co najmniej 1200 za szablon.
                      w dodatku twierdza ze klient nie ma prawa odstapienia od umowy telefonicznej która oni nagrywaja a to bzdura!!!!!!
                      Jak sie nie zapłaci strasza firma windykacyjna VINDICO ktora jest ich własnoscia czyli znowu przekręt!!!.
                      Uczulam was ludziska omijajcie ich szerokim łukiem nie dajcie sie namówic na ich miłe słowka!!!!!!!!!!
                      Mam nadzieje że w koncu prokurator sie tym zajmie!!!
                      A co do pani kam to dobra osoba mi pomogła wiec i wam pomoże .
                      To tyle.
                      • telemarketing_2 Re: Co się tam dzieje 30.03.10, 15:38
                        Nie sugerujcie się proszę wpisem "przepraszającym" bo dodał Go obecny "prezesik"
                        firmy Kalfas Marketing, Pan RAdosław, który nie nadaje się do niczego innego jak
                        splunięcia mu w twarz i rozdeptaniu go jak robaka... nie, robaka mi by było
                        bardziej szkoda...
                        Banda pajacy - tyle o zarządzie tej firmy :-)
                      • gfa Wydziału dw. z Przestępczością tam piszcie 08.06.10, 11:20
                        Moja "współpraca" z KALFAS zainteresowała Policję sprawa trafiła już do Wydziału

Ja swoją sprawę zgłosiłam mailem, wysłałam również list polecony, opisałam
                        sprawę, załączyłam maile z pracownikami firmy. Otrzymałam informację że moja
                        sprawa a jest podobna do innych opisanych do forum jak najbardziej się nadaje -
                        a działalność firmy jest co najmniej na granicy prawa - PISZCIE DO NICH im
                        więcej osób się zgłosi tym szybciej będziemy mogli spać spokojnie!

KWP w Katowicach
                        Wydział dw. z Przestępczością Gospodarczą
                        ul. Lompy 19, 40-038 Katowice
                        tel. 032-200-25-00, fax 032-200-25-41,
                        e-mail: sekr-wdwzpg.kwp@slaska.policja.gov.pl
                        • luska2011 Re: Wydziału dw. z Przestępczością tam piszcie 27.03.11, 12:42
                          to nic nie da to jest sciema co piszesz tylko pozew zbiiorowy cos moze nie takie dzialania
                  • gfa Re: Co się tam dzieje 06.05.10, 12:10
                    witam, tez dałam się nabrać na szczęście nie zapłaciłam, zamierzam sprawę
                    zgłosić policji gospodarczej oraz złożyć pozew w sądzie. Teraz mnie straszą,
                    dzwoni windykacja a nawet nikt się nie pofatygował zobacz że odstąpiłam od
                    umowy, i nie wysłałam żadnych danych do założenia strony. jeśli ktoś chce się
                    dołączyć do pozwu proszę o kontakt gosiadob@interia.pl
              • olaf67-12 Re: Co się tam dzieje 10.10.10, 20:10
                Witam. Niestety też dałem się złapać na grę tej firmy. Rok temu zrobili mi "profesionalną stronę www" , czyli wrzucili moje opisy i zdjęcia w swój szablon. Od razu wiedziałem, że to kanciarze i że trzeba wypowiedzieć umowę, ale za rok trzeba zapłacić. Na moje nieszczęście, przypomniało mi się o wypowiedzeniu umowy w ostatnim dniu terminu na wypowiedzenie wg regulaminu 6miesięcy przed zakończeniem umowy. Wysłałem więc wypowiedzenie faxem no i listownie. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Myślałem, że wszystko załatwione do czasu kiedy parę dni temu zadzwonili do mnie i poinformowali mnie o wystawionej fakturze na następny rok. Okazało się, że moje wypowiedzenie umowy zostało odrzucone, bo nie dotarło na czas, a fax się nie liczy.
                Przez dłuższy czas nie odwiedzałem mojej strony, bo i nie ma na co patrzeć, a jak chciałem odwiedzić to "cudo" okazuje się, że w ogóle się nie wyświetla, nie istnieje. Nawet nie wiem od kiedy. Umowa została przedłużona od 18.09 br., faktura przyszła 06.10. z terminem płatności do 08.10. a od 06.10 na pewno strona nie działa do dziś. Mam nadzieję, że to jest powód, żeby zerwać umowę z ich winy.
                • sysia0 Re: Co się tam dzieje 09.12.11, 09:49
                  Witam. Ja też płaciłam za stronę przez rok ( opłata kwartalna) umowę miałam na 12 miesięcy bez żadnego regulaminu poniżej więc na moje jeżeli jest umowa na 12 miesięcy ( czas określony) to wygasa. I pisałam że nie przedłużam jej, a oni nadal słali mi faktury, stronę oczywiście usuneli po tych 12 miesiącach!!! Otrzymałam już po raz drugi przed sądowe wezwanie do zapłaty tym razem od VINDICO, wszystkie maile, pisma, mam w razie sprawy w sądze!!! Będę walczyła, już i tak rok się z nimi użeram ( bo to już trzecia firma począwszy od kalfas, dalej Premium, teraz Dortmund Niemcy!).
                  To co piszecie to jest masakra!!! Ale walczcie! Czekam tylko na pozew od nich!!!
            • allenda3333 Re: pozew do sądu za źle wykonąwrócili usługę 07.06.10, 15:14
              Ja skorzystałam z usług tej firmy i jestem bardzo nie zadowolona. Telefony by
              poprawili strone i zrealizowali co ustaliliśmy. Napisałam reklamacje ale do tej
              pory nie otrzymałam żadnej odpowiedzi jedynie tel. w sprawie płatności 2 raty za
              usługę-szablon stronki i wklejone zdjęcia tak od niechcenia. Pisałam maile z
              pozycji ich strony w sprawie kontaktu ze mną i załagodzenia sprawy jakiś rabat i
              zamykamy ten rozdział, a we wrześniu i tak się rozstajemy(bo wypowiedzenie
              wysłane poleconym i nie wróciło, choć odpowiedzi na nie żadnej).
              A dziś dostałam wezwanie do zapłaty bo inaczej umieszczą mnie w rejestrze
              dłużników. Chyba trzeba iść do sądu i prosić o zwrot całe zapłaconej kwoty.
              • gfa Re: pozew do sądu za źle wykonąwrócili usługę 08.06.10, 11:15
                • jasqrwa Re: pozew do sądu za źle wykonąwrócili usługę 02.08.10, 22:37
                  proszę podaj mi swoje namiary lub zadzwoń do mnie bo nie wiem co mam robić chce
                  przyłączyć się do pozwu a nie wiem jak to ugryść!!! mój telefon 663395458
                  pozdrawiam
                  • mirek214 Re: pozew do sądu za źle wykonąwrócili usługę 17.09.11, 01:02
                    szukam ludzi z pomorz ktorzy zostali naciagnieci przez te firme tel.604 950 214
                • pioo1977 Re: pozew do sądu za źle wykonąwrócili usługę 22.02.11, 20:30
                  Witam,

ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o tą firmę i branżę ale podczas czytania forum i opinii jakie się znajdują jestem w szoku!!!
                  Biorę właśnie udział w rekrutacji, po przeczytaniu tego już chyba nie.
                  Firma Premium Internet Services Sp. z o.o. szuka ludzi do pracy - więc może uda się komuś do nie dotrzeć w ten sposób.
                  22 255 3803; 22 255 3870

Życzę powodzenia
                  • zarabianienaekranie OSZUSTWO KALFAS MARKETING - ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.03.11, 11:59
                    ZAPRASZAM WSZYSTKICH POSZKODOWANYCH PO POZWU ZBIOROWEGO NA FIRME KALFAS MARKETING. PODAJE ADRES GDZIE PROSZĘ SIE ZALOGOWAĆ I OPISAĆ PRZYPADEK WYSŁAĆ MAILA DO NAS Z IMIENIEM I NAZWISKIEM. NIE PODAWAĆ PUBLICZNIE. INFORMACJI.
                    STRONA WWW.ZARABIANIENAEKRANIE.PL
                    www.zarabianienaekranie.pl - pomagamy wybrnąć z tej fatalnej firmy. Posiadamy w swoim zapleczu około 11 zebranych dokumentów przeciwko firmie kalfas. Firmy odezwały sie doa nas podając jeden drugiemu nr. telefonu. uruchomilismy na prośbe osob poszkodowanych przez firmę kalfas serwis gdzie mozemy opisac spokojnie co ta firma nam zrobiła. Zachęcamy do wspólnego zbiorowego pozwu.
                    Szukamy Pani z Warszawy Pani Anny - która dzwoniła do na na nr 601 - prosimy odezwać sie do nas.

zapraszamy www.zarabianienaekranie.pl
                  • luska2011 uciekaj z tamtad jak najszybciej 27.03.11, 12:45
                    ludzie uciekajcie jak tylko mozecie.....!
            • pioo1977 Re: Co się tam dzieje 22.02.11, 20:27
              Witam,

Biorę właśnie udział w rekrutacji, po przeczytaniu tego już chyba nie.
              22 255 3803; 22 255 3870

Życzę powodzenia
            • baka1_37 Re: Co się tam dzieje 11.08.11, 15:54
              Proszę o kontakt osoby które zostały oszukane przez firmę Kalfas,chciałbym nawiązać kontakt
              wojcikt1@o2.pl
              • mirek214 Re: Co się tam dzieje 17.09.11, 01:00
                zadzwon 604 950 214 pomoze
    • kajnejmajer Re: Co się tam dzieje 19.04.10, 15:16
      Tak się składa, że ja też tam pracowałam, całe szczęście nic nikomu
      nie sprzedałam, bo by mnie sumienie gryzło... robilam wszystko zeby
      tak się nie stało :) ale zdążyłam zrobić tam cos na czym mi zależało,
      czyli zobaczyć jak tam sie pracuje i co oni tam robią

po pierwsze pracują na nielegalnych systemach bez wykupionych
      licencji, po drugie oszukują ludzi a potrzecie są jedną wielką bandą
      mega nieudaczników życiowych. Sprawa jest już zgłoszona w odpowienie
      miescja i niebawem bedzie o nich głośno, radzę szczurom tam siedzącym
      uciekać bo okręt zatonie. !
      • geddeon Re: Co się tam dzieje 19.05.10, 18:49
        Witam
        Właśnie się przekonałem o praktyce firmy Kalfas...
        na początku fajna oferta i cuda na kiju , pozycjonowanie normalnie raj..
        1400 zl za rok a w przyszłym 99 zl
        Spytałem czy 99 zł to jest oplata roczna ??
        - tak rocznie !
        i co się okazało ?? ano ze miesięcznie.
        Ale cóż... zapłaciłem. Minęło 5 miesięcy i za stronę(szablon wlasciwie) na
        której jest 100 odwiedzin w tym polowa moich znajomych....
        Napisałem rezygnacje.(polecony, fax i e-mail dla pewnosci)
        No i tu dopiero sa jaja. Do końca umowy pozostało mi 6,5 miesiąca a pani
        odpisała mi ze NIE ZOSTAŁA PRZYJĘTA bo nalezy złożyć co najmniej 6 miesięcy
        przed upływem końca umowy...:)
        No przeciez jest 6,5 !!! nie bardzo zaczynam to rozumiec..
        Czy to jakaś sekta ?? wchodzisz i nie juz wychodzisz :D
        nie dostana ani grosza !!!!!
        • geddeon Re: Co się tam dzieje 20.05.10, 14:24
          Sprawa została wyjaśniona.
          Umowa rozwiązana.
          jednak 6 miesięcy nie zostało przekroczone.... :/

• geddeon Re: Co się tam dzieje 24.05.10, 18:10
          Oczywiście w wyniku wyjaśnienia sprawy (błędu systemu) moja powyższa wypowiedź
          dotycząca trudności w sprawie rezygnacji - traci znaczenie i o wyłudzaniu nie
          może być w tym przypadku mowy.
          • marcin22313 Re: Co się tam dzieje 04.04.11, 22:00
            Jutro osobiście sprawdze te firme , przestudiowałem cały wątek co do tej kancelari prawnej to mam wątpliwości , jaka dobrze prosperująca kancelaria miałaby strone www na darmowej domenie? Opinie w internecie można sobie nabić samemu , wyświetlenia też znam sposoby . Na temat mojej poprzedniej firmy też było dużo złego a okazało się że jest inaczej , dlatego jest możliwość że konkurencja o prace nie śpi , ale to wszystko ocenie jutro :).
    • gambit65 Re: Co się tam dzieje 13.06.11, 18:37
      Kto z was forumowicze jest zainteresowany nagłośnieniem sprawy w mediach, u polityków na wszystkich forach jakie tylko zdarzy nam się odwiedzić wstawiajcie link do naszego forum niech ludzie zaczną głośno o tym mówić .Oczekuję prawdziwych deklaracji. Jak będą chętni to proszę pisać na fachowiec-65@tlen.pl. Postanowiłem otwarcie wystąpić przeciwko temu dziadostwu które nas otacza, ponieważ mam zwyczajnie dość. Prawnicy maja nas gdzieś - za mało kasy żeby nas bronić , dlatego też musimy podać sobie ręce i sami podjąć walkę. Skoro prawo nas nie chroni przed taka manipulacją to musimy je zmienić. Bogdan Jakubowski 06-500 MŁAWA
      • zwypych Re: Co się tam dzieje 13.06.11, 21:50
        Drodzy forumowicze. To co udało nam się ustalić w korespondencji e-mailowej warto przekazać wszystkim tym, którzy czytają forum. Niestety nasze sprawy są mało atrakcyjne dla prawników i adwokatów. Ich wynagrodzenie przewyższa kwotę o jaką walczymy.

Mechanizm, w który wpadliśmy jest olbrzymi. Całe to KM, sąd, firma windykacyjna i komornik to wręcz jakiś automat. Nie mamy sygnałów czy ktoś swoją sprawę wygrał (jak tak niech pisze koniecznie!), coraz więcej osób odzywa się, które przegrały, mają nakazy i nie wiedzą co robić. Windykatorzy załątwiają, bo inaczej tego nie da się nazwać (tak szybko to się dzieje) prawomocność i za chwilę mamy komornika na głowie. Na początku zajmują konto (mają dane z US i ZUS oraz największych banków w Polsce), może jeszcze z kimś współpracują. Jeżeli ściagną całą kwotę sprawa jest zamknięta i za chwilę pojawia się pozew za kolejne faktury (jeżeli je macie, bo są osoby, które w tym chorym czasie wypowiedziały umowy skutecznie i zakończyły współpracę i im żadne faktury nie przychodzą). Jeżeli zapłacimy przed sprawą w sądzie to przynajmniej nie ma tych calych kosztów jakie doliczają (tak naprawdę komornik ściąga ponad dwa razy więcej niż faktura wynosiła, bo dolicza wszystko za sprawę, jakieś koszty inne). Jeżeli nie ma na koncie środków, są przypadki gdzie komornik wchodzi na nieruchomości, albo zajmuje np.samochody po czym je licytuje (chore!). Niestety też komornik z panami z 'windykacji' przychodzi do firm i domów (niestety) i jeżeli nie płacimy zajmują co się da. Zamykanie kont, przepisywanie na żonę, czy dzieci niewiele daje, bo przychodzi do domu i zajmuje (jeden Pan, przepisał wszystko na córkę, ale wykorzystali jakiś kruczek prawny i tak mu zabrali pieniądze).

Jeżeli ktoś ma skuteczny sposób na walkę z nimi niech się podzieli. Podważanie umowy przez telefon nic nie daje (nie dotyczą nas przepisy konsumentów), brak w profesjonalnym wykonaniu usług i brakach nie przemawia do sądu. Umowa zawarta, cena ustalona i trzeba płacić (to tak w skrócie sentencja). Wszystko jest podobno zgodne z prawem i to nasza wina, że się zgodziliśmy.

Czy komuś policja i prokuratura pomogła? Coś się zadziało, jakieś czynności? Zawiadomienie szybko się składa równie szybko sprawa jest umarzana (mój przypadek). Czy komuś udało się coś wskórać? Jeżeli nie chcecie pisać tu, odzywajcie się zwypych@gazeta.pl będziemy w kontakcie w większym gronie.
    • gambit65 Re: Co się tam dzieje 13.11.11, 07:15
      Otrzymałem informację od pana Józefa Wagnera, że wygrał sprawę.
      Witam serdecznieI PO SPRAWIE27.10.2011 Sąd w Chorzowie ogłosił wyrok w sprawie oszustów z firmyKALFAS.Pozew o zapłacenie należności firmie VINDICO zostaje oddalony .Firma nie wykonała żadnej usługi więc nie należy się jej jakakolwiek zapłata.
      Przekazuję Sygn. akt : I C 587/11
      Sąd Rejonowy w Chorzowie I Wydział Cywilny
      Pan Wagner pozwolił mi na przekazanie tego wszystkiego innym poszkodowanym. Proszę podpierać się tym wyrokiem . Ja mam sprawę 24 listopada i jadę na nią .
      Nie poddawajcie się !!!!!!!!!!!!
    • leeberth Re: Co się tam dzieje 30.11.11, 14:02
      Witam gdyby ktoś się czuł pokrzywdzony stroną od KM to zapraszam do mnie ;)

www.libertstudio.pl
      Indywidualne projekty graficzne + CMS (do samodzielnego zarządzania treścią)

Brak jakichkolwiek opłat licencyjnych!
    • magda.moja Re: Co się tam dzieje 11.12.12, 10:35
      Witam
      Również jestem jedną z oszukanych przez tą diabelską firmę i aktywnie walczę z tym oszukańczym procederem. Uprzejmie proszę o kontakt, gdyż chciałabym z Panem porozmawiać. Pozdrawiam, Magda
      • telemarko Re: Co się tam dzieje 02.02.13, 21:07
        Ja pracowałam w tej firmie, w Warszawie na Kurhan. Na początku super ale nim więcej było pytań tym robiło się gorzej. Dzisiaj wiem, że nie odprowadzili za mnie ani złotówki na zus itp. Wiem, że była tam policja w zeszłym tygodniu. Oni prowadzą też postępowanie o te niepłacenie składek. Złożyłam zeznania. Jestem przekonana, że policji nie chodzi o nas pracowników bo ja akurat jestem też pokrzywdzoną w tej sprawie i potraktowano mnie na prawdę wręcz miło. Namawiam do tego każdego, kto tam pracował, może to jedyna szansa by i nas nie oskarżono i by pokazać że nie można z ludźmi wszystkiego. Link do kontaktu www.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art15861,www-puszczeni-w-domeny.html
        tam jest ten sam numer telefonu, który ja miałam do kontaktu. Ja normalnie się umówiłam jak mi pasuje.
        • gambit65 Re: Co się tam dzieje 02.02.13, 21:12
          Ciekawe czy dotyczy to też oszukanych na wykonanie strony internetowej
          • telemarko Re: Co się tam dzieje 02.02.13, 21:29
            Mnie pytali głównie o domeny. Ale może strony też prowadzą? Można się zapytać.
            • gambit65 Re: Co się tam dzieje 02.02.13, 21:31
              ok dzięki
              • magda.moja Re: Co się tam dzieje 14.02.13, 10:13
                UWAGA!
                Extra Internet działa teraz jako OnLine Solution Pro Gmbh.
                Zmienili nazwę ale to dalej Ci sami oszuści. Ten sam mechanizm działania i nabijania ludzi.
                Właśnie rozmawiałam z kolejnymi poszkodowanymi. Przekażcie tą informację dalej komu tylko możecie !!!
                OnLine Solution Pro Gmbh = Extra Internet Gmbh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka